La Forchetta [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ξένο
ΔιεύθυνσηΘεμιστοκλή Σοφούλη 33, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
#ιταλικό, La Forcheta, La Forceta, La Forcetta, Το Πηρούνι
Έκλεισεπερίπου τέλη 2012
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε η Da Renato.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Πήγα μια φορά Ιανουάριο 2009.
  • Ο χώρος είναι απλώς οκ. Δεν με ενόχλησε αλλά ούτε με ενθουσίασε. Είχε ελαφρώς μια αισθητική τύπου "δεξίωση-γάμος" που με κάνει να χαμογελώ πονηρά.
  • Πήρα ταλιατέλες με γαρίδες. Ήταν al dente, η σάλτσα καλούτσικη αλλά το όλο πιάτο σίγουρα όχι κάτι τόσο ενδιαφέρον που θα με τραβούσε να ξαναπάω. Οι γαρίδες πεντανόστιμες όπως πάντα :) Από τις 2 σαλάτες που δοκίμασα η La Forchetta ήταν αρκετά καλή ενώ το αντίθετο θα έλεγα για την Ceasar's.
  • Δεν μπορώ να καταλάβω πως μισή μερίδα ταλιατέλες (όχι φρέσκες) με 4 μετρημένες γαρίδες (κατεψυγμένες) γίνεται να κοστίζουν 16€. Οι πρώτες ύλες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τόσο υψηλή τιμή, όση μαεστρία και αν έβαλε ο μάγειρας. Πάντως η αλήθεια είναι ότι όταν τρως ζυμαρικά παραγγέλνεις τόσα λίγα πιάτα, που στο σύνολο σου βγαίνει φυσιολογική η τιμή. Να μην ξεχάσω να αναφέρω και το έμμεσο κουβέρ, αφού μας χρεώθηκαν με 1,2€/άτομο κάτι ψωμάκια με ντομάτα που μας έφεραν από μόνοι τους στην αρχή.
Συμπερασματικά, δεν ήταν κακή εμπειρία αλλά θα ξαναπήγαινα μόνο αν μάθαινα ότι ο Καμπαμαρού ζει και τρώει στο La Forchetta.

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σαλάτα Ceasar's
[εικόνα]
Σαλάτα La Forchetta
[εικόνα]
Πέννες Αραμπιάτα
[εικόνα]
Ταλιατέλες με σολομό
[εικόνα]
Ταλιατέλες με γαρίδες, λάδι, σκόρδο και λευκό κρασί στα 16€

Σxόλια (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
kmaria
Το επισκέφτηκα πρόσφατα και μάλιστα σε μέρα που ήταν γεμάτο.
Η εξυπηρέτηση πολύ καλή. Δυο κοπέλες φέρνανε βόλτα όλα τα τραπέζια γρήγορα και αποτελεσματικά!
Ο χώρος δε μου άρεσε από άποψη αισθητικής ιδιαίτερα αλλά είναι αρκετά ευρύχωρο μαγαζί.
Το φαγητό καλό. Σαλάτα σεφ διαφορετική από ότι έχω συνηθίσει αλλά παρόλα αυτά μου άρεσε πολύ. Μια μικρή πιατέλα με ποικιλία ορεκτικών με άφησε αδιάφορη. Κυρίως πιάτα ψαρονέφρι με βαλσάμικο καλό, αλλά θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ζουμερό και μοσχάρι με μανιτάρια πορτσίνι πολύ καλό.
Είναι αρκετά ακριβό όμως θα έλεγα. Μαζί με κρασί μας βγήκαν πάνω από 35 ευρώ το άτομο!
Θα ξαναπήγαινα για να δοκιμάσω ίσως και κανένα ζυμαρικό αλλά μόνο όταν θα έχω αρκετά λεφτά για ξόδεμα.
geteborggr
Συμφωνωντας με το ταβερνοαλάνι πολύ κακή εντύπωση η χρέωση του κουβέρ, του νερού που δε ζήτησα, οι πανάκριβες τιμές για απλά ικανοποιητική ποιότητα. Αν ήταν 25%-30% φθηνότερα δε θα είχα πρόβλημα..αλλά τώρα λυπάμαι πολύ..
ornella
Τρίτη σήμερα, και είπαμε να δοκιμάσουμε το μενού των 10Ε από το food festival.
Φτάνουμε έξω από το μαγαζί και βλέπουμε το μενού που είχε αναρτημένο:
Μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό
Σαλάτα ημέρας
Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό
ή
Πένες με κρέμα παρμεζάνας, κοτόπουλο και μανιτάρια
ή
Χοιρινά φιλετάκια με σως μουστάρδας
Ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό ή μπύρα
Γλυκό La Forchetta
Μπαίνουμε στο μαγαζί, ο χώρος ουδέτερος. Παραγγέλνουμε, και μας έρχεται το ορεκτικό. Το οποίο ήταν μπαγκέτα (μικροσκοπική και μπαγιάτικη) καμμένη (για να κρύψει τη μπγιατίλα), με ένα κομμάτι ντομάτα (που είχε το διπλάσιο μέγεθος από το ψωμί και άγευστη) με σκόνη βασιλικού από πάνω (ίσα που το καταλάβαινες). Η σαλάτα ρόκα-μαρούλι (μαυρισμένο) με ίχνη κρέμας balsamico και κάτι ντομάτες στο πλάι (που μάλλον τους περίσσεψαν από το ορεκτικό). Μετά ήρθε το κυρίως (πένες με κρέμα παρμεζάνας, κοτόπουλο και μανιτάρια) η κρέμα παρμεζάνας ήταν ανύπαρκτη, το κοτόπουλο μύριζε περίεργα και τα μανιτάρια τα μισά είχαν γεύση και τα άλλα μισά όχι (ίσως μισά κατεψυγμένα-μισά φρέσκα) και το τριμμένο τυρί ήταν κεφαλοτύρι σίγουρα όχι παρμεζάνα, ευτυχώς τα μακαρόνια ήταν al dente. Επιδόρπιο τώρα, μας έφεραν κορμό, το οποίο είναι γνήσιο ιταλικό γλυκό!, ο οποίος άφηνε μια περίεργη γεύση (αφού εγώ που ζω και αναπνέω για γλυκά, έφαγα μια μπουκιά και τ άφησα).
