Εικόνες (1375)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Λάβα κέικ φυστίκι και σορμπέ τζίντζερ (πολύ καλό)
Πίσκο με καπνιστό τσίλι (ωραίο, πολύ spicy)
Χταπόδι με πατάτες (4 πλοκάμια - καλό)
Αρνί με πουρέ κολοκύθας και φουντούκια και ψητό κρεμμύδι με μοτσαρέλα (καλό)
Ταρτάρ [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Guanaco]γκουανάκο[/url] με παντζάρι (καλό)
Σαλάτα βασιλικό καβούρι (καλή)
Πίσκο καλαφάτε (τοπικό μούρο)
Leche asado (σαν πανακότα)
Cordero al Palo κέρασμα (πάντα τέτοια)
Carmenere Concha y Toro (ωραίο)
Σεβίτσε σολομού (αδιάφορο)
Τα αρνιά στη φωτιά (είχε τζαμί τριγύρω)
Caldillo de congrio (σούπα με χέλι - πολύ καλή)
Πολύ καλός καφές και διαδικαστικά completos.
Τα περισσότερα που δοκιμάστηκαν ήταν καλά:
Σαλάτα με βασιλικό καβούρι, ταρταρ γκουανακο, αρνάκι με πουρέ κολοκύθας και φουντούκια, χταπόδι με πατάτες και ένα λάβα κέικ φυστικιού.
Μια χαρά για ένα ήσυχο απόγευμα.
Το είχα στόχο γιατί κάνουν cordero al palo (σαν αντικριστο αρνί με την τοπική ράτσα "
Εν τέλει το αρνί ήταν καλό αλλά όχι κάτι που με έκανε να ξεχασω τις σούβλες του Πάσχα. Ψιλοστεγνο αλλά με πολύ ωραία και τραγανή πέτσα.
Όταν ο σερβιτόρος με είδε να παίζω φυσαρμόνικα το τελευταίο παϊδάκι, έφερε ένα ακόμα πιάτο με αρνί. Έτσι το κερδίζεις το καλό το φιλοδώρημα.
Δοκιμάστηκε επίσης chupe de centolla, δηλαδή ένα τσάουντερ βασιλικού καβουριού. Μπολ με ψύχα καβουριού, ψωμί και πολύ τυρί. Καλό ήταν.
Ένα σεβιτσε σολομού αδιαφοροεντάξει και μια μερίδα cube roll (μοσχάρι) με σάλτσα και πατάτες, μια χαρά.
Άρεσε αλλά δεν ξετρελαθηκα. Αν δεν έτρωγα το αρνί όμως θα το σκεφτόμουν για πάντα. Τώρα μπορώ να ησυχάσω.
Εσωτερικο περασμένων δεκαετιών, τηλεορασεις να παίζουν ταυτόχρονα χιλιανό τηλεπαιχνίδι που πρέπει να μαντέψεις το τραγούδι, Χριστουγεννιάτικος στολισμός με χιονανθρωπους σε μια από τις ξηροτερες πόλεις του πλανήτη (γιατί;) και φυσικά, όπως σχεδόν παντού στη χώρα, 0 αγγλικά.
Πήρα caldillo de congio (σούπα με χέλι), πραγματικά πολύ καλή. Ορισμός του κομφορτ φουντ. Ελαφρώς καυτερή, με πατάτα, καρότο, πιπεριές, κρέμα, ντομάτα και κόλιανδρο.
Δοκιμάστηκε και lomo a lo pobre (μοσχάρι με αυγό, καραμελωμονενα κρεμμύδια και τηγανητές πατάτες) μια χαρά, καθώς και palta reina (αβοκάντο με κοτόπουλο και μαγιονέζα) επίσης οκ.
Γενικά δεν απογοήτευσε ενώ και τα pisco sour ήταν δυνατά.
Δεν του φαινόταν.
Δυο κρουασάν που δοκιμάστηκαν ήταν σωστά αλλά περισσότερο μου άρεσε ο φυσικός χυμός μάνγκο-καροτο-πορτοκαλι.
Υπάρχει μόνο το ντεγκουστασιόν μενού "
Από το νερό που είναι βροχή της Παταγωνίας φερμένη με όχημα (!) στον τόνο του Νησιού του Πάσχα και από την ταπεινή αλλά τόσο σημαντική πατάτα στο λουλούδι της ερήμου Ατακάμα, όλα φωνάζανε "
Ήταν όλα εξαιρετικά γευστικά; Όχι. Από τα 15 πιάτα λίγα ενθουσίασαν πραγματικά. Τα περισσότερα ήταν απλώς "
Όμως ήταν η πρώτη φορά σε εστιατόριο που ένιωσα το κοσνεπτ. Ένιωσα πραγματικά ότι αυτός ο άνθρωπος προσπαθούσε να μου μεταδώσει το πώς βλέπει αυτή τη χώρα. Ένιωσα ότι δεν τρώω απλώς αλλά παρακολουθώ μια ιστορία. Ένιωσα την ειλικρινή αγάπη του σεφ για τον τόπο του, για κάθε άκρη αυτης της αχανούς χώρας, ένιωσα την ιστορία του μέρους και την πολυπλοκότητα της. Και όταν τελείωσε το γεύμα ήταν σαν να είχα μάθει τον τόπο αυτον, σαν να είχα ξεναγηθεί μέσω των γεύσεων.
Κι ας μην ήταν όλες οι γεύσεις τέλειες, δεν πειράζει. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική.
