στο κατάστημα SushiMou
Ξένο, Σκούφου 6, Σύνταγμα, Αθήνα, Ν. Αττικής
Επίσκεψη Μάιο του 2021:
Μενού ομακάσε φιξ στα 39 ευρώ το άτομο η οποία περιλάμβανε πιατέλα με σασίμι, 2-3 πιατέλες με νιγκίρι και 2 πιάτα με τηγανιτά μέρη ψαριού. Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε το οτι προς το τέλος του γεύματος μας ρώτησαν αν είμασταν έτοιμοι για κερασμένο επιδόρπιο ή αν θέλαμε επιπλέον πιάτο με νιγκίρι χωρίς έξτρα χρέωση.
Οι γεύσεις είναι όσο πιο απλές γίνεται και τα περισσότερα ψαρικά από τα σασίμι-νιγκίρι δεν έχουν υποστεί καμία μαγειρική επεξεργασία: είναι εντελώς ωμά, το οποίο μπορεί να παραξενέψει όποιον είναι συνηθισμένος στο california sushi. Προτείνεται για τους λάτρεις του παραδοσιακού sushi.
Επίσκεψη Μάιο του 2021:
Περίπτωση εστιατορίου όπου πληρώνεις περισσότερο το brand name παρά το φαγητό. Αν και γευστικά το φαγητό ήταν καλό, χωρίς όμως να συγκινεί, οι μερίδες ειδικά στα ορεκτικά-σαλάτες ήταν μικροσκοπικές και το vfm ανύπαρκτο. Το πιο μελανό σημείο του γεύματος ήταν μια μοσχαρίσια ταλιάτα η οποία αν και ζητήθηκε μέτρια ψημένη ήρθε well done. Σε συνδυασμό με τα μικροσκοπικά τραπέζια και τα τεράστια σερβίτσια, η εμπειρία δεν ήταν καλή.
4 άτομα με ένα μπουκάλι κρασί πληρώσαμε περίπου 180 ευρώ. Προτείνεται μόνο για φανατικούς Μπαρμπαριγικούς. Δεν θα ξαναπήγαινα
στο κατάστημα σπονδή
Εστιατόριο, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Αθήνα, Ν. Αττικής
Επίσκεψη στην σπονδή Μάιο του 2021:
Υπάρχουν 2 επιλογές: degustation και a la carte. Στο degustation σου φέρνουν 3 ορεκτικά, ένα κυρίως, πλατώ τυριών να διαλέξεις και 3 επιδόρπια. Επέλεξα degustation αλλά δοκίμασα και από τις δύο επιλογές.
Στο δια ταύτα του degustation: Καλωσόρισμα με bao bun, καναπεδάκια, τσιπς με μους σαρδέλας και ρόφημα πέστο.Πρώτο πιάτο, φουα γκρα παρφέ με σόγια σως και elderflower.Δεύτερο, ταρτάρ καραβίδας με σπαράγγια και αφρό λουίζας.Τρίτο, φιλέτο σφυρίδας με σως από τσάι (αν θυμάμαι καλά).Τέταρτο, φιλέτο πάπιας καπνισμένο σε πεύκο, με γλάσο από κάστανο και πουρέ καρότο. Πλατώ τυριών να διαλέξεις ο,τι θες και όσο θες από περίπου 15 διαφορετικά τυριά. Τέλος για επιδόρπια το μενού είχε σορμπέ με εικονική φράουλα, σφαίρα από εσπρέσσο και κύβο γεμιστό με gianduja. Τελείωμα με marshmallow που στο φλογίζουν μπροστά σου.
Εξαιρετικές γεύσεις χωρίς ούτε μία αστοχία, τεράστια λίστα κρασιών και άψογη εξυπηρέτηση. Με δύο μπουκάλια κρασί βγήκε περίπου 190 ευρώ το άτομο.
Αξίζει για ειδικές περιστάσεις και προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Μενού ομακάσε φιξ στα 39 ευρώ το άτομο η οποία περιλάμβανε πιατέλα με σασίμι, 2-3 πιατέλες με νιγκίρι και 2 πιάτα με τηγανιτά μέρη ψαριού. Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε το οτι προς το τέλος του γεύματος μας ρώτησαν αν είμασταν έτοιμοι για κερασμένο επιδόρπιο ή αν θέλαμε επιπλέον πιάτο με νιγκίρι χωρίς έξτρα χρέωση.
Οι γεύσεις είναι όσο πιο απλές γίνεται και τα περισσότερα ψαρικά από τα σασίμι-νιγκίρι δεν έχουν υποστεί καμία μαγειρική επεξεργασία: είναι εντελώς ωμά, το οποίο μπορεί να παραξενέψει όποιον είναι συνηθισμένος στο california sushi. Προτείνεται για τους λάτρεις του παραδοσιακού sushi.
Περίπτωση εστιατορίου όπου πληρώνεις περισσότερο το brand name παρά το φαγητό. Αν και γευστικά το φαγητό ήταν καλό, χωρίς όμως να συγκινεί, οι μερίδες ειδικά στα ορεκτικά-σαλάτες ήταν μικροσκοπικές και το vfm ανύπαρκτο. Το πιο μελανό σημείο του γεύματος ήταν μια μοσχαρίσια ταλιάτα η οποία αν και ζητήθηκε μέτρια ψημένη ήρθε well done. Σε συνδυασμό με τα μικροσκοπικά τραπέζια και τα τεράστια σερβίτσια, η εμπειρία δεν ήταν καλή.
4 άτομα με ένα μπουκάλι κρασί πληρώσαμε περίπου 180 ευρώ. Προτείνεται μόνο για φανατικούς Μπαρμπαριγικούς. Δεν θα ξαναπήγαινα
Υπάρχουν 2 επιλογές: degustation και a la carte. Στο degustation σου φέρνουν 3 ορεκτικά, ένα κυρίως, πλατώ τυριών να διαλέξεις και 3 επιδόρπια. Επέλεξα degustation αλλά δοκίμασα και από τις δύο επιλογές.
Στο δια ταύτα του degustation: Καλωσόρισμα με bao bun, καναπεδάκια, τσιπς με μους σαρδέλας και ρόφημα πέστο.
Εξαιρετικές γεύσεις χωρίς ούτε μία αστοχία, τεράστια λίστα κρασιών και άψογη εξυπηρέτηση. Με δύο μπουκάλια κρασί βγήκε περίπου 190 ευρώ το άτομο.
Αξίζει για ειδικές περιστάσεις και προτείνεται ανεπιφύλακτα.