Αυτό πού κάνουν την σαλάτα ταμπουλέ με κους κους ζυμαρικό...έ δεν είναι ταμπουλέ, πώς να το κάνουμε! κους κούς είναι μόνο το ψιλό, το αράβικο. Και τί ωραίο πού γίνεται στο σκεύος tajine με λαχανικά! Το ζυμαρικό κους κους είναι μόνο για να μαγειρευτεί όπως η μανέστρα.
Εξαιρετικές πρώτες ύλες και άρτια εκτελεσμένη μεσογειακή κουζίνα. Προσεκτικό και φιλικό σέρβις.
Χτένια Ατλαντικού πολύ σωστά ψημένα, τέλεια υφή. Αχνιστός μπακαλιάρος (2,5 κιλά ελληνικός!) εξαιρετικός. Ταρτάρ λαυράκι, ταραμάς και λακέρδα πολύ καλά. Ο αποδομημένος μπακλαβάς something for the eye, όχι κάτι ιδιαίτερο γευστικά.
Πολύ καλό εστιατόριο, προτείνεται.
City of Gatronomy tης Unesco βέβαια έχει να κάνει με την γαστρονομική κληρονομιά, όχι με την σημερινή κατάσταση της γαστρονομικής σκηνής αλλά πάλι είναι κάτι θετικό
Πολύ πολύ καλό εστιατόριο. Έχουμε πάει πολλές φορές ήδη στο παλιό μαγαζί. Στο καινούριο πιο σοβαρό-αστικό περιβάλλον. Πολύ καλή λίστα κρασιών, καλό σέρβις, καλά φαγητά: τα μάγουλα με κρέμα κολοκύθας πολύ ωραία ρεβύθια με λουκάνικο, ταραμά και γαρίδες(λίγο περιττές), πράσνια σπαράγγια με φρέσκα φασουλάκια και ταραμά πολύ καλά, το αλμυρό σαραγλί καλό αλλά λίγο προς το γλυκό.
Φτηνό για αυτά πού προσφέρει, 95€ για δύο άτομα με μπουκάλι άσπρο κρασί(35€).
Μα δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί ένα αστικό εστιατόριο με ταβέρνες και πιτόγυρα πού έχει γραφτεί παρακάτω. Ένα εστιατόριο με έναν επιφανή σεφ (το όνομα και την παράδοση δεν τα βάζω γιατί ουσιαστικά πρόκειται για άλλο εστιατόριο σε σύγκριση με το παλιό ΟΝ). Το αν αξίζει ή όχι τα λεφτά του είναι άλλο θέμα, αλλά όχι αυτές οι συγκρίσεις...
@teris3 μόνο πού το καινούριο μαγαζί και η ιδιοκτησία δεν έχουν καμία σχέση με το παλιό Tiffany's, όπως δήλωσαν οι παλιοί ιδιοκτήτες σε διαδυκτιακά μέσα της Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιούν μόνο το όνομα (και τον χώρο βέβαια).
στην Ευρώπη το seating δεν αφορά σε πολύ ακριβά εστιατόρια και δεν είναι γενικευμένο. Ίσως σε ιδιαίτερα τουριστικά μέρη.
Γενικά σε ένα πολύ καλό εστιατόριο ο χρόνος πού χρειάζεται για ένα δείπνο είναι περίπου: για μενού 3 πιάτων 2 ώρες, μενού 5 πιάτων 3 ώρες και μενού 7 πιάτων 4+ ώρες.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
στο κατάστημα 7 Θάλασσες
Εστιατόριο, Καλαποθάκη 8-10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Καλό εστιατόριο...ο λευκός ταραμάς εξαιρετικός, οπως κι η αχινοσαλατα (ουσιαστικά αχινός στο ζουμί του μαζί με συμπλήρωμα ελαιόλαδο και κριτσίνια).
Το ψάρι -συναγρίδα- καλά ψημένο, θα μπορούσε να φιλεταρεται στην κουζίνα κι όχι εμπρός στον πελάτη σε στυλ 80ς και βέβαια ότι περισσεύει να χρησιμοποιείται από την κουζίνα για ζωμό, σούπα κτλ. Ίσως βέβαια και να γίνεται.
Σέρβις reserved και κάπως ψυχρό αλλά σωστό.
Η ατμόσφαιρα στον πεζόδρομο όμορφη.
στο κατάστημα Moύργα
Εστιατόριο, Αθανάσιου Χριστόπουλου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
4 πιάτα με βάση τον ταραμά...σε ένα κατάστημα εστίασης που έχει σχεδόν μόνο κυρίως πιάτα.
Τα φασόλια Πρεσπών κι οι φακές al dente αλλά αλλιώς χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά, έλειπε π.χ. ένα καρυ πού θα ανέβαζε τις φακές. Το σκουμπρί με κόκκαλα, no Go όταν σερβίρεται με έτοιμο γαρνίρισμα και συνοδευτικά (Λάτσα, ταραμά κτλ). Σέρβις οκ, απόδειξη οκ, το κάπνισμα μέσα δεν επιτρέπεται- πρακτική που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, δεν πάω σε μέρη που δεν τηρείται. Γενικά μέτριες προς κακές οι εντυπώσεις.
Χτένια Ατλαντικού πολύ σωστά ψημένα, τέλεια υφή. Αχνιστός μπακαλιάρος (2,
Πολύ καλό εστιατόριο, προτείνεται.
Φτηνό για αυτά πού προσφέρει, 95€ για δύο άτομα με μπουκάλι άσπρο κρασί(35€).
Ίσως θα έπρεπε να προτείνουν και κάποιο μενού...
Γενικά σε ένα πολύ καλό εστιατόριο ο χρόνος πού χρειάζεται για ένα δείπνο είναι περίπου: για μενού 3 πιάτων 2 ώρες, μενού 5 πιάτων 3 ώρες και μενού 7 πιάτων 4+ ώρες.
Το ψάρι -συναγρίδα- καλά ψημένο, θα μπορούσε να φιλεταρεται στην κουζίνα κι όχι εμπρός στον πελάτη σε στυλ 80ς και βέβαια ότι περισσεύει να χρησιμοποιείται από την κουζίνα για ζωμό, σούπα κτλ. Ίσως βέβαια και να γίνεται.
Σέρβις reserved και κάπως ψυχρό αλλά σωστό.
Η ατμόσφαιρα στον πεζόδρομο όμορφη.
Τα φασόλια Πρεσπών κι οι φακές al dente αλλά αλλιώς χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά, έλειπε π.