Εικόνες (59)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Yakitori αρνί με tare sauce και σάλτσα αχλάδι sweet chilli
Χειροποίητη σφολιάτα με λάχανο τουρσί και καπνιστό μοσχαρίσιο στήθος
Γλυκό με λεμονάτη γεύση (καλό, αλλά το "έφαγαν" τα άλλα δύο)
Παγωτό αμύγδαλο αριστερά και μους σοκολάτας δεξιά (τρομερά)
Bourbon με λίπος αρνιού και μπανάνα και κάποια άλλα φρούτα (μού άρεσε μια δοκιμή που έφεραν, αλλά μετά ήταν πολύ γλυκό το κοκτέιλ για μένα)
Αρνί yakitori (το καλύτερο πιάτο με διαφορά. Το πήραμε και 2η φορά!)
Εξωτερικό διάφραγμα (πολύ οκ. Ίσως λίγο μαστιχωτό, αλλά ευχάριστα)
Dumpling μανιταριών (μου άρεσαν, αλλά η παρέα δεν ενθουσιάστηκε)
Chevre με καραμελωμένα κρεμμύδια (καλό. Άρεσε στην παρέα και πήραμε 2η μερίδα, κυρίως χάρη στα κρεμμύδια)
Ceviche φιλέτο βουβαλίσιο με γάλα τίγρης (ωραία παρουσίαση αλλά άτονο, ήθελε ένταση, αισθανόμουν την ωμότητα δυσάρεστα)
Μους λεμόνι με butterscotch (καλή)
Τριλογία σοκολάτας (καλή)
"Chevre σε χώμα από φουντούκια με καραμελωμένο κρεμμύδι και χειροποίητο μπέικον" (πολύ καλό)
"Αρσενικό Νάξου με relish κίτρινης πιπεριάς, μαρμελάδα ελιάς, δάκρυα κόκκινης πιπεριάς και φύτρες" (οκ)
"Πανσέτα σιγομαγειρεμένη και σάλτσα δαμάσκηνο" (καλή)
"Πράσινη σαλάτα με καψαλισμένο κόκκινο λάχανο, βαλεριάνα, baby σπανάκι, τραγανό μπέικον, καβουρδισμένο φουντούκι, πολύχρωμα ντοματίνια και κρέμα gorgonzola" (μέτρια, την ήθελα πιο ζουμερή)
"Heart rump steak, η καρδιά της picanha, Black Angus, Denver, USA" (οκ)
"T-bone βουβαλίσια μπριζόλα ωρίμανσης 30 ημερών από την Κερκίνη" (μια χαρά)
"Yakitori αρνί με tare sauce και σάλτσα αχλάδι sweet chili. Με noodles κολοκυθάκι, γλυκοπατάτα, παντζάρι, ραπανάκι και αρωματισμένα πιττάκια με φρέσκο κρεμμύδι." (απλώς οκ)
"Συκώτι μαριναρισμένο με λεμονοπίπερο, σερβιρισμένο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, κρέμα λωτού και baby jacked πατάτες" (καλό)
"Ντολμάς ψητός με φύλλο λαχανίδας και γέμιση πλιγούρι, ξεψαχνισμένο κόκορα, ντομάτα, βασιλικό και μαϊντανό. Σερβιρισμένο με αφρό αυγολέμονο." (μέτριο, η λαχανίδα πολύ σκληρή)
"Baby πατάτες στο μαντέμι με μανιτάρι shiitake και κρέμα ανεβατού" (μια χαρά)
Dumplings μανιταριού (αδιάφορα, ήθελαν αλάτι και γενικά ένταση)
"Σιτάρι με φιλέτα από σαγκουίνι και μανταρίνι, φρέσκο κόλιανδρο, δυόσμο, φύτρες και βινεγρκέτ από μανταρίνι" (μου άρεσε)
Αρνί σε στυλ γιαπωνέζικου Robata
Spider κοπή (αρκετά καλή, 300gr αν και νομίζω έβαλαν παραπάνω γιατί ήταν αρκετή)
Πανσέτα (μέτρια, με αστοχία στο ψήσιμο και flat γεύση)
Λαχανοντολμάδες με κόκκορα
Συκώτι με σως γλυκού κρασιού
"Μπριζόλα" κουνουπιδιού (αδύναμο πιάτο)
Yakitori αρνιού (εξαιρετικό)
Ανοιχτή σφολιάτα με λάχανο τουρσί και καπνιστό μοσχαρίσιο στήθος (πολύ καλή γέμιση, παραψημένο φύλλο)
Ντολμάς ψητής λαχανίδας με κόκορα και πλιγούρι (πολύ καλό)
Πράσινη σαλάτα με πανσέτα σχάρας και αυγό ποσέ (ΟΚ)
Πατάτες στο μαντέμι με shiitake και κρέμα ανεβατού (πολύ καλές)
Άποψη της ανοιχτής κουζίνας, Dine-in, Φεβρουάριος 2022
Σερβίτσιο, στρώσιμο πάσου μπροστά από κουζίνα, Dine-in, Φεβρουάριος 2022
Σερβίτσιο, στρώσιμο τραπεζιού, Dine-in, Φεβρουάριος 2022
Δεν θα ήμουν καθόλου αυστηρός αν μιλούσαμε για μια ταβέρνα όπως το άλλο concept τους το Εβορα αλλά εδώ λένε ότι είναι εστιατοριο …νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματα τους και δεν έχουν τόσο κόσμο
Τα πιάτα :
Κεφτεδάκια ελαφιού με πουρέ πατάτας , ζωμό βοδινού : αδιάφορο , καμία ένταση , σοβαρή έλλειψη ενδιαφέροντος στα κεφτεδάκια. Ο πουρές καλός σε υφή αλλά άχρωμος σε γεύση.
