Λινού Σουμπάσης & Σία

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΚαλαμίδα 9 & Μελανθίου 2, Ψυρρή, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2103220300
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξετέλη 2021
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το μενού επιμελήθηκε ο Λουκάς Μάιλερ (γνωστός από τα ριζά).

Συμμετέχει η Μυρσίνη Λινού (γνωστή από το Ύψιλον και Fragile/στην ταράτσα). Συμμετέχει ο Γιώργος Σουμπάσης (γνωστός από το μαγιώ και Morning Bar).

Πουλάνε και κεριά.

Εικόνες (36)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τιραμισού (καταπληκτική)
[εικόνα]
Μαγιάτικο και μανέστρα
[εικόνα]
Μαγιάτικο και μανέστρα
[εικόνα]
Μαγιάτικο κοιλιά (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Τόνος κοιλιά (καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά Ιούνιος 2024
[εικόνα]
Μαγιάτικο (καλό)
[εικόνα]
Σκορπίνα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κακαβιά (καλή)
[εικόνα]
Βλήτα
[εικόνα]
Βλήτα (ανεκδιήγητα καλά)
[εικόνα]
Κολοκυθάκια με τυρί (καλά)
[εικόνα]
Ψωμί και ταραμάς (καταπληκτικά)
[εικόνα]
Νερό
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Φρέσκα μακαρόνια με λεμόνι (μέτριο)
[εικόνα]
Σνίτσελ μοσχαρίσιο με πατατοσαλάτα και πίκλες (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Χριστόψαρο σχάρα με κανθαρέλες
[εικόνα]
Ασκολύμπροι στο τηγάνι (έπος)
[εικόνα]
Ζουμί από βοδινό με ταρτάρ καραβίδας και μια χούφτα σιμιγδάλι (σούπερ πιάτο)
[εικόνα]
Πίτα ζέστη στα κάρβουνα με ταραμά (εξαιρετική)
[εικόνα]
Παλαμίδα ωμή (δεν ήταν αυτή η μερίδα είχαμε ήδη φάει)
[εικόνα]
Λευκός κατσικίσιος χαλβάς, παγωτό κηρήθρα (αρκετά συμπαγής, καλός)
[εικόνα]
Φιλέτο μαγιάτικο, φακή, ταραμάς (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ρίκι, κουνουπίδι, ταραμάς (αρκετά καλό)
[εικόνα]
Ψωμί (δικό τους, πολύ καλό)
[εικόνα]
Συνοδευτικά ψωμιού
[εικόνα]
Ροζέ Ξυλομαχαιρού Ξυδάκης (πολύ ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Άποψη εξωτερικά (Ιανουάριος 2022)

Κατάλογος (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2023
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2022: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2021

Σxόλια (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
AG
Εμένα με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο το μεσημεριανό μου σήμερα εδώ!
Απίστευτο φαγητό, έμφαση στις πρώτες ύλες, τις οποίες αναδεικνύουν ακόμη καλύτερα με το μαγείρεμα.
Τέλειος χώρος με λεπτομερείες στο design , εξυπηρέτηση πολύ επαγγελματική.
Συμφωνώ με τους υπόλοιπους ότι είναι ακριβό, αλλά προσωπικά δεν έκλαψα τα 90 ευρώ το άτομο με άπειρο φαγητό!
Καταπληκτικο ψήσιμο στα ψάρια, ωραίες εντάσεις , και γενναιόδωρο ελαιόλαδο εκεί που πρέπει !
Φύγαμε ενθουσιασμένοι όλη η παρέα από εκεί.
varethika ton prologo
@Δκρικ
Δεν έχει Michelin είναι απλά recommended από τον οδηγό
Το χαρακτηρίζει ως μια σύγχρονη ελληνική ταβέρνα στου Ψυρη
Το να είναι ένα εστιατοριο recommended από τον οδηγό Michellin σημαινει ότι το εν λόγω εστιατοριο χρησιμοποιεί σωστά υλικά και είναι καλομαγειρεμένα
Όποτε έχουμε recommend μετά bib gourmand και μετά το αστέρι
Υπάσχει application του οδηγού που αναφέρει τα πάντα αναλυτικά ανά χώρα
ΔΚρικ
Κριτική για εστιατόριο με ένα αστέρι michelin στην Αθήνα ΛΙΝΟΥ ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ & ΣΙΑ.
Κάναμε τηλεφωνικη κράτηση και μας είπαν ότι είχανε μόνο σε πάγκο για δύο άτομα. Δεχτήκαμε και φτάσαμε στην ώρα μας 8:30μμ. Η πρώτη εντύπωση: το εστιατοριο είναι κάπου σε ενα στεναχωρο στενο στην αρχή του Ψυρρή. Στην εισοδο περνας μέσα από ενα χωλ που έχει ταμείο και κουζίνα ανοιχτή. Η κεντρικη σαλα ειναι γυρω στα 80τμ και πρόκειται για έναν πρωην υποφωτισμενο βιοτεχνικό χώρο στον οποίο δεν έχει γίνει καμία ουσιαστικη αρχιτεκτονικη παρέμβαση. Τα πατώματα ειναι παλιά μωσαϊκά, οι τοιχοι ασπρισμένοι με καποιους σδιαφορους πινακες τεχνης, χωρις ψευδοροφές, με κουφωματα παλια, χωρις κουρτινες, χαλια ή κατι να ζεσταινει το χωρο και να μειωνει τους θορυβους. Τα τραπέζια και ο ικαρεκλες απο λαμαρινα, με ψευδοindustrual αισθητική και με πολυ μικρη αποσταση απο διπλανα τραπεζια, σε σημειο να μην υπαρχουν εμφανεις δισδρομοι να διασχισεις τη σαλα. Οι αβολες "σκληρες"καρεκλες όταν μετακινούνται κάνουν πάρα πολύ θόρυβο σε ενα χώρο που ο ηχος αντανακλαται εντονα. Το εστιατοριο διαθετει και τραπέζια σε εξωτερικο χωρο σε ένα στενο δρομάκι από την άλλη πλευρά από το οποίο περνάνε αυτοκίνητα διπλα απο την κατεκλα σου!

