Εικόνες (502)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μιξ σιροπιαστών (πολύ καλά)
Μπακλαβάς με λάβα φυστικιού (σούπερ!)
Καλαμάρι τηγανητό (μια χαρά)
Κριθαρότο με γαρίδες (καλό, μεγάλη μερίδα)
Κολοκυθάκια τηγανητά (οκ)
Κεφαλοτύρι σαγανάκι (οκ, κακή μαρμελάδα)
Κουτσομούρες (μικρό μέγεθος)
Αρνίσιο παϊδάκι (πολύ καλό)
Πρόβειο παϊδάκι (πολύ καλό)
Παρελκόμενα (πατάτες, χωριάτικη, τυροκαυτερή, ψωμί, όλα μια χαρά)
Τυροκαυτερή (χειροποίητη, καλή)
Κέρασμα λουκούμι (!) στο τέλος
Τσουχτή - τοπική μακαρονάδα με "καμένη" μυζήθρα και αυγό (καλή)
Χωριάτικη με γίδινο τυρί (την περίμενα καλύτερη, άγευστη ντομάτα και πολύ έντονο το τυρί)
Μπύρα Sparta Lager (απλώς οκ)
Πρόβατο λεμονάτο στον ξυλόφουρνο (καλό, πολύ μεγάλη μερίδα)
Κόκορας με χυλοπίτες (μια χαρά, πολύ μεγάλη μερίδα)
Ομελέτα με σύγκλινο, μανιτάρια και σφελα (μια χαρά)
Σαλάτα με ντοματίνια, ξύγαλο, λαλάγγια, καπαρόφυλλα και λούπινο (πολύ καλή)
Σκιουφιχτά με κοτόπουλο (μια χαρά)
"Βασιλοπούλα" - μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με ψητά λαχανικά (καλή)
Τσαΐτι - παραδοσιακή πίτα με χόρτα και τυρί (μια χαρά)
Ντάκος - μια χαρά, με χαρουποπαξίμαδο
Πολίτικη - καλή, τουρσένια
Κολοκυθοκεφτέδες - κτψ αλλά όχι κακοί
Πατάτες - καλές, τσακιστές βραστοτηγανητές (τύπου Νέου Γαλέριου), ίσως ήθελαν λίγο χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο
Τζατζίκι/Κοπανιστή/Τυροσαλάτα/Πάπρικα - ξεχώρισε η κοπανιστή τύπου Μεζέν. Η τυροσαλάτα χειροποίητη αλλά απλώς οκ
Κρεατικά - δοκιμάσαμε τα πάντα, ξεχώρισαν τα σουτζουκάκια και οι πανσέτες. Σουβλάκι χοιρινό καλούτσικο αλλά αλμυρό, μπούτι κοτόπουλο απλώς οκ, λουκάνικο μέτριο.
Μαζί με 4 ρετσίνες, αναψυκτικά και 2 μπύρες, μας βγήκε γύρω στα 22€/άτομο (173€ σύνολο). Ίσως ξαναπάω επειδή μένω παραδίπλα, αλλά δε θα τραβιόμουν από μακριά.
Όλα ήταν καλά, τα κρέατα όντως είχαν ενδιαφέρον, σωστά μαριναρισμένα και ψημένα. Το ψωμάκι θα το προτιμούσα περασμένο από τη σχάρα για λίγο, ίσα ίσα να έχει μια τραγανή υφή. Όσον αφορά το smashed, καλή προσπάθεια, αλλά μια πρόσφατη δοκιμή στο RAW με άφησε περισσότερο ικανοποιημένο.
Στο σύνολο προτείνεται άνετα. Ειδικά με τις προσφορές που παίζουν στη wolt, είναι εξαιρετικό vfm.
Κεφαλοτύρι σαγανάκι - οκ, κακή μαρμελάδα εμπορίου
Κολοκυθάκι τηγανητό - απλώς οκ
Πατάτες τηγανητές - ιδρωμένες, καθόλου τραγανές
Κουτσομούρες - απαγορευτικά μικρές
Καλαμάρι τηγανητό - μια χαρά
Κριθαρότο γαρίδα - καλό, μεγάλη μερίδα
Για τα παραπάνω μαζί με τσίπουρο (200ml) και 1 μπύρα δώσαμε περίπου 55€. Δεν ξετρελάθηκα, δύσκολα θα το επέλεγα ξανά.
Τα παρελκόμενα ήταν όλα μια χαρά (χωριάτικη, τζατζίκι, τυροκαυτερή και πατάτες).
Κοκορέτσι θεσπέσιο, ζουμερό μέσα τραγανό έξω. Πρόβειο παϊδάκι καλό, όχι πολύ μαλακό. Αρνίσιο αφρός!
Κόστος δε γνωρίζω, ήταν κέρασμα. Αξίζει φουλ για βόλτα στον Ελικώνα, το χωριό μαζεύει κόσμο γενικά.
Αγγουροντομάτα, τυροκαυτερή χειροποίητη και πατάτες τηγανητές ήταν σε καλό επίπεδο. Μουσακάς και γεμιστά μια χαρά. Μαζί με μπύρα και νερό πληρώσαμε 40€. Αν ψάχνετε λαϊκές καταστάσεις σε ήρεμα χωριουδάκια μακριά από πολυκοσμία και τουρισμό, είστε στο σωστό μέρος.
Χωριάτικη - περίμενα να βρω περισσότερη νοστιμιά, αλλά δεν. Έντονο γίδινο τυρί, άγευστη ντομάτα, καλό λάδι
Τσουχτή - τοπική παραδοσιακή μακαρονάδα με καμένη μυζήθρα και αυγό (καλή)
Αρνίσια παϊδάκια - 1kg, καλά
Κεμπάπ - μια χαρά, ανάμικτος κιμάς, τούμπανο τζατζίκι χειροποίητο
Ήπιαμε την τοπική Sparta lager που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Κέρασμα λουκούμι στο τέλος. Δε θυμάμαι συνολικό κόστος, αλλά ήταν νορμάλ. Αξίζει.
Σαλάτα με ντοματίνια, ξύγαλο, λαλάγγια και λούπινο - πολύ καλή
Ομελέτα με σύγκλινο, μανιτάρια και σφέλα - μια χαρά
Κόκορας με χυλοπίτες - μια χαρά, πολύ μεγάλη μερίδα
Πρόβατο λεμονάτο στη γάστρα - καλό, πολύ μεγάλη μερίδα επίσης
Για τα παραπάνω μαζί με 2 μπύρες, πληρώσαμε λίγο κάτω από 60€. Καλό vfm, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη αν επισκεφθείτε την περιοχή.
