Εικόνες (290)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Σουβλάκια χοιρινά (δεν έχω άποψη)
Κεφτεδάκια (κτψ, το έλεγε και στον κατάλογο, όχι καλά)
Πατάτες τηγανητές (χεράτες, καλές)
Καλαμάρι τηγανητό (κτψ, δεν έχω άποψη)
Κολοκυθάκια τηγανητά (τραγανά, η σκορδαλιά σχεδόν συμπαγής)
Αγγουροντομάτα (καλή, γευστική ντομάτα) και παντζάρια (όχι καλά,σκληρά και πικρά, πιθανόν ετοιματζίδικα)
Εξωτερικά Σεπτέμβριος 2024
Εξωτερικά Σεπτέμβριος 2024
Παλιός τιμοκατάλογος στον ημιόροφο του καταστήματος (8/2023)
Πατάτες τηγανητές (χεράτες, καλές)
Πίτες (αλάδωτες by default)
Χτυπητή και μελιτζανοσαλάτα (τίποτα το αξιομνημόνευτο)
Τιμοκατάλογος Νοεμβρίου 2023
Μεζές μπίρας Αύγουστος 2023
Πιατέλα κρεατικών για 4 άτομα
Καζάν ντιπί κέρασμα (πολύ καλό)
Πατάτες τηγανιτές χεράτες (οκ)
Βλήτα και παντζάρια με σκόρδο
Υπαίθριος χώρος Αύγουστος 2023
Εξωτερικά Αύγουστος 2023 με φεγγάρι
Μπιμπρέκια (ουζοκεφτέδες, πολύ καλοί)
Κοντοσούβλι κοτόπουλο (πολύ καλό ψήσιμο)
Πικάντικο τραχανότο με λουκάνικο (πολύ καλό)
Πατάτες τηγανιτές χεράτες (πολύ καλές)
Λόγω του ότι σχεδόν όλες οι αρχικές μας επιλογές από τον κατάλογο δεν υπήρχαν, πήραμε: αγγουροντομάτα (καλή, με γευστική ντομάτα), παντζάρια (όχι καλά, πικρά και σκληρά, πιθανολογώ ότι ήταν προκάτ), πατάτες τηγανιτές (χεράτες, καλές), γαύρο τηγανιτό (μια χαρά), καλαμάρι τηγανιτό (δεν δοκίμασα αλλά άρεσε στους άλλους), σουβλάκι χοιρινό (ομοίως με πριν, δεν έχω άποψη αλλά άρεσε) και κεφτεδάκια (κτψ, το έγραφε κι ο κατάλογος, όχι καλά, μου θύμισαν ΙΚΕΑ). Καλές μερίδες, ταΐσαμε τις γατούλες και περίσσεψε μεζές και για το σπίτι. Σέρβις σβέλτο και αποτελεσματικό από τρεις νεαρές κοπέλες. Μπράβο που φέρνουν νερό σε κανάτα και όχι εμφιαλωμένο με το ζόρι. Ειδική μνεία στο ψωμί που πρέπει να είναι ντόπιο και διαχρονικά ξεχωρίζει. 4 άτομα 57,
Στο παραδιπλανό τραπέζι που καθόντουσαν κάποιοι γνωστοί του καταστήματος (μάλλον ντόπιοι) προτάθηκε φρούτο (καρπούζι-πεπόνι) αλλά όχι σε εμάς.
Γενικά θα χαρακτήριζα την εμπειρία χρυσή μετριότητα, οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα σε σχέση με τον τιμοκατάλογο πριν το καλοκαίρι αλλά είναι γενικό το φαινόμενο. Θα ήθελα το φαγητό πιο σπιτικό και όχι τόσα πιάτα με την ένδειξη «ΚΤΨ». Ίσως ξαναπήγαινα.
Όπως έγραψε και το αλάνι, κατάλογος δεν υπάρχει και ο σερβιτόρος απαγγέλει τα διαθέσιμα πιάτα. Φάουλ, θα ήθελα κατάλογο για να διαλέξω με την ησυχία μου αλλά να δω και τις τιμές. Κινηθήκαμε σε κρεατικά, προσωπικά επικεντρώθηκα στο χοιρινό κότσι συνοδευόμενο από πατάτες φούρνου που ήταν μεγάλο και απλώς οκ. Η υπόλοιπη παρέα επέλεξε μια πιατέλα κρεατικών για 4 άτομα η οποία είναι προααρμόσιμη. Ωραίο touch το έξτρα πιατάκι με μουστάρδα/πάπρικα. Σαλάτες βλήτα (οκ) και παντζάρια με σκορδάκι κατόπιν διευκρίνησης. Πατάτες τηγανιτές χεράτες μεν αλλά όχι τραγανές. Μου άρεσε το γαλοτύρι. Όλα τα παραπάνω με 750ml ημίγλυκο χύμα κρασί (οκ) κόστισαν 67,
Τουλάχιστον παράξενο (για να μην πω φάουλ) το γεγονός ότι φέρνουν εμφιαλωμένο νερό σε μέρος με τόση αφθονία υδάτων. Προσωπικά ήπια τρεχούμενο από μια πηγή στο χώρο του καταστήματος και δεν έπαθα κάτι. Επίσης φάουλ το ότι δεν βάζουν κουτάλια σε σαλάτες/ορεκτικά για να σερβιριστεί ο καθένας. Θα το πρότεινα κυρίως για την τοποθεσία, το φαγητό χρυσή μετριότητα.
Είναι μια μικρή περιπέτεια να φτάσει κανείς στο μικρό Θεοδώρειο. Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος χρησιμοποιείται σαν αποθήκη. Διαθέτει εξωτερικό χώρο ο οποίος εκτείνεται μέχρι την πλατεία του χωριού ακριβώς απέναντι. Αρκετός ο κόσμος, η πλειοψηφία του οποίου ντόπιοι για καφέ/μπίρα/αναψυκτικό. Ευτυχώς μας βόλεψαν κάτω από ένα ωραίο πλατάνι.
