Εικόνες (229)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Pita club gyro choirino (τέρας)
Kebab γιαούρτι και ψητή ντομάτα close up (τοπ)
Φακοσαλάτα με στρατσιατέλα
Μοσχαρίσια γλώσσα καπνιστή
Μπακαλιάρος τυλιχτός σε αμπελόφυλλο
Palate cleanser με πεπόνι
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με κατσίκι
Τραχανότο συνοδεία της κότας
Παντζαροσαλάτα με κεράσι και γιαούρτι
Πατάτες κυδωνάτες (δυνατές)
Οι φημισμένοι κεφτέδες (καλοί)
Η θέα - θυμίζει λίγο νησί
Τυρολουκουμάδες με τσάτνεϊ ροδάκινο (καλοί)
Λιγκουίνι ταρτουφάτα (pass)
Μπουγάτσα τυρί, ξεχώρισα μόνο τη γέμιση η οποία και μου άρεσε, καθώς ήταν πλούσια, όξινη, και νόστιμη.
Μπουγάτσα κρέμα, παντελώς αδιάφορη, γεύση σαν νερωμένη αν θα μου επιτρεπόταν η έκφραση. Βέβαια να πούμε πως στον κατάλογο αναγραφόταν μη ζωικής προέλευσης - νηστίσιμη.
Γενικά έταιροι σαλονικείς δεν θα ενθουσιαστούν.
Σεπτέμβριος 3ημεράκι στα Χανιά,
και ποια μαγαζιά κατά την γαστρονομική σας άποψη αντιπροσωπεύουν καλύτερα την κρητική κουζίνα και ποια αξίζουν να τα επισκεφθούμε;!!
Μπάκολα
Γιαννούλα
Δεληγεωργάκη
Εξπρές
Μαύρη Θάλασσα (ιδιαίτερη μνεία)
Ωραίο βίντεο, μπράβο στα παιδιά.
Κατσαμάκα έπειτα από πρόσφατες δοκιμές, δεν με ενθουσίασε, όπως δεν με ενθουσίασαν ούτε τα Αδέλφια.
Τιμάω πολύ συχνά το μπιφτεκάκι του Λαϊκόν που είναι τρομερό.
Γύρο στο κέντρο θα έτρωγα είτε από Λίγα και Καλά, είτε από το ΓΡΝ, τυποποιημένοι μεν , όμως νόστιμοι δε, αλλά κάποιες μέρες τυχαίνει να χωλαίνουν. Σολομωνίδης και Γύρος Αριστοτέλους είναι προκάτ, και κάποιες φορές θα είναι οκ προς κατανάλωση.
Εμείς δεν τα καταφέραμε.
Γιατί;;
Μπορεί να φαίνεται gimmicky , αλλά πραγματικά όλες οι εκτελέσεις ήταν τέλειες και μπελαλίδικες.
Γενικά είναι βαριά τα πιάτα του, καλύτερα sharing για παρέα μεγάλη με κοκτεϊλάκια για συνοδεία.
Πέρα από τα φαγητά των φώτο, φάγαμε επιπλέον τα Honey Sriracha Chicken Tenders που ήταν κι αυτά κολασμένα και μια σαλάτα που δεν θυμάμαι.
Απλά ότι καλύτερο.
Ωραία vibes, φοβερή θάλασσα. Εκτός από τις ξαπλώστρες όπου υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 40€ ανά 2 άτομα, υπάρχουν και καρέκλες και πουφ για άραγμα δίχως ελάχιστη κατανάλωση όπου μπορείς να πιεις καφεδάκι, κοκτεϊλακι και να τσιμπήσεις κάτι από Balboa-72H.
Την ημέρα επίσκεψης ηγούνταν ο Οδυσσέας Μπογιογλου (εμπνευστής του Balboa) της ομάδας και μάλλον έπαιξε ρόλο στο ότι απολαύσαμε στο έπακρο το bacon smash cheeseburger και την φοκάτσια-club που παραγγείλαμε.
Τιμές υψηλές βέβαια, με το bacon cheeseburger στα 9€, το club στα 11€ που ήταν όμως χορταστικότατο.
Το μπεργκεράκι δυστυχώς 4 μπουκιές αλλά στα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.
