Έξτρα tip διότι δεν έχω φωτογραφία και δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για το κατάστημα.
Διαγώνια απέναντι από το τραπεζάκι που καθόμασταν, βρίσκεται ένα ζαχαροπλαστείο που έγραφε μεταξύ των άλλων ότι έχει καζάν ντιπί πορτοκάλι και καζάν ντιπί με ξηρούς καρπούς.
Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία και παραγγείλαμε έτσι όπως καθόμασταν στο κεμπαπομάγαζο (ναι, αυτά είναι νορμάλ στην Τουρκία, δεν χάνεται ο πελάτης για κανέναν και μπράβο τους) ένα από το καθένα.
Καζάν ντιπί με πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού, πολύ καλό όπως το περιμένεις. Το μόνο κακό είναι ότι μάλλον λόγο του πορτοκαλιού, χάνεις λίγο στην ένταση του καμμένου που αναζητάς στο συγκεκριμένο γλυκό.
Καζάν ντιπί με ξηρούς καρπούς, ένα ωραίο καζάν ντιπί με προσθήκη φυστικιού, ίσως και καρυδιού.
Και τα 2 ωραία, αλλά καταλήξαμε πως το original εξακολουθεί να αξίζει λίγο παραπάνω.
Αγοράσαμε κάποια δώρα από το παζάρι και μετά από ερώτησή μας το πρότεινε ο καταστηματάρχης για καλό φαϊ.
Σπεσιαλιτέ του καταστήματος το ισκεντέρ κεμπάπ, το οποίο και δοκιμάσαμε.
Εϊναι πρακτικά κομμένο doner kebap σε φέτες με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι, περιλουσμένο με άφθονο λιωμένο βούτυρο από πρόβειο γάλα. Αυτό είναι και το συστατικό που του προσδίδει την έντονη γεύση του. Σε μας δεν άρεσε ιδιαίτερα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακό. Ήταν κάτι διαφορετικό που θα ξαναδοκίμαζα στο μέλλον.
2ο πιάτο το Μανισα κεμπάπ. Μικρά κεμπαπάκια φτιαγμένα με μπαχάρια που δεν μπορώ να καταλάβω, το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικό! Πραγματικά, παίζει να είναι το καλύτερο κεμπάπ που έχω φάει στην ζωή μου, με την έννοια του κεμπάπ που έχουμε στην Ελλάδα. Πεντανόστιμο.
Μαζί με 2 "σπιτικά" ayran με "αφρόγαλο"και 4 νεράκια, σύνολο 194 λίρες, κοντά στα 11 ευρώ (2022).
Γρήγορο και καλό φαϊ σε καταπληκτική τιμή.
σχεδόν σίγουρα αναφέρεσαι στο Hisarönü Süt Tatlıları
το πρόσθεσα μόλις, γιατί λέει πολύ
Διαγώνια απέναντι από το τραπεζάκι που καθόμασταν, βρίσκεται ένα ζαχαροπλαστείο που έγραφε μεταξύ των άλλων ότι έχει καζάν ντιπί πορτοκάλι και καζάν ντιπί με ξηρούς καρπούς.
Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία και παραγγείλαμε έτσι όπως καθόμασταν στο κεμπαπομάγαζο (ναι, αυτά είναι νορμάλ στην Τουρκία, δεν χάνεται ο πελάτης για κανέναν και μπράβο τους) ένα από το καθένα.
Καζάν ντιπί με πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού, πολύ καλό όπως το περιμένεις. Το μόνο κακό είναι ότι μάλλον λόγο του πορτοκαλιού, χάνεις λίγο στην ένταση του καμμένου που αναζητάς στο συγκεκριμένο γλυκό.
Καζάν ντιπί με ξηρούς καρπούς, ένα ωραίο καζάν ντιπί με προσθήκη φυστικιού, ίσως και καρυδιού.
Και τα 2 ωραία, αλλά καταλήξαμε πως το original εξακολουθεί να αξίζει λίγο παραπάνω.
Σπεσιαλιτέ του καταστήματος το ισκεντέρ κεμπάπ, το οποίο και δοκιμάσαμε.
Εϊναι πρακτικά κομμένο doner kebap σε φέτες με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι, περιλουσμένο με άφθονο λιωμένο βούτυρο από πρόβειο γάλα. Αυτό είναι και το συστατικό που του προσδίδει την έντονη γεύση του. Σε μας δεν άρεσε ιδιαίτερα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν κακό. Ήταν κάτι διαφορετικό που θα ξαναδοκίμαζα στο μέλλον.
2ο πιάτο το Μανισα κεμπάπ. Μικρά κεμπαπάκια φτιαγμένα με μπαχάρια που δεν μπορώ να καταλάβω, το αποτέλεσμα όμως είναι εξαιρετικό! Πραγματικά, παίζει να είναι το καλύτερο κεμπάπ που έχω φάει στην ζωή μου, με την έννοια του κεμπάπ που έχουμε στην Ελλάδα. Πεντανόστιμο.
Μαζί με 2 "
Γρήγορο και καλό φαϊ σε καταπληκτική τιμή.