Εικόνες (28)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ναμελάκα, φυστίκι, καφές (divine!)
Μήλο, σορμπέ γιούζου, γιαούρτι, μάραθος (φοβερό)
Κοτόπουλο ελευθέρας με κρεμμύδι (καλό)
Γεμιστά ζυμαρικά με τυρί και τρούφα και γαρίδες κοιλάδος (φοβερό!)
Ντομάτα με το σορμπέ της (εκπληκτικό)
Κοντοσούβλια και mix αλοιφές (πολύ καλά)
Κάρδαμο bun με λευκή σοκολάτα
Μοσχαράκι καπνιστή μελιτζάνα (πολύ καλό)
Νιόκι μετσοβόνε (πολύ καλό)
Τσίζκεϊκ με κατσικίσιο (αρκετά καλό)
Κρέμα κολοκύθας, ndujia, κατσικίσιος κορμός κλπ (πολύ καλή)
5 τυριά, καραμελωμένο αχλάδι (τέλεια!)
10' περίπου έκανε να έρθει στο σαλόνι, not bad
Παγωτό με γλυκό καρύδι (τέλειο!)
Μπριζολοπαντσέτα (εξαιρετική!)
Μελιτζάνα ψητή (εξαιρετική)
72H >
Ο χώρος προσεγμένος μεν αλλά η χαμηλοταβανη σάλα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Το σέρβις επαγγελματικο αλλά αργό λόγω φόρτου πιθανόν. Έξι προπαραγγελμενα πιάτα 2 ώρες.
Το φαΐ εκπληκτικό. Σαλάτα με τομάτα και σορμπε ντοματας, χτένι πολύ ιδιαίτερο, γεμιστα ζυμαρικά με κρέμα τυριού έκρηξη γεύσης, κοτόπουλο ελεύθερας με κρεμμύδια σε διάφορες υφές απλά καλό και τα επιδόρπια όνειρο. Κρέμα γιαούρτι, μήλο ανιθος σαν ημιγλυκο τζατζικι που καθαριζε το στόμα και ένα επιδόρπιο με πραλινες απο φυστίκι, σοκολατα, παγωτό κ σαντιγί καφέ απο άλλο πλανήτη.
Αποκορύφωμα τα κοκτέιλ. Το basil smash απλα οκ αλλα η Paloma με mezcal και καπνιστο πιπέρι ίσως το πιο ωραίο κοκτέιλ που έχω πιει.
Σίγουρα θα ξαναπάω αν όχι για πλήρες γεύμα, καθώς οι τιμές αν κ τίμιες είναι για μεγάλα budget , για ποτό και σνακ οποιαδήποτε. Τα κοκτέιλ btw είναι σε συνεργασία με το υπέροχο Clumsies.
Η πίτσα μαργαρίτα μέτρια με ταλαιπωρημένη ζύμη και τα νιόκι με γκοργκοντζόλα είχαν ελάχιστη γκοργκοντζόλα. Δυστυχώς από πιτσαρία αξιώσεων έγινε μία συνοικιακή πιτσαρία με ωραίο μενού.
Ωραίο, ζεστό προσεγμένο μαγαζί ως ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι με τη ζέστη δεν ξέρω πόσο ευχάριστο θα ναι, αλλά για χειμώνα είναι ιδανικό.
Εξαιρετικό σέρβις, ευγενικό κ φιλικό. Από φαΐ, τα οικονομικά πιάτα ήταν μια χαρά νόστιμα κ ποιοτικά. Απο κοπες πήραμε το Rib Eye black angus και ηταν κατώτερο των προσδοκιών, κυρίως σε γεύση. Και σε ψήσιμο, τα ακριανα μέρη είχα φτάσει σε medium απο medium rare αλλα αυτο δεν ειναι κάτι φοβερό. Το λάδι τρούφας αδύναμο, προσέθετε λιπαρότητα που οφειλε να έχει το κρέας από μόνο του όταν κάνει 30€.
Στο κομμάτι κρασί όμως εξαιρετικό. Εξυπηρετικοι με γνώση, οινική κουλτούρα και σπάνια καβα και στα ξένα κρασιά.
Σίγουρα θα ξαναπάω.
Η ερώτηση είναι μια, είναι το καλύτερο κρουασάν στην πόλη; Ναι είναι για μένα. Οι στρώσεις της σφολιάτας λεπτές και κρουστες με τη μυρωδιά του βουτύρου να κυριαρχεί, όπως πρέπει δλδ. Εχω δοκιμάσει τη γέμιση καραμέλα, τζιαντουγια, φυστίκι μόνο τα roll. Προτιμώ τζιαντουγια. Σε όλα η υφή της γέμισης είναι ιδανική, απο ένταση όμως σηκωνουν βελτίωση. Προσοχή σας ρωταν αν θέλετε να το ζεστάνουν. Πείτε ναι οπωσδήποτε! Το δοκίμασα χωρίς να ζεσταθεί κ έχανε πολύ.
