Εικόνες (247)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κερασμένο γλυκό (γαλακτομπούρεκο, πεντανόστιμη κρέμα, μαλακό φύλλο), Dine-in, Νοέμβριος 2022
Μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα με κρασί (δεν ήταν κακό αλλά αδιάφορο, του έλειπε μια ένταση, φλατ γεύση, μαλακό κρέας, κάποια κομμάτια με ίνες), Dine-in, Νοέμβριος 2022
Μπιφτέκια πρόβεια-μοσχαρίσια, γεμιστά με κασέρι Σοχού (πολύ καλό, λίγο βαρύ), Dine-in, Νοέμβριος 2022
Καροτόσουπα με πράσινο μήλο, ginger, κύμινο, κεφίρ (πολύ καλή), Dine-in, Νοέμβριος 2022
Γιαουρτοκεφτέδες (ενδιαφέρον πιάτο), Dine-in, Νοέμβριος 2022
Πατάτες "κομπλέ" με σάλτσα ψητού, κεφαλοτύρι, μπέικον (πολύ δυνατό πιάτο, επιτυχημένος συνδυασμός τυριού/αλλαντικού/σάλτσας)
Σερβίτσιο, στρώσιμο τραπεζιού, Dine-in, Νοέμβριος 2022
Κουβέρ/Ψωμί κατ'άτομο (φρέσκο, καλό), Dine-in, Νοέμβριος 2022
Pizza spéciale al funghi (πακέτο, Απρίλιος 2022)
Κερασμένο γλυκό (ΟΚ, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Κουτσομούρα τηγανιτή (καλή, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Σαρδέλα σχάρας (ΟΚ, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Καλαμάρι τηγανιτό (καλό, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Χταπόδι σχάρας (καλό, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Μανιτάρια σχάρας (ΟΚ, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Φάβα (καλή, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Χόρτα (καλά, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Τζατζίκι (καλό, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Λογαριασμός-Απόδειξη, Dine-in, Μάρτιος 2022
Τεμάχια κρεατικά: μπιφτέκι, σουβλάκια χοιρινά, κοτόπουλο μπούτι (καλά, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Τυροκαυτερή (πολύ καλή, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Πατάτες τηγανιτές (καλές, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Φασουλοταβάς (πολύ καλός, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Σερβίτσιο, στρώσιμο τραπεζιού, Dine-in, Μάρτιος 2022
Ψωμί (νόστιμο, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Κερασμένο γλυκό, ganache σοκολάτας με σάλτσα μούρων (καλό, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Φρέσκες ραβιόλες με κολοκύθα και σάλτσα βουτύρου (ΟΚ, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Ψάρι σχάρας (λαβράκι νομίζω, καλό, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και τρούφα (πολύ καλά, βαρύ πιάτο, το λάδι τρούφας ήταν πολύ, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Παστουρμαδόπιτα (πολύ καλή, Dine-in, Μάρτιος 2022)
"Σφακιανή" (αδιάφορη, ούτε καν, αλλά καλό το τυρί, Μάρτιος 2022)
Σέσκουλα βραστά (πολύ ωραία, Dine-in, Μάρτιος 2022)
Πρόκειται για μια κλασική ταβέρνα χωριού, με έναν εσωτερικό κι έναν εξωτερικό, πίσω χώρο. Ο ιδιοκτήτης, που μας πήρε και παραγγελία, ήταν εξυπηρετικός και φιλικός, με διάθεση να μας μιλήσει για τις παρασκευές και τα πιάτα του.
Δοκιμάστηκαν:
- Φασουλοταβάς, ΛΟΥΚΟΥΜΙ, σε σημείο που θα ξαναπήγαινα μόνο για να φάω αυτό το πιάτο.
- Μπιφτέκι σχάρας (τμχ), καλό, ελαφρύ
- Σουβλάκι χοιρινό (τμχ), καλό, ήταν λίγο παραψημένο αλλά νόστιμο
- Μπούτι κοτόπουλο ξεκοκκαλισμένο, στη σχάρα με κασέρι, καλό, ζουμερό
- Πατάτες τηγανιτές, νόστιμες, καλές
- Τυροκαυτερή, πολύ καλή
Όλες οι γεύσεις ήταν πάνω από τον μέσο όρο, με τη διαφορά (ακόμα και στα ελαφρώς παραψημένα σουβλάκια) να κάνει το κρέας. Όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης, το μπιφτέκι το ζυμώνει μόνος του και δεν βάζει μπαχαρικά μέσα, τα φασόλια τα παίρνει από παραγωγό στις Πρέσπες (αλλά, όπως μας διευκρίνισε, σε τσουβάλια και από ένα χωράφι, ώστε να εξασφαλίζει το ίδιο αποτέλεσμα κάθε φορά), οι αλοιφές είναι από την εταιρεία Μπονίτα, με έδρα στη Θεσσαλονίκη (και η τυροκαυτερή και η πάπρικα ήταν καλές). Δυστυχώς δεν είχε το χοιρινό φούρνου (είχε ζυγούρι εκείνη την ημέρα) και δεν είχε και ζοχούς (μας είπε ότι λόγω της γιορτής του Ευαγγελισμού δεν είχε πάει ο κόσμος να μαζέψει).
Στα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης της COVID-19, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, υπήρχαν αντισηπτικά στην είσοδο, στα ταμεία και σε κάποια από τα τραπέζια, το προσωπικό φορούσε μάσκα (ενίοτε κατέβαινε στο πιγούνι να συνεννοηθούμε), στο τραπέζι στρώθηκε τραπεζομάντηλο μιας χρήσης, τα μαχαιροπίρουνα ήρθαν τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτα.
All in all, ήταν ένα πολύ καλό, vfm, γεύμα, με καλές πρώτες ύλες και θα επεδίωκα να ξαναφάω εκεί αν βρισκόμουν στην περιοχή.
Στα μέτρα αποτροπής διάδοσης της COVID-19, το προσωπικό φορούσε μάσκες (είδα και το άτομο που δούλευε στην κουζίνα να τη φοράει κατά την εργασία), έγινε έλεγχος πιστοποιητικών, υπήρχε στοιχειώδης απόσταση μεταξύ των τραπεζιών (αν και νομίζω στην πράξη έχουν καταργηθεί οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών), υπήρχε αντισηπτικό στα τραπέζια.
Θα το επισκεπτόμουν ξανά αν τύχαινε να περάσω από την περιοχή.
Και πάλι, δεν ξέρω αν έτυχε λόγω της ώρας που το επισκέφθηκα (γύρω στις 19:
https:
https:
Στα του Covid-19 μέτρα, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, υπήρχε αντισηπτικό στα τραπέζια, το προσωπικό φορούσε μάσκες (με μια εξαίρεση με μάσκα στο πιγούνι που ίσως να συνέβη επειδή το άτομο εξυπηρετούσε σε εξωτερικό χώρο (;)).
Η "
Ο μικρός εσωτερικός χώρος δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας, αφού αυτό το απλό φαγητό δεν χρειάζεται και πολλές φιοριτούρες καθώς είναι μεγαλοπρεπές μέσα στην απλότητά του. Το service ήταν ευγενικό και γρήγορο.
Στα του Covid-19 μέτρα, έγινε έλεγχος πιστοποιητικού, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στο τραπέζι, τα σερβίτσια στρωμένα ανάποδα και τέλος, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών.
Θα το επέλεγα ξανά αν ήθελα πίτσα στο κέντρο της πόλης.
- σαλάτα Κρίταμος (ΟΚ)
- τσίρος (ΟΚ)
- σαρδέλα παστή (ΟΚ)
- σκουμπρί καπνιστό (καλό)
- arancini μυδοπίλαφο (πολύ καλό)
- ταραμάς από αυγά ξιφία (πολύ καλός)
- κυδώνια (πολύ καλά)
- μπατζίνα κολοκύθας (πολύ λαδερή, το λιγότερο καλό πιάτο, αδύναμη γευστικά)
- καλαμάρι σχάρας (πολύ καλό, σωστό ψήσιμο)
- καλαμάρι τηγανητό (η παρέα είπε πως ήταν καλό)
- λιθρίνι τηγανητό (η παρέα είπε πως ήταν καλό)
- ταλαγάνι σχάρα (ΟΚ)
- τραχανότο μανιταριών (εξαιρετικό)
- carpaccio, λαβράκι αν θυμάμαι καλά (εξαιρετικό)
- πεσκανδρίτσα με πάνκο (πολύ καλή)
- κουτσομούρα φιλέτο, αν θυμάμαι καλά, φρικασέ (πολύ καλή)
και μεζέδες ούζου (κάποια πιάτα επαναλήφθηκαν σε μικρές ποσότητες) συν:
- γάμπαρη (καλή)
- χτυπητή (πολύ καλή)
- πατατοσαλάτα (καλή)
Δεν υπήρξε πιάτο κακό και δεν παρατηρήθηκαν αστοχίες στα ψησίματα. Αξιοπρεπή όλα τα πιάτα και καλές οι μερίδες. Στο σύνολο VfM.
Στο τέλος ήρθε κερασμένο γλυκό (καζάν ντιπί και πορτοκαλόπιτα) που ήταν πολύ καλά.
Ευγενικό προσωπικό, attentive και φιλική η εξυπηρέτηση.