Οδηγηθηκαμε απο τη σερβιτόρα σε ένα στενοχωρο και στενάχωρο πάγκο πλατους 40-50 εκατ. στον οποίο η θέα μας ήταν ο τοιχος μπροστά μας. Τα διπλανά τραπέζια μεγάλες παρέας σχεδον κολλητά πάνω μας.
Περιμέναμε γύρω στα 15 λεπτά σε ενα ημιγεματο απο κοσμο εστιατοριο για να έρθουν μας ρωτήσουν αν θέλουμε νερό και άλλα 10 λεπτά και αφού το ζητήσαμε γοα να παραγγειλουμε.
Η anantguard καρτα μενου ειναι αλλοπροσαλλη. Τυπωμενο χαρτι Α4 με ημερήσιο μενου, με σβησμενο με μαρκαδορο κάποιο ειδος, χωρις να ξερεις με την πρωτη ματια τι ειναι πρωτο, τι ειναι κυριο και με θαλασσινα και κρεατα ανακατεμενα χωρις συνοχη και σαφη δομη.
Οταν ήρθε η σερβιτορα να παρει παραγγελια, μας γνωστοποιησε ότι δεν υπηρχαν ηδη δυο ειδη απο την καρτα, πραγμα αδιανοητο για 9 η ωρα το βραδυ σε γεματο εστιατοριο. Οι τιμες εριστικα κι αδικσιολογητα ακριβες για κατι που δεν παιρνεις αισθηση απο την πρωτη εντυπωση οτι εχει value (πχ κοτοπουλο με μανιταρια 28 ευρω). Δωσαμε συνολικα 76 ευρω για ένα ξυνο νερο, ενα κοκορέτσι, μια σαλάτα με ντοματίνια και ένα πρώτο με μοσχαρισιο ταρτάρ και ξεροτήγανο. Εάν κάναμε κανονική παραγγελία ο λογαριασμος ανετα ξεπερνάει τα 70€ το άτομο χωρίς το κρασί. Μας προσφέρανε διαφορετικες γευσεις απο μπουκιες ψωμι με ενδιαφερουσες γευσεις μαζι με αγουρελαιο κι ανθο αλατιου. Τα σκληροφλουδα ντοματίνια μαζι με 2 φυλα βασιλικού και μια κουταλιά σουπας ασπρο τυρι ήταν πλημμυρισμένα στο λάδι και γευστικα κάτω του μετριου. Το επισης κατω του μετριου ταρταρ μαζι με το ξεροτηγανο δεν ηταν καλα "δουλεμενο" και ειχε εντονη γευση και οψη του αυγου. Η μεγαλη απογοητευση ήταν στο κοκορέτσι το οποίο ήρθε σε πέντε ροδέλες σε αισθητα χλιαρη θερμοκρασία, υπερβολικά αλατισμένο, με υπερβολικα μπαχαρικά που καλυπταν την αισθηση του κρεατος.
Συνολικά ενα 8/20 σε ενα πολυσυζητημενο αστερατο εστιατοριο. Θελαμε ταχιστα να απαλλαγουμε από την κακη aftertaste του κοκορετσιου στο στόμα μας και ένα χειροποιητο και τίμιο παγωτό gelato σε διπλανο παγωτατζιδικο ήταν ότι έπρεπε για να ξεχάσουμε την αρνητική εμπειρία μας. Σε κανει να αναρωτιεσαι πλεον και τα κριτήρια βραβευσεων του οδηγου michelin. Εκτός κι αν πεσαμε απλως σε μια κακη βραδια του εστιατοριου....
varethika ton prologo
Νεότερη επίσκεψη πριν λίγες μέρες ,
Έτυχε να είναι εκεί ο σεφ Λουκας Μαιλερ (είχαμε ξαναφάει από τα χέρια του στα Ριζά στην Λήμνο)
βρήκα το φαγητο καλύτερο από ποτέ, ιδιαίτερα νόστιμο, εμπνευσμένο, απλό και κατανοητό ελληνικό φαγητό.
Το μενού περιλάμβανε πιάτα όπως
