Byrek

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Ξένο
ΔιεύθυνσηΠέτρου Συνδίκα 46, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2312001039,6993234916
Διαδίκτυο
Ωράριο06:00-16:00
Λέξεις κλειδιά
Burek, Μπουρέκ, #πίτες, #αλβανικό, #lakror, #kifle
Άνοιξε28 Οκτωβρίου 2024
Προστέθηκε από: Piroski

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Πέρασα Οκτώβριο 2024. Είχε 3-4 είδη πίτας/μπουρέκ, με διαφορετικά φύλλα. Ναυαρχίδα είναι το lakror από Κορυτσά που έχει θρυμματιστό φύλλο. Είναι 2η φορά που δοκιμάζω λακρόρ, την 1η φορά ήταν στο διπλανό Τζούλια με μερακλίδικες γεμίσεις. Νόστιμο και αρκετά αλάδωτο αποτέλεσμα, αλλά θα ήθελα περισσότερη γέμιση. Μέχρι στιγμής ξεχώρισα με διαφορά τον κιμά και την γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Είναι κάτι διαφορετικό, αξίζει σίγουρα μια δοκιμή, θα ξαναπάω.

Εικόνες (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Byrek με τσουκνίδα (χωρίς τυρί, πρακτικά άνοστο)
[εικόνα]
Γλυκιά κολοκυθόπιτα (πολύ καλή!)
[εικόνα]
Χατσαπούρι με τυρί (αδιάφορο)
[εικόνα]
Λακρόρ με φασόλια (οκ, λίγο στεγνό, θέλει ίσως ντομάτα)
[εικόνα]
Byrek με τυρί (νόστιμο...!!!!)
[εικόνα]
Στριφτή με κιμά (εγκάρσια τομή #2)
[εικόνα]
Στριφτή με κιμά (εγκάρσια τομή #1)
[εικόνα]
Στριφτή με κιμά (καλό, 2,8€)
[εικόνα]
Lakror πιπεριά/ντομάτα/κρεμμύδι (καλό φύλλο, θέλει παραπάνω γέμιση)
[εικόνα]
Lakror πιπεριά/ντομάτα/κρεμμύδι (οκ, 2€)
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
Γαλατόπιτα (καλή)
[εικόνα]
Μπουρέκ πράσο-τυρί (ωραίο)
[εικόνα]
Μπουρέκ πράσο-τυρί (ωραίο)
[εικόνα]
Ταψί μπουρέκ με κιμά

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2024

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
tsimp
Νοέμβρης '24, περαστικός όπως ήμουν, πήρα ένα lakror με κιμά και μία ζύμη (σαν πιροσκί) με γαλοπούλα/κασέρι.

Το πρώτο, να πω, είναι πως δεν ενδείκνυται για on-the-go δοκιμή, καθώς διάγει μέσα στην ευθραυστότητα του φύλλου, κινδυνεύοντας να σου μείνει στο χέρι σε κάθε δαγκωματιά ή εν μέσω προσπαθειών αποκάλυψης. Η γέμιση ήταν πάρα πολύ νόστιμη, το φύλλο καλό. Ικανοποιητικού μεγέθους και τιμής.
Το σαν-πιροσκί - αυτό σαφώς για τον δρόμο - ήταν γεμάτο, νόστιμο, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Την ώρα εκείνη, ~10:00, είχε αρκετή ποικιλία, η οποία άνοιξε την όρεξη και για επόμενο πέρασμα επαύξησης της γνωριμίας με την αλβανική κουζίνα.
dokimastis
Νομίζω ότι έχω ξαναδοκιμάσει byrek/lakruar σε επισκέψεις στην Αλβανία στο παρελθόν. Ενδιαφέρον φύλλο, διαφορετικό, λεπτό, αλλά σε σημεία είναι σα να δαγκώνεις χαρτί!

Πήρα με πράσο- τυρί. Ωραία γέμιση, αρκετή και εύγευστη. Θα ξαναδοκίμαζα, αν έβρισκα τελικά τον κιμά (που δεν είχε αυτή την φορά)(τιμή 2ε)
Faust2
Δοκιμή σήμερα το πρωϊ.
Οπως έχει ειπωθεί το φύλλο διαφορετικό, ελαφρυ και γενικά το αποτέλεσμα ευγευστο.
Η διαθεσιμότητα σε γεύσης, έχει να κάνει με το ποτε θα βγουν από το εργαστήριο.
Ζητήθηκε ένα byrek με τυρι, ένα με σπανάκι και ενώ ήρθαν από διαφορετικά ταψιά εντέλει ήταν και τα δυο τυρί...!!! Η τιμή στα 2€ το κομμάτι.
Το προσωπικό ευγενικό, θα ξαναπάω έχει να "δώσει" το μαγαζί!!
Piroski
Σαν το όρνεο γυρόφερνα το μαγαζί περιμένοντας να ανοίξει. Τελικά άνοιξε χθες.

Παρόλο που είναι μικρό μαγαζί έχει μέσα εργαστήριο και δύο κυρίες ζυμώνουν.

Έχει μέσα διάφορα μπουρέκ. Είναι φύλλο διαφορετικό από την κλασική πίτα, πιο μαλακό και λεπτό αλλά όχι σφολιάτα. Είχε διάφορους συνδυασμούς. Ζήτησα και πλήρωσα (2.20) ένα με πιπεριά, ντομάτα και κρεμμύδι. Τελικά ήταν πράσο με φέτα, που δεν με χάλασε εν τέλει.

Ήταν νόστιμο και ελαφρύ πολύ, χαλαρά έτρωγα και δεύτερο στο καπάκι.

Θα δοκιμάσω κι άλλα, έχει ενδιαφέρον.