Στα του Covid-19, έγινε έλεγχος πιστοποιητικών, το προσωπικό φορούσε μάσκες (κάποιες φορές στο πιγούνι μέχρι να καταλάβουμε τι λένε), αντισηπτικό υπήρχε στα τραπέζια, και νομίζω και τηρούνταν στοιχειωδώς οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών.
Συνολικά πολύ καλή εμπειρία, δεδομένου και του συνοικιακού χαρακτήρα της τοποθεσίας. Θα το επισκεπτόμουν συχνά αν έμενα στην περιοχή.
Το μενού βασίζεται σε fusion κουζίνα με επιρροές υλικών κυρίως από ελληνική και ασιατικές κουζίνες αλλά και σε κοπές σε σχετικά καλές τιμές. Δοκιμάστηκαν:
Σέρβις ευγενικό, ενημερωμένο, attentive.
Στα υπέρ πως είναι σχετικά προσβάσιμος ο (κύριος) χώρος από άτομα με αμαξίδια (δεν υπάρχουν σκαλοπάτια/εμπόδια κατά την είσοδο και επικλινείς επιφάνειες, WC ♿ στο ίδιο επίπεδο).
Στα του Covid-19 μέτρα, ελέχθησαν πιστοποιητικά, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στα τραπέζια και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.
Συνολικά αποτιμώ την εμπειρία θετικά, παρά τις λίγες αστοχίες μεταξύ περιγραφής και απόδοσης των πιάτων. Το μόνο που θα έβγαζα από το μενού θα ήταν η "
Επηρεασμένη από το προηγούμενο σχόλιο, αλλά και από παλαιότερες επισκέψεις σε άλλα καταστήματα στην Αγ. Τριάδα, περίμενα να είναι μια μέτρια εμπειρία. Και δεν διαψεύστηκα.
Η παραγγελία είχε βάση θαλασσινά-ψαρικά και πιο συγκεκριμένα:
- Σαρδέλα σχάρας, καλή μερίδα, νόστιμη (στα 8 ευρώ, 15 σαρδέλες (τις μέτρησα επηρεασμένη από το προηγούμενο σχόλιο))
- Χταπόδι, καλό (στα 12 ευρώ)
- Γαρίδα ψητή (γάμπαρη, φρέσκια), πολύ καλή, σωστό ψήσιμο (17 ευρώ)
- Καλαμάρι σχάρας (φρέσκο), πολύ καλό (στα 12 ευρώ)
- Βραστά (χόρτα, κουνουπίδι, μπρόκολο), καλή μερίδα, ΟΚ (στα 6 ευρώ)
- Πατάτες τηγανιτές (χεράτες), μεγάλη μερίδα, ΟΚ (στα 4 ευρώ)
- Ντολμαδάκια, αδιάφορα (στο όριο της κονσέρβας), μικρή μερίδα με 5 μικρά ντολμαδάκια (στα 6 ευρώ)
- Πατάτα σωτέ, ΟΚ (προσωπικά δεν ξετρελάθηκα, στην παρέα άρεσε)
- Μυδοπίλαφο, (δεν έφαγα, δεν έχω άποψη, οπτικά έμοιαζε με κοκκινιστό ρύζι καρολίνα διακοσμημένο με 4 μύδια)
- Μπουγιουρντί, αδιάφορο
Από τσίπουρο πήραμε δικό του και δεν ήταν καλό.
Το σέρβις λόγω ημέρας ήταν λίγο στα χαμένα, αλλά σε γενικές γραμμές ευγενικό και γρήγορο.
Στα του COVID19 μέτρα, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών (εξωτερικός χώρος), το προσωπικό φορούσε μάσκα, έγινε πληρωμή με POS. Τα πιάτα και μαχαιροπίρουνα ήταν ήδη στρωμένα.
Στο σύνολο ήταν μια γευστικά αδιάφορη προς μέτρια εμπειρία (τα τοπ πιάτα ήταν ότι ήρθε από σχάρα). Δεν θα επεδίωκα να ξαναπάω, αλλά θα μπορούσα αν το ήθελε η παρέα να ξαναφάω χωρίς αρνητική προδιάθεση αλλά χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες για το φαγητό.
Έχει δοκιμαστεί περί τις 10 φορές από τότε που μεταφέρθηκε το 2016 στο κτήριο στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα. Από τα πρώτα καταστήματα (εκτός ξενοδοχειακών εστιατορίων) που χρησιμοποίησε την τεχνική του sous vide στα πιάτα του. Χρησιμοποιεί τοπικές πρώτες ύλες και προσφέρει ελληνική και κρητική κουζίνα με ορισμένες παραλλαγές σε παραδοσιακές συνταγές. Παραμένει καλή η ποιότητά του, ωστόσο έχει πέσει σε αρκετές αστοχίες κατά καιρούς και μερικά από τα κυρίως του άλλοτε είναι εξαιρετικά κι άλλες φορές είναι για επιστροφή στην κουζίνα. Διαχρονικά πολύ καλό και ευγενικό το σέρβις και ενημερωμένο το προσωπικό για τα κρασιά.
Την τελευταία φορά δοκιμάστηκαν:
- Σαλάτα σπανάκι, ρόκα, απάκι, χαρουπόμελο, γραβιέρα, καλή (φάουλ το ότι είχε μέσα μαρούλια που για λόγους υγείας αποφεύγεται και δεν είχαμε ενημερωθεί όταν το παραγγείλαμε).
- Ανοιχτή τάρτα με χοιρινό, έτσι κι έτσι. Το χοιρινό ήτα παραψημένο και η τύπου γλυκόξινη σάλτσα υπερκάλυπτε όλες τις γεύσεις. Για την αντίστοιχη με το αρνί είχαμε ακούσει καλύτερα σχόλια.
- Μπιφτεκάκια σχάρας, ευχάριστα, χωρίς βαριά μπαχαρικά, καλοψημένα
- Κεμπαμπάκια κοτόπουλου, πολύ καλά, το καλύτερο πιάτο της βραδιάς.
- Cheesecake με γλυκό βύσσινο, πολύ καλή κρέμα και γλυκό βύσσινο. Την τελευταία φορά το φάγαμε "
Από τα πιάτα που κατά καιρούς έχουν δοκιμαστεί και θα πρότεινα είναι το ξύγαλο Κριτσάς, τα τυροπιτάκια/χορτοπιτάκια, η φάβα με το απάκι Ρεθύμνου, τα σκιουφτικά (όχι η τοπ εκδοχή που θα βρείτε στην περιοχή, αλλά αξιοπρεπής), το θαλασσινό γιουβέτσι, και το αρνί (που δεν υπάρχει πάντα στο μενού).
Αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης του Αγ. Νικολάου είναι μια καλή και VfM επιλογή.
Ευχάριστος και καθόλου βαρύς ο εσωτερικός χώρος και διάκοσμος, αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, ημι-ανοιχτή κουζίνα (διαβάζω πως ανακαινίστηκε πρόσφατα). Κατά την είσοδο ζητήθηκαν κι ελέχθηκαν πιστοποιητικά νόσησης/εμβολιασμού.
Στα του φαγητού, κι ενώ το μενού είναι το ίδιο, αν όχι παραπλήσιο του original καταστήματος στη Χαλκδιδική, νομίζω πως είναι ένα σκαλοπάτι κατώτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι γευστικά μη αποδεκτό ή μαγειρικά αποτυχημένο. Ας πούμε πως το κατάστημα της Θεσσαλονίκης φτάνει γευστικά στο 90% του αντίστοιχου στη Ν.
Δοκιμάστηκαν:
- Μπιφτέκι μοσχαρίσιο, συνοδευόμενο από πατάτες τηγανιτές και πάπρικα (πολύ σωστά ψημένο, καλό)
- Ψαρονέφρι κοντοσούβλι, συνοδευόμενο από σαλάτα ταμπουλέ (λίγη για συνοδευτικό) και τζατζίκι (καλό)
- Συκώτι (πιάτο ημέρας, καλό, σωστά ψημένο)
- Πανσέτα μελωμένη (πολύ γλυκιά και ελαφρώς παραψημένη για τα γούστα μου)
- Χόρτα βραστά (καλά, ήρθαν χωρίς το παξιμάδι)
- Χωριάτικη σαλάτα (ΟΚ, άνοστη η ντομάτα, καλή η φέτα)
- Ντοματοκεφτέδες (καλοί, άφηναν μια ελαφριά τηγανίλα, όχι όμως σε σημείο που να προκαλεί ενόχληση)
Συνολικά, ήταν ένα ευχάριστο γεύμα, χωρίς αρνητικές γευστικές εκπλήξεις ή αστοχίες. Για τα παραπάνω, με δυο ποτήρια κρασί και δύο μπύρες, πληρώσαμε 80€, και θεωρώ πως ήταν ΟΚ αναλογικά της ποσότητας και της ποιότητας.
Δοκιμάστηκαν:
-Ποικιλία ζεστού ψωμιού στα 2€ για 2 άτομα (εφτάζυμο, δεκάσπορο, μανιάτικο). Δυστυχώς οι φέτες ήρθαν φρυγανιά (είχαν κοπεί πολύ λεπτές με αποτέλεσμα να παραζεσταθούν-ψηθούν). Το μανιάτικο ήταν το μόνο που τρωγόταν και ήταν καλό.
