Εικόνες (62)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ρύζι με θαλασσινά (πολύ καλό)
Francesinha (πολύ καλή, θα την περίμενα καλύτερη λόγω της παράδοσης του εν λόγω εστιατορίου)
Pastel de Tentugal (πολύ καλό)
Chanfana και πατάτα βραστή
Σουπιές κρασάτες με μακαρόνια (εξαιρετικές)
Μελίχλωρο σαγανάκι (πολύ καλό)
Τζιγεροσαρμάς (εξαιρετικός)
Σαρδέλες ψητές (πολύ καλές)
Κολοκυθανθοί γεμιστοί (απλά καλοί)
Μανιτάρια πλευρώτους ψητά (πολύ καλά)
Σαρδέλες ψητές (πολύ καλές)
Σαλάτα παντζάρι (πολύ καλή)
Αστακομακαρονάδα για επτά άτομα (εξαιρετική)
Σνίτσελ κοτόπουλο (καλό, θα μπορούσε καλύτερο)
Κριτσίνια κοτόπουλου (ενδιαφέροντα και ωραία για ορεκτικό)
Χουνκιάρ μπεγεντί (καταπληκτικό)
Gnocchi με κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, καπνιστό Μετσόβου και προσούτο (εξαιρετικό)
Καλαμάρια τηγανητά (πολύ καλά)
Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια (πολύ καλή)
Σουτζουκάκια με σάλτσα (πολύ καλά)
Καλαμάρι τηγανητό (πολύ καλό)
Γαρίδες τηγανητές (εξαιρετικές, αν και ...λερώνουν)
Πεϊνιρλί με κασέρι και παστουρμά (πάρα πολύ καλό)
Μερίδα σουτζουκάκια (εξαιρετικά)
Μοσχαράκι στιφάδο με κυδώνια και δαμάσκηνα (εξαιρετικό)
Μερίδα κεφτεδάκια (πολύ καλά)
Κοτόπουλο "καβάρμα" (εξαιρετικό)
Κορμός δέντρου στο εσωτερικό του κλειστού χώρου
Δοκιμάστηκε ρύζι με θαλασσινά, με αρκετό ζουμί που έμοιαζε σαν σούπα (δεν ήταν δηλαδή σαν παέγια θαλασσινών). Περιείχε πολλών ειδών θαλασσινά, από γαρίδες και μύδια μέχρι και άλλα οστρακόδερμα. Χορταστική μερίδα, τίμια επιλογή και σχετικά οικονομική (έχει περάσει καιρός, δε θυμάμαι ακριβώς).
Πολύ όμορφη βιτρίνα μπροστά, με διαφόρων ειδών οστρακοειδή, ολόφρεσκα προφανώς...
Δοκιμάστηκε σαφώς η francesinha, αλλά στην πιο σύγχρονη εκδοχή της, με φιλέτο μοσχαριού αντί για χοιρινό, καθώς και μπύρα που την φτιάχνει το ίδιο το εστιατόριο.
Δοκιμάστηκε Francesinha, το ίσως πιο εικονικό πορτογαλικό σάντουιτς-γεύμα ολόκληρο με καταγωγή από το Πόρτο, και μια πιατέλα τυριών. Η francesinha ψήνεται στον ξυλόφουρνο, περιέχει τριών ειδών κρέατα (ένα αλλαντικό τύπου προσούτο, ένα λουκάνικο λεπτό linguiça και κομμάτι από φιλέτο χοιρινό), ανάμεσα σε δύο φέτες τετράγωνες, οι οποίες καλύπτονται από κομμάτια κίτρινου τοπικού τυριού, τα οποία έχουν λιώσει και περιλούσει το όλο "
Δοκιμάστηκε το γλυκό Pastel de Tentugal, κρέμα από κολοκύθα (;;;) και αυγά τυλιγμένη μέσα σε πολύ λεπτά φύλλα. Πολύ καλό στο 1,
Δοκιμάστηκε η Chanfana, παραδοσιακό φαγητό της περιοχής, τύπου στιφάδο με κατσίκι σε μια σάλτσα-ζωμό από κρασί τοπικό (ίσως Porto). Σερβιρίστηκε σε πήλινο σκεύος για να παραμένει ζεστό, μαζί με βραστή πατάτα και χόρτα. Εξαιρετικό στα 14€.
Δοκιμάστηκαν σαρδέλες ψητές (πολύ καλές - ξέχασα να τις φωτογραφήσω), σουπιές κρασάτες με μακαρόνια (εξαιρετικές), τυρί μελίχλωρο Λήμνου σαγανάκι (πολύ καλό).
Έχει μεγάλο κατάλογο που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, ενώ τα μεγάλα ψητά ψάρια έχεις δυνατότητα να τα δεις πριν τα παραγγείλεις.
