Εικόνες (197)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κάμπια από μυρώνια και κουκουνάρι
Σουπιά σαν γεμιστά (καλό)
Σούπα πεσκανδρίτσα (πολύ καλή)
Γαρίδες και μανιτάρια πορτσίνι
Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα
Κοτόπουλο (πολύ καλό ψήσιμο)
Κοτόπουλο μανιτάρια (μέτριο), Παστίτσιο (πολύ καλό)
Μύδια (οκ) & πατάτες στο χέρι (καλές)
Σουτζουκάκια με κλασικό άκυρο ρύζι (πολύ καλά)
Σαλάτα (καλή), Αλοιφές (πολύ καλές και χειροποίτητες)
Ο χώρος είναι ακραία εντυπωσιακός με θέα προς τη θάλασσα. Το φαγητό έχει πολλά περίεργα υλικά, δύσκολες τεχνικές, περίεργους συνδυασμούς (μπακαλιάρος με βερύκοκο ή καλκάνι με κεράσι) παρουσίαση και γεύση. Το σέρβις επαγγελματικό και όπως πρέπει.
Σε κρασί, πολλές ετικέτες απο κάθε χώρα, άπειρες επιλογές σε ποτήρι με το σύστημα που δεν ανοίγει η φιάλη και δεν οξειδώνεται το κρασί. Τα ποτήρια απο 11-12 ευρώ και οι φιάλες από μόλις 32 ευρώ έως και τετραψήφια. Αξίζει και με το παραπάνω το κόστος του degustation τους, που πλεόν είναι στα 240 ευρώ το άτομο.
Κάτι που μου φάνηκε μερικώς άκομψο είναι ότι χρέωσαν 10 ευρώ στο τραπέζι για νερό που σερβιριζόταν απο κανάτα.
Το διαλέξαμε περισσότερο για την θέα που έχει, απ τις καλύτερες της Σαντορίνης.
Τρια διαθέσιμα μενου, δεν έχει a la carte σαν της Αθήνας (μετράνε στα στάδια του μενου και τα αμιουζ μπους, σορμπετ και mignardises).
Ψαρόσουπα με πεσκανδρίτσα πολύ καλή
Ψητή σουπια σαν γεμιστά καλή
Χριστόψαρο με αγκινάρες, κακό, οι μισοί το άφησαν και δεν τους ειδα να πολυνοιάζονται. Το ψάρι είχε την υφή παστού ψαριού +φουλ αλμυρό.
Γλυκά πολύ καλά, ιδια με του βαρούλκου της Αθήνας.
Μεγάλη λίστα κρασιών, Χ3+ της τιμής κάβας, οπότε για ένα ασύρτικο υπολογίστε απο 80-90ευρώ και πάνω.
Σέρβις πολύ καλό (αν εξαιρέσουμε τα γεμάτα πιάτα που επέστρεψαν)
Το μέρος είναι καταπληκτικό και αυτό πληρώνεις ουσιαστικά. Το φαγητό απο άποψη ποσότητας και ποιότητας δεν τα αξίζει.
Στο φαγητό, μου άρεσαν πολύ τα σουτζουκάκια, πολύ ωραίες πατάτες στο χέρι. Πανσέτες μέτριες με φουλ αλάτι, χωριάτικη καλή, το μπουγιουρντι δε με κέρδισε. Γενικά έχει το δικό του στυλ, και χαμηλές τιμές
Εχω πάρει αρκετές φορές και δεν πετυχα ποτέ κάποιο μπαγιάτικο.
Ελαφρύ εσωτερικό με λεπτή κρούστα περισσότερα στο στυλ της Laduree παρά προς Pierre Herme που έχουν υπερδιπλάσια γέμιση.
Καποιες γεύσεις έντονες άλλες αδύναμες, αναλογα και με τη μέρα, αλλα γενικά είμαι ικανοποιημένος.
Θα προτιμούσα τα μπέργκερ να είχαν στήθος κοτόπουλου αντί για το μπούτι το οποίο το βάζουν μαζί με ΦΟΥΛ πέτσα η οποία μαλακώνει και γίνεται αντιαισθητικό στο μάτι.
Μικρές μερίδες έως πολύ μικρές στα ορεκτικά. Πολύ καλά και τα γλύκα. Τιμές τσιμπημένες για την ποσότητα αλλά αναμενόμενες για το υφος του μαγαζιού. Πολύ όμορφος χώρος και καλό σέρβις. Θα ξαναπάω να δοκιμάσω και άλλα πιάτα μιας και απο τις γεύσεις έμεινα πολύ ικανοποιημένος.
Στα του Μανώλη τώρα, σουτζουκάκια πολύ καλά χωρίς ψωμί, μοσχαρίσια γάλακτος πολύ καλα ψημένη και ζουμερή ακόμα και well done. Πατατες στο χέρι πολύ καλές. Σαλάτες και αλοιφές όλα καλα κ χειροποίητα.
Τόσα χρόνια μετά, ακομα μου αφήνει τις ιδιες καλές εντυπώσεις και σε καλές τιμές. Σκάσαμε με 17 ευρώ το άτομο. Και πάντα τρώω καλύτερα έναντι της διπλανής κοσμοσυρροης.
Στα του φαγητού, τηγανιτές μελιτζάνες με αρκετό λάδι, μελιτζάνα ψητή μέτρια, σαρδέλα καλή, σαλάτα του σεφ κακή, μύδια σαγανάκι καλά, μακαρονάδα με θαλασσινά κακή (στα 13 ευρώ με μια κατεψυγμένη γαρίδα και δυο ζάρια χταπόδι). Με πατάτες αναψυκτικά και τίποτα που ίσως ξεχνάω στα 80 ευρώ ή 20 κατά άτομο. Δε θα ξαναπήγαινα.
Οτι φάγαμε ήταν ποιοτικό και νόστιμο. O chef χρησιμοποιεί εποχιακά και τοπικά υλικά, όλα προϊόντα Σκωτίας. Αστοχία το σουφλέ ραβέντι που ήταν τεχνικά και γευστικά πολύ υποδεέστερο.
