Σκέφτηκα να πάω να καθήσω μετά της συμβίας, αλλά πες ότι δεν είχε ψυχή μέσα με αποτέλεσμα να είμαι επιφυλακτικός για την ...φρεσκάδα, πες ότι η αισθητική της σαλας ήταν χάλια, την έκανα. Αλλο πράγμα το vintage κύριε interior designer και άλλο η στυλιστική decandance
στο κατάστημα massaya[νεκροταφείο]
Ξένο, Χειμάρρας 22, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ακατανόητα πράγματα! Κλείνουν το μαγαζί γιατί οι ιδιοκτήτες είναι vegan τα τελευταία τρία χρόνια και δεν θεωρούσαν ηθικό να πουλάν πιάτα με κρέας. Ως θαμώνας του μαγαζιού (πολύ καλό, άριστη ποιότητα) να πω και γω ότι από τότε που γίναν vegan έβαλαν κιλά το ζευγάρι των ιδιοκτητών. Μακάρι να το ξανασκεφτούν και στο καινούργιο μαγαζί να έχουν πιάτα με αρνάκι και μοσχαράκι
στο κατάστημα Express
Ψητοπωλείο, Μαλακοπής 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν άνοιξε στο κέντρο να μαζέψει όλο το χαρτί και γιατί δεν δουλεύει τα Σ/Κ. Θυμάμαι στην Ολλανδία έναν Ελληνα να φτιάχνει τον γύρο κάθε μέρα επί χρόνια. Ανταμείφθηκε, τρία σπίτια έκανε (η Ολλανδία είναι από τις πιο καριβές χώρες στην οικοδομή) και κάθε μέρα ουρά 50 μέτρα έξω από το μαγαζί.
στο κατάστημα Πριγκηπέσσα
Λοιπά, Φιλικής Εταιρείας 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ξανάρχισε το φαγητό και όπως διαφημίζουν υπό την επίβλεψη σεφ. Το θέμα είναι ότι με την κουζίνα ανοιχτή από 10-12 μμ και με τον μέσο όρο ηλικίας των θαμώνων μεγάλο, τι είδους φαγητά θα έχουν?
στο κατάστημα Manna Noto[νεκροταφείο]
Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Αγίου Δημητρίου 97, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ε άμα είναι πολύ καλύτερο του choureal να το κάνει ζαχαροπλαστείο αντί για πιτσαρία να χ.. στο τάλαρο. Είναι και εύκολο το διπλοπαρκάρισμα στην Αγ. Δημητρίου, θα γίνει προσκύνημα, μποτιλιάρισμα.
στο κατάστημα Hannover
Εστιατόριο, Βαθύ, Ν. Λακωνίας
Απίθανα πράγματα! Στην είσοδο ενός χωριού σε μια λαγκαδιά ξεχασμένη από τον Θεό βρίσκεται ένα ...γκουρμέ εστιατόριο με όλη την σημασία της λέξης. Καμμιά είκοσι τραπέζια στον κήπο και άλλα 5-6 στην βεράντα μπροστά από το εσωτερικό του μαγαζιού. Το μπάρμπεκιου και ο φούρνος σε εξωτερικό χώρο. Τα φαγητά φοβερά, κυρίως κρεατικά αλλά και πιάτα με ψάρι. Σως, μπαχαρικά, χόρτα, δημιουργούσαν γευστικές εκρήξεις. Τα πιάτα από 11 ευρώ (μπιφτέκι από black angus κιμά) μέχρι 75 η τόμαχωκ του 1,2 κιλών. Γεμάτο συνέχεια, δέχεται μόνο με ρεζερβάρισμα αλλά αφήνει και καναδυό τραπέζια για γνωστούς. Όταν τους ρώτησα τι κάνουν τον χειμώνα με είπαν ότι είναι και πάλι γεμάτοι από Σπαρτιάτες και Αθηναίους με εξοχικά στην περιοχή. Καλοκαίρι κυρίως ξένους και τουρίστες. Κάτω από 30 ευρώ το άτομο δεν φεύγεις, άμα βρεθείτε κατά λάθος στην περιοχή, ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!
στο κατάστημα Marinero
Ψαροταβέρνα, Αγία Κυριακή ?, Τολό, Ν. Αργολίδας
Το κορυφαίο στο ωραίο αυτό θέρετρο. Μάστορες στο ψήσιμο κρεατικών και ψαριών, καλά μαγειρευτά ημέρας. Ευγενικοί άνθρωποι, λίγο πιο ακριβό από τα υπόλοιπα εστιατόρια αλλά το αξίζει και με το παραπάνω. Μείον του ότι είναι πάνω στο δρόμο, αλλά έχει πάρκινγκ
στο κατάστημα The King's Restaurant[νεκροταφείο]
Ξένο, Ελευθερίου Βενιζέλου 52, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρέπει να έχει αυθεντικές γεύσεις γιατί τρων (τώρα στο πόδι) Πακιστανοί κλπ. Ομως χθες που πήγα να δοκιμάσω για πρώτη φορά δεν το έκανα γιατί και οι τρείς που εργάζονταν μέσα είχαν την μάσκα κάτω από το πηγούνι...
