Καλησπέρα στο φόρουμ. Πρόκειται να έρθει φίλος από εξωτερικό πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και θα ήθελα κάποια πρόταση για μια καλή παραδοσιακή ταβέρνα που να έχει όλα τα κλασσικά (χωριάτικες, μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθάκια, τζατζίκια, μπουγιουρντιά, κρεατικά κτλ) χωρίς να είναι τουριστίκ. Κατά προτίμηση στη περιοχή ιστορικού κέντρου, άνω πόλη άντε μέχρι και ιπποκράτειο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
στο κατάστημα Como
Πιτσαρία, Γρηγορίου Λαμπράκη 135, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμάστηκαν Margarita, Fiama και Formagio στο μαγαζί.
Πίτσα σε ξυλόφουρνο οπότε είχε ωραίο charring η ζύμη αλλα δυστυχώς δε με εντυπωσίασε. Μου φάνηκε η σάλτσα ελαφρώς ανάλατη και η ζύμη να μην ήταν όσο εύγευστη θα ήθελα, είχε όμως ωραίο φούσκωμα στο στεφάνι.
Μεγαλύτερο θέμα είχα πιο πολύ στα ενδότερα της πίτσας γιατί βάζουν (υπερβολικό) τυρί στη μέση και η σάλτσα παραμερίζεται στην άκρη.
Το σαλάμι στη fiama πολύ καλό και η γεύσεις τη formagio με το chutney σύκου ήταν ενδιαφέρουσες αλλά θα μου ήταν too much αν έτρωγα 8 κομμάτια, οπότε καλύτερα με παρέα.
Δε νομίζω στη περιοχή να υπάρχει άλλη πιτσαρία με τύπου ναπολιτάνα. Λίγο τσιμπημένη τιμή για αυτό που προσφέρει αλλά φαίνεται να είναι πιο sitdown restaurant από επιλογές τύπου pizza hood ή tonino
στο κατάστημα Σάκης
Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Λεωφόρος Στρατού 26, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αφού άκουγα για χρόνια τη φήμη της εν λόγω πιτσαρίας και της ψωμενιας ζύμης και κατάγλυκης σάλτσας, δοκίμασα και δε με άφησε συγκινήμενο. Γευστικά εφάμιλλη με πίτσα κυλικείου
Ξαναπήρα χθες μετά από προτροπή φίλου να δοκιμάσω με ουγγαρέζα. Λόγω της θολωμένης κρίσης μου και την απουσία εναλλακτικών φάνηκε καλή ιδέα. Κάθησε σαν τούβλο στο στομάχι μου. Στα 2.5 ευρω ειναι κιόλας λίγο τσιμπημένο.
Καλή γουρουνιά για τους τολμηρούς αλλά η όψη της πασαλειμμένης ουγγαρέζας στο κασέρι δεν με εμπνέει προσωπικά.
Πίτσα σε ξυλόφουρνο οπότε είχε ωραίο charring η ζύμη αλλα δυστυχώς δε με εντυπωσίασε. Μου φάνηκε η σάλτσα ελαφρώς ανάλατη και η ζύμη να μην ήταν όσο εύγευστη θα ήθελα, είχε όμως ωραίο φούσκωμα στο στεφάνι.
Μεγαλύτερο θέμα είχα πιο πολύ στα ενδότερα της πίτσας γιατί βάζουν (υπερβολικό) τυρί στη μέση και η σάλτσα παραμερίζεται στην άκρη.
Το σαλάμι στη fiama πολύ καλό και η γεύσεις τη formagio με το chutney σύκου ήταν ενδιαφέρουσες αλλά θα μου ήταν too much αν έτρωγα 8 κομμάτια, οπότε καλύτερα με παρέα.
Δε νομίζω στη περιοχή να υπάρχει άλλη πιτσαρία με τύπου ναπολιτάνα. Λίγο τσιμπημένη τιμή για αυτό που προσφέρει αλλά φαίνεται να είναι πιο sitdown restaurant από επιλογές τύπου pizza hood ή tonino
Ξαναπήρα χθες μετά από προτροπή φίλου να δοκιμάσω με ουγγαρέζα. Λόγω της θολωμένης κρίσης μου και την απουσία εναλλακτικών φάνηκε καλή ιδέα. Κάθησε σαν τούβλο στο στομάχι μου. Στα 2.
Καλή γουρουνιά για τους τολμηρούς αλλά η όψη της πασαλειμμένης ουγγαρέζας στο κασέρι δεν με εμπνέει προσωπικά.