Εικόνες (384)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Χούμους με παστουρμά (ποίημα), εζμέ (άψογο), τούρκικο τζατζίκι (μετριούμπα)
Μπεϊντί κεμπάπ (πολύ καλό)
Πίτα μπιφτέκι με σάλτσα (★☆☆)
Πίτα γύρος (καλής ποιότητας κρέας, χωρίς κρατσάνισμα δυστυχώς και με μηδενική παρακμίλα)
Μερίδα γύρος (0 παρακμίλα, για σαλόνια μόνο)
Σουβλάκι χοιρινό (ενδιαφέρον, ελαφρώς γλυκό και πολύ ζουμερό)
Ορεκτικό με τυρί, ψαράκι shirauo, χταπόδι, καλαμάρι και γαρίδα
Σούπα με μπιζέλι και γαρίδα
Ψητό σκουμπρί με λαχανικά και πίκλες
Αχνιστή γαρίδα και αχιβάδα με λαχανικά
Αγριογούρουνο με ραδίκι daikon
Μοσχάρι Omi ταρτάρ με χαβιάρι
Μοσχάρι Omi sukiyaki με μαύρη τρούφα
Μοσχάρι Omi με curry rice
Ζουμί από το κόκκαλο με μαύρη τρούφα
Γενικα παιζουν πολλες περιπτωσεις σε αυτες τις ηλικιες, η συγκεκριμμενη, επειδη ειδα φωτο και εχει παιδια εγγονια και τα παντα, αλλα ειναι χηρα, μου εδωσε την εντυπωση οτι δουλευει για να ειναι απασχολημενη με κατι και οχι απο αναγκη. Ειναι κοτσονατη και το φαϊ της ειναι μερακλιδικο και πεντανοστιμο. Ελπιζω να μην κανω λαθος.
σταθερή αξία, απλά πράγματα εκτελεσμένα σωστά, κρασί μέτριο, τιμολογημένο σωστά όμως, γενικά μια χαρά. υγεία γενικά, ομορφιά, επιστροφή της λογικής και τέτοια, μια χαρά...
η αγαπημενη μου μαϊμουδια σε σχεση με το ονομα ειναι το κεμπαπτζιδικον το γνησιον 1922, οπου το ονομα το εχουν απλα για να πουνε οτι το κεμπαπ ηρθε στην Ελλαδα το 22, αλλα το εχουν κοτσαρει στην ταμπελα, λες και υπαρχουν απο τοτε. νομικα ειναι καλυμμενοι παντως, γιατι δε γραφουν "
πααα ζημια...
επειδή είδα ότι είσαι στον Κρούστα. Παξιμάδια οπωσδήποτε, δεν τα έχω βρει πουθενά αλλού και όσα χρόνια περνάνε από την τελευταία φορά που τα δοκίμασα, το μυαλό μου κάνει παιχνίδια και τα θυμάμαι όλο και πιο νόστιμα...
Η Στοά του Βαγγέλη στην Ευριπιδου απο τα γνωστα και ο Αλί (ο συριος) στην οδο Τζωρτζ στο πολυτεχνειο απο τα "
Το Λέσβιον στην αθηνα, ανω κυψελη, εχει το πιο πηχτο ζουμι που μπορω να θυμηθω στην αθηνα
Τα αστέρια μισελεν είναι προφανώς το πρότυπο της σχετικής μπίζνας. Έχουν μια βάση, επειδή έχει στηθεί σαν σοβαρή μπίζνα, αλλά στο τέλος της ημέρας (που λέει κι ο Αντετοκούνμπο) είναι διαφήμιση της ίδιας της μάρκας μισελεν και αυτό που κερδίζουν οι εστιάτορες είναι ότι μπορούν πια να τιμολογουν ανάλογα μετά από κάθε αστέρι. Και βλεποντας ποια εστιατόρια παίρνουν τα αστέρια, προσωπικά για πολύ λίγα ενδιαφέρομαι γευστικά. Είναι πολύ ενδιαφέρον το κανάλι στο YouTube Alexander The Guest πανω στο θεμα.