Πήραμε ψητή πιπεριά Φλωρίνης με φέτα, πολύ καλό το τυρί και άφθονος ο μαϊντανός. Αγγουροντομάτα με ορίτζιναλ χωραφίσια ντομάτα. Πατάτες τηγανιτές χεράτες άριστα τηγανισμένες. Βλήτα με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια και αυγά μάτια ωραιότατα αν και λίγο βαριά, ήταν πιάτο εκτός μενού και μας το πρότειναν. Από κυρίως πιάτα επιλέξαμε το chillicon που είναι η δική τους εκδοχή του chilli con carne με άσπρα φασόλια, κιμά ολίγον καυτερό. Πολύ καλό. Επίσης πικάντικο τραχανότο με λουκάνικο, ωραιότατο με μια πινελιά που μου θύμισε χριστουγεννιάτικο γιορτινό φαγητό (ίσως κουκουνάρι), πολύ καλό κι αυτό. Επίσης πολύ καλοί οι ουζοκεφτέδες (μπιμπρέκια) με έντονο το στοιχείο του ούζου στη γεύση. Η σως ήταν γιαούρτι με άνηθο, κάτι σαν τζατζίκι χωρίς σκόρδο, ταίριαζε. Σωστά ψημένο κοντοσούβλι κοτόπουλο με πατατοσαλάτα, λίγο άκυρη για τα γούστα μου η συνοδευτική σως μαγιονέζας/κέτσαπ. Τέλος, πολύ ωραίο το ψωμί που σερβίρουν.
Πολύ καλοί, ευπροσήγοροι και ευγενικοί οι ιδιοκτήτες, το ίδιο και η κοπέλα που σερβίρει. Απόδειξη κανονικά, κέρασμα γλυκό/φρούτο όχι. Χρειάζεται λίγη υπομονή με το σέρβις μιας και πρόκειται περισσότερο για μεζεδοπωλείο παρά εστιατόριο, οι χρόνοι που ήρθαν τα πιάτα ήταν σωστοί. Θα ήθελα λίγο περισσότερο φως στα τραπέζια της πλατείας για να βλέπουμε τι τρώμε και να εκτιμάμε τα πιάτα και οπτικά.
Συμπερασματικά το προτείνω και θα ήθελα να ξαναπάω για να δοκιμάσω και άλλα πιάτα. Κλου ο τεράστιος φιλικός αρκουδόσκυλος Λέων με την ακόρεστη όρεξη για χάδια και φαγητό, μασκότ του καταστήματος. Μακάρι να το κρατήσουν ανοιχτό και τον χειμώνα, άξια η προσπάθεια και πολύ καλό το αποτέλεσμα.
Το επισκεφθήκαμε την πρώτη φορά ώρα μεσημέρι για λουκουμάδες αλλά μας ενημέρωσαν ότι τους ετοιμάζουν μόνο απόγευμα/βράδυ. Αντί αυτών δοκιμάσαμε ρυζόγαλο και κρέμα παραγωγής τους που ήταν ακόμα ζεστά. Αν και επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες τα φάγαμε ευχαρίστως. Πολύ καλό και το παγωτό τους.
Το επισκεφθήκαμε και βραδάκι τόσο για τους λουκουμάδες όσο και για το τσίπουρο με μεζέ. Το τσίπουρο παραγωγής τους (επιλέξαμε με γλυκάνισο, καλό) και ο μεζές ό,
Η καλτ κατάσταση είναι οι μόνιμοι θαμώνες οι οποίοι έχουν κάνει το μικρό αυτό στέκι δεύτερο σπίτι τους και είναι πολύ φιλικοί και ομιλητικοί. Καλτ άτομο και η κυρία Ρίτσα που σερβίρει. Η όλη πελατεία απαρτίζεται απο ψαγμένους τουρίστες προχωρημένης ηλικίας που έχει εντοπίσει το μέρος για τη δροσιά του.
Εννοείται ούτε λόγος για απόδειξη κτλ αλλά οι τιμές είναι πολύ χαμηλές συγκριτικά με τις μάλλον υψηλές που επικρατούν στην άκρως τουριστική Αιδηψό. Αν βρεθείτε εκεί αξίζει να καθίσετε εκεί βραδάκι κάτω από τον ευκάλυπτο, να δροσιστείτε και να βιώσετε την καλτ αυτή εμπειρία.
Ζοριστήκαμε κάπως να το βρούμε και ξεκινήσαμε τιμώντας πρώτα τις ξαπλώστρες για καφέ/αναψυκτικό και βουτιά στην όμορφη παραλία. Ρωτήσαμε για φαγητό κι μας ενημέρωσαν ότι στην παραλία σερβίρουν ελαφρά σνακ, όποιος θέλει να προχωρήσει στο παρασύνθημα θα πρέπει να καθίσει στα τραπέζια της ταβέρνας κάτι που πράξαμε κι εμείς πιο αργά. Επιλέξαμε το φημισμένο τους μπιφτέκι, τόσο στην κανονική όσο και στην γεμιστή εκδοχή. Αν και καλό και όλοι γύρω μας το επέλεγαν στις παραγγελίες τους, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Το κλου ήταν το τζατζίκι: επιτέλους πρέπουσα ποσότητα σκόρδου, αποθέωση. Το ανέφερα στην ευγενική και ευπροσήγορη κυρία που μάς σέρβιρε και μάς είπε ότι όλες οι σαλάτες αλοιφές είναι παραγωγής τους. Kudos. Κολοκυθάκια βραστά πολύ καλά, περιέργως έφεραν ξύδι αντί για λεμόνι. Αγγουροντομάτα καλή. Κάπως μου τα έμπλεξαν στον λογαριασμό ο οποίος περιείχε και τα αναψυκτικά/καφέδες που πήραμε νωρίτερα στην παραλία οπότε θα σας παραπέμψω στον τιμοκατάλογο για τιμές. Κέρασμα γιόκ, απόδειξη κανονικά.
Γενικά προτείνεται για τον συνδιασμό μπάνιου και μπιφτεκιού μετά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τραβιόμουν εκεί μόνο για το περίφημο μπιφτέκι. Επίσης τρελή ζέστη το μεσημέρι, προτιμήστε απόγευμα/βραδάκι.
Αν και στόχευα σε αθερίνα/μαριδάκι, δυστυχώς δεν είχε. Πήραμε καλαμαράκια τηγανιτά (μια χαρά, αν και χωρίς συνοδευτικές πατάτες), σαφρίδια τηγανιτά (επίσης μια χαρά) και σαρδέλες ψητές στο φούρνο λαδορίγανη (ωραιότατες, ζουμερές). Από σαλατικό μία αγγουροντομάτα (μια χαρά) και πρότειναν να μας κάνουν μια πιατελίτσα με βλήτα/αμπελοφάσουλα/κολοκυθάκια στην τιμή της μίας σαλάτας. Όλα πολύ ωραία. Προτάθηκε και δοκιμάστηκε μια σκορδαλιά επίσης πολύ καλή. Αυτά με μία πατάτες τηγανιτές (χεράτες, καλές) και μια μπίρα βγήκαν 41,
Γενικά τον έβλεπα συνεχώς γεμάτο, ειδικά τα βράδια που νομίζω είναι και πιο κατάλληλη ώρα για επίσκεψη διότι το μεσημέρι η καρκαμπίλα χτυπάει κόκκινο παρά την τέντα και την θάλασσα. Απόδειξη κανονικά αν και για κάποιο περίεργο λόγο την κράτησε όταν πήγαμε να πληρώσουμε με κάρτα. Προτείνεται.