Τα ψωμιά τους αρκετά αξιολογα αν και τα προζυμενια τα προτιμώ πιο οξινα.
Τα άλλα δυο μαγαζιά με κρουασάν που άνοιξαν, το senol και το butter up είναι επίσης αξιόλογα αλλά προτιμώ τη σφολιάτα του συγκεκριμένου.
Το εστιατόριο είναι ενα κόσμημα για την πόλη. Ο συνδιασμος ποιότητας και τιμής είναι ο καλύτερος που έχω βρει. Χώρος προσεγμένος χωρίς υπερβολές αλλά σίγουρα εκλεπτυσμένος. Σέρβις επαγγελματικό και ταυτόχρονα προσχαρο.
Η κουζίνα χρησιμοποιεί πολύ καλές πρώτες ύλες αλλά αυτό που την ξεχωριζει από τις υπόλοιπες είναι η τεχνική και τα πιάτα. Οι πουρεδες βελουδινοι, τα κρέατα ζουμερά, οι κροκέτες τραγανές και αρκετοί συνδιασμοι τολμηροί . Όλα όπως πρέπει. Μπορεί να μη σας αρέσουν όλες οι γεύσεις, αλλά σε όλα τα πιατα θα δείτε τη δουλειά της κουζίνας. Η δε λίστα κρασιών απ τις πιο αξιολογες σε ανελπιστα χαμηλές τιμές για τέτοιο εστιατόριο. Πλέον έχει και κάρτα με επιδόρπια και η lemon pie που έφαγα δεν έχει ταίρι.
Δυο κυρίως και δυο ορεκτικά στα 50€, με καλό κρασί φιάλη και γλυκό 80€.
Είναι μια τίμια εισαγωγή στο fine dining, με σεβασμό στον πελάτη και την ελληνική κουζίνα.
Πήραμε αλμυρή γαλατοπιτα, τυροκροκετες, σαλατα, μπριζολακια, συκώτι. Όλα ήταν νόστιμα και περιποιημένα. Καλή πρώτη ύλη και σωστές εκτελέσεις των συνταγών.
Όμως... πολύ ζάχαρη.. Οι κροκέτες είχαν μαρμελάδα, η αλμυρή γαλατοπιτα ημιγλυκη, η σαλάτα λαχανο σιρόπι σαλεπιου και το συκώτι επίσης πολύ γλυκιά σάλτσα. Ενα αμιγώς αλμυρό πιάτο ή ξινό ή οτιδήποτε εκτός απο γλυκό δύσκολα έβρισκες. Η ζάχαρη είναι η εύκολη λύση για να κάνεις ένα πιάτο νόστιμο αλλά πρέπει να περιοριστεί γιατί είναι πλέον μονότονο. Η πρώτη ύλη που έχουν θα τους επέτρεπε να δοκιμασουν κ άλλα πράγματα.
Στα κατά ότι δεν έχει κερασμένο γλυκό. Στα υπέρ η τιμή και το κρασί του αιδαρινη.
Δυστυχώς δεν πήρα πίτσα με κόκκινη σάλτσα που αναφέρει ο φίλος, αλλά την 4+1 τυρια με καραμελωμενο αχλάδι, φοβερή, και μια με κρεμα κολοκυθας, ndujia, γκοργκοντζολα, κατσικισιο κορμό. Ήταν αμφότερες πολύ νόστιμες.
Αναφορικά με την ποσότητα των υλικών, νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό δλδ να μην φορτώνεται με ποσότητα για να καταλαβαίνεις τη ζύμη κ κάθε υλικό χωριστά. Στην Ελλάδα συνηθίσαμε πίτσες με κακό ζυμάρι φορτωμένο με αμφίβολης ποιότητας υλικά. Η πιτσαρία αυτή ακολουθεί άλλο δρόμο, κοντά στην ναπολιτάνικη εκδοχή.
Για μένα στο top 3 πιτσας στην πόλη.
Η μανιταροσουπα αξιζει σίγουρα τα 9€, ίσως κ το ριζότο τα 18 αλλά μέχρι εκεί. Το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά 17€ ή τα γλυκά τύπου τσιζκεικ ή γλυκο μανιτάρι με παγωτό 9€ στη μέση του πουθενά δεν αξίζουν με την καμία. Με λογαριασμό 45€ δεν κερασαν ούτε εμφιαλωμένο νερό..
