Εικόνες (121)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Εξωτερικά το εστιατόριο κι ακριβώς δίπλα τα φουγάρα του εργοστασίου της Augustiner
Schweinebraten (ψητό χοιρινό) με σως μαύρης μπίρας, Semmelknödel (η μπαλίτσα στο πλάι με τρίμματα ψωμιού για βουτιές στη σάλτσα), λάχανο σαλάτα με κομμάτια σπεκ κι η καλύτερη μπίρα Schneider Aventinus από βαρέλι
Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 600γρ (τίποτα ιδιαίτερο)
Κότσι (Eisbein) με ξινολάχανο και βραστές πατάτες και βαυαρέζικη Weißbier
Αποδομημένο γαλακτομπούρεκο (πολύ καλό)
Χοιρινή σταβλίσια (απλά ΟΚ)
Σολομός signature πιάτο με πουρέ μπρόκολο (πολύ καλό)
Ceviche λαβράκι με leche de tigre, κόλιανδρο, λάιμ κλπ
1st course κολοκυθοκεφτές με σαλάτα κολοκύθι και κατσικίσιο τυρί
Pizza - Mix di salumi (μέτρια ζύμη ελληνικού τύπου, καλά τα υλικά)
Παστουρμάς από μυλοκόπι (εξαιρετικός / από τον κατάλογο "Παστό ημέρας")
Με το πρώτο καραφάκι: λευκός ταραμάς, τσίρος, λάχανο τουρσί, μακαρονάκι με χταπόδι, συν μαρίδα τηγανιτή (εκτός φωτογραφίας)
Με ωρολογιακή φορά: σουφλέ αλλαντικών με κοπανιστή, μπουγάτσα κιμά και μπουγάτσα κρέμα (η μισή με μερεντα, η άλλη μισή με άχνη-κανέλλα)
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ (νόστιμο)
Ψαρονέφρι με τσιμιτσούρι και καλαμπόκι βουτυράτο (λείπουν κομμάτια-πολύ καλό)
Άδανα γιαουρτλού κεμπάπ (ΟΚ)
Ισκεντέρ κεμπάπ (μοσχάρι, νόστιμο και μεγάλη μερίδα)
Κερασμένο ezme για καλωσόρισμα (κακό)
Μπακαλιάρος σκορδαλιά (μεγάλη μερίδα, αλλά αδιάφορο προς κακό)
Μύδια αχνιστά, Ολυμπιάδας, μεγάλα (ΟΚ)
Ribeye Black Angus Prime USA (πολύ καλό)
Λουκάνικα Λευκάδας και Burger (καλά)
Plater #5 (Angus brisket, Spare Ribs, Pulled pork από μισή μερίδα έκαστο, ψητή πατάτα με sour cream, πίκλες και καλαμπόκι με σιρόπι σφενδάμου)
Είναι ευρέως γνωστό ως "
Ο παλιός ιδιοκτήτης (Στάθης), άνοιξε το Αμόρελι
Οι πολύ θετικές κριτικές στο Google μάλλον σχετίζονται με την ιστορικότητα και την καλτίλα ή με τις παιδικές αναμνήσεις των ντόπιων, παρά με το φαγητό.
Λειτουργεί ως εξής: με 32,
Σημασία έχει ότι το φαγητό ήταν καλό και φρέσκο, όχι όπως τα deep-fried, ετοιματζίδικα που πετυχαίνω συνήθως στα all-you-can-eat με τους ιμάντες και τα χρωματιστά πλαστικά πιατάκια.
Φάγαμε δίχως αύριο (στην 3η παραγγελία κλατάραμε...) και περάσαμε καλά.
Θα ξαναπήγαινα.
Πήραμε 1 φέτα πανέ, 1 σαλάτα "
Είναι new entry στην πόλη και γίνεται χαμός, ακόμη και τις καθημερινές.
Όλα; Όχι όλα. Βρήκα επιτέλους ένα μαγαζί του γούστου μου: δημιουργική κουζίνα (μικρός κατάλογος που ανανεώνεται κι αναρτάται στο facebook), εκλεκτές πρώτες ύλες, χαλαρή ατμόσφαιρα και νορμάλ τιμές. Σαφώς έχει δρόμο ακόμη για να φτάσει τα αντίστοιχα αγαπημένα μου μαγαζιά της Θεσσαλονίκης (Νάμα, Μαιτρ και Μαργαρίτα στην παλιά διεύθυνση, Σέμπρικο και Νέα Φωλιά στα πρώτα τους χρόνια, προτού το χίπστερ γίνει μέηνστρημ), αλλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να πάει καλά και να βρει μιμητές.