Πήραμε προσφυγάκια και καλαμαράκια τηγανιτά (αμφότερα πολύ καλά), κολοκυθάκια τηγανιτά (πολύ καλά, παρέμειναν τραγανά και αφότου κρύωσαν), βλήτα (ήρθαν ζεστά και βρασμένα όσο πρέπει, ωραιότατα) ένα τζατζίκι (οκ), μία πατάτες τηγανιτές (κομμένες στο χέρι, πολύ καλές) και μια αγγουροντομάτα (περιποιημένη, γευστικότατη ντομάτα, περιείχε και ελιές). Αυτά συν μισό λίτρο χύμα λευκό ξηρό κρασί (τοπικό από τα Γιάλτρα, ελαφρύ, καλό) σύνολο 42,
Πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός ο κ. Γιώργος που μας πήρε την παραγγελία καθώς και οι 2 νεαροί που βοηθάνε στο σέρβις. Απόδειξη κανονικά. Συνίσταται οπωσδήποτε αν βρεθείτε στην περιοχή και ειδικότερα βραδάκι.
Γενικά θα το πρότεινα σαν καταφύγιο για έναν γρήγορο μεζέ στα εξωτερικά τραπεζάκια αν βρεθείτε στη συγκεκριμένη μεριά του χωριού.
Σαν γενικότερο σχόλιο, θα απέφευγα τα εξωτερικά τραπέζια και ειδικά αυτά που είναι προς τον δρόμο καθώς ακριβώς απέναντι είναι η αφετηρία για τις διαδρομές με άλογο με ό,
Εξακολουθεί να υφίσταται το μπλοκάκι σε κάθε τραπέζι ώστε να γράψει ο πελάτης την παραγγελία του. Καθίσαμε έξω και όσο περνούσε η ώρα γέμιζαν και τα υπόλοιπα εξωτερικά τραπέζια. Πλήθος ετρερόκλητο, από φοιτητές μέχρι και ηλικιωμένους αλλά και κάποιους τουρίστες.
Πήραμε μελιτζάνες τηγανητές (πολύ καλές, ελαφριές, καθόλου λαδερές) με γιαούρτι (στραγγιστό, σχεδόν σαν τυρί τύπου Φιλαδέλφια), βλήτα (πολύ καλά), συκώτι τηγανητό (πολύ καλό, ζουμερό), χοιρινή τηγανιά (μέτρια, μάλλον στεγνή) και κετφεδάκια (ΟΚ). Έξτρα και μία πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι, καλές. Η χύμα ρετσίνα τους αποδεκτή.
Σύνολο δεν θυμάμαι μιας και επέμενε να κεράσει το φιλαράκι μου αλλά χοντρικά βγήκε γύρω στα 30€ και σκάσαμε στο φαγητό. Γλυκό δεν κερνάνε. Γενικά θα ξαναπήγαινα και το προτείνω τόσο για το λαΐκό και απλό περιβάλλον αλλά και για το τιμιότατα κρεατικά.
Πήραμε αγγουροντομάτα και ζοχούς (μια χαρά), γαύρο ξιδάτο (δεν δοκίμασα), σκουμπρί καπνιστό (ωραιότατο και ζεστό), φάβα (ΟΚ με φρέσκο κρεμμυδάκι), μανιτάρια πλευρώτους (καλά και πολλά), κεφαλοτύρι σχάρας (οκ), γαύρο τηγανητό (μια χαρά, μεγάλος), σαρδέλα σχάρας (το καλύτερο πιάτο από όσα δοκιμάσαμε, νοστιμότατες), καλαμαράκια τηγανητά (κομμένα όλα ίσια, όχι ροδέλες, μια χαρά), γαρίδες σαχανάκι (5 ολόκληρες γαρίδες σε σάλτσα, πολύ καλές) και πατάτες τηγανητές (πολύ καλές, όχι προκάτ). Από αλκοόλ μόνο ένα ούζο 200 ml. Κέρασμα γλυκό, κομμάτια καρυδόπιτας με μπάλες παγωτού. Σέρβις πολύ ευγενικό και γρήγορο. Μας ρώτησαν τουλάχιστον 5 φορές αν όλα είναι εντάξει τόσο οι σερβιτόροι όσο και ο υπεύθυνος του μαγαζιού.
Βγήκε περίπου 14€/άτομο, πολύ καλά αλλά σχεδόν χωρίς αλκοόλ. Θα ξαναπήγαινα άνετα και το προτείνω.
Το Skopelos Experience είναι μια καντίνα με εκμοντερνισμένα σνακ σε ένα τεράστιο κτήμα, δεν θα πας εκεί για το φαγητό αλλά για τη φάση με τα ζώα και τη φύση. Οι δε φούρνοι στη χώρα της Σκοπέλου είναι κι αυτοί ακριβοί!
Αν είσαι μέσα στη χώρα θα πρότεινα την Απόλαυση που αν και λίγο αντιεμπορική ως τοποθεσία είναι πιο σπιτική φάση. Ομολογώ ότι δεν έχω καθίσει αλλά βλέπω ότι την προτιμούν αρκετά οι ντόπιοι. Αν βρεθείς στο παλιό λιμάνι από όλα τα μαγαζιά θα πρότεινα Τα Κύματα που έχουν δυνατά μαγειρευτά. Ετοιμάσου να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη όμως. Ένα κλικ πιο κάτω είναι οι τιμές στον Αγ. Κωνσταντίνο (Γλυφονέρι) που είναι δίπλα στη Χώρα. Προτείνω την Στέλλα, πρώτη αριστερά όπως κατεβαίνεις μόνο και μόνο επειδή έχω καθίσει. Σκοπελίτικη τυρόπιτα αποκλειστικά και μόνο στου Μιχάλη, στα στενά στη Χώρα.
