Προφίλ του χρήστη nazoraios

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 21/03/2016
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Ψυγείο

Σχόλια (34)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
nazoraios
στο κατάστημα Δαήση Ξένο, Ολύμπου 75, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μετά από χθεσινή επίσκεψη, έχω να πω τα εξής:
- 3 άτομα 45€ και δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το φαΐ. Ομολογουμένως δεν ήπιαμε, αλλά VFM
- Το φαγητό δεν το αποζητάω, αλλά ήταν τουλάχιστον ΟΚ με εκλάμψεις καλού
- Μέσα είχε πάρτυ με δυνατή μουσική και όλοι χορεύανε. Καλή ηχομόνωση γιατί έξω δεν τους ακούγαμε
- Το σέρβις με ανησυχούσε λίγο, αλλά τα παιδιά ευγενικά κι εξυπηρετικά
nazoraios
στο κατάστημα αρόδο Ψαροταβέρνα, Θέτιδος 25, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Από πρόσφατη επίσκεψη έχω να πω:
Τοποθεσία 11/10: + στους προλαλήσαντες, συν εύκολη προσέγγιση και παρκάρισμα
Φαγητό απλώς ΟΚ. Δεν υπήρχαν αστοχίες, αλλά δε μου έχει μείνει τίποτα
Σέρβις βάση: τα παιδιά συμπαθέστατα, αλλά δίνανε μια εντύπωση ότι μας αγνοούσαν κατά διαστήματα, ενώ υπήρξαν πράγματα που ζητήσαμε και δεν έχουν φέρει.

Έχω τη διάθεση να ξαναπάω, αλλά πιστεύω πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.
nazoraios
στο κατάστημα OSTEN Εστιατόριο, 4ο χλμ Χαριλάου - Θέρμης, Θέρμη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δυστυχώς η εμπειρία μου δεν είναι η καλύτερη.

Φτάσαμε σχετικά καθυστερημένοι σε σχέση με την υπόλοιπη παρέα μας (13:20) και πέσαμε επάνω στην παύση που αναφέρει και η kmaria, αλλά ήταν μίας ώρας, 13:00-14:00 κατά τη δήλωσή τους. Μας κάνανε τη χάρη να μας σερβίρουν από το μενού του μπραντς εν τέλει, αλλά δεν ξέρω τι αντίκτυπο έχει κάτι τέτοιο στο φόρτο εργασίας του προσωπικού. Παύση αυτή την ώρα μου φαίνεται «αδικαιολόγητη», και είναι πρόβλημα οργάνωσης και σύλληψης.

Η μουσική θα έλεγα αισχρή, και συνδυάζεται με μια γενικότερη εντύπωση νυχτερινού μαγαζιού. Η μέρα ήταν «χαρά Θεού», αλλά το μαγαζί (βλέπει στο Βορά), είχε μια σκοτεινιά. Η όλη μου παραμονή ήταν πολύ άβολη.

Το φαγητό είναι υπερπαραγωγή. Τα πιάτα εξαιρετικά τεχνικά και με φοβερή διασφάλιση ποιότητας. Απλά δεν ξέρω αν είναι βιώσιμο για τις―χαμηλές σχετικά―τιμές του.

Ίσως ξαναπήγαινα λόγω παρέας, αλλά δεν είναι του γούστου μου.
nazoraios
στο κατάστημα mesto Εστιατόριο, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Βρέθηκα πρόσφατα.

Άλλη μια επιχείρηση, μετά από 2-3 που δεν κατάφεραν να στεριώσουν, ύστερα από το κλείσιμο του παλιού Ομίλου.

Μενού με θαλασσινά μικρό και συνεκτικό, με μύδια σαγανάκι-τηγανητά (μη διαθέσιμα), θράψαλο τηγανητό (σχετικά καλό), μπακαλιάρο σκορδαλιά (κακό και κακή σκορδαλιά).

Πολίτικη/πικάντικη όχι στα στάνταρ μου, μπουγιουρντί μη-καυτερό και ξερό.

Ψωμί του τοστ.

Τιμές στο μέσο όρο, δεν πλήρωσα εγώ...

Συνολικά λυπάμαι για την κακή κριτική. Θα το ξαναεπισκεφτώ για τον ωραίο εξωτερικό χώρο και λόγω του ότι είναι στέκι δεκαετιών για εμάς, αλλά δε μπορώ να έχω προσδοκίες.
nazoraios
στο κατάστημα Κρετοικός Εστιατόριο, Βασιλέως Γεωργίου 36, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μετά τη δεύτερη επίσκεψή μου χθες, μπορώ να κάνω κάποια σχόλια.

Ο χώρος είναι ευχάριστος, χωράει να εξυπηρετήσει αρκετό κόσμο και άνετα.

Δύο βαρέλια με κρητική μπύρα (ξανθιά-μαύρη), και η τσικουδιά του συνήθως καλή: μας έχει τύχει κακή, την οποία μας την άλλαξαν χωρίς πρόβλημα.