Συκώτι μαριναρισμένο σε λεμονοπιπερο , σάλτσα κόκκινου κρασιού και baby πατάτες : λιώνει ωραία το συκώτι στο στόμα , ισως και το μονο θετικό του πιάτου.
Picanha ουρουγουάης σε μέτριο ψήσιμο : απογοήτευση.
Φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί , πάπια , σάλτσα μυρτιλα , τουιλ κόκκινου λάχανου , κρέμα σελινόριζας : μέτρια απόδοση , γεύσεις που δεν ενοχλούσαν , αλλά δεν προκαλούσαν ιδαίτερα συναισθήματα
Γλυκό με μους λεμονιού : το μόνο θετικό σημείο της βραδιάς , μαζί με το προζυμένιο ψωμί.
Γενικά καθόλου value for money , κρίμα για σε γεμίζει προσδοκίες ο χώρος και η εμφάνιση στα πιάτα.
Μελετώντας τα σχόλια των συν-ταβερνοχωριτών πήραμε τα πιάτα των φωτό. Ξεχώρισε με άνεση όντως το Yakitori αρνί, το πήραμε και δεύτερη φορά, για κλείσιμο. Συκώτι επίσης πολύ καλό, άξιζε. Είχα ετοιμαστεί για Spider steak, αλλά δεν είχε, κι έτσι πήγαμε στο Εξωτερικό Διάφραγμα (outside skirt steak). Καλό, αλλά δεν ενθουσίασε.
από κρασιά πήραμε:
- μια Γη και Ουρανό Θυμιόπουλου, Ξινόμαυρο.
- μια Οινότρια Γη, κτήμα Κώστα Λαζαρίδι στο Καπανδρίτι. Cabernet με Αγιωργίτικο.
- ένα El Enemigo από Malbec, Αργεντινή. Η κλιμάκωση τους ήταν μια χαρά, δεν "
Τα γλυκά ήταν εξαιρετικά, σε σημείο να σκέφτομαι να πάω κάποια στιγμή μόνον για γλυκό!
Τέλος, πρότεινα και διαλέξαμε ένα κοκτέιλ με ουίσκι που φτιάχνουν με το πρόγραμμα εκμετάλλευσης των υπολοίπων που έχουν. Καλή προσπάθεια, αλλά το δικό μου μού ήρθε πολύ γλυκό. (10ε το κοκτέιλ)
Όλα μαζί μάς βγήκε 300ε τα 5 άτομα. Τα κρασιά από μόνα τους πρέπει να ήταν ~100ε.
Συνολικά ήταν οκ εμπειρία, αλλά κανείς δεν εκστασιάστηκε.
Πράσινη σαλάτα με καψαλισμένο λάχανο. Το κάπνισμα του λάχανου σκέπαζε όλες τις γεύσεις μέτρια . Δεν θα την ξαναέπαιρνα.
Chevre καλό
Cheviche βουβαλίσιο ουδέτερο ήθελε λίγο ένταση
Dumplings με μανιτάρια . Πολύ νόστιμα
Yakitori αρνί , εξαιρετικό , από τα πιάτα που σε κάνουν να επιστρέφεις σε ένα εστιατόριο
Κεφτεδάκια ελαφιού , πιάτο ημέρας , πολύ καλό . Πρώτη φορά έφαγα ελάφι σε αυτή την μορφή ενδιαφέρον.