Σίγουρα αξίζει επίσκεψη.
Σκέπτομαι να επισκευθώ της Χαλκιδική - Σιθωνία και ήθελα να ρωτήσω κατά την άποψη σας ποιά περιοχή θα προτείνατε και κάποια χαρακτηριστικά σημεία για φαγητό και μπάνιο.
Ευχαριστώ, και η γνώμη σας μετράει!
Δοκιμή μπριζόλα σούβλας, σουβλάκια χοιρινά, κεμπάπ κοτόπουλο και χοιρινό. Όλα ήταν καλούτσικα, όμως δεν ξέρω το λόγο αλλά μου φάνηκαν όλα «ψευτέ». Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό, αλλά μου φάνηκαν περίεργα τα κρέατα και συγχρόνως νόστιμα. Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό. Δεν θύμιζε κρέας ταβέρνας, ψημένο στα κάρβουνα. Μάλλον κάποια άλλη τεχνική ακολουθούν.
Τα υπόλοιπα τζιτζιμπλίκια: πατάτες, αλοιφές, κασεροκροκέτες ήταν προκάτ και όχι καλά. Σαλάτες κλάιν μάιν.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μας είπε ότι το κεμπάπ είναι στη σούβλα - σαν κοντοσούβλι, ενώ το κοντοσούβλι το ψήνουν στη σχάρα.
Δεν θα το ξαναεπισκεπτόμουν, εκτός και αν υπήρχε ανάγκη.
Για τους επιτηδευμένους με το επιχειρείν.
Το μαγαζί σερβίρει τηγανιτό κοτόπουλο, σε διάφορες εκδοχές και περιτυλίγματα (σάντουιτς), το οποίο πραγματικά είναι αξιομνημόνευτο.
Έχει και μπεργκεράκια που θυμίζουν μακ αλλά ανώτερης ποιότητας και γεύσης και είναι εκπληκτικά.
Πατάτα τηγανιτή τύπου μακ, πολύ τραγανή και γευστική, εκπληκτική.
Το μαγαζί είναι ένα διαμάντι στο όμορφο Πασαλιμάνι και το διαπιστώνεις εύκολα όταν το επισκευθείς.
Το έχω στην καρδιά μου, πηγαίνω πάντα όταν βρίσκω την ευκαιρία, χωρίς δισταγμό.
Μακάρι να ανεβεί και στα Βόρεια!
10/10
Μπύρα βαρελίσια ΚΕΟ κυπριακή που δύσκολα την βρίσκεις, η οποία είναι πολύ δυνατή.
Πολύ θετικές εντυπώσεις και θα ήθελα να ξαναπάω μα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα κρεατικά.
1 μερίδα μπιφτεκάκι και 1 μερίδα κοτοσουβλάκι μπούτι, στα 7€ έκαστη.
Το βρίσκω αρκετά vfm λόγω ποιότητας αλλά και ποσότητας.
Μπιφτεκάκι μοσχάρι στυλ μπιφτέκι ταβέρνας, με μαϊντανό, ελάχιστα ψωμένιο και με μια μικρή εσάνς κύμινο (ίσα που το καταλαβαίνεις). Ελαφρύ και γευστικό.
Κοτοσουβλάκι διεκπεραιωτικό, οκ.
Η πίτα τους είναι δυνατή και ενδιαφέρουσα, με ελαφρά οξύτητα και αφράτη.
Συνοδευτική γαρνιτούρα σαλάτα , νόστιμη, προσεγμένη.
Πατάτες χειροποίητες οκ.
Γενικά πολύ προσεγμένο και νόστιμο αποτέλεσμα.
Σίγουρα θα το ξανατιμήσω.
Πολύ πιθανό! Σαν να μην υπήρχαν στάνταρντς εκείνη την βραδιά.
Ίσως ο σεφ να ήταν σε άδεια τη μέρα εκείνη; Ποιος ξέρει...
Πάντως ένα follow up από κάποιον συνταβερνωρίτη θα έδινε μια καθοριστική εικόνα ως προς την κατάσταση του μανιταριού.
Η καρμπονάρα φαινόταν ήδη κακή ήδη πριν προσγειωθεί στι τραπέζι.