κακαβιά (ψαρόσουπα) με χριστόψαρο,
ζωμό βοδινού από κόκκαλα με ταρτάρ καραβιδας και χειροποίητο σιμιγδάλι (όχι γλυκό ουδέτερο)
χριστόψαρο στα κάρβουνα με μανιτάρια κανθαρέλες,
ωμή Παλαμίδα με ελαιόλαδο και λεμόνι.
Εκπληκτικά φαγητά σε όλα τα επίπεδα, εξαιρετικά επιδόρπια και φυσικά "οργανικά" κρασιά που ταιριάζουν τέλεια με το φαγητό.
Αυτή την φορά οι τιμές μου φάνηκαν ΟΚ
Πήραμε το δικό τους housewine που ήταν μια χαρά όποτε 45 ευρώ το ατομο με πολύ φαγητο ήταν παραπάνω από δίκαιο
varethika ton prologo
Μέτα από ακόμα 1- 2 ακόμα επισκέψεις ομολογουμένως τρως πολύ καλά, άριστες πρώτες ύλες (κυρίως από Λήμνο φέρνουν ψάρια & όστρακα)
Οι τιμές ξέφυγαν κι άλλο
Όλα τα κυρίως έχουν 25 ευρώ και πάνω (μοσχαρίσια μαγουλα με μελιτζάνα 28,00 και χοιρινο καρέ με ψητή γλυκοπατάτα επίσης 28,00, σαλάτες γύρω ατα 13,00)
Για 2 άτομα με ένα μπουκάλι κρασί σύνολο γύρω στα 130 ευρώ …για μένα είναι πολλά κυρίως γιατί ο χώρος, η περιοχή, το σέρβις οι άβολες καρέκλες, μικρα τραπεζια κλπ δεν αντιστοιχούν στις παραπάνω χρεώσεις, από την αλλά το μαγαζί γεμίζει με 90% τουρίστες που μπορεί να τους φαίνεται και φθηνό σε σχέση με αυτά που πληρώνουν στην Νέα Υόρκη
varethika ton prologo
Καλό μαγαζί αλλά
Μπιφτέκι γεμιστό 17 ευρώ και κοτόπουλο (bio) μερίδα στα 21 ευρώ είναι τιμές Ξενοδοχείου Μεγάλης Βρετανιας, Macedonia Palace κλπ δεν κολλάει το απλό εστιατοριο που επικοινωνούν και θέλουν να περάσουν στο κοινό
Γιαντράνκα
Did someone say "hipster"?
Το μαγαζί είναι -ίσως περιττεύει να πω- το νέο ομίλημα της πόλης με αναφορές σε έντυπα και ηλεντυπα. Ψυχρή αισθητική εσωτερικά, prone to vavoura, η κουζίνα είναι λιτή με καθαρές γεύσεις και έμφαση στην Α' Α' ποιότητα των υλικών, με ό,τι ανά περιόδους διαθέσιμο, το σκέφτομαι κάτι σε αθηναϊκή Μούργα. Πιότερο όμως από το φαγητό, νομίζω το μαγαζί αυτό περισσότερο επενδύει στο εστιατορικό προτσές (σχετικώς τα ινστγρμκά τους είναι απλά απολαυστικά). Από τα πιάτα όλα καλά, και κλικ πιο κάτω το επιδόρπιο με χαλβά και παγωτό κηρήθρα.
Με περί τα 32€/άτομο με χαλαρό φαγητό/ποτό άξιζε η δοκιμή, και εις άλλες.
Για τα κεριά δεν έχω άποψη.
ταβερνοαλάνι
Υπερβολή! Η λέξη #hipster δεν περιγράφει ακριβώς την αισθητική που επέλεξε το ίδιο το μαγαζί; BTW για την πλειοψηφία η χιπστεριά έχει θετικό συνειρμό, όχι αρνητικό!
varethika ton prologo
Λέξεις κλειδιά #hipster ταβερνοαλανι τους δίκασες
Ήταν να το επισκεφτώ την Παρασκευή αλλά δυστυχώς λόγω πρώτης μέρας αντί για μεσημέρι άνοιξαν αργά το απόγευμα
Το βάζω στα to do