Το αντικριστό τους είναι πολύ καλό, το τσιγαριαστό επίσης. Λουκάνικα ξυδάτα έτσι κι έτσι, αν ήταν πιο λεπτά θα μου άρεζαν καλύτερα.
Μαραθοπιτάκια καλά, σταμναγκάθι οκ αλλά λίγο. Ο ντάκος είχε ένα πολύ γευστικό τυρί (μυζήθρα;), αλλά επίσης μικρή μερίδα και πολύ το παξιμάδι.

Γενικά το φαΐ σχετικά βαρύ, θα περίμενα περισσότερες επιλογές από λαχανικά και όσπρια σε κρητικό.

Παράπονο που δεν έχει επιλογή για λίγες ελιές, κάτι να τσιμπάς με τη ρακή.

Τιμή στα €25 το άτομο, πολύ λογική. Βολική επιλογή για όποιον μένει στην περιοχή.
nazoraios
στο κατάστημα Osteria Le Sette Chiese Εστιατόριο, Via Borgonuovo 6b, Bologna, [εξωτερικό]
Κλείνοντας 9 μήνες στη Μπολόνια, έχω να πω ότι είναι το αγαπημένο μου στέκι.

Ιδανικό μέρος για να παραγγείλετε tagliere con salumi e formaggi, δηλαδή πιατέλα με τυριά και αλλαντικά.
Θα φέρει μαζί ζεστά ψωμιά, tigelle (ένα πιτάκι που φτιάχνουν εδώ), crescentine (άλλο πιτάκι, τηγανητό που φουσκώνει).
Να ζητήσετε και crostini, ψωμάκια ψημένα με διάφορα αποπάνω (τυριά, παντσέτες)· ο εστιάτορας είναι περήφανος για τους συνδυασμούς του, και έχουν όντως ενδιαφέρον.

Από primo θα πρότεινα τη gramigna con salciccia e zafferano. Είναι ένα χοντρό μακαρονάκι που κάνει ωραίο αλντέντε, με φρέσκο λουκάνικο και σαφράν.
Θα βρείτε τα περισσότερα τυπικά μπολονέζικα πιάτα (λαζάνια, ταλιατέλλες με ραγού, τορτελίνια), όλα σε πολύ υψηλό στάνταρ.

Η τιραμισού του είναι εξαιρετική, μην τη χάσετε εφόσον υπάρχει (του Broccaindosso λίγο καλύτερη).

Από κρασιά, δοκιμάστε το Lambrusco (€18 τη φιάλη).
Πιο οικονομικό και αρκετά καλό είναι και το χύμα του, κόκκινο Sangiovese.

€30/άτομο με κρασί, τυπικές τιμές για οστερία.
Χύμα ατμόσφαιρα, μπορεί να πέσετε σε φωνακλάδικες παρέες.

Καλό θα ήταν να κλείσετε τραπέζι, γεμίζει γρήγορα.
nazoraios
στο κατάστημα Broccaindosso Εστιατόριο, Via Broccaindosso 7a, Bologna, [εξωτερικό]
Έχοντας μετακομίσει πρόσφατα στη Μπολόνια, κι επειδή βλέπω ότι πολλοί έλληνες πηγαινοέρχονται (και πολλοί από την κοινότητα του Ταβερνοχώρου), γράφω λίγες κουβέντες για τα εδώ μαγαζιά.

Το Broccaindosso είναι από τις τυπικές Οστερίες της Μπολόνια.
Η Οστερία είναι ό,τι πιο κοντά στην ελληνική Ταβέρνα, με χαλαρό κλίμα, παρέες που πίνουν και κάνουν φασαρία και μπουκάλια κρασί ν’ ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα για μια εισαγωγή στη μπολονέζικη κουζίνα. Θα βρείτε όλα τα τυπικά πιάτα σε καλές εκτελέσεις.
Θα ήθελα να μην αναζητείτε το «τέλειο»: δεν υπάρχει η τέλεια ραγού, ούτε τα τέλεια λαζάνια. Εδώ, όσο και στις άλλες οστερίες, θα τα βρείτε σε υψηλό στάνταρ.

Προτείνω το assaggio με primi (τουλάχιστον για 2 άτομα), που σου επιτρέπει να κάνεις ντεκγουστασιόν (15€/άτομο για 2 πιάτα, 18 για 3), με επιλογή από τις στάνταρ μπολονέζικες πάστες.

Κοτολέτα αλα μπολονιέζε και καρπάτσιο με carne salata είναι δύο ακόμα πιάτα που μπορώ να προτείνω, καθότι τα δοκίμασα πρόσφατα.
Όλα είναι υψηλού στάνταρ*, γι’ αυτό να πάρετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Το τυπικό κρασί της περιοχής είναι το Lambrusco (€16 η φιάλη), ένα κόκκινο ΚΑΙ αφρώδες που πίνεται κρύο. Ταιριάζει γενικά με τα πιάτα, αλλά και οι ντόπιοι δεν είναι σπαστικοί με το ταίριασμα.
Δροσιστικό και το δικό τους (della casa) αφρώδες λευκό με €12.

