Εικόνες (4478)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Εξωτερικά, Δεκέμβριος 2024. Στα αριστερά διακρίνεται η σούβλα
2ος μεζές με τσίπουρο (φιογκάκια με χοιρινό καρότο και μανιτάρια. Οκ. 2ε πάλι)
Τσίπουρο με μεζέ (κους κους με λουκάνικο. Καλό για τα 2ε σύνολο!)
Ο χώρος εσωτερικά. Η εσοχή του αριστερού παραθύρου λειτουργεί σαν πάσο των πιάτων!
Εξωτερικά το μαγαζί, σε περίοπτη θέση στο κέντρο
Φέτα μερίδα (καλή, αλλά πολύ λεπτή)
Αγκινάρες με αρακά (πολύ καλό)
Εσωτερικά, η κουζίνα και οι προθήκες
Το καθεαυτού χειμωνιάτικο τμήμα
Το θερινό τμήμα, στο βάθος μέσα στο στενό
Πινακίδα με πιάτα ημέρας στο "θερινό" κομμάτι (αυλή)
Εξωτερικά, Δεκέμβριος 2024
Εξωτερικά, Δεκέμβριος 2024 (κλειστό απόγευμα Τρίτης)
Κουλούρια (Ζητήθηκαν τραγανά και ήταν εξαιρετικά. 0,7ε το τεμ. Μόνο μετρητό)
Το κτίσμα εξωτερικά, με το χαρακτηριστικό κυλινδρικό κομμάτι (Δεκέμβριος 2024)
Ιστορική πινακίδα στον τοίχο
Σαλάτα πικάντικη (πολύ μέτρια. Δε θα την ξανάπαιρνα)
Πρόβειο κοκκινιστό, με γαρνιτούρα ρύζι και πατάτες φούρνου (πολύ μαλακό και νόστιμο. Άξιζε!)
Ο χώρος εσωτερικά (Δεκέμβριος 2024)
Λαχανόπιτα με τυρί (καλή, γεμάτη, χορταστική. 3 ευρώ)
Εξωτερικά, Δεκέμβριος 2024
Εξωτερικά, Δεκέμβριος 2024
Πατάτες φούρνου αποκαλυμμένες (καλές, θα τις ξανάπαιρνα. 3ε)
Shoyu ramen (καλό. Διαυγής ζωμός, οκ)
Tonkotsu ramen (ζωμός με miso, οκ, καλός. Δε με τρέλανε)
Yakitori κοτόπουλο (καλό, ζουμερό)
Γλώσσα μοσχαρίσια (ενδιαφέρουσα, καλή)
Πρασόπιτα (παρομοίως πολύ στεγνή. Σχεδόν ξερή)
Μπουγάτσα κιμά (Καλή από γέμιση και φύλλο, αλλά πολύ στεγνή. Επίσης η μερίδα κάπως φτωχή)
Μεζές διεκπεραιωτικός, στη δική του κατηγορία, "
Πλάκα είχε ότι η κουζίνα είναι στο υπόγειο, και για πάσο χρησιμοποιούν το φαρδύ περβάζι ενός παραθύρου (βλ. φωτό). Τα πιάτα σκάνε εκεί πάνω, και ο αεικίνητος σερβιτόρος τα προωθεί στα τραπέζια.
Δεν ήταν τίποτα κακό. Θα ξανακαθόμουν, αλλά μού εξάπτει την περιέργεια να δω κι άλλα από αυτό το στυλ.
Η λύση είναι φεύγοντας από το μαγαζί να μην μπείτε Εγνατία αμέσως, αλλά να συνεχίσετε στον πάνω (βόρειο) παράδρομο με κατεύθυνση ανατολικά έως την έξοδο της Καλαμιάς, όπου θα πληρώσετε ένα μειωμένο πλευρικό και θα μπείτε κανονικά στον αυτοκινητόδρομο.
Το μαγαζί υπάρχει από τα '
Σερβίρονται σούπες όπως λέει ο κατάλογος, αλλά οι ώρες είναι χοντρικά 5.
