στο κατάστημα ΑνφάνΓκατέ[νεκροταφείο]
Bar-Restaurant, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Στην μοναδική φορά που το επισκέφτηκα (γεύμα εργασίας, Ιουν'18) μου άφησε ανάμικτες εντυπώσεις.
Πήγαμε νωρίς το απόγευμα και καθήσαμε έξω (λόγω εποχής), ο χώρος όμορφος και ήσυχος χωρίς πολύ κόσμο και με διακριτική μουσική. Για το service είχα διαβάσει διάφορα αρνητικά σχόλια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό ισχύουν (σε ερωτήσεις προς τον σερβιτόρο σχετικά με sauce, συστατικά και συνοδείες πιάτων δεν πήραμε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, οπότε απλά παραγγείλαμε σχεδόν στην τύχη).
Στα πιάτα:
- καπνιστή μπριζόλα νόστιμη και ζουμερή, συνοδευόταν από 4 πατατούλες baby και μια πινελιά πουρέ καρότο (θα ήθελα λίγο πιο πλούσια την γαρνιτούρα)
- burger με βουβαλίσιο μπιφτέκι, συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα και πατάτες: πλούσιο και χορταστικό στο μάτι, δεν το δοκίμασα αλλά άκουσα θετικά σχόλια
- ριζότο σουπιάς (χωρίς μελάνι), αρκετά καλό απ'οτι άκουσα
- σαλάτα εσπεριδοειδών ΟΚ
Με εξαίρεση το σερβις, συνολικά μου φάνηκε εντάξει αν και ίσως ένα κλικ πιο ακριβό απ'οτι θα έπρεπε. Για προσωπική έξοδο μάλλον θα επέλεγα κάποιο άλλο εστιατόριο, αλλά θα είναι στα υπόψη και για κάποιο μελλοντικό γεύμα εργασίας.
στο κατάστημα Λούπινο
Μεζεδοπωλείο, Κατούνη 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε 2 άτομα (ο ένας μόνο για τσίμπημα) με κουπόνι μόνο και μόνο γιατί μας βόλευε η τοποθεσία και θέλαμε να 'πειραματιστούμε' με κάτι καινούριο.
Το προσωπικό σχετικά εξυπηρετικό και ευγενικό. Ελληνική μουσική καθόλου του στυλ μου (ευτυχώς όχι τόσο δυνατή). Καθίσαμε έξω, που λόγω καιρού (και ώρας) ήταν συμπαθητικά.
Τώρα ...στο ψητό:
Κυρίως: Χοιρινή πανσέτα καραμελωμένη με barbecue sauce και πατάτες country και φρέσκο δενδρολίβανο. Καλό στήσιμο πιάτου, το κρέας καλοψημένο, αλλά κατά τ'άλλα άγευστο. Οι πατάτες ξεροψημένες, αλλά πολύ λίγες. Συνοδευόταν από μουστάρδα και ανούσια κόκκινη σάλτσα με πράσινες/κόκκινες πιπεριές που ήταν μάλλον ετοιματζίδικη.
Σαλάτα: Πικάντικη. Με λάχανο τουρσί, απλά ΟΚ
Ορεκτικό: Κεφαλοτύρι Νάξου. Είχα ζητήσει σχάρας αλλά ήρθε σαγανάκι. Κατά τ'άλλα ΟΚ
Χύμα τσίπουρο είχε μόνο 200ml και δεν έδινε 100άρι(!) ούτε ποτήρι. Πήραμε ένα ποτήρι λευκό κρασί (Κανένας) 6€...
Συνολικά 24€ (χωρίς το κουπόνι), γλυκό κερασμένο (μετριότατο 'brownie' με παγωτό) και απόδειξη κανονικά.
Αν και είχε αρκετά μεγάλο κατάλογο και ίσως κάτι άλλο να ήταν πιο νόστιμο, μάλλον απίθανο να ξαναπήγαινα λόγω καλύτερων εναλλακτικών στα πέριξ.
στο κατάστημα All Sea Food
Μαγειρείο, Βασιλέως Ηρακλείου 51, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω καθήσει δύο φορές από τότε που άλλαξε όνομα/ιδιοκτησία.
Το μαγαζί είναι serf service και προσφέρει μαγειρευτά πιάτα και σάντουιτς με ψάρι και θαλασσινά. Τα ψάρια που είχε και τις δύο φορές που το επισκέφτηκα ήταν κατεψυγμένα (αν και καλής ποιότητας).
Ο,τι δοκίμασα ήταν ΟΚ (και σε λογικές τιμές) αλλά μου έλειψε το 'κάτι παραπάνω' που είχε το προϋπάρχον μαγαζί (πάλι με ψαρικά, αλλά μαγειρεμένα στην λαδόκολλα, πιο ζουμερά και με πιο πρωτότυπες γαρνιτούρες).
Στα θετικά η τοποθεσία του, οι λογικές του τιμές και ότι διατήρησε την διαδικασία ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων χάρτινων πιάτων και πλαστικών ποτηριών που εισήγαγε το προηγούμενο μαγαζί.
Κάποιες μερίδες πιο χορταστικές από άλλες, πιθανόν θα ξαναπήγαινα για να δοκιμάσω και άλλα πιάτα.