Απο γεύση είναι πολύ ικανοποιητικό και πολύ φρέσκο. Ίσως βρείτε καλύτερο τιραμισου σε εστιατόριο με α λα μινουτ εκτέλεση απο μερακλή μάγειρα, αλλά σε ζαχαροπλαστειο πολύ δύσκολα. Η πολύ ευχάριστη έκπληξη το soft παγωτό τιραμισου που το δοκίμασα μόνο για την εμπειρία (3,
Γευστικά τώρα, το χαρακτηριστικό του γαλακτομπουρεκου είναι η σιμιγδαλοκρεμα. Το συγκεκριμένο δεν ξέρω αν είχε καθόλου σιμιγδάλι στην κρέμα καθώς ήταν πολύ ρευστή. Έφερνε πιο πολύ σε κρέμα απο τρίγωνο παρα σε γαλακτομπουρεκο. Αυτό απο μόνο του δεν είναι κακό, αλλά δε το λες γαλακτομπουρεκο, πόσο μάλλον αυθεντικό. Το φύλλο είναι μια χαρά τραγανό. Το σιροπιασμα όμως υπερβολικό με βαρύ σιρόπι με αποτέλεσμα να μην μπορείς να φας πάνω απο 1-2.
Όμως... δυο σερβίτσια λερωμένα ή σπασμένα, ενα κρασί που δεν υπήρχε κ το μάθαμε αφου ήρθε το φαΐ κ δυο ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα, στις χυλόπιτες..
Είναι κρίμα για τόσο ωραίο φαΐ.. Πιστεύω με καλύτερη οργάνωση μπορούν να βελτιωθούν.
Στα του φαγητού, θεωρώ ότι το μαγαζί προσέχει τις πρώτες ύλες και βάζει δουλειά στα πίατα. Το μπιφτέκι της προβατίνας ήταν από τα πιο ωραία πίατα που έφαγα τελευταία και το συκώτι επίσης πολύ νόστιμο. Και τα ορεκτικά (μελιτζάνες, καβουρμας, πατάτες) ήταν προσεγμένα και με λεπτομέρεια.
Απο τιμές γύρω στα 20 το ατομο για να φας και να πιεις καλά. Μάλλον είναι οικογενειάκη επιχείρηση και εκεί κερδίζει γιατί ο μάγειρας είναι δυνατός.
Αφού καθίσεις διαπιστώνεις ότι έχει προσεγμένη εμφάνιση με pop και εξωτικά στοιχεία που δίνουν την αίσθηση του διαφορετικού και ότι κάποιος έχει αφιερώσει χρόνο.
Δοκιμάσαμε burger και το συμπέρασμα ήταν κοινό και εύκολο. Πολύ νόστιμα και πολύ σωστά! Το κρέας σωστά ψημένο, όπως το ζητάς, ο κιμάς ελάχιστα δουλεμένος όπως πρέπει σε ένα burger τα sides και οι σως σπάταλα και ποιοτικά και οι πατάτες φρέσκιες. Τίμιο, σωστό, μερακλίδικο.
Ψητά δεν δοκίμασα, αλλά θα ήθελα στο μέλλον.
Συμπερασματικά, για fast food δεν θεωρώ ότι έχει ανταγωνιστή στην περιοχή και από μόνο του είναι μαγαζί που αξίζει να επισκεφτείς για το burger όπου και να βρισκόταν.
Τα bao που δοκίμασα (γαρίδες ημέρας και πανσέτα bbq) πολύ νόστιμα και ποιοτικά. Το ψωμί-bao ιδανικό και οι sauce φαίνονται χειροποίητες και είναι πολύ δυνατές. Το american style burder (ημερας) δε με ενθουσίασε. Οι πατάτες με βασιλικό και το banoffee νόστιμα και προσεγμένα, δείχνουν την ποιότητα της κουζίνας.
Οι τιμές είναι πιο πάνω από τα αρκετά fast food, αλλά ανταποκρίνονται με το παραπάνω στο αποτέλεσμα.
Οι πρώτες ύλες στο φαϊ ποιοτικές στο μεγαλύτερο μέρος.
Από εκεί και πέρα, στις πατάτες με τρούφα και παρμεζάνα πέρα από τις πατάτες τα υπόλοιπα ήταν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο. Τα burger (smookey και chevre) χαμηλά στο αλάτι και στην ένταση των γεύσεων και αρκετά κρύα με αποτέλεσμα να είναι αδιάφορα. Όταν χρεώνεις ένα burger 9€ (χωρίς sides!) σε ένα υπόγειο με γκρεμισμένους τοίχους, απαιτώ περισσότερα.