Εκτός Χώρας ίσως είναι καλή επιλογή για ψάρι ο Αγνώντας που έχει 3 ταβέρνες πάνω στο κύμα. Θα ποντάρω στο Κοράλι. Πήγαινε βράδυ γιατί τη μέρα θα παλεύεις με τις σφήκες.
Είμαι σίγουρος ότι από άποψη μέρους θα τα περάσεις περίφημα, ελπίζω και γαστρονομικά να βρεις κάτι αξιόλογο και να μας το μεταφέρεις. Γενικά η Σκόπελος είναι μάλλον ακριβή στο φαγητό.
Προσωπικά το θυμάμαι σαν παιδί και το φαγητό του ήταν πραγματικά σημείο αναφοράς. Τελευταία φορά έφαγα εκεί λίγο πριν κλείσει, κάπου στο 2002. Δυστυχώς παρά τη φήμη του, δεν μπόρεσα να βρω περισσότερες πληροφορίες για το πότε άνοιξε καθώς και το πότε ακριβώς και γιατί έκλεισε.
Το σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο χώρος του χρησιμοποιήθηκε σαν κέντρο διανομής βοήθειας για τους πρόσφυγες. Δυστυχώς η εγκατάλειψη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής με ό,
Μας εξυπηρέτησε η κόρη των ιδιοκτητών η οποία μας αποκάλυψε ότι έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη και αποφάσισε να επιστρέψει στα πατρογονικά της. Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε ότι διαθέτουν και τα ομώνυμα δωμάτια στο χωριό αλλά και το ότι ότι γονείς της ζουν μόνιμα στο χωριό και τον χειμώνα κρατάνε ανοιχτό το εστιατόριο με μικρότερο μενού.
Ό,
Φεύγοντας αγοράσαμε κρίταμο, κάπαρη και γλυκό του κουταλιού (τριαντάφυλλο), όλα παραγωγής τους. Αποδείχτηκαν πολύ καλά.
Θα ξαναπήγαινα.
«Το Μπαχάρι» είναι σαφώς πιο εκμοντερνισμένο τόσο σαν χώρος όσο και σαν πιάτα. Η κουζίνα είναι ορατή από όλο το μαγαζί και φαίνονται όλα τα στάδια της παρασκευής των φαγητών. Η τοποθεσία του είναι πάνω από το όχι και τόσο όμορφο λιμανάκι στην Αγία Ερμιόνη αλλά επειδή είναι υπερυψωμένο ενδείκνυται.
Επίσκεψη Ιούλιο 2021 βράδυ με κράτηση, 6 ενήλικες και 2 παιδιά. Ξεκινάω λέγοντας πως όλες οι μερίδες του είναι τεράστιες. Μέχρι και οι σαλάτες του είναι δυσθεώρητα μεγάλες! Μην πάτε αν δεν πεινάτε.
Πήραμε υπερβολικά πολλά πράγματα γιατί θέλαμε να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και φτάσαμε σε σημείο να μας φρενάρει ο σερβιτόρος, πράγμα που πάντα εκτιμώ. Στέκομαι στα πιάτα που θυμάμαι και ξεκινάω από το τηγανιτό καλαμάρι το οποίο σερβίρεται ολόκληρο στο πιάτο και όχι τυχαία κομμάτια. Συκώτι τηγανιτό εξαιρετικό. Το κλου ήταν η σταβλίσια μπριζόλα που σερβίρεται κρεμασμένη κάθετα σε τσιγκέλι. Επειδή είχα δει φωτογραφίες, αρχικά θεώρησα ότι πρόκειται για εντυπωσιασμό των τουριστών. Όταν την είδα από κοντά κατάλαβα το concept που δεν είναι άλλο από την εξοικονόμηση χώρου. Αν θα απέφευγα κάτι από αυτά που πήραμε είναι η ποικιλία κρεατικών με μπιφτέκι πανσέτα λουκάνικο πατάτες και πίτες.
Εννοείται ότι υπήρξαν πολλά που δεν φάγαμε και τα πήραμε σε πακέτο. Κέρασμα παγωτάκια. Σέρβις αποτελεσματικό και σωστό. Οι τιμές είναι προς το τσιμπημένο αλλά το vfm είναι αδιαμφισβήτητο λόγω του μεγέθους των μερίδων. Απόδειξη κανονικά.
Συμπερασματικά όχι απλώς προτείνεται αλλά τολμώ να πω επιβάλλεται να το επισκεφθείτε αν βρεθείτε στη Χϊο. Προσωπικά χάρηκα που υπήρξε συνέχεια στις ευχάριστες παιδικές γαστρονομικές μου αναμνήσεις στο συγκεκριμένο μαγαζί.
Καθίσαμε βραδύ Ιούλιο 2021. Κινηθήκαμε σε μικρά ψαρικά και καλαμαράκια. Ξεχώρισα τις σαρδέλες και τις πατάτες κομμένες στο χέρι. Μερίδες και τιμές καλές. Ευγενικό και αποτελεσματικό σέρβις. Κέρασμα παγωτίνι, απόδειξη κανονικά. Προτείνεται.
Επίσκεψη Ιούλιο 2021, μας πήγαν εκεί λόγω του ότι είναι το πιο καλό στη Λαγκάδα. Η φήμη του καλού επιβεβαιώνεται από τον κόσμο που είχε και από το ότι χρειάζεται κράτηση τις ώρες αιχμής. Κινηθήκαμε σε ψαρικά και θυμάμαι πως όλα όσα δοκίμασα ήταν μια χαρά. Όμως οι μερίδες του ήταν κάπως μικρές. Το πολυδιαφημισμένο σαχανάκι γαρίδας με σως μουστάρδας μάλλον μέτριο. Τιμές δεν ξέρω, με κέρασαν άλλοι. Θα ξαναπήγαινα για την τοποθεσία και το αποτελεσματικό σέρβις.
Υ.
Από την αρχή της πανδημίας και μετά (Μάρτιος 2020) έκλεισε και δεν ξανάνοιξε. Δεν είναι όμως για νεκροταφείο, καθώς κατά τα γραφόμενα στη σελίδα τους στο Facebook από φέτος τον Ιούνιο «λειτουργούμε σε καθημερινή βάση αλλά ανοίγουμε κατόπιν εκ των προτέρων συνεννόησης για κάποια τραπέζια 10-15 ατόμων».
