στο κατάστημα Λαβασάς[νεκροταφείο]
Ψαροταβέρνα, Κομνηνών 54, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Όπως αναφέρει και ο επίκουρος, παλαιότερα το μαγαζί βρισκόταν στη Χηλής, με τελείως παλιακό καφενειακό χαρακτήρα, μπαρμπάδια να παίζουν πρέφα σε τσόχινο τραπέζι. Οι τωρινοί ιδιοκτήτες είναι τα παιδιά των προηγούμενων.
Ο χώρος έχει την αισθητική μιας κλασικής συνοικιακής ψαροταβέρνας, χωρίς υπερβολές, ενώ το καλοκαίρι βγάζουν τραπεζάκια έξω. Το φαγητό εξαιρετικό, πολύ καλοψημένα ψάρια, τηρώντας την παράδοση του προηγούμενου μαγαζιού. Ειδικά στα μεγάλα ψάρια κάνουν παπάδες. Από μεζέδες, τα κολοκυθάκια είναι προς αποφυγήν εκτός εάν σε κάποιον αρέσει το μακροβούτι στο λάδι, τα υπόλοιπα συμπαθητικά.
Το προσωπικό ευγενέστατο, τα γκαρσόνια κάνουν χαβαλέ και στα μικρά παιδάκια μπας και μας κάνουν το χατήρι και φάνε κανένα ψαράκι. Τιμές τιμιότατες. Αξίζει.
Επίσκεψη Σάββατο πρωί με κράτηση. Τους είχαμε ζητήσει συγκεκριμένα ένα τραπέζι πλάι στην παιδική χαρά, μας απάντησαν ότι σε εκείνα δε κάνουν κρατήσεις. Μας έβαλαν σε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο, όταν φτάσαμε και είδαμε ότι αυτά στα πέριξ της παιδικής χαράς ήταν ελεύθερα, αρνήθηκαν να μας βάλουν με τη δικαιολογία ότι είναι ρεζερβέ!!
Πήραμε pancakes με σοκολάτα και πεϊνιρλί με αβοκάντο και αυγά ποσέ. Συμπαθητικά και τα δύο χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το χειρότερο όλων είναι ότι έκαναν περίπου 35 λεπτά να μας σερβίρουν από την ώρα που παραγγείλαμε, ενώ το μαγαζί ήταν μισογεμάτο. Ζητήσαμε να μας φέρουν ένα κουλούρι και αφού ήρθε ο υπεύθυνος να μας πει ότι θα μας κάνουν τη χάρη να μας το σερβίρουν (μιας και δε προβλέπεται στο μενού) μας το χρέωσαν 2€!!! Χάιλαιτ ότι ήταν κατεψυγμένο! Ο καφές νερουλός, σαν να παραγγέλνεις φρέντο από σταθμό νταλικιέρηδων που ειδικεύεται σε νες καραβίσιο.
Στο δια ταύτα, ο χώρος είναι ψαρωτικός αλλά οι υπηρεσίες, το φαγητό, οι τιμές και η πλειονότητα του προσωπικού είναι κάτω του μετρίου. Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω σε παρακείμενο βενζινάδικο με καφετέρια από πίσω για φραπέ και κλαμπ σάντουιτς
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
στο κατάστημα Devido[νεκροταφείο]
Γυράδικο, Βασιλίσσης Όλγας 213, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Από τις λίγες περιπτώσεις που οι κτηνώδεις ποσότητες συνδυάζονται με γεύση. Ανανεώνουν συχνά το μενού με διάφορα innovation, ενώ έχουν φροντίσει και τη συσκευασία ώστε οι μερίδες να έρχονται σε κουτί όπου διατηρούνται ζεστά και όχι τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο σαν σακί με πατάτες. Τελευταία έχω εθιστεί στο κλαμπ γύρος, απεναντίας απογοητεύτηκα από το burger γύρος το οποίο είναι ανέμπνευστο. Στα συν και το πολύ ευγενικό προσωπικό
Ο χώρος έχει την αισθητική μιας κλασικής συνοικιακής ψαροταβέρνας, χωρίς υπερβολές, ενώ το καλοκαίρι βγάζουν τραπεζάκια έξω. Το φαγητό εξαιρετικό, πολύ καλοψημένα ψάρια, τηρώντας την παράδοση του προηγούμενου μαγαζιού. Ειδικά στα μεγάλα ψάρια κάνουν παπάδες. Από μεζέδες, τα κολοκυθάκια είναι προς αποφυγήν εκτός εάν σε κάποιον αρέσει το μακροβούτι στο λάδι, τα υπόλοιπα συμπαθητικά.
Το προσωπικό ευγενέστατο, τα γκαρσόνια κάνουν χαβαλέ και στα μικρά παιδάκια μπας και μας κάνουν το χατήρι και φάνε κανένα ψαράκι. Τιμές τιμιότατες. Αξίζει.
Πήραμε pancakes με σοκολάτα και πεϊνιρλί με αβοκάντο και αυγά ποσέ. Συμπαθητικά και τα δύο χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το χειρότερο όλων είναι ότι έκαναν περίπου 35 λεπτά να μας σερβίρουν από την ώρα που παραγγείλαμε, ενώ το μαγαζί ήταν μισογεμάτο. Ζητήσαμε να μας φέρουν ένα κουλούρι και αφού ήρθε ο υπεύθυνος να μας πει ότι θα μας κάνουν τη χάρη να μας το σερβίρουν (μιας και δε προβλέπεται στο μενού) μας το χρέωσαν 2€!!! Χάιλαιτ ότι ήταν κατεψυγμένο! Ο καφές νερουλός, σαν να παραγγέλνεις φρέντο από σταθμό νταλικιέρηδων που ειδικεύεται σε νες καραβίσιο.
Στο δια ταύτα, ο χώρος είναι ψαρωτικός αλλά οι υπηρεσίες, το φαγητό, οι τιμές και η πλειονότητα του προσωπικού είναι κάτω του μετρίου. Προσωπικά θα προτιμούσα να πάω σε παρακείμενο βενζινάδικο με καφετέρια από πίσω για φραπέ και κλαμπ σάντουιτς