Από κοπές:
Hunger steak 300 gr medium rare και
Bavette steak 300 gr medium rare
Μέτριες , ειδικά η hunger steak απογοήτευσε
Γαρνιτούρα και στις δύο πουρές σελινόριζας και καψαλισμένο κουνουπίδι και μπρόκολο
Ποτό
Γή και ουρανός Θυμιόπουλου x 2
Ξινό νερό x 2
Γλυκό
Mouche σοκολάτας με καραμέλα , bourbon και παγωτό φιστίκι . Αδιάφορο
Όλα τα παραπάνω 196 ευρώ με απόδειξη . Μου φάνηκε καλή τιμή ειδικά στο κρασί 32 € .
Χώρος λιτός με δυνατότητα να κάτσεις στο bar με θέα την ανοικτή κουζίνα . Πολύ ενδιαφέρον ο λαχανόκηπος στον πάνω όροφο . Επίσης έχουν cocktail ημέρας με τα απομεινάρια από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν στην κουζίνα (zero waste) , λχ παντζάρι , βότκα , λευκό κρασι και ένα συστατικό ακόμη που δεν συγκράτησα .
Θα ξαναπήγαινα μου φάνηκε ενδιαφέρον , αλλά θέλει βελτίωση στις κοπές , οι οποίες ουσιαστικά είναι η βάση του καταλόγου στα κυρίως.
Το κατάστημα μας για λίγες ημέρες θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να επιδιορθωθούν οι ζημιές που προκάλεσε η περιορισμένης έκτασης χθεσινή φωτιά. Ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που μας στέλνετε. Τόσο το προσωπικό μας όσο και οι πελάτες που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα μας απομακρύνθηκαν άμεσα και δεν διέτρεξε κανείς κίνδυνο. Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Όλες οι εκτελέσεις των πιάτων καλές, όλες οι κοπές κρεάτων πολύ καλές όπως και το ψήσιμο.
Διόρθωση στην προηγούμενη κριτική μου, η λίστα κρασιών είναι μικρή και θέλει εμπλουτισμό με κρασιά ανάλογα με τις κοπές που προσφέρουν.
Σέρβις επαγγελματικό, τιμές ανάλογες των πρώτων υλών σχετικά ακριβές.
Προτείνεται.
Νομίζω πως ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα του το μαγαζί.
Δε την λες κακή εμπειρία, το φαγητό είναι μέτριο προς καλό.
Η κοπή spider αρκετά καλή, η πράσινη σαλάτα (ωραια η γκοργκονζολα)
Τιμές τσιμπιμενες προς τα πάνω αρκετά. Μια μπύρα, μια Cola, 2 μερίδες, 1 σαλάτα και γλυκό 60 ευρώ.
Με τέτοιες τιμές νομίζω πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω και θέλω να πιστεύω πως θα τα βρουν τα πατήματα τους.
Προς στιγμήν, nama, l"
Θα ξαναπάω σε λίγους μήνες να δω τι εξέλιξη θα υπάρχει.
Είχε εντοπιστεί τυχαία σε βόλτα στην περιοχή.
Ο χώρος είναι λιτός με ωραία διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του εστιατορίου που βασίζεται σε ανοιχτή κουζίνα με εμφανείς τις φωτιές.
Το φαγητό ήταν καλό και οι εκτελέσεις άνω του μέσου όρου.
Το μενού είναι μικρό και μάλιστα τολμώ να το κρίνω περιορισμένο όσο αφορά σαλάτες, ορεκτικά και συνοδευτικά.
Το ποιο αδύναμο πιάτο ήταν η σαλάτα.
Υπάρχει κάρτα μενού με πολλές κοπές κρεάτων με τιμολόγηση ανά kg. που δείχνει ότι θέλουν να εστιάσουν στην κρεατοφαγία. Δοκιμάστηκε bavette που ήταν πολύ καλή.
Σημαντικό γεγονός ότι φτιάχνουν το δικό τους ψωμί το οποίο μάλιστα ήταν πολύ καλό.
Έχει καλή λίστα κρασιών με αρκετές επιλογές.
Στον πάνω όροφο έχουν έναν εσωτερικού χώρου κήπο με μικροκαλλιέργειες σε τελάρα όπου καλλιεργούν κάποια από τα λαχανικά τους. Αυτή η δράση είναι σε συνεργασία με το ΑΠΘ.
Καλό Service, δοκιμάστηκαν bavette 300gr, συκώτι σε σως κρασιού, πατάτες baby με αφρό τυριού και μανιτάρια, πράσινη σαλάτα, κιουνεφέ, 1 μπύρα IPA, σύνολο 63 ευρώ.