Να ρωτήσετε για τιραμισού. Δεν την έχουν στον κατάλογο, αλλά συχνά υπάρχει διαθέσιμη προς €6 τη μερίδα. Είναι η καλύτερη που έχω φάει (μετά από αυτή της Κάτε).

Μαγαζί πολύ στην κουλτούρα του ταβερνοχώρου
Με 30€ το άτομο θα ευχαριστηθείτε φαΐ και κρασί.
Η κράτηση σχεδόν επιβάλλεται, αλλά Κυριακή βρήκα το ίδιο απόγευμα καλώντας κατά τις 6μισή.

*Σε αντίθεση με την ελληνική νοοτροπία των μεγάλων μενού, εδώ Μπολόνια (και στην Ιταλία γενικότερα) θα βρείτε πολύ μικρά (συχνά εκνευριστικά μικρά) μενού, αλλά όλα πολύ φροντισμένα.

**Δεν υπάρχει «Ιταλικό» φαγητό στην Ιταλία. Όλα τα καλά εστιατόρια θα έχουν το τοπικό φαγητό κάποιας περιοχής. Δε θα βρείτε καρμπονάρα π.χ. σε μπολονέζικη οστερία. Εδώ μια μικρή εξαίρεση, η συγκεκριμένη οστερία κάνει spaghetti alla chitarra με crema di pecorino e guanciale, δηλαδή τη ρωμαϊκή gricia, χωρίς να την κατονομάζει έτσι.
nazoraios
στο κατάστημα το δίπορτο [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Βιζύης 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε πρόσφατα. Παρ’όλο το φιλικό σέρβις και συμπαθητικό περιβάλλον, το φαγητό έχει περιθώρια βελτίωσης, όπως λέει και ο δοκιμαστής.

Η χωριάτικη, οι τηγανητές πατάτες κι η ψητή μελιτζάνα είναι αχίλλειος πτέρνα.

Μπιφτέκια, μύδια αχνιστά και μύδια τηγανητά ήταν πιο ΟΚ επιλογές.

Χάιλάιτ για ’μένα ο μαρινάτος γαύρος, με δάφνη και μπούκοβο, πολύ ιδιαίτερος.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
nazoraios
στο κατάστημα Avra by the sea Ψαροταβέρνα, Όρμος Παναγιάς, Ν. Χαλκιδικής
Μείναμε στο ξενοδοχείο. Φάγαμε το πρώτο βράδυ. Ξαναφάγαμε το τρίτο (και τελευταίο).

Το φαγητό ήταν ΟΚ, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Φρέσκο και καλοψημένο ψάρι, χωριάτικη μέτρια, πατάτες τηγανητές καλές, σαλάτα με σολωμό οκ, όχι του γούστου μου. Κορμός και παγωτό στο τέλος, μοσχοβολούσε πραλίνα (και τις δυο μέρες).

Η τήρηση των μέτρων σε καλό σχετικά επίπεδο.

Αν πάτε να χαϊδέψετε και την Ίρμα, τη μαύρη σκυλίτσα που κάνει βουτιές και είναι πολύ φιλική.

Σε σχέση με το διπλανό μαγαζί, τον Αρίστο, που γράφει στην πινακίδα «Τηρούμε "ασφαλείς" αποστάσεις», πιο λογική επιλογή νομίζω.
nazoraios
στο κατάστημα Ανδροκλής Βρώμικο, Σάρτη, Ν. Χαλκιδικής
Διαβάζοντας τα σχόλια, και δεδομένης της επίσκεψης στην περιοχή, το επισκεφτήκαμε.

Πολύ θετική εντύπωση η τήρηση των μέτρων: ίσως ο Ανδροκλής είναι ο πιο πρόθυμος, με τα πάντα στην εντέλεια!

Για το περιβάλλον ό,τι και να πεις είναι λίγο: το πιο ωραίο φυσικό μπαλκόνι.

Ο Ανδροκλής έχει έναν πολιτισμό και μια ξήγα στο πως λειτουργεί το μαγαζί: καφέ σερβίρει από τις 11:00 ως τις 13:00. Σου λέει μετά έρχεται κόσμος να φάει, και το μαγαζί έχει όλο-όλο 6 τραπέζια.

Το φαγητό του σίγουρα δεν είναι σπουδαίο, αλλά διαχειρίζεται σωστά τις προσδοκίες του πελάτη: μερίδα πανσέτα και μερίδα σουβλάκια αποδεκτά. Πατάτες προκάτ, αλοιφές επίσης (αλλά καλές), κρέας νόστιμο αλλά όχι ΑΑ (απλώς Α ή και Β είναι αποδεκτό για καντίνα από ’μένα). Η χωριάτική του ωραία· η ντομάτα μ’ενθουσίασε και τον ρώτησα από που τις παίρνει. Πολύ τίμια μου λέει ότι μια του βγαίνουν καλές, μια όχι.

