Εικόνες (596)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Τεμάχια (Δεκ. '24): Κεμπάπ στο ξυλάκι με πρόβειο κιμά (πολύ καλό), μακρόστενο κεφτεδάκι (συμπαθητικό), φιλέτο μπούτι κοτ. (μια χαρά), μπριζολάκο χοιρινό (αδιάφορο)
Πατάτες τηγανητές (καλές)
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2024)
Πεϊνιρλί με καβουρμά (ωραίος) και αυγό
Ανάμικτος κεφάλι, κοιλιά, ποδαράκι (καλός)
Μοσχαρίσια μπριζόλα (συμπαθητική)
Χοιρινή tomahawk (αρκετά στεγνή)
Αρνίσια παϊδάκια (οκ, κάπως λίγα στην μερίδα -βέβαια στα 13€)
Μελιτζανοπουρεκάκια, 3 τεμ. (νόστιμα)
Ενδεικτικό μεγέθους (μεγάλο, καλό, στα 3€, πολύ καλό vfm)
Club γύρος (γύρος βιομηχανοποιημένος, αλλά αλανιάρης πίτα κακή. Τα 2, στα 15€)
Παϊδάκια πρόβεια (μια χαρά)
Αρνάκι κοκκινιστό ντόπιο (οριακά το signature πιάτο της Γαρυφαλιάς, μια χαρά)
Ομελέτα με πατάτες, λουκάνικο, πιπεριές, κρεμμύδι (έκτακτο χειμερινό πιάτο, ώστε να πιάσει και τις πρωινό-μεσημεριανές ώρες, δυναμωτικό πιάτο)
Τηγανιά χοιρινή (προσωπικά όχι του γούστου μου, στους συνδαιτημόνες άρεσε)
"Σούβλα" χοιρινή (όχι κάτι το ιδιαίτερο)
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό (παραβρασμένο το ζυμαρικό, αδιάφορο)
Εσωτερικά (Οκτώβρης 2024)
Μιξ καυτερών με κανονικές (κάποιες τούρμπο)
Τυροκαυτερή (πάρα πολύ καλή)
Μπιφτέκι (λαστιχωτό, κάπως πρόστυχο)
Κεφτεδάκια με μακαρόνια (που ζητήθηκαν αντί πατατών) και σάλτσα που είχε περισσέψει απ' το κοκκινιστό τους
Φλογέρες με ζαμπόν & τυρί (οκ, μάλλον δικές τους)
Παλιακή γεύση, που εξ όψεως δε σου γεμίζει το μάτι.
Γύρος τυποποιημένος, αλλά αρκετά πάνω από τον μ.
Η πίτα περνάει από την φριτέζα, σε ταξιδεύει.
Στα 3,
Μετρίου μεγέθους, σίγουρα απαιτείται και δεύτερο σε περίπτωση πείνας, αλλά και το ένα κάνει τη δουλειά του. Τιμότατο.
Σάντουϊτς με γύρο χοιρινό και μπιφτέκι, αμφότερα σε πίτα.
Το πρώτο ήταν μέτριο προς το κακό, το δεύτερο απλώς κακό και με κάπως δυσάρεστη γεύση.
Τα από γύρω βρέθηκαν στην καλύτερη αδιάφορα, δηλαδή οι αλοιφές, η πίτα, και οι πατάτες.
Ίσως να ήταν μια κακή ημέρα, ίσως να έφταιγε ότι ήταν σε ώρα κοντά στο κλείσιμο, δεν ξέρω.
Κόστισε το καθένα 4,
Αν κάτι αξίζει να μείνει απ' αυτή τη μικρή γωνιά του internet είναι ότι το φαγητό ενώνει, δε χωρίζει.
Ο λόγος που το ρίχνω στο τραπέζι είναι γιατί όπως βλέπω ένα σχόλιο συνταβερνοχωρίτη/συνταβερνοχωρίτισσας για μία εμπειρία και πέφτω με τα μούτρα στα του φαγητού, έτσι μεταφέρομαι ταυτόχρονα εκεί παραδίπλα, σε μία στοά του Σαντιάγο, στην πλατεία του Ανήλιου ή σ ένα σουκ του Μαρακές. Αυτές οι μικρές στιγμές απόδρασης, όχι ότι μειώνονται από την μεσολάβηση της Google μεταξύ ενός Piroski και ενός πιροσκί, εφόσον χρειάζεται, αλλά που βγαίνουν πολλαπλασιασμένες από την αμεσότητα της μεταφοράς.
Με αφορμή το λατινοαμερικάνικο ποστ του Piroski, θα ήθελα να προτείνω -εφόσον, φυσικά, είναι κάτι που γίνεται εύκολα- να υπάρχει η δυνατότητα στις πληροφορίες του καταστήματος εξωτερικού, πέρα απ' την πόλη, να υπάρχει και το πεδίο της χώρας είτε ολογράφως (π.
Αν δε γίνεται να μπει στη θέση του Νομός, όπου εμφανίζεται [εξωτερικό], τότε θα μπορούσε -καταχρηστικά- να προστίθεται στο τέλος της Διεύθυνσης, μόνο για τα καταστήματα φυσικά εκτός Ελλάδος.
Πιστεύω θα ήταν αρκετά βοηθητικό για όσους και όσες δεν γνωρίζουν κατά πού πέφτει το San Pedro de Atacama.
Είχα να πάρω δύο+ χρόνια, αν και κάθε φορά που περνώ το σκέφτομαι για την συνοικιακή φροντίδα με την οποία περικλείεται το γυράδικο της γειτονιάς.
Γυράκος αξιοπρεπής αρκετά πάνω από τον μ.
Πλέον, στα 4,
Λίγο όμως που ήδη είχε ανοίξει κουβέντα με τον ιδιοκτήτη, λίγο που το κρύο σήκωνε την σουπίτσα του, πήραμε ένα πιάτο πατσά.
Δυστυχώς, ήταν στα τελειώματα και κρύος, οπότε ζεστάθηκε στα μικροκύματα, που ομολογουμένως ρίχνει το σύνολο. Ανάμικτος (πόδι και κοιλιά), με το σκορδοστούμπι να προστίθεται -έπειτα από ερώτηση- κατά το σερβίρισμα, κι όχι απ' τον πελάτη. Γευστικά οκ, όχι κάτι που θα θυμάσαι. Κόστος μερίδας στα 6€.
Σε άλλη ώρα, ο τζιγιροσαρμάς θα μπορούσε, πιστεύω, να πει πολλά.
Επίσκεψη Δεκέμβρη '
Δοκιμάστηκε ο τελευταίος, ανάμικτος 3-way. Δεν κόπηκε εκείνη τη στιγμή. Αρκετά καλός, νόστιμο ζουμί. Στα 7€.
Πολύ καλό πεϊνιρλί με παστουρμά. Πλούσια, βουτυράτη γεύση.
Η μικρή έκδοση των 40 εκατοστών συνεχίζει να είναι αρκετά χορταστική, στα 3,
Τα παιδιά που ετοίμαζαν, ψήναν, εξυπηρετούσαν πολύ ευγενικά.
Αξίζει δοκιμή.
Στην γευστική εντύπωση συμφωνώ με τον Piroski.
Ενώ όλα ήταν σωστά τοποθετημένα (πίτα αρκετά καλή, τα απογύρω/κόκκινη σάλτσα μια χαρά) και εκκρεμούσε το κρέας να το απογειώσει για να αναφωνήσεις χαλάλι τα 4€ για τρεισίμιση μπουκιές, τελικά ήταν κάπως άνευρα τα πράγματα.
Σουβλάκι χοιρινό αδιάφορο/οκ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο αδιάφορο/οκ.
(Η πρόταση μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται στο επίπεδο της υγιεινούς διατροφής: 1. Πληρώνεις δύο, τρως λιγότερο. 2. Μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων. Και είσαι fit ως συμπρωτευουσιάνος.)
Το πρώτο, να πω, είναι πως δεν ενδείκνυται για on-the-go δοκιμή, καθώς διάγει μέσα στην ευθραυστότητα του φύλλου, κινδυνεύοντας να σου μείνει στο χέρι σε κάθε δαγκωματιά ή εν μέσω προσπαθειών αποκάλυψης. Η γέμιση ήταν πάρα πολύ νόστιμη, το φύλλο καλό. Ικανοποιητικού μεγέθους και τιμής.
Το σαν-πιροσκί - αυτό σαφώς για τον δρόμο - ήταν γεμάτο, νόστιμο, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
Την ώρα εκείνη, ~10:
Το μέσα εξακολουθεί να είναι φοβερά παράτερο (με τις ανοιχτές, πελώριες τηλεοράσεις αυτή τη φορά να δείχνουν -χωρίς ήχο- ειδήσεις). Απ' την άλλη, μία curing αίσθηση ζεστασιάς που προσφέρει ο ήλιος όπως μπαίνει τις κρύες τούτες μέρες απ' την τζαμαρία. Δύο λύκοι.
