Εικόνες (31321)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2024)
Μπύρα Marmita APA (από Καβάλα, οκ)
Μπύρα & Ροζέ (5€ για αυτό το πλαστικό ποτήρι κρασιού)
Σουβλάκια χοιρινά (μια χαρά)
Μοσχαρίσια μπριζόλα (χάλια, δεν τρωγόταν λόγω κακής πρώτης ύλης και κακού ψησίματος, ευτυχώς είχε τριγύρω πολλά γατιά και σκυλιά και δεν πήγε άπατο)
Μπιφτέκι (απαράδεκτα προκάτ)
Σαλάτα (ετοιματζίδικη, κατευθείαν από την σακούλα στο πιάτο....)
Πιπεριές Φλωρίνης (κονσέρβας)
Μελιτζανοσαλάτα (εμπορίου αλλά οκ)
Αυτόματα ήρθε αυτό το μπουκάλι
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2024)
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2024)
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2024)
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2024)
Σουβλάκια χοιρινά (μια χαρά)
Μπιφτέκι γεμιστό (αδιάφορο)
Αγγουροντομάτα (μέτρια, εκτός εποχής)
Λουκάνικο πέταλο (πολύ καλό, βαρύ καραμανλίδικο)
Σουτζουκάκια (μια χαρά, από κρεοπωλείο)
Πατάτες (ανάμεικτες κανονικές & προκάτ...!)
Μήπως μια άλλη ιδέα είναι να πας για κρεατικά ψησταριάς/σούβλας, σε Κατσαμάκα ή Διάβαση ή Νικηφόρος; Κοκορέτσι, σουτζουκάκια, γύρος κτλ ίσως έχουν ενδιαφέρον για τους Νορβηγούς και είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας.
Ο Κρόνος μου έχει λειτουργήσει καλά στο παρελθόν με ξένους, γιατί έχει γύρο, έχει και μαγειρευτά, σε καθαρό ταβερνίσιο περιβάλλον.
Στην ευρύτερη περιοχή θεωρώ top τον Ηρακλή στα Βράσταμα και την Μαριγούλα στον Πολύγυρο που αξίζει να τα βάλεις στο πρόγραμμα σου, κατά 90% θα σου αρέσουν.
Με επιφύλαξη αξίζει να δεις Μάντσιος, Κληματαριά.
Στην Νικήτη για γλυκό Ανατολή, για παγωτό ksilaki.
Στα "
10€ χοιρινή + 8€ μπιφτέκι + 8€ χωριάτικη + 4€ τυροκαυτερή + 9€ οι δύο μπύρες + 2€ το "
και δυστυχώς δεν θα το έλεγα ακριβότερο από το μέσο όρο, γιατί ο μέσος όρος αυτό το καλοκαίρι κάπου εκεί κινείται. Στην Λίμνη Πλαστήρα και στο Νότιο Πήλιο είδα αντίστοιχα υψηλές τιμές ακόμη και σε λαϊκά καφενεία. Ανεβαίνουν τόσο συχνά οι τιμές, που δεν προλαβαίνω να προσαρμοστώ.
Το μαγαζί μας άνοιξε εκ νέου κάπως αλλαγμένο. Σερβίρουμε καφέ-ποτό-μεζέ, όχι της ώρας. Τα πιάτα μας στην ίδια φιλοσοφία του τοπικού ελαφρώς πειραγμένου.
Το κτίριο νομίζω ανήκει σε εταιρεία του Σαββίδη.
Ενδιαφέρον άρθρο. Θέλει συνδρομή για να το διαβάσεις όλο. Η σύντομη περίληψη είναι ότι μαγαζί άνοιξε σε προστατευμένη περιοχή Natura. Άνηκε στην Κατερίνα Λάσπα, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και ύστερα πολιτικός του ΠΑΣΟΚ. Οι άδειες που είχε εξασφαλίσει κρίθηκαν παράνομες και η λειτουργία του καταστήματος διακόπηκε το 2023. Ωστόσο, η επιχείρηση άνοιξε ξανά το 2024 με νέο ΑΦΜ μέσω μιας καντίνας, μέχρι που ανακλήθηκαν ξανά οι άδειες της και αποφασίστηκε η οριστική σφράγιση της.
