Country

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΠροξένου Κορομηλά 13, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2314070919
Διαδίκτυο
Ωράριο08:00-20:00, Κυριακή κλειστά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε7 Απριλίου 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Με υπότιτλο "The Real Artisan Breadery".
Προστέθηκε από: Psalidoxeris

Εικόνες (22)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Καλτσόνε με μανιτάρια, μοτσαρέλα, σάλτσα βασιλικού (ωραίο)
[εικόνα]
Καλτσόνε με μανιτάρια, μοτσαρέλα, σάλτσα βασιλικού (ωραίο)
[εικόνα]
Basque cheesecake (καλό, αλλά μέχρις εκεί)
[εικόνα]
Γαλλική σφολιάτα με κοτόπουλο και γραβιέρα Νάξου
[εικόνα]
Fougasse με ελιά
[εικόνα]
Λαγάνα (καλή)
[εικόνα]
Μπαγκέτα τομή
[εικόνα]
Μπαγκέτα
[εικόνα]
Καλτσόνε με μοτσαρέλα, ρεγκάτο, μορταδέλα και σάλτσα βασιλικού
[εικόνα]
Soft cookie
[εικόνα]
Basque cheesecake
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Cruffin (με γέμιση φιστίκι)
[εικόνα]
Croqueline με φυστίκι (γέμιση)
[εικόνα]
Croqueline με φυστίκι (εξαιρετικό!)
[εικόνα]
Κρουασάν με γαλοπούλα και κασέρι (μέτριο)
[εικόνα]
Βιτρίνα εσωτερικά
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξαιρετικό sourdough με τραγανή κρούστα από έξω και smooth ζύμη μέσα
[εικόνα]
Εξαιρετικό sourdough ψωμί

Σxόλια (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Connoisseur
Δοκιμή την εβδομάδα που πέρασε με το sourdough ολικής. Παρότι φαινόταν είπα να πάρω το ρίσκο και δυστυχώς απογοήτευση: όπως και του 72H, αν και με πιο τραγανή κόρα στο Country, πρόκειται για ένα ψωμί πολύ υψηλού hydration με αποτέλεσμα να είναι μέσα σκέτος αφρός με πολύ λεπτή κόρα. Και ενώ αυτό το ψωμί προσφέρει αισθητική απόλαυση (οπτικά), από υφή και γεύση μπα...προτιμώ το έντονα ξινό, σφιχτό sourdough, πιο κοντά στα γερμανικά ψωμιά.
Όπως υπονόησε και άλλο σχολιαστής είναι πολύ "αδύναμο" ψωμί, δεν κρατάει τίποτα ενώ και η χαρακτηριστική ξινίλα χάνεται σε μεγάλο βαθμό (λόγω του high hydration λογικά). Ακόμα και στο ble έχουν αρχίσει να χαλάνε το σίκαλης που ήταν το μοναδικό κοντά στα γούστα μου.
Στο Country μου αντιπροτάθηκε ένα μικρό ψωμί φόρμας για πιο σφιχτό, ίσως δώσω μια ευκαιρία.
bibi
Πηρα μισο κιλο ολικης 3 ευρω και ενα πολυσπορο 2.50 ευρω. Το ολικης 545γρ. και το πολυσπορο 340γρ. Και τα δυο νοστιμα και ποιοτικα καλυτερα απο οποιδηποτε αλλο
προζυμενιο ψωμι εχω δοκιμασει στην πολη (ακομη και απο του ble στην Εγνατια παλιοτερα)
και πολυ πανω απο τον μεσο ορο του συνοικιακου φουρνου πρατηριου της γειτονιας. Αλλα
1ον εχει πολυ αλατι
2ον δεν μπορει να συγκριθει με το ψωμι που θα φτιαξεις στο σπιτι
με δικο σου προζυμι που θα το ταιζεις για μια εβδομαδα, θα
το εχεις σε ολη την διαρκεια της ζωη σου και κυριως θα ξερεις τι εχει μεσα.
.Μια καλη αρχη ειναι το ψωμι του Άκη Πετρετζικη Ψωμί με προζύμι χωρίς μίξερ.
Βεβαια απο τα 10γρ. αλατι που εχει η συνταγη εγω βαζω 3.
Οποιος εχει χρονο, ακολουθησει ευλαβικα τις οδηγιες και δεν απογοητευτει με την πρωτη αστοχια θα ανταμειφθει με ενα ζεστο μυρωδατο ψωμι ψημενο οπως ακριβως το θελει.
Piroski
Περασμα για δοκιμή, ήθελα πίτα αλλά δεν είχε κάτι να μου τραβήξει το ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα.

