Εικόνες (5247)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Τραγανό καταΐφι γαλακτομπούρεκο, μέλι (7€, όχι κάτι ιδιαίτερο)
Παπαρδέλες με κοτόπουλο και πέστο φουντουκιού (13€, δεν μου άρεσε, οι παπαρδέλες είχαν λασπώσει)
Ριζότο βασιλομανίταρου (13,5€, καλό)
Burger πρόβατο με κρέμα ψητού κρεμμυδιού (14,5€, ωραίο)
Μοσχάρι κοντοσούβλι με καπνιστή πατάτα και γαλοτύρι (18€, οκ, δεν θα το ξαναέπαιρνα)
Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί πανέ και μαγιονέζα βασιλικού (9,5€, καλή)
Carpaccio μοσχάρι με τρυφερά φυλλώματα και rezana Μετσόβου (18,5€, για μένα χοντροκομμένο, είχαμε ωστόσο προειδοποιηθεί)
Καλωσόρισμα με σούπα σπαράγγι (καλούτσικη)
Άποψη του χώρου εσωτερικά
Κερασμένο λιμοντσέλο για σβήσιμο
"Μάγουλα braise: σιγομαγειρεμένα μάγουλα 6 ωρών, πουρές καρότο, σελινόριζα, τουρσί μανιτάρι και σάλτσα τζίντζερ λεμονόχορτο" (17,5€ πεντανόστιμο, το τουρσί μανιτάρι φοβερό!)
"Carbonara: σπαγγέτι με κρέμα αυγού, πουρέ μαύρης τρούφας και φρέσκο πιπέρι" (12,5€, πολύ καλή)
"Αλμυρό καταΐφι: με μους τυριών, τσάτνεϊ μήλου και καβουρδισμένο κουκουνάρι" (9,5€, πάρα πολύ ωραίο)
Σαλάτα Superfood (10€, πολύ καλή)
Κερασμένη κρέπα (υπερπαραγωγή)
Μπιφτεκάκια (αν και είχαν αρκετό ψωμί, ήταν νόστιμα)
"Χειμωνιάτικη σαλάτα" (πάρα πολύ ωραία)
Φέτα ψητή (περιποιημένη, ωραία)
Άποψη του χώρου εσωτερικά
Άποψη του χώρου εσωτερικά
Πανσέτες (7€, δεν δοκίμασα)
Πρόβειο σουβλάκι (2 τμχ. 6€, πολύ καλά)
Φέτα ψητή (4,5€ πολύ καλή)
Πιπεριές (3,5€, μια χαρά)
Πίτσα (χωριάτικη, βασανιστική, με στρώσεις αλλαντικών)
Βολάκι Άνδρου με ωραίο, φρυγανισμένο ψωμάκι
Μοσχαρίσια μάγουλα σοφρίτο (ωραία)
Γενικώς πολύ ποιοτικά προϊόντα (βούτυρα ξηρών καρπών, γλυκά, γκρανόλες κ.
Στα των πιάτων, αυτά που δοκιμάσαμε ήταν μια χαρά, χωρίς καμία φαντασμογορία ή κάτι αξιομνημόνευτο, ενώ οι ποσότητες όπως ειπώθηκε είναι μικρές (μεζέδες), γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την εκτόξευση του λογαριασμού επί πείνας..
Με βάση την εμπειρία μου αυτή δεν νομίζω να επεδίωκα να ξαναπάω -σίγουρα όχι Σάββατο ή γενικά σε μέρα με κίνηση-, φεύγοντας δε ένιωσα ένα δάκρυ να κυλάει στον οισοφάγο για τη σύληση του παλαιού και αγαπημένου Νάματος
Ένα τέτοιο πυκνό βράδυ παραγγέλνουμε για take away, ρωτάμε λόγω εμφανούς κοσμοπλημμύρας σε πόση ώρα θα εξυπηρετηθούμε, απαντάνε "
Έκτοτε έχω αραιώσει και εγώ.
Επίσης συμφωνώ ότι το σέρβις -σε τέτοιο μαγαζί, και με τέτοιες τιμές- θέλει δουλειά (:
ΥΓ: και η ομώνυμη παραλία πολύ όμορφη, αλλά γεμίζει ασφυκτικά με κατασκηνωτές..
Δεν ξέρω αν ήταν προσωπική ατυχία, αλλά κάπως έχω σχηματίσει τη γνώμη ότι η Κέρκυρα στο καφενειακό ζήτημα πάσχει. Επίσης υφιστάμενα καφενεδάκια δεν σερβίρουν φαγητό/μεζέ. Δεν θα ήθελα να γενικεύσω ωστόσο. Επομένως:
Οπωσδήποτε κατά τη γνώμη μου στους πανέμορφους Κουραμάδες το παραδοσιακό καφενείο Ατζάρδο που ανοίγει αν δεν κάνω λάθος απο τις 7μμ (μου θύμισες κιόλας να γράψω, πράγμα που είχα παραλείψει).
Στους Λάκωνες δεν είχα καταφέρει να κάτσω αλλά φαινόταν υποσχόμενος ο Ευτύχης. Να δείτε όμως ωράρια λειτουργίας. Disclaimer ότι το χωριό δυστυχώς τραβάει πολλούς τουρίστες για τη θέα και στην είσοδο έχει ένα φανάρι για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας που σκάει και γάιδαρο.
Στη δημοτική αγορά στην πόλη της Κέρκυρας έχει τραβηχτικό λαϊκό καφενεδάκι που όμως κλείνει το μεσημέρι.
Δυστυχώς ο Καμπανάς έκλεισε (ή τουλάχιστον όταν πέρασα γίνονταν μέσα εργασίες)
Ακόμη, στη λαϊκή γειτονιά του Μαντουκίου τα ψαράκια του Νταού έχουν επίσης τη φάση τους.
