Ενδιαφέρουσες, ποιοτικές, αλλά και σχετικά υπερτιμημένες επιλογές σε foccacia με φρεσκοκομμένα αλλαντικά και arancini.
Είναι talk of the town και έχει πολύ μεγάλες αναμονές
Επίσκεψη Δεκέμβριος 2024.
Πολύ ωραίος χώρος.
Ωραία "σκηνοθεσία" με καλωσόρισμα στον πάνω όροφο στο μοναστηριακό τραπέζι και εν συνεχεία τοποθέτηση στο τραπέζι μας στον κάτω χώρο.
Όλα τα πιάτα σερβιρίστηκαν από τον σεφ και τους συνεργάτες του στην κουζίνα.
Η εμφάνιση των πιάτων ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη και το γευστικό απότέλεσμα πολύ καλό αλλά όχι εξαιρετικό.
Δεν υπήρξε κάποιο πιάτο που να μας ενθουσίασε γευστικά.
Να σημειώσω βέβαια ότι δεν δοκιμάσαμε το πλήρες μενού, καθώς πήραμε το short story με wine pairing το οποίο επίσης είχε και πολύ καλές επιλογές και μια επιεικώς μέτρια.
στο κατάστημα Jerár
Εστιατόριο, Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, Ν. Αττικής
Επίσκεψη Δεκέμβριο 2024.
Ο χώρος πολύ "κρύος" και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Πρόκειται για ένα χώρο τελείως λιτό με open kitchen που έχει διατηρήσει ακόμα και τις τζαμαρίες της προηγούμενης εκατονταετίας, που δεν μπορούν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύο φορές παρατήρηση για τη θέρμανση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Αντίθετα το φαγητό ήταν πολύ καλό. Δοκιμάσαμε το ψωμί, τη σαλάτα σπανακόπιτα και το vitello tonnato από τα πρώτα. Ξεχωρίσαμε το vitello tonnato το οποίο ήταν ιδαίτερα γευστικό και εκλεπτυσμένο.
Τα κυρίως άργησαν πάνω από 40 λεπτά να έρθουν...
Το caccio e peppe Mikrolimano άξιζε την αναμονή. Ένα πολύ καλό caccio e peppe συνδυάστηκε αρμονικά με τη μπισκ και το ταρταρ γαρίδας.
Αντίθετα το ψάρι bianco ήταν μέτριο καθώς θεωρώ ότι αδικήθηκε από την πρώτη ύλη (χελιδωνόψαρο).
Από τα γλυκά δοκιμάσαμε, μετά από σύσταση του σερβιτόρου, το medovik (μελόπιτα) το οποίο ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.
Για τα παραπάνω πληρώσαμε 102 Ευρώ.
Συνολικά είναι ένα εστιατόριο που θα ξαναπήγαινα, αλλά σίγουρα κάποια πιο ζεστή ημέρα.
στο κατάστημα Κτήμα Μπέλλου
Εστιατόριο, Άγιος Δημήτριος, Ν. Πιερίας
Ότι και να γράψω για την γευστική εμπειρία στο εστιατόριο του κτηματος Μπελλου είναι λίγο.
Καταπληκτικες πρώτες ύλες μαγειρεμενες με απλές αλλά ελαφρως επιτηδευμενες συνταγές, οδηγούν σε ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.
Το σέρβις είναι παραπάνω από εξαιρετικό. Η λίστα κρασιών είναι ικανοποιητικη.
Το κόστος ειναι περίπου 30 ευρώ ανά άτομο.
στο κατάστημα Moύργα
Εστιατόριο, Αθανάσιου Χριστόπουλου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επισκεφτήκαμε τη Μούργα δύο διαδοχικές Κυριακές μετά από πολύ καιρό. Την πρώτη φορά το φαγητό ήταν καταπληκτικό (μενού Φθινόπωρο). Την επόμενη εβδομάδα (μενού Χειμώνας) δυστυχώς απογοητευτικό. Κανένα από τα πιάτα που διαλέξαμε δεν πλησίαζε τα γνωστά στάνταρ του μαγαζιού. Μάλιστα αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε πιάτο (ψητή γλώσσα που ήρθε σχεδόν ωμή). Ελπίζω ότι ήταν μια άτυχη στιγμή και την επόμενη φορά θα φύγουμε ικανοποιημένοι.
στο κατάστημα Μασσαλία
Μεζεδοπωλείο, Φιλικής Εταιρείας 14, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη 11/22 (6 άτομα).
Μετά από αρκετά χρόνια επισκέφτηκα ξανά το συγκεκριμένο μαγαζί.