-Ελληνική σαλάτα, πολύ καλή, αλλά τσιμπημένη στα 8€
-Ταρτάρ κιτρινόπτερου, καλό, στα 10,
-Βοσκόπιτα με μάθαρο, ταλαγάνι και χυμό πορτοκάλι, ενδιαφέρον πιάτο και σύνθεση γεύσεων. Ωστόσο δεν θεωρώ πως ταίριαζε αυτό το φύλλο με αυτόν το συνδυασμό, ήθελε μια υφη πιο τραγανή.
-Πίτα χαρούπι με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, στα 7,
-Χοιρινή tomahawk, καλό ψήσιμο, νόστιμη, καλές οι συνοδευτικές πατάτες και οι sauces, στα 14,
Ως καλοσώρισμα μας έφτιαξαν και πρόσφεραν μπροστά μας παξιμαδάκια με κρέμα τυριών και αλοιφή πιπεριά φλωρίνης από οικογενειακή παρουσίαση. Για κέρασμα ήρθε ρακί, φρούτο, κάποιου είδους choco fudge (καλό), υποβρύχιο μανταρίνι βυθισμένο σε ρακί (αντί για νερό).
Το σέρβις καλό και ενημερωμένο, φορούσε μάσκες. Υπήρχαν αντισηπτικό στα τραπέζια και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.
Ο χώρος ευχάριστος, ωραίο στήσιμο, αλλά πάνω στο δρόμο (ο εξωτερικός χώρος) και η μόνη "
All in all, ήταν μια καλή εμπειρία και θα μπορούσα να ξαναπάω αν βρισκόμουν στην περιοχή, αλλά δεν νομίζω να το επεδίωκα.
Ας ξεκινήσω λέγοντας πως δεν μας έλεγξαν και ούτε καν ζήτησαν ή ρώτησαν για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού/νόσησης (παρά μόνο σε έναν που ήρθε αργότερα). Ο εσωτερικός χώρος είχε αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, αλλά αυτό δεν ξερω αν οφείλεται στα μέτρα πρόληψης ή αν είναι έτσι στημένο το μαγαζί (επιλογή ιδιοκτησίας). Αντισηπτικά υπήρχαν στα τραπέζια, το προσωπικό φορούσε μάσκες.
Και πάμε τώρα στο σημαντικό, δηλαδή το φαγητό. Τόσο τα πιάτα όσο και το σέρβις απήχε παρασάγγας από τις εμπειρίες του καλοκαιριού. Κι εξηγούμαι:
- Ελληνική σαλάτα μικρότερη σε ποσότητα σε σχέση με το καλοκαίρι
- Σαλάτα τρίχρωμη με κινόα άνευρη και ελάχιστα αρτυμένη, επίπεδη γεύση, αδιάφορη
- Steak Sandwich ήρθε χλιαρό, μάλλον περίμενε στον πάγκο λίγη ώρα, μέτριο γευστικά
- Παπαρδέλες με τρούφα, ένα πιάτο γεμάτο με κρέμα γάλακτος σε σημείο που οριακά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σούπα με παπαρδέλες. Δεν υπήρχε ενημέρωση δε, πως πρόκειται για πιάτο με κρέμα γάλακτος. Επίσης, σε πιάτο με τρούφα δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα φρέσκια τρούφα (υπήρξε ωστόσο ενημέρωση κατά την παραγγελία).
-Trufle burgers αποδεκτά, ωστόσο θεωρώ μικρή τη μερίδα για 8,
-Πιάτο ημέρας με χοιρινή κοπή "
Το μεγάλο φάουλ ήταν ότι αφού είχε γίνει η παραγγελία (περίπου κανένα δεκάλεπτο αργότερα) ενημερωθήκαμε πως θα καθυστερήσει το πιάτο με τη χοιρινή "
Επίσης, παρά την κατανάλωση και σε αλκοόλ, αλλά και το σύνολο της παραγγελίας, δεν υπήρξε κέρασμα όπως το καλοκαίρι.
Γενικά, απογοητευτική η τελευταία επίσκεψη σε σημείο που δύσκολα θα το επισκεπτόμουν ξανά για φαγητό.
Το φαγητό ήταν αποδεκτό, με εξαίρεση τον ξιφία.
Δοκιμάστηκαν :
-Χωριάτικη, ΟΚ (εντύπωση μας έκανε ότι ήταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, όχι κρύα)
-Τυροσαλάτα, ΟΚ (εμπορίου, πολύ λίγο καυτερή)
-Σαρδέλες, καλές
-Ξιφίας, κακοψημενος, στεγνός
Τα ψαρικά ήρθαν με πατάτες προκάτ, κακοτηγανισμένες.
Κεράστηκε καρπούζι και πεπόνι στο τέλος που ήταν καλό.
Με εξαίρεση τον ξιφία, τα υπόλοιπα ήταν αποδεκτά, χωρίς όμως κάτι άξιο λόγου και επίσκεψης.
Στα του COVID-19 μέτρα :
❌ Μάσκες, με εξαίρεση έναν υπάλληλο που μας εξυπηρέτησε, δεν φορούσε το προσωπικό, ούτε στο σέρβις ούτε στην κουζίνα.
✅ Αντισηπτικό υπήρχε στα τραπέζια.
✅ Ατομικό σερβίτσιο με τα μαχαιροπίρουνα τυλιγμένα.
✅ POS για πληρωμή.
Δεν νομίζω να το επέλεγα ξανά.
Δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά τα -τύπου- λασιθιώτικα χορτοκαλίτσουνα και μυζηθροπιτάκια, και ξανά τα βοσκοπιτάκια. Τα λασιθιώτικα θα πω ειλικρινά ότι είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που προσφέρεται στην Κρήτη, ειδικά στη γέμιση, αλλά έχουν διακριτή διαφορά στο φύλλο. Είναι ελαφρώς πιο χοντρό το φύλλο (εν μέρει λογικό για να κρατήσει περισσότερη ώρα στην προθήκη) και πιο σκούρο λόγω τηγανίσματος (εικάζω πως γίνεται διπλό τηγάνισμα για να κρατηθεί η τραγανότητα). Παραδοσιακά, το φύλλο στα λασιθιώτικα αλμυρά καλιτσούνια είναι πιο λεπτό, και πιο αφράτο (flaky), έτσι ώστε να αναδεικνύεται καλύτερα η γέμιση (αλλά και για να μη σταματάς να τρως, λέω εγώ, με το expertise που με διακατέχει). Είναι μια καλή επιλογή όμως, πολύ κοντά στην αυθεντική γεύση.
Τα βοσκοπιτάκια είναι καλά στη γέμιση, αλλά αυτό το είδους φύλλο θέλει άμεση κατανάλωση αλλιώς χάνει πολύ στη γεύση. Καμιά φορά από αυτές που τα έφαγα δεν με ενθουσίασε το φύλλο. Ωστόσο, η γέμιση είναι καλή.
Το μεγάλο μείον και για τα παραπάνω είναι η τιμή (16,
- τσουρεκάκι ατομικό (ήταν φρέσκο, ζεστό, πολύ καλό)
- διάφορα σφολιατοειδή (τυροπιτάκια (καλά), μανιταροπιτάκια (it'
- παγωτίνια (σαραγλάκια κλασικά (ΟΚ), σαραγλάκια τριαντάφυλλο-φράουλα (ΟΚ), πουράκι (ΟΚ)
- καφές (espresso freddo ΟΚ)
Το μόνο μείον ήταν κάποιες αστοχίες στο σέρβις (ζητήθηκε ένα είδος, προστέθηκε άλλο (και τις δυο φορές που το επισκεφτήκαμε). Μπορεί να οφειλόταν στη δυσκολία συνεννόησης λόγω μάσκας (;). Ο μόνος λόγος που το αναφέρω είναι για διπλοτσεκάρετε ότι θα πάρετε αυτό που ζητήσατε.
Γενικά αποδεκτές γεύσεις, χωρίς κάποια ιδιαίτερη γευστική έξαρση.
Καμιά φορά δεν κατάφερα να τελειώσω το παγωτό (δυο μπάλες, νομίζω 1€ ή 1,
Πήγαμε σε ψιλοάσχετη ώρα, κατά τις 19.
Άχαστος συνδυασμός γεύσης και απόλαυσης στο πλακόστρωτο κάτω από την πρασινάδα. Αξίζει κάθε φορά η παράκαμψη που κάνουμε για να το επισκεφτούμε.
Φέτος δοκιμάστηκαν σουβλάκια χοιρινό (1,
Εν μέσω high season Αυγούστου ίσως συναντήσετε αναμονή για να καθήσετε. Έχει εξωτερικά τραπέζια, λειτουργεί και ο εσωτερικός χώρος με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Στα του COVID-19:
✅ αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών
✅ μάσκες από προσωπικό
✅ ατομικά σερβίτσια (μαχαιροπίρουνα σε χαρτοπετσέτα, πιάτα που μάλλον είχαν μόλις βγει από τον ατμό)
✅ απολυμαντικό χεριών στο τραπέζι
✅ μεταξύ αλλαγών πελατών καθάρισμα τραπεζιού και καρεκλών με απολυμαντικό σπρέι
Αν βρισκόμουν στην περιοχή θα το επέλεγα ξανά για κάτι σε κοτοπουλοειδές.