ΥΓ μέρος του κονσεπτ και η ελάχιστη χρήση μαχαιροπίρουνων. Έπαιζε κυρίως χεράκι ή αυτοσχέδια κουταλια κτλ πράγμα που μέχρι να συνηθίσεις είναι άβολο.
ΥΓ2 το wine pairing με 6 κρασιά πολυ καλο, 5/6 συμπληρωναν εξαιρετικά το φαγητό. Ένα κρασί που μας άρεσε, την επόμενη μέρα το βρήκαμε στην λιανική στα 250 ευρω. Θα μείνουμε με την ανάμνηση.
Για όποιον δεν θέλει αλκοόλ έπαιζε και pairing με χυμούς και κομπουτσας του σεφ, θα ήθελα να το είχα δοκιμάσει.
ΥΓ3 αν κάτι δεν μου άρεσε ήταν τα υπερβολικά props στα στησίματα.
ΥΓ4 μαζί με δύο παλαιωμενα pisco στα 600 ευρώ για 2 άτομα. Για το επίπεδο αυτό η τιμή είναι εξαιρετική νομίζω.
Φαίνεται να δουλεύει περισσότερο σαν μπαρ τα βράδια αλλά προσφέρει και φαγητό την ημέρα.
Δοκιμάστηκαν διαφορά που ήταν σε καλό επίπεδο. Όχι κάτι το εξαιρετικό αλλά καλό.
Αξίζει σίγουρα για την αυλή και την γαλήνη για κοκτέιλ και τσιμπολογημα.
Δοκιμάσαμε:
σεβιτσε σολομό - καλό.
Σαλάτα με Περουβιανό καλαμπόκι - δροσιστική, μια χαρά.
Κοτόπουλο με σάλτσα από λευκό κρασί - καλό
Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα από ροκφόρ και κινόα με σύκα - πολύ καλό.
Μαζί με δύο πισκο σαουρ και δυο νερά (χρυσάφι εδώ πέρα) στα 100 ευρω. Αρκετά ήταν.
Εγώ πήρα passion fruit με σπόρια και dulce de leche.
Η πιροσκίνα πήρε καρύδα και σπόρους κάκτου.
Πολύ καλές εντυπώσεις, θα ξαναπαιζα τη ρουλέτα.
Ωραίος κοζι χώρος, κατάλογος με λίγες και καλές επιλογές σε φαγητό και μπόλικες για κρασί σε μπουκάλι ή ποτήρι.
Πήραμε ένα ριζότο μανιταριών, πολύ καλό.
Χταποδακια με πικάντικη σάλτσα, ωραίο.
Ταρτάρ μόσχου, καλό.
Μπακαλιάρος με πουρέ αρακά, πολύ καλός.
Κάναμε και τα ψώνια μας και φύγαμε.
Καλή επιλογή για όποιον θέλει να δοκιμάσει κρασιά της χώρας με καλό φαγητό.
Καλωσόρισμα με ψαρόσουπα - καλό
Σεβιτσε θαλασσομπράμα του Ειρηνικού (Brama Australis) πολύ καλό.
Concholepas concholepas (ένα είδος θαλάσσιου σαλιγκαριού/οστρακοειδούς/μαλακίου) - περιεργο. Υφή χταποδιού αλλά με πολύ πιο διακριτική γεύση. Συνοδεύεται με μαγιονέζα και κρεμμύδι, πράγμα που βρίσκω σοφό.
Προτιμάται από τους ντόπιους.
Κατάλογος όχι πολύ μεγάλος αλλά με λίγο απ' όλα μέσα. Και σεβιτσε και μπέργκερ. Και περουβιανα γλυκά και τσιζκεικ.
Ο,
Μαζί με δύο pisco sour (πρώτη φορά ήπια, μου άρεσε) στα 75 ευρώ, που είναι οκ.
Γενικά καλή επιλογή αν βρίσκεσαι στην περιοχή.
Τα κρέατα πολύ ωραία, το μέγεθος τίμιο, οι πατάτες φάνηκαν για χερατες (αλλά όχι καλά τηγανισμένες) και οι σαλάτες έτοιμες αλλά καλές.
Θα ξαναπάρω σίγουρα.
Πήρα την δεύτερη στα 1,
Το πράσο είχε ένα περίεργο καφετί χρώμα. Έτσι γίνεται όταν το ψήνεις αρκετά, λέει.
Η γέμιση όμως ήταν σαν κάποιου είδους πάστα πράσου, πολύ περίεργη κατάσταση.
Το φύλλο πολλές στρώσεις και μπουκωτικό.
Μέτρια πράγματα.
Περασε μια γύρα στον φούρνο μικροκυμάτων πρώτα και η ζύμη ήταν κάπως πανιασμενη. Τίποτα το τρομερό πάντως και η εξυπηρέτηση σε αργούς ρυθμούς.
Πατάτες προκάτ σε σχήμα πιρόγας με ρίγες, άκυρες. Τα κρέατα ήταν ωραία και με αίσθηση ωραίας καρβουνιλας. Όμως κάπως μικρά για το μέγεθός του σάντουιτς και σε συνδιασμό με τις τεράστιες πατάτες ήταν λίγο φάουλ.
Παρόλα αυτά θα ξανάπαιρνα γιατί ήταν καλό το κρέας.
ΥΓ 50 λεπτά η σαλάτα. Που έχουμε φτάσει.
