στο κατάστημα όλα στη Φουφού[νεκροταφείο]
Ψητοπωλείο, Φιλίππου 55, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Κυριακή νωρίς το μεσημέρι, με τη σύζυγο και τα παιδιά. Ωραίος χώρος μέσα και αρκετά τραπέζια έξω σε άνετο φαρδύ πεζοδρόμιο. Σπεσιαλιτέ του (όπως διαφημίζει κιόλας) ο γύρος και λοιπές σούβλες στα κάρβουνα. Δοκιμή σε σάντουιτς γύρο χοιρινό, θετική. Καλοψημένο κρέας, γευστικό, με αρκετά μπαχάρια αλλά σε καμία περίπτωση βαρύ. Πατάτες χειροποίητες και πίτα σχετικά στεγνή. Τιμές στο μ.ο. της αγοράς. Συνολικά καλή εμπειρία γευστικά. Θεωρώ σίγουρο ότι δουλεύει delivery. Επίσης, χαμογελαστό και ευγενικό σέρβις. Μου άφησε καλή εντύπωση και το συστήνω.
στο κατάστημα Το Στέκι της Παρέας
Ταβέρνα, Υπολοχαγού Αλεξάνδρου Διάκου 10, Καστοριά, Ν. Καστοριάς
Επίσκεψη Σάββατο μεσημέρι, 4 άτομα. Χώρος καθαρός και αισθητικά αποδεκτός (το μοναδικό μείον κατ'εμέ οι κλασσικές κιτς-φωτό του ιδιοκτήτη με τις "διασημότητες" που επισκέφθηκαν κατά καιρούς το μαγαζί). Service γρήγορο και φιλικό, μερίδες χορταστικές και αρκετά προσεγμένα πιάτα. Ψαρονέφρι γεμιστό αρκετά καλό (το χαλουσε κάπως η ισσοροπία της γλυκιάς φλωρίνης και του αλμυρού τυριού), γουρουνόπουλο γάστρας εξαιρετικό, κοτοσουβλάκια και μπιφτέκι αποδεκτά. Μπρόκολο σαλάτα καλή - βρασμένη ακριβως οσο πρέπει, μελιτζάνα ψητή κάτω του μετρίου, πατάτες σπιτικές εξαιρετικές, μπάτζος με ντομάτα-αυγό αρκετά ενδιαφέρον πιάτο, φέτα ΟΚ, κεφαλοτύρι ΟΚ. Με 1 κιλο λευκό κρασί (πολύ καλό για χύμα), 1 πορτοκαλάδα και κερασμένο γλυκό 63 ευρώ. Συνολικά καλή εντύπωση. Δεν ξέρω αν είναι όντως η νο 1 ταβέρνα της Καστοριάς (φήμη που το συνοδεύει ακόμη και στους ντόπιους) αλλά μείναμε με θετικές εντυπώσεις και θα το επέλεγα ξανά σε επόμενη επίσκεψη.
στο κατάστημα Η νέα Φωλιά
Μεζεδοπωλείο, Αριστομένους 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δυστυχώς η δική μου εμπειρία - μετά τα τόσα ευνοϊκά σχόλια που διάβασα είχα μεγάλες προσδοκίες - ήταν κάθε άλλο παρά καλή, από όλες τις απόψεις. Δεν θα αναφερθώ στο θέμα χώρος, περιβάλλον, πελατεία, μυρωδιές κλπ κλπ γιατί ήταν το τελευταίο που θα με απασχολούσε. Με λίγα λόγια: service αδιάφορο έως αγενές, μερίδες μικρές (οι περισσότερες) σε σχέση με την τιμή τους, γεύσεις βαριές και μπερδεμένες σε βαθμό ορισμένα πιάτα να γίνονται αποκρουστικά, για μένα τουλάχιστον (άποψη μου που έχει ξανακαταγραφεί, είναι ότι το όριο που διακρίνει το γκουρμέ με το γελοίο είναι μια κλωστή και οι περισσότεροι δυστυχώς το περνάνε), κρασιά μόνο χύμα και χαμηλής ποιότητας. Ας μη συνεχίσω ... μία απογοήτευση. Αποκορύφωμα ο λογαριασμός, παρέα 10 ατόμων: 20 ευρώ / άτομο για φαγητό που δε σε χόρταινε ούτε για πλάκα και για 3 κιλά κρασί. Δεν ξέρω αν κάποιοι θα εξακολουθήσουν να βλέπουν στο μαγαζί αυτό "ξεχωριστές γεύσεις", "σπέσιαλ πιάτα" κλπ κλπ αλλά από μένα παίρνει ένα μεγάλο Χ.