Τιμή κάπου στα 15ε, και ναι είναι πολύ φθηνό, που εκ του αποτελέσματος μας επιπεβαίωσε και τον λόγο.
Αυτό επίσης που μας έκανε εντύπωση ήταν πως ο head σερβιτόρος προσπαθούσε να μας πείσει με μπουρδουλογίες πως πρόκειται για φρέσκια τρούφα (κλάμα).
Όμως και χωρίς την τρούφα, το πιάτο αυτό ήταν για γέλια-κλάμματα.
Και τί να τους πούμε;
Η τρούφα ξεχύλισε το ποτήρι.
Τα άλλα πιάτα ναι μεν αδιάφορα, αλλά θα πει κανείς πως είναι και θέμα γούστου.
(Πραγματικά εκείνο το βράδυ θα έπρεπε να σκάσει ο ΜΠΟΤΡΙΝΙ για να τους βάλει στη θέση τους.)
Ο Κώστας έχει βρει της ισορροπίες νερού - αλευριού - μαγιάς - αλατιού και καταφέρνει να φτιάχνει τοπ ζυμάρι - ναπολετάνικο.
Αν και ερασιτέχνης - χομπίστας, θεωρώ ότι παίζει μπάλα τσάμπιονς λιγκ που θα ζηλεύανε και οι πιτσαγιόλοι της Νάπολης.
Αξίζει οπωσδήποτε δοκιμή από τους φαν του είδους.
10/10
Πρόκειται για αποκάλυψη , που συμβαδίζει με τα τρέντς της περιόδου αυτής στη Σαλονίκης.
Δοκιμή έπειτα από προτροπή του Pizza Plain, και ομολογώ πως με ενθουσίασε πολύ.
Εξαιρετική και η φοκάτσια του , και το bagel του.
Σίγουρα αξίζει δοκιμή.
Μου άρεσε και θα ξαναέπαιρνα άνετα.
Οι προσδοκίες πολύ υψηλές!
Χώρος ζεστός, ωραίος, με καρέκλες που αν και αναπαυτικές, πιστεύω δεν ταιριάζουν στην αισθητική της σάλας (βλ. Φώτο).
Σέρβις εξυπηρετικό και ευγενικό.
Εκεί τελειώνουν τα καλά.
Δοκιμάσαμε τα «κλασικά» τους πιάτα, θεωρώντας πως θα είναι σέιφ επιλογές και θα αντιπροσωπεύουν την ποιότητα της κουζίνας.
· Χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο για 6 ώρες με πουρέ πατάτας και σάλτσα από τα ζουμιά του
· Γαλακτομπούρεκο με απάκι και κασέρι Σοχού
· Μπιφτεκάκια με πατάτες
Και ένα πιάτο ημέρας :
· «Αυθεντική καρμπονάρα» με φρέσκια λευκή τρούφα.
Όλα τα πιάτα απογοητευτικά.
Με αποκορύφωμα την καρμπονάρα την οποία πραγματικά δεν την αγγίξαμε, και έπειτα από αντιπαράθεση και διάλογο για το περί τίνος πρόκειται φρέσκια λευκή τρούφα, δεν μας την χρέωσαν προς τιμήν τους.
Σε τίποτα δεν θύμιζε καρμπονάρα, πόσο μάλλον αυθεντική. Είχε περίεργη οσμή, ήταν στεγνή, αλλαντικό αμφιβόλου ποιότητας και ποσότητας. Και η τρούφα ήταν μάλλον από αυτές που συντηρούνται για έτη σε λάδι.
Παρακαλώ όποιος ειδήμων δει την φώτο, ας μας εξηγήσει την φύση της φρέσκιας αυτής τρούφας.
Η κριτική των λοιπών πιάτων προσφέρεται στις φώτο.
Αυτό που θα πω είναι πως δεν βγήκε αγάπη και γεύση σε κανένα πιάτο.
Προς τιμήν τους, έχουν πολιτική να μην χρεώσουν πιάτο που δεν άρεσε στον πελάτη.
Μας κέρασαν και γλυκό ένα τζιζκέικ για να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως για πρώτη φορά σε εστιατόριο δεν ικανοποιήθηκα σε τίποτα και δεν αποκόμισα τίποτα και πραγματικά απορώ από που προκύπτουν τα τόσο καλά σχόλια και κριτικές. Και όχι ούτε γκουρμέ ήταν ούτε φάιν.