Στα του φαγητού:
Παϊδάκια αρνίσια οκ,
Ριζότο μανιταριών αρκετά καλό, με το λάδι τρούφας να μην σκεπάζει τα πάντα,
Μοσχαρίσια μπριζόλα όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά αρκετά ζουμερή ακόμη και στο well ψήσιμο, που την ανέβαζε,
Χοιρινή tomahawk όχι κάτι ιδιαίτερο και στεγνή,
Μελιτζανομπουρεκάκι με τυριά (χειροποίητο δικό τους) καλό,
Κολοκυθάκια τηγανιτά λίγα και όχι καλά, δηλαδή αρκετά κακά,
Μπουγιουρντί οκ.
Κουβέρ αναφέρεται ρητώς εντός του καταλόγου ότι δεν προσφέρεται και ότι το ψωμί δεν χρεώνεται. Το νερό, βέβαια, έρχεται εμφιαλωμένο, άνευ ερωτήσεως.
Στην επόμενη προδιαγεγραμμένη επίσκεψη, μιας και η ομήγυρη το τιμά το μαγαζί, θα πάω για το μπιφτέκι και τo rib eye black Angus Ουρουγουάης.
Οι τιμές καλές (20€/άτομο, με λίγο ποτό).
Ένα θέμα με το service που καραδοκεί ωσάν αρπακτικό για να μαζέψει τα, όχι-πάντα, άδεια πιάτα (μάλλον πολιτική του μαγαζιού), δημιούργησε κάποιες αβολίλες, αλλά σε γενικές γραμμές καλά.
Όχι ότι δεν βρέθηκε νοστιμιά στα πιάτα που δοκιμάσαμε. Αλλά σαν κάποια απ' αυτά να υπολείπονταν συνδυαστικής και δημιουργικής προσπάθειας των επιμέρους υλικών.
Έτσι, άλλα ήταν νόστιμα (ρεβυθάδα με γαρίδες και ταραμά / κατσικομακαρονάδα) μα χωρίς θετικές εκπλήξεις, κι άλλα διεκπεραιτωτικά του fine-dine φαντασιακού που δεν ανταπεξήλθαν στις προσδοκίες (λαχανοντολμάς με μαύρο χοίρο, ξινόχοντρο και τζατζίκι / λαχματζούν με παστουρμά θαλάσσης). Ένα ήταν πραγματικά ασύνδετο και αδιάφορο (μαγιάτικο στη σχάρα με σφουγγάτο και τζατζίκι), κι ένα που μας άρεσε πολύ (θρακιώτικο "
Με δύο φιάλες και δύο ποτήρια κρασί, το γεύμα 4 ατόμων κόστισε ~180€, ήτοι 45€/άτομο (χωρίς ποτό, το γεύμα στα 25€/άτομο). Το σέρβις ευγενικό, φιλικό και άμεσο.
Στο τέλος κεράσανε λικέρ μαστίχας και λιμοντσέλο.
Συνολικά, όχι και τόσο καλή μέρα, απ' τις οποίες φυσικά μπορούν να έχουν όλοι και να υπάρξουν παντού, με τα αμιγώς comfort πιάτα να γράφουν καλύτερες διαδρομές σε σχέση με τα πιο δημιουργικά.
Μπιφτέκι αρκετά καλό κι αφράτο, πανσέτα συμπαθητική, σουβλάκι χοιρινό γευστικά οκ, αλλά ισχνού μεγέθους. Διαθέτει ακόμη: Λουκάνικο ρηγανάτο, λουκάνικο βραστό.
Το ψωμάκι του σάντσουϊτς αφράτο (αλλά όχι αφρός), πατιέται ελαφρώς πριν γεμίσει. Η πατάτα της φωτογραφίας, καυτή και πολυαλατισμένη, μια χαρά.
Στα απογύρω: Φραπές με νεράκι, όχι καλός (σίγουρα δεν ήταν νεσκαφέ)
Για το μπιφτέκι της, θα ξανασταματούσα.
Αξιόλογο φύλλο, το οποίο ίσως να ήθελα λίγο πιο χοντρό για να αγγίξει το ιδανικό. Η γέμιση νόστιμη και σχετικά αρκετή σε ποσοτητα (σπανάκι-τυρί, τυρί).
Επίσης, συμπαθητικά και τα μικρά πιτάκια (τυρί, λουκάνικο), σε πολύ καλή ζύμη -ελαφρώς κράντσι εξωτερικά, φλάφι εσωτερικά.
Προς την άνοιξη θα κατηφορίσω σίγουρα προς τα '
Πήραμε 2 club γύρο χοιρινό, στα 15€.
Βιομηχανοποιημένος ο γύρος μεν, αλανιάρης, ζουμερός και σε μεγάλα κομμάτια δε. Μία καλή εκδοχή του μ/ο, θα μπορούσε να πει κανείς.
Η πίτα κακή (τουλάχιστον αυτή του club), πατάτα προκάτ και σχεδόν κρύα που είχε σχεδόν απολέσει την όποια ευχάριστη στιγμή της.
Με αυτό "...
Πήγα πρώτη φορά με αφορμή κοινωνικό γεγονός (Νοέμβρης '
Ο χώρος λούζεται με vibes old school επαρχίας (όχι του χωριού ή της κωμόπολής, αλλά της κάπως μεγάλης επαρχιακής πόλης, κάπου σε ένα 13ο χλμ έξω απ' αυτήν) -και πολύ καλώς κάνει. Το σε επανάληψη match Super League στην tv και η με ενδιαφέρον παρακολούθησή του από μέρος των πελατών, ενίσχυσε την αίσθηση ότι στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει σε δραχμές.
[Για την ιστορία καταγράφω ότι:
Μπιφτέκι οκ, τζιγεροσαρμάς καλός, λουκάνικο νόστιμο, πανσέτα οκ, μπριζόλα συμπαθητική. Πατάτες & κολοκυθάκια οκ (η σκορδαλιά αρκετά καλή), σαλάτες αδιάφορες, ψωμί ζεστό και καλό (όχι ο απαράδεκτος αφρός δηλαδή), τυροκαυτερή καλή.]
Σέρβις ταχύτατο (με το μισό μαγαζί γεμάτο), θέλει λίγο προσπάθεια μέχρι να γίνει η επικοινωνία, αλλά όλα καλά.
Η αίσθηση που άφησε συνολικά είναι: ΟΚ φαγητό, σε θηριώδεις μερίδες, και σε τιμές που καμιά φορά ξεχνάς ότι υπάρχουν. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με το περιβάλλον που χτυπά κάτω απ' την ζώνη στον κόσμο των αναμνήσεων και των εμπειριών, σε κάνει να σκέφτεσαι να ξαναπάς, παρά τις όποιες αστοχίες (εμείς δε ζήσαμε κάτι συγκλονιστικό) και το όχι-απίστευτο-φαγητό.
...
https:
Οκτώβρης '
Καποια σαλατικά ως παραγγελία, κάποιοι μεζέδες συνοδεία του τσίπουρου.
Πολύ όμορφα όλα. Όχι κάτι ουάου, αλλά αξιοπρεπέστατα. Παϊδάκι πρόβειο συμπαθές.
Άρεσε η τσιπουρο-φάση, με μεζέδες να έρχονται μαζί της κάθε πηγαινοερχόμενης φιάλης.
Λαϊκή κατάσταση.
Από τις αλμυρές, ενώ ήμουν έτοιμος για την σπανακοτυρόπιτα, εκείνη τη στιγμή ενημέρωσε ότι βγαίναν κιμάς και πρασοτυρόπιτα. Παραδόθηκα.
Ο κιμάς γευστικός, με πράσο που του έδινε points. Χωρίς έντονες σάλτσες.
Στην πρασοτυρόπιτα απ' την άλλη, το πράσο κάπως δεν έβγαζε όλη την γλύκα του (ίσως να ήθελε περισσότερο μαγείρεμα πριν μπει στην πίτα).
Το φύλλο τους πολύ καλό, εύθρυπτο και τραγανό. Οι εσωτερικές στρώσεις σωστά ψημμένες κι αυτές.
Η γαλατόπιτα -γενικά- ωραία. Διαφορετικός τύπος, μιας και λόγω του πορτοκαλιού το εσωτερικό περισσότερο έφερνε σε κρέμα, παρά σε γαλατένια γέμιση. Μου άρεσε που βάζει άχνη και κανέλα.
Συμπαθές πιτάδικο, λόγω περιοχής θα παραμείνει στο γευστικό radar.