Μια γραφική ταβερνούλα, σ'ένα όμορφο μικρό χωριό, 5' από τις Σέρρες. Πολλές επισκέψεις τα τελευταία χρόνια, σχεδόν όλες με θετικότατες εντυπώσεις. Ο μικρός στεγασμένος χώρος είναι γεμάτος από παλιά vintage αντικείμενα (από φωτογραφίες, γραμμόφωνα και ραδιόφωνα μέχρι αγροτικά εργαλεία και σέλες για άλογα), τα περισσότερα από το χωριό. Η όμορφη αυλή (όταν ο καιρός το επιτρέψει) είναι ένας μικρός χώρος για 8-9 τραπέζια, με γρασίδι, συμπαθητική θέα, κάτω από μια κληματαριά και γεμάτη γλάστρες με βασιλικούς. Τα παιδιά που σερβίρουν είναι νέα, ευχάριστα και εξυπηρετικά. Λαϊκορεμπέτικη μουσική στα ηχεία, στο στυλ του χώρου. Το επισκέπτονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, ωστόσο σημειώνω ότι μαζεύει πολύ νέο κόσμο. Το δε φαγητό είναι η κορύφωση της απόλαυσης: σουβλάκι από τα καλύτερα που έχω γευτεί ever, μπιφτεκάκι και όλα τα υπόλοιπα της ψησταριάς (παντσετούλες, λουκάνικα κλπ) πολύ καλά, τηγανιτές πατάτες χειροποίητες και σε ... κουβαδάκι, σαλάτες, αλοιφές, καυτερά, σπιτικό τουρσί κλπ κλπ όλα γευστικά απίθανα. Τιμές πολύ καλές σε σχέση με την ποιότητα (περί τα 12-13 ευρώ το άτομο, με άφθονη ρετσίνα και φαγητό σε βαθμό κακουργήματος). Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όλο το χρόνο, πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
Τα κακά νέα:
α) κάποιες φορές η μυρωδιά από τους κοντινούς στάβλους (ναι, υπάρχουν ακόμη μέσα στο χωριό) γίνεται δυσάρεστη, ειδικά όταν βρίσκεσαι κάπου για φαγητό ...
β) οπωσδήποτε κράτηση, γίνεται χαμός, ειδικά το χειμώνα που λειτουργεί μόνο ο μέσα χώρος ...
στο κατάστημα Αγαπητός[νεκροταφείο]
Μεζεδοπωλείο, Επισκόπου Άνθιμου 11, Τρίπολη, Ν. Αρκαδίας
Αρκετά cozy, μικρό μεζεδοπωλείο, που μαζεύει νέο σχετικά κόσμο. Οι μεζέδες του μας άφησαν μικτή εικόνα. Τηγανιά χοιρινή πολύ καλή, κεφτεδάκια ... δεν (ψητά κατά τον κατάλογο - τηγανισμένα στην πραγματικότητα), πατάτες καλές, χτυπητή αποδεκτή, ντάκος μεγάλη ποσότητα αλλά χαμηλή ποιότητα, τοπικό λευκό κρασάκι χύμα καλό. Σέρβις εξυπηρετικό, μοντέρνο σχετικά σαλόνι, τουαλέτες minion, καθαριότητα αποδεκτή. 2 άτομα 34 ευρώ. Θα του έδινα άλλη μια ευκαιρία σε εκ νέου επίσκεψη στην πόλη.
