72H

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα ΕΡΓΟΝ. Υπάρχουν 14 καταστήματα.
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΑγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
hours, εβδομήντα δύο ώρες, #φούρνος, #food court, #κρουασάν
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "Artisanal Bake House".

Εικόνες (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Croissant roll (προτιμώ το κλασικό croissant)
[εικόνα]
404 error στη βιτρίνα όταν κλείνει το βράδυ
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Προζυμένιο croissant roll φιστίκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Προζυμένιο croissant roll φιστίκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Προζυμένιο croissant βουτύρου (πολύ καλό)
[εικόνα]
Προζυμένιο croissant με ζαμπόν, παρμεζάνα (καλούτσικο, αλλά η ξεραμένη κρούστα τριγύρω αφαιρούσε πόντους απόλαυσης)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2022)

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Connoisseur
Γενικά ήθελα πολύ να μου αρέσουν ψωμί/κρουασάν/σάντουιτς, αλλά ενώ με κερδίζουν σε παρουσίαση, προσωπικά δε με κερδίζουν σε γεύση και τιμή (value).
Ειδικά στα κρουασάν, μετά από 3 φορές, γλυκά και αλμυρά, δύσκολα θα ξαναδοκιμάσω (ειδικά το σπανάκι ήταν εντελώς απογοήτευση). Για τις δικές μου γεύσεις δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με Overoll-Senol, ειδικά στη ζύμη. Έχω την αίσθηση ότι είναι και το ακριβότερο των τριών κατά μέσο όρο.
Jørgen
Δοκιμάστηκαν κρουασάν με φυστίκι και gianduja. Σφολιάτα πολύ καλή, ψημένη ακριβώς όπως πρέπει. Το φυστίκι αρκετά καλό, όπως και η gianduja, αλλά λίγο παραπάνω γέμιση απ’ ότι θα ήθελα. Τιμές τσιμπημένες (σε επίπεδα Δανίας).
Panas
Επιτέλους η πόλη άρχισε να κάνει κρουασαν. Εδώ και χρόνια υπήρχαν μόνο κάτι κατεψυγμένα της κακιάς ώρας που κάλυπταν την κακή σφολιάτα με πολύ μερεντα (δε μας χαλάει γενικά αυτό).
Η ερώτηση είναι μια, είναι το καλύτερο κρουασάν στην πόλη; Ναι είναι για μένα. Οι στρώσεις της σφολιάτας λεπτές και κρουστες με τη μυρωδιά του βουτύρου να κυριαρχεί, όπως πρέπει δλδ. Εχω δοκιμάσει τη γέμιση καραμέλα, τζιαντουγια, φυστίκι μόνο τα roll. Προτιμώ τζιαντουγια. Σε όλα η υφή της γέμισης είναι ιδανική, απο ένταση όμως σηκωνουν βελτίωση. Προσοχή σας ρωταν αν θέλετε να το ζεστάνουν. Πείτε ναι οπωσδήποτε! Το δοκίμασα χωρίς να ζεσταθεί κ έχανε πολύ.
Τα ψωμιά τους αρκετά αξιολογα αν και τα προζυμενια τα προτιμώ πιο οξινα.
Τα άλλα δυο μαγαζιά με κρουασάν που άνοιξαν, το senol και το butter up είναι επίσης αξιόλογα αλλά προτιμώ τη σφολιάτα του συγκεκριμένου.
Stephan
Πήρα κρουασάν με σοκολάτα που ήταν καλό,σίγουρα όμως λιγότερο καλό από το senol. Θεωρώ ότι έχει το δεύτερο καλύτερο κρουασάν στην πόλη. To ψωμί του με προζύμι , λευκό, μου άρεσε. Θα μπορούσα να ξαναπάω.
Nic
Croissant roll με γέμιση spread από μπισκότα speculoos πολύ δυνατό στα 3,90€.
fisher
Δοκίμασα κρουασάν βουτύρου και κρουασάν με σπανάκι. Πολύ ωραιο το κρουασάν, το 2ο με το σπανάκι απλά ειχε φτωχή γέμιση αλλά νόστιμη. Βέβαια είναι ακριβό ..
Connoisseur
Μέχρι στιγμής το ψωμί σε 2 διαφορετικές δοκιμές και εκδοχές ήταν μεγάλη απογοήτευση, αν αυτό είναι sourdough, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει το άρωμα και τη γεύση. Επίσης η ζύμη είναι υπερβολικά αφράτη (θα έλεγα σχεδόν "αφρός", μπορώ να τη συμπιέσω τελείως flat) και η κόρα έχει πολύ "λαστιχένια" υφή (καθόλου τραγανή) για τα γούστα μου. Θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία για κάτι άλλο.
Gavius Apicius
Δοκιμή Δεκέμβριο 2022. Πρώτη επίσκεψη στην πρόσφατα εγκαινιασμένη αγορά Μοδιάνο. Αρκετός κόσμος στην ουρά του 72Η, αλλά η αναμονή μικρή λόγω της σβέλτης εξυπηρέτησης από το προσωπικό. Δοκιμή κρουασάν με πραλίνα pistachio. Η σφολιάτα αρχικά με αποθάρρυνε, αλλά η πραλίνα στο εσωτερικό ανταμείβει. Κόστος στα 4.5€, αλλά χαλάλι για την γεύση του. Θα επανέλθω και για άλλη δοκιμή.