Από τιμές παρά την ποιότητα των υλικών και το αστέρι Μισελεν, το μεσημεριανό βγαίνει όσο και σε κάθε άλλο εστιατόριο-μπρασερι κτλ της πόλης. Υπολογίστε 30-35 λίρες συν τα ποτά κατά άτομο. Βράδυ Χ2 ή Χ3.
Ο λόγος που δεν θα ξαναπήγαινα είναι οι ποσότητες στο πιάτο που ήταν τουλάχιστον αστείες. Πρώτη φορά μετά από εστιατόριο ψάχναμε για φαστ φουντ.
Πάρα πολύ καλή η χοιρινή και το μπιφτέκι.
Φαγητό, σέρβις, τιμές όλα τέλεια. Προτείνεται
Την τελευταία φορά λοιπόν, οι μερίδες ήταν αισθητά μικρότερες, ειδικά η σαλάτα, με τις τιμές να έχουν μια αύξηση 10-20%. Και το βασικότερο, τα μύδια είχαν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ άσχημη γεύση, χειρότερη απο χαλασμένα, σε σημείο που τα φτύσαμε. Το είπα στην σερβιτόρα, είπε θα το μεταφέρει στην κουζίνα και εννοείται δεν ακουσα απο εκει κ περα τπτ.
Στο φαγητό, έχει 3 μενού στα 39-65 και 85 ευρώ με 3-6 και 9 στάδια συν τα amuse bouche. Στα δυο τελευταία δεν ξέρεις τι θα φας. Κρασιά σε μπουκάλια είδα αρκετά στα 25-30+ ευρώ από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Αμερική.
Ορισμένα πιάτα ήταν εξαιρετικά ορισμένα απλά καλά. Τίποτα δεν ήταν κακό.
Ιδιαίτερη αναφορά στο μυλοκόπι φρικασέ με αβρουγκα και ξινόγαλα. Στα διαφορετικά ψωμάκια, καθένα ανάλογα με το πιάτο. Στο φουα γκρα στιφάδο, που αν και σαν υλικό δεν μου πολυαρέσει εδώ ήταν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει.
Το γλυκό ίσως ήταν ένα κλικ κάτω από τα υπόλοιπα πιάτα.
Σέρβις πολύ καλό, κράτηση με mail από το σαιτ τους πανεύκολη.
Στα καλά το κριθαρώτο με τις γαρίδες, ένα κλικ κάτω απο του λαζάρου και του clochard αλλά πολύ καλό. Το chateaubriand που ήταν πεντανόστιμο, πολύ καλής ποιότητας κρέας και εξαιρετικό ψήσιμο, σε τσουχτερή τιμή 120ευρώ/κιλό. Η σαλάτα ντοματίνια -φρέσκια μοτσαρέλα τέλεια.
Στα μέτρια, οι τηγανιτές πατάτες και οι παπαρδέλες με ζαρκάδι και τρούφα.
Όταν σου διαφημίζουν ότι το πιάτο έχει "
Αυτά με δυο ποτήρια κρασί και ένα αναψυκτικό στα 140 ευρώ περίπου.
Να προσθέσω ότι αν και νόστιμο μου φάνηκε πολύ βαρύ, το μπριος ήταν λες και το είχαν αλείψει με λάδι ή κανά λίπος και οι πατάτες φουλ στα μπαχαρικά και το αλάτι.
Για μια φορά ήταν οκ.
Το burger ήταν πολύ καλό, φρέσκο μπριος όχι πολύ γλυκό, καλό μπιφτέκι και όλα τα συνοδευτικά καλά και ταιριαστά. Οι πατάτες μέτριες, συνδυασμός με γλυκοπατάτα μάλλον για να δικαιολογούνται τα 4 ευρώ ανά μερίδα.
Οι φτερούγες κακές, πολύ γλυκές και η υφή του κοτόπουλου ήταν σαν τηγανισμένο προ ημερών.
Αυτά που βλέπετε στην φωτό συν 2 μπουκαλάκια νερό στα 26-27 ευρώ.
Αστακομακαρονάδα με 2 αστακους σύνολο 700γρ πολύ καλή με πολύ νόστιμο θαλασσινό. Ασπρη μακαρονάδα με γαρίδες (σάλτσα βουτύρου) πολύ αρωματική κ νόστιμη αλλα πιο βαρια. (απο ότι είδα στον λογαριασμό την χρεωνει καπου 100-110 ευρώ το κιλό :
Σαλάτα μανγκο πρωτότυπη αλλα οκ. Τιραμισού μέτριο.
Στο φαγητό τιποτα δεν μου φάνηκε πολύ καλό ωστε να με κανει να θελω να ξαναπάω. Η σαλάτα (βλ εικονες) πρασινάδες με μανταρίνι, ροδι και μουρα, πολύ γλυκία σαν φρουτοσαλάτα. Η τηγανιά με ξένισε με την κρέμα φουντουκιού. Το χοιρινό καρέ ενώ ήταν πολύ νόστιμο ήταν ψημένο σαν μοσχάρι. Τα νιοκί οκ. Μαζί με χύμα κρασί στα 50 ευρώ για δυο άτομα.
Ενω έχει καλή πρώτη ύλη και χώρο για να την υποστηρίξει, μπερδεύει τις γεύσεις στη γενική μόδα του '
Τα υπολοιπα σταθερά σε μετριο επίπεδο όπως είχα γράψει πριν χρόνια. Οι πατάτες αλλαξαν κ έγιναν απαράδεκτες. Για τα hot wings παιρνω που κ που.
Πήραμε σαλάτα με καβούρι που μάρεσε πολύ, φρέσκο καλαμάρι σχάρας (καλό) και την καραβιδομακαρονάδα (την φτιάχνουν με ή χωρίς ντομάτα) που ήταν τοπ (ζητήσαμε κάτι καυτερό να ρίξουμε από πάνω και μας έφεραν ελαιόλαδο με πιπεριά τσίλι εμποτισμένη, που το έκανε φωτιά :
Αστακούς έχει Ελλάδας, Σκωτίας και Αμερικής με διαφορετικές τιμές, ενώ το king crab πάει 210 ευρώ το κιλό. Μας τα χάλασε μόνο στο γλυκό που ήταν πολύ αδιάφορο.