Το σχόλιο γίνεται περισσότερο για να υπογραμμίσει μία ανάκαμψη των εντυπώσεων. Σχολιασμός στις λεζάντες των επίκαιρων φωτογραφιών.
Καθημερινά έχει ένα με δύο μαγειρευτά. Επιπρόσθετα, ετοιμάζει και τυλιχτά (γύρο χοιρινό, σουβλάκια).
Οι τιμές αμετάβλητες απ' το καλοκαίρι του '
(Fyi, σε περίπτωση που βρεθείτε, κάντε ένα καλό και *μην* πάρετε rustichella -ζύμη πίτσας με καπνιστή provola και μπέικον που λόγω μεγέθους δείχνει vfm για τα 7,
Δεν καταφέραμε να πάμε ακόμη, αλλά φτάσανε στα αφτιά μας πολύ καλά λόγια.
Μπουγάτσα με τυρί οκ, η κρέμα καλή, στα 3€ αμφότερες. Κιμάς και σπανάκι βγαίνουν μόνο τις Κυριακές.
Ο φραπές ο σωστός (Νεσκαφέ ©).
Περιβάλλον πολύβουο, αλλά δίνει ευχάριστα τον αχμό της πόλης.
Αδύναμοι να προβάλουμε οποιαδήποτε αντίσταση στο κάλεσμά του, καθίσαμε (Οκτώβριος '
Είναι self service, που ισοδυναμεί με μια τελετουργικής φύσεως αναμονή και παραγγελία απ' το παράθυρο. Η ουρά ανανεώνεται τακτικά.
Έχει μόνο γύρο χοιρινό, σουβλάκι χοιρινό και μπιφτέκι, που περισσότερο μοιάζει με ευμεγέθες σουτζουκάκι (βλ. φωτό).
Οι πίτες τηγανίζονται ελαφρώς, σωζοντάς τες απ' την πλήξη, κρατώντας τες παράλληλα αφράτες. Πατάτα προκάτ, λεπτή, καλούτσικη.
Το σουβλάκι όχι του στυλ μου, λίγο σφιχτό και στεγνό, αν και νόστιμο δεν είχε καθόλου λιπάκι να το ανεβάσει.
Το μπιφτέκι ήταν καρυκευμένο με κύμινο, ήταν αφράτο, χωρίς όμως να ξεχωρίζει.
Ο γύρος χοντροκομμένος σε μασίφ κρεάτινα κομμάτια, έβγαζε μια χειροποίητη αίσθηση -που μάλλον είναι. Αρκετά ευχάριστος.
"
Συνολικά, τίμια εκδοχή τυλιχτού, θα ξανακαθόμουν με χαρά να απολαύσω τον γύρο του.
Στάση -πρώτη- στην Κυρά Σόφη. Έμελλε, όμως, να είναι κι η τελευταία, γιατί ο νους λειτούργησε ασυγκράτητα.
Πήρα πίτες με πράσσο/τυρί και πιπεριές, και γαλατόπιτα.
Ήταν όλες πλούσιες και γευστικές.
Ξεχώρισε, φυσικά, η γαλατόπιτα, που όμοιά της έχω να απολαύσω χρόνια (και μόνο από συγκεκριμένο μαγαζί).
Το φύλλο κάπως κρατσανιστό, κάπως λαδερό αλλά όχι σε σημείο να ενοχλεί, νομίζω τους ταιριάζει -ειδικά με αυτή την ποσότητα των γεμίσεων.
Άρεσε και θα είναι στα υπόψη, στα του κέντρου.
Ο γύρος, εμφανώς και γευστικά, δεν ανήκει στα θηρία της μετριότητας, όντας κάποια κλικ πιο γιήνος και ανθρώπινος. Αξιοπρεπής, του έλειπε όμως η σπιρτάδα.
Το κεφτεδάκι είναι ο μόνος απ' τους τρεις κιμάδες -που συμπεριλαμβάνει και μπιφτέκι και σουτζουκάκι- που δεν είναι κατεψυγμένο προϊόν. Προτιμήθηκε, ήταν οκ, χωρίς πολλά μπαχαρικά.
Το χοιρινό σουβλάκι αρκετά καλό.
Πίτα καλή.
Εξυπηρέτηση φιλική και ευχάριστη.
Ένα μεγάλο "
Seasonal menu, απ' το οποίο, δυστυχώς, είχανε τελειώσει ορισμένα (ενδιαφέροντα) πιάτα.
Πήραμε:
Σαλάτα "
Κολοκυθάκια τηγανιτά καταπληκτικά σε υφή και γεύση.
Σεβίτσε ξιφία καλό, ισορροπημένο.
Μπακαλιάρος φιλέτο, γύρω στα 600g, τρυφερός και ζουμερός, πολύ καλό ψήσιμο.
Χταπόδι ψητό συμπαθητικό, ο πουρές μελιτζάνας μου φάνηκε κάπως too much, ενώ το φινόκιο δεν έβγαζε και πολύ νόημα.
Σέρβις ευγενικό, βοηθητικό. Κάποιες αρρυθμίες μεταξύ καταλόγου και πιάτων, που οκ, μπορεί και να συμβούν.
Σε γενικές γραμμές, μείναμε ευχαριστημένοι με τις γεύσεις και, βάσει των υπόλοιπων σχολίων και των εδώ επισκέψεων, το μαγαζί ενδείκνυται για σοβαρή ψαροφαγία.
Με μία φιάλη λευκό Κτήμα Βογιατζή, το κόστος στα ~140€.
(*) Φάουλ υπήρξε με το ψωμί του καταλόγου, που, ενώ η ενημέρωση πως δεν είναι το "
Πήραμε:
Πράσινη σαλάτα με φρούτα και μπλε τυρί, οκ, δροσερό starter
Τηγανιτό κοτόπουλο, το οποίο ήταν τραγανό έξω και ζουμερό μέσα, με τα παρελκόμενά του (sauce και πίκλα αγγούρι) εξαιρετικό
Cacio e pepe (+guanciale) πάρα πολύ καλή
Παπαρδέλες ραγού μοσχαράκι, νόστιμο και μελωμένο
Σπαλομπριζόλα άνευ κοκκάλου, πολύ καλή με σωστό το ζητηθέν της ψήσιμο. Η προαιρετική συνοδευτική σάλτσα, κατ' εμέ, αχρείαστη (γευστικά ήταν πολύ έντονο το δενδρολίβανο).
Ντοματόρυζο στον ξυλόφουρνο, ίσως ο πιο αδύμαμος παίκτης της ενδεκάδας. Η ντομάτα περιέργως δεν πρωταγωνιστούσε όσο της έπρεπε, ενώ δημιουργικά το σεβίτσε γαρίδας κάπως δεν έβρισκε τον ρόλο του.
Η chilly mango margherita άρεσε. Στα συν κι η ερώτηση για το νερό: βρύσης ή εμφιαλωμένο.
Συνολικά: Επιβεβαίωση πως οι γεύσεις του osten είναι απ' αυτές που ταιριάζουν πολύ στα γούστα μου, το περιβάλλον όσο πρέπει σοβαρό μίνιμαλ και όχι απλώς κενός χώρος (και νόημα). Απ' τα αγαπημένα της πόλης για φαγητό (καφές to gο αρκετά καλός, επίσης). Το service ευγενικό και σβέλτο, οι τιμές προς υψηλές.
Πρώτη φορά (για μένα) στο μαγαζί, και από,
Καλαμάρι τηγάνι, αν και κατεψυγμένο, τρυφερό και νόστιμο (το πήραμε μάλιστα δις), γαρίδες καλές, μελιτζανοσαλάτα τούρμπο. Συνολικά, ό,
Ήπιαμε τσίπουρο χύμα, ευκολόπιοτο.
Στο τέλος ήρθε γλυκάκι κερασμένο. Με αρκετούτσικο φαΐ και ποτό, ~20€/άτομο.
Λαϊκά όμορφη κατάσταση, θα μπορούσα να ξαναπάω.
Το τρέχει μητέρα-κόρη, με το μαγείρεμα να είναι περισσότερο της πρώτης και ο συντονισμός της δεύτερης, κι από Σεπτέμβρη '
Τον τελευταίο χρόνο την έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές και έχουν δοκιμαστεί διάφορα. Υπογραμμίζω έντονα τη φασολάδα με παστουρμά που είναι φοβερή, την ποικιλία των δικών τους τουρσιών (όπως λάχανο, πιπεριές απλές και γεμιστές, ντομάτα) και τα ντολμαδάκια.
Δουλεύει εξίσου κρέατα και ψαρικά/θαλασσινά, σε τηγάνι και σχάρα.