στο κατάστημα Πεινακοθήκη
Ταβέρνα, Τρίπολη, Ν. Αρκαδίας
Συνολικά καλή γευστική εμπειρία. Από αυτά που δοκίμασα: εξαιρετική μοσχαρίσια γάλακτος, πατάτες σπιτικές πολύ καλές, σαλάτα δική τους έτσι κι έτσι, μανιτάρια αποδεκτά, χαλούμι άγευστο και μόνο κατ'όνομα. Κρασάκι κόκκινο ξηρό χύμα, κατέβαινε καλά και δεν είχαμε παρενέργειες μετά από 5 μισόλιτρα. Η ποικιλία γλυκών και φρούτων στο τέλος κέρδισε τις εντυπώσεις. Αρκετό κόσμο (9-10 παρέες) για Τρίτη βράδυ. Τιμές δεν γνωρίζω γιατί το τραπέζι ήταν κερασμένο. Καθαριότητα αποδεκτή, σέρβις ευχάριστο και γρήγορο. Πολύ μεγάλος χώρος, για χειμώνα-καλοκαίρι, σε καλή τοποθεσία λίγο έξω από την πόλη.
στο κατάστημα Σουβλάκι με Πτυχίο
Ψητοπωλείο, Εγνατία 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αϊνστάϊν: από τα καλύτερα σουβλάκια της πόλης και -ίσως- το καλύτερο κεφτεδάκι. Υποτιμημένο πιστεύω από το μέγεθός του και το concept "παίρνω-από-τον-πάγκο-και-φεύγω". Ακριβώς απέναντι (επί της Εγνατίας, στην εσοχή με το συντριβάνι, κάτω από το παλιό ξενοδοχείο Vienna - νυν Mediterranean college) λειτουργεί ένα μικρό καφέ με τραπεζάκια έξω, της ιδίας ιδιοκτησίας, όπου μπορείς να παραγγείλεις από απέναντι και να φας πιο ανθρώπινα. Το σάντουιτς είναι πραγματικό value for money, η πίτα του εξαιρετική, οι πατάτες χειροποίητες και απίθανες. Και ξαναλέω: σουβλάκι και κεφτέδια = δεν υπάρχουν. Αν βρεθείς πέριξ του Βαρδαρίου αξίζει τον κόπο να τον τιμήσεις.
στο κατάστημα Η Γιαννούλα[νεκροταφείο]
Ταβέρνα, Κασσάνδρου 50, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Για τη Γιαννούλα τι να πει κανείς; Ο Σταύρος και η Κατερίνα συνεχίζουν ακάθεκτοι την παράδοση του μαγαζιού. Για εμάς του παλιούς της περιοχής (και του κέντρου γενικότερα) αποτελεί σταθερή αξία είτε για καταστάσεις "απλό φαγητό μετά τη δουλειά ή ανάμεσα στις δουλειές", είτε για καταστάσεις "δε μαγειρέψαμε σήμερα, θα φάμε κάτι έξω", είτε και για καταστάσεις "το κάψαμε το γάλα, πιάσε 2 μισόκιλα ακόμα και ρίχνε δεκάρικα στο jukebox". Λαθάκια γίνονται και θα γίνονται, οι τιμές πράγματι ψιλοτσίμπησαν, πολλές φορές το να βρεις να κάτσεις είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει. Πολύ φιλικό περιβάλλον, η γιαγιά πάντα μπροστά να κόβει πατάτες και να σκουπίζει μαχαιροπήρουνα, με 10Ε το άτομο τρως καλά και πίνεις καλά, ακους και Στράτο-Στέλιο παραγγελιές. Το παλτό θα μυρίζει λίγο μετά αλλά ... μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!!
Συνεχίζει την προσπάθεια να ανεβάζει αργά αλλά σταθερά την ποιότητά του σε όλους του τομείς. Η κουζίνα βελτιώνεται σε ποικιλία, η ποιότητα παραμένει άνω του μέσου όρου (ειδικά σε σχέση με το κόστος), τα πιάτα ημέρας αυξάνονται, με μία μικρή δόση υπερβολής ωστόσο καθώς είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει το gourmet πιάτο από το πιάτο-παρωδία κι εκεί χρειάζεται λίγο προσοχή. Άποψή μου: καλύτερα λιγότερα μεζεκλίκια και πιο απλά (χωρίς σύνθετες γεύσεις που κινδυνεύουν αντί να απογειώσουν, να καταστρέψουν). Γενικότερα, η εικόνα από επισκέψεις μου στο διάστημα Σεπτεμβρίου - Ιανουαρίου είναι πολύ καλή. Ευχάριστη ατμόσφαιρα (αν προσεχθεί λίγο παραπάνω ο εξαερισμός θα είναι τέλεια), φιλόξενος χώρος και προσωπικό, φαγητό value for money. Θα συνεχίσω να το τιμώ.
