Καφενείο που σερβίρει και φαγητό. Το υπερατού του καταστήματος είναι τα σουβλάκια του, ίσως τα καλύτερα της Δράμας, και τα τηγανιτά κεφτεδάκια (σερβιρισμένα σε μια πιατέλα και στη μέση σως πάπρικας). Τα υπόλοιπα σαλάτες πατάτες κλπ είναι τα κλασικά. Αλλά για τα σουβλάκια και τα κεφτεδάκια ότι και να πω είναι λίγο. Πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο διαμαντάκι της Δράμας
Τιμές κανονικές προς χαμηλές.
στο κατάστημα Έχη Χάρη
Καφενείο, Κηπιά, Ν. Καβάλας
Το μαγαζί είναι καφενείο αλλά προσφέρει και φαγητό. Εδώ θα φάτε τα καλύτερα, για μένα, παϊδάκια στο νομό Καβάλας. Τα κρεατικά είναι από ντόπιους παραγωγούς ενώ αν έρθετε σε συνενόηση με τον ιδιοκτήτη μπορεί να σας ψήσει το κρέας ή τα ψάρια που θα του πάτε.
Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε παϊδάκια και, αν υπάρχει γιατί δεν είναι πάντα διαθέσιμη, την τηγανιά με συκώτι και γλυκάδια. Γενικά ο ιδιοκτήτης είναι μερακλής και τα πιάτα που σερβίρει είναι πάντα προσεγμένα. Στα θετικά του και οι χαμηλές τιμές χωρίς αυτό να συναπέγεται και χαμηλή ποιότητα στο φαγητό.
Στα αρνητικά είναι ότι το σέρβις είναι λίγο πιο αργό από το συνηθισμένο και ο εξαερισμός στον εσωτερικό χώρο τον χειμώνα.
στο κατάστημα Saffron
Εστιατόριο, Ул. Франсоа Митеран, до Блок 42б, 1700 Studentski Kompleks, Sofia, [εξωτερικό]
Εστιατόριο με ινδική κουζίνα στη Σόφια. Το επισκεφθήκαμε στις 10.07.2019 δύο άτομα και μείναμε ικανοποιημένοι. Ο χώρος είναι άνετος, το προσωπικό μιλάει αγγλικά και έχει και αγγλικό μενού, το σέρβις είναι φιλικό και τα πιάτα δεν αργούν. Επίσης πολύ νόστιμα. Οι μερίδες είναι ικανοποιητικές.
στο κατάστημα Ο Τέλης[νεκροταφείο]
Ταβέρνα, Καλλίφυτος, Ν. Δράμας
Επίσκεψη χθες βράδυ. Το περιβάλλον θυμίζει ταβέρνα του 1980 αλλά να μη σας πτοήσει αυτό. Τα κρέατα του Αριστοτέλη είναι φοβερά. Κεμπάπια (σουτζουκάκια), παϊδάκια (αρνίσια, κατσικίσια), μοσχαρίσια μπριζόλα, βοδινή, συκώτι και τα γνωστά χοιρινά. Από σαλάτες-ορεκτικά τα κλασικά αλλά μην πάρετε πολλές σαλάτες, προτιμήστε κρεατικά. Θα με θυμηθείτε.
Τιμές: με αρκετό τσίπουρο, μας βγήκε 17 ευρώ το άτομο.
στο κατάστημα s'ευ
Εστιατόριο, Αγίας Βαρβάρας 11, Δράμα, Ν. Δράμας
Επίσκεψη την 1/9.
Είναι ένα εστιατόριο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα. Δεν είναι λαϊκό, defacto αυτό, δίνει αρκετές νότες πολυτέλειας στο φαγητό. Ιδανική πρόταση για ξεχωριστές βραδιές, διαφορετικές από αυτές της καθημερινότητας. Αν το επιτρέπει και το μπάτζετ, συνδυάζεται με διαμονή στα δωμάτια του ξενοδοχείου και με σπα.