Αυτή τη μπιζνα προσπαθούν να αντιγράψουν και οι μπαστουνόβλαχοι της Αθήνας με δυστυχώς όλο και μεγαλύτερη επιτυχία. Απλά, κλασσικά όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα, το κάνουν με προχειρότητα και αμπαλίαση, εστιάζοντας περισσότερο στη βιτρίνα και λιγότερο στην ουσία. Και από το μοντέλο μισελεν, εμείς εφαρμόζουμε την τιμολόγηση και από ουσία λίγα πράγματα.
Υπάρχουν πολλοί και καλοί αλλά υπάρχουν οι τριπλάσιοι που είναι μόνο φούμαρα και δεν είναι καλύτεροι καν από την παραδοσιακή ταβέρνα με τα παραδοσιακά καλά της και κακά της...
Ετσι κι αλλιως φανταζομαι θα κανεις βολτα και χαζι στην αγορα του Borough, ειναι πολυ καλη φαση.
Διακοπτομενο βρασιμο απαγορευεται δια κατανα. Δεν εχει να κανει με προσβολη, αλλα με το οτι χρειαζονται 12 ωρες βρασιματος για να απελευθερωθει η ζελατινη απο τα κοκκαλα και να γινει ο ζωμος οσο πλουσιος πρεπει.
Αυτο που θα μπορουσε να γινει θα ηταν να γινει η φουλ διαδικασια τουλαχιστον μια φορα και ο ζωμος που θα περισσεψει, επειδη γινεται ενα λευκο ζελε, να αποθηκευτει στην καταψυξη και να χρησιμοποιειται οποτε χρειαστει. Δεν θα ηταν σε καμμια περιπτωση το ιδιο αλλα ειλικρινα νομιζω δεν θα καταλαβαινα τη διαφορα αφου εχω φαει ελαχιστες φορες σε σχεση με τους φιλους Ιαπωνες.
Οποτε, ακομα και αν αυτο γινεται καπου, δηλωνω κι εκει οπαδος και ζητω καρτα μελους.
Αλλα εδω πατσα και κανουμε αμαν να βρουμε...
Τα ωραρια γενικα για τα ramen μαγαζια που κανουν tonkotsu, ειναι οτι η διαδικασια ξεκιναει γυρω στις 3 το πρωι
για να αρχισουν να σερβιρουν στη 1 το μεσημερι. Ετσι ειναι τα logistics συμφωνα με τους Ιαπωνες. Συν εντατικα πλυσιματα, ξαφρισματα, αλλαγες νερων, μεγαλο παιδεμα γενικα.
Στο εξωτερικο ειναι πιο πιθανο να το κανουν αυτο, γιατι ειναι μεγαλη η αγορα γενικα, μπορει να στηριξει κατι τετοιο.
Αν καποιος στην Ελλαδα το κανει αυτο το φουλ πραγμα και τον αδικω, ζητω ταπεινα συγνωμη και δεσμευομαι να παρω καρτα μελους.
Τα αλλα ειδη ραμεν ειναι λιγοτερο χρονοβορα, 3 ωρες περιπου, οποτε δεν υπαρχει λογος να ειμαι καχυποπτος, ειναι νορμαλ.
Για τις τιμες δεν ξερω και πολλα, πώς και γιατι, οποτε πασο.
Και εννοειται οτι θα φαμε ετσι κι αλλιως, απλα ρε παιδι μου μην υπερβαλλουν και οι εστιατορες κιολλας αμα δε βγαινουν τα νουμερα, λιγο τσιλ. Και τα λιγοτερο χρονοβορα ραμεν σουπερ ειναι, δεν ειναι κακο να μην κανεις το 12ωρο βερζιον.
