Εικόνες (9)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Θέα από τα εξωτερικά τραπεζάκια (προς το Μοανστήρι)
Μερίδα μπακαλιάρος σκορδαλιά (καλό)
Μερίδα σαρδέλες σχάρας (καλές)
Κάτω από την κληματαριά (Αύγουστος 2020)
Δροσερή και ευχάριστη αυλή, με τραπέζια σε σωστές (=μεγάλες) αποστάσεις εν μέσω κορωνοϊού (Αύγουστος 2020)
Αυλή, Αύγουστος 2020. Στα αριστερά διακρίνονται ψητές πιπεριές γεμιστές με λευκό τυρί (μετριοκαλό), φρυγανιασμένο ψωμί με λαδορίγανη (παντα εκτιμητέο), και χοιρινό κοντοσούβλι (ΠΑΡΑ πολύ καλό, ιδιαίτερο μαρινάρισμα, χειροποίητες πατάτες για γαρνιτούρα)
Δυστυχώς δεν έχω πετύχει ακόμα σούβλα, τον Ιούλιο του 2024 μου είπαν ότι βάζουν μόνο τα Σ/Κ (εγώ πήγα καθημερινή)
Προτείνεται με τα χίλια!
Το μεγάλο όνομα στην μπουγάτσα Ξάνθης ήταν η "
https:
Ο original μάστορας έχει φύγει πλέον από τη ζωή και όπως είναι αναμενόμενο το προϊόν έχει "
Η κρέμα του είναι ακόμα πλούσια και σιμιγδαλένια (με τραχιά υφή), ενώ προτείνονται και οι ιδιαίτερες γεύσεις που δεν θα βρεις έυκολα αλλού (κοτόπουλο ή κασέρι)
Επίσης αν σ' αρέσουν οι καριόκες, πηγαίνεις στον Παπαπαρασκευά
(https:
για να λες ότι δοκίμασες την αυθεντική καριόκα (ο αρχικός Παπαπαρασκευάς ήταν ο εμπνευστής της καριόκας)
ή το διπλανό "
https:
που έχει εξίσου καλή (κατα άλλους ίσως και καλύτερη) καριόκα σε χαμηλότερη τιμή.
Bonus tips:
- Ο Παπαπαρασκευάς έχει killer Εκμέκ Κανταΐφι!
- Ο Antoni απέναντι έχει ωραία τυλιχτά
https:
Για ταβέρνα τώρα, αν θες μες την πόλη ρώτα τους ντόπιους, λογικά ότι σου προτείνουν θα είναι καλό.
ΑΛΛΑ: Αν θές μια πιο ξεχωριστή εμπειρία και είσαι διατεθειμένος για ένα trip στα Πομακοχώρια, πήγαινε στην Κοττάνη και δεν θα χάσεις
https:
(Το τελευταίο 20λεπτο της διαδρομής είναι χωματόδρομος, αλλά πίστεψέ με, αξίζει!)
Ιδιαίτερη μνεία για το σέρβις, και εξηγούμαι:
Ήταν εν μέσω καύσωνα, και η συνοδός είχε ένα παρολίγο λιποθυμικό επεισόδιο, οπότε πήγε στο παρακείμενο παρκάκι να οριζοντιωθεί μέχρι να αναλάβει.
Τα τσακαλάκια του σέρβις (μια συμπαθητικότατη κοπελίτσα και ένας ευγενέστατος νεαρός) την είδαν με την άκρη του ματιού τους και αφήνανε διακριτικά τα πόστα τους για της πανε νερά, αυτοσχέδιες κομπρέσες με παγάκια, κλπ.
Εγώ ο γάιδαρος έμεινα στο τραπέζι (μετά από παρότρυνση της συνοδού)
Όταν μετά από κα'
(Μόλις συνήλθε κάπως η συνοδός τους είπαμε να μας τα κάνουν πακέτο και την κάναμε, οπότε δεν φάγαμε γλυκό, αν και προσφέρθηκαν να κεράσουν)
Λυπάμαι μόνο που πλήρωσα με κάρτα διότι όταν τους είπα να κρατήσουν και πουρμπουάρ μου είπαν "
Μαζέψαμε κάτι πενιχρά ψιλά που είχαμε πάνω μας, και ντράπηκα, αλλά τα '
Θα επιδιώξω να ξαναπάω χωρίς καύσωνα, για να δοκιμάσω την κουζίνα με πιο ήρεμο κεφάλι.