Ζύμη μια χαρά, όχι πολύ λεπτή όχι πολύ χοντρή. Υλικά από πάνω άφθονα αλλά λίγο trashy. Ειδικά το τυρί ήταν πάρα πολύ, πράγμα που οδήγησε σε ζόρικο βράδυ αλλά φταίω κι εγώ που όρμηξα σαν λύκος. Τζάμπα πίτσα καλύτερη από χρυσάφι.
Θα ξανάπαιρνα ίσως χωρίς να ξετρελάθηκα.
Γενικά οκ, μια χαρά, χωρίς να εντυπωσιάσει. Περισσότερο μου άρεσε που έδιναν μια πιο "
Στην πανσέτα έβαλα και κόκκινη σάλτσα που ήταν οκ αν και θα την περίμενα λίγο spicy.
Μικροσκοπικού μεγέθους σάντουιτς (3 μπουκιές έκαστο) με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.
Σε μια τέτοια κατάσταση πρέπει να είναι πολύ καλό το κρέας για να αξίζει τον κόπο. Στην προκειμένη το σουβλάκι ήταν αδιάφορο και η πανσέτα ήταν οκ, από αυτές τις λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο. Αλλά γενικά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Οι τιμές παραμένουν στα σχεδόν 5 ευρώ το τεμάχιο παρόλο το μικρό μέγεθος και στο τέλος 10 ευρώ απλά μου άνοιξαν την όρεξη.
Η μόνη καινοτομία που βρίσκω είναι το μικρό μέγεθος και η έλλειψη πατάτας αλλά υποθέτω αξίζουν θυσίες αν είναι να τρως ΣΑΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ.
Ο χώρος μέσα αδιάφορης οικογενειακής αισθητικής.
Σέρβις οκ.
Δοκίμασα διάφορα πιάτα από δω κι από κει, κυρίως ορεκτικά, τα περισσότερα ήταν ωραία. Μου άρεσαν πολύ τα μπαρμπούνια και η μανέστρα με γαρίδες. Πολύ καλά καλαμαράκια τηγανητά επίσης. Γενικά καλό τηγάνι.
Οι τιμές μου φάνηκαν προς τα πάνω. Μας βγήκε στα 32 ευρώ το άτομο, με αρκετό τσίπουρο.
Θα ξαναπήγαινα για χαλαρό τσίπουρο με ψαράκι και να δοκιμάσω και σοβαρό ψάρι.
Τα παρατάω.
Πήρα μια κιμαδοπιτα, καλή αν και με μπόλικο φυλλο.
Πίτες και μπουγάτσες είναι Ουζούνης.
Τα τρία μίζερα προκατ σφολιατοειδή στην βιτρίνα με απέτρεψαν.
Αξίζει για το καλτ της τοποθεσίας.
Εν τέλει, πήρα μια μπουγάτσα κιμά, μονοκόμματη.
Τεράστιο μέγεθος, πολύ τραγανό το έξω αλλά στεγνό, καλά μπαχάρια το μέσα. Αν ήταν πιο βουτυρωμένη θα ήταν άψογη.
Στα 2,
Τα κέρματα τα έριξα σε ένα περίεργο μηχάνημα που έχουν εκεί πέρα. Απόδειξη δεν μου ήρθε ποτέ.
Τραγανό φύλλο αλλά πολύ λαδερο. Γέμιση αρκετή αλλά χωρίς την γλύκα του πράσου.
Φτάσαμε πριν την ώρα αιχμής και ήταν πολύ ευχάριστα. Όταν μαζεύτηκε κόσμος και άρχισε η βαβούρα τα πράγματα ζόρισαν.
Το φαγητό και οι σούβλες μια χαρά, χωρίς να μου αλλάξουν τη ζωή.
Το σέρβις καλό αλλά όταν μαζεύτηκε ο κόσμος ήθελε ψάξιμο.
Οι τιμές στα συνηθισμένα, για την εποχή, επίπεδα.
Θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως για κατσικοκατανάλωση.
Εντύπωση έκανε που ο κόσμος ερχόταν κατά κύματα. Ή θα έχει πολύ κόσμο να περιμένει ή κανέναν, και αυτό άλλαζε κάθε 10 λεπτά.
Δοκίμασα ένα ham & cheese και ήταν πολύ καλό. Χάρηκα κάθε μπουκιά. Θέλω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.
Μαζί με έναν καπουτσίνο (καλός) στα 9 ευρώ.
Καλό σε γενικές γραμμές χωρίς να ξετρελάνει. Το μπιφτέκι μου φάνηκε κάπως αρκετά ψημένο και στεγνο ενώ για την τιμή του θα το περίμενα μεγαλύτερο.
Νόστιμο και ελαφρύ παραδοσιακό γλυκό, κρέμα που στη μέση της κρύβει καρυδόπιτα και πασπαλισμενο με αμύγδαλο και κανέλα.
Μου άρεσε και θα ξαναπάρω.
Το ψωμάκι θηριώδες σε μέγεθος και στο απ' όλα όντως συμπεριλαμβάνεται τζατζικι.
Στα 4,
Ολόφρεσκα σφολιατάκια, μπισκότα και ψωμιά. Δοκίμασα ένα τυροπιτάκι, ένα με γαλοπούλα και philadelfia και ένα με τυρί και μπέικον. Ήταν πολύ καλά, έκανε μπαμ ότι ήταν χειροποίητο φρέσκο πράγμα. Και πολύ ζεστά. Θα ήθελα μόνο λίγη παραπάνω γέμιση.
Τα τρία πιτάκια στα 2,
Εν τέλει πήρα ένα πιροσκί με πατάτα, λεπτό πολύ που δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα.