Παρέα 4 ατόμων. Κάτσαμε στα πριβέ τραπέζια, μέσα σε ένα δωμάτιο. Πολύ καλή αίσθηση, λες και είσαι σε σπίτι. Το ντεκόρ μίνιμαλ και η μουσική πολύ καλή (τουλάχιστον για τα γούστα μου - lounge και jazz διασκευές 80s και 90s τραγουδιών). Το σέρβις διακριτικό και φιλικό.
Πάμε στη μάσα τώρα. Το φαγητό αντάξιο των προσδοκιών που σου δημιουργεί ο χώρος. Είπαμε, όχι λαικό, τουναντίον ψιλογκουρμέ φάση. Τα πιάτα "στημένα" προσεκτικά.
Πήραμε γαρίδες κανταΐφι και σαγανάκι μετσοβόνε (δυνατό) για ορεκτικά, μια πολύ ωραιά σαλάτα με πράσινα, λευκό τυρί και ψητά ροδάκινα, φιλέτο μόσχου με πουρέ γλυκοπατάτας (πολύ καλό και πολύ ωραία ψημένο), λαβράκι φιλέτο σε κρούστα από χωριάτικο χωμί, ριζότο με φρέσκο κολοκυθάκι και γαρίδες και για επιδόρπιο πανακότα με φρούτα (δεν μου άρεσε) και κρέμα bitter σοκολάτας με παγωτό (ίσως το καλύτερο από ότι έφαγα).
Φυσικά και οι τιμές δεν είναι λαϊκές. Περίπου 30-35 ευρώ κατ' άτομο συν το κρασί, αν συμπεριλάβετε και επιδόρπιο πηγαίνει 36-43 κατ' άτομο. Είναι μια εμπειρία όμως, το να τρως σε μια παλιά καπναποθήκη που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο, ποιος ξέρει, του υπεύθυνου της βάρδιας. Εντυπωσιακά είναι επίσης τα αρχεία της καπναποθήκης που μπορεί κάποιος να δει στο ισόγειο.
στο κατάστημα του Κωσταντάκη
Ψαροταβέρνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 41, Νέα Πέραμος, Ν. Καβάλας
Επίσκεψη στις 15/08, τρία άτομα, γύρω στις 5 με το μαγαζί έξω γεμάτο. Σέρβις γρήγορο, παρ' όλα αυτά.
Ίσως η καλύτερη κουζίνα στη Νέα Πέραμο. Άνετα ξεπερνάς το γεγονός ότι τρως και δεν βλέπεις θάλασσα, λόγω αυτών που τρως.
Πήραμε σκουμπρι και χέλι καπνιστό, θράψαλα ψητά, χταπόδι, ταμπουλέ (θα ήθελα περισσότερο πληγούρι και να είναι πιο ψιλοκομμένα τα λαχανικά,αλλά αυτά είναι γούστα), γραβιέρα τηγανητή, μύδια σαχανάκι, μελιτζάνα ψητή και το crème de la crème του μαγαζιού, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με μυζήθρα και δυόσμο! Ήπιαμε δύο καραφάκια τσίπουρο με γλυκάνισο (δεν τρελάθηκα, είχε περισσότερα αρώματα από όσο μου αρέσει) και πληρώσαμε 50 ευρώ.
στο κατάστημα Δύο Βρύσες
Ταβέρνα, Ακροβούνι, Ν. Καβάλας
Επίσκεψη στις 12/08.
Ταβέρνα με κρέατα (δεν έχει ψάρια) και κυρίως χοιρινό κρέας. Μπριζόλα, πανσέτα, σουβλάκι, σουτζουκάκι, λουκάνικο, μπιφτέκι, τηγανιά και νομίζω έχει και κοτόπουλο φιλέτο.
Πατάτες κανονικές, σαλάτες τυπικές, αλοιφές εμπορίου, ωραίο χύμα κρασί, ετικέτες μπίρας από τις μεγάλες "ελληνικές" ζυθοποιείες. Μας κέρασε καρπούζι στο τέλος και μας κέρασε και συνήθως κερνάει τη τρίτη - τέταρτη γύρα από τα ποτά.