Σαλάτα σύγκλινο - πρασινάδες με σύγκλινο, καρύδια, ντοματίνια, παρμεζάνα και ντρέσινγκ μελιού (οκ)
Τσαΐτι - παραδοσιακή πίτα με χόρτα και φέτα Μονεμβασιάς συνοδεία σάλτσας περγαμόντου (μια χαρά)
Σκιουφιχτά με κοτόπουλο και μιξ μανιταριών - μια χαρά, αν και παίζει να βρήκαμε μόλις 1-2 μανιτάρια στο πιάτο
Βασιλοπούλα - μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα με ψητά λαχανικά (καλή, ψήθηκε όπως ζητήθηκε)
Για τα παραπάνω συν νερό και 1 λίτρο ροζέ Λαϊκός (από το τοπικό οινοποιείο Τσιμπίδη), δώσαμε 90€. Αναμενόμενα πιο ακριβό από τα μαγαζιά εκτός Κάστρου. Σίγουρα όχι vfm, αλλά δεν ξέρω πόσο διαφορετικές τιμές θα βρει κανείς στη Μονεμβασιά.
Ήπιαμε ενα τσίπουρο Χατζή άνευ (100ml), καλούτσικο με κέρασμα ελιές και ντοματίνια. Από μεζέδες, διαλέξαμε:
Τριπλέτα (αγγουροντομάτα, μελιτζανοσαλάτα και κατσικίσιο τυρί) - απλό πιάτο, μια χαρά. Η μελιτζάνα εμπορίου λογικά
Σκουμπρί καπνιστό - κρύο πιάτο, αν είχε περαστεί λίγο από τη φωτιά θα ήταν καλύτερο
Πέστροφα καπνιστή με σταμναγκάθι - πολύ καλός μεζές, το σταμναγκάθι ήταν τουρσί
Καβουρμάς - τον περίμενα πιο έντονο στη γεύση, ήταν εντελώς φλατ
Για σβήσιμο 2 μπύρες (Septem Mylos και west coast IPA από Κυκάω). Ψωμί εξαιρετικό, σέρβις άνετο και ευγενικό.
Δώσαμε 42€, που τα θεωρώ καλό vfm. Άνετα ξαναπάω.
Επιεικώς μέτριο το φαγητό, μόνο ο ντάκος άξιζε. Κοντοσούβλι χοιρινό λύσσα, τίγκα στο MSG και χουνκιάρ μπεγιεντί σε πήλινο με αμφιβόλου ποιότητας τυριά και σάλτσα κονκασέ οριακά αποδεκτό.
Μαζί με 2 μπύρες "
Στα υπόλοιπα, γαριδομακαρονάδα για να ανοίξει η όρεξη καλή, χόρτα οκ (ήθελαν λιγότερο βράσιμο) και κολοκυθοκεφτέδες μέτριοι. Για τα παραπάνω συν 1 λίτρο λευκό κρασί, δώσαμε 77,
Νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές στο Τολό. Προτείνεται.
Αντίθετα, στον κιμά βρήκα ακριβώς αυτό που περιγράφει και ο Rosstrobon ως "
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του dokimastis, θα καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου στη συζήτηση. Αρχικά συγχαρητήρια για τον διορισμό. Έπειτα, από την στιγμή που ενδιαφέρεσαι για πιο λάιτ καταστάσεις, δεν έχω κάτι συναρπαστικό να προτείνω για την πόλη του Κιλκίς.
Όσον αφορά την Τούμπα, επειδή λογικά θα πηγαινοέρχεσαι μέσω Χαλκηδόνας, θα σου πρότεινα τον Άγγελο, ο οποίος έχει μια σταθερά καλή ποιότητα διαχρονικά. Από εκεί και πέρα, έχω ακούσει καλά λόγια για τα σουβλάκια του Λοχία στη Γοργόπη, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία.
Αν κάποια στιγμή θελήσεις να παίξεις λίγο πιο ταβερνιάρικα ή έστω χαλαρά εστιατορικά αν θες, στο Κιλκίς θα πρότεινα Βαρελόφρονες και Brusco, ενώ προς Τούμπα αξίζει σίγουρα η Παράγκα στα Άθυρα και ίσως κάποιες επιλογές στα Κουφάλια (Λίλης, Γκέττας), αλλά έχω καιρό να κινηθώ γαστρονομικά εκεί.
Επιβάλλεται επίσκεψη.
Αξίζει αν βρεθείτε στην πόλη.
Είχα υψηλότερες προσδοκίες για το "
Εξυπηρέτηση από νεαρούς σερβιτόρους, αλλά παραγγελία από το boss (αν τον έκοψα σωστά). Σχετικά γρήγορο σέρβις για την ημέρα. Πλαστικά φαντεζί πιάτα, λίγο περίεργα. Δοκιμάσαμε:
Χόρτα - μια χαρά, ίσως λίγο περισσότερο βρασμένα απ' όσο θα έπρεπε
Κολοκυθάκια τηγανητά - οκ, για κάποιο λόγο μας σέρβιραν και το χαρτί κουζίνας για έξτρα στράγγισμα
Τσίρο - απλώς οκ, περίμενα να δω κάτι αντίστοιχο με το μεζέν, αλλά τελικά ήταν ημίπαστο φιλέτο, σερβιρισμένο όπως ακριβώς το σκουμπρί
Μύδια σαγανάκι - κτψ μύδι (μιας και μας ενημέρωσαν ότι δεν είχαν αχνιστά), αδιάφορο
Ουρίτσες τηγανητές - το καλύτερο πιάτο νομίζω, τραγανές έξω και ζουμερές μέσα
Γενικά μπορεί να μην ενθουσιάστηκα με όσα δοκιμάσαμε, αλλά θα του έδινα κι άλλη ευκαιρία, ίσως για μεγάλο ψάρι που απ' ότι είδα έπαιζε πολύ. Τιπ: καλό θα ήταν να αποφευχθεί το τραπέζι στο κύμα, γιατί με τον παραμικρό κυματισμό τα πόδια σου γίνονται λούτσα. Με σαγιονάρα, απολαύστε άφοβα την παρανομία.
Θα ξαναπήγαινα.
Δοκιμάσαμε:
Φλωρινέλα με μαρμελάδα φράουλα - καλή
Σουτζούκι σε ψωμάκι (πρόβειος μαι μοσχαρίσιος κιμάς πάνω σε ψωμάκι, με καραμελωμένα κρεμμύδια και πικάντικη σαλάτα) - καλό το σουτζούκι, τα υπόλοιπα απλώς οκ
Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μανιτάρια και καρότα - απλό πιάτο, νόστιμο ζουμί για βούτες
Ριζότο με μανιτάρια - ίσως το καλύτερο πιάτο
Στην αρχή κεράστηκε κουνουπιδόσουπα βελουτέ, πολύ καλή. Μαζί με ψωμί και δύο ποτήρια κρασί, πληρώσαμε 61,
Γενικά χωρίς να φάγαμε κάτι κακό, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με κάτι. Παρόλα αυτά, θα έδινα άλλη μία ευκαιρία. Σίγουρα αξίζει αν είστε στην περιοχή.
Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν επαληθεύτηκε η πρώτη εντύπωση. Η κρύα σαλάτα ταλτσένο (πιπεριά Φλωρίνης και μελιτζάνα) ήταν απλώς οκ, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένταση, όπως και τα γεμιστά μανιτάρια.
Στα κυρίως, τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας ήταν αδιάφορα, ενώ το ζυγούρι γάστρας ήταν υπερβολικά αλατισμένο.