Από τα πιάτα που μού απήγγειλε, μού πρότεινε το πρόβειο και τον ρώτησα αν είναι μαλακό. Γέλασε και μού το πρότεινε ξανά. Είχε δίκιο, ήταν πολύ καλομαγειρεμένο, καλή ποσότητα και νοστιμευμένο από το μαγείρεμα. Η διαδικαστική γαρνιτούρα είχε τραβήξει σάλτσα και ζουμί κι ήταν οκ. Σαλάτα πικάντικη όχι καλή. (Πρόβειο= 7ε, πολύ καλή τιμή)
Θα ξαναρχόμουν και το προτείνω. Ο ρετρό χαρακτήρας σπάει το κιτς που έχουν τα διάφορα άλλα truck stop.
Μέσα υπήρχαν 2-3 κυρίες που ζύμωναν και έψηναν. Πολύ ταιριαστή εικόνα, και την πλασάρουν με τέχνη. Είχε διάφορες πίτες, μεταξύ των οποίων και Μπατζίνα (πίτα χωρίς φύλλο, χυτή). Επίσης άκουσα για Μελιτζανόπιτα.
Εγώ διάλεξα μία Λαχανόπιτα με τυρί (πίτα με λαχανικά, όχι με λάχανο! :)
Ήταν καλή, μπαμπάτσικη, γευστική και χορταστική. Τιμή 3ε (κάπως τσιμπημένη)
Οι πίτες όμως, εκτός από τρίγωνες πίτες, βγαίνουν και σε πιτάκια, μικρά τεμάχια. (0,
Στο μεταξύ, την ώρα που γινόταν αυτά, είχε σταματήσει το φορτηγό ενός προμηθευτή έξω, και έκανε εργασίες. Ήταν της 2 άλφα (www.
Τελικά ο φούρνος έχει μόνον ψωμιά και κουλούρια (παρσσκευαζονται επί τόπου). Πήρα 2 τραγανά κουλούρια, που ήταν φανταστικά. Τιμές σα να ήμασταν σε πόλη 0.
Ούτε είχε POS, ούτε έκοψε απόδειξη. Και η ταμειακή πρέπει να ήρθε από μουσείο. Τεσπα...
Δεν είχε τίποτε με σπανάκι- πράσο, μού το ξεκαθάρισαν. Οπότε κιμαδόπιτα μονόδρομος. Σε μένα ήταν μάλλον κρύα, και το λίπος/βούτυρο ήταν σκληρό, με αποτέλεσμα μια δυσάρεστη αίσθηση. Ίσως ζεστή να ήταν καλή. (2,
Δε θα τραβιόμουν ξανά για πίτα από μακριά. Αν μένεις δίπλα, ίσως κάτι γίνεται...
Διάλεξα Φασολάκια και Πατάτες φούρνου, που ήταν λιμπιστές. Εγκάρδιο σέρβις από τον κύριο του ζευγαριού, αλλά πρέπει να πώ, ΠΟΛΥ αργό. Πάντως ευγενικός και με την εξτρά κουβεντούλα του. Θα ξαναρχόμουν, αλλά καλύτερα να μην είμαι παρκαρισμένος έξω με αλάρμ.. Τιμές φοιτητικές.
Θα μπορούσα να ξανακάτσω καλοκαίρι έξω για καφέ και μια πίτα, γνωρίζοντας ότι θα είναι υπερ-στεγνή.
Επιβεβαιώνω τους προηγούμενους φίλους ότι Κότσι, '
Αλλά, όπως τονίζουν οι συνάδελφοι, 4 άτομα φάγαμε με λίγα τσίπουρα κάτω από το Ψυχολογικό όριο των 20ε/άτομο! Super budget όλα!
Νομίζω έχει καλυφθεί σημαντικά το μαγαζί. Θα δώσω 1-2 λεπτομέρειες δικές μας.
Βρήκαμε κατά πολύ τα πιάτα που μάς ταίριαζαν, με κάποια πολυπλοκότητα. Ενδιαφέρουσες παρασκευές, μάς άρεσαν τα περισσότερα. Σέρβις ευγενικό και ήπιο, θετικό.
Κρασιά σε καλές τιμές. Δοκιμάσαμε Γαστούνη του Κουτσοδήμου (chardonnay) και μάς άρεσε πολύ, ώστε το ξαναπήραμε στο τέλος. Ενδιάμεσα δοκιμάσαμε και έναν Ευφράνορα του Σκλάβου (Κεφαλονιά, χαρμάνι) που το βρήκαμε πιο απλοϊκό.