Συγνώμη για την μακροσκελή αυτή ανάρτηση.
Έτυχε;
Ο χοιρινός είναι αλμυρούτσικος πάντα, με το λίπος να παίζει σε χαμηλά ποσοστά,
Κάποιες φορές ωστόσο είναι βαρύς και μπορεί να μυρίζει λίγο.
Ο κοτόπουλο κυμαίνεται πάντα σε αξιοπρεπή επίπεδα, αλλά ίσως κάποιες φορές να είναι στεγνός (αρκετή ώρα στην προθήκη;).
Αρκετά vfm είναι το Τούμπανο (βλ. Φώτο) στα 5,
Σε γενικές γραμμές, επιλογή που με ικανοποιεί.
Ωστόσο πρέπει να επαναλάβω μια νέα και πιο έγκυρη δοκιμή.
Το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ φυσικά είναι ο πρωταγωνιστής. Brisket, short ribs, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120 ο C για τουλάχιστον 8 ώρες, ενώ το μενού, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, αλλά έχει και άφθονες επιρροές από την κουλτούρα του Αμερικάνικου Νότου.
Θα μπορούσε κάποιος να προτείνει σποτάκια που αξίζει να επισκευθεί κανείς στην Καβάλα;
Κρίμα αν όντως ισχύει γιατί ήθελα να φάω νεοϋορκέζικη πίτσα.
Θα αρκεστώ στη σαλονικιώτικη.
Θα ξαναδοκίμαζα λάιβ από κοντά για καλύτερο experience.
Ντελύβερι κάνουν μέχρι και τον Άγιο Δημήτριο, το οποίο είναι συγκλονιστικό.
Επίσης χρησιμοποιούν ωραία πίτα, όχι την τυπική προκάτ αραβική που κυκλοφορεί στην πιάτσα.
Λαχματζούν νόστιμο, όχι αρκετά πικάντικο θεωρώ. Θύμιζε σε γεύση γεμιστή πιπεριά με κιμά. Μάλλον γιατί ήταν κιμάς με πιπεριά...
Παρότι τακτικός θαμώνας, πλέον σε τελευταίες επισκέψεις δεν έχω μείνει ευχαριστημένος.
Σε κάποια φάση η πανσέτα του ήταν ασύλληπτη, τοπ.
Την τελευταία φορά ήταν σκληρή και μύριζε.
Έχει χαθεί η μπάλα μέσα σε ένα πολύ εκτενές μενού.
Θέλουν ένα reset.
Επίσης και το κατάστημα στην Αθήνα δεν έχει ενθουσιάσει ακούω.
Κρίμα γιατί η μπάλα που παίζανε ήταν καλή..
Δεν ενθουσίασε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η καρμπονάρα ήταν οκ, θα την ήθελα πιο λιπαρή, τυρένια και λιγότερο αυγουλωτή στο δέσιμο (δεν μύριζε αυγό).
Η αρραμπιάτα στην οποία κυριαρχεί η ντομάτα, θα περίμενα καλής ποιότητα πρώτη ύλη και όχι απλά πουμαρό.
Για μένα αμάρτημα - όχι με την καλή έννοια.
All in all δεν με συγκίνησε, μάλλον διότι στην πάστα είμαι σκληρός κριτής.
Ίσως στα άλλα πιάτα το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, όμως στα basics χωλαίνει.
Επίσης δοκίμασα και λίγα hot wings νοτ μπαααντ. Ήταν καλύτερα από εκείνα καταστημάτων που πουλάνε αμιγώς fried chicken.
Εξαιρετικές! Αλλά ακριβές στα 2,
Πιστεύω πως η γειτονιά εκεί είναι δύσκολη για να υποστηρίξει τέτοιο μαγαζί…
Ίσως απείχε και από την κουλτούρα μας;
Όμως ήταν ποιοτικό.
Υψηλό επίπεδο ζαχαροπλαστικής.
Αξίζει 10/10
Αξίζει!
Συστίνεται.
Αξίζει!
Η καλύτερη στην πόλη για εμένα.
