Can Paixano – Xampanyeria
Τάπας ταβέρνα που αυτοαποκαλείται … Σαμπανερία.
Πολλά Ελληνικά οινοποιεία έχουν πλέον Αφρώδη από σταφύλια όπως Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Μοσχοφίλερο, μέχρι και Βιδιανό.
Άλλοι με Μethod Τraditionelle (ζύμωση και σε δεξαμενή και στο μπουκάλι) όπως ο Καρανίκας και ο Τσέλεπος, οι περισσότεροι με μέθοδο Charmat (ζύμωση μόνο σε ανοξ. δεξαμενή πχ Procecco) παράγουν αξιόλογους αφρώδεις οίνους.
Προσωπικά πιστεύω ότι για το Domaine Καρανίκα, το Cuvee Speciale Brut, είναι ανώτερο πολλών Γαλλικών επώνυμων Champagne. Η ετικέτα του δε έχει ζωγραφισμένο με κάρβουνο έναν … Δον Κιχώτη σε επέλαση. Αν τα όνειρα ήταν ανεμόμυλοι …
H ιστορία στην Ελλάδα με τα αφρώδη είναι παλιά από την Arcadia, Champagne d’ Orient του 1835 των Αδελφών Παπανικολάου, μέχρι τον Καραμανλή που σέρβιρε Ελληνικά αφρώδη (Αμαλία) στα επίσημα γεύματα προκαλώντας έκπληξη στους επίσημους προσκεκλημένους.
Η δε σύγχρονη Αμαλία του Τσέλεπου έχει το όνομα της συζύγου του.
Στο Can Paixano λοιπόν οι Ισπανοί φτιάχνουν, πουλάνε αφρώδες και δεν έχουν πρόβλημα να το λένε και Xampanyeria παρόλο που «απαγορεύεται» μιας και εκτός Kαμπανίας.
Τάπας bar με πολλά και διαφορετικά εδέσματα και αφρώδη Demi Sec, Brut και Ροζέ.
Μόνιμα γεμάτο εστιατόριο, χωρίς κρατήσεις, οικονομικό όπου τα αφρώδη τα απολαμβάνουν με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός από όστρακα (που θα περίμενε κανείς…).
Φοβερά λουκάνικα, φοβερά σάντουιτς με Iberico, μέχρι και αντσούγιες με ελιές μας έφεραν.
Τα δε ποτήρια αυτά τα παλιά ρηχά ποτήρια των 60s.
Πάμφθηνο, πουλούσαν το κουτί με τις 6 σαμπάνιες 28 ευρώ.
Τάπας ταβέρνα που αυτοαποκαλείται … Σαμπανερία.
Πολλά Ελληνικά οινοποιεία έχουν πλέον Αφρώδη από σταφύλια όπως Ξινόμαυρο, Αγιωργήτικο, Μοσχοφίλερο, μέχρι και Βιδιανό.
Άλλοι με Μethod Τraditionelle (ζύμωση και σε δεξαμενή και στο μπουκάλι) όπως ο Καρανίκας και ο Τσέλεπος, οι περισσότεροι με μέθοδο Charmat (ζύμωση μόνο σε ανοξ. δεξαμενή πχ Procecco) παράγουν αξιόλογους αφρώδεις οίνους.
Προσωπικά πιστεύω ότι για το Domaine Καρανίκα, το Cuvee Speciale Brut, είναι ανώτερο πολλών Γαλλικών επώνυμων Champagne. Η ετικέτα του δε έχει ζωγραφισμένο με κάρβουνο έναν … Δον Κιχώτη σε επέλαση. Αν τα όνειρα ήταν ανεμόμυλοι …
H ιστορία στην Ελλάδα με τα αφρώδη είναι παλιά από την Arcadia, Champagne d’ Orient του 1835 των Αδελφών Παπανικολάου, μέχρι τον Καραμανλή που σέρβιρε Ελληνικά αφρώδη (Αμαλία) στα επίσημα γεύματα προκαλώντας έκπληξη στους επίσημους προσκεκλημένους.
Η δε σύγχρονη Αμαλία του Τσέλεπου έχει το όνομα της συζύγου του.
Στο Can Paixano λοιπόν οι Ισπανοί φτιάχνουν, πουλάνε αφρώδες και δεν έχουν πρόβλημα να το λένε και Xampanyeria παρόλο που «απαγορεύεται» μιας και εκτός Kαμπανίας.
Τάπας bar με πολλά και διαφορετικά εδέσματα και αφρώδη Demi Sec, Brut και Ροζέ.
Μόνιμα γεμάτο εστιατόριο, χωρίς κρατήσεις, οικονομικό όπου τα αφρώδη τα απολαμβάνουν με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός από όστρακα (που θα περίμενε κανείς…).
Φοβερά λουκάνικα, φοβερά σάντουιτς με Iberico, μέχρι και αντσούγιες με ελιές μας έφεραν.
Τα δε ποτήρια αυτά τα παλιά ρηχά ποτήρια των 60s.
Πάμφθηνο, πουλούσαν το κουτί με τις 6 σαμπάνιες 28 ευρώ.