Ένα μικρό μείον ήταν ότι τη βραδιά που επισκεφθήκαμε δεν υπήρχε κανένα πιάτο με ζυμαρικά για να δημιουργήσει βάση. Βέβαια, σε μνεία που κάναμε, προσφέρθηκαν να μάς κάνουν Κόκκορα με Χυλοπίτες εκτός καταλόγου (υπήρχε άλλη μέρα στο μενού).
Σχόλια για τα πιάτα στις φωτό. Πληρωμή ευέλικτη με το POS (δε συμβαίνει παντού πια). Μάς άρεσε γενικά. Θα ξαναερχόμουν. (περ. 50ε/ άτομο με τα κρασιά)
Οπότε Πρασόπιτα (καλή, γλυκασμένη γέμιση αλλά άθλιο, τριφτό, ανύπαρκτο φύλλο) (1.
και καφές δικός τους (ψήνουν οι ίδιοι) ενδιαφέρων, αλλά πικρός για τα γούστα μου.
Εντύπωση μού έκανε φυσικά, ότι κάθισα μέσα απέναντί τους, αλλά τη μπουγάτσα έπρεπε να την πάρω εγώ, γιατί "
Διάλεξα πράσο-τυρί και μελιτζάνα-τυρί, τις πιο "
Έβαλαν 7 τεμάχια (iso 7 τεμάχια βάζουν, οκ), και πατάτες ροδέλες προκάτ.
Ήταν πολύ νόστιμα, κλασικά κεφτεδάκια με σκούρη κρούστα. Οι πατάτες αδιάφορες. (8ε, POS κανονικά)
Η αρχική μου εκτίμηση είναι ότι θα προτιμούσα έναν κουβά για πιο πολλά άτομα. Θα δω αυτόν με τα πολλά κρεατικά.
Το μαγαζί ήταν σχεδόν μόνο δικό μας.
Σέρβις ευγενικό από έναν κύριο. Το εκτίμησα.
Η κουζίνα στα πλαίσια της μέσης ελληνικής ψαροταβέρνας ήταν οκ, προς καλή. Επίσης, καλές τιμές. Οι γεύσεις δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Πάντως 4 άτομα, με πολλά λευκά χύμα κρασιά (μετριοκαλά) μάς βγήκε 100 ευρώ.
Ίσως θα μπορούσα να ξαναπάω. Ίσως για κάτι πιατάκια μεζέ που βγάζει, τα οποία είναι όμως έως 6μμ.
Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν γράψει ιστορίες κι έχουν περιγράψει εικόνες τους.
(Πρίγκηπος Νικολάου δηλαδή. Κι αν είσαι λίγο παλιότερος, Πολωνίας!)
Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, αλλά αν βρεθείς στην περιοχή και θες κάτι από αρτοποιείο που να μην είναι τουριστικό ή σε τουριστικές τιμές, είναι πολύ τίμιο.
Ποικιλία από τυροπιτοειδή αλλά και μπουγάτσες. Δοκίμασα μπουγάτσα κιμά (μια χαρά) με καφέ. Και τα 2 πολύ ικανοποιητικά. Σύνολο 4.
Θα ξαναερχόμουν άνετα.
Με την ευκαιρία πήρα κι ένα ψωμί Σίκαλης που πλησίαζε σε sourdough και μού άρεσε πολύ. Στο κόβουν και σε φέτες με το μηχάνημα. Δυστυχώς δε συγκράτησα τιμή.
Τέλος, μια Κοτόπιτα, που την προωθούν πολύ. Είναι σε χωριάτικο τρίγωνο φύλλο, και η γέμιση με το κοτόπουλο είναι σε πολτό, εντελώς ομογενοποιημένο. Νόστιμη, αλλά προτιμώ να νιώθω υφές.
Πήρα με πράσο- τυρί. Ωραία γέμιση, αρκετή και εύγευστη. Θα ξαναδοκίμαζα, αν έβρισκα τελικά τον κιμά (που δεν είχε αυτή την φορά)
https:
Nic, δεν είχα ιδέα ότι γίνεται με επίσημο τρόπο, το παραδέχομαι. Παρομοίως κι εγώ το ίδιο πίστευα για τις περισσότερες περιπτώσεις που βλέπω τραπεζάκια στην άμμο.
