Η σφολιάτα πολύ καλή,μου άρεσε λίγο παραπάνω από του Senol
Τώρα η γέμιση.....νομίζω καλύτερη του Senol
Πήραμε ένα με σοκολάτα,καλούτσικη γέμιση αλλά ήθελα περισσότερη μέσα γιατί πιο πολύ φύλλο έτρωγες
Και ένα με γέμιση αμυγδάλου που δεν μας πολύ άρεσε γιατί είχε χοντρούτσικα κομμάτια μέσα και κάπως χτυπούσαν άσχημα να το πω....
Επόμενη στάση 72Η
Μετά από αρκετές δοκιμές εδώ και κέντρο Αθήνας, νομίζω ότι είναι το αγαπημένο μου και, σε αντίθεση με Αθήνα, εδώ η ουρά είναι ευτυχώς σπάνια ή περιορισμένη (κάτι ανάποδο συμβαίνει με το Choureal της Αθήνας!). Για μένα είναι ένα κλικ καλύτερο από Senol στα γλυκά (κυρίως στη γέμιση), αλλά και διότι στο Senol δεν έχω πετύχει προγεμισμένα αλμυρά (δεν έχει;), παρά μόνο με on-demand γέμιση που προσωπικά δε με ενθουσιάζουν και είναι πανάκριβα. Ένα άλλο θετικό είναι και η τιμή, παρότι αθηναϊκό είναι λογικές οι τιμές.
Το 72H δεν είναι καθόλου στα γούστα μου, παρότι έχει και αλμυρά.
Πρόσφατη δοκιμή σε αλμυρά (x2) και γλυκά (x2) παρασκευάσματα. Γενικά το επίπεδο στην πόλη έχει ανέβει εδώ και ένα χρόνο, οπότε δύσκολος ο ανταγωνισμός.
Συνολικά η ζύμη σε όλα πολύ καλή. Θεωρώ οτι και σκέτο τρώγεται πολύ ευχάριστα. Απο αλμυρά δοκιμάστηκαν με ζαμπόν-γραβιέρα και λουκάνικο. Μια χαρά και τα 2 με το δεύτερο να είναι κάπως καλύτερο γευστικά.
Στα γλυκά δε τα πήγε τόσο καλά. Το pistachio είχε μια μίξη με δύο πραλίνες, στο κέντρο ήταν μια απροσδιόριστη λευκή με πολύ flat γεύση και στις δύο άκρες ήταν η πραλίνα φυστίκι, η οποία ήταν πολύ καλή αλλά συνολικά λίγη σε ποσότητα. Το No 1 παραμένει για εμένα το αντίστοιχο του 72Η με διαφορά. Τελευταίο δοκιμάστηκε το cheescake, το οποίο ήταν απογοήτευση. Γέμιση με το σταγονόμετρο. Πάλι η γέμιση ήταν σε 2 φάσεις, με τα άκρα να έχουν την γέμιση μαρμελάδα (οκ) και το κέντρο γέμιση με κρέμα μασκαρπόνε (?).
Δεν έχω δοκιμάσει το κεντρικό της Αθήνας, αλλά αμφιβάλλω αν είναι στα ίδια standards. 72H, Senol, παραμένουν πολύ καλύτερα.
Νέο τσεκάρισμα . Pain au chocolat (κρουασάν σοκολάτας) πολύ καλό, κρουασάν αμυγδάλου μέτριο (δεν μου άρεσε η γέμιση), κρουασάν βερύκοκκο επίσης μέτριο (άνοστη γέμιση). Η εντύπωσή μου είναι ότι στο Overoll το πρόβλημα εντοπίζεται στη γέμιση, γιατί η σφολιάτα είναι πολύ καλή. Η γέμισή τους ή είναι λίγη σε ποσότητα όπως στο Pain au chocolat , ή είναι άνοστη όπως στο κρουασάν αμύγδαλο και βερύκοκκο. Γενικά καλό ,όμως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.
Δοκιμασα το κλασικό κρουασαν με μαύρη σοκολάτα και αυτό με τη νουτελα. Η σφολιάτα σ αυτό με τη μαύρη ήταν πολύ νόστιμη και βουτυρατη, στη νουτελα κυριαρχουσε η γέμιση. So far
72H >Overoll>Senol, αλλά κ τα τρία πολύ κοντά.
Συμφωνώ απόλυτα με τη Γιατράνκα, πήρα κρουασάν με νουτέλα που ήταν πολύ καλό,όχι όμως αισθητά ανώτερο από το Senol. Tο εξωτερικό γλασσάρισμα πιο πολύ αφαιρεί παρά προσθέτει. Pain aux raisins θα έλεγα υποδεέστερα του Senol. Γενικά αξίζει.
Άνοιξε Δευτέρα 16 Οκτωβρίου σωτήριον έτον 2023. Μετά την εκδημία του butter up η μάχη του κρουασάν ζεσταίνεται ξανά. Δοκίμασα ένα κρουασάν με φυστίκι, το οποίο ήταν πολύ καλό αλλά όχι καλύτερο του senol, κατά τη γνώμη μου πάντα. Για να το τεντώσουμε λίγο: α) το κρουασάν είχε εξωτερικά ένα θα πω γλασάρισμα περιττό και β) κατά τόπους στη γέμιση ήταν αισθητή στην υφή η παρουσία αδιάλυτης ζάχαρης. Μετά ταύτα, θα λάβουν χώρα νεότερες δοκιμές.
Τώρα η γέμιση.....
Πήραμε ένα με σοκολάτα,
Και ένα με γέμιση αμυγδάλου που δεν μας πολύ άρεσε γιατί είχε χοντρούτσικα κομμάτια μέσα και κάπως χτυπούσαν άσχημα να το πω....
Επόμενη στάση 72Η
Το 72H δεν είναι καθόλου στα γούστα μου, παρότι έχει και αλμυρά.
Δεν θα κάνω σύγκριση με άλλα μαγαζιά γιατί δεν το βρήκα ούτε ανώτερο ούτε κατώτερο. Το βρήκα όμως απολαυστικό!
Συνολικά η ζύμη σε όλα πολύ καλή. Θεωρώ οτι και σκέτο τρώγεται πολύ ευχάριστα. Απο αλμυρά δοκιμάστηκαν με ζαμπόν-γραβιέρα και λουκάνικο. Μια χαρά και τα 2 με το δεύτερο να είναι κάπως καλύτερο γευστικά.
Στα γλυκά δε τα πήγε τόσο καλά. Το pistachio είχε μια μίξη με δύο πραλίνες, στο κέντρο ήταν μια απροσδιόριστη λευκή με πολύ flat γεύση και στις δύο άκρες ήταν η πραλίνα φυστίκι, η οποία ήταν πολύ καλή αλλά συνολικά λίγη σε ποσότητα. Το No 1 παραμένει για εμένα το αντίστοιχο του 72Η με διαφορά. Τελευταίο δοκιμάστηκε το cheescake, το οποίο ήταν απογοήτευση. Γέμιση με το σταγονόμετρο. Πάλι η γέμιση ήταν σε 2 φάσεις, με τα άκρα να έχουν την γέμιση μαρμελάδα (οκ) και το κέντρο γέμιση με κρέμα μασκαρπόνε (?).
Δεν έχω δοκιμάσει το κεντρικό της Αθήνας, αλλά αμφιβάλλω αν είναι στα ίδια standards. 72H, Senol, παραμένουν πολύ καλύτερα.
72H >