στο κατάστημα THRIA[νεκροταφείο]
Εστιατόριο, Μαρίας Κάλλας 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μάιος 2016.
Ο χώρος λιτός και όμορφος. Το σέρβις συμπαθέστατο και εξυπηρετικότατο. Τα κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά (πχ το έξοχα ψημένο μυλοκόπι με κρέμα λουίζας ή το ριζότο με μελάνι σουπιάς) και με τιμές που κυμαίνονται στα 15 με 20 ευρώ. Θα θυμάμαι επίσης την καταπληκτική τους σαλάτα (Ανοιξιάτικος μπαχτσές ή κάτι τέτοιο) μια οπτική και γευστική πανδαισία φρέσκων λαχανικών. Δεν θα θυμάμαι ίσως μόνο το -ορεκτικό- ριζότο με καβούρι.
Όλα αυτά -με κερασμένο γλυκό- συν μερικά ποτήρια κρασί, στα 25 με 30 ευρώ το άτομο, fairly priced που λένε.
Το καλοκαίρι στον υπό διαμόρφωση εξωτερικό χώρο Θα ξαναπάω σίγουρα.
Επίσκεψη 26/4/2016.
Ο χώρος (η κουζίνα σε κοινή θέα, λιτή αισθητική) εμένα μου άρεσε πολύ, σε άλλους καθόλου. Η σημασία δίνεται στο φαγητό και προσωπικά αυτό μου αρκεί.
Η μισή παρέα άργησε πολύ να έρθει και μας έγινε ευγενικά η υπενθύμιση πως η τελευταία παραγγελία πρέπει να δοθεί μέχρι τις 23.15. Απ'ότι κατάλαβα τα 4 παιδιά που το λειτουργούν χτυπάνε 12ωρες βάρδιες καθημερινά (εκτός Δευτέρας) οπότε λογικός ο περιορισμός (που σε κάποιους επίσης δεν άρεσε). Πάντως μείναμε τελευταίοι χωρίς να δυσανασχετήσουν ή να αρχίσουν να τα μαζεύουν κατά το εκνευριστικό ελληνικό συνήθειο.
Στο δια ταύτα:
Πιάτα πολύ προσεγμένα, από καλά (σουπιές γιουβέτσι, χωριάτικη) έως εξαιρετικά (το πληγούρι με θαλασσινά ήταν όνειρο, τόνος καπνιστός σούπερ, γαρίδες τηγανητές θαυμάσιες, πατάτες οφτές spicy έξοχες).
Μόνο η πράσινη σαλάτα με μια υποψία -καλού- ΠΟΠ τυριού και φιστικιών ήταν απλώς ΟΚ και ακριβή για τα υλικά της.
Όλα τα παραπάνω μαζί με καναδυό ποτήρια κρασί, δυο τσίπουρα και μια σόδα στα 70 ευρώ, τιμή φυσιολογική έως πολύ καλή.
Γλυκό κερασμένο στο τέλος, ΟΚ.
Νέος κόσμος (25-45) και μουσική, δεν ενοχλούν ούτε το μάτι ούτε το αυτί. Τα τραπέζια γεμάτα, σε μια τοποθεσία στη μέση του -υποβαθμισμένου- πουθενά. Πολύ καλή προσπάθεια, σίγουρα θα ξαναπάω.
στο κατάστημα Η Κόκκινη Βάρκα
Ψαροταβέρνα, Μακρύγιαλος, Ν. Πιερίας
Επίσκεψη στις 2/5/2016, Δευτέρα του Πάσχα.
Τυπικό εστιατόριο/ταβέρνα παραθαλάσσιου ελληνικού χωριού.
Σέρβις τυπικό και αποτελεσματικό.
4 άτομα, για τσίπουρο:
Χόρτα: απλώς ΟΚ.
Φάβα: κάτω του μετρίου.
Πατάτες: καλές.
Μύδια τηγανητά, φρέσκα: πολύ καλά (σπεσιαλιτέ του Μακρυγιάλου άλλωστε)
Καλαμαράκι τηγανητό, φρέσκο: καλό.
Γαύρος: θαυμάσιος, το καλύτερο πιάτο.