Δυστυχώς προσπαθεί να προβάλλει ένα προφίλ που δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Το ήξερα ως ένα καλό μεζεδοπωλείο. Όταν όμως ο σερβιτόρος μας πρότεινε με πολύ ενθουσιασμό κάποιες ιδιαίτερες κοπές μας έπεισε να δοκιμάσουμε. Το γευστικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, ενώ κατώτερα του αναμενομένου ήταν και τα πιάτα από το κλασικό μενού του μαγαζιού. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν παραγγείλαμε μία από τις καλές φιάλες κρασιού του μαγαζιού για να κλείσουμε το γεύμα μας (Άγιος Χρόνος) και μας ήρθε ένα κρασί σαφώς αλλοιωμένο, το οποίο παρά τα παράπονα μας δεν αλλάχτηκε και χρεώθηκε κανονικά. Κόστος για 6 άτομα 300 Ευρώ.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
στο κατάστημα Radikal[νεκροταφείο]
Εστιατόριο, Στεργίου Πολυδώρου 61, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ο χώρος θα μπορούσε με λίγες παρεμβάσεις να είναι πολύ ωραίος. Πολύ αρνητική εντύπωση μου έκανε ότι επιτρέπεται το κάπνισμα. Το σέρβις πάρα πολύ κακό και ερασιτεχνικό αν και δεν έλειπε η ευγένεια. Τα πρώτα πιάτα ήρθαν 20 λεπτά μετά την παραγγελία και τα δεύτερα άλλη μία ώρα μετά. Δοκιμάσαμε ταρτάρ παντζαριού (οκ), καροτοκεφτέδες (ξαναζεσταμένοι - μέτριοι), χοιρινή μπριζόλα με πουρέ γλυκοπατάτας(τίποτα ιδιαίτερο)και συκώτι (ήταν καλοψημένο, αλλά το αχλάδι που συνόδευε τη σάλτσα είχε υπερβολικά πολύ αλκοόλ). Οι τιμές ικανοποιητικές.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.
Είναι talk of the town και έχει πολύ μεγάλες αναμονές
Πολύ ωραίος χώρος.
Ωραία "
Όλα τα πιάτα σερβιρίστηκαν από τον σεφ και τους συνεργάτες του στην κουζίνα.
Η εμφάνιση των πιάτων ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη και το γευστικό απότέλεσμα πολύ καλό αλλά όχι εξαιρετικό.
Δεν υπήρξε κάποιο πιάτο που να μας ενθουσίασε γευστικά.
Να σημειώσω βέβαια ότι δεν δοκιμάσαμε το πλήρες μενού, καθώς πήραμε το short story με wine pairing το οποίο επίσης είχε και πολύ καλές επιλογές και μια επιεικώς μέτρια.
Ο χώρος πολύ "
Αντίθετα το φαγητό ήταν πολύ καλό. Δοκιμάσαμε το ψωμί, τη σαλάτα σπανακόπιτα και το vitello tonnato από τα πρώτα. Ξεχωρίσαμε το vitello tonnato το οποίο ήταν ιδαίτερα γευστικό και εκλεπτυσμένο.
Τα κυρίως άργησαν πάνω από 40 λεπτά να έρθουν...
Το caccio e peppe Mikrolimano άξιζε την αναμονή. Ένα πολύ καλό caccio e peppe συνδυάστηκε αρμονικά με τη μπισκ και το ταρταρ γαρίδας.
Αντίθετα το ψάρι bianco ήταν μέτριο καθώς θεωρώ ότι αδικήθηκε από την πρώτη ύλη (χελιδωνόψαρο).
Από τα γλυκά δοκιμάσαμε, μετά από σύσταση του σερβιτόρου, το medovik (μελόπιτα) το οποίο ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.
Για τα παραπάνω πληρώσαμε 102 Ευρώ.
Συνολικά είναι ένα εστιατόριο που θα ξαναπήγαινα, αλλά σίγουρα κάποια πιο ζεστή ημέρα.
Καταπληκτικες πρώτες ύλες μαγειρεμενες με απλές αλλά ελαφρως επιτηδευμενες συνταγές, οδηγούν σε ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.
Το σέρβις είναι παραπάνω από εξαιρετικό. Η λίστα κρασιών είναι ικανοποιητικη.
Το κόστος ειναι περίπου 30 ευρώ ανά άτομο.
Μετά από αρκετά χρόνια επισκέφτηκα ξανά το συγκεκριμένο μαγαζί.
Δυστυχώς προσπαθεί να προβάλλει ένα προφίλ που δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Το ήξερα ως ένα καλό μεζεδοπωλείο. Όταν όμως ο σερβιτόρος μας πρότεινε με πολύ ενθουσιασμό κάποιες ιδιαίτερες κοπές μας έπεισε να δοκιμάσουμε. Το γευστικό αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό, ενώ κατώτερα του αναμενομένου ήταν και τα πιάτα από το κλασικό μενού του μαγαζιού. Το αποκορύφωμα ήρθε όταν παραγγείλαμε μία από τις καλές φιάλες κρασιού του μαγαζιού για να κλείσουμε το γεύμα μας (Άγιος Χρόνος) και μας ήρθε ένα κρασί σαφώς αλλοιωμένο, το οποίο παρά τα παράπονα μας δεν αλλάχτηκε και χρεώθηκε κανονικά. Κόστος για 6 άτομα 300 Ευρώ.