Δοκιμάστηκαν ψητές σαρδέλες, γαρίδες με σάλτσα, μανιτάρια ψητά και γεμιστοί κολοκυθανθοί, όλα πολύ καλά. Τιμές δε θυμάμαι, έχει περάσει καιρός, όμως σίγουρα είναι ένα κλικ παραπάνω από αυτό που θα περιμένεις από ένα τέτοιο μαγαζί. Θα ξανατιμηθεί στο μέλλον.
Ουσιαστικά πήραμε μόνο μια μερίδα καλαμάρια και από ένα ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί. Τα καλαμάρια ήταν πολύ καλά και με πολύ "
Αν και ξαναζεσταμένα προφανώς, λόγω της ιδιαίτερης περίπτωσης, και τα σουτζουκάκια με σάλτσα και η τηγανιά κοτόπουλου με μανιτάρια ήταν πολύ καλά. Μαζί με μια σαλάτα ρόκα και μία παντζάρια, και δυο λεμονάδες, πληρώσαμε γύρω στα 12€.
Θα επιχειρήσουμε να πάμε και στο κανονικό ωράριο για να έχουμε μια ολοκληρωμένη και πιο αντικειμενική άποψη. Παρ'
Θεωρώ ότι από όλα τα μαγαζιά στη σειρά στην παραλία της Αλεξανδρούπολης αυτό ξεχωρίζει. Φυσικά, όμως, πρέπει να δοκιμαστούν κι άλλα, για να έχω απόλυτη γνώμη.
Προτείνεται και θα ξανατιμηθεί στο μέλλον.
Ως προς το φαγητό, το μενού είναι ακριβώς το κλασικό μιας ταβέρνας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ό,
Δοκιμάστηκαν γαρίδες και καλαμαράκια φρέσκα τηγανητά, όλα πολύ ωραία και σε γενναιόδωρες μερίδες (οι φωτογραφίες τις αδικούν λίγο). Το τίμημα όμως των γενναιόδωρων μερίδων ήταν στο λογαριασμό. Μαζί με κολοκυθάκια, μια σαλάτα ρόκα και δύο λεμονάδες πληρώσαμε 50€. Το φαγητό όμως άξιζε κάθε ευρώ που δόθηκε, οπότε χαλάλι.
Συμπερασματικά, θα φάτε πολύ καλά, αλλά και θα πληρώσετε πολλά. Προσωπικά θα ξαναπήγαινα.
Δοκιμάστηκε μικρό (όχι και τόσο μικρό είναι η αλήθεια) πεϊνιρλί με κασέρι και παστουρμά (πάρα πολύ καλό - 3€)
Τελικά δοκίμασα μοσχαράκι στιφάδο με κυδώνια και δαμάσκηνα, το οποίο ήταν πραγματικά απίστευτο. Ελπίζω να ξαναβρεθώ εκεί θερινούς μήνες, ώστε να κάτσω έξω.
Μαζί με μια μερίδα πατάτες, μια σαλάτα χόρτα και μια λεμονάδα, βγήκε στα 13€
Κατάλογος με πολλές επιλογές.
Δοκιμάστηκαν: -Κοτόπουλο καβάρμα, δηλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο με ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και τριμμένο κασέρι (εξαιρετικό - από τα παραδοσιακά φαγητά της Βουλγαρίας) σε αρκετή ποσότητα και τιμή γύρω στα 4,
-Σαλάτα-αλοιφή από πιπεριές, τυρί κατίκι, αυγό και κομμάτια λευκού τυριού (πολύ καλή).
Γενικά τα φαγητά του, όπως κρυφοκοίταξα και στα διπλανά τραπέζια, είναι προσεγμένα, σε τιμές οικονομικές για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως λίγο τσιμπημένες για τα βουλγαρικά.
Αν με ξαναβγάλει ο δρόμος κάποιο θερινό μήνα, θα επιστρέψω για να κάτσω στην αυλή.
Δοκιμάστηκαν:
-Θρακική σαλάτα (ντομάτα και πιπεριά φλωρίνης με γιαούρτι και τριμμένο τοπικό τυρί)
-Μανιτάρια με βούτυρο
-Κυπρίνος τηγανητός
Όλα τα παραπάνω μαζί με μια μισόλιτρη μπύρα Zagorka, στα 17,
Είναι σαφώς πολύ οικονομικό για τους Έλληνες, που επισκέπτονται συχνά την πόλη από το διασυνοριακό σταθμό του Κυπρίνου για ψώνια και για φουλάρισμα του ρεζερβουάρ.
Από τη βόλτα που έκανα μου φάνηκε ως η μόνη επιλογή στην πόλη που ήταν ανοιχτή. Προτείνεται για ένα τσίμπημα καλό και χορταστικό.