Δεν μπορώ να κάνω καμία αντικειμενική κριτική για το φαγητό καθώς όλα επισκιάστηκαν από την εξής εμπειρία. Ενώ τρώω γυροφέρνουν το τραπέζι οι κλασικές γάτες που ζητάνε μεζεδάκι. 2 από αυτές βρίσκονται δίπλα μου και ξαφνικά νιώθω από πίσω μου να με ψεκάζουν με ξύδι από βαποριζατέρ. Πλάτη, χέρι, γυαλιά και κινητό που βρισκόντουσαν στο τραπέζι έγιναν ξυδάτα. Με έκπληξη γυρνάω και βλέπω τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να προσπαθεί να ψεκάσει τις γάτες με ξύδι! Κάτι που ξεκίνησε νωρίς τον ψεκασμό, κάτι ο δυνατός αέρας, είχαν σαν αποτέλεσμα να δεχτώ τις πρώτες ριπές εγώ.
Καταρχήν απαράδεκτο να ρίχνεις ξύδι στις κακόμοιρες γάτες και άλλο τόσο να πέφτουν θύματα της μανίας αυτής και οι πελάτες. Όπως καταλάβαμε και από την παρατήρηση που μας έκανε μία κάτοικος παραδίπλα να μην ταΐζουμε τις γάτες επειδή δημιουργείται πρόβλημα στον οικισμό έχουν τους λόγους τους, αλλά το ξύδι είναι για μένα αδιανόητη ακρότητα.
Ο ιδιοκτήτης δεν ζήτησε συγγνώμη είτε γιατί δεν κατάλαβε ότι με πήραν τα σκάγια κι εμένα είτε απλά αδιαφόρησε. Αν και φάνηκε να είναι ευγενικός και ευπροσήγορος πιάνοντας κουβέντα μαζί μας και κερνώντας έξτρα παγωτίνι τα παιδιά όταν φεύγαμε, μετά από τα παραπάνω οι εντυπώσεις ήταν μη αναστρέψιμες.
Όπως γράφτηκε ο εσωτερικός χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τραπέζια λόγω μεγέθους, οπότε κάποιος είτε θα καθίσει έξω με την καταπληκτική θέα προς τη λίμνη Κερκίνη είτε θα πάρει πακέτο όπως εμείς. Ευγενέστατη η Δανάη που μας εξυπηρέτησε αλλλά και ο σύζυγός της.
Δεν νομίζω ότι θα ξαναπάω. Απόδειξη κανονικά.
Κι αυτό στο νεκροταφείο με όμορφες αναμνήσεις για την δυνατή του χωριάτικη τυρόπιτα και τους λουκουμάδες του.
Συμπερασματικά, για μια ακόμα φορά η συγκεκριμένη ταβέρνα ήταν φουλ από κόσμο ενώ οι υπόλοιπες του χωριού σε μέτρια εώς χαμηλά επίπεδα. Δεν είναι ο πιο φτηνός, σχεδόν πάντα έχει κόσμο και ενδέχεται να υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω κουζίνας (οι σερβιτόροι είναι επαρκείς) αλλά νομίζω ότι δίκαια κρατάει το καλό του όνομα και φήμη.
Από φαγητό ξεχώριζα τα καλτσόνε του τα οποία ήταν πραγματικά τεράστια και φουλ στη γέμιση. Είχε ξυλόφουρνο οπότε όλα τα προϊόντα ζύμης απογειωνόντουσαν. Το χειμώνα πάντα στο πατάρι του και το καλοκαίρι έξω στην πλατεία. Κάποια στιγμή ήρθε η παρακμή με τρύπια τραπεζομάντηλα από τσιγάρα και αδιαφορία για τον χώρο, αλλά το φαγητό πάντα παρέμενε καλό.
Αν και δεν αναγράφονται τιμές στον κατάλογο, προφορικά μας ενημέρωσαν ότι κάνουν και σάντουιτς. Πήραμε ένα σουβλάκι χοιρινό σε πίτα (2,
Στράβωμα και το γεγονός ότι ενώ είχαμε παραγγείλει και περιμέναμε, γίνεται πέσιμο από 3 ντόπια πιτσιρίκια για σάντουιτς στο χέρι τα οποία μαγικά εξυπηρετήθηκαν πριν από εμάς...
Εντυπώσεις: σε σχέση με το ομώνυμο μαγαζί εδώ στη Θεσσαλονίκη, το καλτσόνε/πεϊνιρλί του Rainbow είναι πιο «ελαφρύ». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κατεβαίνει πιο εύκολα η παταούγκα (2,
Καταρχήν επικρατεί αποδιοργάνωση και χάος. Χτυπάνε συνεχώς τηλέφωνα και ταυτόχρονα οι σερβιτόροι ρίχνουν βροχή τις παραγγελίες εκ των οποίων όλες έχουν απίθανες παραλλαγές του τύπου «χωρίς αλάτι», «οι πίτες κομμένες στα 3» κτλ. Οι πακετάδες χαμένοι κι αυτοί να ζητάνε εξηγήσεις για τα διάφορα σοκκάκια. Όταν έφτασε η σειρά μου παρήγγειλα ένα χοιρινό σουβλάκι σε ψωμάκι. Ο τύπος (αφεντικό) που δίνω την παραγγελία δυστυχώς είναι αυτός που κατευθύνει τα πάντα και που απαντάει στα τηλέφωνα. Ξεκινάει να φτιάχνει το σάντουιτς, χτυπάει το τηλέφωνο, αφήνει το ψωμάκι στην άκρη και μιλάει για τουλάχιστον 10'. Αγανάκτησα τόσο που ήθελα να φύγω. Στο μεταξύ να μαζεύονται περισσότεροι, ντόπιοι και τουρίστες, να εξυπηρετούνται κι εγώ ακόμα να περιμένω να τελειώσει με τα τηλέφωνα και τις οδηγίες. Πήρα εξοργισμένος το σάντουιτς (2,
Επίσκεψη μετά από μπανάκι, αρχές Ιουλίου 2019. Ερημιά στην ταβέρνα, στο ίδιο μήκος κύματος με το παρακάτω «Γλυφονέρι». Πήραμε κολοκυθάκια τηγανιτά που ήταν απλώς ΟΚ με την έννοια ότι δεν ήταν τόσο τραγανά όσο τα πετυχαίνουν συνήθως στις ταβέρνες. Αγγουροντομάτα καλή, με ωραίες ώριμες αρωματικές ντομάτες. Βλήτα ΟΚ κι αυτά, κάπως παραβρασμένα για το γούστο μου. Μουσακάς καλή μερίδα, όχι τίποτα το φοβερό γευστικά και μάλλον προς το ανάλατο. Σουτζουκάκια με σάλτσα πραγματικής ντομάτας κι αυτά μέτρια, διαλύονταν εύκολα χωρίς κάτι το φοβερό στη γεύση. Θα μπορούσαν να μας πουν ότι σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες ώστε να μην παραγγείλουμε έξτρα. Κομμένες στο χέρι, καλές. Νερό κι εδώ εμφιαλωμένο και με χρέωση. Προσθέστε μια ρετσίνα και μια κόλα, σύνολο 41€. Απόδειξη κανονικά και κέρασμα πάλι 3 μίνι ξυλάκια παγωτό.