Η συνολική εμπειρία παίρνει άριστα.
nazoraios
στο κατάστημα Piccolo Arancio Εστιατόριο, Vicolo Scanderbeg 112, Roma, [εξωτερικό]
Επίσκεψη μέσα Ιουλίου, 2020 (ο μέλλων αναγνώστης φτύνει τον κόρφο του).

Όμορφο δρομάκι, έξω από τα τουριστάδικα της περατζάδας τόσο-όσο. Λίγα τραπεζάκια έξω. Μένει λίγο πιο αργά από αντίστοιχα άλλα εστιατόρια, που κλείνουν 10.30-11.00.

Πήραμε ορεκτικά, τηγανητή αγκινάρα εβραϊκή (carcioffo all a guidia). Με το λαδάκι της, χωρίς να είναι πολύ βαριά. Καθαρισμένη, με λίγα φαγώσιμα φύλλα τραγανιστά, φαγώθηκε ολόκληρη. Τηγανητός κολοκυθοανθός με μοτσαρέλα, λίγο αλευρωμένους, ζουμερός κι αρωματικός.

Σπαγγέτι αλλά βόνγκολε, με όστρακα, υπέροχο. Αλ ντέντε με το σκόρδο και το μαϊντανό όπως πρέπει. Μέτσε αλλά γκρίτσια (κοντά ριγκατόνι με guanciale και πεκκορίνο, σαν καρμπονάρα χωρίς αυγό) ωραία αλμυρά, λιπαρά αλλά ελαφριά.