Το μενού είναι αμήχανο και κάπως άδειο. Θεωρητικά ξεκινούνε από τα dumpling, αλλά είναι πιάτο που δεν μπορεί να είναι η βάση του τραπεζιού. Πχ. στο μενού έχει ένα curry, το κίτρινο, και ΜΟΝΟΝ αυτό (γιατί?)
Σαλάτα asian coleslaw καλή, με ωραία σως σουσαμιού/ φιστικιού. Dumpling χοιρινού και βοδινού καλά, αλλά περνάνε και δεν ακουμπάνε. Soba noodles έσωσαν κάπως την κατάσταση, όμως κυρίως στους ενηλίκους (τα παιδιά δεν τούς είπε κάτι, σε σχέση με άλλα νουντλς αλλού)
Συνολικά χορτάσαμε σε φυσικό επίπεδο, αλλα δεν μείναμε ικανοποιημένοι στο μάτι.
Όλα μαζί η παρέα, μαζί με χυμούς, ένα σάκε ήμασταν στα 52ε, που είναι οκ.
Δε νομίζω ότι θα έρθουμε σύντομα πάλι, αν δεν προστεθούν σημαντικά πολλές επιλογές.
Μάς άρεσε αρκετά ο εσωτερικός χώρος. Εντύπωση μού έκανε μεταξύ άλλων ότι έχουν τζάμι προς τα έξω, όχι το νάιλον που βλέπεις σε πολλές ψαροταβέρνες (και σε απωθεί).
Όλα κύλησαν καλά. Φαγητά όλα στις φωτό, με μικρά σχόλια.
Η κουζίνα τους είναι συμπαθητική, όπως έχω ξαναγράψει, και πάνω από τον μέσο όρο της περιοχής. Μού δημιουργείται η εντύπωση ότι έχει κληρονομήσει τον τίτλο της "
Τσίπουρο δικό τους χύμα, καλό. Με ένα μικρό λαθάκι στον λογαριασμό ήμασταν στα 82ε όλοι μαζί, που το βρίσκω εξαιρετικό για το επίπεδο και του χώρου και του φαγητού.
Θα ξαναπάω σίγουρα. Το κρατώ ως στάνταρ για την περιοχή.
Θα ξαναπάρω, μού άρεσαν.
ΥΓ. ίδια ιδιοκτησία με τον φούρνο Παπαγεωργίου στη Μαβίλη 6.
Όμως έκανα κουβέντα και για τα Ντολμαδάκια και Λαχαντολμαδάκια: πλέον τα δίνουν μόνον με παραγγελία. Ντολμαδάκια έχουν ζήτηση, Λαχαντολμαδάκια σχεδόν καθόλου (κάνουν μόνες τους οι νοικοκυρές, λέει... :)
Οι μερίδες είναι νομίζω πολύ ακριβές για αυτό που προσφέρουν. Όμως πιστεύω ότι με μια προσεκτική διαχείριση μπορείς να δοκιμάσεις τα τουρκικά στάνταρ (συχνά κάποιος στην παρέα μας δεν έχει δοκιμάσει ποτέ τα βασικά). Για μένα είναι ευχάριστη η ατμόσφαιρα και θυμίζει αρκετά Κων/πολη (πολλές παρέες τούρκων γύρω-γύρω, ή γενικά ανατολίτες)
Το νέο επίσης είναι ότι πλέον έχει αξιοπρεπή γνωστά εμπορικά ελληνικά κρασιά.
Θα ξαναπάω. Θέλω να εξερευνήσω και το θέμα πρωινό/ brunch.
Πέρασα για ένα πιτοειδές και είχαν μείνει μόνον τυρόπιτες. Παρότι δεν είναι πολύ του γούστου μου οι τυρόπιτες, αυτές ήταν ευχάριστα καμμένες επάνω (μού αρέσει αυτό) και μαλακές και νόστιμες. Comfort food & τιμή χώμα (1ε)
Θα ξαναπερνούσα αν ήμουνα στην περιοχή.