Γενικά δεν ευχαριστηθήκαμε την επίσκεψη, ίσως γιατί πήγαμε με υψηλές προσδοκίες. Γλυκό δεν κεράστηκε, μάλλον μας ξέχασαν μέσα στο χαμό που επικρατούσε. Για τα παραπάνω μαζί με μισό λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί (καλούτσικο), δώσαμε 54€. Ίσως πέσαμε σε κακή μέρα.
Ενδιαφέρον μενού, με ωραία μίξη ελληνικών και ιταλικών προϊόντων. Έχουν και κάποια πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά, αλλά με χάλασαν κάποιες λεπτομέρειες όπως π.
Σίγουρα πολύ καλή επιλογή για Καστοριά. Θεωρώ πως θα μπορούσε να σταθεί άνετα και στην πόλη μας.
Στα δικά μας, δοκίμασα ένα αξιοπρεπέστατο κουλούρι γεμιστό με χούμους, γραβιέρα και αυγό. Επίσης, η lemon pie ήταν καλή, χωρίς να έχω σοβαρό μέτρο σύγκρισης.
Θα ξανατιμηθεί.
Σε γενικές γραμμές, το ψωμί είναι καλό (άλλωστε πόσο κακό μπορεί να είναι ένα φρέσκο ψωμί, ψημένο με βούτυρο;), αλλά αν δεν έχει κάποια σως μέσα, η ψημένη κόρα κατεβαίνει δύσκολα. Αξίζει σίγουρα μια δοκιμή πάντως. Από τιμές, μου φάνηκε πολύ νορμάλ. Λόγω λιγούρας πήρα δύο και δεν ξαναέφαγα μέσα στη μέρα.
Δοκιμάσαμε ντάκο με πιπεριά Φλωρίνης αντί ντομάτας (πολύ ταιριαστός συνδυασμός), γίγαντες σαλάτα (καλοί, μεγάλη μερίδα) και ψητό γριβάδι (πολύ καλό). Μαζί με μια μπύρα, 24 ευρώ. Εξυπηρέτηση φιλική και σβέλτη. Προτείνεται.
Θα ήθελα να δοκιμάσω και "
Εξυπηρέτηση λίγο στα χαμένα, αλλά δε με πείραξε. Δοκιμάσαμε :
Ντονέρ - χωρίς να είναι κακό, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Το συνοδευτικό μπασμάτι είχε ενδιαφέρον
Άδανα κεμπάπ - Μια χαρά, το περίμενα καυτερό, αλλά ούτε καν. Συνοδευτικά λαχανικά επίσης μια χαρά
Χουνκιάρ μπεγιεντί με φιλέτο αρνί - καταπληκτικό!
Κέρασμα με τσι κιοφτέ και ντολμαδάκια - αμφότερα καλά
Πίτες λαβάς - καλές
Για τα παραπάνω συν μια μπύρα και κερασμένο γλυκό (μπακλαβάς με κρέμα - πολύ καλό), δώσαμε 53 ευρώ. Θα ξαναπήγαινα άνετα, μόνο και μόνο για να φάω αυτό το καταπληκτικό χουνκιάρ.
Στα του φαγητού, δοκιμάσαμε:
- Σαλάτα 4 εποχές - αρκετά καλή, δροσερή και με ωραίες οξύτητες από πράσινο μήλο και μανταρίνι.
- Κολοκυθάκια τηγανητά - τέλεια πραγματικά! Τραγανά, στεγνά από λάδι, ιδανικά στο αλάτι.
- Πατάτες τηγανητές - καλές, νομίζω χεράτες
- Μελιτζάνα ψητή - απλώς οκ, κάτι της έλειπε, ίσως το κεφαλοτύρι από πάνω να μην ήταν καλή ιδέα.
- Ανάμεικτη τηγανιά - καλή, πολύ τρυφερό το κοτόπουλο και το χοιρινό, το λουκάνικο οκ.
- Μοσχαρίσια γάλακτος - αν και δεν ψήθηκε medium όπως ζητήθηκε, ήταν πολύ νόστιμη, δείγμα καλής πρώτης ύλης (30€ το κιλό, ήταν περίπου 700 γρ.)
- Bitoque a la russe - μπιφτέκι γεμιστό, με τηγανητό αυγό on top. Κακό, ήταν φουλ αλμυρό. Επίσης, η μερίδα για κάποιο λόγο είχε διαφορετικές πατάτες, κακές προκάτ και μια αδιάφορη τσένταρ σως.
Κρασί κόκκινο χύμα (Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, αν και αμφιβάλλω) κακό, το αντίστοιχο λευκό σαφώς καλύτερο. 4 άτομα φάγαμε με 74€, που το θεωρώ πολύ τίμιο.
Ενώ το συνολικό πρόσημο του φαγητού ήταν σίγουρα θετικό, δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα. Λίγο η απόσταση λίγο ο "
Αν είστε στην περιοχή και θέλετε κλασικές γεύσεις ψητοπωλείου, προτείνεται.
Έχω δοκιμάσει διάφορα, ξεχωρίζω το κότσι και την Άμπελο (χοιρινή σπάλα μέσα σε αρνίσια σκέπη). Τα ορεκτικά σε νορμάλ επίπεδο. Γενικά οι τιμές είναι αρκετά καλές (7 με 8 ευρώ οι περισσότερες μερίδες), όπως επίσης και οι ποσότητες. Κρασί χύμα μια χαρά.
Προτείνεται για ταβερνειακή έξοδο.
Αντιθέτως, ήταν πολύ καλά τα μανιτάρια σωτέ, με ωραία δεμένη σάλτσα κόκκινου κρασιού, το τηγανητό κεφαλοτύρι με τη μαρμελάδα ντομάτας και η ανάμεικτη τηγανιά (χοιρινό και κοτόπουλο).
Τιμές μια χαρά, δεν ξεπεράσαμε το 20ρικο. Κρασί λευκό ξηρό οκ, ημίγλυκο σερμπέτι, κόκκινο ξηρό κακό.
Ίσως κάποια στιγμή ξαναπήγαινα, όχι άμεσα όμως.
Δοκίμασα την πίτσα με πανσέτα και την πεπερόνι. Αμφότερες πολύ καλές, με ποιοτικά υλικά και ιδανική ζύμη. Πέρα από τα στάνταρ υλικά, πρόσθεσε και πεκορίνο με πιπέρι, που έτυχε να προμηθευτεί αυτές τις μέρες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάνει εξαιρετικό καφέ, τον οποίον τιμούν διάφοροι γείτονες και φίλοι τις πρωινές/μεσημεριανές ώρες που προετοιμάζει τα ζυμάρια.
Παϊδάκι καλό, μαλακό για πρόβειο, δεν είχε έντονη μυρωδιά. Αναφέρουν ότι το προμηθεύονται απο Γρεβενά.
Τζατζίκι χειροποίητο πολύ καλό, πατάτες μια χαρά.
Δοκιμάσαμε και μια μπαγκέτα με μοσχαρίσια μπιφτέκια (2x60 γραμμάρια) που ήταν επίσης καλή.
Ευχάριστη έκπληξη, θα ξανατιμηθεί σίγουρα.
