τα Μεζεδάκια της Τζούλιας!

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΚαφενείο, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΧαλκιδικής 70, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310843800
Διαδίκτυο
Ωράριο08:00-00:00, Δε κλειστά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Με...ζεν (από την ίδια ιδιοκτησία) και το Πάνος.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Δεκέμβριο 2023.
  • Κλασικής αισθητικής συνοικιακό καφενείο που περνάει απαρατήρητο.
  • Εξωτερικά τραπέζια στο πεζοδρόμιο δεν έχει, αλλά άκουσα ότι υπάρχει αυλίτσα που δεν την τσέκαρα.
  • Μαγειρεύει η Τζούλια και σερβίρει η κόρη της. Συμπαθέστατες και ευγενικές.
  • Η όρεξη της Τζούλιας να μαγειρέψει πέρα από τηγανίσματα, είναι σπάνια για καφενείο Θεσσαλονίκης. Κυριακή βάζει αρνί σούβλας, καθημερινά έχει πατσά, ετοιμάζει διάφορα φαγητά φούρνου/κατσαρόλας.
  • Πέρα από την όρεξη, ευτυχώς ξέρει και να μαγειρεύει! Μαμαδίστικα.
  • Υπάρχει το παράδοξο που ενώ ζουν στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες κόσμος αλβανικής καταγωγής και υπάρχουν κάμποσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, για λόγους που δεν κατανοώ δεν υπάρχει ούτε ένα φαγάδικο με αλβανική κουζίνα. Η κουζίνα τους έχει προφανώς πάρα πολλές ομοιότητες με την ελληνική και δεν είναι εξωτική, αλλά υπάρχουν κάμποσα ιδιαίτερα πιάτα που χρήζουν δοκιμής. Στα πλαίσια αυτά μαζευτήκαμε μεγάλη παρέα και συνεννοηθήκαμε προκαταβολικά να μας ετοιμάσει εκτός καταλόγου ότι παραδοσιακό ευκαιρούσε. Σχόλια στις φωτό που ανέβασα, το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, θα επαναληφθεί!
  • Τιμές μου φάνηκαν φυσιολογικές. Στο σενάριο της custom παραγγελίας πιο τσιμπημένες.
  • Από αρνητικά: α) δεν έχεις privacy και ο χώρος είναι μεταφορικά "κρύος", β) μυρίζουν ελαφρώς τα ρούχα από την ανοιχτή κουζίνα, γ) η περιοχή δεν έχει parking.
Συμπερασματικά, αξίζει και το προτείνω είτε στους λάτρεις των καφενείων, είτε σε παρέα που επιθυμεί να οργανώσει custom γεύμα παραδοσιακής αλβανικής κουζίνας.

Εικόνες (31)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ψάρια (μουσμούλι και λυθρίνι)
[εικόνα]
Πατσάς ανάμικτος (οκ, ούτε κρύο ούτε ζέστη)
[εικόνα]
Καλαμαράκια
[εικόνα]
Μπακαλιάρος τηγανιτός (μάλλον κτψ, οκ)
[εικόνα]
Σαρδέλα ψητή (μια χαρά)
[εικόνα]
Μύδια σαγανάκι
[εικόνα]
Τσιπουρομεζές ποικιλία
[εικόνα]
Τηγανιά (βαριά, προσωπικά δεν άρεσε)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (καλά)
[εικόνα]
Φασολάδα με παστουρμά (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Ποικιλία τουρσιών (δικά τους)
[εικόνα]
Σκουμπρί
[εικόνα]
Ντολμαδάκια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Καραφάκι τεταρτάκι
[εικόνα]
Voss ...επαναγεμιζόμενο!
[εικόνα]
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Tres_leches_cake]Trileçe[/url] (νόστιμο)
[εικόνα]
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Tav%C3%AB_kosi]Tavë kosi[/url]: το εθνικό πιάτο της Αλβανίας με αρνί, γιαούρτι και λίγο ρύζι (ενδιαφέρον για μια δοκιμή, χωρίς να με ενθουσιάσει)
[εικόνα]
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Tarhana]Τραχανάς[/url] ξινός με ψωμί παπάρα (comfort φτηνό και χορταστικό, αλλά δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Lakror]lakror[/url] (την ονόμασε γενικότερα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url]) με λάχανο τουρσί & κουνουπίδι (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
[εικόνα]
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Lakror]lakror[/url] (την ονόμασε γενικότερα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url]) με λάχανο τουρσί & κουνουπίδι (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
[εικόνα]
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Lakror]lakror[/url] (την ονόμασε γενικότερα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url]) με πνευμόνι και έντερα (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
[εικόνα]
Χειροποίητη πίτα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Lakror]lakror[/url] (την ονόμασε γενικότερα [url=https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rek#Albania]byrek[/url]) με πνευμόνι και έντερα (πολύ καλή! θα ήταν ακόμη καλύτερη αν δεν ήταν τόσο στεγνή)
[εικόνα]
Πιπεριές με ένα αλβανικό τυρί σαν μυζήθρα (μια χαρά)
[εικόνα]
Πιπεριές με σκόρδο (εξαιρετικές!)
[εικόνα]
Χειροποίητα τουρσιά (μια χαρά)
[εικόνα]
Πιπεριές τουρσί με γιαούρτι (οκ)
[εικόνα]
Πιπεριές τουρσί με γιαούρτι (οκ)
[εικόνα]
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Kashkaval]Kaçkavall[/url] (οκ)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιος "παστουρμάς" με φασολάδα (μια χαρά, οι Αλβανοί όταν λένε παστουρμά συχνά εννοούν κάτι σαν beef jerky)
[εικόνα]
Αλβανικό τσίπουρο από κορόμηλα (πολύ καλό, βαράει αλλά δεν είχα hangover)
[εικόνα]
Τραπέζι