- Απ' τα κρεατικά: Τα σουτζουκάκια καλά, και οι σεφταλιές συμπαθητικές. Κάποιες φορές έχει παϊδάκια (ατάκτως, θέλει συνεννόηση για να τα πετύχεις), καθώς επίσης και πρόβειο κεμπάπ (το θεσσαλικό). Στην τελευταία επίσκεψη μας έβγαλε αρνί (καλό) και κοκορέτσι, απ' την προηγούμενη μέρα (points added). Καθημερινά διαθέτει πατσά ανάμικτο, που είναι οκ.
- Στα της θαλάσσης: Αξίζει να πετύχεις παραλαβή φρέσκο ψαράκι και να το βάλει στη σχάρα. Έχουμε βρει μουσμούλια και λυθρίνια. Τέλειος μεζές, με τσιπουράκι. Δουλεύει και κάποια κατεψυγμένα, όπως καλαμαράκι ροδέλα και μύδια.
Μαγειρευτά βγάζει ό,
Οι αλοιφές (τζατζίκι, λευκός ταραμάς, τυροκαυτερή) είναι δικές τους, ενώ έχει και κάποιες του εμπορίου.
Όπως έχει πει και το αλάνι, μετά από κάλεσμα σε συνεννόηση μπορεί να ετοιμάσει πιάτα από Αλβανία. Ορισμένα εξ αυτών έχουν εκφράσει την επιθυμία πως θα ήθελαν να τα βγάλουν -σταδιακά- και στο μαγαζί.
Από ποτά, σχεδόν πάντα δική τους γράπα. Αρωματική και ευκολόπιοτη, με τα επόμενα πρωινά να είναι πάντα καθαρά.
Στις επισκέψεις μας, το έχουμε βρει από γεμάτο με παρέες που βγάζουν όργανα και μερακλώνουν, έως να είμαστε οι μοναδικοί θαμώνες. Όλες τις φορές όλα μια χαρά, το περιβάλλον φιλικά/οικογενειακά ζεστό.
Το προηγούμενο διάστημα (μάλλον έως αρχές καλοκαιριού '
Η αυλίτσα πίσω λειτουργεί και ως καπνιστήριο, διαθέτοντας θερμαντικά μέσα και προσφέροντας μία κάποια ιδιωτικότητα.
Στα των τιμών, κάποιες είναι προς τα πάνω κάποιες προς τα κάτω, με τον μ.
Συνολικά, μας αρέσει για τη συνέπεια στην συνοικιακή του απόδοση, το κλίμα και τις γεύσεις, που φτιάχνουν χαρακτήρα για να επιστρέφεις.
Βρίσκεται σε ωραίο στενάκι, στις παρυφές της παλιά πόλης.
Έχει burger, σαλάτες και διάφορα σαντουϊτσάκια, καθώς και κάποια λίγα κυρίως πιάτα (στα 10-12€).
Διεκπεραιωτικά οκ ό,
(Μιας και οι πληροφορίες για το Κλουζ είναι μηδαμινές -κι εδώ αλλά και γενικά, να πω ότι λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο έχει ένα συμπαθέστατο taproom, που αξίζει για δοκιμή διαφόρων μπυρών, κυρίως τοπικών.)
Χώρος συμπαθητικός, με μπαλκόνι ημίκλειστο για τους καπνιστές, και δύο-τρεις τηλεοράσεις να δείχνουν ματς. Μουσική αδιάφορη λίστα πρόσφατων pop επιτυχιών που στην αρχή κλωτσάει, αλλά εύκολα συνηθίζεται.
Στον κατάλογο θα βρεις σχεδόν τα πάντα.
Ενδιαφέρον φάνηκε να έχουν οι κοπές και κάποια εξ Αργεντινής κρέατα.
Safe μονοπάτια με burger και ζυμαρικά, τα οποία ήταν μια χαρά.
Σε γενικές γραμμές, οι γεύσεις ήταν συμπαθητικές, οι μερίδες προς μεγάλες, οι τιμές καλές (για Ελλάδα).
Σίγουρα θα θέλαμε κάτι πιο λαϊκό (σε περιβάλλον και γεύσεις) από αυτό, αλλά δεν έφτασε ο χρόνος για να ψάξουμε/βρούμε κάτι.
(Για την ιστορία, τα άλλα δύο που προτάθηκαν είναι πιτσαρία και steakάδικο.)
- Κεμπάπι: Αρκετά καλό και τρυφερό.
- Μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τρούφα: Μικρό καλάθι γιατί η τρούφα απλώνεται όπου πάει, εδώ όμως επικρατούσε ισορροπία και απλώς συνόδευε τη νόστιμη γεύση του κιμά
- Kobeba ή kibbeh (https:
Καλή εντύπωση συνολικά, ξανά.
Όμορφος χώρος, που από,
Κρεατικά ως επί το πλείστον, αν και θα βρείτε μερικά θαλασσινά, κυρίως λόγω των νηστειών που επικρατούν στην περιοχή. Όσα πήραμε ήταν τίμια (κεφτεδάκι σχάρας, χοιρινό μπριζολάκι, συκώτι), μόνο η πανσέτα δεν έλεγε και πολλά.
Τα ορεκτικά μια χαρά, σε ικανές ποσότητες.
Γλυκάκι στο τέλος κερασμένο. Νερό εμφιαλωμένο χωρίς να ερωτηθούμε.
Τιμές καλές. Με αρκετό για δύο άτομα φαγητό, στα 49€. Απόδειξη και τιμολόγιο κανονικά.
Άρεσε και θα επέστρεφα με χαρά.
Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, χωμένο κάτω από δέντρα. Έχει ωραία δροσιά, αν και, όπως μας είπαν, υπήρξανε και μέρες που θερμοκρασιακά δεν ήταν ανεκτά ούτε εκεί.
Ο εσωτερικός χώρος είναι ζεστός -πρέπει να είδα και ένα τζάκι- θα είναι ωραία εκεί και με κρύο.
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα/Τρίτη κλειστά, Τετάρτη-Παρασκευή ανοιχτά από τις 17:
(Ενημερωτικά: Λόγω μέρους και μεγέθους, διάφορες δεξιώσεις λαμβάνουν χώρα εκεί, οπότε καλό θα ήταν να προηγηθεί ένα τηλέφωνο.)
Ο κατάλογος μεγάλος (που μαθαίνεις να τον φοβάσαι, γενικά), με 4-5 πιάτα ημέρας. Πήραμε κυρίως απ' τα δεύτερα.
Αυτά που δοκιμάσαμε βγάζανε νοστιμιά και φροντίδα. Οι μερίδες προς το μεγάλες.
Στο τέλος ήρθε παγωτό με χαλβά σιμιγδαλένιο. Το νερό εμφιαλωμένο, άνευ ερωτήσεως. Με δύο μπύρες 38€.
Ιδιοκτήτης και μάγειρας είναι ο κύριος Γιώργος. Φιλικός και συμπαθέστατος, περνούσε απ' τα τραπέζια, πιάνοντας κουβέντες για το φαγητό, τα μικρά και τα μεγάλα. Όπως μας είπε, στις αρχές του καλοκαιριού σκεφτόταν να το δώσει, αλλά κατέληξε στο να το κρατήσει. Πριν φύγουμε, μας έφερε μια σακούλα αχλάδια από ένα κτήμα που έχει πιο δίπλα (από ένα άλλο προέρχονται και τα μυρωδικά/βότανα των φαγητών).
Άρεσε -κυρίως ως σύνολο- και θα επέστρεφα με χαρά.
Για την ιστορική καταγραφή, ο γύρος σε πίτα πλέον κοστίζει (♪ drum roll ♪) 4,
Μιας και έχει περάσει μεγάλο διάστημα απ' την προηγούμενη δοκιμή, ας καταθέσω τον οβολό μου:
- Γύρος χοιρινό σε πίτα:
Κρεάτινος μαξιμαλισμός. Ανθυγιεινός και τεράστιος.
Λάδια να τρέχουν, κομμάτια να πέφτουν, ένας χαμός που ακόμη κι έτσι όμως έβρισκε τρόπο να στέκει οργανωμένος. Είναι φοβερό που καμιά βλέπεις πολύ μικρότερα τυλιχτά να αδυνατούν να κρατηθούν ενωμένα και εδώ να μένει λαμπάδα.
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε απ' τις πατάτες, χεράτης και παλιοταβερνιάρικης αισθητικής, που απο-πλαστικοποίησαν σημαντικά την για χρόνια εμπεδωμένη προκάτ εικόνα.
Ο γύρος πολύ μέτριος, αλλά σα σύνολο τον πέρασε τον πήχη (που περισσότερο είναι στην ένδειξη "
Παραμένει δύσκολη πίστα, που ζητά τον καλύτερο εαυτό σου.
- Γύρος κοτόπουλο σε τορτίγια:
Σε blind taste ο γύρος δύσκολα θα περνούσε για κάτι το βρώσιμο. Επικίνδυνα άγευστος.