Παρόλο που είναι μικρό μαγαζί έχει μέσα εργαστήριο και δύο κυρίες ζυμώνουν.
Έχει μέσα διάφορα μπουρέκ. Είναι φύλλο διαφορετικό από την κλασική πίτα, πιο μαλακό και λεπτό αλλά όχι σφολιάτα. Είχε διάφορους συνδυασμούς. Ζήτησα και πλήρωσα (2.
Ήταν νόστιμο και ελαφρύ πολύ, χαλαρά έτρωγα και δεύτερο στο καπάκι.
Θα δοκιμάσω κι άλλα, έχει ενδιαφέρον.
Μου συστήθηκε το συγκεκριμένο.
Προσεγμένο μαγαζί με εργαστήριο μέσα και μαστορισες που φτιάχνουν τα γλυκά επιτόπου. Έχει διαφορά παραδοσιακά Μυκονιάτικα και κυκλαδίτικα γλυκίσματα.
Τα αμυγδαλωτα (10 ευρώ τα 5) μοιάζουν με κουραμπιέδες στην όψη αλλά όχι στην υφή και τη γεύση. Είναι καλά.
Δοκίμασα και καλαθάκια Μυκόνου (21,
Στα 5,
Είχε μπάλα σήμερα και μέσα ήταν μόνο ντόπιοι και βλέπανε ματς. Δεν ξέρω αν δίνουν και αυτοί 6ευρο.
Στο βάθος ο μάστορας επλαθε τη ζύμη.
Δοκίμασα ένα raspberry & lemon cookie στα 2,
Μου άρεσε πολύ και θέλω να δοκιμάσω κι άλλα.
Η γιαγιά με τη στολή αξιολατρευτη.
Από φαγητό, το περίμενα να είναι φόλα αλλά δοκίμασα έτσι κι αλλιώς γιατί εδώ μιλάμε με ντοκουμέντα και τεκμήρια.
Κοτόπιτα στα 4 ευρώ ετοιματζηδικη, στη γέμιση ένιωθα και την υγρασία. Είχε μέσα τυρί και πιπεριές.
Πήρα μια πίτα με τόφου σαν κοτομπουκιες και μια σως σαν μουσταρδομαγιονεζα, που ήταν μια χαρά. Νόστιμο και αρκετουτσικο σε μέγεθος, με ικανοποίησε.
Το προσωπικό εξυπηρετικότατο.
Χώρος ζεστός με χαμηλό φωτισμό και το τζάκι αναμμένο, μας έβαλαν να καθίσουμε δίπλα του.
Κατάλογος κυρίως με κρεατικά και λίστα κρασιών αστείρευτη με πολλές επιλογές και σε ποτήρι.
Πήραμε πολλά. 3 κοπές, μια μερίδα παϊδακια αρνίσια, ταρταρ, καρπατσιο, σαλάτα χόρτα, πιπεριές στο τηγάνι, λουκουμάδες φέτας, πατάτες βραχάκια κομπλέ και ένα αρμενοβιλ.
Τα περισσότερα μια χαρά, χωρίς να υπάρξουν κραυγές ενθουσιασμού, αλλά μια χαρά. Μικρές αστοχίες μόνο (ανοστα χόρτα, το ταρταρ δεν μου δούλεψε, το αρμενοβιλ είχε πολλή σοκολάτα από πάνω και λιγωνε) αλλά γενικά ευχαριστηθηκαμε τις γεύσεις.
Μαζί με 2 μπουκάλια κρασί στα 260 ευρώ, τα βρίσκω τσιμπημενα.
Κερασανε γλυκό, σέρβις ευχάριστο και καλοπροεραιτο αλλα με αστοχίες.
Θα ξαναπήγαινα χειμώνα για τζάκι και κρασί.
Το φύλλο πανιασμενο πολύ. Η γέμιση ήταν πολλές στρώσεις ζύμης με ενδιάμεση κολοκύθα και κανέλα. Πολύ ψωμενιο πράγμα. Δεν τρελάθηκα αλλά ίσως δοκίμαζα και καμία άλλη πίτα.
Προσωπικά δεν κατάλαβα το τεράστιο appeal, ίσως επειδή δεν ήμουν σουρωμένος.
Δύο λουκάνικα μέσα στο ψωμάκι και από κει και πέρα λίγο καραμελωμένο κρεμμύδι και τεράστια ποσότητα από λάχανο-καρότο και κέτσαπ-μουστάρδα.
Ένα οκ χοτ ντογκ μεγάλου μεγέθους στα 4,
Μέσα γινόταν το έλα να δεις, έξω είχε διαθέσιμα τραπέζια πάντως.
Δοκίμασα ένα cheesecake crumble. Όντως πολύ καλό. Τα 5,
Δεν ήταν υπερβολές. Το κεμπάπ είναι οντως πολύ καλό όπως και το σουτζούκι (αρκετά πικάντικο). Ωραία πίτα και καλή φάση που είναι μινιμαλ το σάντουιτς και νιώθεις καλά το κεμπάπ.
Λαϊκό και μικρό μαγαζάκι, κόσμος πηγαινοέρχεται ασταμάτητα ενώ το και το τηλέφωνο βαραει, απορώ πως προλαβαίνει ο τύπος.
Οι τιμές ολόιδιες με αυτές που ανέβασε ο RatPack πέρσι τέτοιο καιρό, μηδενική άνοδος στο οτιδήποτε.