Λίγο με χάλασε μόνο το κλίμα κατάνυξης που επικρατούσε, με ζευγαράκια, κεράκια και χαλαρωτική instrumental μουσική, δηλαδή δύσκολα θα πήγαινα με την παρεά μου για να πιούμε και ν' αράξουμε κάνα τρίωρο.
Πήρα το αργεντίνικο φιλέτο των 300γρ. που ήταν εξαιρετικό, όπως και ότι δοκίμασα από τα συνοδευτικά (το καλύτερο ήταν το καλαμπόκι). Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν το γλυκό: πήρα Kaiserschmarrn, το οποίο δεν ήταν καραμελωμένο, δεν είχε σταφίδες, δεν είχε αρκετή μους μήλου και γενικά ήταν άνευρο και πολύ υποδεέστερο από αυτά που βρίσκεις στη Βαυαρία.
Τιμές φευγάτες ακόμη και για τους ντόπιους (δες ανεβασμένο κατάλογο, τα περισσότερα steaks γύρω στο πενηντάρικο). Μαζί με συνοδευτικό, γλυκό και αρκετή μπίρα μας βγήκε περί τα 100 ευρώ το άτομο.
Τα υπόλοιπα μαγαζιά της περιοχής έχουν μεταλλαχθεί σε κάποιου είδους φτηνές απομιμήσεις του Salt Bae: στη βιτρίνα ψυγεία με ντεμέκ παλαιωμένα μοσχάρια κρεμασμένα σε τσιγκέλια κι από πίσω σουτζουκάκια και ντολμάδες. Προτιμήσαμε το Anatolia γιατί μας φάνηκε πιο ορίτζιναλ.
Καλωσόρισμα με μια σαλάτα ezme (ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αγγούρια και ντομάτες κι από πάνω σουμάκ και λεμόνι, αδιάφορη) και πίτες (μεγαλύτερες από τις δικές μας σουβλακόπιτες, αλλά πιο στεγνές και άνοστες). Παραγγείλαμε μια μικρή ποικιλία κρύων ορεκτικών (με διάφορες αλοιφές, ντολμαδάκια, λευκό τυρί και φασόλια γίγαντες, θύμιζαν κονσέρβα ΖΑΝΑΕ), μια μερίδα ισκεντέρ κεμπάπ (μοσχαρίσιος γύρος, σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι κι από κάτω ψιλοκομμένη πίτα που ρουφούσε τα υγρά του κρέατος / νόστιμο και μεγάλη μερίδα) και μία Άδανα γιαουρτλού κεμπάπ (απλά ΟΚ, όχι ιδιαίτερα καυτερό). Πολύ καλή εξυπηρέτηση, χώρος ψιλο-κιτς, μουσική τούρκικα λαϊκα σε χαμηλή ένταση.
Για τα παραπάνω (δυο κυρίως από 17 εύρω κι 9 τα ορεκτικά) συν 2 βαρελίσιες Warsteiner δώσαμε 50κάτι ευρώ, αλλά σκάσαμε. Μέτρια εμπειρία, την επόμενη αλλού.
@Γαργαντούας: κι εγώ την ίδια άποψη έχω για το Γιαλό. Προσωπικά, θα επέλεγα γλυκάνισο ή Ατλαντίς, αλλά η θάλασσα έχει ιδιαίτερη τουριστική αξία για τους Γερμανούς συναδέλφους.
Δε νομίζω να του δώσω δεύτερη ευκαιρία.
Παρόλο που είμαι τακτικός στα Γιάννενα, δεν έχω ανακαλύψει ακόμη το μαγαζί που θα με ξετρελάνει και θα επιδιώξω να ξαναπάω. Αυτά στα οποία έχω κάτσει τις περισσότερες φορές και θεωρώ, ας πούμε, αξιοπρεπή είναι τα εξής:
- balsamico για μεσημεριανό μεζεδοτσιμπολόγημα, με ωραίο εξωτερικό τραπεζάκι (αν και θα βρέχει το σ/κ), ωραίο κλίμα, αλλά το φαγητό δε συναρπάζει
- Σείριος, ασφαλής επιλογή για κάτι πιο εστιατορικό
- Πάρκο Ναυτικού Ομίλου, το μενού του οποίου έχει αλλάξει προσφάτως χαρακτήρα (προς το λαϊκότερο, με αρκετά ψητά της ώρας), αλλά παραμένει καλή επιλογή, ειδικά αν έχετε μαζί και παιδιά (παιδική χαρά, πάπιες, λίμνη κλπ.)
