στο κατάστημα Marina
Ψαροταβέρνα, Νέα Ποτίδαια, Ν. Χαλκιδικής
@petrokilias Πω, τι μου θύμησες, το ίδιο είχε συμβεί κ σε μένα προ 10ετίας περίπου, παραγγείλαμε 2 άτομα γαρίδες σαγανάκι -μεταξύ πολλών άλλων- & μας ήρθε -χωρίς πρότερη ενημέρωση- μια πιατελάρα του μισού κιλού (γύρω στα 35€ έβγαινε) κ ενώ ήδη είχαμε πάρει άλλα 5-6 πιάτα (πόσο πια να φάνε 2 άτομα?!?)!!
@Σταύρος --Εν τω μεταξύ, το Stincotto Palmieri κότσι των 24€ που παρήγγειλες, στο μάρκετ τους στην...μπλε πλατφόρμα το πουλάνε 6,5€ --είναι ιταλικό προψημένο κ συσκευασμένο σε κενό αέρος κ θέλει μόνο λίγα λεπτά ζέσταμα (Stincotto Χοιρινό κότσι προψημένο 600 g 1 τμχ 6,50 €)!!
στο κατάστημα lażiża
Ξένο, Αγίας Σοφίας 58, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκίμασα κ εγώ μέσω της μπλε πλατφόρμας: 1) Shawarma μοσχάρι τυλιχτό & 2) κεμπάπ τυλιχτό με τα διάφορά του. Όντως ΑΠΙΘΑΝΗ πιτα χειροποίητη --μεγάλο+, καλή ποιότητα υλικών- εν μέρει κ οι συνδυασμοί, ζουμερό κ λαχταριστό το τελικό αποτέλεσμα μεν, απλά θα έπρεπε να έχουν επιλογή για babaganoush (κ.λπ.) σε όλα τα τυλιχτά τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελάθηκα με τα κρέατα αυτά καθεαυτά, αλλά με τον όλο συνδυασμό ποιοτικών υλικών (μακάρι σε τέτοια πίτα με τέτοια υλικά πέριξ, να βάζαν κανα τέλειο ψητό σε καρβουνα, θα ήταν το ιδανικο σάντουιτς, για μένα)!
στο κατάστημα Τα Χασαπάκια
Γυράδικο, Αγίου Παύλου 2, Άγιος Παύλος, Ν. Θεσσαλονίκης
Οι καλύτερες παντσέτες, μόνο τμχ δοκίμασα, (γενικά σε όλη την πόλη βάζουν 1 τμχ κρέατος-πιτα πατάτες---κοινώς πατατόπιτες, κ τα χρεώνουν 4-4,5, ενώ το τμχ παίζει στο 2ευρω --ελεος, ιδίως για εμάς που δε θέλουμε πατάτες!)..
στο κατάστημα SAGRAΔO
Fast food, Αγνώστου Στρατιώτου 50, Πολίχνη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω παραγγείλει 3 φορές (με τυχερή πινιάτα, ιδίως, πολύ vfm (βγαίνει 10ε!!) την "Χοιρινή πανσετομπριζόλα mexicana", τύπου "tomahawk", απλά εκπληκτική, τόσο το μέγεθος όσο κ η νοστιμιά κ το ψήσιμο άψογο, & πάντα ζεστά όλα, παρότι μένω μακριά σχετικά!!!
στο κατάστημα Τα Γουρουνάκια
Γυράδικο, Ανδρέα Παπανδρέου 127, Νεάπολη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το εντόπισα-παρήγγειλα προσφάτως online, --μάλλον καινούργιο-- παρακινούμενη από καλές κριτικές κ δε με διέψευσε-- πολύ καλά ψητά, πολύ ζεστά & γρήγοροι: Δοκιμάστηκαν τμχ παντσέτα-μπιφτέκι μοσχαρίσιο-σουβλάκι χοιρινό κ μπριζολάκι λαιμού, όλα άψογα!