Όταν ξαναβρεθώ στην περιοχή, θα προχωρήσω σε πιο απομακρυσμένα μέρη για δοκιμές. Όχι πως, αν προκύψει, δε θα το ξανατιμήσω.
Υ.
Ένα μαγαζί, όπου ανοίγεις τον κατάλογο και πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις και τι να συνδυάσεις, γιατί υπάρχει ο φόβος από τη λαχτάρα να δοκιμάσεις τα πάντα, να φτάσεις στο σημείο να παραφουσκώσεις και να σκάσεις από το φαΐ.
Δοκιμάστηκαν:
-Τσι κιοφτέ, ήτοι κεφτεδάκια πικάντικα ωμά από πληγούρι (εξαιρετικά)
-Φιστικλί κεμπάπ, ήτοι δύο κομμάτια ψητά σουτζουκάκια από χοντροκομμένο κιμά (μάλλον κομμένο με μαχαίρι) με πράσινο φιστίκι (εξαιρετικό)
-Πουφ, ήτοι ένα είδος ψωμιού σαν αερόμπαλα, το οποίο στο έφερναν μαζί με πικάντικη σάλτσα Καππαδοκίας (πολύ καλό, αν και συνιστάται για παρέα και όχι για μεμονωμένα άτομα)
-Αριάνι τοπικό
Όλα τα παραπάνω γύρω στα 14€, αν θυμάμαι καλά.
Σίγουρα θα υπάρξει και επανάληψη, για κάποιο από τα πεϊνιρλί και για κάποιο από τα ιδιαίτερα πιάτα με κρέας που προσφέρει.
Κατάλογος κυρίως με ψητά κρέατα και διάφορες άλλες σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστηκε κοκορέτσι (στα 6€) πολύ καλό, σαλάτα παντζάρι (στα 2,
Το μαγαζί συνήθως γεμίζει αργότερα, αν και βρίσκεται σε ένα χωριό αρκετά έξω από τον κεντρικό δρόμο, που για να κινηθείς προς τα εκεί πρέπει να έχεις στόχο να πας.
*Η εναλλακτική επωνυμία του μαγαζιού είναι: Salih Usta'
Δοκιμάστηκαν μοσχαράκι στο πήλινο με πληγούρι (εξαιρετικό) και σαλάτα παντζάρι (απλή και πολύ καλή) και μαζί με μια τοπική λεμονάδα όλα μαζί στα 11 ευρώ. Η ποσότητα ήταν αρκετά μεγάλη.
Αξίζει μια επίσκεψη και για τις άλλες γεύσεις που μου πρότεινε ο εστιάτορας, όπως λουκάνικο χωριάτικο πέταλο μοσχαρίσιο και τζιγιεροσαρμάδες, αλλά και για τη διαδρομή μέχρι το χωριό...
Αξίζει
Έχει τραπέζια εξωτερικά και κάτω από υπόστεγα. Προσφέρει ψαρικά, οστρακόδερμα και λίγα πιάτα με κρεάς, καθώς και φοντύ.
Καλή επιλογή είναι να πάρει κανείς το πιάτο της ημέρας που κοστίζει γύρω στα 14 φράγκα (περίπου 12,
Τη μέρα που πήγαμε το πιάτο της ημέρας ήταν μοσχάρι με μια πράσινη σάλτσα, baby πατάτες, σαλάτα και λαχανικά ratatouille. Πολύ καλά μαγειρεμένο και νόστιμο.
Η εξυπηρέτηση είναι σελφ-σέρβις και η παράδοση του γεύματος σχεδόν άμεση. Το φοντύ μονάχα αργεί λίγο - στα 25 φράγκα. Δεν πήραμε...
Έχει μεγάλη ποικιλία σε μπύρες και πολλά πιάτα που ταιριάζουν σε τέτοιου είδους μαγαζί, από μπέργκερ και σαλάτες μέχρι διαφόρων ειδών ζεστών σάντουιτς και ορεκτικά.
Δοκιμάστηκαν το Capoeira burger (πολύ καλό), σαλάτα Caesars (καλή, σε γερή ποσότητα) και κολοκυθανθοί γεμιστοί με τυριά και προσούτο (πολύ καλοί). Μαζί με δύο μπύρες όλα μαζί στα 28 ευρώ περίπου. Φτηνό δεν το λες, όμως για την ποιότητα και την ποσότητα και σε συνδυασμό με το όμορφο φυσικό περιβάλλον είναι σίγουρα vfm.
Επίσης λειτουργεί και ως κατάστημα πώλησης τοπικών προϊόντων και κρασιών.