Ευγενικό το σέρβις, όμορφη η τοποθεσία και οι τιμές χαμηλότερες από τη χώρα. Όμως, το φαγητό ήταν χρυσή μετριότητα στην καλύτερη και θα περίμενα περισσότερα στη γεύση μιας και διαφημίζεται το «σπιτικό» του πράγματος. Από την άλλη, ίσως κάποιος να έλεγε ότι είναι καλύτερο να είναι απλές οι συνταγές, χωρίς εξάρσεις. Φάουλ το ότι τα φαγητά άργησαν να έρθουν αν και ήταν άδειο το μαγαζί. Ίσως οφείλεται στο ότι θέλησαν να φέρουν πρώτα τα ορεκτικά και ώσπου να κάψουν τα λάδια καθυστέρησαν. Επίσης φάουλ που η σερβιτόρα ήρθε από μόνη της και άρχισε να μαζεύει πιάτα χωρίς να το ζητήσουμε και ενώ ακόμα τσιμπολογούσαμε τα τελευταία. Ένιωσα άβολα που χρειάστηκε να πω ότι δεν είχαμε τελειώσει. Κλου του μαγαζιού ο συμπαθέστατος σκυλάκος που παραπονιέται αν δεν καθίσει σε καρέκλα.
Θα δώσω έξτρα πόντους στον Μιχάλη που φέρνει νερό (μισό λιτρο/άτομο) χωρίς να το χρεώσει έξτρα, σε αντίθεση με όλες τις ταβέρνες στο νησί. Το value for money ανεβαίνει ακόμα περισσότερο αν συνυπολογίσετε ότι η σκοπελίτικη τυρόπιτα στα εστιατόρια/ταβέρνες/καφετέριες του νησιού κοστίζει από 5€ και πάνω. Μπόνους ότι φέτος ο Μιχάλης ήταν χαλαρός και ομιλητικός όπως όταν είχα πρωτοπάει. Τέλος, να σημειώσω ότι αν και μας έφερε τις πίτες σε νορμάλ χρόνο, απολογήθηκε για την αργοπορία επειδή είχε να ετοιμάσει πριν απο εμάς μεγάλη παραγγελία. Ευγενέστατη και η κυρία Αγγελική από τα χέρια της οποίας ετοιμάζονται όλα. Απόδειξη κανονικά.
Συμπερασματικά, να πάτε οπωσδήποτε και ιδανικά όχι σε ώρα αιχμής ώστε αφενός μεν να βρείτε τραπεζάκι να καθίσετε (3 έχει έξω όλα κι όλα) και αφετέρου να μην περιμένετε μιας και οι πίτες ψήνονται αμέσως μετά την παραγγελία.
Γενική παρατήρηση, το φαινόμενο των υψηλών τιμών στην εστίαση στο νησί είναι πολύ έντονο. Δεν ξέρω αν φταίει η (περσινή) αύξηση του ΦΠΑ ή αν γενικά οι καταστηματάρχες στοχεύουν σε πιο υψηλών εισοδημάτων πελατεία, αλλά δεν νομίζω ότι θα φάει κανείς κάπου με κάτω από 15€/άτομο. Και δεν μιλάμε για τίποτα φοβερά ή κυριλέ μαγαζιά ούτε για τρελές γκουρμέ γεύσεις, ούτε για εξωπραγματικές μερίδες. Δυστυχώς δεν υπάρχει το value for money ή τουλάχιστον εγώ δεν το βρήκα. Με 50€ το γεύμα για 3 άτομα (που κανονικά οι 2 έφαγαν για 1) δεν μπόρεσα να επισκεφτώ περισσότερες ταβέρνες στη χώρα -αν και θα το ήθελα.
Συμπερασματικά, σταθερή αξία το μαγαζί αλλά θα μπορούσε να έχει καλύτερες τιμές μιας και είναι οικογενειακή επιχείριση. Ο κράχτης δύσκολο να παραλειφθεί μιας και όλα τα μαγαζιά έχουν από έναν τουλάχιστον. Να προσθέσω ότι αρκετές βραδιές υπάρχει και ζωντανή μουσική κιθάρα-μπουζούκι.
Μερίδα γύρος λεπτός, μεγάλα κομμάτια και ξεροψημένος 7€, μου άρεσε. Μερίδα μπιφτέκι 2 τεμάχια 6€ πολύ μέτριο και απρόσωπο για χειροποίητο. Δεν ήταν καν τόσο μεγάλα ώστε να δικαιολογηθεί η τιμή. Φάουλ το ότι έβαλε τα κρέατα στην ίδια πιατέλα, προφανώς για να γλιτώσει τη γαρνιτούρα στη δεύτερη μερίδα. Ρωσική επίσης αδιάφορη και άνευρη, αστεία ποσότητα για 2,
Γενικά απογοήτευση, μόνο ο γύρος ίσως άξιζε κάπως. Θα κάνω καιρό να ξαναπάω κι αυτό μόνο για σάντουιτς. Στα αρνητικά και ο υπέρ του δέοντος φιλικός σερβιτόρος.
Πήραμε μουσακά, καλή ποσότητα στα 5,
Νομίζω ότι αν βρεθεί κανείς προς τα εκεί είναι καλή επιλογή για φαγητό, αρκετά ποιοτική.
Πήραμε βουβάλι κοκκινιστό στη γάστρα με ντόπιες χυλοπίτες (πολύ καλό, έλιωνε στο πηρούνι το κρέας), σουτζουκάκια και λουκάνικο επίσης βουβαλίσια (μια χαρά) και μια κλασική ψητή πέστροφα (ΟΚ). Σαλάτα παντζάρι με σωστό βράσιμο και σκορδάκι, θα την ήθελα με λίγο ακόμα ξύδι. Πικάντικη απλώς ΟΚ και μια χτυπητή χειροποίητη (καλή). Τιμές θα δείτε στη φωτογραφία με τον λογαριασμό.