Προτείνεται.
Φάγαμε:
- σαλάτα με πολύχρωμα παντζάρια, καλή
- σαλάτα με σιτάρι και φιλέτο σαγκουίνι, πολύ καλή
- μπαλοτίνα κοτόπουλο, όσο καλή μπορεί να είναι μια μπαλοτίνα κοτόπουλο. το κρέας ζουμερό και σωστά ψημένο
- η μπριζόλα από κουνουπίδι, είχε ενδιαφέρον σαν χορτοφαγική επιλογή και ομολογώ ότι ήταν πολύ πιο νόστιμη απ' όσο περίμενα
- από κοπές επιλέξαμε New York Steak, μου έτρεχαν τα σάλια, φοβερό ψήσιμο (εδώ έγινε λαθάκι, ζητήσαμε (οι ιερόσυλλοι) well done, ήρθε medium - αλλά ούτε γραμμάριο δε πήγε χαμένο)
- yakitori αρνί, εξαιρετικά νόστιμο και σε συνδυασμό με τις sauce που συνοδεύεται δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
- συκώτι (δεν πρόλαβα να δοκιμάσω αλλά σχολιάστηκε πολύ θετικά).
Όλα αυτά, (συν κάνα-δυό ορεκτικά που μου διαφεύγουν) μαζί με 2 μπουκάλια κρασί, γύρω στα 25 ευρώ το άτομο. Κερασμένα δύο εξαιρετικά γλυκά. Σίγουρα θα υπάρξει κι άλλη επίσκεψη σύντομα. Στα θετικά και το σέρβις, ευγενικό και σε εγρήγορση.Στο σέρβις μια κοπέλα, επαγγελματίας και ευγενέστατη. Όπως θα'
Το μενού μικρό σχετικά αλλά με πολλά ενδιαφέροντα πιάτα, με έμφαση στο κρέας και -παραδόξως- ένα πιάτο με ψάρι το οποίο δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει εκεί. Υπάρχει επίσης ένας ξεχωριστός κατάλογος με κοπές, όχι και τόσο συνηθισμένες. Στα ποτά υπήρχαν μόνο ερυθρά και ροζέ κρασιά σε ικανοποιητικό αριθμό και εύρος τιμών.
Ο,
Οι τιμές στο φαγητό είναι ελαφρώς προς τα πάνω και στα κρασιά θεωρώ πως είναι νορμάλ. Αλλά όπως και να'
Θετικότατη πρώτη επίσκεψη, κι ας μην ήταν σε φουλ ρυθμούς το μαγαζί. Η συνολική εμπειρία (σέρβις, περιβάλλον, φαγητό) ήταν πολύ ευχάριστη, σε σύγκριση με άλλα εστιατόρια του είδους και σίγουρα θα ξανα παω για να δοκιμάσω κι άλλα πράγματα απο το μενού.
Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.
Το μενού βασίζεται σε fusion κουζίνα με επιρροές υλικών κυρίως από ελληνική και ασιατικές κουζίνες αλλά και σε κοπές σε σχετικά καλές τιμές. Δοκιμάστηκαν:
Σέρβις ευγενικό, ενημερωμένο, attentive.
Στα υπέρ πως είναι σχετικά προσβάσιμος ο (κύριος) χώρος από άτομα με αμαξίδια (δεν υπάρχουν σκαλοπάτια/εμπόδια κατά την είσοδο και επικλινείς επιφάνειες, WC ♿ στο ίδιο επίπεδο).
Στα του Covid-19 μέτρα, ελέχθησαν πιστοποιητικά, το προσωπικό φορούσε μάσκες, υπήρχε αντισηπτικό στα τραπέζια και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.
Συνολικά αποτιμώ την εμπειρία θετικά, παρά τις λίγες αστοχίες μεταξύ περιγραφής και απόδοσης των πιάτων. Το μόνο που θα έβγαζα από το μενού θα ήταν η "
Το μενού αξιόλογο, σίγουρα κάτι διαφορετικό απ' τη καθιερωμένη ταβέρνα, αν και μας είπαν πως ειναι η αρχική προσπάθεια και σύντομα θα κάνουν πολλές αλλαγές.
Δικό τους ψωμί καθημερινά από τον ξυλόφουρνο και αρκετές επιλογες σε κρασί.
Ποιοτικά κρέατα που επιδέχονται βελτίωση στο ψήσιμο, πιστευω θα βρουν σύντομα τα πατήματά τους και υπάρχουν τα φόντα να γίνουν talk of the town.
Aξίζει επίσκεψης ξανά.