@stefos αν μάθεις που περίπου βρισκόταν ο Ρουσάκης να τον προσθέσουμε, στο άρθρο που έστειλες δεν γράφει τη διεύθυνση του.
Τώρα αν θέλετε μια φορά να ανταλλάξετε μεταξύ σας πληροφορίες στο νήμα με τις προτάσεις, κάνε εκεί μια συγκεκριμένη ερώτηση του τι ψάχνεις, και νομίζω ότι θα δείξουν ανοχή οι αναγνώστες για λίγο off-topic. Αν ξεφύγει το θέμα, το σταματάμε.
Προφανώς όποιος θέλει να γράψει τα προσωπικά του αγαπημένα μαγαζιά του έτους, όπως είχε κάνει ο Thanasis, είναι ευπρόσδεκτο στα πλαίσια που έτσι και αλλιώς μοιραζόμαστε προτάσεις εστίασης μεταξύ μας. Για να γίνει κάτι πιο οργανωμένο, θέλει σοβαρή δουλειά, διάλογο για τις κατηγορίες βράβευσης που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες, αποσαφήνιση κριτηρίων, ορισμός γεωγραφικής περιοχής, διασφάλιση αντικειμενικότητας με διάφορους τρόπους κτλ κτλ. Χαβαλέ θα είχε, αλλά για όταν θα βγω στη σύνταξη!
Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο τότε διαφωνώ με το σκεπτικό σου, για τους εξής λόγους:
α) Το γεγονός ότι πολλοί από εμάς βιώνουμε στην καθημερινότητα μικρές ή μεγάλες αδικίες από την μη ορθολογική/αξιοκρατική/δίκαιη λειτουργία του κράτους, δεν με οδηγεί ως καταναλωτής στο να νιώσω συμπόνοια για ένα μαγαζί αν αυτό με κοροϊδεύει σκόπιμα.
β) Αντιπροτείνεις την επίπληξη αντί του προστίμου, αλλά ειδικά στην Ελλάδα όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν βέλτιστα όπως αναφέρεις στο σχόλιό σου, και όπου ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας αδιαφορεί επιδεικτικά για τις επιπλήξεις όσες φορές και αυτές να τους επιδοθούν, δεν βλέπω πως αυτή η πρόταση θα μειώσει τις παραβάσεις. Αντίθετα, νομίζω ότι όσο πιο ελαστικός είναι ο μηχανισμός, τόσο πιο πολύ το καταχρώνται αυτοί που έχουν αποφασίσει να παρανομούν συστηματικά εις βάρος των υπολοίπων, και δυστυχώς δεν είναι λίγοι και έτσι εξωθούν τους τίμιους στα άκρα. Έχουμε πολλά παραδείγματα στην εστίαση όπου η απλή επίπληξη δεν λειτούργησε και τόσο καλά, βλέπε το κάπνισμα όπου μόνο με τον φόβο των προστίμων κάτι έγινε επιτέλους (αν και μετά τον COVID γίνονται βήματα προς τα πίσω), τη φοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία, κτλ.
Εντός πόλης:
Στα περίχωρα ρίξε μια ματιά στα:
Έχει παρατηρηθεί ότι κάποια καφενεία της Θεσσαλονίκης ονομάζουν "
Έχουμε φωτό από αυτούς τους "
Γνωρίζει κανείς/καμία τι ψάρι είναι; Δεν μου φαίνεται ούτε για γοβιό, ούτε για σαλούβαρδο, ούτε για νταούκι, αλλά είναι κοντά γευστικά.
Απέφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς (π.
