The Yeatman

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηRua do Choupelo, Vila Nova de Gaia
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Βρίσκεται στο ομώνυμο ξενοδοχείο.
Προστέθηκε από: Piroski

Εικόνες (22)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κέικ, τσάι με θυμάρι και φασκόμηλο
[εικόνα]
Tripa (κρέπα σοκολάτα)
[εικόνα]
Γλυκάκια (φυστικοβούτυρο-μπανάνα, σουσάμι-μέλι, μπλούμπερις)
[εικόνα]
Μανταρίνι σε διάφορες υφές
[εικόνα]
Σοκολάτα με κρόκους αυγών
[εικόνα]
Σοκολάτα με κρόκους αυγών
[εικόνα]
Ριζότο με λαγό
[εικόνα]
Πατάτες με γουρουνοπούλα
[εικόνα]
Γουρουνοπούλα με σαλάτα
[εικόνα]
Καλαμάρι
[εικόνα]
Ψωμί, ελαιόλαδο, βούτυρο
[εικόνα]
Χέλι
[εικόνα]
Κοκκινόψαρο, κρεμμυδάκι εσαλότ, πανσέτα
[εικόνα]
Αστακός, τρούφα
[εικόνα]
Στρείδι, jalapenos, πράσινο μήλο, φουά γκρα
[εικόνα]
Πέτσα του ψαριού
[εικόνα]
Μυραινίδα, αυγό, μανιτάρια, ντάσι
[εικόνα]
Βάφλα, χαβιάρι, καβούρι
[εικόνα]
Χτένι, ajo blanco, αρακάς
[εικόνα]
Πορτογαλέζικο στιφάδο
[εικόνα]
Σάντουιτς τόνου
[εικόνα]
Ταρτάκι μπακαλιάρου

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Piroski
Δύο αστέρια Μισελεν διότι τα μονάστερα είναι για τους λιμενεργάτες.

Όλη η εμπειρία ήταν εξαιρετική από την αρχή μέχρι το τέλος.

Υπάρχει μόνο το μενού γευσιγνωσιας το οποίο αλλάζει πολύ τακτικά. Σε εμάς προσφέρθηκαν, αν δεν κάνω λάθος, συνολικά 19 πιάτα.

Μας υποδέχθηκαν στο σαλόνι για τα πρώτα 4 πιάτα, συνοδεία πορτογαλικού αφρωδους.

Στη συνέχεια, περάσαμε στην κουζίνα αφού το επόμενο πιάτο σερβιριστηκε στο chef's table συνοδεια σαμπανιας. Γνωρίσαμε το προσωπικό, μας έδειξαν πως δουλεύει η κουζίνα και μας χαιρέτισε ο chef Ricardo Costa.

Τα υπόλοιπα πιάτα τα πηραμε στο τραπέζι μας με καταπληκτική θέα του Πόρτο και του Ντούρο. Το πρώτο πιάτο συνόδευσε σάκε και τα υπόλοιπα 5 εξαιρετικά Πορτογαλικά ξηρά κρασιά. Στα επιδόρπια κρασί πόρτο 68 ετών.

Το καλύτερο πιάτο έσκασε σαν έκπληξη αφού ήταν εκτός καταλόγου και το ετοιμαζει ο chef ενίοτε εποχιακά: ριζότο με λαγό. Τρομερό.

Αλλα πιάτα που ξεχώρισαν σε ένα γενικά εξαιρετικό μενού: σάντουιτς τόνου, πορτογαλεζικο στιφάδο, στρείδι με πιπεριές και μήλο και από γλυκά το μανταρινι.

Αν έπρεπε σώνει και ντε να κάνω μια παρατήρηση, θα ήταν η χρήση σφαιριδίων και υγρού αζώτου σε 4-5 πιάτα. Προσωπικά δεν βρίσκω appeal, η αντίθεση ζεστού και παγωμένου δεν μου δουλεύει, αντιθέτως με εμποδίζει να καταλάβω τις γεύσεις.

Σέρβις πολύ καλό και με διάθεση για καλαμπουρι.

Εξαιρετική βραδιά.