Μέγεθος τυλιχτού όντως μικρό (3 ευρώ βέβαια) οπότε σε φάση πείνας σίγουρα θέλεις τρία.
Αξίζει.
Δοκίμασα ένα χωνάκι με μια μπάλα παγωτό μάνγκο.
Το μάνγκο το ένιωσα και σαν γεύση ήταν μια χαρά, η υφή όμως
δεν ήταν αυτή που έχω συνδιάσει με το παγωτό. Κάπως αρκετά λιπαρη, συμπαγής, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.
Μια μπάλα παγωτό στα 4.
Ήξερα πως, για να μην καταλήξω Μάικλ Ντάγκλας σε εκείνη την ταινία, μόνο ένα πράγμα μπορεί να με γαληνέψει.
Έφυγα σουμπιτος για πρόβειο γύρο, μήπως και σώσω ο,
Ευτυχώς ήταν εκεί.
Μεγάλος σε μέγεθος, με γιαούρτι, χοντροκομμένος και με κανονική γεύση προβάτου και όχι απλά την αίσθηση του.
Στα 5 ευρώ αλλά το δέχομαι λόγω μεγέθους και σπανιότητας.
Μερικές φορές είμαστε έναν πρόβειο γύρο πριν την έκρηξη.
ΥΓ. Τον βάζει κάθε μέρα είπε. Μερικές φορές τον φτιάχνουν αυτοί αλλά όταν έχει πολλή δουλειά τον παίρνουν έτοιμο.
Γενναία μερίδα και πολύ καλοί λουκουμάδες. Προσωπικά τους προτιμώ κάπως πιο συμπαγείς όμως ήταν αφρατοι και μαλακοί όπως μου αρέσουν.
Πήρα μια πίτα με ένα σουβλάκι χοιρινό και λίγο κεφαλοτύρι.
Η πίτα μια χαρά, τον σουβλακι πολύ καλό (ζουμερο και καλά ψημένο), το τυρί ένα τυρί.
Στα 4,
Δοκίμασα την πιπερόπιτα στα 2,
Η πίτα ήταν μεγάλη, είχε βάρος.
Φύλλο καλό, γέμιση με πιπεριές κόκκινες και πρασινες, τυρί και μπέικον. Ήταν νόστιμη και αρκετή για να με κρατήσει για ώρες.
Πολύ καλή.
Πήρα ένα ψωμάκι σουβλακι χοιρινό στα 4 ευρώ. Το κρέας νόστιμο και ζουμερο, η πατάτα χερατη, στο κρεμμύδι μπλεγμένος μαϊντανός.
Μου άρεσε, μια χαρά.
Μέσα ο χώρος παλιακής αισθητικής περασμένων δεκαετιών αλλά "
Πήραμε τσιπουράκια και ζητήσαμε τον μεζέ ο οποίος περιλάμβανε τηγανιτά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, γαύρους, μάλλον έναν κολιό, ντομάτα, αγγούρι, ταραμά (ροζ), τονοσαλάτα, γαρίδα και ένα απροσδιόριστο τηγανητό.
Πήραμε επίσης 4 κεμπάπ (ετοιματζήδικα, οκ), 4 σουβλάκια χοιρινά (καλά), μια πικάντικη (πολύ ωραία, ενώ δεν είμαι φαν) και μια πατάτα (πολύ καλό τηγάνισμα, μεγάλη μερίδα).
Μαζί με 6 τσιπουράκια στα 30 ευρώ.
Γενικά μια χαρά.
ΥΓ. Δουλεύει σχαροτήγανο και τηγάνι
Ο χώρος γενικά ωραίος αν και έξω παίζει λίγο στρίμωγμα καθώς και περίεργη κλίση του πεζοδρομίου. Το σέρβις και η ιδιοκτησία όμως ευγενικοί και εξυπηρετικοί.
Πήραμε:
Πατάτες με αυγό ποσέ και στάκα - πολύ καλές
Σαλάτα Σίζαρς - μέτρια
Ταρτάρ μόσχου - πολύ καλό
Σκιουφιχτά με κεφτεδάκια - αρκετά καλά
Pinsa με προσούτο - πολύ καλή
Ταλιάτα - κακή, παραψημένη
Ριζότο μανιταριών - αρκετά καλό, ήθελε λίγο καλύτερο χύλωμα.
2χ προφιτερόλ - μέτριο
Μαζί με 3 τσίπουρα, 1 ποτήρι κρασί και 1 αναψυκτικό βγήκε στα 132 ευρώ, τιμή που βρίσκω κάπως τσιμπημένη.
Γενικά όμως καλές εντυπώσεις και θα ξαναπάμε.
Η βιτρίνα έγραφε 4 ευρω, πλήρωσα 4,
Πολύ ωραίος και δροσερός εξωτερικός χώρος κάτω από τα πλατάνια, φιλικό και εξυπηρετικό σέρβις, μια χαρά φαγητό.
Θα ξαναπήγαινα αλλά βρίσκεται σε άκυρο σημείο και δεν ξέρω αν θα με ξαναβγάλει ο δρόμος μου.
Ήμουν μόνος μέσα στο μαγαζί. Ο κος Θόδωρος ωραίος τύπος, μου κράτησε ευχάριστη παρέα χωρίς να γίνει φορτικός.