Προσωπικα φτιαχνω tonkotsu ραμεν σπιτι, οποτε βρω το κουραγιο και την ορεξη. Πετυχαινει 1 φορα στις 2, περνα να σε φιλεψουμε αλλιως θα παραγγειλουμε σουβλακια :)
Δεδομενου οτι χρειαζεται 10-12 ωρες το βρασιμο, οποιος λεει οτι κανει tonkotsu, λογικα ψευδεται.
Οποτε τιμιοι στο ramen tales, kudos.
Αλλα 11-14 ευρω για απλο ραμεν ειναι πιο ακριβα απο το τοκυο οπου θα το βρεις 7-12 το πολυ.
56 χρόνια μαγαζί, σπάνια αξία στον πειραιά, με άπειρες εικόνες και ιστορίες από τους ναυτικούς κυρίως θαμώνες, μέχρι το πάσχα θα πρέπει να φύγουν για να χτιστεί στη θέση του κτιρίου ξενοδοχείο. προσεχώς φαντάζομαι σάντο και μπάο μπαν ή ό,
θα πάνε σε διπλανό στενό, σε κτίριο με 40 χρόνια ιστορία αλλά και πάλι μαυρίλα...
σχεδόν σίγουρα αναφέρεσαι στο Hisarönü Süt Tatlıları
το πρόσθεσα μόλις, γιατί λέει πολύ
Δεν εχω ιδεα απο ικαρια, λυπαμαι
Καμπι χρυσομηλιας, στη μονη ταβερνα, του Βαγγέλη.
Δεν εγγυωμαι οτι θα ειναι πιο φτηνα, μπορει να σε δαγκωσουν λιγο, αλλα εγγυωμαι οτι αστακους και κωλοχτυπες τις βγαζουν οι ιδιοι με τα χερακια τους, ο βαγγελης με τον αδερφο του τον νικολα.
Παρε τηλ καμμια μερα πριν να συνεννοηθεις
Νομίζω εδώ είχα φάει και ήταν εξαιρετικό γλυκό. Αποκλειστικά Θιακή μαγκιά.
για φρεσκο ψαρι
Καπετάνιος
για συμιακο γαριδακι οριτζιναλ και πολυ καλο τηγανι
Γιάννης
ρε συ, μεγαλη απορια μου ελυσες. το εχω παθει στο Iberia στην Αθηνα.
Κιντζα ειναι αυτο το πραγμα? ετρωγα και νομιζα οτι τους ειχε πεσει καμμια κολονια μεσα...
https:
το εχω υποψη αλλα θα το προσπερασω γιατι βλεπω απειρες ανακριβειες ή τελος παντων μια ημιμαθεια "
Σημειώνω πάντως το όνομα της σεφ, γιατί είναι μερακλού...
https:
Μέχρι την τελική νίκη...
Λαϊκό όσο δεν πάει, πελάτες του μεροκάματου αποκλειστικά, παντόφλα και σκουτεράκι. Το φαΐ ανάλογο φυσικά. Εδώ δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές, κρέας wagyu και τέτοια. Το κεμπάπ είναι μπιφτέκι, το χοιρινό λίγο άνοστο και σκληρό, το τζατζίκι θέλει σκόρδο, η πίτα μέσα στο λάδι και εθιστικά ξεροκαμένη, αλλά οι μπύρες κρύσταλλο. Το ουμάμι εδώ είναι οι εξατμίσεις από τα λεωφορεία Δραπετσώνας και Περάματος μπροστά στη μούρη σου, όσο δε μπορούμε να κάτσουμε μέσα. Ο χαμηλός φωτισμός στον δρόμο ενισχύει την εντύπωση ότι είσαι σε κάποια περιοχή γκέτο, ξεχασμένη απ’ όλους.