Λευκό κρασί δικό τους, αρωματικό αλλά όχι πολύ γευστικό. Gelato pistaccio στο τέλος, πολύ καλό. Πληρώσαμε 2 άτομα €40 περίπου, ένα απ’τα καλύτερα γεύματα που έκανα και θα το μνημονεύω.
nazoraios
στο κατάστημα Λιμνοθάλασσα [νεκροταφείο] Ψαροταβέρνα, Καλοχώρι, Ν. Θεσσαλονίκης
Συναντήσαμε ένα φιλικό ζευγάρι που περνούσε οδικώς από Θεσσαλονίκη προς κάπου νοτιότερα και δε θέλαμε να τους αναγκάσουμε να μπούνε στην πόλη.
Η ώρα ήταν 5μισή, που σημαίνει ότι ο ήλιος έδυε, και θα θέλαμε να ‘ταν λίγο πιο νωρίς η αλήθεια.
Στο μέρος φτάνεις πιο εύκολα απ’ό,τι περίμενα, και οδηγήσαμε προς τα πίσω βράδυ, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Φαΐ δεν έφαγα, λίγο μπουγιουρντί και λίγα κολοκυθάκια τηγανητά με σκορδαλιά. Και οκ, ήταν προς το κακό, άτεχνα. Επιφυλάσσομαι αν φέρνει φρέσκα ψάρια.
Ο ιδιοκτήτης κι η σερβιτόρα ομιλητικοί κι ευγενέστατοι.
Η μουσική λίγο δυνατά, αλλά έβαλε Παπάζη προς το τέλος, οπότε από ‘μένα είναι ναι.
Γενικά θα ξαναπάω, όχι τόσο για το φαγητό, αλλά για τη θέα και τη συνολική άποψη.
nazoraios
στο κατάστημα Αγιολί [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κάτσαμε για φαγητό χθες αργά μεσημέρι. Για την εικόνα και το ύφος που θέλει να δείχνει το εστιατόριο, καταρχήν είναι φτηνό. Σκιουφιχτά με μοσχαρίσια μάγουλα και μπιφτέκι περίπου 11€. Το μπιφτέκι πολύ καλό, ίσως το μόνο πράμα για το οποίο θα σκεφτόμουν να ξαναπάω.
Το σέρβις άθλιο. Βαρειά κουβέντα και δυστυχώς η αρμόζουσα. Οι σερβιτόροι είναι σχεδόν είρωνες, αυτή η ειρωνία του ηλίθιου μαθητή που νομίζει ότι ο δάσκαλος δεν τον βλέπει που μιλάει, και κάνει και τον έξυπνο. Μείναμε με την αίσθηση ότι παρέες που κάτσαν μετά από μας, παρήγγειλαν νωρίτερα. Κρίμα, και το μάνατζμεντ θα πρέπει να πάρει μέτρα, καταρχήν να είναι εντάξει με τα εργασιακά, διότι τέτοιες συμπεριφορές συχνά είναι παθητική αντίσταση.
Δε θα το πρότεινα για above average
nazoraios
στο κατάστημα Ρουβάς Ταβέρνα, Σταματίου Δεσύλλα 13, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Το μαγαζί λειτουργεί με τη λογική το μαγέρικου, μαγειρευτά φαγητά κάθε μέρα. Από της ώρας θα σας γελάσω γιατί δεν πήραμε.
Σέρβις γρήγορο κι ευγενικό, χωρίς πολλές περιστροφές. Τιμές λαϊκές.
Σοφρίτο απίστευτο, κοτόσουπα αυγολέμονο πολύ καλή. Λεπτομέρεια στα πάντα, με πατάτες φούρνου να είναι μαλακές αλλά να μη λιώνουν, το κοτόπουλο ν’ αποκολλάται το κρέας απ’ το κόκκαλο χωρίς αυτό να διαλύεται.
Σ’ ένα μέρος με άνω του μετρίου φαΐ σχεδόν παντού, ο Ρουβάς κατάφερε να ξεχωρίσει ως εξαιρετικός.
nazoraios
στο κατάστημα Pane e Souvlaki Ψητοπωλείο, Γκίλφορδ 77, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Μπουτίκ-σουβλακερί, 7.5€ η μερίδα τα τρία σουβλάκια. Η ποιότητα καλή, αλλά δε νομίζω ότι αυτό από μόνο του λέει κάτι. Η τοποθεσία παραπέμπει σε καφέ-ζαχαροπλαστείο, και τα τραπεζάκια είναι πολύ χαριτωμένα. Είχε μια μυστήρια μελιτζανοσαλάτα με υφή ταμπουλέ περισσότερο. Δε θέλω να προκαταβάλω κανέναν αρνητικά, αλλά δεν είναι ένα μέρος που θα κάτσεις για το φαΐ, θα κάτσεις γιατί βολεύει να φας μια ώρα και έχοντας τα μπλουζ της αναχώρησης και να πάρεις το ταξάκι σου να πας αεροδρόμιο.
nazoraios
στο κατάστημα Ο Χρυσομάλλης Ταβέρνα, Νικηφόρου Θεοτόκη 6, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Φάγαμε οκ Κυριακή και σχετικά αργά. Παρ’ολ’αυτά μας εξυπηρέτησαν με ευγένεια και μας δώσαν καλόπιστες προτάσεις. Η παστιτσάδα ήταν λίγο γρήγορα φτιαγμένη και το κρέας σκληρό. Τα σουτζουκάκια (ίδια σάλτσα πρακτικά) πιο νόστιμα, τα πήρε η κυρά και τα ζήλεψα.
Μαγειρίο φάση, μου θύμισε την Καμμένη Γωνιά στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω τα φαγητά του θα είναι και λίγο ζήτημα τύχης, τι ώρα θα πας και τι θα βρεις.
nazoraios
στο κατάστημα Rex Εστιατόριο, Καποδιστρίου 66, Κέρκυρα, Ν. Κέρκυρας
Επίσκεψη 2/11. Πολύ κυριλέ μαγαζί στο στήσιμο, κάτι που κατά περίπτωση θα με προδιέθετε αρνητικά.
Το σέρβις ήταν καλό, αν και λίγο «αδιάκριτο», ρωτώντας μας κάθε 10’ αν είναι όλα καλά―και δε νομίζω ότι δείχναμε να μην πηγαίνει κάτι καλά.