Από ότι είδα έχει αρκετά κρασιά που ξεκινούσαν από τα 18 ευρώ το μπουκάλι.
Χώρος ωραίος, σέρβις γρήγορο και σωστό, ο dj λίγο άκυρος, έχει χώρο μη καπνιστών. Θα ξαναπάω.
Για καλωσόρισμα την μια μας είχαν φέρει από ένα τηγανιτό ραβιολι λαχανικών κ την άλλη (βλ. φωτο) πατέ από συκωτάκια πουλιών κ ψωμί με βούτυρο και μεδούλι. Όλα πολύ νόστιμα.
Στα κυρίως τώρα, δοκιμάσαμε μόνο μοσχαρίσια κρέατα. (έχει κ μερικά μαγειρευτά και πάστες)
Η μεγάλη ωριμασμένη μπριζόλα στα 1100γρ ψαχνό (ένα πολύ μικρό κόκαλο μόνο στην άκρη) ήταν πάρα πολύ καλή στα 60 ευρώ/κιλό. Θα έλεγα αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα μοσχάρια που έχω φάει (ισπανική ράτσα).
Τα άλλα δυο , bavette από αυστραλέζικο wagyu, και cote de veau ήταν μέτρια και στα 34 κ 36 ευρώ αντίστοιχα χωρίς γαρνιτούρες (4ευρώ) δεν άξιζαν με την καμία τα λεφτά τους.
Σε γενικές γραμμές έχει καλό φαγητό αλλά οι τιμές είναι αλλού, για μπριζόλα με πατάτες κ ένα ποτήρι κρασί έχει φύγει 45-50ευρώ/άτομο κ αυτό χωρίς επιδόρπιο ή σαλάτα.
Θα ξαναπήγαινα μόνο για τις μεγάλες κοπές τους.
Κάτι λέει για lunch menu με 35 ευρώ στο site τους.
Έχει μενού 8 ή 14 σταδίων και a la carte.
Καλύτερα πιάτα ο κόκορας (sous vide) με shiitake, παννακόττα από εντόσθια, λάππα, το ορτύκι με σιτάρι Ζέας μαγειρεμένο σαν ριζότο, τρούφα και ξυνοτύρι (μυστήριο πως κατάφεραν να κάνουν το σιτάρι τόσο νόστιμο) και το αυγό με άγρια μανιτάρια, λαγόχορτο και ζωμό από βελανίδια. Το ψωμί τους επίσης τέλειο.
Υστερεί λίγο στα γλυκά (το γιαούρτι με μέλι ήταν σαν δροσιστικό predessert παρά σαν το κανονικό γλυκό, αν και την τεχνική του κ την γεύση του την είχε), κ επίσης τα 8 στάδια στην ουσία είναι 4 άντε 5 με ένα καλωσόρισμα κ δυο ζαχαρωτά.
Κρασιά από 29 ευρώ το μπουκάλι, έχει κ wine pairing. Ήπιαμε ένα καταπληκτικό ελληνικό θρακιώτικο sangiovese. Αξίζει τα λεφτά του, θα ξαναπήγαινα να δοκιμάσω και το hytra apla, το μενού με street food που σερβίρει στον ίδιο χώρο, κατά προτίμηση καλοκαίρι για να είναι έξω με θέα.
Πήραμε το lunch menu, με ορεκτικό, κυρίως, τυριά κ επιδόρπιο. Όλα ήταν φανταστικά, το σέρβις, η παρουσίαση των πιάτων, το βασικότερο η γεύση, ο χώρος υπέροχος. Δεν βρήκαμε ούτε ένα μικρό αρνητικό στοιχείο.
Η σούπα με το Φουά γκρα κ τον λαγό είχε πολύ πλούσια γεύση, το χταπόδι με τα φασόλια τέλειο (πρώτη φορά είδα τόσο λουκούμι χταπόδι εκτός Ελλάδος). Τα χτένια κ η πάπια ψημένα στην εντέλεια, και τα γλυκά από τον Laurent Jeannin οπτικά αριστουργήματα.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα. Ήταν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια κ γεύματα μου ως τώρα. Ακριβό αλλά αξίζει κ με το παραπάνω τα λεφτά του.
Ο χώρος είναι πάρα πολύ εντυπωσιακός. Σερβίρεται μέσα στο 3στερο εστιατόριο του Ducasse.
Ψωμιά, κρουασάν κα φτιάχνονται εντός, η σοκολάτα είναι από την σοκολατοποιία του Ducasse, όπως κ τα spreads. Βούτυρο Bordier, γιαούρτια, κορνφλεικς κτλ όλα καλά.
Για μια φορά καλά ήταν αλλά ως εκεί.
Πήραμε την ψητή αλανιάρα κότα, που ναι κ το πιο γνωστό του πιάτο σαν το καλύτερο του Παρισιού, για μοιρασιά δυο άτομα, που φέρνουν με μια μεγάλη τηγανιά πατάτες. Ψημένο στην γάστρα με λίπος χήνας ήταν ζουμερό κ πολύ καλό σε γεύση (όχι αντάξιο του κόστους όμως). Οι πατάτες δε, περισσότερο έμοιαζαν με πατατάκια.
Μεγάλη λίστα κρασιών από τα 40 ευρώ για μισό μπουκάλι ως και 5000 για κανονικό. Ποτήρια από 15 ευρώ, κ νερό λίγο περισσότερο (το νερό βρύσης είναι ασφαλής επιλογή).