Πίτσα στον ξυλόφουρνο, ζυμάρι δικό τους στυλ-λεπτό, ωραία σάλτσα και πάντα ποιοτικά τόπινγκς.
Δυνατή πάστα και πάστα φρέσκα.
Αξίζει!
Δεν θα το προτείνω για φαγητό, αλλά είναι οκ.
Από τα καλύτερα ψητοπωλεία της πόλης.
Αξίζει!
Φημίζεται και για το τιραμισού του και για το παγωτό μηχανής του.
Αξίζει!
Ζυμάρι, on the fat side.
Αξίζει!
Αξίζει!
Μεγάλη ποικιλία σε μπύρες και μεζεδάκια.
Αξίζει!
Στο μενού τους επίσης βλέπεις και κάποια προϊόντα από τα Fridays, και γεύσεις ίδιες.
Οπότε αν κάποιος θέλει delivery fridays, παραγγέλνει από jailbirds.
Ξαναπήρα ούφο μπέργκερ και πατάτα.
Κακές σάλτσες.
Κακό κοτόπουλό.
Όταν τελείωσα τα χείλη μου κολλούσαν.
Γεύση περίεργη.
Θα προτιμούσα κατεψηγμένη κοτομπουκιά και αυτό για μένα τα λέει όλα!
Χ
Πουράκια καλύτερα και από χατζηφωτίου!
Επίσης θα πρότεινα το κατσαρόλας με αγριοκέρασο, το οποίο και το θεωρώ το καλύτερο στον κατάλογο, αρκεί να είσαι φίλος του αγριοκέρασου, βύσσινου κλπ..
Ο σεφ κάνει καλή προσπάθεια, τα ετοιμάζει όλα εκείνη την ώρα και ανοίγει επί τόπου τις πίτες στην πρέσα.
Γεύσεις ήταν κάπως φλατ. Θα ήθελα λίγη παραπάνω ένταση. Θα ήθελα να κυριαρχεί το κρεατικό και όχι τα συναφή.
Ενδιαφέρουσες γεύσεις παρόλαυτά. Βγάζουν φρεσκάδα.
Θα ξαναπάω!
Σέρβις γρήγορο, εξυπηρετικό.
Φαγητό πολύ καλό. Καθαρά Δευτέρα, ταραμοσαλάτα και λαγάνα εξαιρετική, φάβα καλή, κολοκυθοκεφτέδες εξαιρετικοί, μπουγιουρντί οκ, σφακιανή πίτα καλή, ντάκος καλός, πατάτες τηγανιτές πολύ καλές, καλαμαράκια ψητά και τηγανητά καλά, χταπόδι ψητό μέτριο για τα γούστα μου.
Τιμές λογικές.
Το τουριστικό προφίλ που γράφεται στα προηγούμενα σχόλια δεν ισχύει.
Όλοι γνωρίζουμε πως είναι τα τουριστικά μαγαζιά στη Σαλονίκη. Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά.
Προσεγμένο και παραδοσιακού στυλ μαγαζί.
Θα ξαναπάω σίγουρα!
Ο γύρος των γκούντις, παραδόξως, ήταν καλός. Σίγουρα κατεψυγμένος, άγευστος, νοσοκομειακός, αλλά λιπαρούτσικος.
Ίσως να είναι καλύτερος και από πολλούς συνοικιακούς γύρους.
Όμως μικρή ποσότητα σε σχέση με τα στάνταρντς της Σαλονίκης, και τιμή στα 3,
Πάντα αναρωτιώμουν , άραγε ποιος να τρώει γύρο από γκούντιζ;
Δεν λέω να φάτε, αλλά... εγώ ίσως ξαναφάω..
Για Καθαρά Δευτέρα, ποια μαγαζιά θα προτείνατε για φαγητό στο κέντρο, με θαλασσινά συγκεκριμένα, ίσως και καμιά λαγάνα!
Φαίνεται πως κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και δεν τους νοιάζει να κρατήσουν υψηλά στάνταρντς.
Πατάτες μερίδα ακριβές στα 2,
Τηγάνι βαρύ και έβγαζε γεύση περίεργη σε ορισμένες φτερούγες.