Το μενού έχει πιο νεόκοπα και δημιουργικά πιάτα, μαζί με τα παραδοσιακά. Πήραμε μια «Ελληνική Caesar's», με γιαούρτι, μπεικονάκια και κρουτόν. Σίγουρα νόστιμη, αλλά όχι για 9.5€.
Κυρίως παπαρδέλες με μοσχαρίσια ουρά και σοφρίτο. Το σοφρίτο του όχι σπουδαίο (συγκρίνοντάς το με του Ρουβά που έφαγα πιο ύστερα). Η ουρά ήταν μαγειρεμένη με τον τυπικό―απ’ ό,τι μπόρεσα να καταλάβω―κερκυραϊκό τρόπο, κοκκινιστή με κανέλα, τύπου παστιτσάδα. Σε καμία περίπτωση κακό πιάτο, αλλά όχι και αξιομνημόνευτο.
Συνολική τιμή 50€ για δυο άτομα, χωρίς κρασί. Θα το πρότεινα σε ευκατάστατο τουρίστα που θα μείνει λίγες μέρες, ή θα ξαναπήγαινα για να φάω μελάνια σουπιάς κλπ., και σίγουρα όχι σύντομα. Ας πούμε 6.5/10.
nazoraios
στο κατάστημα Ηρακλής [νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Πέτρου Συνδίκα 32, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σάντουιτς με κοτόπουλο σούβλας και ρώσικη καταπληκτικό. Σάντουιτς με συκωτάκια και κηπουρού δάγκασα λίγο, καλό. Τώρα ξαναζεσταίνω το υπόλοιπο. Α’ επιλογή για σάντουιτς στο εξής.
nazoraios
στο κατάστημα Πάνος Ψαροταβέρνα, Αλκαμένους 5 & Ετεοκλέους 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Από τη χτεσινή επίσκεψη έχουμε και λέμε. Τοποθεσία και περιβάλλον, εμένα μ’αρέσει. Μ’αρέσουν τα ταβερνάκια και τα καφενεία στα σπλάχνα της πόλης. Φαγητό καλό. Κολιοί γούνες αξεπέραστοι, λούτσοι καλοί. Τσίπουρο με γλυκάνισο όμορφο. Γλυκό γενναιόδωρο. Λογαριασμός 17/άτομο, ληστεία (εμείς). Σίγουρα αξίζει την επίσκεψη.
nazoraios
στο κατάστημα Φάτε Σκάστε Ψητοπωλείο, Βασιλέως Γεωργίου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόβειο κοντοσούβλι μερίδα €9.00 με προκάτ πατάτες. Η ποσότητα δε με ικανοποίησε. Η γεύση οκ, πολύ σκληρό, λάστιχο. Αναγκάστηκα να το κόψω με το μαχαίρι κομματάκια. Πιθανώς το χοιρινό να είναι καλύτερο, μύριζε όμορφα μέσα, αλλά τόσο χαμηλό VFM που δε με βλέπω να ξαναπαίρνω, ιδίως όταν υπάρχουν εναλλακτικές.
nazoraios
στο κατάστημα Αλέα Bar-Restaurant, Ισαύρων 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη χθες 19/7. Κρασάδικο με όλη τη σημασία της λέξης. Παίρνεις κρασί και σου φέρνει μεζέδες. Απ’ό,τι κατάλαβα λειτουργεί με τη βολιώτικη λογική: όσο παραγγέλνεις να πιεις, τόσο περισσότερα και καλύτερα πράματα θα φέρει να φας. Επειδή η παρέα που πήγα ήταν μεγάλη και θαμώνες, μας περιποιήθηκε δεόντως. Από φαΐ ξεκίνησε με ένα πολύ ποιοτικό μιξ ξηρών καρπών (όχι τα συνηθισμένα ανακυκλωμένα φυστίκια). Έπειτα ήρθαν παξιμάδια με ντομάτα και κεφαλογραβιέρα, σαντουιτσάκια με σολομό, μακαρόνι κοχυλάκι με μελιτζάνα, κολοκυθάκι και λουκάνικο. Τέλος έφερε παγωτό, μπράουνι και γλυκό καρυδάκι, εντυπωσιακή σύνθεση και μεγάλη ποσότητα. Οκ, μπορεί να ξεφορτωνόταν πράμα γιατί κλείνει για καλοκαίρι. Μπορεί να τύχαμε άνω του μέσου όρου περιποίησης. Πάντως οι εντυπώσεις μάλλον θετικές. Α, συν πολύ ωραία ατμόσφαιρα μέσα. Θα ήταν ωραία και έξω στον πεζόδρομο, αλλά οι αλήτες από τα διπλανά μαγαζιά είχαν βάλει κάτι μπήτια στη διαπασών.
nazoraios
στο κατάστημα Σάσσου [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Φιλήντα Μένου 19, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγα αργά το βράδυ άμα τη αφίξει μου στην πόλη με τους γονείς που ήρθαν να με πάρουν (Τρίτη 12/6). Παρά το προχωρημένο της ώρας (23.30) η Σάσσου μας υποδέχτηκε με πολλή γλυκύτητα. Φάγαμε ό,τι είχε (ε, δεν είχε το κοτόπουλο που είναι το στανταράκι). Επειδή πάνε μέρες, δεν πολύ θυμάμαι τι ακριβώς πήραμε, συκώτι και μπριζολάκια λαιμού ήταν κομπλέ. Ακόμα και στους γονείς μου άρεσε που δεν είναι πολύ της φάσης.
nazoraios
στο κατάστημα Ο τρελός Αυστραλός Ξένο, Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 10, Πυλαία, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε χτες μια παρέα 7 άτομα με κράτηση απ’ την προηγούμενη το μεσημεράκι. Καταρχήν ήμουν λίγο καχύποπτος, διότι είχα ακούσει (διαβάσει) για την περίεργη συμπεριφορά του κ. Αλέξανδρου. Έχω να πω ότι ο άνθρωπος ήταν Κύριος, κι ενώ η πλειοψηφία ήταν κοπέλες.