Στην προκειμένη υποθέτω δεν είχε σκοπό ο Θου-Βου να προσβάλει κανέναν, επομένως ας το κλείσουμε εδώ και ας λειτουργήσει ο σύντομος διάλογος ως υπενθύμιση να χρησιμοποιούνται κόσμιες εκφράσεις ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς ιδιοκτησίες/εργαζομένους. Μπορούμε να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας με την τιμολογιακή πολιτική ενός μαγαζιού, αλλά είναι προτιμότερο να το κάνουμε με στυλ και τακτ!
Καλή χρονιά σε όλες και όλους :)
ΥΓ. fun fact, Θου-Βου, nicksugar3, Alexandros και οι 3 είστε χρήστες από το 2009!
Γουέμπλεϊ
Πουλόπουλος
Τα δύο αδέλφια
Στην προκειμένη κατηγορείς τον ιδιοκτήτη της Ωραίας Ελλάς που είχε μαγαζί επί 20 χρόνια, ότι δεν αγαπάει την εστίαση γιατί αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα!! Και μάλιστα τον κατηγορείς ότι άλλαξε επάγγελμα γιατί "
Το να εκφράσεις την στεναχώρια σου για ένα μαγαζί που έκλεισε είναι απολύτως αποδεκτό. Ναι, η Ωραία Ελλάς ήταν μαγαζάρα και πλήγμα που έκλεισε. Αλλά το να κατηγορείς έναν άνθρωπο σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι ΟΚ. Δηλαδή το πρόβλημα στο σχόλιο είναι η τελευταία πρόταση, αν την είχες παραλείψει δεν θα υπήρχε θέμα.
Πέρα από αυτό, δεν βγάζει και λογική. Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή κατά τη γνώμη σου για να μην τον θεωρήσεις φιλοχρήματο προδότη της εστίασης;! Να συνταξιοδοτηθεί από το μαγαζί παρά τη θέλησή του; Απαγορεύεται ηθικά ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης να αλλάξει επάγγελμα;!
Λυπάμαι που γίνομαι κουραστικός με την απάντηση μου, αλλά το κάνω για να είναι κατανοητοί οι κανόνες σχολιασμού σε όλους. Ώστε επόμενη φορά που θα σβηστεί ένα παρόμοιο σχόλιο χωρίς εξηγήσεις, να είναι αντιληπτό το γιατί.
Το Casa Cipriani από τον τρόπο που το περιγράφεις μπορεί να μπει στον ταβερνοχώρο. Δεν είναι members-only λέσχη. Βλέπω στο site τους έχουν διάφορα εστιατόρια, δε ξέρω σε ποιο αναφέρεσαι για να το βάλω εγώ, επομένως μπορείς να το προσθέσεις.
@Ουαλός, το "
@varethika, ναι, έχει λογική αυτό που λες. Πάντως βάσει της περιγραφής σου, το seating προκύπτει από επιθυμία μεγιστοποίησης κερδών γιατί πλέον μερικά μαγαζιά είναι τόσο γεμάτα που τους παίρνει, και όχι από ανάγκη επιβίωσης όπως επέλεξε να το παρουσιάσει η lifo ("
Προσωπικά σαν καταναλωτής το θεωρώ fair enough μόνο σε μερικές περιπτώσεις και είναι κατανοητό ότι ένα μαγαζί είναι επιχείρηση που επιθυμεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος της. Αλλά αν ο χρόνος παραμονής είναι σφιχτός είμαι αρνητικός γιατί φοβάμαι ότι θα μειώσει την ομορφιά της φιλοξενίας, διασκέδασης και της χαλαρότητας που μας έκανε να αγαπήσουμε την ελληνική εστίαση. Πάνω στην ευφορία του τρίτου 200αράκι τσίπουρου και της δεύτερης γύρας παραγγελίας, θα προτιμούσα να μην είμαι τσιτωμένος και να κοιτάω το ρολόι μου, και ας το πληρώσω πιο ακριβά (δλδ ας κοστολογήσει το κατάστημα το ρίσκο του μια παρέα να κάτσει παραπάνω κατά μέσο όρο και το απορροφάει με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους αν δεν της βγαίνει ήδη επαρκής κερδοφορία).