Οπότε πήρα ένα Πιροσκί κιμά στο χέρι. Καλό, και νόστιμη η γέμιση κιμά. Δυστυχώς όμως πολύ βαρύ, ακόμα και για πρωί. (1,
Κάθισα καθημερινή πρωί για έναν καφέ και δοκίμασα και μια Σπανακοτυρόπιτα. Η Σπανακοτυρόπιτα καλή, με πολύ τραγανό φύλλο. Αυτό που μού έκανε πολύ καλή εντύπωση ήταν η ευγένεια και ο επαγγελματισμός της κυρίας που με σέρβιρε. Αν φορούσα καπέλο, θα τής το έβγαζα.
Συμπερασματικά δεν είναι κάτι γουάου το μαγαζί, αλλά για έναν καφέ και μία πίτα/ μπουγάτσα, αν βρεθείτε στην περιοχή (που δυστυχώς έχει νέκρα στο θέμα), αξίζει να περάσετε.
Είναι προσωρινά κλειστό, και το βλέπω να μονιμοποιειται δυστυχώς.
Και ενώ δεν ξέρω τα οικονομικά του ομίλου σίγουρα, νομίζω ότι είναι αρκετά πιασμένα τα καταστήματα στην ελληνική πραγματικότητα, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν αυτόνομα.
Πολύς κόσμος, λαϊκό και ευχάριστο κλίμα, βαβούρα, διάφοροι VIP. Οι 2 σεφ είχαν ετοιμάσει κάποια εναλλακτικά πιάτα με πατσά: ένα σουβλάκι με κομμάτια πατσά και τουρσί ενδιάμεσα, ένα σάντουιτς με μισή μπαγκέτα και μέσα πατσά, κι έναν στεγνό με μπούκοβο και δυόσμο (το καλύτερο, για την παρέα μου). Το χούμους με πατσά μού φάνηκε περίεργο, απ' την άποψη ότι είναι 2 διαφορετικά πράματα.
Γενικά προέκυψε το ερώτημα αν μπορεί να τα ετοιμάζει αυτά τα "
Πεϊνιρλί με σουτζούκι δυνατό. Λαχματζούν όχι δυνατό, όπως έχουν επισημάνει κι άλλοι. Τσάι πολύ καλό (μπορεί να μην είναι δυνατό-πυκνό, αλλά είναι αρωματικό). Στο τέλος πήρα και Κιουνεφέ, που είναι κόλαση! Σύνολο 20.
Στανταράκι του κέντρου, πλέον.
https:
Εδώ είναι κανονικό μπουγατσατζίδικο. Ο ηγέτης με προειδοποίησε ότι θα αργήσει ο κιμάς, και πήρα έναν καφέ να τον περιμένω. Άξιζε την αναμονή: τραγανό φύλλο, καλή ποσότητα, γενναία γέμιση από καθαρό κιμά χωρίς μπαχαρικά/ μυρωδικά (που μού αρέσουν όμως).
Το μαγαζί είναι νότιο και το χτυπάει ήλιος σχεδόν όλη μέρα, άρα έχει ζεστούλα το χειμώνα. Έτσι, τα εξωτερικά τραπεζάκια είναι πολύ ευχάριστα και την πέφτουν ολημερίς ένα τσούρμο ηλικιωμένοι κύριοι, που όμως φωνάζουν πολύ και κάνουν πλάκες μεταξύ τους. Αν σάς αρέσει το λαϊκό κλίμα, σπεύσατε.
Πήρα μπουγάτσα κιμά. Ήταν άψητη και η γέμιση κάπως περίεργη, σα να είχε υπερβολικό άμυλο (εντάξει, όντας άψητη ήταν ήδη περίεργη).
Επίσης, του τόνισα ότι θα κάτσω, αλλά μού έφερε ξύλινο πιρουνάκι, που μού τη δίνει η υφή του στο στόμα, και δε βλέπω το λόγο αφού κάθεσαι εκεί (αντι-οικολογικό)
Το μαγαζί είναι σε δρόμο με κλίση και δε βγάζει τραπεζάκια έξω. Έχει μόνον κάτι ψηλά σκαμπό έξω, που κάθεσαι κάπως άβολα (η μπουγάτσα θέλει Άραγμα, για να νιώσεις!).
Φυσικά ΔΕΝ ευχαριστήθηκα και δε νομίζω να ξανάρθω υπό αυτές τις συνθήκες.