Δοκιμάστηκε club sandwich με γύρο χοιρινό, πίτα με μπούτι κοτόπουλο και sehir doner (αραβική με ντονέρ, τζατζίκι, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι). Μια χαρά όλα, το ντονέρ έβγαζε αυτή την αρνίλα που έπρεπε, παρόλα αυτά επειδή σαν επιλογή υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο πιάτο, δεν ξέρω αν είναι το κλασσικό κατεψυγμένο παρασκεύασμα που κυκλοφορεί στην αγορά. Ο γύρος κινήθηκε στο μέσο όρο, τίποτα το συναρπαστικό.
Με τα παραπάνω, μία μερίδα προκάτ αδιάφορες πατάτες, μία σως φέτας (ουσιαστικά τυροσαλάτα), δύο μπύρες, μια σόδα και κερασμένη σοκολατόπιτα, πληρώσαμε 35€ για 3 άτομα. Αν βρισκόμουν στην περιοχή, νομίζω θα το επέλεγα ξανά.
Οι πίτες ήταν πολύ καλές, μαμαδίστικο φύλλο, μπόλικη γέμιση. Περίμενα ελαφρώς καλύτερη την κοτόπιτα με το σπανάκι, αλλά δεν είχε ένταση στη γεύση.
Πάντως όλοι οι συνάδελφοι που δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα. Προφανώς προτείνεται και θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλες γεύσεις.
Δύο πράσινες σαλάτες, η μία με σπανάκι, μαστέλο και προσούτο μεταξύ άλλων και η δεύτερη με μαρούλι, πεκάν, κράνμπερι και γκοργκοντζόλα. Η πρώτη ήταν καλύτερη με διαφορά.
Στα ορεκτικά, το ριζότο μανιταριών ήταν αρκετά καλό, το κραμπλ παρμεζάνας έδινε πόντους και το λάδι τρούφας ήταν τόσο όσο, ενώ αντίθετα, το καρπάτσιο μάλλον το έλουσαν με αυτό, συνεπώς δεν καταλάβαινες καμία άλλη γεύση. Οι πατάτες με τσορίθο και μαγιονέζα -guess what-τρούφας ήταν μια χαρά.
Στο κυρίως επέλεξα την ταλιάτα μόσχου με baby καρότα και πατάτες. Το μενού έλεγε τσιμιτσούρι, αλλά θα ορκιζόμουν ότι αυτό που ήρθε ήταν πέστο, το οποίο πραγματικά δεν ταίριαζε καθόλου. Η ταλιάτα ήταν κακοποιημένη δυστυχώς. Το ψήσιμο (θεωρητικά medium) ήταν εντελώς διαφορετικό σε κάθε πιάτο που έβλεπα στο τραπέζι. Η δικιά μου ψιλοσώθηκε (medium-well) , αλλά σε κάποια σημεία εξωτερικά είχε αρπάξει κιολας. Θα δώσω ένα ελαφρυντικό στην κουζίνα καθώς την ταλιάτα επέλεξαν περιπου οι 45 απο τους 50, που σημαίνει οτι ίσως να επικράτησε ένας μικρός χαμός στην παρασκευή.
Σε γενικές γραμμές δεν ενθουσιάστηκα με το φαγητό, σίγουρα δεν το λες vfm αν ρίξεις μια ματιά στον κατάλογο. Πχ αν για αυτή την ταλιάτα έδινα 23€, νομίζω ότι θα την επέστρεφα. Θα μπορούσα πάντως άνετα να πάω για ποτό.
Η Tartufo δεν ενθουσίασε, θεωρώ πως βρίσκεις καλύτερες εκδοχές της στα δυτικά. Η Amatriciana αντίθετα ήταν καλή, το γκουαντσάλε έδωσε το κάτι παραπάνω, μιας και ήταν κομμένο σε λεπτές λωρίδες και το τηγάνισμα το έκανε πολύ τραγανό.
Σαν γενικό σχόλιο, νομίζω ότι είναι μια σχετικά καλή προσπάθεια για ναπολετάνικη πίτσα στα δυτικά. Παρόλα αυτά, έχω κάποιες ενστάσεις σχετικά με την τιμολόγηση σε ορισμένες πίτσες. Ενδεικτικά, γιατί να υπάρχει τέτοια διαφορά τιμής μεταξύ της Pepperoni (13€, με σάλτσα, μοτσαρέλα και πεπερόνι) και της Polo (9€, με σάλτσα, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, πιπεριά Φλωρίνης και ρικότα);
Πίτα κλαμπ με γύρο χοιρινό καλούτσικο. Ο γύρος του είτε δεν είναι ετοιματζίδικος, είτε πέφτει μαρινάρισμα πριν ψηθεί, γιατί μου βγάζει κατι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Ο γύρος κοτόπουλο σχετικά αδιάφορος.
Δοκίμασα κι ενα χοιρινό κοντοσούβλι σε ψωμάκι με τυροκαυτερή. Κάποια κομμάτια είχαν ψιλοστεγνώσει, κάποια ήταν μόνο λίπος (όχι οτι δεν τα ευχαριστήθηκα βέβαια), αλλά γευστικά ήταν οκ. Αυτό που δεν ήταν οκ σίγουρα ήταν το ψωμί, που ξεπερνούσε τα όρια του "
Συμπερασματικά δεν ξετρελάθηκα, αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Συνεχίζεται η προσπάθεια εύρεσης καλού χοιρινού γύρου στα (εντός ορίων ντιλίβερι) πέριξ..
Γενικότερα, οκ εμπειρία, αν κινείστε στην περιοχή αξίζει μια επίσκεψη.
Ενώ ο χώρος είναι πολύ ωραίος, το φαγητό είναι σε επίπεδο απλώς οκ. Ίσως να μη βοήθησε το γεγονός ότι κινηθήκαμε σε στάνταρ γεύσεις, αλλά δεν δοκίμασα κάτι που να θέλω να ξαναφάω σύντομα.
-Σαλάτα burrata - οκ, η προσθήκη αβοκάντο δεν έδωσε κάτι ξεχωριστό στο πιάτο
-Πατάτες τηγανητές με κεφαλοτύρι - μια χαρά, γενναιόδωρη μερίδα
-Μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας - έχω φάει καλύτερες εκτελέσεις στην πόλη μας, ο πουρές δεν ήταν το δυνατό στοιχείο του πιάτου
-Αρνίσιο κεμπάπ - καλό, με ταιριαστά συνοδευτικά (χειροποίητη πάπρικα, ξύγαλο, ψητή ντομάτα, πίτα)
-Κοντοσούβλι κοτόπουλο - καλό
-Σασλίκ χοιρινό - μέτριο, ίσως όχι και η καλύτερη πρώτη ύλη
Τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι Alta Naoussa του Θυμιόπουλου (οκ), ψωμί (πολύ καλό, ζεστό καρβελάκι) και κερασμένο χαλβά με παγωτό (πιο λεμονάτος από ότι θα ήθελα), μας βγήκαν γύρω στα 95€. Θα μπορούσα να ξαναπάω, αλλά δε θα το επεδίωκα κιόλας.