Όλα όσα παραγγείλαμε ήταν άνω του μετρίου με τα καλύτερα και πιο καλή αναλογιά τιμής-ποσότητας-ποιότητας πιάτα να είναι τα φιλέτα από φρέσκα ψάρια (ξιφία και μαγιάτικο). Συνολικά δοκιμάστηκαν:
1. Ορεκτικό ημέρας σαλάτα θαλασσινών (καβουροσαλάτα σε μπρουσκέτα), ΟΚ (προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, βρήκα υπερκαλύπτουσα τη μαγιονέζα)
2. Ψαροκεφτέδες (κυρίως γαύρο κατάλαβα), καλοί
3. Τζατζίκι, καλό
4. Σαλάτες ρόκα-πορτοκάλι και ρόκα-κατίκι ήταν ΟΚ (btw, περισσότερο μαρούλι, παρά ρόκα). Νομίζω πως είναι τα πιο ακριβά (δεδομένου ότι πρόκειται για σαλάτα) και not VfM πιάτα τους.
5. Σαρδέλα σχάρας, καλή
6. Φιλέτο ξιφίας, πολυ καλός (ελαφρώς παραψημένος)
7. Φέτα μαγιάτικο (πολύ καλό)
8. Κριθαράκι με σουπιές (αν θυμάμαι καλά, ήταν πιάτο ημέρας), ΟΚ
Γενικά, όλα τα πιάτα ήταν άνω του μετρίου. Θεωρώ τα φρέσκα ψάρια του (τα οποία και στο παρελθόν έχω τιμήσει) να είναι οι πιο άξιες λόγου και τιμής επιλογές, τα ορεκτικά να είναι γενικά καλά, αλλά οι σαλάτες είναι αδικαιολόγητα ακριβές. Σέρβις γρήγορο και τυπικό. Με τρεις μπύρες και νερά, κερασμένο φρούτο στο τέλος, βγήκε γύρω στα 22 ευρώ το άτομο. Α bit on the pricey side, αλλά την θεωρώ μιαν αξιόλογη και με σταθερή ποιότητα επιλογή για την περιοχή.
Στα του COVID-19:
✅ αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών
✅ μάσκες από προσωπικό
✅ ατομικά σερβίτσια (ήταν ήδη στρωμένο το τραπέζι)
✅ απολυμαντικό χεριών στο τραπέζι
Δεν θυμάμαι αν είχε τραπεζομάντηλο ή όχι (νομίζω πως ναι, και αλλάχτηκε κατόπιν αναχωρήσεώς μας).
Πήραμε:
-Μπουγάτσα κρέμα, φινετσάτη και όχι τόσο γλυκερή η γέμιση
-Μπουγάτσα τυρί, καλή
-Μπουγάτσα κιμά, πολύ καλή και το φύλλο πιο τραγανό από τις δυο προηγούμενες
Γενικά, θετικό το πρόσημο για την εμπειρία μέσω delivery, από το οποίο όμως θεωρώ πως μερικά προϊόντα, όπως η μπουγάτσα, χάνουν. Το φύλλο στις 2 από τις 3 μπουγάτσες δεν ήταν όσο τραγανό και αεράτο όσο είναι αν την φας εκεί, καθώς νοτίζει και αφαιρεί πόντους από την απόλαυση της σωστής μπουγάτσας.
Προτείνεται ως μια αξιοπρεπής μπουγάτσα. Εννοείται πως θα ξαναέπαιρνα, αλλά διστακτικά μέσω delivery. Η dine-in εκδοχή είναι προτιμότερη.
Δοκιμάστηκαν:
- ρυζοκροκέτες με φρέσκα και ξερά μανιτάρια (πιο πολύ σε κεφτέδες έφερναν, παρά σε κροκέτες), νόστιμο, ενδιαφέρον πιάτο, αλλά δεν θα το επέλεγα γιατί δεν μου άρεσε η σύστασή και η μαλακή υφή του (γενικά, δεν μου αρέσουν και τα aranchini οπότε count that in όταν διαβάσετε το σχόλιο)
- σαλάτα με ντοματίνια, φέτα, με μισό πιάτο κρίταμα και μισό εστραγκόν (δεν υπάρχει σαν πιάτο ως τέτοιο, το έφτιαξε κατά παραγγελία), πολύ καλό
- τζατζίκι, πολύ καλό
- χόρτα, πεντανόστιμα
- φιλέτο τόνου με πουρέ μήλο και γλυκόξινη σάλτα, πολύ καλό πιάτο. Ο τόνος ήθελε ελάχιστα λιγότερο ψήσιμο, ήταν ωστόσο τρυφερός και πεντανόστιμος. Αυτό που αν μπορούσα θ'
- skirt (μοσχαρίσιο διάφραγμα)
- picanha- δεν πέτυχε το ψήσιμο κι ήρθε λαστιχωτή, ήταν η λιγότερο καλή από τις κοπές
- κόντρα- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
Μετά το πέρας του φαγητού ήρθαν δυο "
Ήταν μια απροσδόκητα (για εμένα που πήγαινα πρώτη φορά) γευστική εμπειρία, την οποία θα αναζητούσα ξανά με την πρώτη ευκαιρία. Το μαγαζί αν και παραπέμπει σε συνοικιακή ταβέρνα-εστιατόριο, προσφέρεται για γευστικά ταξίδια σε λογικές τιμές, και χωρίς την επιτήδευση που συχνά "
Στα του COVID19, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στο τραπέζι, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, έγινε πληρωμή με POS, τα μαχαιροπίρουνα δεν θυμάμαι πως ήρθαν.
Το σέρβις ευγενικό και ενημερωμένο, ο ιδιοκτήτης ευγενικός και πρόθυμος να εξηγήσει και να εξυπηρετήσει. Αν επιλέξετε να το επισκεφθείτε καλοκαίρι και ειδικά ΠΣΚ, επιβάλλεται κράτηση.
Δοκιμάστηκαν:
- μαραθόπιτα (καλή, ήθελε λίγη ακόμα γέμιση)
- μυζηθροπιτάκια (ΟΚ)
- ομελέτα με χόρτα (πολύ καλή)
- σαλάτα με απάκι, νομίζω λεγόταν "
- φάβα (ΟΚ, αλλά η υδαρής της σύσταση δεν ήταν του γούστου μου)
- κολοκυθανθοί (πολύ καλοί)
Η ρακή κακή, το κρασί "
Κερασμένο καρπούζι, απόδειξη κανονικά. Το σέρβις γρήγορο και ευγενικό, κυρίως νέα παιδιά.
Στα του COVID19, αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών χμμμ..., μάσκες από το προσωπικό, αντισηπτικό, πληρωμή με POS. Το τραπεζι ήταν ήδη στρωμένο όταν πήγαμε.
Δεν ήταν αρνητικό το πρόσημο, αλλά με τόσα πραγματικά γευστικά ανώτερα καταστήματα στην περιοχή, δεν νομίζω να ξαναπήγαινα σ'
Στα του φαγητού τα πράγματα θα έλεγα πως ήταν αποθαρρυντικά, σε σημείο που δύσκολα θα το επέλεγα ξανά για φαγητό. Και τα τρία πιάτα που πήραμε αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών. Δοκιμάστηκαν:
- "
- "
- "
Τα παραπάνω ήταν απογοητευτικά, πόσο μάλλον για ένα μαγαζί που καλλιεργεί, αλλά και χρεώνει μόνο "
Το σέρβις ΟΚ. Στα του COVID19 μέτρα, το προσωπικό φορούσε μάσκα, αντισηπτικό υπήρχε στα τραπέζια, ατομικό σερβίτσιο και μαχαιροπίρουνα, πληρωμή με POS.
Για Σύρο θα πρότεινα τα εξής:
Φαγητό
- Για πρωινό και γρήγορο τσιμπολόι στο Ελληνικό Καφενείο απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης. Νομίζω πως οι γλυκές επιλογές υπερτερούν των αλμυρών.
- Για brunch και απογευματινό καφέ στο Jar.
- Για πιο δημιουργική κουζίνα και gourmet γεύσεις στο Avant Garden απέναντι από το θέατρο «Απόλλων». Έχει λίγα τραπέζια και είναι διαρρυθμισμένο σε στυλ «αυλής». Δίνει έμφαση στην δημιουργική χρήση και ανάδειξη τοπικών προϊόντων.
- Παρόμοιας αισθητικής με το “Avant Garden” είναι το εστιατόριο San Michali , μόνο που έχει πολύ πιο ωραία θέα (δίπλα στην θάλασσα). Είναι η μεταφορά του παλαιότερου εστιατορίου που βρισκόταν στο ομώνυμο χωριό της Άνω Σύρου, το οποίο άλλαξε λίγο το στυλ του και «γαλλοποιήθηκε» (ως προς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του). Δεν έχω φάει στο νέο εγχείρημα, αλλά σας το προτείνω με βάση την εμπειρία που είχα στην πρότερη τοποθεσία του.
- Για ένα σκαλί πιο κάτω (δηλαδή για “new age taverna-resto”) το Μαζί σε μια όμορφη αυλή με βουκαμβίλιες.