Σε επόμενο πέρασμα θα πάω αποφασισμένος.
Εδώ πολύ απλά τα πράματα Σάββατο βράδυ, γύρω 9.
Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε σε κάποια βασικά Βουλγαρικά πιάτα (Kebapche, shopska, κτλ.) Έκπληξη ήταν τα Panayurski Eggs (αβγά ποσέ μέσα σε γιαούρτι και άνηθο, πολύ ενδιαφέρον).
Τα kebapche ήταν στεγνά και μέτρια. Πήραμε και φτερούγες κοτόπουλο (τίποτα το βουλγαρικό εδώ). Τηγανητές πατάτες με τυρί οκ, και από ψωμί πίτες σκορδόψωμα (καλά). Είχε και 2-3 βουλγαρικές μπίρες. Σέρβις ορθό- κοφτό από μια κυρία που δε σήκωνε πολλά, αλλά ήταν ουσιαστική και το εκτιμήσαμε. 3 άτομα με αρκετό φαΐ μάς βγήκε ~80 lv (~40ε).
Βγήκα από την περιέργεια τι είναι η αλυσίδα Divaka, αλλά αν χρειαζόταν πάλι στο μέλλον, θα ερχόμουν ξανά.
Τα θεωρώ vfm στις τιμές που τα έχει. Δεν είναι κάτι ουάου, αλλά είναι και σχεδόν μισή τιμή πχ από το Mailo'
Οκτώβριο '
Εγώ πάντως θα το συνεχίσω ακόμη.
Πήραμε Συκώτι μοσχαρίσιο, Χοιρινά μπριζολάκια λαιμού και Μπιφτέκι (όπως στη φωτό).
Σάλατα δική τους ("
Τηγανητές πατάτες και τηγανητά Κολοκυθάκια (μέτρια)
Από ποτά ρετσίνα Βασιλική, μπίρες (πχ. Νύμφη) και χύμα κρασί.
Από τιμές οκ, όλα μαζί βγήκαν στα 77ε (περ. 26ε/ άτομο)
Γενικά ενώ περάσαμε καλά, το φαγητό ήταν μέτριο και δεν υπήρχε κάτι που μού άρεσε και θα ξαναερχόμουν να δοκιμάσω, λυπάμαι που το λέω.
Μού ανέφεραν πάντως ότι μπορούν να κάνουν χατσαπούρι ατζαρούλι (δηλ. σαν τεράστιο Πεϊνιρλί, με αβγό μέσα). Θέλει κανένα 20λεπτο να ψηθεί. Θα το δοκιμάσω.
Βγάζει τραπεζάκια και σταντ στο ΒΑ πεζοδρόμιο της διασταύρωσης Παύλου Μελά με Π.
Από κρασί καλή ποικιλία (ελληνικός και διεθνής αμπελώνας, φυσικά), τιμές από κανονικές έως δυσθεώρητες. Πήραμε ένα Μεθ' υμών 7 του Ντούγκου. Μάς το πρότειναν ως Syrah, αλλά είναι υπερ-χαρμάνι. Καλό ήταν, μεστό, καλή γεύση.
Μαζί συνοδέψαμε με μια buffala και ένα πλατώ αλλαντικών- τυριών. Τιμές προς τσιμπημένες.
Ο κύριος στο σέρβις πολύ ευγενικός.
Ίσως ξαναερχόμουνα, αλλά θα έβλεπα καλύτερα κι άλλα wine bar, μήπως κολλήσω καλύτερα εκεί.
Αντ' αυτής πήρα μία Μανιταρόπιτα, που επίσης συμπαθώ γενικά. Στη γέμιση τα υλικά ήταν εκεί, αλλά ήταν άνοστη. Το φύλλο πάλι ιδρωμένο και χάλια. Δε "
Επειδή πονάω για κρεμμυδόπιτα, θα το ξανάβλεπα, αλλά μάλλον με αλεξίπτωτο ή κάτι τέτοιο. Δύσκολα, γενικά...
Επίσης, νομίζω ενδεικτικό της ποιότητας είναι ότι γύρω στις 9πμ πλάκωσε απίστευτος κόσμος, το μαγαζί γέμισε. Όρθιοι, ουρά, γεμάτο στα τραπέζια, ένας χαμός!