Ζήτησα μια γιδοσουπα, λίγη αγγουροντοματα και μια μπύρα. Ζέστανε το βάλσαμο στη σόμπα και μου το έφερε. Παλιά, λέει, έβαζε και κρεμμύδια και καρότα αλλά χανόταν η γεύση. Πλέον μόνο ζωμός και γίδα. Ήταν ο,
Άφησα ένα 10ευρω και έφυγα με χαμόγελο.
Από πίτες εκείνη τη στιγμή είχε μόνο τυρόπιτα οπότε πήρα μια σκεπαστή πίτσα που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα στο 1,
Θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλα.
Ο χώρος μικρός, κοζι, προσεγμένος. Μου άρεσε πολύ.
Σέρβις φιλικό.
Τα ορεκτικά δεν ενθουσίασαν καθολου. Coxinha και risole ήταν σαν κατεψυγμένες κροκέτες εμπορίου, pastel και pao de alho αδιάφορα, πατάτες άγευστες και σαλάτα βαλεριάνα με γεύση γρανιτα φράουλα.
Πήραμε δυο mix κρεατικών, δηλαδή δοκιμάσαμε 4 κρέατα (συνολικά 1 κιλό κρέας), και ήταν εξαιρετικά. Τα συνοδευτικά τους αδιάφορα.
Μαζί με 1 μπουκάλι κρασί των 33 ευρώ βγήκε περί τα 190 ευρώ (δηλαδή γύρω στα 45 ευρώ το άτομο) ποσό που το βρίσκω εξωφρενικό για αυτά που φάγαμε.
Η τοποθεσία σούπερ, δεν χωράει συζήτηση. Σέρβις πολύ καλό.
Ο,
Γενικά άρεσε.
Τιμές δεν ξέρω, μην με ρωτάτε.
Δεν μου φάνηκε χειροποίητη. Η γέμιση είχε μια πολύ συμπαγή υφή και το φύλλο ήταν αρκετά σκληρό. Επίσης δεν ήταν ζεστή, σερβιριστηκε δυσάρεστα χλιαρή.
Δεν την χάρηκα.
Ωραίο φύλλο, γέμιση μπόλικη με αρκετό στήθος μέσα που την έκανε κάπως στεγνή. Γενικά όμως καλή πίτα.
Δεν είναι δική τους αλλά είναι από Χαλκιδική λέει.
Κρέμα πολύ καλή, φύλλο κάπως στεγνό. Ήθελε παραπάνω βούτυρο. Γενικά ομως οκ.
Μεγάλη μεριδα, κακό κόψιμο.
3 ευρώ.
Είχε μια μικρή ποικιλία από μικρά αλμυρά πεϊνιρλί, 2 μιρκά γλυκά πεϊνιρλί και κάποια σφολιατοειδή.
Πήρα ένα πεϊνιρλί με πέστο, μοτσαρέλα και ντοματίνια και μια ζύμη γεμιστή με λουκάνικο, τυρί και σάλτσα ντομάτας.
Εντάξει ήταν, οκ γεύση αλλά όχι κάτι που θα με κάνει να τρέξω πίσω. Θα ξαναδοκιμάσω κάααααααποια στιγμή πάντως. Τα έκανα 3 μπουκιές το καθένα.
Στο σύνολο στα 3,
Πήρα μια μπουγάτσα κρέμα. Η κρέμα είχε ένα έντονο κιτρινωπό χρώμα και όχι την αγαπημένη μου υφή ενώ το φύλλο ήταν καλό αλλά σε σημεία πολύ πολύ λεπτό.
Γενικά οκ χωρίς να ξετρελάνει.
Γεύσεις γνώριμες από τα Fridays οπότε από αυτήν την άποψη το βρήκα comfort. Στην αρχή μοιάζει μικρό αλλά είναι καλά γεμισμένο και έχει να δώσει. Καλή αναλογία κρέατος, ρυζιού και σος.
Πήρα και μια μερίδα πατάτες loaded για την ασφάλεια, οι κλασικές των Fridays.
Γενικά ΟΚ, θα ξανάπαιρνα.
Πέρα από τα πεϊνιρλί, ίσως και τη μπουγάτσα με παστουρμά, δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισε κάτι άλλο. Τα περισσότερα ψιλοαδιάφορα.
Φάβα, ζυμαρικά με ραγού, χταπόδι με φακές, ταμπουλέ, σίζαρς δεν είχαν κάτι να δώσουν.
Αρνητική εντύπωση η τυροσαλάτα αλλά κυρίως το μοσχαρίσιο κοντοσούβλι. 5 μπουκιές κρέατος, που κάπως το καταφέρανε να έχουν αίσθηση και γεύση συκωτιού, κοστολογημένες στα 23 ευρώ.
Γενικά οι τιμές αρκετά προς τα πάνω για αυτό που προσφέρεται.
Σέρβις μια χαρά.
Πήρα μια τυποποιημένη ετοιματζίδικη μπουγάτσα στα 2,
Πήρα ένα κομμάτι σπανακοτυρόπιτα στο 1,
Όταν φτάσαμε το μαγαζί ήταν ψιλοαδειο, όσο προχωρούσε η νύχτα έγινε το αδιαχώρητο. Γέμισε με δροσερές νεανικές φατσούλες και καλοντυμένους μεσήλικες. Ο κόσμος καθόταν ακόμα και σε σκαμπό στη "
Χώρος μοντέρνος αλλά πολύ φωτεινός, μουσική νεοτρεντιαρικης αισθητικής αλλά σε καλή ένταση, σέρβις μια χαρά.
Κατάλογος τυπικός αλλά έχει μερικές τσαχπινιες, όπως φρυγαδελι και σεφταλιά.
