Σαϊτάν Παζάρ [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΓυμνασιάρχη Χρήστου Κοντού 18, Πρέβεζα
ΝομόςΠρέβεζας
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Στάθης Μαρίνα, Σεϊτάν, Μπαζάρ, Διαβολοπάζαρο, Şeytan Pazar
ΈκλεισεΝοέμβριο 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του άνοιξε το Σαϊτάν Παζάρ (από διαφορετική ιδιοκτησία).

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά τραπέζια μεσημέρι
[εικόνα]
Εξωτερικά τραπέζια μεσημέρι
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2011)

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
skoumprakis
Έκλεισε Νοέμβριο 2023 και ξανανοίγει την επόμενη εβδομάδα υπό νέα ιδιοκτησία (η οποία σχετίζεται με το cafe-bar Prevere στην παραλία). Ο παλιός ιδιοκτήτης (Στάθης) ανοίγει προσεχώς νέο εστιατόριο στην οδό Εθν. Αντιστάσεως (δίπλα στο Chillbox).
Θου-Βου
Βρίσκεται στην ομώνυμη γειτονιά, ακριβώς δίπλα στο σπίτι που έζησε ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης. Κάθεσαι έξω στο σοκάκι, και απολαμβάνεις την πασαρέλα. Από δω κάθε βράδυ θα περάσει όλη η Πρέβεζα. Μικρά τραπεζάκια, μικροί μεζέδες, ωραία μουσική.
Meraklis_Thess
Όμορφο μαγαζάκι, σε ένα γραφικό και πανέμορφο στενό, όπως το περιγράφουν παρακάτω.

Πήραμε χύμα λευκό κρασάκι (πολύ καλό), δεν πεινούσαμε πολύ, αλλά για να μην το πιούμε ξεροσφύρι παραγγείλαμε μια σαλάτα Ντάκο και μια μερίδα κεφτεδάκια.

Τα κεφτεδάκια καλά, 4 μεγάλα τεμάχια, συνοδεία μιας δροσερής σος με δυόσμο και μπόλικες πατάτες τηγανητές. Ο Ντάκος πολύ καλός και έξτρα περιποιημένος με κάπαρι, κρίταμο, ελιές ροδέλα και τεράστια κομμάτια φέτας. Ήταν πραγματικά τεράστιος που άνετα χορταίνεις μόνο με αυτό, κάτι που δικαιολογεί και την ακριβή τιμή του 9€, αλλά υποτίθεται ότι το πιάτο αυτό είναι στυλ μεζέ. Σε ένα μαγαζί που πλασάρεται ως μεζεδοπωλείο θεωρώ ότι είναι άκυρο να έχεις τόσο μεγάλες μερίδες.

Εξυπηρέτηση τυπική, ωραία ψαγμένη μουσική από τα ηχεία.

Θα ξαναπήγαινα.
panos08
Επίσκεψη τον Οκτωβριο.
Με πηγε στο συγκεκριμένο μαγαζι ντόπιος κάτοικος της Πρέβεζας, ο οποίος ήξερε τους ιδιοκτητες.
Ο εξωτερικός χώρος με τα τραπεζάκια κάτω απο την κληματαρια είναι πανέμορφος. Το μεσημερι έχει καλή σκιά, και το βραδυ με τα φωτάκια ακομη καλυτερα. οι φωτογραφίες που ανέβασα είναι απλά ενδεικτικές.
Πρέπει όντως να μαζευει καλό κόσμο, αν κρίνω απο το γεγονός οτι στο διπλανό τραπεζι καθόταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (εχει καταγωγη απο Πρέβεζα)
Στα του φαγητού:
Καλαμαράκια τηγανητά αρκετα καλά, γαρίδες τηγανητές αρκετά καλές και αυτες, και το highlight:
Ριζότο με σουπια με το μαυρο μελανι της: εμφανισιακα ήταν περίεργο καθότι μαυρο, αλλά γευστικά ήταν πραγματικά απολαυστικό.
Απο τιμές δεν γνωρίζω αφού δεν πλήρωσα τίποτα.
Τα εξωτερικά τραπέζια και το ριζότο με κανουν να θέλω να ξαναεπισκευτω οπωσδήποτε αυτο το μαγαζι όταν ξαναέρθω..
dokimastis
Επίσκεψη το καλοκαίρι, ένα βράδυ του Αυγούστου. Χαμός στην πόλη και στην περιοχή μέσα στα στενάκια. Το μαγαζί έχει πλέον πάρει και τον απέναντι χώρο, που ονομάζεται Σπιναλόγκα. Είναι όλα δίπλα στο σπίτι του ποιητή Καρυωτάκη.

Κάτσαμε έξω με χαμηλό φωτισμό, σαν μπαρ. Μας πρότειναν να πάρουμε Κέφαλο Πετάλι (είπε ότι είναι "Στράδι" (στειράδι), το αρσενικό της Μπάφας). Ήταν ενδιαφέρον, καλοφτιαγμένο, με κόκκινη σάλτσα, αλλά το Κεφαλόπουλο δύσκολο ψάρι, άνοστο από κατασκευής του. 20ε (με το κιλό πήγαινε). Επίσης Τσίπουρο με μεζέ 4.50ε. Μετά τους βασικούς λίγους μεζέδες δεν είχε καμιά ιδιαίτερη ποικιλία..

Συνοπτικά ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά θα ήθελα να ξαναπάω και να δω κι άλλα μαγαζιά στην περιοχή, που φημίζεται και για τις γαρίδες της. Επίσης είδα άλλα μαγαζάκια στα στενάκια με πιο ψιλό μεζέ και με ζωντανή μουσική, που με τράβηξαν.
skoumprakis
Παραδοσιακό ουζερί στο πιο όμορφο και γραφικό δρομάκι της Πρέβεζας, κάτω από το σπίτι όπου έζησε τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής του ο ποιητής. Μαζεύει όλη την εντόπια και περιοδεύουσα ιντελιγκέντσια, από Λένα Διβάνη μέχρι Χρήστο Θηβαίο.

Είχα πάει δυο φορές το 2009 και μου είχε φανεί ακριβό για τα δεδομένα της πόλης. Κι έτσι παραμένει, απ'ότι μαθαίνω, αλλά οφείλω να του δώσω άλλη μια ευκαιρία, για την τοποθεσία και τις μπουκαμβίλιες. Κάνει κάτι κουφά ενίοτε (πχ μεζές για δυο μπίρες McFarland: μύδια σαγανάκι), αλλά μάλλον για να προσδώσει γραφικότητα στο μαγαζί.