στο κατάστημα Giannis
Γυράδικο, Μαυρομιχάλη 118, Πολίχνη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επανειλημμένες παραγγελίες για παντσέτες, σταθερά τέλειες, ζουμερές κ καυτές --παρότι από απόσταση!!--, εσχάτως δοκιμάστηκαν πολλαπλώς και κοτόπουλα ολόκληρα (άνευ οστού) κάρβουνα, ΤΟΠ (ιδίως αν το παραγγείλεις χωρίς κεφαλοτύρια κ.λπ. κ χωρίς πατάτες-που απορροφούν τα μαγικά ζουμιά του!!), άψογη η ψη(σ)τού, πήρα τηλ για συγχαρητήρια!!
στο κατάστημα Τα Βαρελάκια
Γυράδικο, Ρήγα Φεραίου 97, Νεάπολη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πολλαπλές παραγγελίες online, κ ένα έχω να πω: η τορτίγια παντσέτα (2πλό κρέας, χωρίς πατάτες!!, σως γιαούρτι, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι -συγκεκριμένα αυτός ο συνδυασμός, ε!!) είναι άκρως εθιστική κ ..ελαφριά!! Θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα...Πέραν του ότι είναι από τους ελάχιστους που ξέρουν να κάνουν την τορτίγια σωστά: ψημένη στα κάρβουνα, άψογα τυλιγμένη με λαδόχαρτο κ αλουμινόχαρτο κ κομμένη στα 2 διαγωνίως, σε χαρτόκουτο. Άψογη/οι!
Πήγα αρκετές φορές τα τελευταία 7-8 χρόνια. Αγαπημένο ψητοπωλείο, (και δη τα σουβλάκια μανιταριών που ανέφερε κ το ταβερνοαλάνι), και οι παντσέτες πολύ καλές (αν και παλιότερα ήταν οι τοπ της πόλης!!!, κ τώρα καλές είναι, αν κ λέπτυναν λίγο!) --κ ο χοιρινός γύρος τους πολύ καλός--γι 'αυτό κ σπάνια τον πετυχαίνεις μετά τις 10-11 βράδυ--, και τα παιδιά που το έχουν & δουλεύουν τόσα χρόνια συμπαθέστατα! Μακάρι να ανοίξουν σύντομα..))
στο κατάστημα Giannis
Γυράδικο, Μαυρομιχάλη 118, Πολίχνη, Ν. Θεσσαλονίκης
Όταν λιγουρεύομαι παντσέτες παραγγέλνω αποκλειστικά από δω πλέον (τροφαντές, ψημένες τέλεια κ ζεστές). (Άλλη "πονεμένη" ιστορία μετά το χοιρινό σουβλάκι...κ η ίδια απορία, πώς είναι δυνατόν η πλειοψηφία των ψητοπωλείων της πόλης να 'χουν μέτρια έως άθλια ψημένη παντσέτα ενώ έχει τόσο λίπος!);
@Koutzaman: Χρόνια τώρα κ εγώ απορώ πώς είναι τόσοοοο δύσκολο να βρει κανείς καλό σουβλάκι στη Θεσ/νίκη (ένα απλό χοιρινό λαιμό να βάζανε παντού!!) --τα περισσότερα άνοστα, άλιπα & στεγνά!! Πρόσφατα --μέσω γνωστής πλατφόρμας-- ανακάλυψα τον Σαμλή, στην Ξηροκρήνη κ επιβεβαιώνω κ τα θετικά που γράφτηκαν εδώ ( https://www.tavernoxoros.gr/?p=t36835 ). Πέρα από το μεγάλο μέγεθος, είναι εξαιρετικό το ψήσιμο, η αναλογία λίπους κ η εν γένει νοστιμιά (έρχονται κ πάντα ζεστά), τόσο στα χοιρινά όσο κ στα του κοτόπουλου (κ οι παντσέτες κ τα σουτζουκάκια πολύ δυνατά), απλά είναι ελαφρώς ανάλατα ενίοτε--αλλά τα προτιμώ έτσι! (Απλά παίρνω πάντα τεμάχια, τα σάντουιτς είναι πολύ ογκώδη άνοστα ψωμιά ή πίτες --εκεί χάνει λίγο, κατ' εμέ)