Πολύ όμορφος χώρος για επίσκεψη τη μέρα, με πάρα πολύ πράσινο, με νερά τρεχούμενα και ταμιευτήρες νερών, με πέστροφες μέσα στα νερά, με πάπιες, χήνες κλπ.
Το φαγητό γενικά είναι μιας τυπικής ταβέρνας, πατάτες προκατ, οι σαλάτες οκ, όχι κάτι το ξεχωριστό δηλαδή. Αυτό που ξεχωρίζει και που αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη είναι το φιλέτο οξύρυγχου. Σερβίρει και πέστροφα. Οι μερίδες χορταστικές.
Από κρέατα δεν γνωρίζω γιατί όσες φορές έχω πάει παραγγέλνω ένα από τα δύο ψάρια γλυκού νερού.
Επίσκεψη στις 22/06/16. Το μαγαζί "κάθεται" πάνω σε ένα βράχο 20-30 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και η θέα που προσφέρει είναι εκπληκτική! Προσφέρεται για να χαζεύετε την πανσέληνο καθώς ξεπροβάλει πάνω από τη Θάσο.
Στο δια ταύτα τώρα, η κουζίνα του έχει κυρίως θαλασσινά και 2-3 πιάτα κρεατικών. Πήραμε μια μακαρονάδα θαλασσινών (αρκετά καλή και τα ζυμαρικά βρασμένα όπως πρέπει), μύδια αχνιστά (πολύ καλά, με το ζουμάκι τους), πατάτες τηγανητές (δικές του, καλές), κολοκυθάκια τηγανιτά (δεν μου άρεσαν, το κουρκούτι κράτησε πολύ λάδι και ήταν πολύ λεπτά κομμένα)και μια σαλάτα (ντάκος, οκ). Ήπιαμε και δύο μισόλιτρα ημίγκλυκο και πληρώσαμε 45 ευρώ.
Απόδειξη έφερε χωρίς να τη ζητήσουμε, νερό εμφιαλωμένο χωρίς να το ζητήσουμε (και το χρέωσε).
Θα ξαναπάω και για να δοκιμάσω και τα ψάρια του αλλά και για τη θέα.
Τιμές κανονικές προς χαμηλές.
Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε παϊδάκια και, αν υπάρχει γιατί δεν είναι πάντα διαθέσιμη, την τηγανιά με συκώτι και γλυκάδια. Γενικά ο ιδιοκτήτης είναι μερακλής και τα πιάτα που σερβίρει είναι πάντα προσεγμένα. Στα θετικά του και οι χαμηλές τιμές χωρίς αυτό να συναπέγεται και χαμηλή ποιότητα στο φαγητό.
Στα αρνητικά είναι ότι το σέρβις είναι λίγο πιο αργό από το συνηθισμένο και ο εξαερισμός στον εσωτερικό χώρο τον χειμώνα.
Θα ξαναπάω.
Τιμές: με αρκετό τσίπουρο, μας βγήκε 17 ευρώ το άτομο.
Είναι ένα εστιατόριο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα. Δεν είναι λαϊκό, defacto αυτό, δίνει αρκετές νότες πολυτέλειας στο φαγητό. Ιδανική πρόταση για ξεχωριστές βραδιές, διαφορετικές από αυτές της καθημερινότητας. Αν το επιτρέπει και το μπάτζετ, συνδυάζεται με διαμονή στα δωμάτια του ξενοδοχείου και με σπα.
Παρέα 4 ατόμων. Κάτσαμε στα πριβέ τραπέζια, μέσα σε ένα δωμάτιο. Πολύ καλή αίσθηση, λες και είσαι σε σπίτι. Το ντεκόρ μίνιμαλ και η μουσική πολύ καλή (τουλάχιστον για τα γούστα μου - lounge και jazz διασκευές 80s και 90s τραγουδιών). Το σέρβις διακριτικό και φιλικό.