Στο διαταύτα τώρα. Μας ξεκίνησε με ένα κάρυ (ρύζι, κοτόπουλο, λαχανικά), για 4 υποτίθεται άτομα. Η μερίδα ηλταν τεράστια, τόσο ώστε τελειώνοντας να έχουμε φάει σχεδόν κανονικά. Μας ρώτησε πόσο καυτερό το θέλαμε, διότι «συνήθως οι κοπέλες δεν αντέχουν». Συμβιβάστηκα με μέτριο. Το πιάτο θα το έλεγες εντάξει. Σίγουρα δεν ήταν του γούστου μου, με την έννοια ότι γλύκιζε λίγο.

Αφού το τελειώσαμε (αν δεν το καθαρίσεις δε σε περνάει στην επόμενη φάση), περάσαμε στα ribs. Παίζει να είναι και το μόνο μέρος που μπορείς να βρεις ribs στην πόλη και ανικανοποίητο δεν πρόκειται να σ’ αφήσουν. Λιώνουν στο στόμα κανονικά. Αν είναι να κάνω μια κριτική, θα μπορούσαν ένα τσικ παραπάνω στο αλάτι.

Σύνολο €25/άτομο με πολλές, πολλές, πολλές μπύρες-κι έχει μια ωραία ελαφριά pilsener που δεν την έχω δει στο μάρκετ. Σίγουρα θα ξαναπάω, θέλω να φάω το ινδονησιακό κάρυ με γαρίδες και μύδια, καθώς και τα μπέργκερ που δεν προκάμαμε.

Μάλλον ότι ακούγεται για τον τύπο προέρχεται από ανθρώπους που του κάναν υποδείξεις ή θέλησαν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Το αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι περήφανοι για τις συνταγές τους και θεωρούν ότι το να τους ζητήσεις να σ’ αλλάξουν κάτι είναι γι’ αυτούς άσχημο και κοπιώδες και το σέβομαι, γιατί είμαι ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους.
nazoraios
στο κατάστημα Η γιαγιά Ελισάβετ [νεκροταφείο] Ψαροταβέρνα, Ξενοφόντως 179, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα, Ν. Αττικής
Επίσκεψη τώρα, 06/09/2017 νωρίς το βράδυ. Δύο άτομα πήραμε τηγανιτά κολοκυθάκια, σκορδαλιά, τζατζίκι, σαρδέλες, μύδια αχνιστά και γαρίδες Α' κατηγορίας στα κάρβουνα. Μαζί μ' ένα τέταρτο λευκό κρασί, €36. Αντί γλυκού στο τέλος καρπούζι, κάτο το οποίο μας απογοήτευσε λίγο, δεδομένης της προανάκρουσης του σπιτικού γλυκού της γιαγιάς στο μενού. Συνολικά καλή εμπειρία, αλλά όταν ξαναβρεθώ στην περιοχή θα εξερευνήσω κάτι καινούργιο κατά προτεραιότητα.
nazoraios
στο κατάστημα στο Κάστρο Μεζεδοπωλείο, Μύρινα, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Υπηρέτησα Λήμνο, 88ΤΜΧ, ’14-’15. Έκατσα εδώ μετά από σύσταση του Σφίγγου (ένας απ’ αυτούς που παίζει ή/και έχει την Πριγκηπέσσα―Χριστούγεννα τον είχα πετύχει έξω απ’ το Λουξ κι ήμασταν σχετικά σουρωμένοι κι οι δύο―αυτός λίγο παραπάνω―μου είπε για τον Αριστοτέλη που έχει το μαγαζί που είναι αρχιτέκτονας και παίζει κανονάκι). Τελικά τον λένε αλλιώς, αλλά κάτι αρχαίο (Περικλή;), παίζει σαντούρι, είναι πολιτικός μηχανικός―νταξ, δεν έπεσε και τραγικά έξω―,τέλοσπάντων, έκατσα δυο―τρεις φορές.
Γενικά θα ξαναπήγαινα. Και το «ούζο―τσίπουρο με γλυκάνισο» μ’ άρεσε, και καλούτσικους μεζέδες μου βγάλαν, ντάξει, ανάλογα τη φάση, αν είσαι κωλόφαρδος και παίξει κάνα φεσκοτηγανισμένο και φρεσκοψαρεμένο ψάρι θα την κάνεις ταράτσα. Αυτό βέβαια ισχύει για παντού εκεί γύρω, αλλά για το συγκεκριμένο μέρος I can testify
nazoraios
στο κατάστημα Ναταλί Λοιπά, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
ακούγοντας το τραγούδι του Γιοκαρίνη:
https://www.youtube.com/watch?v=gjWpQVkx6HI