Όσον αφορά το μέγεθος, το τύλιγμα σε τορτίγια επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες, τόσο που για 5,
Εν κατακλείδι: Η μεγάλη εικόνα δεν πολυ-άλλαξε, αν και σημειακά υπήρξαν θετικές μετατοπίσεις. Ραντεβού σε καμιά 5ετία.
Οι τιμές για μερίδα 200γρ.: Κρέμα & τυρί στα 2,
(*Κάτι πήρε το αφτί μου ότι πρέπει να βγαίνει μόνο Σάββατο ή μόνο ΣΚ.)
Τα πιτάκια με το σπανάκι οκ.
Ο κύριος που περιγράφεται και πιο κάτω (μάλλον ο ίδιος) συνεχίζει να υπάρχει. Αγενή δε θα τον χαρακτήριζα, αλλά σίγουρα στραβωμένο, που βέβαια όσο αυτό δεν μεταφράζεται σε κακή συμπεριφορά μπορεί να είναι και οκ.
Ένα ψυχογράφημα ράθυμης διεκπεραίωσης μέσ' την περιβολή του φευγαλέα απρόσωπου λιμανιού.
Ένα σημείο συνάντησης του στομαχιού με το ανοίκεια οικείο.
Μία διδακτορική διατριβή στο τμήμα λαογραφίας και παράδοσης.
Μπορεί ο γύρος χοιρινό να ήταν κακά κακός, χωρίς καθόλου γεύση και με υφή λες και είχε κακοξεπαγώσει, αλλά μικρή σημασία έχει.
Ενδεχομένως να απολαύσαμε περισσότερο τον γύρο κοτόπουλο που ήταν καλούτσικος και σε μεγάλα κομμάτια, την πίτα που ήταν σωστή και μεγαλύτερη απότι συνήθως, το συμπαθές προκάτ της πατάτας και τα ζαρζαβατικά που τα συνόδευαν πλούσια, αλλά αυτά λίγο θα απασχολήσουν τον ιστορικό του μέλλοντος.
Ενδιαφέρον είχε η διαφορά στις φουρνιές τυλιχτών που πήραμε, πετυχαίνοντας πάνω στην αλλαγή τη βάρδιας. Η πρώτη, που ήρθε με ισχνή ποσότητα κρέατος (σε σημείο να αναρωτιέσαι αν ξέχασε να βάλει), ενώ η δεύτερη -από άλλον μάστορα- που έσκασε αρκετά γεμάτη. Κι για αυτό πιθανώς να αξίζει να αφιερωθεί ένα ολόκληρο κεφάλαιο.
Δυστυχώς, όταν καθίσαμε η κουζίνα είχε κλείσει, οπότε πήραμε μόνο αλκοόλ.
Μία απ' τις φορές που περάσαμε, είχε στηθεί όμορφη αυτοσχέδια ρεμπετοκατάσταση.
Σε ερώτηση σχετικά με την προέλευση του ονόματος-γλωσσοδέτη, μας ενημέρωσαν πως είναι δικό τους και προέρχεται από ζεύξη των λέξεων "
Ο κατάλογος -λόγω θέσης- αναμενόμενα μεγάλος, ένα κάπως απωθητικό μιξ ψαροκρεατικών με κάποια εξτραδάκια κυρίως μαγειρευτά. Ρίσκο τα αρνίσια παϊδάκια, που όμως υποδέχθηκα με χαρά. Δυστυχώς, δεν ήταν καλά. Γευστικά το αποτελέσμα ήταν τέτοιο που συνηγορεί στο ότι μάλλον δεν ψήθηκαν στα κάρβουνο. Γενικά, τα της ώρας έδειχναν κάπως κουρασμένα. Απ' την άλλη, στα μαγειρευτά (μουσακάς, σουτζουτζούκακια, γίγαντες) η ομήγυρη έδειξε να ικανοποιείται. Χαμηλοϋψηλές πτήσεις για τα ορεκτικά, πέρα από την σκορδαλιά (με ψωμί!) που ήταν εξαιρετική.
Το σέρβις ευγενικό. Το νερό εμφιαλωμένο, χωρίς ερώτηση. Στο τέλος ήρθε καρπούζι και παγωτό (συσκευασμένο, τύπου cornetto). Τιμές: ≤20€/άτομο
Καθώς καταλήξαμε παρέα με διψήφιο αριθμό ατόμων, πήραμε διάφορα. Δεν μπορώ να πω πως κάτι έκανε τα πλήθη να αλαλάζουν, ούτε όμως κάτι πως τα δυσαρέστησε. Στα του φαγητού, σε γενικές γραμμές καλά. Το σέρβις φιλικό κι ευγενικό. Τιμές καλές. Κάτι για το τέλος, δεν ήρθε. Συνολικά, πρόσημο θετικό.
Βρήκαμε ταβερνοειδούς προσέγγισης ορεκτικά (βλ. φλογέρες, τυροπιτάκια) και καφενειακής απόδοσης κυρίως πιάτα (όπως μοσχαράκι, χοιρινό, σουτζουκάκια κ.
Δοκιμή γύρου χοιρινού και κοτόπουλου. Αρκετά λαδεροί, σε περίπτωση που δεν είστε fan, γεγονός που έβγαζε μια πρόστυχη, old school νοστιμιά τυλιχτού. Η πατάτα προκάτ, αλλά όχι κακή. Στα 3,
Επιβεβαίωση των όσων αναφέρει ο φίλος @Δημήτρης Σ. Πολυ ευχάριστα τυλιχτά, σε νόστιμους συνδυασμούς (βλ. Εικόνες). Τα δύο απαραίτητα, αν πεινάτε αρκετά. Στα 3,
Προσοχή: Στο "
Από όσα δοκιμάσαμε, τα ορεκτικά ήταν που άφησαν ευχάριστες εντυπώσεις, και πιο συγκεκριμένα η μαϊντανοσαλάτα, η καπαροσαλάτα, οι ντοματοκεφτέδες (τα δύο πρώτα τα δοκίμαζα για πρώτη φορά). Τα υπόλοιπα ήτανε από μια χαρά έως οκ.
Τα κυρίως απ' την άλλη ήταν κάπως αδιάφορα, ίσως εξαιτίας των -κατ'
Τα παιδιά στο σέρβις πολύ ευγενικά και σε μόνιμο τροχάδι, κατανοητός ο οποίος ασυγχρονισμός.
Γλυκό δεν ήρθε, πιθανώς όμως όχι λόγω απουσίας του, αλλά λόγω κακής συνεννόησης με το προσωπικό κατά τον τελετουργικό συγχρονισμό της πληρωμής.
Για γεύμα αρκετών ατόμων και με ποτό, το κόστος ανήλθε στα ~23€/άτομο.
Δοκιμάστηκε τυλιχτό με κεμπάπ "
Δεν ήταν κακό, ωστόσο δεν μπόρεσε να συστηθεί ως το διαφορετικό που θέλει να είναι. Ίσως σε επόμενη δοκιμή, που όμως, πιστεύω, θα αργήσει να έρθει.
Κάθε μέρα της εβδομάδας βγάζουν 6-7 διαφορετικούς τύπους ψωμιού.
Δοκιμάσαμε το ολικής με προζύμι που ήταν πολύ καλό. Απ' τα γλυκά άρεσε το γερμανικό cheesecake, ελαφρύ και φλάφι, που αν σας αρέσουν τα κάπως άγλυκα, είναι ταμάμ.
Σύντομα θα ανοίξουν υποκατάστημα στον πεζόδρομο, όπου θα κάνουν και καφέδες.
Δοκιμάσαμε double cheese και buttermilk chicken.
Το smashed burger (απαραίτητο κι εδώ τουλάχιστον το διπλό) οκ, δεν ήταν όμως κάτι το ιδιαίτερο, ενώ το τηγανιτό κοτόπουλο, αν και καλό ως κότα (ινώδες, χοντρό κομάτι, ζουμερό απ' το τηγάνισμα), δεν ξεχώριζε στην κατηγορία buttermilk. Το ψωμάκι brioche περισσότερο έπαιρνε, παρά έδινε στο αποτέλεσμα (π.
Από συνοδευτικά, οι κανονικές πατάτες ήταν κακό προκάτ, οι γλυκοπατάτες στην καλύτερη αδιάφορες. Εδώ θα ήθελε λίγο περισσότερη προχοχή, ειδικά τη στιγμή που φαίνεται να υπάρχει διάθεση για κάτι περισσότερο από συμβατικό μπεργκεράδικο.
Πριν χρόνια που είχαμε βρεθεί στο νησί, εκεί είχαμε κάνει τις πιο ωραίες βραδιές. Απόμερα απ' τον χαμό της Χώρας αλλά και του νησιού (τότε!... ή και τώρα;), μια ησυχία που γινόταν μέθεξη.