- και τέλος, οι Βλάχοι και το διπλανό Σ'
αναμμένα κάρβουνα, για κρεατοφαγία δίχως αύριο.
Έχω ακούσει καλά λόγια και για τη Φρόντζου Πολιτεία, αλλά δεν έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες.τσέκαρε και τη Salumeria στην Παντανάσσης, είναι εστιατόριο τύπου Μαιτρ & Μαργαρίτα, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Έχω ανεβάσει τον κατάλογο.
Μου αρέσει και το προτείνω.
Το Green Velvet ήταν απλά ΟΚ, μάλλον το αδίκησε η σύγκριση με το False King.
Ορεκτικά
Handkäs‘ με ή χωρίς Musik: κακής ποιότητας τυρί που σερβίρεται μέσα σε μηλόξυδο. Το Musik αναφέρεται σε ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ας πούμε ότι του ταιριάζει).
Sachsenhäuser Schneegestöber: πρόκειται για τυρί Brie πατημένο με το πηρούνι μαζί με βούτυρο, τυρί κρέμα, σκόρδο και μυρωδικά. Συγγενεύει με το βαυαρέζικο Obazda, μόνο που στο Obazda χρησιμοποιούν camembert αντί για brie. Σερβίρεται με (πάντα νόστιμο!) γερμανικό ψωμί και βούτυρο.
Λουκάνικα Φρανκφούρτης με ξινολάχανο και πουρέ: λιτά κι αναμενόμενα
Κυρίως
Σνίτσελ Φρανκφούρτης με πράσινη σως: το σνίτσελ συνηθισμένο και μέτριο, η παράδοση κρύβεται στην πράσινη σως. Είναι γιαούρτι με 7 μυρωδικά που φύονται στο κρατίδιο της Έσσης. Συνήθως σερβίρεται όχι με σνίτσελ, αλλά με βραστή πατάτα και 1-2 βραστά αυγά κομμένα στη μέση. Τη βρίσκεις σε διάφορα μέρη, ακόμη και σε καντίνες, πχ. έξω από το Χρηματιστήριο. Νόστιμη, αλλά τίποτα το συναρπαστικό.
Ποτά
Μηλίτης άφθονος σε πήλινες κανάτες (που λέγονται Bembel), σε αναλογία 50-50 με ανθρακούχο νερό. Το πρώτο ποτήρι δεν αρέσει σε κανέναν, μετά το 3ο αρχίζει κάπως να στρώνει. Το κατάστημα διαθέτει δική του πρέσα, από την παραγωγή στην κατανάλωση.
Mispelchen, δηλαδή «μουσμουλάκι»: σφηνάκι calvados με μισό μούσμουλο κομπόστα (σσ: ο Σαραντάκος έχει ένα ωραίο άρθρο για την ετυμολογία μούσμουλο, μέσπιλο, νέσπουλο, Mispel). Δαγκώνεις, πίνεις, επαναλαμβάνεις.
3 άτομα για 3 ορεκτικά, 3 κυρίως και μερικά Bembel, πληρώσαμε 100 ευρώ.
Γενικά, δε μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα, η κουζίνα είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα για το οποίο φημίζεται η Φρανκφούρτη. Προτείνεται μόνο σε όσους, όπως εγώ, επιζητούν το γευστικό ταξίδι στην τοπική παράδοση.
Το risotto milanese με σαφράν, γαρίδες και μύδια άρεσε μεν στην παρέα (δε δοκίμασα) αλλά μικρή η μερίδα, στα αρνητικά κι η σαλάτα Ambassador 10 που δεν άρεσε σε κανέναν. Η σπαλομπριζόλα είναι μια χαρά, αλλά όπως ξαναείπα, έχουμε φάει και καλύτερες.
Συγκριτικά, θεωρώ πιο vfm το Celest, παρόλο που σα χώρος μου αρέσει περισσότερο το Ambassador.