στο κατάστημα Μαρανής[νεκροταφείο]
Γυράδικο, Λεωφόρος Στρατού 30, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμή Σεπτέμβριο 2013. Κοτόπουλο σούβλας + 2 μερίδες πατάτες 15 ευρώ. Δεν το λες και φθηνό, η ποιότητά του ωστόσο παραμένει σε υψηλά στάνταρ. Ζουμερό, γευστικό (όσο μπορεί να είναι ένα πουλερικό εκτροφής) και καλοψημένο το κοτόπουλο, αποδεκτές οι προκάτ πατάτες, γρήγορο και ευγενικό service. Συνολικά μου άρεσε και θα το ξαναπροτιμήσω. Σημειώνω ότι πρόκειται για παλιό μαγαζί στην γειτονιά (Αγ.Τριάδα-Κυβέλεια), ίσως πάνω και από 40 χρόνια.
Πολύ καλή περίπτωση. Το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές, ωστόσο η τελευταία ήταν γευστικά η καλύτερη. Σέρβις εξυπηρετικό χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Παρέα 5 ατόμων πήραμε:
Σαρδέλες γουνα σχάρα πολύ νόστιμες
Γαύρο τηγάνητο πολύ καλό
Χταπόδι μεγάλο πλοκάμι, μαλακό, νοστιμότατο
Μύδια κέλυφος μέτρια
Καλαμάρι τηγανητό καλό
Σκουμπρί καπνιστό πολύ καλό
Μελιτζάνα ψητή ΟΚ
Κολοκυθάκια μέτρια
Αγγουροντομάτα καλή
Πατάτες Χ 2 χειροποιητες εξαιρετικες
+ τσίπουρο 250ml + 3 ρετσίνες
Σύνολο 80ευρω και με αποδειξη
Καλοκαιράκι, κάτω από τις τέντες, πάνω στην άμμο και δίπλα στη θάλασσα, πολύ καλή εμπειρία.
Συστήνεται.
στο κατάστημα souvlaki Αγίου Προδρόμου[νεκροταφείο]
Ψητοπωλείο, Θερμαϊκού 40, Περαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Τσεκ Μαϊο 2013. Καλό σουβλάκι σε ποιότητα, τιμές ΟΚ. Σαν μείον σημειώνω το σάντουιτς σουτσουκάκι, το οποίο ναι μεν τιμάται στα €2 αλλά το σουτζουκάκι και γευστικά ήταν κακό και σαν ποσότητα μόνο για δείγμα μέσα σε ένα τεράστιο ψωμάκι. Αν θα ξαναπήγαινα, λόγω ποιότητας στο σουβλάκι και μόνο.
Συνολικά καλή εντύπωση από το γύρο του (αν και τον πέτυχα άψητο σχετικά, λόγω ώρας αιχμής θέλω να πιστεύω), €2,80 χωρίς σαλάτα, με απόδειξη. Ωστόσο, η πίτα κυριολεκτικά έσταζε λάδια και μου χάλασε κάπως την όλη εικόνα.
στο κατάστημα Ο Μίμης
Γυράδικο, Αγίου Δημητρίου 126, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τσεκ Μαϊος 2013. Γύρος με σαλάτα 2,80 με απόδειξη. Μέγεθος κανονικό (ούτε μικρό, ούτε τέρας). Ψωμάκι πατημένο στην τοστιέρα ΟΚ, γύρος νοστιμότατος (τον πέτυχα και ξεροψημένο) αλλά 2 κλικ παραπάνω αλμυρός απ'ότι θα έπρεπε, πατάτες προκάτ ΟΚ, συνοδευτικά ΟΚ και κυρίως τοποθετημένα σωστά (για τους πολύ μυημένους στο άθλημα ακόμη κι αυτό παίζει το ρόλο του). Το τραβάει το νεράκι μετά, αλλά χωρίς καμία άλλη παρενέργεια. Συνολική εικόνα καλή και συστήνεται. Παρεπιπτόντως το μαγαζί είναι από το 1974 (τώρα μαλλον το κρατάει ο γιος, ο Μίμης δεν ξέρω που βρίσκεται) και εκεί πρωτόφαγα αυτό που στη Σαλονίκη ονομάζουμε σάντουιτς (το 1979 νομίζω, έναντι 10 δραχμών!!!).