Ο κατάλογος έχει τρελές τιμές , 96 ευρώ η κότα, 30 ευρώ σκέτο μαρούλι, ορεκτικά 50-60 ευρώ κ τα κυρίως παραπάνω. Το σέρβις περίεργο (ο σερβιτόρος δυσανασχέτησε που δεν θέλαμε κάποιο ορεκτικό, συν ότι ζητήσαμε νερό βρύσης, παρά την κράτηση κάναν πολύ ώρα να μας δώσουν τραπέζι). Δεν θα ξαναπήγαινα.
Έχει ένα μενού με πιάτα a la carte (πανάκριβα) και δυο μενού, ένα μόνο για μεσημέρι, έκπληξη κ ένα μεγαλύτερο degustation μεσημέρι βράδυ. Πήραμε το μικρότερο, που ήταν κάπου 17 πιάτα.
Γενικά μείναμε απογοητευμένοι. Μπορεί να σκάσαμε στο φαγητό, άλλα δεν υπήρχε αυτή η φινέτσα ούτε η ποιότητα που περιμένεις από ένα 3στερο εστιατόριο, υπήρχε από την άλλη η τσουχτερή τιμή. Το κοτόπουλο (signature του Alain Passard) ήταν λίγο άψητο, ενώ η τάρτα κάπως καμένη. Δυο πιάτα δεν τα αγγίξαμε καν. 3-4 ήταν πολύ καλά, κανένα δεν ήταν εξαιρετικό.
Το μόνο που σε ρωτάνε είναι πως θέλεις ψημένο το κρέας. Έρχεται σε πιατέλα πεντανόστιμο με μπόλικες τηγανιτές πατάτες κ σου βγάζουν 2 μερίδες ανά άτομο(βλ φωτο) συν μια τέλεια πράσινη σάλτσα. Στην αρχή φέρνουν κ μια συμπαθητική ατομική πράσινη σαλάτα και μια εξαιρετικά καυτερή μουστάρδα με μπαγκέτες.
Το καλύτερο είναι ότι έχει μπουκάλια κρασιών με 15-20 ευρώ (συνήθως στο Παρίσι τόσο χρεώνουν αλλού το κάθε ποτήρι).
Το κρέας με τις πατάτες κ την σαλάτα συνολικά στα 26 ευρώ. Θα ξαναπήγαινα άνετα.
Όλα τα γλυκά του είναι τα τυπικά κλασσικά γαλλικά, με ελάχιστες ή καθόλου τροποποιήσεις (eclair, millefeuille, paris brest, saint-honore, baba au rum) αλλά ψαγμένα κ φτιαγμένα όσο καλύτερα γίνεται.
Πήρα μια τάρτα λεμόνι, που χει προσθέσει πάνω κ λίγο βασιλικό και ήταν από τα καλύτερα γλυκά που χω δοκιμάσει ποτέ. Απίστευτη γεύση που δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να έχει μια απλή τάρτα λεμονιού.
Εννοείται ότι προτείνω αν βρεθείτε κοντά να δοκιμάσετε οτιδήποτε σας αρέσει. Οι σοκολάτες του επίσης ήταν κορυφαίες, για τις καραμέλες δεν ξέρω γτ γενικά δε μ αρέσουν. (Παλιότερα που ήταν στο la maison du chocolat, είχα δοκιμάσει κ εκλερ σοκολάτας, επίσης το καλύτερο μέχρι κ τώρα).
Θα τολμήσω να πω ότι τον θεωρώ τον καλύτερο ζαχαροπλάστη της εποχής, κ είναι μάλιστα κ αυτοδίδακτος.
Το εκλερ φρεσκο με σοκολατα valrhona, λιγο πικρο, τελειο.
Ο μπαμπας με ρουμι επισης. Τα σοκολατακια (60ευρω το κιλο) στο επιπεδο ξενων τοπ σοκολατοποιων. Ανετα τα καλυτερα π εχω δοκιμασει ελλαδα.
Θα ελεγα αν οχι το καλυτερο, ενα απο τα καλυτερα ζαχαροπλαστεια στην Ελλαδα. Τοπ υλικα, παρουσιαση κ καθολου δηθεν.
Καλύτερο μάλλον το καλαμάρι καρμπονάρα, και μετά το ψάρι ημέρας, λαυράκι με κολοκυθάκια (και σε παγωτό) κ αλμύρα. Τα γλυκά πολύ καλά κ ιδιαίτερα (γλυκό τζατζίκι, τσουρέκι). Το ζαρκάδι ήταν τέλεια ψημένο, με foie gras κ τον λίγο αδιάφορο πουρέ καλαμποκιού. Το χτένι (βλ.
Γίνεται πολύ παιχνίδι με τις θερμοκρασίες κ τις υφές, τα υλικά είναι άριστης ποιότητας κ φαίνεται ότι πέφτει πολύ δουλεία σε κάθε πιάτο. Σε συνδυασμό με τα 15 άτομα στην κουζίνα κ τα 9 στην τραπεζαρία μπορώ να δικαιολογήσω την ακριβή τιμή.
Στην νεα τοποθεσια πλεον στο Μικρολιμανο, μοιαζει περισσοτερο με μια πιο προσεγμενη ψαροταβερνα παρα για αστερατο εστιατοριο. Τουλαχιστον για τον εξωτερικο χώρο γτ μεσα ειναι οντως κατι αντιστοιχο με αυτο που περιμενεις.
A la carte μενου διαφορετικο μεσημερι κ βραδυ με αρκετα κοινα πιατα. To βραδυ είχε κ ενα μενου προταση του σεφ που δε μας αρεσε οποτε ειπαμε να παρουμε να δοκιμασουμε διαφορα στη μεση.
H ψητη σουπια με φαβα κ κυμινο ήταν καλή, λιγο τραγανη, λιγοτερο ψημενη.
Τα φιλετακια τσιπουρας (ιχθυοτροφιου) με σαλτσες απο καπνιστη μελιντζανα, αρακα, καροτο, κετσαπ κ τυρια ήταν πολύ νοστιμα.
Το κριθαρωτο με γαριδες σταθερη αξια, ομολογουμενως το καλυτερο του πιατο, al dente κ λιγο καυτερο απο το μπουκοβο.