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
tsimp
Συνοικιακό μεζεδοπωλείο, με νότες παλιακής και πιο σύγχρονης αισθητικής, χωμένο στα δαιδαλώδη στενάκια της Ανάληψης, που είναι ό,τι πρέπει για να καθίσεις χωρίς παρεμβολές και να απολαύσεις φαΐ/κουβέντα.

Το τρέχει μητέρα-κόρη, με το μαγείρεμα να είναι περισσότερο της πρώτης και ο συντονισμός της δεύτερης, κι από Σεπτέμβρη '24 έχουν έρθει και 2 νέα άτομα προσωπικό (κυρίως σέρβις).

Τον τελευταίο χρόνο την έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές και έχουν δοκιμαστεί διάφορα. Υπογραμμίζω έντονα τη φασολάδα με παστουρμά που είναι φοβερή, την ποικιλία των δικών τους τουρσιών (όπως λάχανο, πιπεριές απλές και γεμιστές, ντομάτα) και τα ντολμαδάκια.

Δουλεύει εξίσου κρέατα και ψαρικά/θαλασσινά, σε τηγάνι και σχάρα.
- Απ' τα κρεατικά: Τα σουτζουκάκια καλά, και οι σεφταλιές συμπαθητικές. Κάποιες φορές έχει παϊδάκια (ατάκτως, θέλει συνεννόηση για να τα πετύχεις), καθώς επίσης και πρόβειο κεμπάπ (το θεσσαλικό). Στην τελευταία επίσκεψη μας έβγαλε αρνί (καλό) και κοκορέτσι, απ' την προηγούμενη μέρα (points added). Καθημερινά διαθέτει πατσά ανάμικτο, που είναι οκ.
- Στα της θαλάσσης: Αξίζει να πετύχεις παραλαβή φρέσκο ψαράκι και να το βάλει στη σχάρα. Έχουμε βρει μουσμούλια και λυθρίνια. Τέλειος μεζές, με τσιπουράκι. Δουλεύει και κάποια κατεψυγμένα, όπως καλαμαράκι ροδέλα και μύδια.

Μαγειρευτά βγάζει ό,τι μπήκε στις κατσαρόλες/ό,τι προλάβεις (1-2 τη φορά).
Οι αλοιφές (τζατζίκι, λευκός ταραμάς, τυροκαυτερή) είναι δικές τους, ενώ έχει και κάποιες του εμπορίου.

Όπως έχει πει και το αλάνι, μετά από κάλεσμα σε συνεννόηση μπορεί να ετοιμάσει πιάτα από Αλβανία. Ορισμένα εξ αυτών έχουν εκφράσει την επιθυμία πως θα ήθελαν να τα βγάλουν -σταδιακά- και στο μαγαζί.

Από ποτά, σχεδόν πάντα δική τους γράπα. Αρωματική και ευκολόπιοτη, με τα επόμενα πρωινά να είναι πάντα καθαρά.

Στις επισκέψεις μας, το έχουμε βρει από γεμάτο με παρέες που βγάζουν όργανα και μερακλώνουν, έως να είμαστε οι μοναδικοί θαμώνες. Όλες τις φορές όλα μια χαρά, το περιβάλλον φιλικά/οικογενειακά ζεστό.
Το προηγούμενο διάστημα (μάλλον έως αρχές καλοκαιριού '24), συνήθως τα Σάββατα, διοργάνωνε ρεμπέτικα/μουσικές βραδιές, που αναρτούσε εκ των προτέρων στα ΜΚΔ. Από φέτος μας είπε ότι σκέφτεται να/θα αλλάξει τη μέρα/τακτικότητα αυτών.
Η αυλίτσα πίσω λειτουργεί και ως καπνιστήριο, διαθέτοντας θερμαντικά μέσα και προσφέροντας μία κάποια ιδιωτικότητα.
Στα των τιμών, κάποιες είναι προς τα πάνω κάποιες προς τα κάτω, με τον μ.ο. να είναι λογικός.

Συνολικά, μας αρέσει για τη συνέπεια στην συνοικιακή του απόδοση, το κλίμα και τις γεύσεις, που φτιάχνουν χαρακτήρα για να επιστρέφεις.