Ετεροχρονισμένα (σε μέγιστο βαθμό), αλλά είναι απ' τα μαγαζιά που θα επέστρεφα για εκείνο το διαχρονικό συναίσθημα νιότης των περασμένων.
Οι τέσσερις συνδυασμοί (βλ. φωτό καταλόγου_31.
Δοκιμάσαμε τον μαύρο χοίρο και την γαρίδα.
Το πρώτο ήταν πολύ κάτω στο αλάτι (χοίρος+μελιτζάνα), γεγονός που, τελικά, στερούσε από γεύση. Σε σημείο που, προσωπικά, μου φάνηκε αδιάφορο.
Η γαρίδα απ' την άλλη πιο συμπαθητική. Αλλά και πάλι, δεν μπορώ να πω πως μας ξετρέλανε.
Το ψωμί naan ήταν οκ.
Μεταξύ 6-8€ όλα τους, που για κάτι διαφορετικό και με τα συγκεκριμένα υλικά, δεν είναι τρελή τιμή, αλλά το αποτέλεσμα μπορούσε πολύ καλύτερα.
Τα παιδιά που μας εξυπηρέτησαν, για ακόμη μια φορά, ευγενέστατα.
Πήραμε:
Ταραμάς λευκός καλός
Σαλάτα κολοκύθι αγγούρι μυζήθρα ντοματίνι δροσερή, αν και ελαφρώς άνευρη και με το ντοματίνι αχρείααστο
Ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες: Όχι καλοί οι πρώτοι, συμπαθητικοί οι δεύτεροι
Σεβίτσε φαγκρί με τσιπς πατάτας και μάνγκο καλό_minus, γιατί του έλειπε η σπιρτάδα
Λιγκουίνι με γαρίδες: Εξαιρετικό βράσιμο στα ζυμαρικά, γευστικό το σαλτσοειδές της υπόθεσης, οι γαρίδες μπορούσαν πολύ καλύτερα (ακόμα και να μην υπάρχουν)
Κουτσομούρες τηγάνι (250γρ. ή 5 τμχ.) τρυφερές, αρκετά καλές
Στο τέλος ήρθε καρπούζι και τσιζκέικ με λάιμ και δυόσμο.
Το προσωπικό όπως έχει ειπωθεί πολυπληθές, συντονισμένο, ευγενικό, βοηθητικό.
Το νερό ήρθε εμφιαλωμένο, χωρίς ερώτηση.
Το κόστος, με ένα ποτήρι Βιβλία Χώρα και 2 Νήσους lager, 93€. Συνολικά, φάγαμε καλά, χωρίς να ενθουσιαστούμε. Λόγω ποικιλίας και των γεύσεων που άρεσαν, θα μπορούσα να επιστρέψω.
Τιμή μερίδας μπουγάτσας (150γρ.), κοινή για όλες: 2,
Την καντίνα την τρέχει η Λάλι (Lali), με καταγωγή από την Γεωργία. Άνοιξε το '
Την επισκεφθήκαμε περαστικοί, ψάχνοντας κάτι για φαγητό εκεί γύρω, μια χαλαρή Παρασκευή απόγευμα, τον Ιούλιο του '
Μας άρεσε πολύ, αξίζει μια επίσκεψη για τους ράθυμους ρυθμούς.
Το σέρβις λίγο στα χαμένα, αλλά η αγάπη πάντα βρίσκει τον δρόμο.
Μπουγάτσα τυρί αρκετά καλή.
Κιμάς, με κρεμμυδάκι διακριτό, καλά καρυκευμένος, νόστιμος.
Κρέμα συμβατική.
Το φύλλο οκ, λίγο βουτυρωμένο, ωστόσο όχι κακό.
Στριφτή -έμοιαζε με μπουγάτσα- με σπανάκι, μια χαρά.
Όαση στον κατακλυσμένο από αλυσίδες συμβατικών πρωινάδικων Πειραιά, αν έχεις (αλλά και όχι μόνο...) το πλοιαράκι των δύσκολων ωρών.
Δοκιμή shawarma μοσχάρι και κοτόπουλο. Ευχάριστα αμφότερα, όπως έχει ειπωθεί, άνευ συγκινήσεων και οικονομικώς τσιμπημένα.
Μία διάσταση που αξίζει να φωτιστεί είναι ότι ήταν αρκετά ελαφριά, μιας και τα δύο σάντουϊτς κάλυψαν την (μεγάλη) πείνα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κατάσταση αλληλένδετης στομαχικής-θερμοκρασιακής (δεδομένων των συνθηκών...) δυσφορίας.
Θα μπορούσα κάποια στιγμή να ξαναπάρω (ειδικά το μοσχάρι, αλλά και νέα δοκιμή φαλάφελ ή κεμπάπ), αλλά δεν είναι κάτι που θα επιδιώξω σύντομα.
Μοντέρνος, μεγάλος, ανοιχτός χώρος, στον οποίο κυριαρχεί το ξύλο. Βρισκόμενο στην βιομηχανικά τουριστική περιοχή των Αμμολόφων, βγάζει μια αίσθηση ότι έφτασε πολύ κοντά σε μια κιτς αισθητική αποτύπωση απ' την οποία όμως ξέφυγε, και συνολικά καταλήγει να έχει θετικό πρόσημο.
Όσον αφορά το φαγητό, πήραμε safe μονοπάτια:
Από τα main: Μικρά ψάρια και θαλασσινά. Γαύρος καλός, σαρδέλα ψητή μια χαρά, μύδια αχνιστά σε πολύ νόστιμο ζουμί, ριζότο με γαρίδες αδιάφορο.
Από ορεκτικά: Κολοκυθάκια, πατάτες τηγανιτές, αγγουροντομάτα. Χωρίς εκπλήξεις.
Στο τέλος ήρθε κορμός.
Για τα παραπάνω, μαζί με δύο μεγάλα τσίπουρα (νόστιμο), σύνολο 75€.
Συνολικά: Η συγκεκριμένη περιοχή δεν αποτελεί πρώτη επιλογή καλοκαιρινής απόδρασης (λόγω πολυκοσμίας) και ως εκ τούτου δεν το βλέπω να επιστρέφω σύντομα. Ωστόσο, τόσο λόγω τιμών όσο και λόγω ότι απ' τα γύρω τραπέζια, πήρα μάτι να παίζεται μπάλα με σοβαρά ψάρια, θα μπορούσε να υπάρξει νέα επίσκεψη, βρισκόμενοι υπό ιδανικότερες συνθήκες στην περιοχή.
Ο χώρος, μέσα κι έξω, μεγαλύτερος. Πλέον, το μαγαζί το τρέχει η κόρη της (κουζίνα) κι ο γαμπρός της. Η ίδια ασχολείται κυρίως με τα μαγειρευτά. Κάθε μέρα έχει και από δύο, συμπληρωματικά του καταλόγου που κατ' ουσία έχει μείνει ίδιος με το προηγούμενο μαγαζί.
Δοκιμάσαμε διάφορα σε πολλαπλές επισκέψεις, Ιούλιο '
Να πω την αλήθεια, φοβήθηκα την "
Μια χαρά.
Ανοίγει στις 9π.
Δοκιμάσαμε τις πίτες που έχει. Τυρόπιτα, σπανακοτυρόπιτα και κοτόπιτα. Μια χαρά και οι τρεις, με ωραίο, σπιτικό φύλλο, χορταστικές. Θα τις βρείτε μετά τις 10π.
Είναι κατεψυγμένες και ψήνονται εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι τυποποιημένες, αλλά δεν πρέπει να φτιάχνονται εκεί. Η εικόνα που δόθηκε είναι ότι μάλλον έρχονται από παρασκευαστήριο της Χίου.
Η τιμή τους είναι στα 4€, αρκετά υψηλή. Βέβαια, αποτελεί την μόνη επιλογή -μαζί με τον φούρνο- για κάτι γρήγορο το πρωί, πέρα από κάτι συσκευασμένα σάντουϊτς που θα βρείτε στα 2-3 καφέ του κεντρικού δρόμου του νησιού.
Καφές (φρέντο εσπρέσσο) καλός. Δεν θα καθόμουν για πρωινό, αλλά τις πίτες σίγουρα θα τις ξαναέπαιρνα.
Η ποικιλία τώρα - 9παρά γαρ...