Η ροφομακαροναδα επισης απαιχτη, με σωστα βρασμενο μακαρονι, δεμενη ασπρη σαλτσα κ κομματια ροφου. Μονο μην κανετε το λαθος κ την δοκιμασετε μετα απο το κριθαρωτο οπως καναμε εμεις, χανει την μιση της γευση.
Απο τα κυριως η σφυριδα με μπριαμ, ήταν καλή, αλλα αστεια ποσοτητα.
Τα γλυκα απλα οκ, με το ρυζογαλο σε ιδιαιτερη παραουσιαση να ναι αρκετα καλο, κ λιγοτερο τον μπακλαβα που απο γευση ήταν απλα οκ.
Τα κρασια σε λογικες τιμες, το σερβις καλό. Απλα για δευτερη φορα μαλλον θα πηγαινα στην Σπονδη που στα ιδια λεφτα εχει set menu κ γευστικα ειναι ανωτερη. Για ξενους ομως νομιζω ειναι σιγουρη λυση για να φανε φρεσκο κ καλομαγειρεμενο ψαρι.
Ολα ήταν πολύ καλα. Τα πετροψαρα σε ταρταρ με γκασπατσο αγγουριου οτι πρεπει για να μας ανοιξει η ορεξη. Το κριθαρωτο παρα πολύ καλό με την καραβιδα κ την γαριδα ψημένα στην εντελεια. Το ψαρι με το φρικασσε επισης τελειο (ειδικά τα λίγο πικρα χορτα). Τα ραβιολια με μοσχάρι κ πέστο, πολύ καλό. Μονο το κυρίως, η παπια δεν αρεσε σε κανεναν, ήταν παραψημένο κ σκληρο, το κρεας αγευστο, αν κ τα συνοδευτικα ήταν καλα.
Το γλυκό ήταν απιστευτο. Η κρεμα απο φασολια τόνκα πολύ ιδιαιτερη.
Σε γενικές γραμμες αξιζε τα λεφτά του, τα κρασια σε μπουκάλι ειναι σε καλές τιμες. Πλεον επιτρεπεται βεβαια το καπνισμα μέσα.
Πριν λιγους μηνες που το ειχαμε επισκεφθει a la carte δεν ειχαμε μεινει το ιδιο ικανοποιημένοι. Οποτε ελπιζω να ξαναβαλουν set menus.
Από τα καλύτερα του ήταν τα ντολμαδάκια και τα τηγανιτά λαχανικά με σάλτσα ντομάτας. Από ψαρικά μείναμε ευχαριστημένοι, μύδια, σαρδέλα, γαύρος όλα καλά. Στο τέλος έφερε και λουκουμάδες. Θα ξαναπήγαινα.
Το μεσημερι έχει ενα εποχιακό μενου εκτός απο a la carte. Τα amuse bouche, παναρισμενος τηγανιτος τονος με oyster sauce, σπανακι με λαδι σουσαμιου, καβουρι, παπια κ σολομος με τα αυγα του ήταν όλα πολύ καλα.
Το sashimi απο τονο, λαυρακι κ καλαμαρι ήταν καλό. Απο κυριως το μοσχαρισιο φιλέτο ήταν πολύ δυνατό αν κ παραψημένο σε σχεση με τι ζητησαμε. Οι γαριδες τεμπουρα και τα λαχανικα ήταν ολα πολύ καλα. Γενικα όλα τα συστατικά κ σε ψαρι κ σε λαχανικό ηταν εξαιρετικής ποιότητας κ τέρμα φρεσκα.
Το σουσι καλό, το ένα κομμάτι το ζητησαμε εξτρα (toro tuna) που υποτίθεται ειναι κ το καλύτερο αν κ η διαφορα είναι μικρή. Μαζι κ ενα κομμάτι ιαπωνικής ομελέτας και το μπολ με ψαροσουπα, μανιταρια και εναν κεφτε απο παπια.
Το γλυκό πουτιγκα απο μαυρο σουσαμι, με φρουτα (επισης εξαιρετικα) και παγωτο ματσα ήταν απλα οκ.
Απο τιμές μου φανηκε σχετικά καλο. Μονο στο σακε ήταν καπως φουσκωμενες.
Πηραμε το lunch menu με ορεκτικο κυριως κ γλυκο. Το μπαρμπουνι ήταν πολύ καλο συνοδευμένο με διαφορες ποικιλίες ντοματας κ μυρωδικα. Τα amuse bouche ήταν πολλά κ πολύ καλα. Ειδικά το κοχύλι που ειχε στο εσωτερικό το περιεγχόμενο του συν κρεμα γαλακτος. Το κυριως πιατο η πάπια με φουα γκρα, μελιτζάνα, μουρα ήταν παραψημένο παρά οτι το ζητησαμε medium.
Στα γλυκά μας αφησαν να επιλέξουμε οτιδηποτε θελαμε απο τον κατάλογο. Η creme brulee ηταν απλά καλή. Το αλλο που είναι μεταφορα στο πιατο του αρώματος του Jean Paul Gaultier, ένω σαν ιδέα μου αρεσε, μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε παραπάνω δουλειά στην γεύση κ στο ταιριασμα των γεύσεων.
Αυτα στα 55 ευρω κατα άτομο, χωρις ποτα. Για Λουξεμβούργο που οποιοδήποτε μαγαζί έχει τα πιατα στα 20-40 ευρώ είναι καλή value for money επιλογή με την προύποθεση οτι μπορειτε να το επισκεφθειτε λόγω αποστασης απο το κέντρο.
Στο ένα ξέχασαν να βάλουν πίκλες κ στο αλλο το ψωμί ήταν δυο φορες το κάτω μερός του :
Στα 14 ευρώ με εξτρα χρέωση για κασέρι, μπεικον, αυγο κτλ.
ΥΓ με τον καφέ φέρνουν ωραια μακαρον
Η στρουθοκάμηλος ήταν ωραια κατι αναμεσα σε χοιρινο κ κοτοπουλο, καλα ψημένο.