Το μόνο καλό που έχω να πω είναι για το πανάρισμα, το οποίο είναι ελαφρύ, τραγανό και παραμένει στο κοτόπουλο, και φέρνει πολύ στο kfc.
Space burger θεωρώ πως είναι απλά ένα gimmick και αποτυχημένο κιόλας. Δεν εξυπηρετεί τίποτα, και δεν αναδεικνύει το κοτόπουλο. Το ψωμάκι πάντα μπαγιάτικο.
Θα δώσω άλλη μια ευκαιρία διά ζώσης.
Δεν τα βλέπω καλά τα πράματα.
Καλή πρώτη ύλη, γευστικό αποτέλεσμα.
Μέγεθος μικρό, γι’ αυτό την επόμενη θα το πάρω double.
Τιμή όμως όχι και τόσο vfm στα 6,
Το μενού έχει πολλές επιλογές και σε fried chicken, burritos, pulled pork κλπ.
Φαίνεται να έχει πέσει δουλειά και μάρκετινγκ.
Βέβαια για του λόγου το αληθές το TERRY & CO είχε μπεργκεράρα σε άλλο λέβελ στα 7,
Θα ξαναπάρω γιατί βγάζει αμερικανίλα και για να σχηματίσω πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Τι ποιο κοινό και παραδοσιακό από το ψητό παϊδάκι και τις χοιρινές μπριζόλες.
Σε όλα τα χωριά τα συναντάς.
Τουλάχιστον στα Νότια αυτό ισχύει.
Κι εγώ απορώ γιατί δεν υπάρχουν μαγαζιά που να σερβίρουν καλό ντόπιο κρέας στην πόλη. Στο κέντρο συγκεκριμένα, κυριαρχούν μόνο μεζεδοπωλεία που η γεύση τους δεν βγάζει κάτι αυθεντικό, κάτι παραδοσιακό. Και το κρέας για κάποιο λόγο ποτέ δεν είναι καθαρό, όπως όταν το τρως σε μια τάβερνα στο χωριό.
Στην Αθήνα αντιθέτως υπάρχουν αμέτρητες παραδοσιακές ταβέρνες ανά περιοχή.
Ωραία γέμιση και στις δύο, αλμυρές όσο πρέπει.
Η τυρόπιτα τυρένια, το νιώθεις το τυρί, και δε η σπανακόπιτα ωραία γέμιση, γλυκιά με ωραία μυρωδικά.
Το φύλλο κρατσανιστό και όχι λαδερό.
Αξίζει!
Ό,
Για πίτσα στην γειτονιά αυτή θα προσέθετα επίσης, Pizza Golden, Pizza Maestro Avanti, Pizza Αυτοκράτορας.
Προσωπικά προτιμώ Avanti από Pizza Chris και Caza Nova.
Golden και Αυτοκράτορας έχουν πιο χοντρό ζυμάρι, άλλο στυλ που μου αρέσει.
Από λίγα και καλά Μπόμπα με γύρο και άλλα 3 κρεατικά στα 7ε , πολύ vfm και ο γύρος τους είναι καλός. Τα υπόλοιπα κρεατικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Γύρος στο κέντρο ΓΡΝ, Ψήσου, Σολομωνίδης, Ψητοποιείον και για τους τολμηρούς σκεπαστή στο Best στη Ροτόντα. Κάποτε άξιζε και το 50-50 στην ολυμπιάδος, αλλά έχω πολύ καιρό να πάρω.
Επίσης Χρήστος, και Kamara Grill.
Και φυσικά Μίμης.
Falafel στο Falaifel πίσω από το προξενείο, έχει και ωραίο αιγυπτιακό κεμπάπ και σουβλάκι κοτόπουλο.
Κρέπα από Smell eat, το Χρυσό, Valentino (γλυκιά).
Navarino και Dream Team για φθηνά σαντουιτσάκια με κοτομπουκιά και χοτ ντογκ.
Γύρος κοτόπουλο δυνατός!
Θα ήθελα να αναφέρω τα εξής.
Πατάτα τηγανιτή με cajun (ένα ελαφρύ πασπάλισμα) πολύ καλή. Τη συγκεκριμένη δεν την έχω συναντήσει σε κανένα άλλο φαστφουντάδικο και την κατατάσσω στις αγαπημένες μου μαζί με mac, fridays, burger king.