Σε σχέση με το παλιό foodporn πιο ακριβό και πλέον αναντίστοιχο του ονόματος. Αν ξαναπήγαινα δε θα ήταν για burger.
Το σέρβις ευγενικό χωρίς πολλά πολλά.
Από φαγητά δοκιμάσαμε πατάτα ψητή με ξινοτύρι, παντζάρι ψητό με κρέμα φέτας, μανέστρα με μανιτάρια, ribeye με πουρε καρότου, παντσέτα φούρνου, μια σαλάτα με μαρούλι , αχλάδι κλπ, μανούρι με τσατνεϊ βύσσινο και ταρτάκια καβουρμά.
Όλα ήταν νόστιμα και προσεγμένα. Η σαλάτα ίσως το πιο αδύναμο, η παντσέτα, η μανέστρα και ο πουρές του ribeye τα καλύτερα.
Ο μάγειράς τους σίγουρα ξέρει τι κάνει. Έχει γεύση και χέρι, πετυχαίνει ισορροπίες αρκετά πρωτότυπες και πατάει σε κλασικές γεύσεις για να πάει παραπέρα. Η κουζίνα του είναι κάπως βαριά, που εμένα μου αρέσει, έντονα μακεδονική με αντίστοιχες πρώτες ύλες.
Η παραφωνία του ήταν το ribeye καθώς δεν ήταν ribeye. Αν και νόστιμο και ψημένο σχεδόν όπως ζητήσαμε (βγήκε πιο rare αλλά δε με χάλασε) δεν ήταν ribeye κοπή. Ενδομυϊκό λίπος μηδέν με χοντρές ίνες. Για τα 16€ περιμένανε κάτι άλλο.
Οι τιμές τους κατά τα άλλα είναι νορμάλ και η ποιότητα πολύ καλή.
Για αρχή το αλκόολ, τσίπουρο άνευ. Η περιοχή είναι ανάμεσα σε οινοποιεία και αμπελοτόπια και κατ' επέκτεση το τσίπουρο δύσκολα θα έπεφτε έξω. Ήταν ένα αρωματικό αρκετά δυνατό τσίπουρο που πίνεται ευχάριστα από όλους, καθώς μυρίζεις ακόμα το σταφύλι απ' το οποίο προήλθε.
Στην συνέχεια το φαϊ. Διαλέξαμε πιάτα με υλικά εποχής και απ' ότι φαίνεται της περιοχής. Στη χωριάτικη κάθε λαχανικό είχε τη γεύση και μυρωδιά που έπρεπε να έχει,
Τέλος το γλυκό. Ήταν παγωτό με γλυκό καρύδι. Πέρα από την νοστιμιά καθαυτή, η σύνδεση του φαγητού με την περιοχή είναι απόλυτη καθώς οι καρυδιές που βλέπεις ανεβαίνοντας στην ταβέρνα είναι αυτές που κλείνουν το γεύμα σου. Η εντοπιότητα στην κουζινά που τώρα διαφημίζεται ως σύγχρονη τάση, εδώ είναι μια πραγματικότητα που επιβάλλεται απ΄το περιβάλλον.
Αν είστε στην περιοχή σας προτείνω να πάτε κι αν περνάει ο δρόμος σας, να κάνετε παράκαμψη. Δεν θα βρείτε σπάνιες συνταγές και περίεργα υλικά. Θα βρείτε αυθεντικά νόστιμο φαϊ.
Ζυμαρικό γεμιστό με καπνιστή παντσετα, ζαχαρομπιζελο και τρούφα - το πιατο ήταν εξαιρετικό με δυνατούς συνδιασμους και υφές, η τρούφα δεν έδινε κάτι ιδιαίτερο (να σημειώσω ότι οι τρουφες έχουν ποικιλιες και δεν είναι παντα οι ίδιες). Κυριως πιατο χοιρινό ιμπερικο με υφές καλαμποκιού - άψογη εκτέλεση στο κρέας, γεύση που μένει, τα καλαμποκια επίσης ταιριαζαν. Για επιδορπιο παρφε χαλβά με αλμυρη καραμέλα και παγωτό μάνγκο - οι υφές ιδανικές σε ολα, το παγωτό μάνγκο θεσπέσιο, το παρφε χαλβά ουδέτερο σε γεύση.
Σύνοψη, ο μάγειρας είναι υψηλού επιπέδου και οι πρώτες υλες πολύ καλές. Οι τιμές ίσως ειναι τσιμπημένες και ο εξωτερικός χώρος αν και όμορφος, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.