Γιατί να ρθείς? Μόνο αν σ ενδιαφέρει η ιστορία και τα φαντάσματα από τα προσφυγικά στο νεκροταφείο του άγιου διονύση, τα βούρλα της δραπετσώνας παραδίπλα ή έχεις απορία τί γεύση έχει το κανονικό σουβλάκι του εργάτη. Τα πρώτα 15 λεπτά μετά το γεύμα ήμουνα σίγουρος ότι δεν θα χωνέψω ποτέ και ότι απέτυχα στο τσεκ απ για πρώτη φορά. Στη μισή ώρα ήμουν απλά χαρούμενος που επέζησα και ανυπομονώ για την επόμενη φορά…
Πέρα από την παροιμοιώδη ομοιότητα με τον γνωστό ολιγάρχη (φωτό υπάρχουν στο google maps), ο εδώ Σαββίδης δηλώνει φαν και μεγαλωμένος με τη σάλτσα του θρυλικού “Ρουμάνου” που είχε τα πρωτεία στην περιοχή μέχρι που πήρε σύνταξη. Έχει απ όλα αλλά ο ίδιος προτείνει με πάθος πίτα-μπιφτέκι-σάλτσα το οποίο είναι πράγματι λουκούμι, στο τοπ-3 κατά την ταπεινή μου γνώμη. Άξιος!
Και κάπως έτσι κλείνει το ποντιακό τρίγωνο της περιοχής...
Ο δεύτερος Πόντιος της περιοχής που βάζει τη σφραγίδα του γερά, μπάζοντας στο παιχνίδι τη δική του ποντιακή σάλτσα τσατσιμπέλι, την οποία κρύβει σε δικό του βαζάκι, αντί για την παραδοσιακή κόκκινη. Είναι εκτός καταλόγου για κάποιο λόγο και όταν τη ζητάς σε ρωτάει ποιος σ έστειλε. Μυστήρια πράματα.
Στην ουσία τώρα, μέγεθος πιτόγυρου σαλονικιώτικου, πίτα λαδωμένη, στη σχάρα, στα 2 ευρώ. Πώς, γιατί, δεν ξέρω. Αλλά η ποιότητα είναι μια χαρά και δεν μ έχει πειράξει ποτέ. Ο χώρος διατίθεται για γάμους και βαφτίσια, αν ενθουσιαστείτε από τη δοκιμή.
Τίμιος+
Ενισχύω τον αγώνα του συχνά, γιατί είναι μερακλής παλιάς κοπής. Μέχρι την τελική νίκη...
Τον είδα πάντως ακμαιότατο και σε φόρμα.
Μπιφτέκια μερίδα, με μπόλικη σάλτσα και καυτερή πιπεριά στην κορυφή είναι η πρόταση του σεφ...
πολυ φτηνο, καλη ποιοτητα, ελαφρως καμμενο κλιμα, τερμα λαϊκη γειτονια.
ευχαριστο σοκ, στην πρωτη γυρα, ο τεταρτος μεζες ηταν καλογνωμες. πού ακουστηκε τετοια γενναιοδωρια!
απειρα γλυκα του κουταλιου...
κατι πιτσιρικια το λεγανε casa de papel.
σε καθε περιπτωση, σουπερ...
καμμενοι...
δεν εχω παει απο τοτε που εσκασε η πανουκλα αλλα ειδα οτι εχει ξανανοιξει κανονικα...
Για γαλατοπιτα και παγωτο καϊμακι. Το μαγαζι υπαρχει απο το 1950, με καθε επιφυλαξη και η γαλατοπιτα απο τοτε ειναι, το κομματι που εφαγα εγω τουλαχιστον. Το παγωτο με συνταγη αλλων δεκαετιων, λαθος με τα σημερινα δεδομενα και με μπολικη ζαχαρη.
Φαινεται σαν να κανω κακη κριτικη αλλα στην πραγματικοτητα εδω ειναι η οαση...
