Μετά την επίσκεψή μας στην υπόγεια πόλη του Derinkuyu (όσοι έχετε κλειστοφοβία, ξεχάστε το!) και για να συνέλθουμε λίγο, κάτσαμε στο συμπαθητικότατο καφέ ακριβώς απέναντι να πιούμε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό.
Μετά είδαμε ότι φτιάχνει και gözleme που το βλέπαμε παντού γραμμένο και είπαμε να το δοκιμάσουμε.
Πρόκειται πρακτικά από πολύ λεπτή γεμιστή πίτα που ψήνεται στο τηγάνι, (υποθέτω) χωρίς λάδι.
Θα μπορούσες να το πεις και κρέπα κλειστή με γέμιση μέσα.
Σαν γέμιση έχει διάφορες επιλογές, εμείς επιλέξαμε σπανάκι/τυρί ανάμεικτο.
Ενδιαφέρον το αποτέλεσμα και βαρύ. Δυστυχώς το τυρί που βάζουν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει και δεν είναι καθόλου αλμυρό, σχεδόν άνοστο. Οπότε το αποτέλεσμα είναι σαν να έχει μόνο σπανάκι το οποίο το κάνει λιγάκι βαρετό.
2 gözleme μαζί με 2 φρεσκοστυμμένους χυμούς πορτοκάλι-ρόδι και 2 νεράκια, σύνολο 230 λίρες, κοντά στα 13 ευρώ εν έτη 2022.
Κάτι μου λέει ότι έπαιξε ρόλο η ξενική προφορά μας, κρίμα.
Μετά είδαμε ότι φτιάχνει και gözleme που το βλέπαμε παντού γραμμένο και είπαμε να το δοκιμάσουμε.
Πρόκειται πρακτικά από πολύ λεπτή γεμιστή πίτα που ψήνεται στο τηγάνι, (υποθέτω) χωρίς λάδι.
Θα μπορούσες να το πεις και κρέπα κλειστή με γέμιση μέσα.
Σαν γέμιση έχει διάφορες επιλογές, εμείς επιλέξαμε σπανάκι/τυρί ανάμεικτο.
Ενδιαφέρον το αποτέλεσμα και βαρύ. Δυστυχώς το τυρί που βάζουν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει και δεν είναι καθόλου αλμυρό, σχεδόν άνοστο. Οπότε το αποτέλεσμα είναι σαν να έχει μόνο σπανάκι το οποίο το κάνει λιγάκι βαρετό.
2 gözleme μαζί με 2 φρεσκοστυμμένους χυμούς πορτοκάλι-ρόδι και 2 νεράκια, σύνολο 230 λίρες, κοντά στα 13 ευρώ εν έτη 2022.
Κάτι μου λέει ότι έπαιξε ρόλο η ξενική προφορά μας, κρίμα.