Καλούτσικες, το ζυμάρι είναι στο ναπολιτάνικο στυλ (ίσως λίγο πιο chewy απ' όσο θα ήθελα) και δε μου έκατσε βαρύ στο στομάχι. Τα τόπινγκς ενδιαφέροντα γενικά, θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλες γεύσεις.
Οι μερίδες είναι αρκετά vfm, αν σκεφτεί κανείς ότι με 8,
-Σαλάτα με αχνιστά κολοκύθια, βλίτα, γαριδάκι και ανθότυρο - δροσερή σαλάτα, πίκριζαν λίγο τα χόρτα αλλά οκ
-Μανιτάρι Λήμνου σωτέ, ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου με μυρωδικά, χούμους - καλό
-Λαχματζούν τόνου - πιάτο ημέρας, εξαιρετική ιδέα και εκτέλεση
-Κόκορας, πλιγούρι, μανιτάρια, αφρός κοτόσουπας με καλαμπόκι, αμπελόφυλλο - απλώς οκ, το πιο αδιάφορο πιάτο
Με 1 λίτρο λευκό Χατζηγεωργίου (καλό) και 1 ποτήρι παλαιωμένο τσίπουρο Λήμνου δώσαμε 70€. Αναμφισβήτητα η καλύτερη γευστική εμπειρία που είχαμε στο νησί. Προτείνεται ξεκάθαρα!
Χωριάτικη μια χαρά, αρνίσια παϊδάκια από τα πιο νόστιμα που έχω φάει (και σε πολύ καλή τιμή 24€/κιλό) και αγριοκούνελο στιφάδο με φλωμάρια καλούτσικο, χωρίς να ενθουσιάζει. Οι χεράτες πατάτες που συνόδευαν τα παϊδάκια ήταν εξαιρετικές. Ειδική μνεία και για το ψωμί, που πιθανότατα ήταν από αλεύρι μαυραγάνι, προϊόν του ομώνυμου τοπικού σιταριού που καλλιεργείται εξ ολοκλήρου για λογαριασμό του [tx=c275]
Μαζί με νερό και μισό λίτρο χύμα ροζέ Ένωσις (μια χαρά), πληρώσαμε 48€. Αξίζει γενικά, αλλά αν βρίσκεστε στο νησί την περίοδο του 15αύγουστου ή γενικότερα σε high season, φροντίστε να πάτε σε "
-Μελιτζάνα με σκουμπρί - πολύ μεγάλη μερίδα, δεν το φάγαμε όλο, μιας και καταντούσε κάπως μπουχτιστικό
-Κασκαβάλι σαγανάκι με αποξηραμένα φρούτα - τοπικό τυρί (καλό) που συνοδευόταν από μισό αποξηραμένο σύκο σε φέτες
-Κολοκυθάκια τηγανητά - επίσης μεγάλη μερίδα, βαρύ τηγάνι όμως, δε θα το ξανάπαιρνα
-Φλωμάρι με χταπόδι - το περίμενα καλυτερο, διορθώθηκε λίγο με μπόλικο αλάτι και πιπέρι
-Γαλέος σκορδαλιά - οκ, η σκορδαλιά μέτρια σε ένταση
Όπως λέει ο συνονόματος Νίκος, οι μερίδες είναι πραγματικά μεγάλες. Παρόλα αυτά, στη δική μας επίσκεψη δεν ενθουσιάστηκα με την ποιότητα. Μαζί με 200ml ντόπιο τσίπουρο, πληρώσαμε 54€, ελαφρώς τσιμπημένα. Θα δοκίμαζα κάπου αλλού την επόμενη φορά.
Από burgers, δοκιμάσαμε το Molos και το 5th Avenue Pastrami. Molos: με καπνιστό μελίχλωρο, αχλάδι, τσάτνεϊ σύκου, ψητά ντοματίνια και χειροποίητη sweet chili μούστου. Το μπιφτέκι ήταν καλό, λίγο περισσότερο ψημένο από το medium που ζητήθηκε. Το σύνολο ήταν λίγο πιο γλυκό απ' όσο περίμενα, αλλά παρόλα αυτά ήταν νόστιμο.
Το 5th Avenue Pastrami με παστράμι, έμενταλ, coleslaw "
Το hot dog "
Τέλος, το Dill Chicken sandwich με ψητό κοτόπουλο (ωραία καρβουνάτη γεύση), ντομάτα, αβοκάντο, χειροποίητη μαγιονέζα και sweet chili ήταν καλό.
Τοπικά αναψυκτικά Κρήνη, μια χαρά.
Αν βρίσκεστε στο νησί και θέλετε κάτι κόμφορτ για βράδυ μετά από βόλτα στην παραλία, αξίζει. Τιμές σε burgers και σάντουιτς 7,
-Γαύρος μαρινάτος με φασόλια και βραστό κολοκυθάκι - ωραίο πιάτο
-Πατατοσαλάτα - οκ
-Χταπόδι ξυδάτο σε φέτες - μια χαρά
-Γαύρος τηγανητός - μια χαρά (ήρθε με μισό λεμόνι και με ένα σφηνάκι ξύδι, ανάλογα τα γούστα)
-Πιπεριά γεμιστή με τυρί - οκ
-Μπουρεκάκι με καβουρόψιχα και ροκφόρ - κακό, πολύ λαδερό
-Μυδοπίλαφο - βαρετό
-Γαρίδες με τουρσί λάχανο - μέτριες
-Κεφαλοτύρι σαγανάκι - οκ
-Ψάρι (δε θυμάμαι αν ήταν τσίρος ή κολιός) με χόρτα - μια χαρά
-Μπουρεκάκι με ζαμπόν τυρί και κοπανιστή - μέτριο
Το γεύμα ήταν κερασμένο, οπότε δε γνωρίζω κόστος. Γενικά το γειτονικό Φινιστρίνι μου φάνηκε κάπως καλύτερο, αν και οι μεζέδες της πρώτης γύρας ήταν σχεδόν "
-Γαύρος μαρινάτος με τουρσί μελιτζάνας - καλός
-Πατατοσαλάτα - οκ
-Χταπόδι ξυδάτο σε φέτες - μια χαρά
-Γαύρος τηγανητός - μια χαρά
-Τσίρος με πλιγούρι - μια χαρά
-Μπουρεκάκι με καβουρόψιχα και ροκφόρ - κακό, πολύ λαδερό
Μαζί με νερό, ψωμί και μια μπύρα, δώσαμε περίπου 28€. Αν δεν κάνω λάθος, τσίπουρο με μεζέ στα 5€. Γενικά ήταν το πιο γεμάτο μαγαζί εκείνο το βράδυ, δεν ξέρω αν ήταν λόγω του λάιβ. Απ' ότι έμαθα πάντως, άλλαξε ιδιοκτησία πρόσφατα.
Παρακινούμενοι από το σχόλιο του Μερακλή, δοκιμάσαμε και το μπουμπάρι, που ήταν όντως πολύ νόστιμο, τόσο το ίδιο όσο και οι πατάτες φούρνου που το συνόδευαν.
