Όμορφο περιβάλλον όπως τα λέει ο Μάριος, με πολύ ντόπιο κόσμο και αρκετά φίσκα με αναμονή. Σπεσιάλ το ότι το μαγαζί παράγει τις δικές του house μπύρες (ξανθιά και weiss), οι οποίες είναι πολύ καλές και φθηνές (2,9€ το μικρό μέγεθος). Στο μαγαζί πήγαμε γιατί μας προτάθηκε από άτομο που έμενε κάποια χρόνια στην πόλη.
Τα tartines gratinee, σαν πιτσούλες, ήταν φτιαγμένα στη στιγμή και αρκετά νόστιμα, η μεγάλη σαλάτα με μπλε τυρί (10,5€) ήταν κάπως μπουχτηστική γιατί ήταν τίγκα στο μπλε (τυρί) και λιγότερο είχε από πράσινα (σαλατικά). Η μεγάλη entrecote των 19,90€ με συνοδευτικές (οκέη) τηγανητές πατάτες, σαλάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια δεν αξίζε καθόλου τα λεφτά της γιατί το κρέας ήταν σκληρό και με χόνδρους, αντίθετα τα λιπαρότατα και παχυντικά spare ribs των 13,5€ έλιωναν στο στόμα και ήταν νοστιμότατα, πήραμε δεύτερη μερίδα γιατί δακρύσαμε.
Σέρβις γαλλικό (βιαστικό και απότομο) αλλά συγκρατημένα ευγενικό. Γενικές εντυπώσεις από φαγητό κυμαίνονται, δεν μετάνιωσα που πήγα, δεν θα απέτρεπα κάποι@ από το να πάει, προσωπικώς θα δοκίμαζα κάτι άλλο σε επόμενη επίσκεψη.
Πανέμορφη brasserie στο κεντρική περιοχή του Στρασβούργου. Πολύ ζεστός χώρος με χαμηλό φωτισμό, γεμάτος με ξύλο και δέρμα.
Πετύχαμε σε happy hour, το οποίο σημαίνει ότι οι μπύρες ήταν αρκετά φθηνότερες (κάθε μέρα μέχρι τις 20:00 αν θυμάμαι καλά). 2 μισόλιτρες βαρελίσιες μας κόστισαν 5 ευρώ, η "αλσατική σαλάτα" 7 ευρώ και το "choucroute paysan" 13,90, σύνολο 25,90!!!
Και αν ξεπεράσουμε την ευχάριστη έκπληξη των φτηνών τιμών, δυστυχώς και η γεύση των φαγητών ακολουθούσε την ίδια πολιτική. Η αλσατική σαλάτα αποτελούνταν από μαρούλι, κομμάτια ντομάτας, πίκλες, κομμάτια λουκάνικου, ζαμπόν και πολύ πολύ πολύ κασέρι! Το choucroute paysan, απ' ότι κατάλαβα αποτελεί σπεσιαλιτέ του Στρασβούργου, διότι το βρίσκεις σε κάθε super market σαν έτοιμο φαγητό ψυγείου και αποτελείται από 3 κομμάτια κρέας, 2 λουκάνικα, μια βραστή πατάτα και πολύ πολύ πολύ ξινολάχανο.
Και για να μην πολυλογώ, ότι και να δοκιμάσαμε, έμοιαζε σαν να έχουν αφαιρέσει χειρουργικά το 80% της γεύσης και μείναμε να χρησιμοποιούμε την όρασή μας για να καταλάβουμε τι τρώμε. Όλα σχεδόν ήταν άνοστα, τίποτα άσχημο σε γεύση αλλά και τίποτα νόστιμο. Οι μπύρες πάντως ήταν πολύ καλές και στην σωστή τιμή!
Θα το πρότεινα για τον πολύ όμορφο χώρο του και τις φτηνές τιμές. Αν με ξαναφέρει η μοίρα στην περιοχή, σίγουρα θα το τιμήσω για τις μπύρες του, σε happy hour φυσικά :)
Τα tartines gratinee, σαν πιτσούλες, ήταν φτιαγμένα στη στιγμή και αρκετά νόστιμα, η μεγάλη σαλάτα με μπλε τυρί (10,
Σέρβις γαλλικό (βιαστικό και απότομο) αλλά συγκρατημένα ευγενικό. Γενικές εντυπώσεις από φαγητό κυμαίνονται, δεν μετάνιωσα που πήγα, δεν θα απέτρεπα κάποι@ από το να πάει, προσωπικώς θα δοκίμαζα κάτι άλλο σε επόμενη επίσκεψη.
Πετύχαμε σε happy hour, το οποίο σημαίνει ότι οι μπύρες ήταν αρκετά φθηνότερες (κάθε μέρα μέχρι τις 20:
Και αν ξεπεράσουμε την ευχάριστη έκπληξη των φτηνών τιμών, δυστυχώς και η γεύση των φαγητών ακολουθούσε την ίδια πολιτική. Η αλσατική σαλάτα αποτελούνταν από μαρούλι, κομμάτια ντομάτας, πίκλες, κομμάτια λουκάνικου, ζαμπόν και πολύ πολύ πολύ κασέρι! Το choucroute paysan, απ' ότι κατάλαβα αποτελεί σπεσιαλιτέ του Στρασβούργου, διότι το βρίσκεις σε κάθε super market σαν έτοιμο φαγητό ψυγείου και αποτελείται από 3 κομμάτια κρέας, 2 λουκάνικα, μια βραστή πατάτα και πολύ πολύ πολύ ξινολάχανο.
Και για να μην πολυλογώ, ότι και να δοκιμάσαμε, έμοιαζε σαν να έχουν αφαιρέσει χειρουργικά το 80% της γεύσης και μείναμε να χρησιμοποιούμε την όρασή μας για να καταλάβουμε τι τρώμε. Όλα σχεδόν ήταν άνοστα, τίποτα άσχημο σε γεύση αλλά και τίποτα νόστιμο. Οι μπύρες πάντως ήταν πολύ καλές και στην σωστή τιμή!
Θα το πρότεινα για τον πολύ όμορφο χώρο του και τις φτηνές τιμές. Αν με ξαναφέρει η μοίρα στην περιοχή, σίγουρα θα το τιμήσω για τις μπύρες του, σε happy hour φυσικά :)