Η μία ήταν το "
Δυστυχώς, αμφότερες άφησαν κακές εντυπώσεις. Η μεν πρώτη, αν και ψημένη στον φούρνο, ήταν υπερβολικά λαδερή, ενώ η δεύτερη πρέπει σίγουρα να ήταν 1-2 ημερών. Το πιο περιεργο, όμως, και στις δύο περιπτώσεις ήταν η παντελής απουσία τυριού, τουλάχιστον σε αντιληπτά επίπεδα γεύσης και όρασης. Δύσκολα και σπάνια αφήνω φαγητό, αυτή ήταν μια απ' αυτές τις φορές. Κόστισε 4€ η κάθε μία.
Τα τριφτοκούλουρα που δοκιμάστηκαν επίσης, ήταν οκ.
Κάποιες φορές, όπως μάθαμε, βγάζει και αμυγδαλωτά για γάμους, που, αν είστε τυχερές και τα βρείτε, οι πληροφορίες λένε πως αξίζουν.
Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ τα μαγαζιά και τα μεζεδοπωλεία του παραλιακού μετώπου γεμίζουν από τις εγχώριες, και μη, αφίξεις του τουρισμού, εδώ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα (χαλαροτεροι ρυθμοί, λιγότερη κίνηση, πιο άνετο -πέρα, φυσικά, από όμορφο- περιβάλλον).
Ξεχώρισαν τα σουτζουκάκια από ρεβύθια, με σάλτσα από ντοματινια και αφρό πατάτας, καθώς και η πίτα με κάποιο τοπικό τυρί που δε συγκράτησα (πολύ καλή η ζύμη).
Τέλος εποχής για το γλυκό, παλιακής αισθητικής ταβερνάκι της κυρά Γαρυφαλλιάς, που αγαπήσαμε.
Η κυρά Μαρουσσώ δουλεύει τον φούρνο μοναχή της, τώρα λόγω καλοκαιριού έχει και ένα παιδί να την βοηθάει. Στο εσωτερικό παταράκι ζυμώνει και πλάθει, κάτω ψήνει και εξυπηρετεί. Είναι φιλική και θα πιάσει σίγουρα την κουβέντα.
Βγάζει κυρίως ψωμί (εκτός Κυριακής), καθώς μόνο από εκεί προμηθεύετε κόσμος απ' το νησί. Θα βρείτε, επίσης, τριφτοκούλουρα (σαν μασίφ τσουρεκάκια), παξιμάδια, πίτες, μπουγάτσα κρέμα.
Πήρα τυρόπιτα, που συστήκε ως "
Οι τιμές τσιμπημένες. Για τα δύο είδη, 8€. Γενικά, η ακριτικότητα του μέρους και οι συχνές δυσκολίες στην πρόσβαση, σου βάζουν έναν παράγοντα κατανόησης του κόστους, ως ένα βαθμό.
Στη φιλοσοφία του Αλέκου και της Θεοπίστης. Old-school, μικρός χώρος, κυριολεκτικά μισό σταντ για να το φας στα όρθια. Παλιότερα δούλευε και άλλα κρέατα, πλέον μόνο σουβλάκι -για το οποίο είναι και γνωστός.
Το σάντουϊτς σε αφράτο ψωμάκι (όχι όμως αφρός). Το σουβλάκι κάπως κάτω στο αλάτι, αλλά καλό. Απόλα με κρεμμύδι, ντομάτα, τζατζίκι, μουστάρδα, κέτσαπ, πατατάκι. Μια ομορφιά. Θα το βρείτε ανοιχτό μαξ έως τις 3μμ.
Από εχθές προσπαθούσα να θυμηθώ πώς λέγαν το καφενεδάκι με την όμορφη θέα και ευτυχώς το ανέφερε η Γιαντράνκα. Βέβαια, την απολαμβάνεις στο βάθος, γιατί μπρος σου έχει κάτι σπίτια. Είναι όμορφα, στα εξωτερικά τραπεζάκια, κάτω απ' το δέντρο. Στα του μεζέ μας είχε κάνει μία ποικιλία στο πόδι, γιατί από,
Το μενού ήταν μεσ' την καλοκαιρινή διάθεση (και αρκετά διαφορετικό απ' την προηγούμενη επίσκεψη), σε διάφορους πειραγμέμους συνδυασμούς.
Χερίσια μακαρόνια με κατσικάκι πολύ καλά, ντοματοκεφτέδες μια χαρά, περίεργα ενδιαφέρον το τζατζίκι με φυστικοβούτυρο της περιοχής.
Το καλωσόρισμα με ελαιόλαδο και ψωμί παραμένει, ενώ στο τέλος ήρθε λικέρ μαστίχα, που αν και μόνος, η ποσότητα ήταν αυτή που αναλογούσε στα 2-3 άτομα.
Πολύ καλό το επίπεδο, ξανά. Οι ποσότητες χορταστικές και οι τιμές σε λογικότατα επίπεδα.
Σε κάνει να θες να επιστρέφεις.
Η κυρία, ευγενέστατη, αφού διευκρίνισε πως δεν έχουν δικό τους delivery και ότι αυτό πραγματοποιείται μέσω των δύο μεγαλύτερων αλυσίδων διανομής, ξεκίνησε, χωρίς αφορμή ερώτησης, να λέει ότι όλα τους τα είδη είναι χειροποίητα -εικάζω ίσως καταλαβαίνοντας μία μικρή απογοήτευση στον τόνο της φωνής, εξαιτίας της αποφυγής χρήσης των εν λόγω εφαρμογών. Μου φάνηκε αρκετά γλυκό.
(Για την ιστορία, η κόκκινη αλυσίδα, έχει καπέλο +1,
Απ' τα είδη δοκιμάστηκαν: Γύρος, μπιφτέκι και πανσέτα.
-Ο γύρος δεν μου έβγαλε το χειροποίητο στοιχείο τόσο (αν και δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί και να είναι). Αρκετά λαδερός, πράγμα όχι απαραίτητα κακό, αλλά θα συμφωνήσω πως αν μιλάμε για τέτοια επίπεδα "
-Το μπιφτέκι πολύ καλό. Αρκετά πιο λεπτό απ' τους συνηθισμένους ψωμώδεις κιμάδες, χωρίς πολλά μπαχαρικά.
-Η πανσέτα μπήκε σε ψωμάκι-αφρό, με αποτέλεσμα να χάνεται στο σύνολο. Αφού πατήθηκε στην τοστιέρα σε δεύτερη φάση, ήταν αρκετά καλύτερα τα πράγματα. Γευστικά δεν ήταν αδιάφορη, δεν ξεχώριζε κιόλας.
Η πίτα καλή.
Overall, θα επέστρεφα σίγουρα για το μπιφτέκι, καθώς και για να βρεθώ στο μαγαζί για επιτόπια δοκιμή. Ο κύριος λόγος, όμως, επιστροφής είναι το combo προσέγγισης και μεταχείρισης, αισθητικής πάντα φύσεως, του συμπαθέστατου τυλιχτού.
Δε θα πρωτοτυπίσω, λέγοντας ότι η μπουγάτσα κιμάς είναι απ' τις καλύτερες που έχω φάει. Πλούσια και ισορροπημένη.
Το τυρί άρεσε, επίσης, πάρα πολύ. Ο κρεμώδης χαρακτήρας της γέμισης, προσωπικά, είναι του γούστου μου. Και εδώ, πλούσια, χωρίς οξύτητες.
Το δέσιμο όλων γίνεται με το φύλλο, που είναι καταπληκτικό. Χωρίς πικρίλες, σωστά βουτυρωμένο, ιδανικού πάχους. Η μερίδα ικανοποιητικότατη (στα 2,
Μακάρι να είχα περισσότερες ευκαιρίες να παίρνω πιο συχνά.
Ο γύρος πολύ καλός, το μπιφτεκάκι εξαίρετο (δεν παρατηρήθηκε κάποια αστοχία στα αλάτια). Πατάτες σπιτικές καταπληκτικές, η πίτα όπως πρέπει, οι αλοιφές οκ (στα +0,
Συνολικά, ναι, ανάσα δροσιάς, πολυεπίπεδη.
Το επισκεφθήκαμε Ιούνη '
Καλή ποσότητα μερίδας στα 10 ή 11€, ήρθε συνοδεία προκάτ, αδιάφορων πατατών.
Τιμές, γενικά [και ειδικά για το μέρος], καλες. Στο τέλος έφερε παγωτό με κέικ.
Εκτιμήθηκε το γεγονός ότι μας ρώτησαν για το νερό και δεν επιβλήθηκε -κι εδώ- το εμφιαλωμένο.
Θα ξαναπήγαινα με χαρά, σίγουρα για τα παϊδάκια, αλλά και για πληρέστερη δοκιμή.
Ο πρόβειος γύρος ήταν νόστιμος -και φυσικά μυρωδάτος. Αν κρίνω από την τακτικότητα που θα τον βρεις, το batch που βγαίνει, το texture και τη σύσταση των κομματιών, και σίγουρα τη γεύση, πρέπει να είναι χειροποίητος.