στο κατάστημα Radikal[νεκροταφείο]
Εστιατόριο, Στεργίου Πολυδώρου 61, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αυτό το μαγαζί είχε αποθεωτικές κριτικές από όλους σχεδόν τους ...συναγωνιστές ταβερνοχωρίτες. Κι όμως έκλεισε. Απ' ό,τι κατάλαβα το πρόβλημα ήταν (δυστυχώς πάλι)ότι κάποιοι εστιάτορες θεωρούν ότι θα πρέπει η πόλη να τους κάνει πλούσιους μέσα σε dt. Με θύμισε περίπτωση Αδαλάκη. Αλήθεια τι να γίνεται αυτός?
στο κατάστημα Ζεστή Φωλιά
Ψητοπωλείο, Δαγκλή 8, Ξάνθη, Ν. Ξάνθης
Συστήνεται ανεπιφύλακτα, σουτζουκάκια και κεμπαπια που πήραμε μαγικά. Ψητοπωλείο στυλ λαδόκολας, Ελληνες και Τούρκοι οι πελάτες. Το πρόβλημα είναι ότι είναι μικρό και το έχουν μάθει οι Τούρκοι επισκέπτες από την γειτονική χώρα.
στο κατάστημα Χρυσόστομος
Ταβέρνα, Δευκαλίωνα 15, Χανιά, Ν. Χανίων
Εξαίρετος, τα φτιάχνει τα φαγητά σε ξυλόφουρνο. Μισό κιλό ψητό αρνί, μία λουκάνικα, 3 ορεκτικά, σαλάτα, μισό κιλό κρασί 48 ευρώ. Κερασμένο γλυκό και τσικουδιά στο τέλος.
στο κατάστημα Τσαρούχα
Πατσατζίδικο, Ολύμπου 78, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ηταν λάθος κατά την γνώμη μου το ντελίβερυ, δεν ταιριάζει σε πατσατζήδικο. Σοφά έκανε και το έκλεισε. Είναι μέσα στα τοπ της πόλης, το τι τρώγαμε την δεκαετία του '70 και '80 στα πατσατζήδικα της Εγνατίας είναι ασύλληπτο, είμαστε τυχεροί που επιζήσαμε (αν και υπήρξαν και ...θύματα). Ο Τσαρουχάς το άλλαξε, έφερε μια ποιότητα. Μακάρι να μακροημερεύσει, μου 'χει κάνει πολύ καλή εντύπωση ότι σιτίζει (δωρεάν εννοείται) έναν ανάπηρο φτωχό νεαρό Αφγανό.
στο κατάστημα JOIN juice bars
Λοιπά, Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τα σάντουιτς είναι υψηλής ποιότητας, σε όλα το ψωμί είναι μαύρο, τιμές λογικές 3,70 ευρώ το μεγάλο. Απλά επειδή δεν είναι έτοιμα αλλά τα φτιάχνουν εκείνη την ώρα αν έχει κόσμο κάνει κανα 5λεπτο. Νομίζω από τα κορυφαία στο κέντρο, και σαν ποιότητα και σαν φιλοσοφία του μαγαζιού
στο κατάστημα Blé[νεκροταφείο]
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Γεώργιου Σταύρου 14 & Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Στο alterthess είχε την επιστολή τους. Κοίτα η γνώμη μου (και ταυτόχρονα συμβουλή στους εργαζόμενους λόγω της πείρας μου) είναι ότι όταν αρχίζει να βουλιάζει ένα μαγαζί να φεύγουν και να διεκδικούν δικαστικά τα λεφτά τους. Είναι το λεγόμενο sinking cost. Πρέπει να πηδήξεις από το βυθιζόμενο καράβι για να σώσεις την ζωή σου και όχι να πνιγείς προσπαθώντας να σώσεις τα χρυσαφικά σου. Εν πάσει περιπτώσει δεν μπορώ να έχω τύψεις για το αν πληρώνει τους εργαζομένούς του ή όχι. Είναι δικό τους πρόβλημα.