Πάμε στη μάσα τώρα. Το φαγητό αντάξιο των προσδοκιών που σου δημιουργεί ο χώρος. Είπαμε, όχι λαικό, τουναντίον ψιλογκουρμέ φάση. Τα πιάτα "
Πήραμε γαρίδες κανταΐφι και σαγανάκι μετσοβόνε (δυνατό) για ορεκτικά, μια πολύ ωραιά σαλάτα με πράσινα, λευκό τυρί και ψητά ροδάκινα, φιλέτο μόσχου με πουρέ γλυκοπατάτας (πολύ καλό και πολύ ωραία ψημένο), λαβράκι φιλέτο σε κρούστα από χωριάτικο χωμί, ριζότο με φρέσκο κολοκυθάκι και γαρίδες και για επιδόρπιο πανακότα με φρούτα (δεν μου άρεσε) και κρέμα bitter σοκολάτας με παγωτό (ίσως το καλύτερο από ότι έφαγα).
Φυσικά και οι τιμές δεν είναι λαϊκές. Περίπου 30-35 ευρώ κατ' άτομο συν το κρασί, αν συμπεριλάβετε και επιδόρπιο πηγαίνει 36-43 κατ' άτομο. Είναι μια εμπειρία όμως, το να τρως σε μια παλιά καπναποθήκη που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο, ποιος ξέρει, του υπεύθυνου της βάρδιας. Εντυπωσιακά είναι επίσης τα αρχεία της καπναποθήκης που μπορεί κάποιος να δει στο ισόγειο.
Ίσως η καλύτερη κουζίνα στη Νέα Πέραμο. Άνετα ξεπερνάς το γεγονός ότι τρως και δεν βλέπεις θάλασσα, λόγω αυτών που τρως.
Πήραμε σκουμπρι και χέλι καπνιστό, θράψαλα ψητά, χταπόδι, ταμπουλέ (θα ήθελα περισσότερο πληγούρι και να είναι πιο ψιλοκομμένα τα λαχανικά,
Θα ξαναπάω και όχι μόνο μία φορά.
Ταβέρνα με κρέατα (δεν έχει ψάρια) και κυρίως χοιρινό κρέας. Μπριζόλα, πανσέτα, σουβλάκι, σουτζουκάκι, λουκάνικο, μπιφτέκι, τηγανιά και νομίζω έχει και κοτόπουλο φιλέτο.
Πατάτες κανονικές, σαλάτες τυπικές, αλοιφές εμπορίου, ωραίο χύμα κρασί, ετικέτες μπίρας από τις μεγάλες "
6 άτομα πληρώσαμε 70 ευρώ και χορτάσαμε.
Το φαγητό γενικά είναι μιας τυπικής ταβέρνας, πατάτες προκατ, οι σαλάτες οκ, όχι κάτι το ξεχωριστό δηλαδή. Αυτό που ξεχωρίζει και που αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη είναι το φιλέτο οξύρυγχου. Σερβίρει και πέστροφα. Οι μερίδες χορταστικές.
Από κρέατα δεν γνωρίζω γιατί όσες φορές έχω πάει παραγγέλνω ένα από τα δύο ψάρια γλυκού νερού.
Στο δια ταύτα τώρα, η κουζίνα του έχει κυρίως θαλασσινά και 2-3 πιάτα κρεατικών. Πήραμε μια μακαρονάδα θαλασσινών (αρκετά καλή και τα ζυμαρικά βρασμένα όπως πρέπει), μύδια αχνιστά (πολύ καλά, με το ζουμάκι τους), πατάτες τηγανητές (δικές του, καλές), κολοκυθάκια τηγανιτά (δεν μου άρεσαν, το κουρκούτι κράτησε πολύ λάδι και ήταν πολύ λεπτά κομμένα)
Απόδειξη έφερε χωρίς να τη ζητήσουμε, νερό εμφιαλωμένο χωρίς να το ζητήσουμε (και το χρέωσε).
Θα ξαναπάω και για να δοκιμάσω και τα ψάρια του αλλά και για τη θέα.