Να τονίσω ότι όλα εξαρτώνται από την πόση ώρα σου δίνει ένα seating. Εκεί παίζεται το παιχνίδι. Αν είναι π.
Επόμενο βήμα να αρχίσουν να κολλάνε τα τραπέζια ασφυκτικά όπως στην βόρεια Ευρώπη και να υπάρχει χρονοχρέωση με ηλεκτρονική κλεψύδρα ανά τραπέζι, κάτι σαν έξτρα κουβέρ. Ας μην είμαστε κακομαθημένοι που λέει η Τσιχλάκη στο άρθρο, πρέπει να δουλέψουν και τα bar 🤦
Χρησιμοποιούμε το tag #seating για όσο μαγαζιά έχουν προκαθορισμένη ώρα παραμονής, και αν τελικά καθιερωθεί στην ελληνική εστίαση θα πρέπει να κάνουμε ένα νέο πεδίο για να γράφουμε τον χρόνο παραμονής.
Λυπάμαι για την αυστηρότητα στο θέμα αυτό, αλλά αν αρχίσουμε να βάζουμε καθαρόαιμα bar θα ξεχειλώσει πολύ το θέμα και θα χάσει τον χαρακτήρα του το σάιτ. Μπορεί να σκεφτεί κανείς ας κάνουμε μερικές εξαιρέσεις μόνο για όσα bar αξίζουν, αλλά μετά που τραβάς την γραμμή όταν θα αρχίσει ο κόσμος να προσθέτει bar της σειράς; Επίσης λάβε υπόψη ότι η συντήρηση τόσων καταστημάτων (τι έκλεισε, τι άνοιξε, τα email των ιδιοκτητών, κτλ) είναι πολύ χρονοβόρο άθλημα και τα φαγάδικα ήδη μας τρώνε υπερβολικό χρόνο.
Παρεμπιπτόντως έχουν γραφτεί οδηγίες για τις συμβάσεις που τηρούνται στον ταβερνοχώρο, στις οποίες δεν υπάρχει δημόσια πρόσβαση. Αντιγράφω όμως το κείμενο που αφορά το ποια μαγαζιά επιτρέπεται να προστίθενται για να πάρεις μια γεύση:
Μια εικασία: ίσως το διαφημιστικό του 2003 που ανέβασες να είναι από διαφορετική ιδιοκτησία, η νέα ιδιοκτησία να ανέλαβε το 2007, να κράτησε την ίδια επωνυμία, και προς τιμή τους να μην φούσκωσαν την παλαιότητα τους εκμεταλλευόμενοι το παλιό μαγαζί.
Μετά από σχεδόν 6 χρόνια κλείνει ο κύκλος στου Καζέπου! Ευχαριστούμε όσους ποτισαμε και ταισαμε όλα αυτά τα χρόνια! Ειμασταν υπέροχοι!! 🤣🤣🤣.
Το μαγαζάκι μας αλλάζει διεύθυνση.. (όχι σουβλάκι!) . Αλλά δεν πάει σε ξένα χέρια.. Γνωστές και έμπιστες φάτσες θα σας σερβίρουν και πάλι με νέα πνοή και νέες γεύσεις!
- Ενδιαφέρουσα η πληροφορία του πως βγάζει λεφτά το Guide Michelin. Τόσο καιρό νόμιζα αφελώς ότι η Michelin το έκανε σαν δικό της marketing έξοδο, μιας και η επιχείρηση από τα ελαστικά βγάζει τα κέρατα της (€2 billion καθαρά το 2022). Φαντάζομαι ότι σε πόλεις όπως το Λονδίνο δεν έχει λόγο να τους πληρώνει ο δήμος ή ο αντίστοιχος ΕΟΤ, άρα εκεί ξέρεις αν/πως βγάζουν λεφτά;
- Η Θεσσαλονίκη νομίζω ότι έχει 2-3 μαγαζιά για recommendation ή bib gourmand (ίσως και περισσότερα θα έλεγα αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα αστάθειας/consistency που έχουν πολλά μαγαζιά μας), για αστέρι θα συμφωνήσω μαζί σου. Όσο είμαι σε θέση να καταλάβω τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η Michelin, για τα αστέρια νομίζω ότι θέλουν πολύ πιο upscale μαγαζιά σε σχέση με ότι έχουμε στην πόλη μας. Προφανώς δεν είναι αρκετά για να έβγαινε οδηγός μόνο για Θεσσαλονίκη, αλλά θα άξιζε να συμπεριληφθούν σε πανελλαδικό οδηγό (αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Πριν λίγες βδομάδες που ήμουν στη Στοκχόλμη στο Triton που έχει bib gourmand, ήταν γευστικά χαλαρά συγκρίσιμο με ένα φαγητό στην Ηλιόπετρα ή σε κάποιο μαγαζί του Λουκάκη.