- Στο Λαουτάρι για live ρεμπέτικο και μεζέ
- Για φαγητό μετά το μπάνιο και κυρίως εκεί κοντά στην δύση του ηλίου, ανεβείτε στο χωριό «Σαν Μιχάλη» (όπως το ομώνυμο παραδοσιακό τυρί της Σύρου). Εκεί θα βρείτε μια ταβέρνα με το όνομα Πλακόστρωτο. Η φάση είναι λαϊκή (κλασική ελληνική ταβέρνα). Ανεβήκαμε κατά τις 5, με όλο το μαγαζί άδειο (καθότι μαζεύει κόσμο μετά τις 7, για το ηλιοβασίλεμα) και ήταν η καλύτερη ώρα, καθώς, και γρήγορα εξυπηρετηθήκαμε και χωρίς φασαρία απολαύσαμε το φαγητό και τον ήλιο να δύει. Από το μαγαζί θυμάμαι ένα πιάτο με μοσχαράκι τυλιχτό με μελιτζάνα και παραδοσιακά μακαρόνια (σαν χυλοπίτες).
Συμβουλή να κάνετε κράτηση αν πρόκειται να πάτε σε κάποιο από αυτά το βράδυ. Το San Michali πέρυσι ήθελε 2 εβδομάδες πριν κράτηση για ΠΣΚ.Γλυκό
Τοπικά προϊόντα/πιάτα
Τα περισσότερα από τα παραπάνω (ό,
Αχ, και τι δεν θα'
Καλά να περάσετε!
Δοκιμάστηκαν:
- Σαλάτα ελληνική (ντάκος, φέτα, ελιές, ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι και ρίγανη)
- Σαλάτα πράσινη ( με μοσχάρι ψημένο σε κενό αέσος, λαδολέμονο με τρούφα avocado και αυγό μελάτο το οποίο ζητήθηκε να μην μπει)
- Risotto ντομάτας με μοσχαρίσια μάγουλα- ποίημα! Τα μάγουλα μελωμένα, το risotto ντομάτας υπόξινο, σωστά αρτυμένο, άφηνε μια ευχάριστη γεύση στον ουρανίσκο που θύμιζε την καλή καλοκαιρινή ντομάτα.
- Pizza με προσούτο, ρόκα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα- ΟΚ. Το λιγότερο αγαπημένο μου πιάτο, χωρίς να είναι ωστόσο κακό. Με χάλασε η περίσσεια ζύμης στο στεφάνι (ή αντίστοιχα η έλλειψη γέμισης στο στεφάνι) και την βρήκα ελαφρώς βαριά από υλικά στο κέντρο της και λίγο τσιμπημένη για τα 10.
Κεράστηκε αρμενοβίλ στο τέλος το οποίο ήταν πολύ καλό. Σωστά εκτελεσμένα τα κοκτέιλ που δοκιμάστηκαν.
Το προσωπικό ήταν ενημερωμένο, attentive και εξυπηρετικότατο. Ο χώρος ήταν ευχάριστος και η μουσική σε καλά επίπεδα.
Στα του COVID19:
- αντισηπτικό στα τραπέζια ✓
- μάσκα στο προσωπικό ✓
- πληρωμή με POS ✓
- κουβέρ-μαχαιροπίρουνα ατομικά ✓
- γενική καθαριότητα του χώρου και της τουαλέτας ✓
- αποστάσεις (μάλλον) ✓
Δεν το περίμενα, αλλά θεωρώ πως αποτελεί VfM επιλογή και για το φαγητό του.
Στα του COVID19 μέτρα, πληρωμή με POS, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στο τραπέζι, τα μαχαιροπίρουνα ατομικά, σε διπλωμένες χαρτοπετσέτες, επαρκής απόσταση μεταξύ των τραπεζιών (νομίζω από τα λίγα μαγαζιά που έχω επισκεφτεί και τηρεί -μάλλον πιστά- τις αποστάσεις).
All in all, θετικότατες οι εντυπώσεις. Σίγουρα θα ξαναπήγαινα για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα στο μενού.
Στην Κεφαλονιά δεν μπορώ να πω ότι φάγαμε κάτι μνημειώδες, αλλά ούτε και κάτι κακό. Οι προτάσεις μου συνοψίζονται στα εξής:
- Λαδόκολλα στην Πλαγιά, αργά το απόγευμα, συνδυαστικά μετά από μπάνιο στην παραλία «ΞΙ». Το μεσημέρι δεν ενδείκνυται γιατί το χτυπάει ο ήλιος. Μετά τις 19:
- Άβυθος, στην ομώνυμη παραλία. Οικογενειακή επιχείρηση που χρησιμοποιεί και προωθεί τοπικά προϊόντα και κουζίνα, καθώς και το κοντινό οινοποιείο Σαρρής που ανήκει στους ίδιους. Νομίζω πως εδώ φάγαμε από τα πιο νόστιμα και worthy for the view meals στο νησί.
- Παλιά Πλάκα στο Αργοστόλι, για μαγειρευτά. Κλασική ταβέρνα με τοπική κουζίνα.
- Ερασμία, πάνω στην παραλία Πετανοί, για ψαρικά.
- Ρομπόλης, στο χωριό Πουλάτα για σούβλες και κρεατικά.
- Μακλιθάρι, για φαγητό μετά από μπάνιο στην παραλία «Μύρτος». Έχει την αίσθηση ταβέρνας χωριού στην πλατεία. Λειτουργεί απόγευμα-βράδυ (εκτός αν άλλαξε κάτι από το 2019). Είναι λίγο πιο ψηλά, οπότε το βράδυ είναι πιο δροσερά. https:
- Οδυσσέας, κοντά στην παραλία «Αγία Ιερουσαλήμ» για μαγειρευτά κάτω από την κληματαριά και καλή λίστα κρασιών.
- Τζιβράς, παραδοσιακό, οικογενειακό μαγειρείο στο κέντρο του Αργοστολίου. Είναι σε ένα στενό που βγαίνει προς τη θάλασσα. Μικρό σε χώρο, αξίζει μόνο αν είστε στην πόλη μεσημέρι και θέλετε κάτι απλό και γρήγορο.
- Al Forno, για πίτσα και ζυμαρικά, στο τέλος του πεζόδρομου του Αργοστολιου.
- Βοσκοπούλα για παραδοσιακά γλυκά (μάντολες, συκομαϊδα, παστοκύδωνο, κλπ.)
- Τσουρέκι, ψωμιά και αρτοποιήματα στον Σέσουλα, έχει και μικρό χώρο για καφέ. Μικρή ποικιλία σε μάντολες, αλλά μου άρεσαν ένα τσικ περισσότερο από εκείνες στη Βοσκοπούλα.
Γενικά, θετικό είναι το πρόσημο για το συγκεκριμένο κατάστημα, παρά τις αστοχίες στο ένα πιάτο. Σίγουρα θα επιδιώξω να το επισκεφτώ ξανά για απογευματινό early supper ή για κοκτέιλ.
- Ρεβύθια με πορτοκάλι (πολύ καλά, χυλωμένα, χωρίς πολύ λάδι)
- Γίγαντες (πολύ γευστικοί, σωστά ψημένοι)
- Σαλάτα χωριάτικη ατομική (καλή, ΟΚ μερίδα)
- Ψωμί (χρεώνεται 0,
- Κοπανιστή (καλή, θα την ήθελα πιο καυτερή)
Και τα δύο μαγειρευτά λαδερά (ρεβύθια και γίγαντες) ήταν εξαιρετικά και γευστικά πάνω από τον μέσο όρο των αντίστοιχων που έχω φάει σε άλλα μαγειρεία αντίστοιχης κουζίνας-μενού.
Στα μείον ότι δεν έβαλαν κουβέρ (μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτα). Δεν έχω ακόμα καταλάβει αν έπρεπε να σημειωθεί κάπως στην παραγγελία ή αν αναφερόταν η σχετική πολιτική που έχει το κατάστημα.
Επιλέχθηκαν:
- πέστροφα Ιωαννίνων καπνιστή (πολύ καλή)
- γαύρος μαρινάτος (πάρα πολύ καλός και δυνατός στο σκόρδο)
- κολοκύθια στη σχάρα με πηχτόγαλο και αμύγδαλο φιλέ (καλή προσπάθεια, ωραίος συνδυασμός, ήθελε παραπάνω ψήσιμο το κολοκύθι)
- μανιτάρια σχάρας με vegan μαγιονέζα (καλά τα μανιτάρια, πολύ καλή η μαγιονέζα)
- μόσχοι ξυδάτοι (πολύ καλοί)
- πατατοσαλάτα με κρίταμα (καλή)
- σπαλομπριζόλα σχάρας (καλή ποσότητα, ήθελε λιγότερο ψήσιμο γιατί βγήκε στεγνή. ΟΚ για 10€, δεν περιμένεις και πολλά.)
Στα του COVID19 μέτρα πρόληψης (τα ξέχασα στα προηγούμενα posts) τα τραπέζια είχαν απόσταση μεταξύ τους, φορούσε μάσκα το προσωπικό, υπήρχε αντισηπτικό στο τραπέζι. Το τραπέζι καθαρίστηκε πριν στρωθεί. Δεν θυμάμαι αν τα μαχαιροπίρουνα ήρθαν "
Άφησε θετικές εντυπώσεις καθώς ανταποκρίνεται σ'
Δεν θα πήγαινα ξανά επί τούτου. Ίσως αν ήθελα να φάω στα γρήγορα κάτι σε θαλασσινό-ψαρικό.
