στο κατάστημα Indian Kitchen[νεκροταφείο]
Ξένο, Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, Αθήνα, Ν. Αττικής
Είναι στην γνωστη περιοχή μεταξύ Συνταγματος-Μητρόπολης με αρκετα μαγαζιά ασιατικης κουζίνας (συνήθως ακριβούτσικα, λόγω της περιοχής). Δεν θα εγραφα, αλλά ο συνδυασμος του Dal Makhni (μαύρες φακές, κοκκινα φασολια, μπαχαρικά κ.α) με το pulao rice (ρύζι με σαφραν και γαρύφαλλο) είναι κάτι που ονειρεύομαι έκτοτε. Καλό σέρβις. Τιμές: μεριδες με κρέας (κοτοπουλο, αρνι, μοσχαρι) στα 10 με 12 ευρω. οσπρια περι τα 8 ευρώ. ρυζια περι τα 5 ευρώ. μπύρες (δεν τις θυμαμαι όλες/η indian pale που πηραμε στα 6 ευρω).
στο κατάστημα Korona
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Δωδεκανήσου 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Στη βραση κολλαει το σιδερο. πρωινη επισκεψη, ζεστο λαχματζουν combo με κεφιρ γνωστης βορειοελλαδιτικης γαλακτοβιομηχανιας και... ενα απο τα καλυτερα ανατολιτικα πρωινα μου (και αναζωπυρωση του ερωτηματος: πως εκατσε στους ελληνες καποια στιγμη και αποποιηθηκαν τις ανατολικες ριζες τους;)
στο κατάστημα Korona
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Δωδεκανήσου 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ψαχνοντας αλλο μαγαζι, ειδα την αφισα με το Λαχματζουν που εχει κολλημενη σε μια κολωνα εξω απο το μαγαζι. Αισθητικη που δεν διευκολυνει την εισοδο. Το λαχματζουν ειναι διπλωμενο στα τεσσερα (εν ειδει κρεπας) στο μεγεθος τυροπιτας (ισως λιγο μεγαλυτερο). Αν και το εφαγα μεσημερακι (αργα για φουρνο) και ηταν κρυο, αντιλαμβανομαι τη δυναμικη (πικαντικο, γευστικο). Στο 1,5 euro. Θα ξαναπαω.
καλοκαιρια '15 και '16. τυροπιτα καλη. χορτοπιτα πολυ καλή. γαλατόπιτα σαν της γιαγιας. το μπουρεκι (κατι σαν κρεατοπιτα) τελειώνει παρα πολυ νωρις και υπαρχει λογος-πολυ καλο. τιμές δεν θυμάμαι (έχω μια αναμνηση προς το τσιμπημενες). Δοκιμασα και δυο "φουρνους" (στο πατητηρι), αλλα πρωινο μονο απο τις κυρίες.
στο κατάστημα Gerakas
Ψητοπωλείο, Γέρακας, Αλόννησος, Ν. Μαγνησίας
έχω φάει δύο φορές (καλοκαιρι '15 και '16). Ο κύριος που τρέχει την καντίνα θα μπορούσε να παίζει σε ταινία του Καουρισμακι ή/και του Ρόυ Άντερσον. ένας συγχρονος Ποπάυ. Δεν έχει τίποτα standard, αλλα μπορείς να φας από λουκάνικο μεχρι τσιπούρα και χωριάτικη σαλατα. Η θάλασσα μπροστά δεν ήταν θελκτική, αλλά έιχε πολυ βρώσιμο αχινό. Το '15 διστασα στην αρχη να κάτσω, εβγαλα μια σακουλα αχινούς (χωρίς να ξερω πως να τους καθαρίσω). Ο "Ποπάυ" με εκπαίδευσε, μου εδωσε πιατο και λεμονι. εφαγα την αχινοσαλατα, μου ανοιξε η ορεξη και τον ρώτησα τι έχει. με ρωτησε αν μου αρεσει το χταποδακι, απαντησα καταφατικά και μου'πε να περιμενω. μετα απο 1,5 ωρα ήρθε με ενα χταπόδι ολόκληρο!!! τα πλοκαλια ξεχειλιζαν απο το πιατο. ηταν εμπειρία. το '16 πήγα αργά, έφαγα τσιπούρα (καλή). τιμές δεν αναγράφονται κάπου και δεν ρωτουσα κιόλας. Οι εμπειριες ετσι κι αλλιώς αποτιμώνται αυτοστιγμεί. Ο μόνος λόγος για να πας στο Γέρακα..
πρώτο μου σχόλιο τιμητικά για τις Κυρίες. Ήταν η γειτονιά μου 2015-2016. Επισκέφτηκα το καφενείο αρκετές φορές. Στις κακές του είναι τουλαχιστον value for money. Το προτιμούσα μεσημερο-απογευμα που δεν ειχε πολύ κοσμο και οι κυρίες σε προσέχουν παραπάνω. Κάθε μεσημέρι βγάζουν ένα μαγειρευτό. Κατά τα άλλα έχω δοκιμάσει μόνο ψάρι (σχεδόν ότι έχουν σε μικρό:σαρδελα, γαρίδα, γαύρο, σκουμπρί ψητο, κολιό ψητό κλπ.). Αξιοπρεπές φαγητό, αν και σαν γνήσιες κυρίες/μαμάδες έχουν την τάση να ψηνουν λίγο παραπάνω (στεγνώνουν το ψάρι το ψητό). Τιμές χοντρικά καφενείου (π.χ. γαριδα ψητη/ 8euro: που μου φαίνεται φθηνή). εχω παει με παρέα μεγάλη (τσίπουρα, μπύρες, φαγητό) 16-18/άτομο. ζευγάρι (μπυρα, φαγητό) 12/ατομο. επειδή είναι και προς τα "βολιώτικα", οι κυρίες ειναι ό,τι πιο βολιώτικο. φαγητό: 3.5/5, λεφτα: 4/5, αισθητικη: καφενείου (δυστυχώς οχι παλιού) Προτείνω...