Το εστιατόριο εξειδικεύεται σε φαγητά από κρέας (το ψάρι στην ορεινή Σικελία είναι σπάνιο και δεν το προτιμούν), πίτσες και μακαρονάδες (κλασικά).
Λόγω προϋπολογισμού πήρα απλά ένα ορεκτικό (πιατέλα με τοπικά αλλαντικά και τυριά) και μία τοπική μακαρονάδα με ζυμαρικό τύπου caserecce, λουκάνικο, scamorza και κρέμα γάλακτος. Εξαιρετικά και χορταστικά όλα. Στη μακαρονάδα είχαν τρίψει και πράσινο φιστίκι, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στη Σικελία γενικά.
Μου βγήκε πάνω κάτω γύρω στα 20€ μαζί με ένα τέταρτο τοπικό κόκκινο κρασί.
Από ορεκτικό επιλέχτηκε ο σικελικός μπουφές (στα 9€), όπου γεμίζεις μόνος σου το πιάτο από πληθώρα τοπικών ορεκτικών.
Ως κυρίως επιλέχτηκε η παραδοσιακή μακαρονάδα της Σικελίας (της περιοχής του Παλέρμο βασικά), pasta con le sarde, δηλαδή μακαρόνια με σαρδέλες. Όσο κι αν ακούγεται κάπως παράξενο, ήταν πολύ νόστιμο πιάτο. Το συνοδεύουν με θρυμματισμένο φρυγανισμένο ψωμί αντί για τριμμένο τυρί (δεν πάει το τυρί με τα ψάρια...)
Το υπόλοιπο μενού βασίζεται κυρίως στο ψάρι, που όπως παρατήρησα σε διπλανά τραπέζια φαινόταν φρεσκότατο.
Επιλέγεις από 2 έως 4 διαφορετικά φαγητά μαγειρευτά από μία προθήκη. Η υπάλληλος σου γεμίζει το πιάτο με ό,
Είναι μια νόστιμη, εναλλακτική και σχετικά ελαφριά επιλογή για φαγητό στην Κατάνια.
Δοκιμάστηκαν ως ορεκτικό πατάτες φούρνου με καπνιστή scamorza (ιταλικό τυρί) και μπέικον, και ως κυρίως πιάτο δοκιμάστηκε ψάρι με κους κους, ρεβύθι και μια σάλτσα σχετικά καυτερή, ενδεικτικό της επιρροής της σικελικής κουζίνας από την αραβική / τυνησιακή. Το ψάρι μάλλον ήταν φέτα από ξιφία, που βρίσκεις άφθονο στις τοπικές ψαραγορές. Ήταν τόσο φρέσκο που ακόμη και μαγειρεμένο μύριζε θάλασσα.
Τα δύο αυτά πιάτα βγήκαν συνολικά στα 22€, τιμή σχετικά λογική για την περιοχή (το κυρίως ήταν από τα πιο ακριβά κυρίως του καταλόγου). Σε μεγαλύτερη παρέα ίσως να βγει πιο φθηνά κατ'
Το κατάστημα έχει δύο πολιτικές χρέωσης. Η πρώτη και οικονομικότερη είναι το μενού στο μπαρ, περίπου στα 14€ κατά άτομο, που περιλαμβάνει:
-ένα είδος λουκάνικου (chorrizo ή morcilla)
-επιλογή από τριών ειδών ψητών κρεάτων
-επιλογή ορεκτικού (πατάτα ψητή ολόκληρη ή πατάτα τηγανητή ή σαλάτα)
-ένα γλυκό (παγωτό, κρέμα καραμελέ κλπ.)
και ένα ποτό
Πολύ οικονομική περίπτωση και πολύ καλή.
Η δεύτερη πολιτική του μαγαζιού είναι αν καθήσεις σε τραπέζι, όπου παραγγέλνεις κανονικά μερίδες και έρχεται πιο ακριβά.
Γενικά το μενού είναι πολύ καλή περίπτωση, χορταίνεις και δεν χώνεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. Value for money.
Ως δεύτερο πιάτο επιλέξαμε τα φαγητά-σήματα κατατεθέντα του Τολέδο, τις Carcamusas (κρέας διαφόρων ειδών κοκκινιστό, πολύ ωραίο) καθώς και Perdiz a la Toledana (Πέρδικα στο φούρνο με πατάτες, πραγματικό λουκούμι). Επιπλέον πήραμε και μανιτάρια με σκορδάκι, πολύ νόστιμα.
Στο μενού συμπεριλαμβανόταν γλυκό και ποτό.
Όλα αυτά μας βγήκαν από 17 ευρώ το άτομο.
Πολύ καλή και τίμια επιλογή για να γνωρίσει κανείς την παραδοσιακή κουζίνα του Τολέδο.