Οι πανσετες μέτριες, και τα μανιταρια πολύ καλα. Οι μερίδες τεράστιες κ γενικά έχει χαμηλές τιμες. Γλυκό κερασμένο καλό κ το σερβις πολύ ευγενικό.
Θα ξαναπήγαινα ανετα
Καταλογος κυριως στο ψαρι αλλα κ με μερικες επιλογες σε κρεας. Υπαρχει ενα μενου γευσιγνωσιας με αρκετα πιατα, περαν του καταλογου. Ο σεφ γαλλος με προυπηρεσια στο Le Louis XV του Ducasse.
Μοιραστηκαμε ενα λαβρακι ψημενο στο αλατι που φεραν με τα συνοδευτικα της φωτογραφιας. (πατατες. λαχανικα, τζατζικι και μια sauce με βαση την μουσταρδα). Γενικά ήταν καλό χωρις να ενθουσιαζει. Το γλυκο με φιστικι, σοκολατα, καραμελα ήταν πολύ καλό.
Το σερβις παρόλο που το πολυ παινευουν ήταν περιεργο.
Ο σερβιτορος μας, μας φανηκε κάπως πιεστικός στο να παρουμε και αλλα πιάτα. Ψωμί, νερο δεν ανανέωναν απο μόνοι τους. Τα μετα γλυκού κεράσματα λες κ ήταν για ένα μονο ατομο. Το κρασί σε παράλογες τιμές και το νερο 750ml στα 14 ευρω :
Σε γενικές γραμμες το φαγητο ειναι καλό αλλα σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρίνεται στις τιμες που χρεώνουν. Αυτό που αξίζει είναι το μέρος του εστιατορίου κ κυρίως η ευκαιρια να δεις το ξενοχοδοχείο που χωρις κρατηση δεν σου επιτρεπουν να μπεις.
Πηρα μόνο το γλυκο που φαινεται στην φωτογραφια, σαν εκλερ με γεμιση κρεμας φυστικιου, και παρολο που ήταν πολύ καλό, φρεσκο κ ακριβώς όπως ήταν κ στην Γαλλία κοστιζε 11.
Το signature πιατο τους ειναι το μπεργκερ καμήλας. Δεν είδα αλλο μερος που να σερβιρει καμήλα, αν και το κρεας προέρχεται απο εκτροφη. Ηταν κοντά σε μοσχάρι με πιο κρεάτινη γεύση. Οι πατάτες ήταν πολύ λιπαρές αν κ οχι τηγανισμένες.
Συνολικά ήταν καλό χωρις να δικαιολογεί πλήρως τα λεφτα του περα απο την ευκαιρια για δοκιμή καμήλας. Επισης στην τιμή προστίθεται 16% φορος κτλ.
Την βδομάδα που πηγαμε ο Pierre Gagnaire ήταν στο εστιατόριο όποτε κ δεν μπορώ να το συγκρίνω με το αλλο στο Παρισι. Μπαινοντας τον είδαμε (ανοιχτη κουζινα) να μαγειρευει κ αργοτερα ήρθε να χαιρετήσει καθε τραπεζι.
Τα σπαράγγια με σαλτσα παρμεζάνας, αυγό, χαβιάρι ήταν πολύ καλα. Το λαυράκι πολύ καλα ψημενο ζουμέρο με καταπληκτικό ζωμό απο πανσετα κ αρακα. Το περιστέρι επίσης καλο με σοκολάτα κ εσπεριδοειδη. Ο πουρες μελιτζάνας μόνο που το συνοδευε ήταν κάπως πικρός.
Τα γλυκά ήταν απίστευτα (μου αρεσαν περισσότερο και απο το παρισι) ειδικά αυτο στο μαυρο πιατο με αγγλικη πουτίγκα, μανγκο κ butterscotch.
Το σερβις ήταν πολύ καλό, ο maitre d' και ο sommelier ήταν γάλλοι. Κρασί δεν πήραμε λόγο χρέωσης αλλά μας κέρασαν ένα cocktail φεύγοντας. ( Γενικά το κρασί στο Dubai είναι υπερκοστολογημένο).
Σε γενικες γραμμες μαρεσε πολύ κ το συστήνω. Το κόστος για φαγητό ειναι αισθητα χαμηλότερο απο το τριάστερο του παρισιου. Η τεχνική, παρουσιαση κτλ ήταν στο ιδιο υψηλό επίπεδο, απλα μου φάνηκε οτι λίγο τα υλικά υστερούσαν σε σχέση με την Ευρώπη.
Το burger μου άρεσε πολύ, οι πατάτες ήταν απλα οκ. Μαζι με μια coca cola όμως μας βγήκε 17 ευρω.
Απο κρεατικά, τα σουντζουκάκια παρα πολύ καλά, το ψαρονέφρι πολύ ζουμερό, τα αρνισια παιδάκια (καπου μισό κιλό) στους αλλους αρεσαν εγώ τα βρηκα απλά οκ. Αυτα συν τα λίγα που ήπιαμε 45 ευρω.
Γλυκό κερασμένο επίσης καλό.
Το burger ήταν καλο με μοτσαρελλα και πεστο. Τα νιοκι επισης καλα αλλα δεν αξιζει σε καμια περιπτωση τα 13 ευρω του.
Σε μενου μαζί με μια καλή ατομική σαλατα σιζαρς και ενα γλυκό που θα μπορουσε να ναι κ κερασμενο στα 18 ευρω.
Συν μια απλή πομοντορο σκετη, 2 coles, νερο, ψωμι φτασαμε τα 39 ευρω. Δεν με επεισε για τα λεφτα του.
Το αλλο με λευκη σοκολάτα κ κρεμα απο ταχίνι ήταν επίσης καλό αν κ δεν εβγαζε τόσο τις γεύσεις που ελεγε.
Εχει κ αλλες δυο εκδοχες με σοκολατα κ κοκκινα φρουτα ή βανιλλια κ κοκκινα φρουτα.