Δοκιμασαμε αρκετά πιάτα, το γενικό επίπεδο ηταν οκ χωρίς να είναι αξιομνημόνευτο. Χαιλαιτ για μένα το φρυγαδελι, κακό πιάτο ο τραχανάς που ήταν νοσοκομειακος. Τα περισσότερα πάντως αδιαφοροεντάξει. Περισσότερα στις φωτό.
Μεγάλο μείον τα μεγέθη των μερίδων, κάποια πιάτα ήταν πολύ μικρά. Όταν παραγγέλνεις κοντοσούβλι θέλεις να χορτάσει και το μάτι (ήταν ένα πιατακι με 4 κομμάτια κοντοσούβλι στριμωγμένα) και όταν παραγγέλνεις παϊδακια πρόβεια θέλεις να τα βλέπεις σε στοίβα (3 παϊδάκια).
Κέρασαν ένα τσιπουρακι και τουλουμπα με σαντιγί.
Με πολλά πιάτα και 4 (+1) τσίπουρα μας βγήκε περί τα 20 ευρώ το άτομο, που σαν τιμή είναι ΟΚ.
Ωραίο τραγανό φύλλο, ελαφρώς λαδερο στο κάτω μέρος.
Πλούσια γέμιση με αρκετή φέτα.
Μια χαρά.
Είχε διάφορα τυποποιημένα σφολιατοειδη, πήρα μια σκεπαστή πίτσα που παραδόξως ήταν από τις καλύτερες γεμίσεις του είδους. Με πιπεριά πράσινη και καπνιστό μπέικον. Η τυποποίηση φαινόταν στη ζύμη που ήταν κάπως παραπάνω ζυμαρενια στη γεύση.
Στα 2,
Είχε διάφορες μπουγάτσες και κάποιες φαίνονταν ενδιαφέρουσες, για παράδειγμα μπουγάτσα κοτόπουλο ή μπουγάτσα πράσο-τυρί.
Δεν είναι δικές τους όμως, τις φτιάχνουν "
Δοκίμασα μισή κοτόπουλο, μισή κρέμα στα 2,
Το κοτόπουλο είχε μέσα αυτό το κάτι σαν μπεσαμέλ που βάζουν συχνά στα σφολιατοειδή με κοτόπουλο, δεν πολυκατάλαβα κότα.
Η κρέμα ήταν μέτριας υφής και γεύσης αλλά ικανοποιητική παρόλα αυτά.
Θα ήθελα να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες γεμίσεις.
Θα δοκιμάσω κι άλλα.
Φαινόταν δική τους αλλά δεν έλεγε πολλά. Ειδικά το φύλλο λαδερο και κάπως σκληρο.
Στα 2,
Χαλαρή αυλή αλλά πολλές μύγες. Ισοσταθμίζουν τα χαριτωμένα γατιά.
Σαλάτα μπουρατα, η κλασική που κάνουν όλοι.
Πιάτο ημέρας καρπατσιο με μαγιονέζα αντζούγιας, καλό.
Αραντσινι γαρίδας, πολύ καλό.
Μπιφτέκι μοσχαρίσιο, τυπικό, σωστά ψημένο.
Γκόγκες με κατσικίσιο τυρί και σύγκλινο, πολύ καλές.
Μαζί με μια φιάλη Albus Nimbus από Kamares (φυσικό κρασί, με ο,
Το βρίσκω αρκετά τσιμπημενο γι'
Γλυκό κερασμενο, απόδειξη κανονικά.
Μέσα ο χωρος στενός. Συνεχές στριμωγμα και πέρα δώθε για να περνάει ο κόσμος, ενώ ήμασταν 6 άτομα σε τραπέζι για 4. Άβολη κατάσταση.
Όπως ανέφεραν και οι προλαλησαντες οι μερίδες είναι μεγάλες και μπουκωμενες σε σάλτσες και μαγιονέζες.
Τυροκαφτερη, πολύ καλή.
Πατάτες με τυριά και μπέικον, αυτό που ακούγεται.
Καγιανας, τους έπεσε παραπάνω ζάχαρη και έβγαζε πολύ γλυκά.
Σκουμπρί, τυπικό.
Κεφαλοτύρι ψητό, τυπικό.
Κολοκυθάκια τηγανητά, κακά. Δεν ένιωθες κολοκύθι, σκέτο κουρκούτι.
Ποικιλία λουκάνικων, καλά τα λουκάνικα αλλά ήταν 4 πολύ μικρά. Δυο μπουκιες το καθένα.
Μπιφτεκακια μια χαρά.
Μοσχαράκι στο πήλινο, πολύ καλό
Κοντοσούβλι (mix κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι) πολύ κακο. Δεν έβγαζε καθόλου ψημένο, ήταν λες και μαγειρεύτηκε στην κατσαρόλα. Το χοιρινό ήταν σαν pulled pork, το μοσχάρι σαν κοκκινιστό και το κοτόπουλο σαν σε κοτόσουπα.
Ψωμί άπειρη ποσότητα από ψημένες φέτες του τοστ (!).
Μαζί με πολύ ποτό, στα 20 ευρώ το άτομο.
Γλυκό κερασμενο.
Δεν βρίσκω λόγο να ξαναπάω.
Ο χώρος έξω εντελώς "
Μουσική βλάχικα νον στοπ. Ταίριαζε.
Πίτα ημέρας, τυρόπιτα μερακλιδικη, πολύ καλή.