Πήραμε:
Τηγανιτά μπακαλιαράκια (οριακά επιτρεπτού μεγέθους) - φρέσκα, καλοτηγανισμένα και νόστιμα
Μύδια σαγανάκι (κόκκινο) - γευστικά αδιάφορο και το κονκασέ (κονσέρβα) έβγαζε πολύ έντονη ξινίλα
Τηγανιτές πατάτες 'το μπαλκόνι του μπαξέ' (special με κρέμα γάλακτος/μανιτάρια/κεφαλοτύρι) - μέτριο γιατί οι πατάτες δεν ήταν σχεδόν ωμές
Σαλάτα χόρτα - τυπική, αν και αρκετά 'al dente' για τα γούστα μου
Σύνολο 40€ (με Ρετσίνα). Απόδειξη κανονικά και γλυκάκι κερασμένο (που όμως δεν φάγαμε λόγω βιασύνης)
Προσωπικά είναι απίθανο να ξαναπήγαινα, δεδομένου οτι υπάρχουν τριγύρω καλύτερες επιλογές αν και από την άλλη ίσως να το πετύχαμε σε 'κακή μέρα'.
Πήγαμε νωρίς το απόγευμα και καθήσαμε έξω (λόγω εποχής), ο χώρος όμορφος και ήσυχος χωρίς πολύ κόσμο και με διακριτική μουσική. Για το service είχα διαβάσει διάφορα αρνητικά σχόλια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό ισχύουν (σε ερωτήσεις προς τον σερβιτόρο σχετικά με sauce, συστατικά και συνοδείες πιάτων δεν πήραμε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, οπότε απλά παραγγείλαμε σχεδόν στην τύχη).
Στα πιάτα:
- καπνιστή μπριζόλα νόστιμη και ζουμερή, συνοδευόταν από 4 πατατούλες baby και μια πινελιά πουρέ καρότο (θα ήθελα λίγο πιο πλούσια την γαρνιτούρα)
- burger με βουβαλίσιο μπιφτέκι, συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα και πατάτες: πλούσιο και χορταστικό στο μάτι, δεν το δοκίμασα αλλά άκουσα θετικά σχόλια
- ριζότο σουπιάς (χωρίς μελάνι), αρκετά καλό απ'
- σαλάτα εσπεριδοειδών ΟΚ
Με εξαίρεση το σερβις, συνολικά μου φάνηκε εντάξει αν και ίσως ένα κλικ πιο ακριβό απ'
Το προσωπικό σχετικά εξυπηρετικό και ευγενικό. Ελληνική μουσική καθόλου του στυλ μου (ευτυχώς όχι τόσο δυνατή). Καθίσαμε έξω, που λόγω καιρού (και ώρας) ήταν συμπαθητικά.
Τώρα ...
Κυρίως: Χοιρινή πανσέτα καραμελωμένη με barbecue sauce και πατάτες country και φρέσκο δενδρολίβανο. Καλό στήσιμο πιάτου, το κρέας καλοψημένο, αλλά κατά τ'
Σαλάτα: Πικάντικη. Με λάχανο τουρσί, απλά ΟΚ
Ορεκτικό: Κεφαλοτύρι Νάξου. Είχα ζητήσει σχάρας αλλά ήρθε σαγανάκι. Κατά τ'
Χύμα τσίπουρο είχε μόνο 200ml και δεν έδινε 100άρι(!) ούτε ποτήρι. Πήραμε ένα ποτήρι λευκό κρασί (Κανένας) 6€...
Συνολικά 24€ (χωρίς το κουπόνι), γλυκό κερασμένο (μετριότατο '
Αν και είχε αρκετά μεγάλο κατάλογο και ίσως κάτι άλλο να ήταν πιο νόστιμο, μάλλον απίθανο να ξαναπήγαινα λόγω καλύτερων εναλλακτικών στα πέριξ.
Το μαγαζί είναι serf service και προσφέρει μαγειρευτά πιάτα και σάντουιτς με ψάρι και θαλασσινά. Τα ψάρια που είχε και τις δύο φορές που το επισκέφτηκα ήταν κατεψυγμένα (αν και καλής ποιότητας).
Ο,
Στα θετικά η τοποθεσία του, οι λογικές του τιμές και ότι διατήρησε την διαδικασία ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων χάρτινων πιάτων και πλαστικών ποτηριών που εισήγαγε το προηγούμενο μαγαζί.
Κάποιες μερίδες πιο χορταστικές από άλλες, πιθανόν θα ξαναπήγαινα για να δοκιμάσω και άλλα πιάτα.
Τα παραθαλάσσια τραπέζια φαινόταν ωραία, αλλά καθήσαμε μέσα (λόγω καιρού) όπου και είχε άλλες δύο παρέες.
Κατάλογος τυπικής ψαροταβέρνας (χωρίς μοντερνιές/νεωτερισμούς).
Πήραμε:
Τηγανιτά μπακαλιαράκια (οριακά επιτρεπτού μεγέθους) - φρέσκα, καλοτηγανισμένα και νόστιμα
Μύδια σαγανάκι (κόκκινο) - γευστικά αδιάφορο και το κονκασέ (κονσέρβα) έβγαζε πολύ έντονη ξινίλα
Τηγανιτές πατάτες '
Σαλάτα χόρτα - τυπική, αν και αρκετά '
Σύνολο 40€ (με Ρετσίνα). Απόδειξη κανονικά και γλυκάκι κερασμένο (που όμως δεν φάγαμε λόγω βιασύνης)
Προσωπικά είναι απίθανο να ξαναπήγαινα, δεδομένου οτι υπάρχουν τριγύρω καλύτερες επιλογές αν και από την άλλη ίσως να το πετύχαμε σε '