στο κατάστημα Τεμέτερον.gr
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Δωδεκανήσου 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πιροσκί με τυρί απλά άπαιχτο και χορταστικό. Πραγματική ποντιακή συνταγή γευστικά, χωρίς παρενέργειες (καούρες κλπ). Τιμή €2,30 τα 3 τεμάχια. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
στο κατάστημα Άνεμος[νεκροταφείο]
Ψαροταβέρνα, Αργοναυτών 47, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Καθαρά Δευτέρα πήγε ζευγάρι φίλων, έφαγε μύδια και την ίδια νύχτα ήταν αμφότεροι διπλωμένοι από στομαχόπονο. Ελπίζω να ήταν απλά μία σύμπτωση και να μην πρόκειται για δηλητηρίαση αλλά καλού κακού έχετε το νου σας...
Ο μουστάκιας-ιδιοκτήτης είναι μία cult φιγούρα και το μαγαζί είναι μια τίμια πρόταση για "βρώμικο", αν κάποιος βρεθεί στην αγορά. Σουτζουκάκι καλό (χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο), κοντοσούβλι τίγκα στο πάχος αλλά ιδανικό γευστικά (αν είσαι έτοιμος για γουρουνιές), γύρος επίσης παχύς αλλά γευστικός (ειδικά αν τον πετύχεις ξεροψημένο), πατάτες νοστιμότατες. Οι πίτες είναι μεγάλες και σωστά ψημένες και συνολικά το σάντουιτς που φτιάχνει θεωρώ ότι είναι γενικά πολύ καλή περίπτωση για τα 2,4 € που κοστίζει. Η πλάκα είναι ότι 8 στις 10 φορές σου κερνάει και σουτζουκάκι (με χαρτοπετσέτα, στο χέρι) κατά την αναμονή. Απίστευτη ουρά από κόσμο κατά τις ώρες 13:00 - 15:00 και σταθερή πελατεία από όλη τη Θεσσαλονίκη. Το προτείνω.
στο κατάστημα Παράδεισος[νεκροταφείο]
Ταβέρνα, Λεωφόρος Θεσσαλονίκης 56, Ωραιόκαστρο, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη Φεβρουάριο 2013. Κυριακή μεσημέρι και η μεγάλη του σάλα ήταν σχεδόν άδεια. Φαίνεται ωστόσο ότι κάποτε (τις "καλές" εποχές) γέμιζε με κόσμο. Σούβλες δεν δοκιμάσαμε και περιοριστήκαμε σε μία πιατέλα κρεατικά της ώρας (για 4 άτομα). Ορισμένα καλά (παντσετάκια), ορισμένα κάτω του μετρίου (κιμάδες) και ορισμένα περίεργα (σουβλάκι - ΟΚ γευστικά αλλά με μια οσμή που δε πολυθυμιζε χοιρινό). Ίδια εικόνα στα υπόλοιπα: πατάτες προκάτ καλές (x 2), μπουγιουρντί σχεδόν χωρίς τυρί (τίγκα στην τομάτα), φέτα ΟΚ, κεφαλοτύρι σαγανάκι αδιάφορο, κολοκυθάκια χάλια μαύρα, σαλάτες μπρόκολο και μαρούλι-ρόκα-τομάτα ΟΚ. Τιμές καλές - εποχής: ολα τα παραπάνω + 2 μερίδες μπιφτέκι (δεν έλεγε πολλά) + 1 μερίδα κοτόπουλο φιλέτο (αποδεκτό) + 5 μπυρες = 75€ και απόδειξη. Και το service δεν θα το λεγες κακό.
Ωστόσο δε θα το σύστηνα, αποκλειστικά λόγω της γενικότερα όχι καλής γευστικής εμπειρίας.