Μαγειρευτό για πακέτο (δεν υπάρχει χώρος για τραπεζοκαθίσματα), πολύ καλό vfm, πολύ συμπαθητικά τα παιδιά που το τρέχουν, νόστιμες και χορταστικές μερίδες.
Έχει και vegetarian (ή vegan?) επιλογές, με πιο ενδιαφέρουσα ίσως τα κεφτεδάκια οσπρίων.
Σαλάτες δεν έχω δοκιμάσει.
Ερώτηση προς τους θαμώνες:
Ξέρουμε αν το Καλοκαίρι κλιματίζεται επαρκώς (διότι θέλω να το ξαναεπισκεφτώ, αλλά έχω θέμα με τη ζέστη) ;
Κατά τα άλλα, την τελευταία φορά που πήγαμε, βρήκα διάφραγμα που το κυνηγάω με το κυάλι και το πετυχαίνω σπάνια (όχι μόνο εκεί, παντού) και ήταν υπεροχότατο.
Θετική εντύπωση άφησε και το ψητό Brie με καραμελωμένο γκουαντσάλε, ενώ για τους φίλους του ροζέ ημίξηρου/ημίγλυκου προτείνεται ο Λαλίκος Variete rose (Καβάλα) με την προσιτή του τιμή.
https:
Ποτά: Μπύρα βαρελίσια παγωμένη, βάλσαμο. Νερό απ' την πηγή, επίσης κρύσταλλο. Και 2 αναψυκτικά Έψα.
Φαγητό: Μπακαλιάρος-σκορδαλιά καλός, Σαρδέλες σχάρας καλές, βλ. φωτο για μεγέθη.
Συνοδευτικά: Πιπεριές Φλωρίνης (σχάρας), Τυρί φέτα (αμφότερα οκ)
Όλα τα παραπάνω 31 €
Ωραία τοποθεσία, τα εξωτερικά τραπεζάκια βλέπουν στην όμορφη Μονή, τα εσωτερικά (η πίσω σάλα) βλέπουν μέσω μεγάλων παραθύρων στην πλαγιά.
Αξίζει η βόλτα, αν βρεθώ στην περιοχή θα ξαναπάω!
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας ενημέρωσε ότι η ταβέρνα έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και καιρό.
Ήταν όλα πεντανόστιμα, αν σας αρέσει η κουζίνα στη Μούργα, θα σας αρέσει και εδώ.
(Προσωπικά δεν είμαι φαν του ψαριού, μόνο στη Μούργα πήγαινα για ψαροφαγία, και από '
Οι πρώτες ύλες του είναι φρεσκότατες, διάβασα ότι προέρχονται από μικρές μονάδες (βιολογικά λαχανικά, όχι ψάρια ιχθυοτροφείου, κλπ)
Καθίσαμε μέσα, όπου η δροσιά του κλιματισμού ήταν επαρκής, και είχαμε θέα τα όμορφα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο.
Τα μόνα που έχω να προσάψω:
Οι μπύρες είναι μόνο σε 330ml, θα ήθελα και μπουκάλια των 500ml
Το χύμα ροζέ απλά καλό, το πήραμε μόνο και μόνο επιδή οι μπύρες ήταν μικρές.
Ο (μικρός) χώρος συμπαθητικότατος, έχει λίγα τραπέζια με άνετες αποστάσεις, και μπράβο του που δεν έχει βάλει περισσότερα τραπέζια ώστε να είναι το ένα πάνω στο άλλο. (Αθλια τακτική, ακόμα και χωρίς πανδημία)
Η εξυπηρέτηση αποτελεσματική και ευχάριστη, χωρίς να είναι ούτε δουλοπρεπής, ούτε φορτική.
Nορμάλ τιμές γι' αυτά που προσφέρει.
Πληρώσαμε με κάρτα, οπότε απόδειξη κανονικά.