Τέλος, πληροφορήθηκα ότι άνοιξε προσφάτως ωραίο καφενείο στους Γαρδελάδες, το οποίο θα ήθελα να επισκεφθώ.
Πάντως πρακτικά αυτό θα έλεγε κανείς είναι ένα είδος ευνουχισμού για τον Σταμάτη, που τα εμβληματικά του πιάτα (πανσέτα και χοιρινό κότσι) ήταν αργομαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο και πλέον, δίχως αυτά, έχει σαφώς υποβιβαστεί στην κατηγορία "
και προτείνω το ολντ σκουλ κρουασανάκι σοκολάτας, στα 2€.
Προβληματική βρίσκω ωστόσο την κοστολόγηση πιάτων και αλκοόλ, καθώς όπως ήδη σχολιάστηκε οι τιμές (και η σχέση με το μέγεθος των πιάτων) είναι αρκετά υψηλότερες σε σχέση με καταστήματα της αυτής κατηγορίας, πράγμα αποτρεπτικό -για το μέσο θαμώνα- για συχνές επισκέψεις (ισχύει βέβαια ότι έχει μικρή χωρητικότητα ως μαγαζί, αλλά it is what it is).
Ο χώρος στο μπαρ με θέα την κουζίνα είναι ωραίος, δεν ισχύει απολύτως το ίδιο για τη μικρή σάλα όπου τα τραπεζάκια "
Πηγαίνω πάντα με χαρά και θα συνεχίσω, πιστεύω ότι το μαγαζί έχει να δώσει πολλά, αν μάλιστα οι τιμές συμβάδιζαν λιγάκι και με το ΑΕΠ θα ήταν όλα ρόδινα.
:
Υποδοχή/σέρβις ομοφώνως βρέθηκαν προβληματικά: α) μετά την είσοδό μας (3 άτομα) στο μαγαζί περιμέναμε αρκετή ώρα όρθιοι σαν ξυλάγγουρα για να μας οδηγήσουν στο τραπέζι μας, β) το τραπέζι μας ήταν μικρό, εντελώς ακατάλληλο για (3) τρία άτομα, γ) οι σερβιτόροι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι για το μενού και τη λίστα ποτών (ο δε σομελιέ δεν προορίζεται/θέλησε να ασχοληθεί με κάτι εξόν από τα κρασιά) και δ) ουδείς μας χαιρέτησε και κατά την έξοδο, μήτε και ενδιαφέρθηκε να ανοίξει τη βαριά (αν θυμάμαι καλά) πόρτα. Εννοείται με τα ανωτέρω δεν ασχολούμαι γενικώς, αλλά ασχολούμαι όταν παίζουμε στην κατηγορία αυγά μάτια με καραβίδες και τρούφα δεκαεννέα ευρώ..
Η μουσική που συνόδευε την εμπειρία κατάλληλη, σε σωστή ένταση.
Πάμε στο φαγητό. Χαμογέλασα, κατά βάση συμμεριζόμενη, διαβάζοντας το σχόλιο του φίλου kompomop για το μενού. Πράγματι, αν καμία/κανείς ψάχνει για κάποιο ανανεωτικό/φρέσκο/δημιουργικό/φαραωνικό ύψος, ας δοκιμάσει την τύχη του αλλού, γιατί εδώ έχει εστιατορικό comfort food φαγητάκι, χωρίς εξάρσεις. Επομένως, κάποια πιάτα ήταν μέτρια, κάποια καλά, άλλα καλύτερα, όλα ασφαλή αλλά τίποτα αξέχαστο (βλ. σχόλια σε φωτογραφίες). Βάζοντας όμως στην εξίσωση την παράμετρο του κόστους (περί τα 50€/άτομο), επιδεινώνεται η σχέση με την απόδοση και έτσι, εκεί, πάνω στο δίωρο που τελειώνει το sitting και σηκώνεσαι, δεν νιώθεις δα ότι αποχαιρετάς και την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
Χωριατιά.
1) αρχικά θυμήθηκα ότι πριν τον παλιό Λοξία με την ένδοξη τσίκνα του υπήρχε ένα μαγαζί με χαλιά και είδη διακόσμησης (έθνικ κυρίως) και είχα πάρει μάλιστα ένα χαλί για το σπίτι,
2) τι ανώμαλες εποχές διανύουμε όπου οι τηγανητές πατάτες είναι πλέον κυρίως γεύμα και έχουν τιμή εφάμιλλη ενός burger,
3) και αυτό παρότι ήταν χοντροκομμένες (ενώ εγώ τις προτιμώ λεπτοκομμένες), αρκετά λιπαρές με την ανωτέρω σως και εδώ που τα λέμε όχι και κάτι σπέσιαλ γενικά,
4) αντίθετα τα burger ήταν σαφώς ανωτέρα και αντικειμενικά πολύ καλά και το potato bun τους θα το ζήλευαν πολύ και πολλοί,
5) το andy'
6) η σφιχτή και συνεχής αλογοουρά συνδέεται με την υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής μαλλιών,
7) το εσωτερικό του καταστήματος ήταν όμορφο, πιο όμορφο απ' ό,
8) υπήρχε μια σημαντική αναμονή μέχρι να φάμε και η κουζίνα εξυπηρετούσε σχετικά αργά τις πολλές την ώρα εκείνη παραγγελίες,
9) θα ξαναέρθω σίγουρα, αλλά μόνο για burger, πατάτες όχι.
Το μαγαζί σχετίζεται με το Μελίρρυτο, εξ ου και MLRT.