και χαζεύοντας το σάιτ, είδα το Ναταλί και θυμήθηκα μια ωραία φάση, τον Αύγουστο που μας πέρασε, με μπύρα Hoegaarden κι ευτυχώς χωρίς μαλάκα με καπέλο.
Παιδιά, όσο μπορείτε να έρχεστε, είναι ωραία να μη χαθούν τέτοια μέρη απ’ την πόλη.
nazoraios
στο κατάστημα Τοίχο Τοίχο Μεζεδοπωλείο, Στεργίου Πολυδώρου 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε τέλη Αυγούστου. Μανιτάρια τηγανιά με παστράμι και αρσενικό ΟΚ, μπριζολάκια λαιμού συμπαθητικά, σαλάτα που δε μας ενθουσίασε. Η τοποθεσία είναι πολύ ωραία, και αξίζει να πας μόνο γι' αυτή, και για το βαρέλι Septem.
nazoraios
στο κατάστημα Pizza Plain Πιτσαρία, Νικολάου Πλαστήρα 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη.
Είναι ένα παιδί που την έχει την πιτσαρία μόνος του και κάνει όλη τη δουλειά. Φέρνει πολύ καλά υλικά (γκοργκοντζόλα, σαλάμι, πεπερόνι), φτιάχνει πολύ καλή ζύμη, έχει λίγα αναδιπλούμενα τραπεζάκια και καρέκλες στο πεζοδρόμιο, ψαγμένα αναψυκτικά όπως Dr. Pepper. Με 10€ χορταίνουν 2 άτομα.
nazoraios
στο κατάστημα Maraschino Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Βασιλίσσης Όλγας 75, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ίσως το καλύτερο ζαχαροπλαστείο στην πόλη αυτή τη στιγμή. Εξαίρεση μόνο τα γλυκά στα οποία άλλοι «εξειδικεύονται» -τσουρέκια Τερκενλή, τρίγωνα Ελενίδη ή πουράκια Χατζηφωτίου. Κι αυτά πάλι αξιοπρεπέστατα τα φτιάχνει δηλαδή.
nazoraios
στο κατάστημα Χίλτον Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 18, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Σοκολατόπιτα από γλυκά του ταψιού. Όμοιά της δεν έχω ξαναφάει. Πιο γλυκιά από τις περισσότερες αντίστοιχες, αλλά λιγότερο λιγωτική, λόγω της προσθήκης (αν δε με απατά ο ουρανίσκος μου το λέω αυτό) λίγης καρύδας ή φοινικόλαδου, που δίνει μια παραπάνω διάσταση στα αρώματα. Δεν έχω πάρει κάτι άλλο από εκεί.
nazoraios
στο κατάστημα Νίκος Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Γεωργίου Καραϊσκάκη 7 & Κύπρου 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγα τις προάλλες. Με εξυπηρέτησε μια πολύ ευγενική κυρία. Πήρα τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και λουκανικοπιτάκια, τα οποία θα χαρακτήριζα πολύ καλά. Ο εσπρέσσο δεν ήταν σπουδαίος, το οποίο είναι λογικό αν δεις ότι δεν έχει βαριά μηχανή. Έχει πολλά πράγματα, από κουλουράκια και πιτάκια κι έτσι, δίνει και κατεψυγμένα. Αυτό είναι ένδειξη ότι τα φτιάχνουν οι ίδιοι εκεί. Θα με έψηνε πολύ να καθίσω για καφέ ή μπύρα την επόμενη φορά, πρωί με μεσημεράκι που χτυπάει ο ήλιος είναι ευχάριστα.
nazoraios
στο κατάστημα Το στέκι του Μπουγιουκλή [νεκροταφείο] Ψαροταβέρνα, Αχιλλέως 32, Εύοσμος, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγα τον τελευταίο μήνα. Τηγανητά μύδια καλά (πολύ καλό τηγάνι, από πρώτη ύλη έχω πέσει και σε καλύτερη, αλλά αυτό είναι και λίγο τυχερό), κολοκυθάκια τηγανητά σωστή τεμπούρα. Πικάντικη σαλάτα όχι σπουδαία, σαρδέλες χωρίς το κεφάλι -για κάποιον που του αρέσουν οι σαρδέλες αυτό δεν είναι καλά νέα. Το χύμα κρασί ήταν όντως οκ. Πέραν του καπνίσματος, παίζει και μια μουσική που σου 'ρχεται να μαχαιρώσεις κάποιον με το μαχαιράκι αυτό το στρογγυλό του φαγητού.
nazoraios
στο κατάστημα Goody's Burger House Fast food, Βασιλίσσης Όλγας 99, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αν και είναι το τοπικό μου goody's που με τροφοδοτεί τρία τσηζ και πατάτες μάξι, υπάρχει ένας λόγος που θα το πρότεινα: ένα ταξίδι πίσω στο 1998. Η αισθητική, ο 90's φουτουρισμός, τα -φτηνιάρικα- μπητάκια φτιαγμένα custom για το σκηνικό. Αν σκέφτεστε να πάτε να τα πιείτε στα πέριξ, αξίζει να περάσετε κι από 'κει για τα συνήθη munchies.
nazoraios
στο κατάστημα το Μαιράκι Μεζεδοπωλείο, 28ης Οκτωβρίου 50, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ένα μαγαζί που σερβίρει κυρίως μύδια και μπουγιουρντί. Το μπουγιουρντί το αναφέρω, διότι το σωστό έχει εκλείψει και εκεί το βρίσκεις όπως πρέπει, με τη φέτα, το κασέρι, την καυτερή πιπεριά και το μπούκοβο (και ντομάτα εννοείται). Α, και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Εξαιρετικό μπακαλιάρο. Στα μεγάλα συν βέβαια ότι μένω κοντά, οπότε δε θέλει πολλή σκέψη∙ για κάποιον που θα 'πρεπε να σηκωθεί από κάπου να 'ρθει, μπορεί να υπάρχουν αντίστοιχες φάσεις πιο κοντά του.