Το μπουγατσαν με πουρακια χαντζηφωτιου δεν έχει κρουασαν αλλα την κρεμα σκετη στο πιατο με δυο μεγαλα πουρακια με την γευση της μπουγατσας.
Κατι ταρτακια με καστανο, montblanc, ήταν επισης πολύ καλα.
Το κανταιφι με μανιταρια, κασερι κ φασκομηλο απο την αλλη ήταν κακό.
Κυριακη μεσημέρι το μαγαζί ήταν γεμάτο. Μεσα δεν έπαιζε τραπέζι. Εξω κανα δυο αδεια.
Στο φαγητο, γενικα προς το καλό, με πειραγμένες εκτελέσεις. Θυμάμαι το αγριογουρουνο με μανιτάρια που ηταν πολύ τρυφερο κ χωρίς μυρωδια στο κρεας. Μοσχάρι με χιλοπιτες. Κρεας σε κανταιφι. Φετα παναρισμένη στο τηγανι με σουσαμι κ μέλι κα.
Το σερβις ήταν αργο αν και ισως λόγο μέρας.
Στο φαγητο, έχει αρκετες πίτσες με λεπτή ζυμη που γενικά ήταν καλές, (τιμή 8 με 12 ευρω απο ότι θυμάμαι). Η τηγανία μανιταριών ήταν πολύ καλή, όπως και τα μίνι burger σε brioche. Το ριζότο με γαρίδες στα 12 ευρω ήταν καλο αν κ αρκετά ακριβο. Σαλάτες καλές. Η tortilla (ισπανική ομελέττα) μόνο ήταν απαράδεκτη.
Για καλωσορισμα φεραν τρουφοβουτυρο και ραπανακια. Γενικα το λαδι τρουφας (που εχει πιο εντονη μυρωδια απο τις ιδιες τις τρουφες) επαιζε πολυ, αφου στο τέλος ολοκληρο το μαγαζί μύριζε τρουφα.
Εχει διαφορα cocktails στα 8 ευρω, κρασια γυρω στα 5, απο Ελλαδα, Ιταλια κ Γαλλια. Σερβις καλό κ γρηγορο.
Γενικα μας άρεσε, αμα ρίξει κ λιγο τις τιμες.
Πηρα το διπλό με σοκολάτα γάλακτος (βλ. φωτο) μαζι κ τρια εκλερακια με γεμιση κρεμα βανιλια ή κρεμα σοκολατα. Διαφορα υλικα για προσθηκη οπως βυσινο, φυστικι κτλ.
Το προφιτερολ πολυ καλο με καλή σοκολάτα (valrhona)
Τα εκλερ απλα οκ, θα τα ήθελα περισσότερο γεμισμένα.
Συνολικες εντυπώσεις καλες, θα ξαπαναω να παρω προφιτερολ κ με κουβερτουρα.
Η μοσχαρίσια γάλακτος 500γρ ήταν πολύ μέτρια, στα 16 ευρω.
Εχει κ σταβλίσια μπριζόλα στα 28 ευρώ το κιλο.
Το gordon blue και το διπλό open burger μας αρεσαν πολύ.
Η χοιρινή 500γρ επίσης ήταν καλή αλλά με πολύ λιπος, φαινόταν διπλάσια απο την μοσχαρίσια στην φωτο.
Γενικά το φαγητό μαρεσει πολύ, οι μερίδες είναι τεράστιες, με πολύ κάλες γαρνιτούρες κ φεύγουμε πάντα σκασμένοι αλλά θα έλεγα ότι αξίζει για τα διαφορα πίατα με κοτόπουλο παρα για χοιρινο ή μοσχαρι.
Οι τιμες των πιάτων μου φάνηκαν τσιμπημένες στον κανονικό καταλογο. 25 ευρω η παπια. 28 το fois gras. To menu που τα περιλαμβανει κ τα δυο συν μια σαλατα σολωμου σπαραγγια, ποτηρι κρασί, και γλυκο κοστιζει 28 ευρω, που είναι κ το ακριβότερ. Την τρίτη μενου στα 10 ευρω.
Η παπια ήταν αρκετά καλη. Οι γαρίδες με τα σπαράγγια και αυτές καλες (αντι του foie gras), αν κ τα σπαραγγια λίγο σκληρα.
Το γλυκο, σουφλε σοκολάτας πολύ καλό. Το προφιτερόλ πολυ μέτριο.
Το αλλο πιατο στην φωτο, ταλιατελες με μοσχάρι μου άρεσε επίσης πολύ. Αλλη φορά βραδυ, φάγαμε πολύ καλο μπιφτέκι με πατάτες φουρνου.
Στα συν τα ζεστα ψωμάκια με βουτυρο που φέρνουν στην αρχη.
Ψιλολιγώνει λόγο ποσότητας οπότε με τα φρουτα λειτουργεί καλύτερα απο οτι με σοκολατα.
Εχουν κάνει σε συνεργασία με τον Χατζηφωτιου τωρα κ εκλερ με γεμιση ταχινι τσαι κτλ. Θα γίνει δοκιμή συντομα.
Μου φαινεται οτι έχει απο τις καλύτερες πίτσες στην πόλη, ισως την καλύτερη, αυτου του τύπου.
Το μπεργκερ προς το καλό, ζουμερό με την λιπαρότητα που έχουν τα αμερικάνικα, αν και το brioche (το οποιο συνήθως επιλέγω και μόνος μου) παρα ήταν μάλλον γλυκό.
Οι πατάτες με πάπρικα κακές, υπερβολικό αλάτι και σε ποσοτητα ελάχιστες.
Τα πήραμε σπιτι οπότε κρυωσαν κ ισως έχασαν σε γεύση, οπότε θα ξαναγίνει δοκιμή εκει.
Μπεργκερ απο 5.
Στα του φαγητού. Στην αρχή μας φέραν (εκτός από τα ψωμιά, βούτυρο κ ελαιόλαδο), 3 είδη από αλάτι και ένα amuse bouche με μοσχαρίσιο φιλέτο, μανιτάρια κ καφέ που ήταν μέτριο.
