Εικόνες (1501)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Εισαγωγή στη φιλοσοφία της διατροφής
Άποψη του εξωτερικού χώρου (Οκτώβριος 2023)
Άποψη του εσωτερικού χώρου (Οκτώβριος 2023)
Τσιπούρα σε κάρβουνα (καλή)
Σαρδέλες σε κάρβουνα (καλές)
Μοσχαρίσια κεφτεδάκια - σουβλάκια - συκώτι και κοτοσουβλάκι
Μελιτζάνα ψημένη (πάρα πολύ καλή)
POS friendly
Μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο παρακείμενο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων το οποίο στεγάζεται στην έπαυλη ΤΟΨΙΝ.
@ταβερνοαλάνι προώθησε σε παρακαλώ αρμοδίως το email μου
Αναμένω με αγωνία επικαιροποιημένη γευστική εμπειρία του dokimastis!
🗓 Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 ⏰ 8:
(Εγκαταστάσεις ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη)
Στο πλαίσιο της 19ης Thessaloniki Book Fair / Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης οι εκδόσεις Επίκεντρο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Καλαϊτζή-Οφλίδη Lena Oflidi:
📚Τα πατσατζίδικα της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη της Δύσης
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
✅Θωμάς Κοροβίνης Thomas Korovinis, συγγραφέας
✅Άρης Μπιτσώρης, συγγραφέας
✅Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης του ιστορικού πατσατζίδικου Αφών Τσαρούχα
✅και η συγγραφέας του βιβλίου Λένα Καλαϊτζή-Οφλίδη.
✅Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Άκης Σακισλόγλου @Akis Sakisloglou, δημοσιογράφος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ζωντανά μέσω:
🎥https:
Στoν Τύρναβο η συντριπτική πλειονοψηφία των ντόπιων μας καθοδήγησε για τσιπουροκατάσταση (επιλογή τσίπουρου με εναγώνια αναμονή του μεζέ) στο ουζερί Στατήρης αλλά δυστυχώς ήταν κλειστό! Συνεπώς, δεν έχω άποψη. Πάντως, στην κωμόπολη του τσίπουρου, η τσιπουροκατάσταση τελειώνει το απόγευμα. Το βράδυ πίνουν ουίσκι! Τι ντροπή! Shame on them!
Για βραδυνή κρεατοφαγία έχει ενδιαφέρον το Ρολόι (γνωστό και ως αλβανικό) στον παρακείμενο Αμπελώνα (κεφαλοχώρι με πολλά πλατάνια).
Προσωπικά, next time, θα επιδιώξω να δοκιμάσω φαγητό ψημένο σε παραδοσιακή γάστρα (με ξύλα) από τα Βλάχικα στο παραδιπλανό χωριό Ροδιά.
1) σαρδέλες φούρνου,
2) μπακαλιάρο σκορδαλιά,
3) σαλάτα βλήτα και
4) τουρσί.
Τα απολαύσαμε. Σύνολο 8 ευρώ. Συμπερασματικά, τσίπουρο μετά μεζέδων σε αποπληθωρισμένη ποιότητα (vfm) !
• Σούβλες AAΑ
• Ευελιξία 5/5
• Τιμές αποπληθωριστικές
• Pure Cholesterol 6/5
• Vegan Free 100%
TIP: Τα αμνοερίφια είναι δικής τους εκτροφής. Οι μερίδες είναι μεριδάρες. Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή το Αυγουστιάτικο βράδυ που το επισκέφτηκα περίσσεψαν ψητά σούβλας, οι ιδιοκτήτες προσφέρθηκαν να μας ξαναγεμίσουν τα πιάτα free of charge!!! Εάν κάνεις δίαιτα, κάνε ένα διάλειμμα.
Όπως σωστά προανέφερε ο μέγας συναγωνιστής dokimastis, ο οποίος εν τέλει είναι πανταχού παρών, αξίζει μία επίσκεψη και στο Ναό του Αγίου Μηνά (βλ. φώτο), που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, άλλωστε το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η ταβέρνα εκμισθώνεται από την εκκλησία. Το υψόμετρο όπου αναπτύσσονται τα εξωτερικά τραπέζια είναι 410 μέτρα περίπου.
Φιλικός ιδιοκτήτης, ο οποίος μας κέρασε και από ένα τσίπουρο μετά μεζέ.
Για όσους δεν γνωρίζουν στην Ήπειρο το σερβίρισμα τσίπουρου με γλυκάνισο είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και έτσι όλοι σερβίρουν πάντα χωρίς γλυκάνισο.
Η παλιά ονομασία του χωριού ήταν Ντόλος.
Εκεί ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στη δεκαετία του 50. Ζωγραφισμένοι τοίχοι, ξύλινα καραβάκια, μαρμάρινα τραπεζάκια, ξύλινες-ψάθινες καρέκλες, μωσαϊκό δάπεδο. Αυτό μου αρέσει στα παραδοσιακά καφενεία: «Η Αισθητική του Ατελούς»!
Σερβίρονται, μεταξύ άλλων, ψάρια, γίγαντες, χόρτα, κοκκινιστή γίδα, τσιπουρομεζέδες, καθώς και σαμιώτικο ούζο Φραντζέσκος. Στο τέλος μάλιστα, ο ιδιοκτήτης μας κέρασε τσίπουρο και παστελάκι φιστικιού! Το λάτρεψα! Πέρασα πολύ όμορφα και θα πάω ξανά.
Λόγοι επίσκεψης: Να «ταξιδέψεις» πίσω στο χρόνο, να απολαύσεις μεζέδες, να ακούσεις καραβίσιες ιστορίες μέσω των οποίων θα ταξιδέψεις νοερά σε διάφορα μέρη από την ασφάλεια μιας ψάθινης καρέκλας, επειδή είναι δροσερό το καλοκαίρι.
Υ.