Okio

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΝίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2103311436
Διαδίκτυο
Ωράριο18:30-01:00, Κυ 13:00-17:00, Δε κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Οκιο, #cocktails
Άνοιξεπερίπου Ιούλιο 2021
Πρόσθετες πληροφορίες:
Head chef ο Βαγγέλης Δαγδελένης. Consultant chef ο Παναγιώτης Γιακαλής και ο Πέτρος Φωτείνης.

Στη θέση του υπήρχε το Mr. Pug.
Προστέθηκε από: IoliAt

Εικόνες (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Γιουβαρλάκια, καρύδα, λεμονόχορτο, δυόσμος (αποκάλυψη)
[εικόνα]
Pão de ló, yuzu
[εικόνα]
Gin, grapefruit
[εικόνα]
Προζυμένιο ψωμί, δικό τους βούτυρο
[εικόνα]
Καρδιές μαρουλιού (baby gem), κοτόπουλο, yuzu, wasabi
[εικόνα]
Γιουβαρλάκια
[εικόνα]
Μαγιάτικο, ταμάρινδος, ρεπανάκι
[εικόνα]
Πεσκανδρίτσα, σέσκουλα, καμένο βούτυρο, κουνουπίδι

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
IoliAt
Χώρος ωραίος, εγώ τον βρήκα ζεστό, ωραία ξύλινα τραπέζια, άνετες καρέκλες, κυριαρχεί το μαύρο-γκρι-ξύλο. Μας έβαλαν στον εξωτερικό χώρο (πεζοδρόμιο της Νίκης) με σόμπες ψηλά και στην αρχή λίγο κρυώσαμε, αλλά στην πορεία ήταν ΟΚ. Δεν ξέρω γιατί δεν καταφέραμε να καθίσουμε μέσα, η κράτηση ήταν 19.30 και ως τις 21.30 που φύγαμε υπήρχαν άδεια τραπέζια. Κατα τα άλλα όμως, σέρβις ευγενικό, επαγγελματικό, στο τέλος ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν επιμέρους λεπτομέρειες για τα πιάτα, γενικώς μια χαρά.

Ο κατάλογος πάρα πολύ σφιχτός, φαινόταν (αλλά μας το επιβεβαίωσαν κι όλας) ότι δεν λειτουργουν με τη λογική πρώτο-κυρίως, αλλά γενικώς όλα τα πιάτα είναι ισοδύναμα και διαλέγεις ό,τι θέλεις. Ωραία επιλογή από cocktails (και καλές τιμές), καλές και αρκετές επιλογές στα κρασιά (με ένα τσικ πιο ακριβες τιμές).
Στο προκείμενο:
  • Καταπληκτικό προζυμένιο ψωμί, με βούτυρο δικό τους, πασπαλισμένο με σκόνη shiitake. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο welcome, αυτό ήταν πολύ καλό όμως (επί παραγγελία).
  • Ruku japanese gin με χυμό grapefruit και pink grapefruit soda, ωραίο, ελαφρύ, προς το γλυκόξινο.
  • Σαλάτα με little gem lettuce, αχλάδι, yuzu, wasabi, τηγανιτό κοτόπουλο: το μαρούλι ωραιο, το ντρέσινγκ ωραίο (αρκετά ξινό, δεν ακουγόταν ιδιαίτερα το wasabi), το κοτοπουλο ωραιο (σε ένα σημείο είχα λίγο υποψίες για ροζ..), το σύνολο ενδιαφέρον, θα ήθελα να καταλάβω wasabi περισσότερο.
  • Μαγιάτικο-ταμάρινδος-ραπανακι, ήταν σε μορφή τατακι, το βρήκα πάρα πολύ καλό και ισορροπημένο.
  • Πεσκανδρίτσα-κουνουπίδι (ως πουρές)-καμένο βούτυρο-σεσκουλα (ωμά ψιλοκομμένα), η πεσκανδρίτσα και το κουνουπίδι θεϊκά. Το καμενο βούτυρο έντονο, έδενε με την απαλή γεύση της πεσκανδρίτσας, με τα σέσκουλα όμως έκανε clash και εδινε έντονη, καμένη, αλμυρή γεύση. Θεωρώ ότι θα άρεζε σε πολλούς, εμένα μου φάνηκε δυνατό.
  • Η αποκάλυψη ήταν τα γιουβαρλάκια (ψιλοκομμένο κρέας και όχι κιμάς)-καρύδα-λεμονόχορτο-δυόσμος, το ζουμί ήταν θεϊκό, άρεσε και σε παραδοσιακό ουρανίσκο.
  • Τέλος το διάσημο pao de lo τους, με yuzu anglaise, ελαφρύ, αρωματικο.

Το σύνολο 114 ευρώ με 2 αρχικά ποτά, κρασί A-muse ροζέ, και όλα τα ανωτερω, θεωρώ πολύ καλή τιμή.