Γενικά μου άρεσε ο χώρος μέσα με την ρουστίκ διακόσμηση και το τζάκι. Το προσωπικό ήταν επαρκές για την ημέρα (τοπική γιορτή με αρκετό κόσμο από κάποιο σωματείο) και όλα ήρθαν σε σωστούς χρόνους. Ναι, ό,
Συνεχίζω να το προτείνω και βρίσκω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για φαγητό στο χωριό.
Κοντοσούβλι κοτόπουλο must αν και τις άλλες φορές ήταν πιο νόστιμο. Κοκορέτσι πολύ καλό αλλά ξεχώρισα το πρόβειο κοντοσούβλι. Όσο πρέπει σκληρό και νόστιμο χωρίς υπερβολική προβατίλα. Κλασικά σουβλάκια και σουτζουκάκια για το καλό. Λουκάνικο χωριάτικο που δεν δοκίμασα καθώς θυμάμαι από άλλες φορές ότι περιέχει πορτοκάλι. Πατάτες τηγανιτές στο χέρι. Σαλάτες πικάντικη και χόρτα. Εντυπωσιάστηκα από την ποσότητα της τυροκαυτερής, κυριολεκτικά μας γέμισαν ένα κανονικό πιάτο. Μπουγιουρντί ΟΚ. Έξτρα πόντους για τη λευκή σως που βάζουν στα πιάτα με τα κρεατικά η οποία αποτελείται απο στραγγιστό γιαούρτι με σκόνη σκόρδου και λίγο κόκκινο πιπέρι.
5 άτομα φάγαμε του σκασμού και πληρώσαμε γύρω στα 75€ αλλά με μόλις μισό κιλό κρασί από ποτά. Κέρασμα οι κλασικές χιονούλες.
Εξακολουθώ να το προτείνω ανεπιφύλακτα για τις σούβλες που βγαίνουν μόνο Κυριακές και αργίες τους χειμερινούς μήνες.
-Μπουρεκάκια με κιμά στον ατμό: ΟΚ με το συνοδευτικό ξιδάκι
-Σούπα καυτερή & ξινή, καλή
-Τηγανητά noodles με λαχανικά, κλασική «απλή» γεύση
-Τηγανητά noodles με κοτόπουλο, ωραία
-Μοσχάρι με σάλτσα στρειδιού: καλό, όχι τόσο όσο του Matahari (RIP)
-Τραγανή πάπια με κόκκαλο: πολύ κόκκαλο, τόσο που δεν νομίζω ότι αξίζει. Ευτυχώς η γεύση δεν είχε την ψαρίλα που πολλές φορές βγάζει η πάπια.
Οι γεύσεις άρεσαν στην παρέα γενικά, δεν είχαν κάτι το έντονο/δυσάρεστο. Συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό «εξευρωπαϊσμένο». Η παραγγελία ήρθε σε 30' περίπου, απόδειξη κανονικά μιας και η πληρωμή έγινε με κάρτα.
Σημαντικό, θα πρέπει να προσέξουν με τις συσκευασίες και τον τρόπο που στέλνουν τις παραγγελίες καθώς πολλά ζουμιά από τις συνοδευτικές σάλτσες αλλά και η σούπα διέρρευσαν στη σακκούλα και έγινε ψιλοχαμός.
- μπιφτεκάκια, και πάλι πολύ καλά. Παράπονο γιατί τα τεμάχια ήταν 4 αντί 5 όπως την προηγούμενη φορά.
- χοιρινά σουβλάκια, και αυτά καλά. Λίγο προσοχή ήθελαν στο ψήσιμο καθώς φαίνεται ότι το κάρβουνο έβγαλε φλόγα και έκαψε τα ξυλάκια.
- χωριάτικο λουκάνικο, πολύ καλό.
- σαλάτα πικάντικη, καλή, και παντζάρια που είχαν και τον βλαστό και ήταν ακόμα ζεστά, δείγμα ότι τα βράζουν οι ίδιοι. Ναι στο σκορδάκι.
- σαχανάκι, μια χαρά παρόλο που φαινόταν προκάτ.
- πατάτες τηγανιτές στο χέρι, πολύ οριακές λόγω όχι τόσο καλής ποιότητας πατάτας.
Γλυκό δεν κέρασαν αυτή τη φορά. Φυσικά και δεν είναι απαιτητό, αλλά αν το προσφέρουν τη μία φορά το περιμένεις και την επόμενη.
Μαζί με μια ρετσίνα, κοκακόλα και 2 νεράκια 38,
Υποθέτω ότι δεν υπάρχει κατάλογος και απλά λένε τι έχουν κάθε φορά. Εξακολουθώ να το προτείνω για την όλη κουτουκίσια/λαϊκή ατμόσφαιρα και φάση, απλά θα ήθελα περισσότερη συνέπεια.
Αργά το μεσημέρι, πιάσαμε πρώτο τραπέζι ξυλόσομπα, απόλαυση. Καλτ περιβάλλον, γύρισα πίσω στο χρόνο. Από πάνω μένουν οι ιδιοκτήτες οπότε η αίσθηση είναι σα να είσαι επισκέπτης. Μουσική Λαϊκός FM που ταίριαζε γάντι με την ατμόσφαιρα. Πελάτες λίγοι και όλοι ντόπιοι. Κατάλογος δεν υπάρχει. Μας ρώτησαν αν θέλουμε κάτι σε ψάρι ή κρέας, επιλέξαμε το δεύτερο. Λίγες οι επιλογές γενικά στο μενού. Πήραμε:
-πανσέτες, 4 τεμάχια η μερίδα. Παχουλές και νόστιμες.
-μπιφτεκάκια, 5 τεμάχια η μερίδα, χειροποίητα και επίσης νόστιμα. Όχι πολλά μπαχάρια και με εντυπωσίασε που κόβοντάς τα έβλεπες τα μυρωδικά (μαϊντανός κτλ). Φάουλ η απαράδεκτη νερουλή μουστάρδα που ζητήσαμε και μας έφεραν έξτρα.
-μπουγιουρντί, δυστυχώς το τυρί δεν έλιωσε σχεδόν καθόλου. Αλλιώς θα ήταν καλό. Σκέφτηκα να το βάλω λίγο πάνω στη σόμπα αλλά ντράπηκα.
