Boragó

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηCostanera Sur S.J.E. de Balaguer 5970, Vitacura
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+56 2 2953 8893
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: Piroski

Εικόνες (19)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Πτιφουράκια (οκ)
[εικόνα]
Παλαιωμένο πίσκο (ζόρικο, θέλω κι άλλο)
[εικόνα]
Cold Glacier (Α ΠΙ ΣΤΕΥ ΤΟ)
[εικόνα]
Kollof (φύκι), arrayan (φρούτο), loyo (μανιτάρι) (καλό)
[εικόνα]
Ό,τι απέμεινε από τρεις στρώσεις παγωτό (δεν άρεσε)
[εικόνα]
Αρνί "αντικριστό" και quila είδος μπαμπού (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ψωμί και βούτυρο pajarito (πολύ καλό)
[εικόνα]
Τόνος και yellowfish από το νησί του Πάσχα (καλό)
[εικόνα]
Χέλι, λουλούδια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Τριφύλλια Χιλής (καλό)
[εικόνα]
Ψητό μήλο, φουντούκι, pajarito σαν κεφίρ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χτένι (καλό)
[εικόνα]
Οστρακοειδή της Χιλής ανοιχτό (καλό)
[εικόνα]
Οστρακοειδή της Χιλής κλειστό (καλό)
[εικόνα]
Μύδια, μανιτάρια, ψητό λεμόνι (τρομερό)
[εικόνα]
Concholepas με τρούφα (καλό)
[εικόνα]
Καλαμάρι jumbo (ξεφύγαμε)
[εικόνα]
Χιλιανές πατάτες (βουτυρένιο, ωραίο)
[εικόνα]
Pulmay (ζωμός από φύκια - κόζι)

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2024

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Piroski (πριν από 17 μέρες και 16 ώρες)
No 29 στην λίστα World's 50 best και Νο 5 στην λίστα της Λατινικής Αμερικής γιατί τα μισελεν είναι τόσο λαστ γίαρ.

Υπάρχει μόνο το ντεγκουστασιόν μενού "endemic" 15 πιάτων. Όπως μαρτυράει και το όνομα του μενού, όλα είναι Χιλή. Από τα υλικά, μέχρι τις συνταγές, μέχρι τα στησίματα, ο chef Rodolfo Guzman προσπαθεί με λίγες μπουκιες να δείξει τι είναι αυτή η χώρα. Μια χώρα στην οποία βρισκόται όλα τα περιβάλλοντα. Έρημοι, παγοβουνα, νησια. Μια χώρα οπου πριν εμφανιστούν οι Ισπανοί πριν 500 χρόνια, την κατοικούσαν χίλιες δυο αυτόχθονες φυλές που έχουν αφήσει το γαστριμαργικο τους αποτύπωμα.

Από το νερό που είναι βροχή της Παταγωνίας φερμένη με όχημα (!) στον τόνο του Νησιού του Πάσχα και από την ταπεινή αλλά τόσο σημαντική πατάτα στο λουλούδι της ερήμου Ατακάμα, όλα φωνάζανε "Χιλή".

Ήταν όλα εξαιρετικά γευστικά; Όχι. Από τα 15 πιάτα λίγα ενθουσίασαν πραγματικά. Τα περισσότερα ήταν απλώς "καλά" με την εξαίρεση ενός επιδορπίου που δεν άρεσε.

Όμως ήταν η πρώτη φορά σε εστιατόριο που ένιωσα το κοσνεπτ. Ένιωσα πραγματικά ότι αυτός ο άνθρωπος προσπαθούσε να μου μεταδώσει το πώς βλέπει αυτή τη χώρα. Ένιωσα ότι δεν τρώω απλώς αλλά παρακολουθώ μια ιστορία. Ένιωσα την ειλικρινή αγάπη του σεφ για τον τόπο του, για κάθε άκρη αυτης της αχανούς χώρας, ένιωσα την ιστορία του μέρους και την πολυπλοκότητα της. Και όταν τελείωσε το γεύμα ήταν σαν να είχα μάθει τον τόπο αυτον, σαν να είχα ξεναγηθεί μέσω των γεύσεων.

Κι ας μην ήταν όλες οι γεύσεις τέλειες, δεν πειράζει. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική.

ΥΓ μέρος του κονσεπτ και η ελάχιστη χρήση μαχαιροπίρουνων. Έπαιζε κυρίως χεράκι ή αυτοσχέδια κουταλια κτλ πράγμα που μέχρι να συνηθίσεις είναι άβολο.

ΥΓ2 το wine pairing με 6 κρασιά πολυ καλο, 5/6 συμπληρωναν εξαιρετικά το φαγητό. Ένα κρασί που μας άρεσε, την επόμενη μέρα το βρήκαμε στην λιανική στα 250 ευρω. Θα μείνουμε με την ανάμνηση.

Για όποιον δεν θέλει αλκοόλ έπαιζε και pairing με χυμούς και κομπουτσας του σεφ, θα ήθελα να το είχα δοκιμάσει.

ΥΓ3 αν κάτι δεν μου άρεσε ήταν τα υπερβολικά props στα στησίματα.

ΥΓ4 μαζί με δύο παλαιωμενα pisco στα 600 ευρώ για 2 άτομα. Για το επίπεδο αυτό η τιμή είναι εξαιρετική νομίζω.