Δοκιμάστηκαν:
- Ντάκος με ντομάτα και γαλομυζήθρα από 6,
- Καλιτσούνια στο τηγάνι από 7,
- Γιουβέτσι γεμιστά 9€ (Νέο πιάτο, πολύ καλό, αλλά ήθελε λιγότερο λάδι. Μου θύμισε τη γέμιση για ντολμάδες που κάνουμε στην Κρήτη. Ευχάριστη γευστική έκπληξη το τηγανητό κληματόφυλλο.)
- Χοιρινός λαιμός από 12,
- Άρτος από 0,
Κερασμένη ρακί (δυο ποτηράκια και ντομάτα, ελιές στο καλωσόρισμα και ένα μικρό μπουκαλάκι στο τέλος, με τον λογαριασμό) και γλυκό ξεροτήγανο χαρουπιού και παγωτό (εξαιρετικό όσες φορές το έχω φάει).
Στα θετικά (όλες τις φορές) το σέρβις. Συνεπές, ενημερωμένο, ευγενικό προσωπικό. Στα αρνητικά (με βάση την πιο πρόσφατη επίσκεψη) οι απαράδεκτες και μη φιλικές -έως και βασανιστικές για τις ανθρώπινες πυγές- σιδερένιες τετράγωγες καρέκλες στα εξωτερικά τραπέζια, και η αύξηση στις τιμές. Σαφώς θα το επιλέξω ξανά, αλλά μάλλον λιγότερο συχνά απ'
Ας ξεκινήσω από το γεγονός πως μόνο η μισή παρέα εν τέλει έφαγε, εγώ μόνο ήπια. Οπότε, προσωπική άποψη θα εκφράσω για τα κοκτέιλ. Ωστόσο, ακολουθεί και μια γενική τοποθέτηση για το νέο "
Από τα δύο κοκτέιλ που δοκιμάστηκαν και τα δύο ήταν αποτυχία. Και τα δύο ήρθαν χλιαρά, ενώ το daquiri δεν θύμιζε ούτε σε εμφάνιση το κοκτέιλ αυτό (ήρθε σε ποτήρι του λικέρ-απεριτίφ) ούτε σε γεύση. Δυστυχώς, δεν άξιζε κανένα από τα δύο.
Στα του COVID19 μέτρα, θα πω πως η απόσταση μεταξύ τραπεζιών τηρείται και δεν τηρείται (στο δικό μας το τραπέζι δεν "
Τώρα, ως προς το φαγητό και το στήσιμο του μαγαζιού. Το μαγαζί προσπαθεί ν'
Δύσκολα θα το επιλέξω ξανά. Ίσως από Σεπτέμβρη που θα έχουν κάπως καταλαγιάσει τα πράγματα, κι αυτό γιατί έχει έναν ωραίο εξωτερικό χώρο (αυλή) και ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ.
-1 πίτσα γίγας με προσούτο (50 cm), πολύ καλή λεπτή ζύμη, τύπου ιταλική, ποιοτικά υλικά.
-1 πίτσα γλυκιά με μπισκότο, σοκολάτα, μπανάνα, αξιοπρεπής. Το μόνο που με χάλασε ήταν η έκταση που καταλάμβανε η ζύμη σε αναλογία με τα υλικά (πολύ "
Για τα παραπάνω δώσαμε 13 ευρώ (προσφορά μέσω πλατφόρμας 1 γίγας και μια γλυκιά "
Σίγουρα θα γίνει επαναληπτική παραγγελία αφού η πρώτη δοκιμή άφησε θετικές εντυπώσεις.
Επιπλέον της salentina'
All in all, θα έδινα ξανά ευκαιρία -ιδανικά για on the spot salentina-.
Δεν νομίζω να ξαναδοκίμαζα. Τουλάχιστον, όχι sushi.
Δύσκολα θα ξαναδοκίμαζα από το συγκεκριμένο κατάστημα. Το θεωρώ όμως μια "
Νομίζω πως ξεκάθαρη εικόνα για την ζημιά που έχει (και θα) προκαλέσει η πανδημία θα είναι πιο έκδηλη από το φθινόπωρο του 2021 κι έπειτα. Κι αυτό γιατί ο τομέας της HORECA θα "
-Από τα τυλιχτά πολύ αξιοπρεπές το πουράκι, λιγότερο καλό η lila pause.
-Τα μελομακάρονα (σε απλή και με επικάλυψη σοκολάτας) δεν ήταν καλά ή για να είμαι πιο σωστή δεν ήταν του γούστου μου. Παραήταν μαλακά, παραήταν μελωμένα και παραήταν χωρίς κάποια διακριτή γεύση. Μεταξύ των δύο επιλογών που δοκιμάσαμε τα απλά ήταν καλύτερα εκείνων με την επικάλυψη σοκολάτας.
-Το cheesecake φούρνου ήταν μια ευχάριστη ανακάλυψη, καθώς έμοιαζε πιο πολύ σαν τάρτα (με μπισκοτένια βάση), είχε μια ελαφριά, φρέσκια κρέμα και ένα πολύ καλό γλυκό βύσσινο. Αν όταν ακούτε/διαβάζετε cheesecake φούρνου πηγαίνει το μυαλό σας στην Nεοϋορκέζικη εκδοχή, this is not the case. Όμως, στην τελική ήταν ένα καλό, φρέσκο, ελαφρύ γλυκό που θα ξαναέτρωγα ευχαρίστως.
- Η βασιλόπιτα, η κιόλας πήγε για "
Στα θετικά το brioche που είναι από τα καλύτερα για αμερικάνικης κουζίνας junk food. Για τα 10 ευρώ που πληρώσαμε (προσφορά μέσω e-food με 2 sandwiches, ένα αναψυκτικό και μία μερίδα πατάτες) ήταν VfM. Θα ξαναδοκίμαζα από το κατάστημα, αλλά την επόμενη φορά burger, για να δω αν κάθεται καλά με το δυνατό brioche.
Η παραγγελία ήρθε σε χάρτινες συσκευασίες (που έχει τα καλά και τα κακά του) και τα sides σε πλαστικά μικρά μπολάκια.
Δοκιμάστηκαν:
- "
- "
- "
-"
Εκτός των παραπάνω ήρθε μια σαλάτα (αδιάφορη, ΟΚ γευστικά), την οποία δεν παραγγείλαμε. Περιελάμβανε ένα σουβλάκι ψητών λαχανικών. Επίσης, ήρθαν δυο μικρά μπολάκια με μια τύπου κρύα σαλάτα οσπρίων με μαυρομάτικα φασόλια και διάφορα αρωματικά (ΟΚ). Θα ήταν καλή συνοδεία σ'
Εν κατακλείδι, από πλευράς ποιότητας τα πιάτα που ήρθαν ήταν καλά και μάλιστα, το αποτέλεσμα ήταν κοντά σε dine-in γεύσεις, θα τα έτρωγα δηλαδή σε μεζεδοπωλείο/νεο-ταβέρνα. Από πλευράς κόστους θεωρώ πως ήταν VFM καθώς για τα παραπάνω δώσαμε 18 ευρώ και κάτι (τα οποίο προέκυψαν από την έκπτωση -15% στις τιμές καταλόγου, προσφορά που τρέχει για την περίοδο της καραντίνας). Το μόνο που με χάλασε -όχι όμως σε βαθμό που να το καταδικάσω σαν μαγαζί- είναι η ασυνέπεια μεταξύ περιγραφής του πιάτου και εκτέλεσης/τελικής παρουσίασης του. Η υπερβολή σε περιγραφές και η απαρρίθμηση συστατικών/προϊόντων δεν συμβάλλει αυτοδικαίως στην γευστική εξύψωση ενός πιάτου. Αντιθέτως, η καλλιέργεια υψηλών γευστικών προσδοκιών ακολουθούμενη από ασυνέπεια, αφαιρεί πόντους από το μαγαζί και την όλη προσπάθεια που γίνεται, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται καλές πρώτες ύλες και προϊόντα ΓΟΠ & ΠΟΠ.
Θα έδινα ξανά ευκαιρία στο μαγαζί γιατί είναι καινούργιο και γιατί ποιοτικά και ποσοτικά ήταν μια ΟΚ εμπειρία.
Τελευταία φορά έφαγα πριν τρία χρόνια, οπότε δεν έχω πρόσφατη γνώμη. Ωστόσο, θυμάμαι με θετικό πρόσημο το μπιφτέκι του.
https:
https:
Ενημερωτικά, προσφέρει περίπου 5-6 είδη ψωμιού, μαργαρίτα, ψωμί φόρμας, χωριάτικο, ολικής κ.
Σέρβις φιλικό, γρήγορο και με μάσκες προστασίας σωστά φορεμένες. Αντισηπτικό στο ταμείο, δυνατότητα πληρωμής ανέπαφα.
Θα το ξαναδοκιμάσω σίγουρα στα αρτοποιήματα και στον καφέ για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Σε αυτό που θέλω να σταθώ -σε σημείο που με έχει ενθουσιάσει- είναι οι πατάτες. Μπορεί και να είναι η πρώτη φορά που παίρνω delivery και οι πατάτες είναι τόσο τραγανές και νόστιμες ωσάν να βγήκαν μόλις από το τηγάνι. Πραγματικά, ήταν mind-blowing η φάση. Και αν και δεν παραγγέλνω, αλλά και τρώω, σχεδόν ποτέ πατάτες από delivery γιατί έρχονται χάλια, ιδρωμένες και σχεδόν ιεροτελεστικά ή αλμυρές ή ανάλατες (ποτέ σωστά αλατισμένες), δεν έμεινε ούτε μία σήμερα.