στο κατάστημα Blé[νεκροταφείο]
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Γεώργιου Σταύρου 14 & Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εστειλαν επιστολή η πλειοψηφία των εργαζομένων και λεν ότι τα βρήκαν με τον εργοδότη και να μην εμφανίζονται κάποιοι ως αυτόκλητοι νταβατζήδες. Το να λεν κάποιοι να μην πάμε ΓΙ' ΑΥΤΟΝ τον λόγο οδηγεί στο να μείνουν ΣΙΓΟΥΡΑ απλήρωτοι όλοι. Αν ο φίλος ταβερνοαλάνι θεωρεί ότι αυτό το σχόλιο εκφεύγει της κριτικής που πρέπει να γίνεται ας το σβήσει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
στο κατάστημα Blé[νεκροταφείο]
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Εγνατία 138, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Να αγοράζετε από κει ψωμί ολικής που αντέχει τριπλάσιο χρόνο από τις μούχλες που πασάρουν τα αρτοποιεία και κρατάνε μισή μέρα. Γιατί? Γιατί είναι από αλεύρι της κακιάς ώρας.
στο κατάστημα Δαήση
Ξένο, Ολύμπου 75, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήρα πακέτο χινκάλι (0,5 ευρώ το ένα) που είναι κάτι σαν "πουγκί" με κιμά και χατσαπούρι (τηγανόψωμο με τυρί) που έχει μέγεθος πίτσας. 6 χινκάλι και ένα χατσαπούρι 8 ευρώ. Από το να φάω το χάλια κοντοσούβλι του Μαλιώρα προτιμώ το χατσαπούρι για πείνα το βράδυ :-) Τρώς τα μισά κομμάτια το βράδι και τα άλλα μισά για πρωινό.
στο κατάστημα Άριστον[νεκροταφείο]
Ταβέρνα, Δημητρίου Γούναρη 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ο ψήστης είναι ο ίδιος δεκαετίες τώρα. Το μαγαζί το έχουν τα παιδιά του πρώην ιδιοκτήτη. Γενικά δεκαετίες τώρα υποφέρει από το θέμα του service. Οι τωρινοί είναι άσχετοι, άκεφοι,παίζουν στοίχημα εν ώρα δουλειάς, ενώ οι παλιοί ήταν η αιτία που πήρε κακό όνομα το μαγαζί και έχει φύγει πολύς κόσμος και έχασε κατά κράτος την μάχη από την Διαγώνιο. Κλέβαν συνέχεια στον λογαριασμό, εμένα προσωπικά με έχουν προσθέσει την ...ημερομηνία (επί δραχμής), χρεώναν πράγματα που δεν φέρναν κλπ. Εκεί δε που ξεχείλισε το πράγμα για αρκετούς ήταν ότι κουτσομπολεύαν οι σερβιτόροι πελάτες, με άλλους πελάτες. Από τα άγραφα. Γύρος καλύτερος της Διαγωνίου, σουτζουκάκια στο ίδιο επίπεδο.
Από Ηπειρώτη που σύχναζε: Οι πιο καλές και αυθεντικές ηπειρώτικες σούβλες. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε τριπλασιασμό!!! του ενοικίου και από τότε είναι επί χρόνια ξενοίκιαστο. Η απληστία βλάπτει και τον άπληστο πολλές φορές.
Το μαγαζί έκλεισε γιατί υπήρχε πολεοδομική παράβαση. Απ' ότι με είπε γνώστης, έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστή είσοδος ή κάτι τέτοιο σε σχέση με την πολυκατοικία. Κάποιος ένοικος το επικαλέστηκε σε καταγγελία του και τους κλείσαν παρότι οι υπόλοιποι ένοικοι δεν είχαν πρόβλημα.
στο κατάστημα Αγιολί[νεκροταφείο]
Εστιατόριο, Πλατεία Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Νομίζω ότι είναι μια λύση στο κέντρο που σε βγάζει ασπροπρόσωπο αλλά δεν είναι για βραδινή έξοδο καθώς δεν σε προδιαθέτει το όλο κλίμα για μακρόχρονη παραμονή. Να αναφέρω ένα περιστατικό που δεν το περίμενα και με εκνεύρισε. Ενας συνεργάτης που του έκανα το τραπέζι δεν τρώει τυριά, γάλατα κλπ. Παρήγγειλε ένα πιάτο (αν θυμάμαι καλά κάποιο μπιφτέκι) και παρότι δεν το ανέφερε ο κατάλογος είχε κρέμα γάλακτος απάνω. Τους εξήγησε το πρόβλημά του και τους ζήτησε να το πάρουν πίσω και να φέρουν ένα άλλο με δική μας χρέωση. Μετά από 10-15 λεπτά του φέραν χωρίς την κρέμα γάλακτος. Αυτό που αφελώς δεν υπολόγισαν είναι ότι άνθρωποι σαν τον συνεργάτη μου λόγω της ευαισθησίας τους αντιλαμβάνονται και το παραμικρό ίχνος γάλατος, τυριού κλπ. Τι είχε γίνει? Του είχαν φέρει το ίδιο μπιφτέκι με "ξυρισμένη" την κρέμα γάλακτος. Τους το είπε, δεν το αρνήθηκε η σερβιτόρα αλλά δεν είπε και τίποτε. Εντέλει το έφαγα εγώ και ο τρίτος της παρέας (νοστιμότατο).