Στα θετικά μας έφεραν ψωμί και εμφιαλωμένο νερό τα οποία δεν μας χρέωσαν.
Συμπερασμα : Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάω γιατί και οι τιμές του καταλόγου ήταν πανάκριβες γιαυτό που προσφέρει.
Βικτωρ Τ.
Ουτε καλο ουτε κακο.Μετριο σε ολα εκτος των τιμων.
Σταύρος
Πήγα ξανά προχθές το μεσημέρι μετά από πολύ καιρό. Παρέα 4 ατόμων. Έφαγα τα αγαπημένα μου-καλά, όχι φοβερά-ορεκτικά:πα τάτες με κρεμμύδια,πιπεριές γεμιστές γκρατινέ,και δοκιμάσα- με και την πολύ καλή μπρεζάολα με τριμένη γκράνα(παραλλαγή της παρμεζάνας).Η σαλάτα forchetta είναι επίσης πολύ καλή.
Από πάστα το πιο πετυχημένο ήταν το σπαγγέτι με γαρίδες(δεν είχε αυτό με τα διάφορα θαλασσινά). Ποικιλία γλυκών και vinsanto Σαντορίνης στο τέλος.
tim
πολυ ακριβο και όχι καλής ποιοτητας (μετα απο επισκεψη καπου στο μεσα Δεκέμρη και αφου καταναλωσα φιλετο κοτοπουλο το υπολοιπο της ημερας το περασα στην τουαλετα)
E2tava
Είναι ακριβό ... indeed
ταβερνοαλάνι
Απαγορεύτηκε το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο.
Jo
Καλό σέρβις, όμορφο περιβάλλον αλλά ουδέτερο φαγητό και πανάκριβο!
Γιάννης
Δεν ξέρω πολλά από Ιταλική, αλλά ένα σπαγγέτι με θαλασσινά και σκόρδο δεν το έχω βρει πουθενά αλλού, και σε σχετικά καλή τιμή για θαλασσινά.
Δημήτρης
Αξιοπρεπές φαγητό. Ωραία τα ορεκτικά, συμπαθητικά τα κύρια πιάτα. Εξαιρετικό σέρβις.
sb
Στο Mare e monti δεν έχω πάει και σκοπεύω να πάω με την επόμενη ευκαιρία. Έχω ακούσει καλά αλλά δεν έχω εμπειρία από πρώτο χέρι. Η φρέσκια πάστα στο due terre είναι για μένα καταπληκτική. Έν πάσει περιπτώσει, μου είπες αυτά τα δυο να μην στα αναφέρω και έκανα το αντίθετο. Καλή είναι η πάστα σε δυο υπο νέα διεύθυνση εστιατόρια - στην Βίλλα Λούνα (Αρσακλή) και στην Ρέμβη (Αρετσού). Επίσης είναι ένας Ιταλός στην οδό Κρήτης (ξέχασα το όνομα) που κάνει εξαιρετική καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος) - αλλά τελευταία φορά πήγα πριν ενάμισυ χρόνο. Ο Giordano είναι βέβαια πάντα εξαιρετικός. Ένα ξεχώρισμα βέβαια, αν και το θέμα γίνεται φιλοσοφικό. Υπάρχουν δυο είδη πάστας: Η πιο "γήινη" κλασσική συνταγή χωρίς γιρλάντες όπως του Giordano, και η πιο "νέα κουζίνα" πάστα με νεωτερίστικες συνταγές. Η κάθε μια έχει την χάρη της και δεν βρίσκω σωστό να περιμένει κανείς νεωτερίστικα από του Giordano, oύτε την γήινη αυθεντικότητα από το due terre.
Μάρκος
sb, μου αρέσουν τα σχόλιά σου. Πες μου πού υπάρχει κατά τη γνώμη σου πραγματικά καλή pasta (ιταλική), διότι εγώ μόνο από τον giordano έμεινα ικανοποιημένος. (Μόνο μη μού πεις "due terre" ή "mare e monti").
oper
πανακριβο
sb
Το σέρβις καλύτερο από το φαγητό. Όταν πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε δυνατότητα στην Θεσ/νίκη να φας πάστα της προκοπής, τότε είχε ένα νόημα. Τώρα υπάρχουν πάμπολλες καλύτερες επιλογές. Αντίθετα με την κλασσική ιταλική κουζίνα, τα φαγητά του τείνουν να είναι βαρύτερα - για παράδειγμα οι ποικιλίες του με την ελληνική μανία να παραβράζουν την ντομάτα (θαρρείς και δεν την τρώμε ωμή στην σαλάτα). Ευχαριστο περιβάλλον όμως, προπαντός όταν είναι η εποχή για έξω. Αν ζητήσετε σπαγγέτι aglio olio που είναι καλά, πήτε του να μετριάσει το peperoncino εκτός αν θεωρείτε το φαί άθλημα.