Κοτόπουλο Bucket wings 20αδα, στα 12,
Αυτή τη φορά με έχασε...
Pass..
Δοκίμασα το supreme lila pause, με μία κρέμα φράουλας στο εσωτερικό, και σοκολάτα εξωτερικά. Πολύ ισορροπημένο , βουτυράτο και αφράτο.
Γενικά θεωρώ κυμαίνεται στο στιλ του Overoll.
Εννοείται πως θα είμαι τακτικός θαμώνας.
Ψητοπωλεία:
- Μετοχιάτης
- Μασέλο
- το Σπέσιαλ
- το Πικάντικο
- Γύρος Γκρίλ (παραλία)
- η Θράκη (παραλία)
- το Γουρουνάκι (παραλία)
- η γωνιά της Αθηνάς
- ο Θεσσαλός
Τυροπιτοειδή:
- ο Λουκάς
- ο Παύλος
- ο Γκάτσος (για γεμιστά κρουασάν)
- ο Καρβέλης (στην Κάνηθο)
Παραδοσιακές ταβέρνες πέριξ Χαλκίδας:
- το Στέκι του Δοκού (Δοκός)
- το Τζάκι (Δύο δέντρα)
- ο Παρίσης (Φύλλα)
- ο Διόνυσος (Γυμνό ευβοίας - τηγανόψωμο με φρέσκο τυρί ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ)
- ο Λάκατας (Άνω Βάθεια)
Χαλκίδα για γλυκό:
- το Σαβουράκι για τιραμισού, παγωτό μηχανής και κούκιζ (επίσης σαντουιτσάκια και καφέ)
- το Μπισκοτογλυκό, για μπισκοτογλυκό
- Creme de la creme, ζαχαροπλαστείο
- Αλεξάνδρα Μιμίκου , για πιο fine pastries
- Queen Vaniglia , παγωτό και γλυκά ταψιού
Καφέ με θέα - ατμόσφαιρα:
- Asteria - καλό φαγητό (fine) - και πλαζ
- Faros10 (καλοκαίρι) - καλό φαγητό (fine) - και πλαζ (Παπαθανασίου) - πλησίον φάρου της
Χαλκίδας
- Mostar (πάνω στην Παλαιά Γέφυρα)
- Pantheon1900 (και για ποτό - ιταλικό - sushi συγκεκριμένες μέρες)
- Storeys (+sushi)
- Sarok
- Xenia (στο Κάστρο), αν έχει καλή μέρα στον εξωτερικό χώρο για τη Θέα και μόνο.
Pizza:
- Lupo trattoria (παραλία Χαλκίδας)
- Street Pizza (the well renowned Thessaloniki style pizza), με το κομμάτι
Ψαροταβέρνες:
- ο Γιάννης (παραλία χαλκίδας)
- Τσαφάκι (παραλία χαλκίδας)
- Τσαφ (χαλκίδα κέντρο)
- Χαρά (παραλία χαλκίδα)
- το Θαλάμι (παραλία κουρέντι)
Ψαροταβέρνες εκτός Χάλκις:
- Gorgona di Stefano (παραλία Αμαρύνθου)
- το Λιμανάκι (λιμάνι Αμαρύνθου)
- Ρεμέτζο (παραλία Ερετρίας)
- La Cubana (παραλία Ερετρίας)
- ο Καπετάνιος (παραλία Νέα Λάμψακος)
- ο Αμερικάνος (Νέα Λάμψακος)
- Τέσκος (παραλία Αρτάκης)
- ο Νικόλας (παραλία Αρτάκης)
Χειμερινοί ΤΟΠ προορισμοί στην Εύβοια η Στενή και η Σέτα. Προσοχή καθώς σε μέρες γιορτινές επικρατεί πανικός, και σε ώρες αιχμής δεν πέφτει καρφίτσα.
Τέλος, επίσκεψη σίγουρα αξίζει η παραλία της Αμαρύνθου και της Ερετρίας για ψάρια, και το Γυμνό για παϊδάκια και τηγανόψωμο - τυροπιτάρι, το οποίο είναι τοπικό έδεσμα της περιοχής.