Διαφορές σε σχέση με Σεπτέμβριο 2022:
@varethika ton prologo
@toy
Φτιάχτηκε. Από σήμερα το πρωί και μέχρι να τελειώσει το μαζικό ανέβασμα των παλιών καρτών ο Θου-Βου, δεν θα εμφανίζονται στις Πρόσφατες Εικόνες για την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.
Επειδή από την μία τα δεδομένα που ανεβάζει ο Θου-Βου έχουν ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη είναι όντως πολλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα που επηρεάζει τις Πρόσφατες Εικόνες, θα σκεφτούμε μια πατέντα, και ελπίζω ότι αύριο το feed σας θα είναι άνευ καρτών.
Αν π.
Ο λόγος που ανέφερα ότι είναι "
Ο σκοπός του ταβερνοχώρου είναι να βοηθήσει συνανθρώπους να διαλέξουν που να φάνε με όσο πιο τίμια και αντικειμενικά κριτήρια. Από την φύση του αυτό δεν είναι εφικτό με απόλυτο τρόπο, αλλά όσο λιγότερο παραπλανεί ο ένας τον άλλο, τόσο καλύτερα λειτουργεί.
Είναι δεύτερη φορά που γράφεις σχόλιο στο ίδιο σου το μαγαζί που εργάζεσαι ως υποδοχή/υπεύθυνος αλλά προσποιείσαι τον πελάτη. Την πρώτη φορά το σχόλιο σβήστηκε, για να προστατευτεί το μαγαζί από τον ίδιο σας τον εαυτό. Αλλά δυστυχώς επιμένετε να εκτεθείτε.
Αντί να λειτουργεί θετικά, λειτουργεί μόνο αρνητικά ένα τέτοιο σχόλιο, γιατί υποτιμά την νοημοσύνη των αναγνωστών τους οποίους προσπαθεί να παραπλανήσει. Εν τω μεταξύ το μαγαζί σας δεν έχει ανάγκη από ψεύτικα σχόλια, έχει ήδη αληθινά θετικά σχόλια, είναι τελείως χαζομάρα αυτό που κάνετε.
Για το επόμενο διάστημα ότι σχόλιο θα γράφεται στο KORU από νέους χρήστες θα διαγράφεται.
Σχετικά με την ερώτηση σου Θ-Β, νομίζω ότι το βάζουν για να δείξουν ότι υπάρχει προηγούμενη εμπειρία, δημιουργεί ίσως αίσθημα ασφάλειας σε κάποιους πελάτες. Το πρόβλημα είναι ότι στο 60% (διαισθητικά το λέω το νούμερο, δεν έχω κάνει ανάλυση!) των περιπτώσεων λένε ότι τους κατέβει, τύπου η θεία του ιδιοκτήτη είχε καφενείο στο χωριό το 1960, και σου κοτσάρει μετά ο άπειρος ότι έχει παράδοση "
Πάντως σε μερικές περιπτώσεις όντως υπάρχει κληρονομιά/εμπειρία από το παρελθόν, και η πληροφορία του "
Στις πληροφορίες των καταστημάτων, βάζουμε στο πεδίο "
@Θου-Βου, έχεις μια εκτίμηση πόσες ακόμη κάρτες μένουν στη συλλογή σου;