Δεν έχω δοκιμάσει από το συγκεκριμένο αλλά θα το τσεκάρω (η φωτογραφία είναι πολλά υποσχόμενη) - απαντώ στον dokimastis:
Έχω δικό μου προζύμι, αρκετά παλιό πλέον (>15 ετών), αλλά φτιάχνω σπάνια ψωμί λόγω έλλειψης χρόνου. Μου αρέσει ακριβώς αυτό που περιγράφεις: σκούρα (χοντρή και τραγανή) κόρα, πυκνό (και όχι αφρός) με τη χαρακτηριστική ευωδιαστή ξινίλα (για τους μύστες...) του sourdough. Στη Θεσσαλονίκη από αυτά που έχω δοκιμάσει δεν έχω βρει κάτι καλό αλλά έχω καταλήξει στο "Άπλαστο σίκαλης" το τετράγωνο (όχι το στρογγυλό!!!) του Blé, που είναι κοντά στα γούστα μου αν και φαίνεται να μη μπορούν με τίποτα να βγάλουν το ίδιο ακριβώς ψωμί κάθε φορά. Όσα από τα υπόλοιπα του Blé έχω δοκιμάσει δε μου αρέσουν καθόλου και το συγκεκριμένο εξαντλείται γρήγορα παρότι ΠΟΛΥ ακριβό.
Αντίθετα με απογοήτευσε εντελώς το 72H του ergon παρά τις προσδοκίες: λαστιχένια κόρα, εντελώς αφρός και καθόλου ξινίλα.
Πέρασα για ψωμί με προζύμι, μετά από σύσταση από επαΐοντες του χώρου.
Γενικά δεν τρώω ψωμί, αλλά όταν βρω κάτι πολύ καλό, τρώω! Οπότε εδώ Καρβελάκι με προζύμι σίκαλη πολύ καλό, 3.6ε. Στην απόδειξη το έλεγε sourdough bread! Φοβερή σκούρη κόρα, πυκνό στην υφή και όντως κάπως ξινό. Φαντάζομαι θα αντέξει και μέρες.
Είμαι σε αναζήτηση παρομοίων καρβελιών με προζύμι και κόρα, για όποιον έχει γνώση.
Έχω δικό μου προζύμι, αρκετά παλιό πλέον (>
Αντίθετα με απογοήτευσε εντελώς το 72H του ergon παρά τις προσδοκίες: λαστιχένια κόρα, εντελώς αφρός και καθόλου ξινίλα.
Γενικά δεν τρώω ψωμί, αλλά όταν βρω κάτι πολύ καλό, τρώω! Οπότε εδώ Καρβελάκι με προζύμι σίκαλη πολύ καλό, 3.
Είμαι σε αναζήτηση παρομοίων καρβελιών με προζύμι και κόρα, για όποιον έχει γνώση.