Έχει δυο δυνατά στοιχεία τα οποία είναι εκ των πραγμάτων σημαντικά και δικαίως απολαμβάνει πελατεία και φήμη: φρέσκα ψάρια και πολύ καλό ψήστη. Σε όλα τα υπόλοιπα κουτάκια σκοράρει απλά γύρω στη βάση. Το μαγαζί (κι ο ιδιοκτήτης) δεν έχει αλλάξει καθόλου εδώ και 10+ χρόνια. Signature πιάτα ο κέφαλος "
Αν ψάχνετε φρέσκο ψαράκι, είστε εραστές της λαϊκότητας, δε σας ενοχλεί το στρίμωγμα και δε σας ενδιαφέρει να τρώτε πάνω στο κύμα, τότε είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για εσάς στην πόλη της Πρέβεζας.
- ριζότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς (με γαρίδες και αχιβάδες) πολύ καλό
- ποικιλία μαρινάτων και παστών θαλασσινών σηκώνει άνετα μισό λίτρο ούζο
- σούσι γαρίδα-μάνγκο πολύ εξευρωπαϊσμένο, είχε και μαγιονέζα
- αλμυρό τσιζ-κέικ πολύ νόστιμο.
Αρκετές επιλογές σε κρασιά, αλλά δυστυχώς πολύ μικρή ποικιλία σε ούζo&
Μέχρι προσφάτως ήταν η πρώτη μου επιλογή και για πρωινό, αλλά τελευταία προτιμώ το γειτονικό Prevere.
Δοκίμασα μοσχαρίσιο παστράμι (μαγειρεμένο 24h) σε λευκό ψωμί, σάλτσα Café de Paris, φρέσκια μοτσαρέλλα και ζεστό λάχανο ψητό. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μεγάλο και χορταστικό μέγεθος και πολύ ελαφρύ για το στομάχι. Θα ξαναπάω σίγουρα αν και φοβάμαι ότι με τέτοιες τιμές είναι δύσκολο να επιβιώσει σε τόσο μικρή αγορά.
Ο Τούρκος δεν άλλαξε, αλλάξαμε εμείς. Τα ευαίσθητα πλέον στομάχια μας δυσανασχετούν στα καμμένα τηγανόλαδα και στα τσιγαριστά σκόρδα. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε επιλέξει κάτι πιο ελαφρύ, έχει αρκετές επιλογές σε ψητά κλπ. Δεν το ευχαριστήθηκα. Κατά τ’ άλλα, παραμένει λαϊκός και τίμιος και το μέρος ιδανικό για τα ήσυχα, ζεστά βραδάκια.
Το φαγητό πάντως ήταν ευχάριστη έκπληξη. Ό,
Tο σέρβις δυσεύρετο, αλλά ευγενικό κι οι τιμές ακριβούτσικες για την περιοχή, αλλά γενικά μου φαίνεται ότι όλοι έχουν ανεβάσει τις τιμές τελευταία και θα πρέπει να το συνηθίσω.
Συμπέρασμα: έχει κάποια αρνητικά τα οποία ίσως είναι επουσιώδη. Θα μπορούσα να ξαναπάω για το φαγητό, αλλά δεν θα το επιδίωκα.
Μέτρια πράγματα από φαγητό. Σουβλάκια χοιρινά φουλ κρεάτινα με μεγάλα κομμάτια ψαχνού, αλλά μάλλον είχαν ψηθεί αρκετή ώρα πριν σερβιριστούν και ήρθαν στεγνά και κρύα. Γύρος μερίδα απλά ΟΚ, μπιφτέκι κάπως καλύτερο. Οι μερίδες δεν έχουν τζατζίκι κι οι πατάτες είναι εντελώς προκάτ.
Την επόμενη φορά που θα βγω στην αναζήτηση γυράδικου, μάλλον θα κινηθώ προς Ν. Φλογητά.
ΧΩΡΟΣ: πολύ ωραίος, στην αυλή ενός ανακαινισμένου διώροφου νεοκλασικού, ελάχιστα μακριά από την πολύβουη παραλία
ΣΕΡΒΙΣ: πολύ ευγενικό κι εξυπηρετικό, με πολλούς σερβιτόρους να γεμίζουν τα ποτήρια που αδειάζουν.
