Συννεφιασμένη σαββατοημέρα Νοεμβρίου και στην αναζήτηση ενός πεϊνιρλί καλού που είχα ακούσει για κάπου στην Καλαμαριά, και αφού βρήκα την Κυψέλη κλειστή (ήταν και γύρω στις 2μμ), τα βήματα με έβγαλαν στου Γούναρη. Υλικώς στα τελειώματα και πεϊνιρλί δεν βρήκα, αλλά πρόλαβα "αραβική" με τυρί και αλλαντικό (καμία σχέση με αραβική, ζυμαράκι επίπεδο με ωραία υφή, λίγο άνευρο σα σύνολο), πίτσα σπέσιαλ (σπιτική, ωραία), μα αποκάλυψη ήταν τα πιροσκί, σα σύννεφο fluffy, μυρωδάτα και ζεστά, που χωρίς υπερβολή είναι απ' τα νοστιμότερα που έχω γευτεί. Τα, λίγα λόγω ώρας, ψωμιά φάνηκαν έμπειρα, αλλά δεν ήταν η ώρα τους. Επιβεβλημένη η επιστροφή, ελπίζω σύντομα.
Ο φούρνος των παιδικών αναμνήσεων μου, με την κόρη του ιδιοκτήτη πηγαίναμε στο ίδιο -γαλλικό- σχολείο με την διαφορά ότι η Αννούλα ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερη μου. Από μικρή την θυμάμαι να ηγείται στο μαγαζί, ακριβώς δίπλα ήταν τότε και το ΙΚΑ Καλαμαριάς που η ουρά που σχηματιζόταν θαρρείς ότι έφτανε μέχρι το...Βλαδιβοστόκ!!!
Κουλούρι τοπ, ψωμιά πάρα πολύ καλά και πότε δεν θυμάμαι κάποιος να έπαιρνε μόνο ένα ψωμί. Με σακούλες φουλ γεμάτες και τουλάχιστον 4-5 ψωμιά, ειδικά το Σάββατα. Αγαπημένο μου η γαλλική μπαγκέτα, ιερή συνήθεια κάθε Σάββατο πρωί...
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Από τα καλύτερα κουλούρια της πόλης, και γενικά πολύ καλά αρτοσκευάσματα. Όλα κοστίζουν 10 ευρώ το κιλό (!). Αγενές προσωπικό, με πολύ τουπέ άνευ λόγου.
Αρετσιανός
Ίσως ο καλύτερος φούρνος της Καλαμαριάς και αυτό λέει πολλά γιατί η Καλαμαριά έχει καλούς φούρνους. Κουλούρι, κρουασάν, διάφορα ψωμιά είναι πάρα πολύ καλά. Μεγάλη μου αδυναμία το κουλούρι με κασέρι αν και στο 1,60 είναι τσιμπημένο.
γιαννης
Επιτελους και ενας φουρνος που βγαζει ΨΩΜΙ.
Εχω ιδιαιτερη αδυναμια στο ψωμι.Παιρνω κυριως ενα που το ονομαζει μαυραγανι, ψωμι ταψιου (αν ειχε και τυρι μεσα θα ηταν σαν τηγανοψωμο)και ζιαπατα.
Εχει μια φοβερη ζυμη με την οποια φτιαχνει μεγαλη ποικιλια πρωινων εδεσματων.
Πολυ καλο κουλουρι.
Ανοιχτα καθε μερα μεχρι το βραδυ και κυριακες ανοιγει και βγαζει αποκλειστηκα το ΦΟΒΕΡΟ πεινιρλι και συνηθως περιμενουμε αρκετη ωρα γιατι δεν προλαβαινει να βγαζει!!!
Να μην ξεχασω μερικες φορες βγαζει και τεραστιες ατομικες ταρτες φρουτων με νοστιμοτατη κρεμα
Έκτακτα κρουασανάκια. Πιο έκτακτο όμως είχα βρει μια δική τους παρασκευή, με κασέρι σε ζύμη μεταξύ πίτσας και πίτας (που μπαίνει στο γύρο). Δε θυμάμαι πως λέγεται αλλά ήταν πρώτο πράμα. Τοπ νοτσ!
Κουλούρι τοπ, ψωμιά πάρα πολύ καλά και πότε δεν θυμάμαι κάποιος να έπαιρνε μόνο ένα ψωμί. Με σακούλες φουλ γεμάτες και τουλάχιστον 4-5 ψωμιά, ειδικά το Σάββατα. Αγαπημένο μου η γαλλική μπαγκέτα, ιερή συνήθεια κάθε Σάββατο πρωί...
Εχω ιδιαιτερη αδυναμια στο ψωμι.
Εχει μια φοβερη ζυμη με την οποια φτιαχνει μεγαλη ποικιλια πρωινων εδεσματων.
Πολυ καλο κουλουρι.
Ανοιχτα καθε μερα μεχρι το βραδυ και κυριακες ανοιγει και βγαζει αποκλειστηκα το ΦΟΒΕΡΟ πεινιρλι και συνηθως περιμενουμε αρκετη ωρα γιατι δεν προλαβαινει να βγαζει!!!
Να μην ξεχασω μερικες φορες βγαζει και τεραστιες ατομικες ταρτες φρουτων με νοστιμοτατη κρεμα