Ψι by Mezen

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Μεζέν. Υπάρχουν 3 καταστήματα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Μεζεδοπωλείο, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΣκρα 8, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310268763
Διαδίκτυο
Ωράριο10:00-18:00 η λιανική, 12:00-17:30 το εστιατόριο, Κυριακή κλειστά
Λέξεις κλειδιά
Ψάρι, Psi, Psy, Με Ζεν, MeZen, #ιχθυοπωλείο, #κρασιά, #table sharing
Άνοιξε18 Νοεμβρίου 2024
Πρόσθετες πληροφορίες:
Executive chef ο Νίκος Αγγελής. R&D chef ο Γρηγόρης Χέλμης.

Με υπότιτλο "Ψαροχασάπικο - Εκλεκτοπωλείο".

Στη θέση του υπήρχε το Surfer Maya.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα αρκετές φορές Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2024.

Μόλις άνοιξε επομένως είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές, πάντως προς το παρόν το κόνσεπτ είναι:
  • Λιανική: μπορείς να αγοράσεις νωπές παρασκευές ψαριών για το σπίτι. Δεν έχει ολόκληρα φρέσκα ψάρια σαν κλασικό ιχθυοπωλείο.
  • Εστιατόριο: ότι βλέπεις στην βιτρίνα μπορείς να το φας και επιτόπου. Σε σύγκριση με Μεζέν, το Ψι έχει μικρό κατάλογο, δεν βγάζει ράντομ μεζέδες τύπου βολιώτικο, δέχεται κρατήσεις (για τα τραπέζια, όχι το μπαρ), και κλείνει το απόγευμα.

Η πρώτη αίσθηση που μου άφησε:
  • Λιανική:
    • Ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα. Στο κρέας υπάρχουν πολλά κρεοπωλεία που το έχουν εξελίξει το θέμα (βλέπε Διδασκάλου στην Παπανδρέου), όμως κάτι αντίστοιχο για ψαρικά λείπει από την πόλη. Η επιτυχία νομίζω θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές, την ποικιλία και την τοποθεσία. Τις γεύσεις & ποιότητα δεν τις αναφέρω, γιατί έχουν ήδη αποδείξει ότι τις έχουν. Η ποικιλία στα ψαρικά & προϊόντα ραφιού μου φάνηκε αρκετά περιορισμένη.
    • Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέους γονείς. Π.χ. τα σνίτσελ μαγιάτικου, μπιφτέκι τόνου, σουβλάκι ξιφία, χταποδοκεφτέδες, είναι εξαιρετικές επιλογές για μικρά παιδιά που δυσκολεύονται με ψαροφαγία.
  • Εστιατόριο:
    • Ωραίος χώρος, μωσαϊκό στο πάτωμα, οπτική στο παρασκευαστήριο.
    • Άνετο μπαρ, νομίζω 7-8 ατόμων. Εσωτερικά έχει 3 μεγάλα τραπέζια: 6, 8 και 10 ατόμων. Προσοχή, όλα τα τραπέζια τα μοιράζεσαι με άλλες παρέες, δεν έχεις ιδιωτικότητα.
    • Το φαγητό είναι προφανώς πολύ καλό, αφού η ομάδα είναι ίδια με το Μεζέν, μάλιστα προσωπικά βρίσκω το Ψι ακόμη καλύτερο. Μαγειρεύουν ο Νίκος Αγγελής και ο Αντώνης Πασσάς, εξαιρετικοί και οι δύο.
    • Τιμές μάλλον θα έλεγα νορμάλ για την ποιότητα που προσφέρει και τις εποχές ακρίβειας που διανύουμε. Υπολογίστε περίπου 30€/άτομο χωρίς αλκοόλ, ±10€.
Top επιλογή για ψαροφαγία. Αξίζει και το προτείνω.