ΚΡΑΣΙ: αρκετά μεγάλη κάρτα ελληνικών κρασιών για όλα τα βαλάντια, αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος για να κρίνω
ΦΑΓΗΤΟ: ατομικό ψωμί με 3 ντιπ για καλωσόρισμα (μους μελιτζάνας, μους παντζάρι και γιαούρτι με εστραγκόν και λάιμ), τα δύο κακά, το μους μελιτζάνας μέτριο. Κούφια προσπάθεια εντυπωσιασμού. Ορεκτικά τάκος με κοτόπουλο και τσίλι-γουακαμόλε (απλά ΟΚ) και φέτα ψητή με μέλι και καρύδι (ΟΚ, αν και πολύ μέλι). Στα κυρίως, πένες με κοτόπουλο καλές και χοιρινή σπαλομπριζόλα 1000γρ με ελαφριά σως τζακ ντάνιελς, όντως τεράστια (αν και το 1000γρ μου φαίνεται υπερβολή), αλλά έχω φάει πολύ καλύτερες. Δεν είχαμε χώρο για επιδόρπιο, κερασμένο λικέρ μαστίχα με το λογαριασμό. Σε γενικές γραμμές, το φαγητό δε μας εντυπωσίασε.
ΤΙΜΕΣ: νορμάλ προς καλές θα έλεγα. Για τα παραπάνω, συν μια φιάλη Weissbier κι ένα μεταλλικό νερό, δώσαμε 50 ευρώ (2 άτομα).
ΦΑΟΥΛ 1: δεν υπήρχε ποτήρι για Weissbier (500ml), αντ’ αυτού μου έφεραν διαφημιστικό ποτήρι ΜΑΜΟΣ των 300ml. Όποιος έχει πιει μπίρα στη ζωή του, καταλαβαίνει πόσο λάθος είναι αυτό. Τους ζήτησα να μου το αλλάξουν, «συγγνώμη, δεν έχουμε», μου απάντησαν.
ΦΑΟΥΛ 2: το συνοδευτικό για τη σπαλομπριζόλα του κιλού, ήταν άθλιες προτηγανισμένες country πατάτες, τύπου LIDL, σε ξεχωριστό πιάτο. Ακόμη και το τίποτα θα ήταν καλύτερο.
Συμπέρασμα: δεν θα ξαναπήγαινα, εκτός αν η περίσταση απαιτούσε κάτι πιο επίσημο.
Πήραμε αβγά μπένεντικτ (η κλασική συνταγή με 2 αβγά ποσέ πάνω σε μπριός, αρκετά νόστιμο αν και δεν κατάφερε να χορτάσει την πείνα μου, η μόνη μου ένσταση το μπριός που θα το ήθελα λιγότερο γλυκό) και βαφλάκια "
Μαζί με τα Dolce και Prevere, σχηματίζουν την αγία τριάδα του breakfast/brunch της πόλης.
Μεγάλο πρόβλημα το κρύο κι η κάπνα από τα τσιγάρα, καθώς με το που άνοιγε τον εξαερισμό, έπεφτε η θερμοκρασία.
Τίμια προσπάθεια, θα ξαναπήγαινα άνετα για χαλαρό συνοικιακό τσιπουράκι, μάλλον κάποια πιο ζεστή μερα.
Πού οφείλονται λοιπόν οι διθυραμβικές κριτικές; Στο ότι το μαγαζί είναι super trendy και μαζεύεται όλη η χιπ νεολαία του Μονάχου, που παραγγέλνει μια πρασινάδα για να την ανεβάσει μετά στο instagram.
Αν ψάχνεις για φαγητό τύπου μπέργκερ στη Δρέσδη, μην κοιτάς αλλού, έλα εδώ κατευθείαν.
Το ανακαλύψαμε τυχαία ένα Σάββατο βράδυ, μετά από φαγητό, οπότε καθίσαμε μόνο για μια φιάλη κρασί, γιατί μας άρεσαν τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο. Το επισκεφτήκαμε ξανά με όρεξη την επόμενη μέρα κατά τις 3 το μεσημέρι, αλλά μόλις είχε κλείσει η κουζίνα και δε μας σέρβιραν. Το κρατάω για την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην πόλη.
Όσον αφορά τη μπουγάτσα του, εγώ την θεωρώ κορυφαία ειδικά τη γλυκιά, αλλά και την αλμυρή. Ίσως να φταίει βέβαια και το γεγονός ότι τρώω από το συγκεκριμένο περίπου 25-30 χρόνια, οπότε μάλλον έχω συνδυάσει τη μπουγάτσα με το Σαρρή. Μια φορά έτυχε να πάρω ζαμπονοκασερόπιτα από το κατάστημα της Παν. Φανερωμένης κι ήταν απαράδεκτη, σχεδόν τη μισή την πέταξα.