Πήρα ένα καλτσονε με μανιτάρια, φρέσκια μοτσαρέλα και σάλτα ντομάτας και βασιλικού.
Η ζύμη χειροποίητη, πολύ καλή, ίσως ήθελε ένα Τσικ ψήσιμο ακόμα. Γέμιση νόστιμη με ένα μεγάλο κομμάτι φρέσκιας μοτσαρέλας μέσα.

Γενικά ωραίο στα 3,40.
Thanasis
Δεν είμαι γενικά μεγάλος φαν του ψωμιού. Έχει τύχει όμως να φάω ζυμωτό ψωμί σε Ζαγοροχώρια και Πήλιο που ήταν μικρά αριστουργήματα. Δοκίμασα αυτό το περίφημο ψωμί sourdough, κανονικό και ολικής. Ήταν γενικά λαστιχωτό, με κόρα μέτριας τραγανότητας και τρύπες παντού. Δοκίμασα να κάνω και πρωινό με βιολογικό βούτυρο και βιολογική μαρμελάδα, που κατέληγαν στο πιάτο. Η γεύση του ίδιου του ψωμιού κάπως πιο γεμάτη από το ψωμί του συνοικιακού φούρνου αλλά όχι κάτι το τρελό. Δεν βλέπω κανένα λόγο να κοστίζει το συγκεκριμένο ψωμί πάνω από 6 ευρώ το κιλό και κατ' επέκταση δεν βρίσκω λόγο να ξαναπάρω. Για να συμφωνούν οι υπόλοιποι πως είναι εξαιρετικό, μάλλον θα είναι. Εγώ απλά αδυνατώ να το δω.
mikaela
Απίθανα όλα τα ψωμιά αργής ωρίμανσης κ.λπ., είτε σταρένια είτε ολικής είτε πολύσπορα.
Φαγάνας
Το sourdough πολύ ωραίο,όπως τα λένε οι προηγούμενοι
Να σταθώ στο κρουασάν με μερέντα που πήρα
Εξαιρετικό με την πιο πλούσια γέμιση απ΄όλα τα μαγαζιά τέτοιου είδους(εκτός από 72Η,που δεν έχω καταφέρει ακόμα να δοκιμάσω)
Αν είστε γλυκατζης και σας αρέσει να υπερτερεί λίγο η γέμιση από το φύλλο......να περάσετε μια βόλτα.....
adam20dj
Αγορασα παραμονη 1χρονιας ενα Panettone και ενα sourdough
Δυστυχώς πολυ μέτριο το Panettone και πολύ ακριβό ταυτόχρονα(25€).
Το ψωμί παρολ αυτά εξαιρετικό.
varethika ton prologo
Μάθαμε ότι ο bakery ήταν υπεύθυνος παραγωγής στο 72H όποτε δοκιμάστηκε …πολύ καλό το sourdough ωραίο το κρουασαν βουτυρο(lamination inside )και νόστιμα και ισορροπημένα τα μελομακάρονα
Μπηκε εύκολα στην λιστα των σοβαρών bakery του κέντρου
Psalidoxeris
Δε θέλει και πολλά ο άνθρωπος.

Καλό ψωμί, βουτυρακι και λίγη φέτα με ντομάτα.

Εξαιρετικό Sourdough ψωμί! Άκρως τραγανή κόρα, μαλακό εσωτερικά , όπως πρέπει.

Νομίζω μαζί με το 72Η έχουν τα καλύτερα sourdough στην πόλη και μαζί με τα ψωμιά του ble τα οποία θεωρώ κορυφαία είναι 3 από τους καλύτερους φούρνους στην Θεσσαλονίκη.

Το αλμυρό κρουασάν δε με κέρδισε, ήταν τέρμα bland. Ok το κρουασανακι βουτυρωμενο όπως πρέπει αλλά το σύνολο τέρμα μέτριο.

Το ίδιο έπαθα και με τα αλμυρά του 72Η, ούτε εκεί με κέρδισαν.

Νομίζω πως για αλμυρες ζύμες κρουασάν το senol τρώει τον ανταγωνισμό μιας και είναι ωραίες.

Σίγουρα θα παίρνω ψωμάκι όποτε περνάω, και θα δοκιμάσω και τα γλυκά τους γιατί είδα κάτι ωραίες τάρτες.

8.5/10 για το ψωμί τους