Βρίσκεται στην περιοχή Little Italy, στην οδό Wooster st.
Άνοιξε το 1938 από τον Salvatore “Sally” Consiglio με τη βοήθεια της μητέρας του, Filomena Consiglio, αδερφής του Frank Pepe.
O Frank Pepe, μετανάστης απ' την Ιταλία, άνοιξε την δική του ομώνυμη πιτσαρία, η οποία βρίσκεται κι αυτή επί της οδού Wooster st., το 1925. Ήταν αυτός που εισήγαγε πρώτος τον όρο "New Haven style pizza" στον γαστρονομικό χάρτη.
Από το 1925 έως το 1937, ο Sally, μαζί με τον αδερφό του Tony, δούλευαν στην πιτσαρία του θείου τους Φρανκ.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι δύο αυτές πιτσαρίες θεωρούνται -και είναι, όπως παρατηρήσαμε- ιδιαίτερα κοντινές και στα υπόλοιπα.
Καθίσαμε εκεί βράδυ Σαββάτου (Μάιο '24), μία ώρα που η αναμονή έφτανε έως και τα 50'. Δε γινόταν όμως να μην δοκιμαστεί.
Πήραμε την original με mozzarela, tomato sauce και pepperoni. Στην μεγάλη έκδοση. Καλή, απλή, ξεροψημμένη. Η βάση, κι εδώ, ήταν ένα απ' τα ατού της γεύσης.
Επίσης, δοκιμάσαμε την clam pie. Στο μικρό μέγεθος. Ελλείψει σάλτσας ήταν ελαφρώς στεγνή, αν και γευστική. Πιστεύω μία pink sauce με tomato και λευκή θα ταίριαζε ιδανικά.
Ο χώρος ήταν μικρότερος των υπολοίπων πιτσαριών του New Haven, με τα ίδια όμως γλυκήτατα booths. Στο βάθος του μαγαζιού, ο μεγάλος τουβλόχτυστος φούρνος "έφτυνε" ζεστές, κοχλάζουσες pies, πανέτοιμες να σερβιριστούν στα αδημονώντα τραπέζια.
Πλέον, έχοντας προσθεθεί και η Sally's στη λίστα των δοκιμασμένων, η κατάταξη των πιτσαριών του New Haven (και της ομώνυμου στυλ πίτσας), διαμορφώνεται ως εξής:
Άνοιξε το 1938 από τον Salvatore “Sally” Consiglio με τη βοήθεια της μητέρας του, Filomena Consiglio, αδερφής του Frank Pepe.
O Frank Pepe, μετανάστης απ' την Ιταλία, άνοιξε την δική του ομώνυμη πιτσαρία, η οποία βρίσκεται κι αυτή επί της οδού Wooster st., το 1925. Ήταν αυτός που εισήγαγε πρώτος τον όρο "
Από το 1925 έως το 1937, ο Sally, μαζί με τον αδερφό του Tony, δούλευαν στην πιτσαρία του θείου τους Φρανκ.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που οι δύο αυτές πιτσαρίες θεωρούνται -και είναι, όπως παρατηρήσαμε- ιδιαίτερα κοντινές και στα υπόλοιπα.
Καθίσαμε εκεί βράδυ Σαββάτου (Μάιο '
Πήραμε την original με mozzarela, tomato sauce και pepperoni. Στην μεγάλη έκδοση. Καλή, απλή, ξεροψημμένη. Η βάση, κι εδώ, ήταν ένα απ' τα ατού της γεύσης.
Επίσης, δοκιμάσαμε την clam pie. Στο μικρό μέγεθος. Ελλείψει σάλτσας ήταν ελαφρώς στεγνή, αν και γευστική. Πιστεύω μία pink sauce με tomato και λευκή θα ταίριαζε ιδανικά.
Ο χώρος ήταν μικρότερος των υπολοίπων πιτσαριών του New Haven, με τα ίδια όμως γλυκήτατα booths. Στο βάθος του μαγαζιού, ο μεγάλος τουβλόχτυστος φούρνος "
Πλέον, έχοντας προσθεθεί και η Sally'
Modern > Frank Peppe >