Γενικά, όπως και τις προηγούμενες φορές, θετικές οι εντυπώσεις κυρίως λόγω της σταθερής ποιότητας και την καλής σχέσης αξίας-ποιότητας-ποσότητας.
Περισσότερα: https:
Για Burgers: https:
Για Pizza: https:
@tavernoalani, τα φώτα σας, παρακαλώ. Για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν take-away (αλλά όχι delivery, κάτι που συνήθως έχει ήδη συμπεριληφθεί στην περιγραφή τους), τι προτείνεις να κάνουμε; Να το αναγράφουμε στην παρούσα συζήτηση ή στην εκάστοτε καρτέλα του κάθε καταστήματος;
Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή δύναμη, σε όλ@ και ειδικά, στον κόσμο που θα βρεθεί στην ανεργία/αναστολή! Κι αν μπορούμε, στηρίζουμε τα καταστήματα που δεν έχουν delivery, αλλά take-away (κυρίως συνοικιακά), για να μην κλείσουν κι αυτά. Οι αλυσίδες έχουν ούτως ή αλλιώς περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν απ'
PS Πάντως, στο Βέλγιο, προκειμένου να μην κερδίσουν όλη την μερίδα των εξόδων για το νοικοκυριό τα σούπερμάρκετ (που όπως και στην Ελλάδα, είδαν τους τζίρους τους να αυξάνονται σε μεγάλα ποσοστά), απαγόρευσαν την πώληση μη βασικών προϊόντων σε αυτά, προκειμένου να "
Δοκιμάστηκαν σταβλίσιες μπριζόλες (νόστιμες, αλλά ελαφρώς στεγνές), κοκορέτσι (καλό), κοντοσούβλι κοτόπουλο (καλό), γιαουρτλού (πολύ καλό και νόστιμο μπιφτέκι, ελαφρώς πικάντικη σάλτσα)), περέκ (καλό, είπε η παρέα (δεν πρόλαβα παρά μια πιρουνιά με λίγο φύλλο), λουκάνικο τζουμαγιάς (πολύ καλό), τζατζίκι (πολύ καλό, αλλά μικρή μερίδα για τα 4,
Στα του Covid19, μάσκες από όλο το προσωπικό (και ω, τι θαύμα! σωστά φορεμένες), τραπέζι στρωμένο με τα μαχαιροπίρουνα σε θήκη από χαρτοπετσέτα, αντισηπτικό στο τραπέζι, στην είσοδο και στην τουαλέτα, αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών (και το είναι προς τιμήν τους ότι όταν ζητήσαμε ένα βοηθητικό τραπέζι να τοποθετηθεί μεταξύ των 2 τραπεζιών (όπου είχαμε μοιραστεί ως παρέα) μας είπαν ευγενικά πως δεν γίνεται και δεν το έφεραν).
Αποτιμώντας την επίσκεψη θα έβαζα θετικό πρόσημο, και ευχαρίστως θα ξαναέτρωγα αν τύχαινε να βρεθώ στην περιοχή, αλλά δεν θα επεδίωκα διακαώς να το ξαναεπισκεφτώ.
Ο εξωτερικός χώρος είναι μικρός, όντως σαν την αυλή ενός σπιτιού, με fer forge καρέκλες, κρεμαστά φυτά και χαμηλό φωτισμό και πάνω στον τοίχο προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες/βίντεοκλιπ. Γενικά, υπάρχει μια πολύ "
Στα του Covid19 μέτρων, το προσωπικό φορούσε μάσκες, τα μαχαιροπίρουνα ήρθαν τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτες, υπήρχαν αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, αντισηπτικό δεν θυμάμαι αν υπήρχε στο τραπέζι, αλλά υπήρχε σίγουρα στον εσωτερικό χώρο και στον χώρο της τουαλέτας.
Δοκιμάστηκαν τα εξής: σαλάτα ceasar'
Το σέρβις -από νεαρής ηλικίας άτομα- άψογο και εξυπηρετικό. Απόδειξη ήρθε κανονικά, εξ'
Στα του COVID-19, τα μαχαιροπίρουνα ήρθαν σε θήκη, αντισηπτικό υπήρχε εντός του καταστήματος, το προσωπικό φορούσε μάσκα.
Σίγουρα θα ξαναπάω γιατί έμεινα ευχαριστημένη από το φαγητό (δεν έμεινε ψίχουλο), το σέρβις αλλά και γιατί μου άρεσε η φρεσκάδα στο στήσιμο του μαγαζιού (σε σχέση με το παρακείμενο Τοίχο-Τοίχο).
Δοκιμάστηκε "
Έχει τραπεζάκια εξωτερικά, αλλά και μερικά τραπεζάκια στον εσωτερικό παρακείμενο χώρο που λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες. Δουλεύει κυρίως delivery. Τα εξωτερικά τραπέζια γεμίσουν συνήθως τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δοκιμάστηκε ατομικού μεγέθους (25cm) πίτσα (BBQ και light) στα 6,
Στα του φαγητού, τώρα. Πήραμε μια σαλάτα με καπαρόφυλλα, γλυστρίδα και ξυνομυζήθρα (καλή), ντολμαδάκια με ντιπ γιαουρτιού (καλά), λαχανικά σχάρας (ΟΚ, με αποκλίσεις στο μαγείρεμα τους (άλλα πιο μαλακά άλλα λιγότερο ψημένα) και μια σταβλίσια χοιρινή μπριζόλα (καλή). Στο τέλος ήρθε κερασμένο γλυκό (πορτοκαλόπιτα-καλή). Ό,
Έχει δυο ειδών πίτες, μια με φύλλο πιο flaky και μια με φύλλο που παραπέμπει σε "
Άλλες γεύσεις που προσφέρονται είναι πίτα γεμιστή με σπανάκι/σπανάκι και τυρί/κιμά (flaky εκδοχή) και γραβιερόπιτα, μυζηθρόπιτα και πίτα με ανάμικτα χόρτα (εκδοχή χωριάτικου φύλλου). Οι τιμές κυμαίνονται από τα 1,
Αν δεν έχετε πάει σε βολιώτικο τσιπουράδικο-που με το ίδιο κόνσεπτ λειτουργεί και το συγκεκριμένο κατάστημα- πρέπει να ξέρετε ότι παραγγέλνοντας τσίπουρο επιλέγετε αν το θέλετε ξεροσφύρι (άνευ μεζέ) ή με συνοδεία. Στην δεύτερη περίπτωση, αφού επιλέξετε την ποσότητα τσίπουρου και το είδος που θα καταναλώσετε, οι συνοδευτικοί μεζέδες έρχονται κατ'
Στο top 10 των μεζέδων τα σουτζουκάκια μπακαλιάρου, ο πολίτικος τσίρος, γαλέος παστουρμάς, η μελιτζάνα τουρσί (και το λέω εγώ που γενικά, δεν είμαι φαν της μελιτζάνας και του τουρσιού), ο γαύρος μαρινάτος, ο γύρος τόνου, το παστράμι τόνου, το σαλάμι χταποδιού και το μοσχοχτάποδο με πατάτες.
Στα μείον του καταστήματος είναι ο μικρός χώρος που οδηγεί -κυρίως τους κρύους/βροχερούς μήνες- στο ολίγον εσωτερικό στρίμωγμα και μυρωδιά από το τηγάνι/σχάρα (πρόκειται για ανοιχτή κουζίνα). Επίσης, το κατάστημα δεν λειτουργεί με κρατήσεις. Όλα τα παραπάνω προσωπικά, τα παραβλέπω μπροστά στις εξαιρετικές γεύσεις και το ευγενικό και γρήγορο σέρβις.
Το hallmark αποτελούν τα "
Είναι μόνο take away και τα σαββατοκύριακα θα συναντήσετε σίγουρα ουρά.
Άσχετο, αλλά από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που είδα στο κατάστημα είναι ο τρόπος πληρωμής. Οι υπάλληλοι δεν έρχονται σε επαφή με χρήματα. Υπάρχει ένα μηχάνημα μπροστά από την ταμειακή στο οποίο @ πελάτ@ τοποθετεί τα κέρματα/χρήματα/κάρτα και λαμβάνει ρέστα αν χρειαστεί. Κι αυτό συνέβαινε από τότε που υπάρχει το κατάστημα, όχι τώρα, λόγω COVID19.
Η brasserie αυτή δεν με πρόδωσε ποτέ και όσα άτομα φιλοξενούσα στις Βρυξέλλες τα έφερνα εδώ για να πάρουν μια ελαφρά γεύση "
Οι τιμές σίγουρα θα σας φανούν τσιμπημένες (σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα). Όμως οι μερίδες είναι χορταστικιές, το προσωπικό πολύ φιλικό και το σέρβις γρήγορο. Για μη γαλλομαθείς/αγγλομαθείς θα βρείτε προσωπικό που μιλάει ελληνικά (μέρος της ιδιοκτησίας είναι κυπριακή), ισπανικά, ιταλικά.
Μαζεύει λοκάλια, κυρίως νεαρόκοσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια κι αρκετ@ τουρίστ@.
Μέχρι προ κορωναϊού δεν δεχόταν κρατήσεις, αλλά αυτό άλλαξε τώρα, όπως πρόσφατα έμαθα.