Πέραν τούτου, το φαγάκι ήταν καλοψημένο και νόστιμο, οι τιμές κανονικές για Αθήνα κι ο κόσμος κάνει ουρές για να κάτσει. Δοκιμάστηκε κασερλί (ήτοι κεμπάπ ζυμωμένο με κασέρι, καλό), γιαουρτλού (πολύ καλό), κεμπάπ κοτόπουλο (στεγνό για τα γούστα μου), παστουρμαδόπιτα (αρκετά καλή, όχι πολύ βαριά), σαλάτα, πατάτες κι ενάμισι λίτρο ωραίο λευκό κρασάκι, υπερχορταστικά κι όλα μαζί γύρω στα 45-50 ευρώ για τρία άτομα. Με το λογαριασμό, κερασμένο σορμπέ λεμόνι σε σφηνακοπότηρο. Θα ξαναπήγαινα.
- Πολύ μικρές μερίδες/ακριβό γι'
- Ενώ όλα τα ούζα πχ Πλωμάρι κόστιζαν στον κατάλογο 9,
- Μετά από τρία Μπαμπατζίμ (3x13,
- Μετά τις 22:
Παρόλα αυτά, αξίζει να το επισκεφτεί ο επισκέπτης του Μονάχου, για την ιστορικότητα και τη βαριά βαυαρίλα που αποπνέει (στην πιο τουριστική μορφή της), με την παραδοσιακή ορχήστρα, τους παππούδες με τα τσιγκελωτά μουστάκια και τους τόννους μπίρας. Έχει πάντα κόσμο (πιωμένους φωνακλάδες Ιταλούς/Άγγλους/Ιάπωνες τουρίστες), αλλά είναι τόσο μεγάλο που πάντα βρίσκεις να κάτσεις. Σημειωτέον ότι τις γιορτινές ημέρες (Χριστούγεννα, καρναβάλι κλπ) το επισκέπτεται η μπάντα του δήμου και γίνεται λίγο σόου.
Κατά τ' άλλα, ωραία μπίρα, φαγητό κάτω του μετρίου, τιμές ελαφρώς τουριστικές.
http:
Κοτόπουλο με σάλτσα πέστο: νόστιμη και μπόλικη η σαλτσούλα, το κοτόπουλο από κάτω ψιλο-ωμό,
Σαλάτα ντάκος κρητική, ήτοι ντάκος ο κοινός ξαπλωμένος πάνω σε ρόκα-βαλσάμικο
Φάβα με κάπαρη καλή ποσότητα και νόστιμη, με υπερβολικά πολύ κρεμμύδι στο πιάτο
Πατάτες νόστιμες κομμένες στο χέρι
Τσιπουράκι καλό κι ελαφρύ
Μπόνους κερασμένο γλυκάκι στο τέλος, ατομικό για τον καθένα, με επιλογή μεταξύ 3-4 διαθέσιμων της ημέρας.
Στα θετικά το σέρβις, στα αρνητικά το ότι χρεώνουν νερό (2ευρώ) και ψωμί (1ευρώ/άτομο) με το καλημέρα, χωρίς να ρωτήσουν.
Δε θυμάμαι ακριβώς πόσο πληρώσαμε, κάπου μεταξύ 25-29 ευρώ.
Στη θέση του, υπήρχε μέχρι πριν 3-4 χρόνια η "
Στη θέση του έχει ανοίξει το bar Memories.
Στον κατάλογο υπήρχε η εξής σημείωση: Στις 30 Μαρτίου η Στοά κλείνει τις πόρτες της. Θα ξανανοίξει το Μάιο, με νέους συνεργάτες, σε "
Είδομεν
Η μαλαματίνα στα 7 ευρώ :)
Στη λεζάντα της φωτό, παρείσφρησε ο δαίμων του τυπογραφείου: πρόκειται για φαχίτας κι ουχί εντσιλάδας. Κάθε μερίδα φαχίτας απαρτίζεται από τρία μέρη (DIY): 4-5 ζεστές σταρένιες πιττούλες, ένα σαγανάκι με το κρεατικό+τα ψητά λαχανικά και ένα πιάτο με φρέσκια σαλάτα, τριμμένο τυρί, λίγη γουακαμόλε και λίγη ελαφριά σως γιαουρτιού (η μια γουακαμόλε μας ήρθε κατεψυγμένη, τη γυρίσαμε πίσω, την έβαλαν στα μικροκύματα και μας τη ξαναφέρανε). Αλλά θα ξαναπάω, γιατί είναι γειτονιά, έχει ωραίο κλίμα, φτηνά κοκτέιλ και το φαΐ καταναλώνεται ευχάριστα.