Για τα παραπάνω συν ψωμί, δώσαμε 24,
Δοκιμάσαμε σουβλάκια χορινά/κοτόπουλο, κεμπάπια και πανσέτες, όλα πολύ νόστιμα. Ειδικά το χοιρινό ήταν μαλακό και σωστά μαριναρισμένο, καμία σχέση με τα συμβατικά που κυκλοφορούν (σχεδόν) παντού. Πατάτες χεράτες, χωριάτικη με καλή φέτα, τυροκαυτερή χειροποίητη και μπουγιουρντί μια χαρά. Με 2-3 μπύρες έκαστος, μας βγήκε γύρω στο 20ρικο το άτομο. Δε μου φάνηκε ιδιαίτερα φθηνό, αλλά δε με χάλασε καθόλου. Μόνο και μόνο για τη λαϊκότητα της κατάστασης και τα νόστιμα κρέατα, αξίζει.
Αποφασίσαμε να κινηθούμε σε ατομικές μερίδες, οπότε δεν μπορώ να έχω πλήρη εντύπωση από τα κυρίως. Παρόλα αυτά, το ελασσονίτικο και το κοντοσούβλι κοτόπουλο που δοκίμασα ήταν νόστιμα. Γενικότερα οι μερίδες ήταν αρκετά γενναιόδωρες, ειδικά τα σνίτσελ που διάλεξαν κάποιοι (είτε σκέτα είτε α λα κρεμ) ήταν εντυπωσιακά σε μέγεθος. Στα ορεκτικά, φέτα με μέλι και σουσάμι, τηγανητά κολοκυθάκια, ψητή μελιτζάνα και πατάτες, ήταν όλα μια χαρά, δεν ενθουσίασε κάτι, αλλά ούτε και απογοήτευσε.
Με νορμάλ κατανάλωση αλκοόλ (μπύρες κυρίως), μας βγήκε περίπου 16-17€ το άτομο, που το θεώρησα καλή τιμή για όσα φάγαμε. Σέρβις σβέλτο και φιλικό, ο ιδιοκτήτης έκατσε για λίγο στο τραπέζι μας. Νομίζω πως είναι μια καλή εναλλακτική πρόταση σε όποιον κινείται στα πέριξ της Βέροιας, μιας και απέχει ελάχιστα από την πόλη και μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στο φράγμα του Αλιάκμονα.
-Κολοκυθάκια τηγανητά - μια χαρά, τζατζίκι άνευρο
-Πατάτες τηγανητές με κρέμα παρμεζάνας και μπέικον - νόστιμες (αλίμονο), φρέσκια πατάτα νομίζω
-Σφακιανή πίτα - οκ
-Σαλάτα Τραταμέντο - δεν δοκίμασα, κλασσική πράσινη "
-Μανιτάρια γεμιστά με κρέμα τυριού και μπέικον - καλά
-Μπιφτέκι - απλώς οκ, λουσμένο με τυρί και συνοδεία πατάτας, πολίτικης και κρεμμυδιού
-Σταβλίσια πανσετομπριζόλα - οκ, είχε αρπάξει σε κάποια σημεία
-Γιαουρτλού - δε μου άρεσε, υπερβολικό κύμινο και πολύ σφιχτός ο κιμάς
-Φωλιά κοτόπουλο - μέτριο, ουσιαστικά πρόκειται για κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλο (το οποίο παραψήθηκε εξωτερικά) με κρέμα παρμεζάνας και μια μπάλα από ψημένο κανταΐφι (δεν κατάλαβα το λόγο)
Επαναλάβαμε τα 4 πρώτα και μαζί με κρασί, ρετσίνες και κάμποσα αναψυκτικά, πληρώσαμε 20€ το άτομο. Κερασμένο λικέρ τριαντάφυλλο και ζεστός χαλβάς με παγωτό για το σβήσιμο. Δυστυχώς, αν κρίνω από το ότι τα πιάτα που μου άρεσαν περισσότερο ήταν οι πατάτες και τα μανιτάρια, δε νομίζω να ξαναπάω.
-Μπουγιουρντί - οκ, σαν μια απλή ψητή φέτα
-Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές - 5€ για μία (1) πιπεριά στο πιάτο, με φέτα και κρέμα μπαλσάμικου, απλώς οκ γευστικά
-2x Πατάτες με τσένταρ/μπέικον/σως - πολύ καλές
-Φασόλια καπνιστά με μπρίσκετ - πολύ νόστιμα, το κρέας έδωσε το κάτι παραπάνω
-4x Μπιφτέκι/Σουβλάκι μοσχαρίσιο/Σουβλάκι κοτόπουλο - όλα καλά
-Καπνιστό λουκάνικο γεμιστό με γραβιέρα - πολύ καλό
-2x Καπνιστή πανσέτα - έλιωνε, πεντανόστιμη
-2x Καπνιστό μπρίσκετ - το καλύτερο πιάτο, ειλικρινά αξίζει η απόσταση από Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για αυτό
6 άτομα πληρώσαμε 150€ για τα παραπάνω συν κρασί και μπύρες. Στα ερυθρά κρασιά θα βρείτε μόνο ξινόμαυρο (είτε 100% ή σε συνδυασμό με κάποια άλλη ποικιλία), στα λευκά ανοίγει λίγο παραπάνω η παλέτα, ενώ είναι αξιοσημείωτη και η ποικιλία από μπύρες. Ιδανικά θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη τη μερίδα του μπρίσκετ, θεωρώ λίγο υψηλή τιμή τα 19€ για 250-280γρ. Επίσης, χρήζουν βελτίωσης και κάποια από τα ορεκτικά. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι συνδυάζεται υπέροχα με μια μονοήμερη προς Βέροια, Νάουσα και τις γύρω περιοχές.
Από φαγητό δοκιμάσαμε μια τορτίγια με κοτόπουλο (συμπαθητική, με καραμελωμένο κρεμμύδι, gouda, μπέικον και μαγιονέζα), το mix grill που ήταν αρκετά τίμιο (5 λουκάνικα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπιφτέκι κοτόπουλο, φιλέτο κοτόπουλο, 2 πανσέτες, πατάτες country, πίτες, coleslaw, ΒΒQ sauce και honey mustard sauce) και τα νάτσος, τα οποία ήταν αρκετά βαριά και γενικότερα δεν άρεσαν.