Εικόνες (89)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κερασμένο σαραγλάκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σαρδέλα φούρνου (μέτρια, κάτι δεν πήγε καλά στο ψήσιμο)
[εικόνα]
Γαλέος σαγανάκι (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Πικάντικα σουβλάκια τόνου (εξαιρετικά)
[εικόνα]
Μπριζολάκι ξιφία (εξαιρετικό ψήσιμο)
[εικόνα]
Λουκάνικο μαγιάτικου με μουστάρδα (ενδιαφέρον αλλά στεγνό, η συνοδευτική σως είναι απαραίτητη)
[εικόνα]
piθari - [url=https://afianeswines.gr/]Afianes[/url] - Ικαρία (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταραμάς πικάντικος (οκ)
[εικόνα]
Ταρτάρ ταραμά (καλό)
[εικόνα]
Μελιτζανάκια τουρσί (καλά)
[εικόνα]
Ταρτάρ τόνου (καλό)
[εικόνα]
Παστράμι τόνου (εκπληκτικό) & Προσούτο ξιφία (όχι του γούστου μου)
[εικόνα]
[εικόνα]
Ωμή καραβίδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σούπα κακαβιάς βελουτέ (καλή, ελαφριά)
[εικόνα]
Lost Lake Hefebrand (απόσταγμα οινολασπών, για μένα άνοστο χωρίς νόημα ύπαρξης, ίσως σαν βάση για κοκτέιλ)
[εικόνα]
Μορταδέλα γαλέου (ενδιαφέρον) & Τσορίθο/σουτζούκι τόνου (δε μου άρεσε)
[εικόνα]
Φιλέτο τόνου dry aged & Σουβλάκια ξιφία (εξαιρετικά ψησίματα!)
[εικόνα]
Χταποδοκεφτές τομή
[εικόνα]
Χταποδοκεφτέδες (καλοί)
[εικόνα]
Fishsticks μπακαλιάρου (τοπ! εξαιρετική επιλογή για παιδιά)
[εικόνα]
Γιουβαρλάκια μπακαλιάρου (έλειπε γεύση)
[εικόνα]
Γίγαντες με χταποδολουκάνικο ξυδάτο (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Λουκάνικο ξυδάτο χταποδιού (εξαιρετικό!!)
[εικόνα]
Παστράμι τόνου (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Lost Lake Μαλαγουζιά (καλό, αλλά στα 16€ ακριβό)
[εικόνα]
Πατέ από συκώτια ψαριών (ζόρικο, πολύ καλό)
[εικόνα]
Βιτρίνα λιανικής 2/2
[εικόνα]
Βιτρίνα λιανικής 1/2
[εικόνα]
Πανσέτα τόνου (τρομερή)
[εικόνα]
Βελουτέ κακαβιά
[εικόνα]
Ψητά λαχανικά
[εικόνα]
Φάβα
[εικόνα]
Ξυδάτο χταπόδι
[εικόνα]
Απάκι τόνου
[εικόνα]
Γιουβαρλάκια μπακαλιάρος (πολύ νόστιμα)
[εικόνα]
Τάρταρ παλαιωμένο φαγκρί σε κρέμα αχλάδι σελινόριζα
[εικόνα]
Φασόλια τουρσί (νόστιμα)
[εικόνα]
Παστράμι ψαριού (πολύ καλό)
[εικόνα]
Τσίπουρο χωρίς Ζαχαρία (μια χαρά)
[εικόνα]
Δε θυμάμαι τι ήταν, αλλά εξαιρετικό
[εικόνα]
Γιακάς προετοιμασία (πολύ καλός, νομίζω τόνος)
[εικόνα]
Απάκι τόνου
[εικόνα]
Παλαιωμένη τσικουδιά 35Ν
[εικόνα]
Φιλέτο ξιφία (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Λαζάνια με ραγού σαλάχι (καλό)
[εικόνα]
Γαρίδες σαγανάκι (απλώς οκ, προς το αδιάφορο)
[εικόνα]
Ταρτάρ λαυράκι dry aged (εξαιρετικό)
[εικόνα]
"Μπριζολάκι λαυράκι πελαγίσιο dry aged" (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σουβλάκι τόνου πικάντικο (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Τατάκι παλαμίδας με σταμναγκάθι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Fish sticks πελαγίσιο λαυράκι (καλό, αλλά λιγότερο καλό από το σνίτσελ μαγιάτικου που πήρα την άλλη φορά)
[εικόνα]
Χταποδοκεφτέδες (εξαιρετικοί, μου θύμησε Κάλυμνο)
[εικόνα]
Χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά (πολύ καλά)
[εικόνα]
Ψητά καρότα και παντζάρια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Litani - Afianes - Ικαρία (εξαιρετικό)
[εικόνα]
λευκό - Seiradi - Πάρος (χωρίς εντάσεις, απλώς οκ)
[εικόνα]
ροζέ - Seiradi - Πάρος (οκ)
[εικόνα]
μικρός ταραξίας - Thalassinos - Ηράκλειο (καλό)
[εικόνα]
Ανθόνερο - Lipsi Winery - Λειψοί (οκ)
[εικόνα]
Βιτρίνα λιανικής 2/2
[εικόνα]
Βιτρίνα λιανικής 1/2
[εικόνα]
Κέτσαπ με μαύρο σκόρδο
[εικόνα]
Τα αποστάγματα

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: ποτά 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: ποτά 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: πιάτα ημέρας
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024: πιάτα ημέρας

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
guru (πριν από 14 μέρες και 10 ώρες)
Πρώτη αναγνωριστικη επίσκεψη για χαλαρό τσιπουρακι. Ενδιαφέρουσα πρόταση για ιδιαίτερες ψαρογευσεις που εύχομαι να πιάσει. Ευγενικό προσωπικό με διάθεση να μας εξηγήσει και να μας ξεναγήσει. Κυρίως θέλουν να δουλέψουν το κομμάτι της λιανικής από ό,τι μας είπαν, αλλά λειτουργεί και ως εστιατόριο για κάποιες early afternoon ώρες την ημέρα. Δοκιμάσαμε τάρταρ παλαιωμένο φαγκρί σε σάλτσα σελινοριζας και αχλαδιου που ήταν ενδιαφέρον, γίγαντες τουρσί νοστιμοι, παστραμι ψαριού πολύ καλό γιουβαρλακια μπακαλιάρου πολύ νόστιμα (συνοδεύονται και με ένα μπολάκι με καρότο και μαϊντανό που θεωρητικά ρίχνεις στο κυρίως μπολ - προσωπικά μου άρεσε περισσότερο χωρίς την έξτρα προσθήκη). Επειδή υπάρχει η φιλοσοφία του table sharing είναι ιδανικό για κοινωνικοποιηση με άγνωστους. Αν είστε μουντρουχοι ή προτιμάτε την ηρεμία σας καθίστε στον πάγκο μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα. Θα ξαναπάω