-πικάντικη, μου άρεσε
-τηγανιτές πατάτες στο χέρι, ΟΚ
-ξεχωριστή αναφορά για το πολύ καλό ψωμί. Μισή φραντζόλα ολόφρεσκο και τραγανό. Επιβεβαίωση για τα πολύ καλά σιτηρά της περιοχής.
-γλυκό κερασμένο στο τέλος, 2 κανταϊφάκια γεμιστά το ένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και το άλλο με σοκολάτα. Μου άρεσαν, δεν έχω ξαναφάει κάτι παρόμοιο.
Σύνολο 27€ με 2 ρετσίνες Γεωργιάδη. Απόδειξη έδωσαν (μάλλον επειδή ήμασταν άγνωστες φάτσες) για το σύνολο της παραγγελίας οπότε δεν μπόρεσα να δω επιμέρους τιμές.
Γενικά θα το πρότεινα για την καλτ-οικογενειακή φάση, νιώσαμε περισσότερο επισκέπτες παρά πελάτες. Θα ήθελα περισσότερες επιλογές στο μενού. Όχι τίποτα φοβερό (προτιμότερα τα λίγα και καλά) αλλά π.
Πήραμε:
-εξοχικό σε πήλινο, μέτριο προς καλό
-γεμιστό μπιφέκι χειροποίητο, καλό, παραξενεύτηκα που ήρθε σε μόλις 10' αφότου δώσαμε την παραγγελία. Η γαρνιτούρα κίτρινο ρύζι ήθελε περισσότερο βράσιμο
-κασεροκροκέτες, πολύ καλές
-πατάτες τηγανητές στο χέρι, απλώς ΟΚ
-πικάντικη που δεν περιείχε ούτε λάδι ούτε ξύδι. Φάουλ, δεν κατέβαινε.
Γλυκό κερασμένο μπισκότο βρεμένο με σιρόπι σοκολάτας, λιγοστό και αδιάφορο.
Γενικά θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Χρυσή μετριότητα το φαγητό και κάπως μίζερες οι μερίδες με εξαίρεση το μπιφτέκι. Να συμπληρώσω ότι το είχα επισκεφτεί όταν είχε πρωτοανοίξει (καλοκαίρι 2012) και πάλι τις ίδιες εντυπώσεις είχα. Το σέρβις γρήγορο αλλά δεν είχε κόσμο λόγω ημέρας. Απόδειξη γιοκ.
Συμπερασματικά θα το πρότεινα σίγουρα για την τοποθεσία όλες τις εποχές του χρόνου. Ενδεχομένως να δοκίμαζα και άλλα πιάτα αλλά χωρίς μεγάλες προσδοκίες.
Υ.
Μερίδα γύρος λεπτοκομμένος, τραγανός αλλά πολύ αλμυρός. Πανσέτα σουβλάκι χοιρινό μετριότατα, πολύ στεγνά. Τουλάχιστον 3 φορές ζητήσαμε λίγη μουστάρδα η οποία ήρθε αφού σχεδόν τελειώσαμε το φαγητό. Απογοήτευση στην πληρωμή όπου απλά μας ανακοίνωσαν το ποσό. Ούτε καν δελτίο παραγγελίας. Δεν θα ξαναπήγαινα.
Στα του φαγητού: ψωμάκι φέτες πολύσπορο (μου αρέσει) με ελιές έρχεται στάνταρ. Ταμπουλέ καλό αν και μάλλον λιγοστό, μελιτζάνα ψητή 2 κομμάτια, ΟΚ. Τηγανιά μανιτάρια ΟΚ. Πατάτες σχάρας και μπιφτεκάκια ΟΚ. Μανούρι σχάρας με σύκο εμένα μου άρεσε, σε άλλους στην παρέα όχι και τόσο. Λίγο πολύ ισχύουν οι προηγούμενες εντυπώσεις μου, θα ήθελα λίγο πιο μεγάλες τις ποσότητες για να δικαιολογηθούν κάποιες τσιμπημένες τιμές. Από την άλλη, αν θεωρήσουμε ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι βιολογικές δικαιολογείται το κόστος. Σέρβις ευγενικό, απόδειξη κανονικά. Γλυκό δεν θυμάμαι να κερνάνε.
Συμπερασματικά θα το πρότεινα και πάλι για το διαφορετικό του πράγματος, σίγουρα στα έξω τραπέζια. Μην περιμένετε αεράκι...
Επίσκεψη αρχές Μαρτίου 2018. Σταθερή αξία είναι το γεμιστό του μπιφτέκι που στάνταρ το τιμώ. Τα τοπικά τυριά τουλουμίσιο και μπάτζος με τη χαρακτηριστική ξυνούτσικη γεύση επίσης επιβάλλονται. Προτείνω και το πρόβειο φιλέτο («παλιός») που είναι μεν ακριβό και κάπως μικρό σαν μερίδα, αρκεί να είναι κανείς προετοιμασμένος ότι το συγκεκριμένο κρέας είναι εξορισμού ελαφρώς σκληρό μιας και προέρχεται από μεγάλο σε ηλικία ζώο. Τελευταία την ψάχνουν με διάφορα είδη μπριζόλας. Tomahawk, μαριναρίσματα, παλαιώσεις κρέατος κτλ., θα χαρούν να σας τα εξηγήσουν αναλυτικά, αν και οι τιμές ξεφεύγουν. Εμείς πάντως που δοκιμάσαμε μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη γεύση και από το ψήσιμο (βλ. φώτο). Απόδειξη κανονικά, κερασμένο γλυκό πιατέλα-ποικιλία με γλυκό κυδώνι, πανακότα, χαλβά σιμιγδαλένιο, φέτες πορτοκάλι.
Να σημειώσω για το τέλος μια ακόμα θετική εντύπωση. Σε μια επίσκεψη (2017, λίγο πριν το Πάσχα) είχε και μαγειρίτσα. Δεν μπορούσα να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη. Προς τιμήν του ο κύριος που μας έπαιρνε παραγγελία (ιδιοκτήτης;) πρότεινε να μοιράσει τη μαγειρίτσα σε 2 πιάτα μιας και ήμασταν 2 άτομα. Πραγματικά εκπλαγήκαμε όταν είδαμε ότι οι 2 μισές μερίδες ήταν σχεδόν ολόκληρες. Η δε μαγειρίτσα δεν μύριζε καθόλου.
Συμπερασματικά προτείνεται, αν βρεθείτε στη Σιάτιστα προτιμήστε το.
Αν λοιπόν βρεθείτε εκεί, αξίζει να δοκιμάσετε μαγειρευτά.
Υ.