Όσον αφορά τη μπύρα, θεωρώ ότι η [tx=t17092]
-Κατσικίσιο τυρί - οκ
-Βραχάκια πατάτας με dip σως φέτας - μια χαρά, οι συγκεκριμένες πατάτες έπαιζαν πολύ γενικά
-Τηγανιά μανιταριών (champignon) - μια χαρά
-Σαλάτα Μεζεδόκηπος - κλασσική πράσινη με τα-πάντα-όλα σε φωλιά από τορτίγια
-Τηγανιά "
-Καραμελωμένη πανσέτα - μια χαρά, τρυφερό κρέας
-Μοσχαρίσιο χτένι με μελιτζάνα, σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και μυζήθρα - σαν χουνκιάρ, αλλά το κρέας ήταν τυλιχτό με μελιτζάνα. Ο πουρές ήταν σχετικά καλός, το σύνολο μια χαρά
-Colossal μπιφτέκι γεμιστό - 600gr μπιφτέκι γεμιστό με τρία τυριά (φέτα, γκούντα, τυρί κρέμα), βραχάκια πατάτας, καπνιστό μπέικον και τσένταρ σως. Με έψησε φουλ η περιγραφή, αλλά δεν σκέφτηκα επουδενί ότι η τσένταρ σως θα είχε λούσει όλο το πιάτο. Ο κιμάς ήταν νόστιμος, αν και εξωτερικά είχε αρπάξει παραπάνω απ'
Για τα παραπάνω μαζί με χύμα λευκό κρασί (γύρω στα 2 λίτρα αν θυμάμαι καλά) και κερασμένο γλυκό, μας βγήκε 21€ το άτομο (5 στο σύνολο). Δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν πολλά, ίσα ίσα. Ίσως ξαναπήγαινα αν το πρότεινε η παρέα, αλλά με δική μου πρωτοβουλία λίγο δύσκολα. Νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των μαγαζιών του Ευόσμου που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο φαίνεσθαι (του χώρου) και στην ποσότητα, καταλήγοντας να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και στην προσοχή που δίνει στα πιάτα.
Την επόμενη φορά ίσως δοκίμαζα κάποια άλλη πίτσα, αλλά με λευκή σάλτσα αυτή τη φορά.
Σέρβις λίγο αργό, μιας και η κοπέλα ήταν καινούρια απ' ότι μας ενημέρωσε, αλλά ευγενικό. Δοκιμάσαμε τα εξής:
- Σαλάτα Lezanta - κλασσική πράσινη σαλάτα με διάφορα μπλιμπλίκια, μια χαρά, ίσως λίγο περισσότερο γλυκιά
- Μπουγιουρντί - οκ, ήταν πολύ μαστιχωτό, που προσωπικά δε με τρελαίνει
- Τζατζίκι - καλό, χειροποίητο, δεν είχε πολύ σκόρδο
- Πατάτες τηγανητές - καλές
- Κοτοτηγανιά μουσταρδάτη - απλώς οκ, ξέφυγε λίγο στο αλάτι
- Πανσέτες, σουτζουκάκια, λουκάνικα - σε γενικές γραμμές νόστιμα, ειδικά το λουκάνικο που είχε κυρίως κρέας μέσα και όχι πολύ λίπος ή καρυκεύματα. Οι πανσέτες λίγο χοντροκομμένες και σκληρές, τα σουτζουκάκια μια χαρά.
Με 3 μπύρες και κερασμένο γλυκό, πληρώσαμε 53€ (~13€/άτομο). Θετικό πρόσημο στο σύνολο.
Το σέρβις από την κ. Δάφνη στην παραγγελία και τον γιο στο σερβίρισμα ήταν ευγενέστατο, αν και όχι τόσο σβέλτο, κάτι που παραβλέπεται λόγω ημέρας.
-Αρνάκι σούβλας 1kg - καλό, διάφορα κομμάτια με αρκετό ψαχνό και τραγανή πρόστυχη και πέτσα
-Κοκορέτσι - μια χαρά, απλά μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν φούρνου (γαρδούμπα) και όχι σούβλας, γιατί το εξωτερικό έντερο ήταν μαλακό
-Χόρτα - μια χαρά
-Πατάτες τηγανητές - καλές
-Τζατζίκι/τυροκαυτερή - μια χαρά, το τζατζίκι τούμπανο
-Κολοκυθάκι τηγανητό - κακό, είχε μαυρίσει με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ευχάριστο στη γεύση
Για τα παραπάνω μαζί με περίπου 2,
- Chevre με μαρμελάδα ντομάτας και κραμπλ αμυγδάλου - πολύ καλό
- Κεφτέδες με τσαλαφούτι - απλώς οκ, τους πήραμε ως εναλλακτική στη μοσχαρίσια γλώσσα που είχε τελειώσει
- Νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα - πολύ νόστιμο πιάτο, ίσως τα καλύτερα νιόκι που έχω δοκιμάσει, η εξωτερική κρούστα όλα τα λεφτά
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια - πολύ καλό
- Flap steak - προφανώς ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, πολύ καλή πρώτη ύλη, που ήρθε ψημένη rare. Οι συνοδευτικές baby πατάτες με θυμάρι και παρμεζάνα ήταν μια χαρά.
Τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι Γουμένισσα (κτήμα Αϊδαρίνη) μας κόστισαν 50€/άτομο.
Προσωπικά δεν με πείραξε το όλο θέμα με το μαντέμι, κατανοώ όμως και το παράπονο ορισμένων συνταβερνοχωριτών για το ότι αναλαμβάνουν χρέη "
Συμπερασματικά, πολύ θετική η πρώτη επίσκεψη, θα ξαναπήγαινα με μεγάλη μου χαρά.
https:
Η γέμιση μπαμπάτσικη, είχε πραγματικά καλή ποσότητα κοτόπουλου, νόστιμη και ζουμερή. Θα ήθελα να δοκιμάσω οπωσδήποτε και άλλες γεύσεις. Ένεκα της αυριανής επετείου, παίζει και μπακαλιαρόπιτα για όσους ενδιαφέρονται.
Τον κιμά τον περίμενα λίγο πιο ενδιαφέρων, ίσως κοκκινιστό, ή έστω με κάποια έντονα καρυκεύματα. Ο συνδυασμός με το ρύζι δε με παραξένεψε, αλλά δε με τρέλανε κιόλας.
Το μανιτάρι επίσης κάπως φλατ. Βέβαια, πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει ενα μανιτάρι κονσέρβας με ρύζι και μαϊντανό;
Γενικά, ενδείκνυται για μια γρήγορη και φθηνή λύση στην πείνα, ειδικά αν θες να κινηθείς σε κάτι πιο πρόστυχο. Σημαντικό επίσης το ότι δε μου έκατσε καθόλου βαρύ στο στομάχι. Σαφέστατα vfm, αν σκεφτείς ότι τα τρία πιροσκί εδώ, κοστίζουν όσο ένα στη Μοδιάνο...
- Καλάθι με προζυμένιο ψωμί, φοκάτσια, taralli (αλμυρά μπισκότα) και δύο ντιπάκια, το ένα ήταν λάδι βοτάνων και το άλλο πατέ αμυγδάλου, ελιάς και λιαστής ντομάτας. Πολύ καλό, πήραμε 4!
- Πλατώ αλλαντικών και τυριών με μαρμελάδα ημέρας, απλώς οκ (απλά να αναφέρω πως έχουν
δική τους μηχανή κοπής αλλαντικών).
- Ταρτάρ μαγιάτικο με πράσινο χαβιάρι (σταφύλια της θάλασσας), καταπληκτικό!
- Χταπόδι με γκουαντσάλε, φασόλια μαυρομάτικα, τζίντζερ σως και ταραμά, πολύ καλό.
- Ταρτάρ παντζαριού, σως ταχίνι, μαύρο σκόρδο, λάδι kombu και φουντούκια, αδιάφορο.