Εκ πρωτης οψης η καρμποναρα του τεμπελη, αλλα στην πραγματικοτητα, με το ποιοτικο βουτυρο και το αυγο ματι, ειναι ψιλοκολαση.
Οκ τα υπολοιπα, καλο το κρεας, αλλα ενταξει, ειπαμε, η μανη παει μεχρι ενα οριο σ αυτα, δεν συγκρινεται με "
Ο,
Μονη μου παρατηρηση οτι ηρθαν σε τυχαια σειρα τα πιατα και δοκιμασαμε ας πουμε πρωτα τα καλυτερα και μετα τα πιο ηπια.
Η παραγγελια μου, ενδεικτικα, με τη σειρα που θα ηθελα να εχουν ερθει για να φυγω αεροπλανο...
Causa crispy
Shrimp dumplings
Salmon nigiri
Beef tartar
Tiradito tuna
Ceviche Hamachi
Τα παραπανω πηγαν στα 30 ευρω το ατομο, χωρις τα ποτα. Δεν τα εκλαψα καθολου, το αντιθετο μαλιστα...
Η ρακη του ειναι απο τις καλυτερες που εχω πιει στην Αθηνα.
Τιμες τωρα, εχουμε προσπαθησει παρα πολυ και με μπεκροκατασταση να ξεπερασουμε τα 20 ευρω το ατομο αλλα δεν τα εχουμε καταφερει ακομα. Ο πιο προσφατος λογαριασμος που θυμαμαι ειναι 4 ατομα με πολυ φαϊ και ψιλοαπειρες 250αρες ρακες, 63 ευρω...
2 μεριδες απο 3 μπιφτεκια, μια τζατζικι (ελαφρυ), μια καυτερες πιπεριες, κοκα και καϊζερ, 19 ευρω και φευγεις ευτυχισμενος...
τωρα το μαγαζι το εχει μια συμπαθης οικογενεια απο την αρμενια επισης, οπως και ο σακης, με πολυ καθαρα και νοστιμα σουβλακια, με κοκκινη σαλτσα φυσικα. αν χαθειτε στην περιοχη, αξιζει μια επισκεψη...
ο οριτζιναλ σακης
https:
Κατα τ αλλα, παιζουν πλιγουρια, λαχματζουν, παστουρμαδες, ιτσλι κιοφτε, ολα εξαιρετικα.
εχουνε γραψει για το μαγαζι διαφορες φυλλαδες αλλα ευτυχως δεν εχουν παρει τα μυαλα τους αερα, η ποιοτητα παραμενει τοπ και οι τιμες λογικες. αξιζει τη βολτα...
Παιζει και δευτερο μαγαζι στο παγκρατι, στο ιδιο επιπεδο και τις 2 φορες που εχω παει, αλλα συνιστω ενα προσκυνημα στο οριτζιναλ που το χουμε χτισει 20 χρονια τωρα, πριν προχωρησετε στις παραλλαγες.
Δε συνισταται για διαιτα, αντιθετως, φερτε μπρατσακια για βουτιες στο βουτυρο γαλακτος που ποτιζει τα παντα. Α! και τις πιτες τις ζητατε αλαδωτες απο πριν για να μην υπαρχει παρεξηγηση, γιατι κανονικα θα ερθουν τεζα λαδωμενες...
καταπληκτικη σαλτσα λοιπον, που σταζει απο κατω, οποτε προσοχη. εχει επισης σουβλακι χοιρινο και εναν πολυ μικρο γυρο. το μπιφτεκι ειναι μειγμα αρνι με χοιρινο στις καλες του μερες, τις υπολοιπες σκετο χοιρινο. ειδικη μνεια στη συσκευασια σε σακουλα απο μαναβικο. αν ερθει κανας πατριωτης απο θεσσαλονικη στα μερη μας, αξιζει να δοκιμασει κατι διαφορετικο αντι για κετσαπ και μουσταρδα δηλαδη.