Τα μακαρόνια με σκορπίνα κολοκυθάκι και πιπεριές ήταν υπέροχο. Το άλλο πιάτο που είναι κ το signature του μαγαζιού , '
Το χριστόψαρο με σκόρδο και μαϊντανό καλό και το φιλέτο αρνιού με αγκινάρα, πεκορίνο και μέντα απίστευτα τρυφερό και σε γευση. Και τα δυο μαγειρεμένα υπό κενό.
Το επιδόρπιο '
Το σέρβις ήταν από τα καλύτερα που έχω συναντήσει ποτέ. Για κρατήσεις καλό είναι τουλάχιστον 1 , 1μιση μήνα πριν.
Κάτι περίεργο είναι ότι έχουν ένα μενού μόνο με νερά και τιμές από 9 ως 120 ευρώ ανά μπουκάλι.
To χαρακτηριστικό του Γερμανού chef Heinz Beck είναι η ελαφρια κ υγιεινή μαγειρική. Πράγματι τα πιάτα δεν μας βάρυναν καθόλου αλλα με τόσα γλυκά στο τελος φύγαμε σκασμένοι.
Αυτο που μαρασε παρα πολυ ηταν το canele. Αν περασετε δοκιμαστε το, τα δινουν ενα ενα ή σε οχταδες.
Στο φαγητό τωρα, ότι πηραμε ήταν απο καλό ως εξαιρετικο. Το ριζότο με τα σπαραγγια τελειο, τα μαγουλα μοσχαριου εξαιρετικα. Καπως μικρές οι μεριδες βεβαια.
Τα γλυκά ειναι του Βαρδακαστάνη (τον είχα δει σε τηλεοπτική εκπομπη μαγειρικής μαζί με τον Πλατινο της Σπονδής), το παρφε φυστικιου με κεράσια παρα πολύ καλό. Το άλλο (βλ.
Συστήνεται. Ειδικά για ξενους τουριστες νομίζω ειναι απο τις καλύτερες επιλογές για υψηλού επιπεδου ελληνική κουζινα.
Εχει σε ποτηρι το vinsanto του Σιγάλα 2004, για οποιον ενδιαφέρεται για δοκιμη, εχει παρει 95 στα 100 απο τον Parker.
Ο καταλογος έχει κοινά πιατα αλλα σε πολύ καλύτερες τιμές. Δεν ξερω αν αλλαξε ο σεφ, το burger πάντως ήταν διαφορετικό. Σε brioche, διαφορες επιλογες μεσα αλλα οι πατατες σε στυλ fridays, στα 8 ευρω το απλο.
Το σουφλε σοκολατας πολύ καλο στα 6 ευρω ακριβως όπως το σερβιραν παλιοτερα. κουβερ δεν υπαρχει, νερο εμφιαλομένο δωρεαν.
Fish n chips στα 7.
Την μια που τα πηρα πακετο δεν εμεινα καθόλου ικανοποιημενος. Θα προτεινα το μαγαζι στην καλαποθακη συνολικα ειναι καλύτερο.
amuse bouche tartare σολομου πολυ καλό.
moelleux σοκολατας παρα πολύ καλο.
Σε γενικές γραμμές μου αρεσαν όλα, και το κρασι σε ποτήρι σερβιρισμένο σε σωστή θερμοκρασία κ το σερβις ευγενικό. Το μόνο '
Γενικά έχει μεζέδες ως προς την ποσότητα με τίμες κανονικών πιάτων. Δεν λεω νοστιμα και ποιοτικά είναι, αλλα το έχουν παρακάνει.
Απο μένα τρωει Χ
Παγωτό φυστίκη αιγίνης, τελειο, οπως και το καραμέλα βουτύρου και παγωτό espresso πορτοκάλι πολύ καλο.
To βουτυρο με lime ηταν καταπληκτικό, τα amuse bouche πολλα κ ιδιαιτερα, με μοριακες επιρροες. Το πρωτο πιατο ενα κομμάτι foie gras απο χήνα με διαφορες παρασκευές για να συνδυαστει. Σε γενικές γραμμες καλό αν κ δεν μου πολυαρέσει το συκώτι. Το δεύτερο καταπληκτικό, ειδικά το σουφλε με την καπνιστη γευση. Κυριος πιατο το κοτόπουλο απο την bresse με το στηθος σε ενα πιάτο, κ το μπουτι σε άλλο. Τα γλυκά πολλά, ταρτα με αγκουρι και ινδοκάρυδο, φασόλια με γλυκόριζα κτλ κ τελος o κορμός των Χριστουγέννων.
Το σερβις ειναι πολύ επαγγελματικό, η λιστα με τα κρασια αρκετά μεγάλη. Ειχε μερικα αδεια τραπέζια αλλα συνηθως χρειαζεται μια κράτηση απο κανα μηνα πριν. Για μένα ειναι απο τους top στο παρισι αυτην την στιγμη.
Εχει μεσημεριανα μενου στα 120 με 150 ευρω(τελευταια νομιζω προσθεσε κ ενα στα 85) κ το βραδυ το μενου degustation κοντα στα 300. A la carte οι τιμες ειναι οι ψηλότερες που έχω συναντησει, καραβιδες σε διαφορες εκδοχες στα 175 ευρω, κοτοπουλο απο την bresse με ασπρη τρουφα στα 233 ευρω κτλ.
Περιλαμβάνει ορεκτικό, κυριως κ γλυκό. Σουπα απο κάστανα καλή. Μαγουλα μοσχαρίσια με καρότα στην γαστρα πολύ καλα κ γλυκο προφιτερολ με σοκολάτα απο την σοκολατοποιια του Ducasse,
Το burger αρκετά καλό με black angus beef, ψημένο κοκκινο εσωτερικά. (220g)
Συνοδευόταν απο δυο sauce , μια απο μέλι κ πικλες, μια απο ντομάτα και σαλάτα coleslaw. Τα onion rings μετρια, κ οι πατάτες προκάτ σαν των Goodys.
Στα 9,