στο κατάστημα Τα Πέντε Φ[νεκροταφείο]
Ψητοπωλείο, Δημοκρατίας 17, Ασβεστοχώρι, Ν. Θεσσαλονίκης
Βάζει και σούβλες (μπριζόλα, κότα). Καλή σχετικά ποιότητα, τιμές αποδεκτές. Εάν αποφασίσετε να καθήσετε σε τραπέζι για φαγητό, οπλιστείτε με υπομονή (και όχι λόγω πολυκοσμίας).
στο κατάστημα Οδός Ανθέων[νεκροταφείο]
Ψητοπωλείο, Ανθέων 38, Περαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Πάμπολλες επισκέψεις από Μάιο 2011 έως και Οκτώβριο 2012. Ο χώρος μεγάλος, καθαρός και κομψός σχετικά για γυράδικο. Σάλα με τηλεόραση για βραδιές ποδοσφαίρου, μπύρες βαρελίσιες κλπ. Τιμές σχεδόν στο μ.ο. της αγοράς. Από άποψη ποιότητας κρεάτων κλπ συντάσσομαι με τους υπόλοιπους. Όντως καλή ποιότητα, χωρίς παρενέργειες, είτε σε γύρους, είτε σε σούβλες, είτε σε κιμάδες, πατάτες σπιτικές κλπ κλπ αγγίζοντας ωστόσο τα όρια του άνοστου και άχρωμου γευστικά, πράγμα το οποίο δεν το λες και φυσιολογικό για αυτό το είδος φαγητού. Εν πάσει περιπτώσει, δε θα τα χαλούσαμε εδώ. Όμως ...... στο συγκεκριμένο μαγαζί προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπατήσω ποτέ, λόγω της συστηματικής και προκλητικής τακτικής του να μην κόβει αποδείξεις. Δεν θα αναφέρω περιστατικά, ούτε θα μιλήσω παραπάνω, σεβόμενος το χώρο και αυτούς που μου δώσαν το δικαίωμα να σχολιάζω.
Σε δύο επισκέψεις το φετινό χειμώνα, άφησε γενικά καλή εντύπωση. Μικρός αλλά προσεγμένος χώρος, με φοιτητικό-νεανικό μεν χαρακτήρα, όχι τόσο όμως για να δυσφορήσεις. Από καθαριότητα περνάει τη βάση. Τα περισσότερα πιάτα προσεγμένα, όχι τόσο σε ποσότητα, όσο σε ποιότητα υλικών. Ο μάγειρας δεν απέφυγε 1-2 στραβές στο τηγάνι (τη μια αρπαγμένοι γαύροι, την άλλη καμμένη σχεδόν τηγανιά μανιταριών) αλλά ρεφάρισε σε σχάρες. Γνώμη μου, προτιμήστε τα πιάτα ημέρας του καταλόγου ή συμβουλευτείτε τον κύριο με το μούσι (αφεντικό) - και σε ποτό, εμφιαλωμένο για σιγουριά. Παρεπιπτόντως θέλει δουλειά σε κάποιες λεπτομέρειες (βλ. κατάλογος - ο θεός να τον κάνει). Τιμές ΟΚ για το στυλ του και αυτά που προσφέρει (€ 15 περίπου το άτομο με normal ποτό).
στο κατάστημα Το Θαλάμι[νεκροταφείο]
Ψαροταβέρνα, Εθνικής Αντιστάσεως 99, Ελευθέριο-Κορδελιό, Ν. Θεσσαλονίκης
Στπο τέρμα του πεζόδρομου Κορδελιού. Δε θα το έλεγες και καθαρό τσιπουράδικο, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δε θα βρεις 2-3 αξιόλογους τσιπουρομεζέδες. Ωστόσο, σαν ψαροταβέρνα μας άφησε γενικά καλές εντυπώσεις. Ευχάριστο service, σχετικά φρέσκα πράγματα και σωστό ψήσιμο στο ψάρι. Στη δε καθαριότητα παίρνει σχεδόν άριστα. Με μεσαίας κατηγορίας ψάρια κι αν πεις να πιεις και τα ουζάκια σου, υπολογίζεις γύρω στα € 25-30 το άτομο.
Επισης εχει τρελλο κοσμο (σε σημειο που να περιμενεις για να καθησεις) ειδικα το πρωϊ. Καλή μπουγάτσα, φτιαγμένη με το μακεδονικό τρόπο και μεγαλη ποικιλία.