στο κατάστημα Ηλίας[νεκροταφείο]
Πατσατζίδικο, Εγνατία 102, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Συμμαθητής μου τέλη δεκαετίας 70 ισχυρίζονταν ότι ο πατέρας του έπαθε εγκεφαλικό εξαιτίας τοξινών από τον εν λόγω πατσά. Ελπίζω να μην δυσφημώ κάποιον εν ζωή ιδιοκτήτη.
στο κατάστημα Ο Κόκκορας[νεκροταφείο]
Γυράδικο, Αλεξάνδρου Σβώλου 43, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εγώ έτρωγα εκεί αρχές δεκαετίας του 70. Λέγαν από τότε ότι δεν ήταν καλός... Ντονέρ το λεγε, όχι γύρο. Δηλ. ήταν από κιμά οπότε φανταστείτε τι τρώγαμε. Πάντως επέζησα :-) Θυμάμαι ότι είχε και ...τόστ με κασέρι.
στο κατάστημα ΑλατοΡίγανη
Ψητοπωλείο, Βασιλίσσης Όλγας 177, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Της γειτονιάς και γω πήγα να δοκιμάσω. Στην δεύτερη μπουκιά νιώθω κάτι στο παντελόνι. Λίμνη λαδιού είχε μαζευτεί στο κάτω μέρος του λαδόχαρτου και έσταζε πάνω μου. Να μην σας τα πολυλογώ πάει το παντελόνι και ακόμη αναρωτιέμαι αν το λάδι ήταν από τον γύρο ή την πίτα.Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι: Ολοι οι γύροι στα γυράδικα είναι από τον Ζελιαλίδη? γιατί όλοι μοιάζει να έχουν την ίδια γεύση. Χειροποίητο γύρο σε γυράδικο δεν κάνει κανένας πιά?
στο κατάστημα Fairuz[νεκροταφείο]
Εστιατόριο, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 25, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Περνούσα τυχαία σήμερα με το αυτοκίνητο από κει και το είδα. Εννιάμιση το βράδυ Σαββατιάτικα και δεν είχε ψυχή. Θέλω να το επισκεφτώ γιατί με αρέσει η αράβικη κουζίνα αλλά από την άλλη έχω ενδοιασμούς γιατί δεν είχε πελάτες.
στο κατάστημα Κώστας
Ψητοπωλείο, Αγίου Δημητρίου 152, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οσοι πηγαίναμε όταν πρωτοάνοιξε ξέρουμε ότι τα πρώτα δέκα χρόνια ήταν άλλα τα σουβλάκια και άλλα τώρα. Γι' αυτό και σιγά-σιγά ερημώνει. Τρομερά εκνευριστικό ότι δεν έχουν καμμιά 10αριά σουβλάκια έτοιμα ενώ έχουν ροή κόσμου. Αυτό οδηγεί στο να στα δίνει μισοψημένα. Δεν μου κάνει κέφι πια να πηγαίνω ενώ μέχρι το 2000 ήταν από τα αγαπημένα σουβλατζίδικα της πόλης.
στο κατάστημα Η Διαγώνιος
Ταβέρνα, Στρατηγού Καλλάρη 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Η κορυφαία ψησταριά της πόλης. Για να χορτάσουν τα 2 άτομα παραγγείλτε 2 σουτζουκάκια και μία γύρο στην μέση. Πολύ καλή η μελιτζανοσαλάτα, μπορείτε να παραγγείλετε μισή μελιτζανοσαλάτα-μισή ρώσσικη στο ίδιο πιάτο. Δεν είναι ταβέρνα για να καθήσεις ώρα, το όλο κλίμα σε βιάζει να φύγεις. Σε ξένη φίλη μου άρεσε σαν περιβάλλον εστιατορίου, πράγμα παράξενο για μένα που το έχω καταχωρημένο στο μυαλό μου σαν απλή ψησταριά.
Το καλοκαίρι είναι από τα πιο όμορφα μέρη για να φάει κανείς ψάρι. Οι τιμές γύρω στα 25-30 ευρώ το άτομο για καλό ψάρι που ψήνεται ωραία. Αν φάτε θαλασσινά γύρω στα 15-20 ευρώ το άτομο.
Το άσχημο είναι ότι δεν φέρνουν απόδειξη, εγώ την ζητάω και την φέρνουν μεν αλλά με χαρακτηριστική καθυστέρηση.
Το άσχημο είναι ότι δεν φέρνουν απόδειξη, εγώ την ζητάω και την φέρνουν μεν αλλά με χαρακτηριστική καθυστέρηση.