Στα στανταράκια της μπουγάτσας, όπως προείπε κι ο Θου-Βου.
Ευχάριστος ο χώρος άλλη μια φορά, και μού άρεσε και ο μέσα χώρος αρκετά, αυτή την φορά.
Κουζίνα καλούτσικη. Βρήκα ότι σχεδόν σε όλα τα πιάτα έλειπε λάδι (ίσως λόγω ακρίβειας, δεν απαιτώ να έχει ελαιόλαδο πάντως).
Μού άρεσαν πιο πολύ οι ρεβιθοκεφτέδες (κανονικά φαλάφελ δηλαδή, μάλλον από έτοιμο μίγμα) και λίγο λιγότερο οι κολοκυθοκεφτέδες. Τα κρεατικά ήταν υποδεέστερα φανερά, σώθηκε μόνον το Σουβλάκι (που μάλλον ήταν Σασλίκ). Σέρβις ευχάριστο και υπομονετικό (γιατί ήμασταν μεγάλη παρέα) από την Περσεφόνη.
Θα ξαναπήγαινα για τους μεζέδες, αυτούς που μού άρεσαν και την παλιότερη φορά.
Πίτες οκ, μπουγάτσες λίγες και ελλιπείς. Η πίτα που δοκίμασα οκ, ο καφές άνοστος σα να '
Καλό σημείο μπαίνοντας στο χωριό, εξυπηρετικός, μοντέρνος και καθαρός ο χώρος.
Έχει περάσει καιρός από το χρήσιμο ιστορικό σχόλιο του jesus. Το μαγαζί έχει ανακαινιστεί (μπορεί να έχει αλλάξει κι η ιδιοκτησία?). Πλέον έχει μοντέρνο περιβάλλον, μέσα- έξω.
Δοκίμασα μπουγάτσα ανάμικτη κιμά- σπανάκι (ναι, είχε σπανάκι). Ο κιμάς οκ, αλλά το σπανάκι θετική έκπληξη, γιατί έξω από το νωθρό φύλλο είχε πλούσια γέμιση με μπόλικο μαλακωμένο κρεμμυδάκι και αρκετό λάδι, όπως μού αρέσει. Αναγκαστικά παρασύρθηκα γλυκά στα λιβάδια της ακολασίας με ένα ακόμη σπανάκι, με το πρασινισμένο αυτό λαδάκι..
Καφές οκ, αλλά ακριβός, ενώ η μπουγάτσα ανέλπιστα φθηνή (2,
Θα ξαναρχόμουν άνετα, οκ μαγαζί. Ειδικά για το σπανάκι.
Δε θα ξανακαθόμουνα, λυπάμαι.
Θα ξαναρχόμουν μόνον για την "
Τέχνη με τέχνη!
Θα ξαναδοκίμαζα και κάτι άλλο από το μενού σε επόμενο πέρασμα.
Μακάρι να βρίσκω πίτα με γραβιέρα συχνότερα (2,
Περέκ με διάφορα τυριά (μού ανέφερε και μοτσαρέλα, λες?) κι επίσης Πιροσκί με τυριά. Είχαν τελειώσει οι άλλες γεμίσεις. Το περέκ αδιάφορο, αλλά το πιροσκί καλό. Με άλλη γέμιση θα ήταν μια χαρά. Προσδοκώ να την δοκιμάσω. (Σύνολο 2,
Καλώ τους θιασώτες του πράσου να δοκιμάσουν. (1.
Το βλαστάρι μου επέμενε να πάρει κάτι για φαγητό. Τελικά επέλεξε Ριζότο με τρούφα.
Αφού πέρασε πολύ ώρα, μάς έφεραν ένα ριζότο με σαφράν. Αλλαγή, και μετά από πάλι πολλή ώρα ήρθε το σωστό. Ήταν οκ, τίποτα ιδιαίτερο. Τιμή: 18ε μαζί με το κουβέρ.
Το βλαστάρι πείστηκε ότι ήταν λάθος επιλογή.
"
Πήρα σπανακοτυρόπιτα, που ζήτησα και μού την έκοψαν κομμάτια. Μαζί πολύ καλός, αρωματικός εσπρέσο. (2,
Ο πατήρ μού διηγήθηκε ότι έμαθε την τέχνη από τον Μάνδρα, ο οποίος με τη σειρά του την είχε μάθει από τον Μιλκάκη!