στο κατάστημα Μαν-Τέλλα
Ταβέρνα, Σαρδές, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Επισης υπερτιμημενος θεωρώ. Από την δική μου επίσκεψη-εμπειρια:
- φλωμάρια μέτρια
- αυτούδια καλά
- γουρουνόπουλο καλούτσικο αλλα ξαναζεσταμενο
- καβουρμάς άκυρος (ΔΕΝ ηταν καβουρμας αλλα τηγανιά χοιρινη)
- σαλάτα πατάτες σουτζουκάκια κλπ αποδεκτά
Ακριβός σχετικά.
Αποδεκτό σέρβις.
Ο ιδιοκτήτης κατά τη γνωμη μου την έχει δει λιγο "τρελοεπιστημονομαγειρας". Δυστυχώς τον βλέπω κι αυτόν ήδη καλαμοκαβαλημένο ...
ΥΓ Το πτηνο της ταμπελας δεν ειναι μου ειπε κοκκορι ή μπεκατσα ή κάτι τέτοιο αλλα ένα σπάνιο, υπο εξαφάνιση ορνιθοειδές της Αφρικής (ουτε κι αυτος ήξερε ακριβώς πως λέγεται, για να καταλάβετε τι εννοώ)
στο κατάστημα Giannakaros
Ψαροταβέρνα, Κότσινας, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Άπο τα φαγητα του γενικα, εμεινα σχετικά ικανοποιημένος (πλην της τηγανιτής (!!) σαρδέλας η οποία ήταν 6-7 ημερών και τηγανίστηκε σε μαύρο λάδι). Από εξυπηρέτηση (και ΔΕΝ φταίει η δύσκολη ώρα, 14:30) άστα να πάνε. Ενδεικτικά να σας πω μόνο ότι εκλιπαρούσα επί μισή και πλεον ώρα 3 διαφορετικά γκαρσόνια για να φέρουν χαρτοπετσέτες!!! Οι οποίες δεν υπήρχαν πουθενά (ούτε στο τραπέζι μου, ούτε στα διπλανά, ούτε πουθενά!! ούτε φυσικά υφασμάτινη πετσέτα υπήρχε - από την απελπισία μου κόντεψα να σκουπιστώ πάνω στο πουκάμισο του σερβιτόρου στο τέλος). Δύο τινά πρέπει να συμβαίνουν: ή ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά της χαρτοπετσέτας ή μας έγραφαν εκει που δεν πιανει μελάνι. Μάλλον το 2ο ...
ΥΓ Τιμές μέτριες προς καλές για τη φήμη του μαγαζιού.
ΥΓ2 Ήδη υπερτιμημένο, κανα 2 καλες σεζόν ακόμα και τον βλέπω να καβαλαει καλαμι και να την δει boutique restaurant ...
στο κατάστημα Εβγάτης
Ταβέρνα, Παραλία Εβγάτη, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Πολύ καλές εντυπώσεις από ποιότητα (αν λάβουμε υπόψη ότι πρόκειται για ταβέρνα ξενοδοχείου), ποσότητα και τιμές. Ψαράκια ημέρας από τα γριγρι (τα οποία τα βλέπεις απέναντι το βράδυ να ψαρεύουν), καλά ψημένα και φθηνά (7-9 € το πιάτο, πολύ γενναίες μερίδες). Καλά μαγειρευτά από την κυρά Σοφία. Το προτείνω άνετα αν βρεθείτε κατα κει.
στο κατάστημα Φλοίσβος[νεκροταφείο]
Ταβέρνα, Νέα Μουδανιά, Ν. Χαλκιδικής
Πολυ καλη ταβερνα με λαϊκες τιμες. Σπεσιαλιτε: μυδια με το κελυφος (ο ζωμος απο το σαγανακι δεν παιζεται), γαυρο σαγανακι με ή χωρις καυτερο (με καυτερο ολα τα λεφτα), χταποδι στη σχαρα (απαιχτο) και μελιτζανα ψητη με τυρι (η καλυτερη που εχω δοκιμασει ποτε).