Μανιταροκεφτεδες εξαιρετικοί, μου άρεσαν πολύ.
Παλαιομενο κεφαλοτύρι σαγανάκι, καλό.
Πατάτες άκυρες προκάτ.
Πένες καρμπονάρα, με κρέμα γάλακτος, αδιάφορες.
Κοντοσούβλι πρόβειο πολύ καλό.
Προφιτερόλ κάπως σκληρο το σου, μέτριο.
Μαζί με μισό λίτρο κρασί στα 60 ευρώ, ψιλοαρκετα.
Στο σύνολο θετικό πρόσημο παρά τις αστοχίες και σε συνδιασμό με την τοποθεσία αξίζει δοκιμής
ΥΓ η τοποθεσία στο google maps είναι λαθος, το μαγαζί είναι στην κεντρική πλατεία του χωριού.
ΥΓ2 εμείς ήρθαμε με αμάξι από το Μικρολίβαδο. Ο δρόμος είναι 17χλμ αγροτικός χαλικοδρωμος, ψιλοζορικος. Δεν είναι για χαμηλά αμάξια και ίσως για άπειρους οδηγούς να είναι λίγο intimidating αλλά αφού το έβγαλε το παντελώς συμβατικό ΙΧ μου τότε μπορούν όλα. Αργά και με προσοχή.
Παρά την δυσκολία του δρόμου τα τοπία είναι πανέμορφα, χάνεσαι κυριολεκτικά μέσα στο βουνό. Όποιος έχει όρεξη για μίνι περιπέτεια ας το δοκιμάσει.
Λίγο παραπάνω λάδι στο φύλλο αλλά η εξαιρετική γέμιση αντισταθμίζει.
Πήρα μια κασιατα η οποία ήταν πολύ καλή αλλά ήταν τόσο βουτυρενια που από ένα σημείο και μετά λύγισα. Βούτυρα σταζανε μέσα στο χαρτι, δεν είναι πράγματα αυτά, έχουμε ανθρώπους που μας αγαπάνε και μας περιμένουν να γυρίσουμε σπίτι.
Σε επόμενη επίσκεψη θα δοκίμαζα την πίτα με μετσοβονε.
Ο χώρος μέσα πολύ "
Μανιτάρια πολύ καλά.
Χωριάτικη εξαιρετική.
Πατατα τηγανητή υπέροχη, γεύση πατάτας επιτέλους.
Γαλοτύρι πολύ καλό.
Πανσετες πολύ καλές.
Παϊδακια πρόβεια με πάρα πολύ λίπος.
Μαζί με ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο κρασί imperator (τα αμπέλια ακριβώς απέναντι, πίνεις κυριολεκτικά το terroir) στα 64 ευρώ.
Κερασμενο λικερακι, απόδειξη κανονικά.
Πολύ καλές εντυπώσεις και σε επόμενο πέρασμα θα παίξει επανάληψη σίγουρα.
Ενδιαφέρων κατάλογος αλλά αρκετά μεγάλος.
Πατάτες, οκ αν και μικρή μερίδα.
Κουρκούτι Γρεβενών (χυλός με σκόρδο και μανιτάρια), μια χαρά.
Ανεβατο, ΟΚ.
Μανιταροπιτακια, σαν σπρινγκ ρολς, οκ.
Τορτελονι με μανιτάρια και σπανάκι, μια χαρά αλλά κρέμα γάλακτος εν έτη 2024;
Μανιταρολουκανικο, χωριάτικο λουκάνικο γεμιστό με μπόλικο μανιτάρι δηλαδή, ωραία σκέψη αλλά στην πράξη κάπως περίεργη υφή.
Γενικά μια χαρά, χωρίς να ξετρελαίνει αλλά θα ξαναπήγαινα.
Μαζί με μια μπύρα και ένα αναψυκτικό, στα 47 ευρώ.
Ούτε γλυκό, ούτε απόδειξη.
Η τσιπούρα μικρή και αρκετά ψημένη, οι γαρίδες καλή μερίδα αλλά άγευστες.
Για 28 ευρώ δεν το ευχαριστήθηκα.
Οι περισσότερες βέβαια ήταν με φυτικά τυριά κτλ ενώ και είχε και πίτα "
Πήρα μια μανιταρόπιτα και μια κολοκυθόπιτα.
Παρασκευάζονται από την εταιρεία vegan προϊόντων Trofeas.
Η μανιταρόπιτα είχε μανιτάρι κονσέρβα (γιατί;;) και πολλές πιπεριές, ήθελε περισσότερη γέμιση.
Η κολοκυθόπιτα νόστιμη και πλούσια γέμιση.
Όσον αφορά το φύλλο, ήταν περισσότερο σαν δυο παχιές φέτες ζυμάρι παρά σαν αυτό που έχουμε στο νού μας ως φύλλο πίτας. Ευχάριστο πάντως.
5 ευρώ και οι δύο.
Δεν είχε πολλές το μεσημέρι, διάλεξα την κοτόπιτα.
Μου την παίνεψε πολύ, είναι χειροποίητες, λέει, από τον Βόλο και η κοτόπιτα είναι η καλύτερή τους.
Το φύλλο, ωραίο και τραγανό όπως πρέπει. Η γέμιση με μπόλικο στήθος κοτόπουλου μέσα, πιπεριές πράσινες και κόκκινες, τυρί και κάποιο αλαντικό. Φορτωμένη αλλά το κοτόπουλο ήταν τόσο πολύ που δεν χανόταν.
Τσιμπημένο στα 2,