1ον, καθυστέρηση στο σέρβις (αρχικά για την παραγγελία και κατόπιν μεγάλη απόκλιση στους χρόνους σερβιρίσματος των πιάτων).
2ον πολύ μέτριες οι γεύσεις και στο πιο ακριβό πιάτο που δοκιμάσαμε έως και απαράδεκτες.
3ον αργή ανταπόκριση του προσωπικού και μια ολίγον βαριεστημένη διάθεση για εξυπηρέτηση
Στα του φαγητού, παραγγείλαμε κολοκυθοκεφτέδες (4 στην μερίδα), χωριάτικη, μπριζολάκια, μια μοσχαρίσια, σαρδέλες και ξιφία (που ήταν στον πίνακα με τα ημέρας). Από αυτά, το πιο νόστιμο ήταν τα μπριζολάκια αλλά μόνο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Γενικά ήταν ΟΚ, αλλά έχουμε φάει καλύτερα. Σαρδέλες νόστιμες, μοσχαρίσια πολύ σκληρή (είχε όμως το ψήσιμο που ζητήθηκε), κολοκυθοκεφτέδες ΟΚ, χωριάτικη αδιάφορη. Η μεγαλύτερη αποτυχία ήταν ο ξιφίας, πιάτο που ήρθε μετά τα άλλα δυο κυρίως κι όχι απλά με καθυστέρηση σε φάση 5 λεπτών, αλλά τετάρτου! Και δεν έφτανε αυτό, αλλά ήταν παντελώς λάθος ψημένος (άψητος στο κέντρο και παραψημένος στις άκρες) και χωρίς συνοδευτικό (παρά μόνο λίγη ρόκα με ντοματίνια) κι όλα αυτά στην καταπληκτική τιμή των 12,
Δεν ξέρω το συνολικό κόστος (γιατί δεν πλήρωσα εγώ), αλλά ακόμα και χαμηλό να ήταν, δεν θα ήταν κίνητρο για να ξαναπάω.
Στα της υγιεινής εν μέσω COVID19 πανδημίας, το προσωπικό που είδαμε στο σέρβις φορούσε μάσκες, υπήρχαν αντισηπτικά στα τραπέζια, τυλιγμένα τα μαχαιροπίρουνα και οι τουαλέτες καθαρές.
Στο δια ταύτα, τα προσφερόμενα προϊόντα, από φετινές δοκιμές (εντός του πρώτου εξαμήνου 2020):
- τα απλά μελομακάρονά του είναι πολύ δυνατά, εκείνα με επικάλυψη διαφόρων σοκολατών τα βρήκα πραγματικά λάσπη και άνευ ουσίας. Εϊναι τόσο δυνατή η σοκολάτα που υπερκαλύπτει όποια άλλη γεύση.
- δοκιμάστηκε βασιλόπιτα (από τις σπέσιαλ με την πάντα -και οφείλουμε να το δώσουμε το credit- πολύ ενδιαφέρουσα διακόσμηση), αλλά το γεγονός πως δεν ήταν φρέσκια (αν και έγινε κατόπιν παραγγελίας), σ'
- τα "
- τα κέικ του είναι ΟΚ, τα sandwich πολύ "
All in all, ένα πολύ καλά στημένο ζαχαροπλαστείο που πιστεύω πως θα προσέφερε πιο πετυχημένα προϊόντα αν δεν είχε ανοίξει τόσο πολύ τον κατάλογό του -κι είχε μείνει στο κύριο στοιχείο του ψωμιού που το έκανε γνωστό και το καθιέρωσε και εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερό του προϊόν.
Επίσης, @ τυχερ@ που έχουν βγει για φαγητό, για πείτε μας αν τηρούνται μέτρα και αποστάσεις, καθώς και αν υπάρχουν αλλαγές σε τιμές/ποσότητες/σέρβις κλπ. Περνώτας απέξω από πολλά καταστήματα εστίασης έχω παρατηρήσει πως 1/10 φαίνεται να έχει αραιώσει τα τραπέζια και τηρεί αποστάσεις.
Επίσης, διαβάζοντας τα παλιότερα σχόλια, να σημειώσω εδώ πως από Mezen έβαλαν delivery, αλλά και άλλα μικρά μαγαζάκια όπως το "
ΥΓ @tavernoalani, εγώ λέω να το αφήσεις ανοιχτό το θεματάκι γιατί δεν ξέρουμε τι γίνεται από φθινόπωρο.
Από τα παγωτίνια αξίζουν πολύ εκείνα με την stevia, και δη, εκείνο της πραλίνας και της σοκολάτας με βανίλια, κι από τις επιλογές με ζάχαρη οι γεύσεις cookies και lemon pie. Είδα και lemon-pie (σε βαζάκι) και αρμεονοβίλ σε έκδοση παγωτού, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα.
Από το χύμα παγωτό έχω ανάμικτες εντυπώσεις, καθώς συνήθως είναι πολύ γλυκό και "
Επίσης, μέχρι πριν μερικά χρόνια αποτελούσε σταθερή επιλογή για την βασιλόπιτα-τσουρέκι, που όσες φορές κι αν την επιλέξαμε, ποτέ δεν μας απογοήτευσε, καθώς πάντα ήταν φρέσκο και γευστικό το τσουρέκι.
Τέλος, έχει επιλογές και για αλμυρά (πίτες, λίγες σφολιάτες κλπ), αλλά δεν μ'
Από τα μέσα Ιούλη 2020 θα υπάρχει και η δυνατότητα delivery και θα προσθέσουν χάρτινες συσκευασίες. Ακόμα, εκτίμησα πολύ πως μετά από ερώτησή μου, επιτρέπουν να τους πας το μπωλ σου για να το γεμίσουν ώστε να περιοριστεί η χρήση πλαστικών μιας χρήσης -που ειδικά στο take away/delivery είναι μεγάλη μάστιγα.
All in all, value for money, ενδιαφέρουσες οι προτάσεις στα sandwich και σίγουρα θα ξαναδοκίμαζα.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα, ειδικά στον κόσμο που θέλει να αποφύγει το βάσανο πίτσα-σουβλάκι-κρέπα που κυριαρχεί στην περιοχή.
Το μαγαζί προσφέρει ορισμένα snacks/brunches/burgers και τώρα τελευταία πίτσα που παρασκευάζουν εκεί. Μερίδες χορταστικές, ΟΚ για τσίμπημα αν βρεθείς στην περιοχή και θες να πιεις μια μπύρα και να τσιμπήσεις. Σαλάτα Ceasar'
Δυστυχώς, σέρβις πολύ αργό, αλλά φαντάζομαι πως φταίει η κουζίνα, κι όχι το προσωπικό που σερβίρει. Τα πιάτα δεν ήρθαν όλα μαζί, αλλά σταδιακά. Μεγάλο φάουλ, ειδικά όταν έχετε πάει παρέα και περιμένετε να έρθουν τα πιάτα για να ξεκινήσουν να τρώνε όλοι/ες.
Κατά τ'
Επιτούτου για φαγητό δεν θα ξαναπήγαινα, παρά μόνο αν βρισκόμουν για ποτό εκεί και ήθελα να τσιμπήσω κάτι.
Αφού έχω κάνει ολόκληρο promo για το μαγαζί στην παρέα, έχοντας ακούσει σποραδικά θετικά σχόλια, πάμε μαζί με 2 φίλους για να δοκιμάσουμε- Σάββατο μεσημέρι (μάλλον κακή ιδέα).
Το μαγαζί ήταν γεμάτο,
Στο διαταύτα, δηλαδή, τα burgers. Νόστιμα, μοσχαρίσια και όσο ζουμερά έπρεπε(κατ'
Συνολικά για ένα tower burger, μία BBQ πίτα, ένα cheese&
Ίσως να το επισκεφτώ σε μέρα καθημερινή, που δεν θα έχει τόσο φόρτο εργασίας, να τσεκάρω ξανά.
Για το τέλος άφησα το μεγαλύτερο μείον, το σέρβις. Ανοργάνωτο, χαμένο, χωρίς σειρά, με καθυστέρηση τετάρτου για να παραγγείλουμε.
Δεύτερο τσεκάρισμα, ίσως...
Λεπτή ζύμη, ιταλικού τύπου, με έμφαση στα υλικά και όχι στην υπερβολή. Αξίζει τα λεφτά της, αν και θεωρώ πως ένα τσικ λίγο πιο χαμηλή να ήταν η τιμή σε ορισμένες από τις προσφερόμενες γεύσεις, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Το κομμάτι (ένα τέταρτο μιας στρογγυλής πίτσας) κυμαίνεται από 2,
Προσωπικά, εκτός από το συνδυασμό των γεύσεων, με κέρδισε η ευγένεια του προσωπικού και η δυνατότητα να επιλέξω το κομμάτι που θέλω και να ψηθεί εκείνη τη στιγμή. Αν λοιπόν πάτε μια βόλτα, και δείτε μόνο δύο κομμάτια στη βιτρίνα, μη διστάσετε να μπείτε μέσα!
Στα μείον ο περιορισμένος χώρος για να καθίσεις εκεί.
Θα ξαναπήγαινα, ειδικά για να φάω εκείνο το κομμάτι με τον τόνο. Ήταν πολύ ωραία η γεύση, κρεμμυδάτη, χωρίς όμως να αφήνει ψαρίλα ή λαδίλα στην επίγευση.