- Tubettoni Valdoro με κουνέλι ραγού, μύρτιλο και λάδι άρκευθου (το φυτό του gin), δύσκολο πιάτο, δεν άρεσε σε κανέναν από την παρέα και δυστυχώς είχαμε πάρει 2.
- Πορκέτα με τηγανητό σταμναγκάθι και pico de gallo, πολύ καλή, γενναία ποσότητα.
- Ψητό καλαμάρι με baby μαρούλι, bagna cauda (σως με σκόρδο, αντζούγιες, λάδι και αγριοράπανο), καλό.
- Πιάτο ημέρας με διάφραγμα μοσχαρίσιο, μανιτάρια, baby καρότα και κάτι ακόμη που δε θυμάμαι, αρκετά καλό.
- Πιάτο ημέρας με ζυμαρικά που ήταν κάτι σαν μικρά tubettoni, φιλέτο μπαρμπούνι σωτέ και μια λεμονάτη σάλτσα, καλό.
- Cheesecake πραλίνα, αέρας μπράντι, καραμέλα miso, παγωτό καμένο βούτυρο, υπέροχο!
- Ω να choux.. , τιραμισού έκπληξη, καλό.
Για τα παραπάνω, μαζί με 2 μπουκάλια Ca Viola Dolcetto d'
Πεϊνιρλί κούσμπασι, με γέμιση από χοιρινό φιλέτο και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας πολύ νόστιμο, στα 4,
Την επισκεφθήκαμε την Καθαρά Δευτέρα με κράτηση. Ο κακός χαμός από κόσμο, λογικό ένεκα της ημέρας. Υπήρξε μια αργοπορία στην παραγγελιοληψία, μιας και γίνεται αυστηρά από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μπαίνοντας στο εσωτερικό του μαγαζιού την μεταφέρει στην κουζίνα γκαρίζοντας (τουλάχιστον αυτό μου είπαν οι ντόπιοι συνδαιτυμόνες)!
Τα πιάτα ήρθαν σχετικά γρήγορα, δε θυμάμαι κάτι που να μου έκανε κακή εντύπωση. Δοκιμάσαμε ταραμά, πατάτες, φάβα, σκουμπρί, χταπόδι, μπακαλιάρο, μαρίδα και σίγουρα ξεχνάω και κάτι ακόμα. Σε γενικές γραμμές όλα μια χαρά, με μέτρια προς χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ μας βγήκε γύρω στα 20€ το άτομο με ψαλίδι. Αρκετά καλή επιλογή για την περιοχή.
Το βρώμικό του ήταν όπως το θυμόμουν, με υπέροχο ψωμί (δεν έχω πετύχει αντίστοιχο), μπαμπάτσικο σουβλάκι κοτόπουλο και χωρίς φειδώ σε πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα. Το "
Δοκίμασα και ένα αξιοπρεπές hot dog με ψητό λουκάνικο και πατάτες, τσένταρ, BBQ sauce, καραμελωμένο κρεμμύδι και μουστάρδα/κέτσαπ στα 4,
Αν βρίσκεστε στην περιοχή, προτείνεται.
https:
Η τελευταία παράγραφος αναφέρεται και στην εγχώρια κατανάλωση πρόβειου, με το εξής αξιοσημείωτο στατιστικό: "
Ενώ δεν πέρασα άσχημα, το μαγαζί μου δείχνει ότι έχει μπερδευτεί λιγο στο χαρακτήρα. Είναι κάτι ανάμεσα σε μπυραρία, μπαρ και καφέ. Θα μπορούσα να ξαναπάω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνω με Hoppy Pub π.
Γενικά παίζει στο ναπολιτάνικο στυλ, με παχύ στεφάνι και λεπτό σώμα. Διαφημίζει 48ωρη ωρίμανση στη ζύμη. Οι πίτσες ήταν σχετικά καλές, με μόνη ένσταση ότι το ζυμάρι μου φάνηκε ελάχιστα υδαρές σε κάποια σημεία. Ξεχώρισα την Piccante λόγω της εξαιρετικής επίγευσης που άφηνε το chili honey. Περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτό.
Παίζουν και κάποιες βαρελίσιες μπύρες (π.
Παρατηρώ αύξηση τιμών σε ορισμένα είδη (ενδεικτικά 1€ πάνω σε Gyozas, Shoyu Ramen, Yakitori με γλώσσα μοσχαρίσια) παρόλο που το μαγαζί άνοιξε μόλις πριν 1,
-Πατάτες τηγανητές - καλές
-Κολοκυθάκια τηγανητά - μια χαρά, καλό το συνοδευτικό τζατζίκι
-Πίτες - μια χαρά
-Κεφαλοτύρι σαγανάκι - καλό
-Μελιτζανοσαλάτα - μια χαρά
-Κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο - απλώς οκ, περίμενα πολύ περισσότερα. Το κοτόπουλο είχε μαρινάδα με κάρυ, που κάλυπτε τα πάντα.
-Κοκορέτσι - μια χαρά
-Συκώτι - καλό, μεγάλη μερίδα
-Μπιφτέκι γεμιστό - μια χαρά
-Μπριζόλα Black Angus - μέτρια. Ενώ το ψήσιμο ήταν ακριβώς όπως ζητήθηκε, το κρέας ήταν δύσκολο στο μάσημα.
Με κρασί και κερασμένο γλυκό μας βγήκε γύρω στα 140€ (~23€/άτομο). Αν τριγυρνάτε στην περιοχή είναι μια σχετικά καλή επιλογή.
Στα μετριοκαλά πιάτα θα έβαζα το μπουγιουρντί, τον τηγανητό γαύρο, το τηγανητό καλαμάρι και το καπνιστό σκουμπρί.
Στην αντίθετη κατηγορία τα κολοκυθάκια (το κουρκούτι είχε γεύση λουκουμά!), τις γαρίδες σαγανάκι (οι οποίες ήταν overcooked) και το χταπόδι (εντελώς άγευστο).
Πατάτες, μελιτζάνα ψητή, σαλάτα (κλασσική πράσινη με μπαλσάμικο κλπ) σε νορμάλ επίπεδο.
Σε γενικές γραμμές, γευστικά είναι μια οκ επιλογή για Σίνδο. Όσον αφορά στις τιμές, δεν έχω άποψη καθώς ξηγήθηκε η εταιρεία.
Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, ήταν όλα σε επίπεδο άνω του μετρίου, εκτός από το κοντοσούβλι κοτόπουλο ίσως, το οποίο ήταν φλατ σε γεύση. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα δοκιμαστή σχετικά με τα γαρδουμπάκια. Οι πατάτες είχαν τραβήξει όλη τη γεύση και ήταν θεϊκές!
Μοσχαράκι με μελιτζάνες στο πήλινο σχετικά καλό, αν είχε λιγότερο τυρί ή ακόμα καλύτερα αν είχε φέτα, θα ήταν τοπ. Αρνί στη λαδόκολλα επίσης καλό. Γιαουρτλού μια χαρά. Τα ορεκτικά ήταν σε νορμάλ επίπεδο, δεν ενθουσίασε κάτι.
Σε γενικές γραμμές μου φάνηκε μια σχετικά σέιφ επιλογή αν θες κάτι σε "