Ο γύρος κοτόπουλο οκ+, εντονότερα καρυκευμένος απότι θα βρεις γενικά στην πόλη, ήταν όμως ισορροπημένος ελαφρώς πρόστυχος.
Η πίτα πολύ καλή, όπως πρέπει λαδερή.
Τα δύο τυλιχτά, στα 8,
Όσον αφορά το γευστικό κομμάτι, μείναμε ευχαριστημένοι, ίσως και λίγο περισσότερο, λόγω των χαμηλών προσδοκιών που υπήρχαν. Το μαγαζί, όπως και πολλά άλλα, ταχυφαγία ή μη, που έχουν ανοίξει (και, ορισμένα, κλείσει) στην Καλαμπάκα την μετά-CoViD εποχή, απευθύνονται κυρίως - αν όχι εξ ολοκλήρου - σε τουρίστες, με τη λαμπυρίζουσα αισθητική τους και τις τιμές τους.
Θα έπαιρνα ξανά ευχαρίστως κάποια στιγμή τον πρόβειο, ο οποίος κάτι έχει να πει και αξίζει μια περιαστική δοκιμή. Ως σύνολο, όμως, θα έλεγα πως δεν απευθύνεται στην τακτικότητα και τη χαρά που περιβάλλει μια επίσκεψη σε γυράδικο.
Περαστικός όπως ήμουν, είδα να πραγματοποιούνται εργασίες εντός, που σημαίνει ότι κινείται το πράμα.
Δοκιμάσαμε διάφορα απ' τα οποία τα περισσότερα ήταν αξιοπρεπή.
Απ' τα ορεκτικά, ξεχώρισε ο λευκός ταραμάς (που ήταν στα πιάτα ημέρας). Ο τσιπουρομεζές ήρθε με καροτάκι, καβουροσαλάτα, κολοκυθάκια, κουτσομουράκια και απροσδιόριστο κρακεράκι με χταπόδι. Γευστικά ήταν οκ, και για ένα άτομο η ποικιλία/ποσότητα στέκεται μια χαρά. Στο τέλος ήρθε και γλυκό (σαραγλί).
Συνολικά άφησε ευχάριστη εντύπωση και όντας στη γειτονιά, θα τιμηθεί ξανά.
Λόγω θερμοκρασιών, οι πατάτες έμειναν απέξω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει -μάλλον με μεγαλύτερη ποσότητα απότι συνήθως- κάθε σπιθαμή ψωμιού με κρέας, πέρα ως πέρα.
Που, όμως, γευστικά ήταν κάπως άνευρο και αδιάφορο.
Με αλοιφή, κόστισε 3,
Δυστυχώς, το βρήκα κλειστό (πρέπει να έχει κάποιους μήνες έτσι), ενώ ορισμένες ηλεκτρικές συσκευές ήταν ξηλωμένες. Κατά πως φαίνεται, νεκροταφείο.
Έχει μικρή ποικιλία κρεατικών, καθώς δουλεύει μόνο σουτζουκάκι, μοσχαρίσιο λουκάνικο, σουβλάκι κοτόπουλο. Διαθέτει, επίσης, πατάτες, διάφορα ορεκτικά, αλοιφές και σαλάτες.
Τα μεγέθη, βέβαια, διαφοροποιούνται σημαντικά από την (παλιακώς '
Το περιβάλλον παλιακό, καθώς δε νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά απ' το '
Δουλεύει μόνο σουτζουκάκι. Σε/με ψωμάκι, μουστάρδα-κέτσαπ, αλατορίγανη, μπούκοβο. Όχι πατάτες, ούτε αλοιφές. Σαλάτα δε ζητήσαμε, αλλά δεν το κόβω να έχει.
Μίνι σαντουϊτσάκι, με πρωταγωνιστή το σουτζουκάκι, που είναι πάρα πολύ καλό, με γεμάτη γεύση. Χρειάζονται αρκετά για να χορτάσει κανείς/καμία, αλλά λόγω μεγέθους ενδείκνυται για περιπτώσεις που το μέγεθος της πείνας είναι απροσδιόριστα μικρότερο. Έρχεται στα 1,
(Κι ενώ φεύγαμε για λίγο παραπάνω, ώστε να δοκιμαστεί και κάτι με μεγαλύτερη ποικιλία, συνειδητοποιούσαμε πως ήταν μεγάλη η χαρά μας που συνεχίζουν να υπάρχουν μαγαζιά όπως αυτό.)
Είναι ίδιας ιδιοκτησίας με τον Μπάρμπα Γιάννη και το *χωρίς όνομα* ψητοπωλείο της γωνία Φρουρίου & Σμύρνης (ιδιοκτήτης ο γιος του Μπάρμπα Γιάννης, ο Παναγιώτης Μαργαρίτης). Αισθητικά πρόκεται για πιο κυριλέ ταβέρνα, κάτι που περνά και σε ορισμένα πιάτα, κυρίως ορεκτικά.
Πήραμε ορισμένα ορεκτικά, καθώς και κάποια κρεατικά.
Στα πρώτα οι πτήσεις ήταν ιδιαίτερα χαμηλές. Περιέργως αδιάφορα -όχι κακά- τα κολοκυθάκια, που μου έκανε εντύπωση ως γεγονός, παρά το ποτένσιαλ.
Στα δεύτερα κάπως (έως πολύ) καλύτερα και ιδιαίτερα στο σουτζουκάκι, στο οποίο ειδικεύονται (βλ. Εικόνες).
Δεδομένου ότι θα επέστρεφα μόνο για τα κρέατα, θα επέλεγα να πάω σε ένα άλλο εκ των δύο της οικογένειας, που το περιβάλλον είναι πιο λαϊκό.
Όντως ήταν αρκετά καλό. Ζουμερό κι επαρκώς καρυκευμένο, που κόβεται σε λωρίδες πριν γεμίσει.
Συμπληρωματικά, δοκιμάστηκε και ο γύρος. Ήρθε ξεροψημένος και αλανιάρικος, καλός κι αυτός.
Και τα δύο μπήκαν σε αφράτο ψωμάκι (μίνι καρβελάκι, όπως βλέπω σαν της Λεμονιάς).
Θα ξανάπαιρνα με χαρά.
Μεταξύ άλλων (κυρίως ατομικά πιτάκια, που ήσαν μια χαρά), δεν κρατήθηκα να μην δοκιμάσω και τοστ, που ήταν ήδη ψημένο και βρισκόταν στον θερμοθάλαμο μαζί με τα υπόλοιπα.
Από γεύση οκ, όπως είναι ένα τοστ γαλοπούλα-κασέρι-ντομάτα που έχει μείνει κάποια ώρα άφαγο.
Άξιζε όμως για τις θύμησες των πανιασμένων σπιτικών τοστ με την κολλημένη χαρτοπετσέτα, αυστηρώς καταναλωθέντα εντός εκδρομικών, σχολικών λεωφορείων.
Σίγουρα μία τολμηρή κίνηση. Για αυτό κι από μένα είναι ναι.
Άνοιξε το 1938 από τον Salvatore “Sally” Consiglio με τη βοήθεια της μητέρας του, Filomena Consiglio, αδερφής του Frank Pepe.
O Frank Pepe, μετανάστης απ' την Ιταλία, άνοιξε την δική του ομώνυμη πιτσαρία, η οποία βρίσκεται κι αυτή επί της οδού Wooster st., το 1925. Ήταν αυτός που εισήγαγε πρώτος τον όρο "
Από το 1925 έως το 1937, ο Sally, μαζί με τον αδερφό του Tony, δούλευαν στην πιτσαρία του θείου τους Φρανκ.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι δύο αυτές πιτσαρίες θεωρούνται -και είναι, όπως παρατηρήσαμε- ιδιαίτερα κοντινές και στα υπόλοιπα.
Καθίσαμε εκεί βράδυ Σαββάτου (Μάιο '
Πήραμε την original με mozzarela, tomato sauce και pepperoni. Στην μεγάλη έκδοση. Καλή, απλή, ξεροψημμένη. Η βάση, κι εδώ, ήταν ένα απ' τα ατού της γεύσης.
Επίσης, δοκιμάσαμε την clam pie. Στο μικρό μέγεθος. Ελλείψει σάλτσας ήταν ελαφρώς στεγνή, αν και γευστική. Πιστεύω μία pink sauce με tomato και λευκή θα ταίριαζε ιδανικά.
Ο χώρος ήταν μικρότερος των υπολοίπων πιτσαριών του New Haven, με τα ίδια όμως γλυκήτατα booths. Στο βάθος του μαγαζιού, ο μεγάλος τουβλόχτυστος φούρνος "
Πλέον, έχοντας προσθεθεί και η Sally'
Modern > Frank Peppe >