στο κατάστημα Ανέστης
Ταβέρνα, Λεωφόρος Θεσσαλονίκης 78, Περαία, Ν. Θεσσαλονίκης
@Κοιλιόδουλη: Μάλλον αλλού θα πήγες και μπερδεύτηκες ή είσαι ανταγωνιστής παραλλαγή... Πλην των σουτζουκακίων (τα οποία είναι καλά μεν, υπερεκτιμημένα δε) τα υπόλοιπα, κρέατα και συνοδευτικά, απλά δεν υπάρχουν!!! Οι άνθρωποι είναι δυνατά μαστόρια ... Και οι μερίδες φουλαρισμένες πάντα και το γλυκό στο τέλος είναι standard!
Έχω πάει 3 φορές. Την πρώτη έμεινα σχετικά ικανοποιημένος (ψάρι ψητό καλούτσικο, συνοδευτικά μέτρια). Την δεύτερη, το φαγητό ήταν κάτω του μετρίου και εκτός αυτού μου έκανε κακή εντύπωση το επίπεδο καθαριότητας προσωπικού και χώρου, οι κατεστραμμένες καρέκλες και η έντονη μυρωδιά από την ξυλόσομπα. Αποφάσισα (κακώς) να του δώσω και τρίτη ευκαιρία. Τα περισσότερα πιάτα ήταν απαράδεκτα με αποκορύφωμα το χώμα στα ζοχιά και το φιλέτο μπακαλιάρου το οποίο προηγουμένως είχε "λουστεί" στο ξύδι (πριν τηγανιστεί) για να ξεμυρίσει. Πολύ απλά δεν ....
Τα κακά νέα:
α) κάποιες φορές η μυρωδιά από τους κοντινούς στάβλους (ναι, υπάρχουν ακόμη μέσα στο χωριό) γίνεται δυσάρεστη, ειδικά όταν βρίσκεσαι κάπου για φαγητό ...
β) οπωσδήποτε κράτηση, γίνεται χαμός, ειδικά το χειμώνα που λειτουργεί μόνο ο μέσα χώρος ...
Σαρδέλες γουνα σχάρα πολύ νόστιμες
Γαύρο τηγάνητο πολύ καλό
Χταπόδι μεγάλο πλοκάμι, μαλακό, νοστιμότατο
Μύδια κέλυφος μέτρια
Καλαμάρι τηγανητό καλό
Σκουμπρί καπνιστό πολύ καλό
Μελιτζάνα ψητή ΟΚ
Κολοκυθάκια μέτρια
Αγγουροντομάτα καλή
Πατάτες Χ 2 χειροποιητες εξαιρετικες
+ τσίπουρο 250ml + 3 ρετσίνες
Σύνολο 80ευρω και με αποδειξη
Καλοκαιράκι, κάτω από τις τέντες, πάνω στην άμμο και δίπλα στη θάλασσα, πολύ καλή εμπειρία.
Συστήνεται.
Ωστόσο δε θα το σύστηνα, αποκλειστικά λόγω της γενικότερα όχι καλής γευστικής εμπειρίας.
- φλωμάρια μέτρια
- αυτούδια καλά
- γουρουνόπουλο καλούτσικο αλλα ξαναζεσταμενο
- καβουρμάς άκυρος (ΔΕΝ ηταν καβουρμας αλλα τηγανιά χοιρινη)
- σαλάτα πατάτες σουτζουκάκια κλπ αποδεκτά
Ακριβός σχετικά.
Αποδεκτό σέρβις.
Ο ιδιοκτήτης κατά τη γνωμη μου την έχει δει λιγο "
ΥΓ Το πτηνο της ταμπελας δεν ειναι μου ειπε κοκκορι ή μπεκατσα ή κάτι τέτοιο αλλα ένα σπάνιο, υπο εξαφάνιση ορνιθοειδές της Αφρικής (ουτε κι αυτος ήξερε ακριβώς πως λέγεται, για να καταλάβετε τι εννοώ)
ΥΓ Τιμές μέτριες προς καλές για τη φήμη του μαγαζιού.
ΥΓ2 Ήδη υπερτιμημένο, κανα 2 καλες σεζόν ακόμα και τον βλέπω να καβαλαει καλαμι και να την δει boutique restaurant ...