Κολοκυθοκεφτέδες: πολύ καλοί.
Δύο μπουκαλάκια τσίπουρο, μία μπύρα.
Σύνολο: 68 ευρώ.
Όλα ήρθαν γρήγορα, παρά τον πολύ κόσμο.
Συμπέρασμα: Λιγάκι πιο ακριβό απ'ότι θα'πρεπε, αλλά ασφαλής επιλογή για φρέσκα θαλασσινά, δίπλα στη θάλασσα και σε απόσταση 50 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Πιθανότατα θα ξαναπάω.
Ο χώρος λιτός και όμορφος. Το σέρβις συμπαθέστατο και εξυπηρετικότατο. Τα κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά (πχ το έξοχα ψημένο μυλοκόπι με κρέμα λουίζας ή το ριζότο με μελάνι σουπιάς) και με τιμές που κυμαίνονται στα 15 με 20 ευρώ. Θα θυμάμαι επίσης την καταπληκτική τους σαλάτα (Ανοιξιάτικος μπαχτσές ή κάτι τέτοιο) μια οπτική και γευστική πανδαισία φρέσκων λαχανικών. Δεν θα θυμάμαι ίσως μόνο το -ορεκτικό- ριζότο με καβούρι.
Όλα αυτά -με κερασμένο γλυκό- συν μερικά ποτήρια κρασί, στα 25 με 30 ευρώ το άτομο, fairly priced που λένε.
Το καλοκαίρι στον υπό διαμόρφωση εξωτερικό χώρο Θα ξαναπάω σίγουρα.
Ο χώρος (η κουζίνα σε κοινή θέα, λιτή αισθητική) εμένα μου άρεσε πολύ, σε άλλους καθόλου. Η σημασία δίνεται στο φαγητό και προσωπικά αυτό μου αρκεί.
Η μισή παρέα άργησε πολύ να έρθει και μας έγινε ευγενικά η υπενθύμιση πως η τελευταία παραγγελία πρέπει να δοθεί μέχρι τις 23.
Στο δια ταύτα:
Πιάτα πολύ προσεγμένα, από καλά (σουπιές γιουβέτσι, χωριάτικη) έως εξαιρετικά (το πληγούρι με θαλασσινά ήταν όνειρο, τόνος καπνιστός σούπερ, γαρίδες τηγανητές θαυμάσιες, πατάτες οφτές spicy έξοχες).
Μόνο η πράσινη σαλάτα με μια υποψία -καλού- ΠΟΠ τυριού και φιστικιών ήταν απλώς ΟΚ και ακριβή για τα υλικά της.
Όλα τα παραπάνω μαζί με καναδυό ποτήρια κρασί, δυο τσίπουρα και μια σόδα στα 70 ευρώ, τιμή φυσιολογική έως πολύ καλή.
Γλυκό κερασμένο στο τέλος, ΟΚ.
Νέος κόσμος (25-45) και μουσική, δεν ενοχλούν ούτε το μάτι ούτε το αυτί. Τα τραπέζια γεμάτα, σε μια τοποθεσία στη μέση του -υποβαθμισμένου- πουθενά. Πολύ καλή προσπάθεια, σίγουρα θα ξαναπάω.
Τυπικό εστιατόριο/ταβέρνα παραθαλάσσιου ελληνικού χωριού.
Σέρβις τυπικό και αποτελεσματικό.
4 άτομα, για τσίπουρο:
Χόρτα: απλώς ΟΚ.
Φάβα: κάτω του μετρίου.
Πατάτες: καλές.
Μύδια τηγανητά, φρέσκα: πολύ καλά (σπεσιαλιτέ του Μακρυγιάλου άλλωστε)
Καλαμαράκι τηγανητό, φρέσκο: καλό.
Γαύρος: θαυμάσιος, το καλύτερο πιάτο.
Κολοκυθοκεφτέδες: πολύ καλοί.
Δύο μπουκαλάκια τσίπουρο, μία μπύρα.
Σύνολο: 68 ευρώ.
Όλα ήρθαν γρήγορα, παρά τον πολύ κόσμο.
Συμπέρασμα: Λιγάκι πιο ακριβό απ'