Θα ξαναερχόμουν άνετα για μπουγάτσα σε μελλοντικό πέρασμα.
Δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Ίσως είναι λίγο διαφορετικό για την περιοχή του, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα.
Αυτή τη φορά είδα τη γέμιση Ντομάτα, όπως είχα κρατήσει σημείωση. Υπήρχε ντομάτα+ μανούρι, και ντομάτα+ ελιά. Πήρα την Ντομάτα- ελιά (πράσινη ψιλκομμένη ελιά). Μού άρεσε αρκετά, ήταν ζουμερή η γέμιση, μια και τα δύο είναι ζουμερά υλικά.
Πήρα μαζί κι ένα Πιροσκί Πατάτα. Καλούτσικο, αλλά κάπως στεγνή η γέμιση. Δεν έφτανε την ντομάτα- ελιά.
Τον χειμώνα βάζει ένα με Λάχανο- κάτι, σέλινο, κτλ. Θα ήθελα να δω και αυτό.
Γενικά νομίζω είναι καλή ιδέα που έχει βρει και πραγματοποιεί. Τα πιροσκί είναι ψωμώδη, και δεν έχουν πολλά λάδια. Σα τηγανητά ψωμάκια που έχουν στραγγίξει πολύ.
2,
Άρα βάλαμε υπενθύμιση για να πάρουμε ολόκληρη πίτσα πέστο σε μελλοντική μας ζήτηση για πίτσα.
Πήρα μισή Σπανακοτύρι/ μισή Κιμά. Το σπανακοτύρι ήταν κρεμώδες τυρί με σπανάκι, μέτριο, και ο κιμάς ήταν οκ, αλλά πολύ αλμυρός. Ο καφές όμως κορυφαίος, πήρα και δεύτερο.
Καλό κλίμα από την ευγενική κυρία και τους πελάτες, που γνωρίζονταν όλοι και έλεγαν τα νέα τους.
Σημ. Πρώτη φορά που ο Καφές κοστίζει πιο πολύ από την μπουγάτσα! 1,
Δε δίνει σάντουιτς. Κάνει της ώρας κυρίως, και δουλεύει από το πρωί.
Όταν πέρασα είχε αρκετό κόσμο (μεσημέρι καθημερινής).
Πήρα έναν Μουσακά από τα μαγειρευτά. Ήταν αποδεκτός (σωστή ποσότητα αλατιού. Μελιτζάνες ψητές, όχι τηγανητές, οπότε και πιο ελαφρύ) 5,
Θα ξανάπαιρνα αν βρισκόμουν στην περιοχή.
Οπότε δοκίμασα ένα "
Μού άρεσε η φάση. Είδα και τον ξυλόφουρνο, ψήθηκα για ένα κάτι πχ. Λαχματζούν. Θα ξαναπεράσω.
Μπουγάτσα κιμά που δοκίμασα εγώ πριν λίγες μέρες ήταν πολύ καλή, και αναγκαστικά πήρα και 2η!
Καφές καλός, περιβάλλον άνετο, καθαρό. Τραβάει και πολύ κόσμο. Θα ξαναπάω άνετα.
Το μαγαζί έχει μπροστά του μια ευχάριστη πλατειούλα με δέντρα, και βγάζει τραπεζάκια κάτω από το υπόστεγό του, καθώς και στην πλατειούλα. Το τρέχει μια κυρία, και σε συνδυασμό με το ότι είχε πολύ κόσμο, όταν πήγα έτρεχε και δεν έφτανε.
Ο καφές ήταν οκ, αλλά η μπουγάτσα τυρί εντελώς διεκπεραιωτική (προφανώς ετοιματζίδικη)
Το μέρος νομίζω ότι αξίζει μόνο για καφέ, για την ευχάριστη πλατειούλα κάτω από τα δέντρα.
Πήρα Τσεμπουρέκι και καφέ Εσπρέσο. Το τσεμπουρέκι ήταν καλό, αλλά έχει πάει 2,
Γενικά πολύ μέτρια εμπειρία και με τις αυξημένες τιμές, δεν έχω όρεξη να ξανάρθω στα κοντά.