*Σημαντικό για τους καιρούς μας:
Η επιχείρηση φαίνεται να σέβεται τους εργαζόμενους, καθώς δουλεύει πενθήμερο (Τρ-Σα), είναι κλειστά όλο τον Αύγουστο για καλοκαίρι, και η κουζίνα κλείνει σχετικά νωρίς (22:
Αν είναι εντάξει και στα μισθά/ένσημα, μιλάμε για μαγαζί-διαμάντι, που αξίζει στήριξης και θα επισκεπτόμαστε συχνά.
https:
(Σύμφωνα με τα σχόλια κάτω απ' το βίντεο)
Όπως λέει και το προηγούμενο σχόλιο, η αυλή πολύ όμορφη, αλλά ο καύσωνας δεν σ' αφήνει να την χαρείς (κι ας έχει ανεμιστήρες), οπότε καθήσαμε μέσα που έχει κλιματισμό. Ο χώρος επίσης όμορφος, με ευρύχωρα ξύλινα, χοντροκομμένα (με την καλή έννοια) τραπέζια. Το σέρβις άψογο, και σε συμπεριφορά και σε χρόνους απόκρισης.
Πήραμε:
- Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και guanciale, το οποίο είναι κάτι σαν το χοντροκομμένο μπείκον/πανσέτα που βάζουν οι Ιταλοί στη καρμπονάρα, αλλά από τα μάγουλα του χοίρου (και τα σπάει) - η φάβα με τα κρεμμύδια ικανοποιητική, το guanciale την απογείωσε, αν και σήκωνε και λίγο παραπάνω.
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια, πολύ καλό.
- Butcher'
Κατόπιν έφερε το μαντέμι με τη φωτιά από κάτω, για έξτρα τσιτσίρισμα της κάθε φετούλας, αν θέλεις. Έλιωσε πάνω του έναν κύβο βούτυρο (αρωματισμένο;) και έριξε δυο κλαράκια θυμάρι. Ζεσταίνεις το κομματάκι, το βάζεις στο στόμα σου, και... άλλο πιάτο, αλλη γεύση. Και οι δύο εκδοχές εξίσου νοστιμες, θα έλεγα ότι το κόλπο με το μαντέμι θα ικανονποιήσει πιο πολύ αυτόυς που τα θέλουν πιο ψημένα (medium well και πάνω), ενώ οι πιο hardcore (medium rare και κάτω) δεν θα κάνουν πολλή χρήση. (Προσωπικά το έφαγα μισό σκέτο, μισό από μαντέμι)
Συνοδεύσαμε με ένα μπουκάλι ροζέ ημίξηρο/ημίγλυκο (19,
Χορτάσαμε, ικανοποιηθήκαμε, και θα ξαναπάμε χωρίς καύσωνα να κάτσουμε και στην αυλή.
https:
"
Τετάρτη με Σάββατο 17:
και Κυριακή 13:
Για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση θα δεχόμαστε κρατήσεις στο
τηλέφωνο 6985695229"
Καταπληκτική Αλοννησιώτικη γαλατόπιτα, σερβιρισμένη με μπάλα παγωτού (νομίζω δικό τους), ότι πρέπει για την κάψα του μεσημεριού!
Εξαιρετική θέα, ελαφρώς στριμωγμένα τραπέζια. Μακράν καλύτερη επιλογή να καθίσετε στην μπάρα (αν αντέχετε τον ήλιο, ή αν την ώρα που θα πάτε την πιάνει η σκιά της τέντας), καθώς προσφέρει τη θέα στο πιάτο (βλ. φωτο)
Καλό κοκορέτσι, πάρα πολύ καλό κοντοσούβλι, με ιδιαίτερη μαρινάδα (πορτοκάλι;).
Ωραίο, πηχτό τζατζίκι (θα ήθελα λίγο σκόρδο παραπάνω), ψωμί φρυγανιασμένο, πατάτες χειροποίητες. Τα ποτήρια της μπύρας (αν και όχι μπυροπότηρα) τα έφερε κατεψυγμένα (έξτρα πόντους)
Αυλή δροσερή, με επιλογές για τραπέζια κάτω από δέντρο, κληματαριά ή τα αστέρια
Τιμές φυσιολογικές, ιδίως για νησί σε περίοδο 15αύγουστου.
Παρόλο που είχαμε στη διάθεσή μας μόνο 5 μέρες, το τιμήσαμε και δεύτερη φορά, και αν ξαναβρεθώ στο νησί θα ξαναπάω οπωσδήποτε.
*Σχετικά με τον CoViD-19: Τα τραπέζια σε σωστές αποστάσεις, το σέρβις με μάσκες (φορεμένες σωστά) και γάντια.