Εκτός Χαλκίδας θα πρότεινα βόλτα στην παραλία Αμαρύνθου, όπου και εκεί φημίζονται για τα ψαρικά τους.
Για κρεατικά πρέπει να επισκεφθεί κανείς το Γυμνό, για παϊδάκια και τηγανόψωμο με φρέσκο τυρί στον Διόνυσο.
Σε όλα τα χωριά πέριξ Χαλκίδας υπάρχουν δυνατές παραδοσιακές ταβέρνες, με πολύ καλά κρεατικά.
Στην Εύβοια έχουμε πολύ αρνί και πολύ χοιρινό.
Μας είπε πως θα ανοίξουν μέσα στις γιορτές ή λίγο μετά. Το μαγαζί θα είναι αμιγώς ιαπωνικό. Ο χώρος πολύ ατμοσφαιρικός, με open kitchen.
Θα προσφέρουν ramen, donburi, yakitori και κάποια ακόμα πράγματα που δεν συγκράτησα.
Ανυπομονώ, THE HYPE IS REAL!
Οι πιστοί παλεύουν για μια θέση στο ναό τους.
Δοκιμή για πρώτη φορά, του περίφημου αυτού εδέσματος. Προσωπικά το περιβόητο βομβίδιο, με πέρασε αδιάφορο. Μαστιχωτή υφή, και γεύση μπαχαρικών που δεν νου ταιριάζει.
Κατώτερο του «Λαϊκόν» και της «Διαγωνίος», αλλά με τιμές να κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο το κατάλυμα αυτό ξεχωρίζει για τη λαϊκότητα του, όπως ανέφεραν και κάποιοι προλαλήσαντες.
Το μαγαζί έχει επεκτείνει καις δραστηριότητες του, προσφέροντας γύρο χοιρ. & κοτ. , καθώς και σούβλες. Επίσης παρασκευάζουν και τις δικές τους πίτες, με τις οποίες και κάνουν τα σαντουιτσάκια τους, τα οποία αξίζουν δοκιμή.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρότεινα τα σαντουιτσάκια με τα βομβίδια καθώς είναι ακριβά και πολύ μικρά σε ποσότητα, και στα οποία απαγορεύεται η προσθήκη πατάτας τηγανητής;;;;
Ωστόσο πρέπει να αναφέρω τα εξής.
Ότι φεύγει φουλ, ανανεώνεται, οπότε αν το παραγγείλεις θα είναι καυτό και τραγανό.
Ότι μένει στην προθήκη, θα είναι λίγο στεγνό, πανιασμένο και μη τραγανό.
Θεωρώ πως το συγκεκριμένο κατάστημα θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να σεταριστεί και να πηγαίνουν όλα ρολόι.
Προσωπικά δεν απογοητεύομαι ποτέ.
Τα μακ τρώνε κράξιμο. Όμως πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι το μπέργκερ τους είναι μόνο κιμάς (σκέτο μοσχάρι) - προπαρασκευασμένο μεν - φρεσκο-κατεψυμένο δε μπιφτέκι, που για το λόγο αυτό βγαίνει στεγνό.
Το goodys για παράδειγμα, έχει μπιφτέκι ζυμωμένο και με άλλες ύλες, και βγάζει ένα αποτέλεσμα πιο στα ελληνικά δεδομένα.
Πανάρισμα πολύ καλό, νόστιμο, τραγανό, στεγανό στα wings. Πατάτες γκούντις τίμιες. Γενικά ίσως και το καλύτερο κοτοπουλάδικο στην πόλη αυτή τη στιγμή. Τολμώ να αναφέρω πως το προτιμώ και από KFC, ωστόσο θα πρέπει να επιχειρηθούν κι άλλες δοκιμές. Ούφο μπέργκερ πολύ νόστιμο, αν και εμένα το κοτόπουλο ήταν λίγο πανιασμένο και το ψωμί λίγο μπαγιάτικο, αλλά μάλλον έτυχε. Ήταν νόστιμο όμως.
Ελπίζω να μείνει ο πήχης ψηλά!
Με κέρδισαν , έγινα κι εγώ τζάνκι για πάρτη τους (κριντζ)
Δόξα και τιμή στα ΟΥΦΟ!