Θεωρείται το αυθεντικό pastel de nata.
Το γλύκισμα αυτό δημιουργήθηκε από τους μοναχούς του διπλανού μοναστηριου. Όταν το μοναστήρι έκλεισε (1834) ο ζαχαροπλάστης πούλησε τη συνταγή σε έναν τύπο, του οποίου η οικογένεια την έχει μέχρι σήμερα.
Ουρές έξω από το μαγαζί αλλά οι περισσότεροι είναι για να κάτσουν εκεί. Αν τα θέλεις πακέτο τελειώνεις σε δύο λεπτάκια.
Το μόνο μου ρεφερενς από το γλυκό είναι το μαγαζάκι στη Θεσσαλονίκη. Σε σχέση με αυτό, λοιπον, το ορίτζιναλ είναι πιο αγλυκο, πιο κρεμώδες και γαλατενιο και χωρίς αισθητό λεμόνι.
Το γλύκισμα αυτό δημιουργήθηκε από τους μοναχούς του διπλανού μοναστηριου. Όταν το μοναστήρι έκλεισε (1834) ο ζαχαροπλάστης πούλησε τη συνταγή σε έναν τύπο, του οποίου η οικογένεια την έχει μέχρι σήμερα.
Ουρές έξω από το μαγαζί αλλά οι περισσότεροι είναι για να κάτσουν εκεί. Αν τα θέλεις πακέτο τελειώνεις σε δύο λεπτάκια.
Το μόνο μου ρεφερενς από το γλυκό είναι το μαγαζάκι στη Θεσσαλονίκη. Σε σχέση με αυτό, λοιπον, το ορίτζιναλ είναι πιο αγλυκο, πιο κρεμώδες και γαλατενιο και χωρίς αισθητό λεμόνι.
Είναι καλό και το καταβρόχθισα.